2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

A kormány - áldassék a neve - foga-fehérje

2016. november 27. - Városi Kurir

egyhaz1.jpg

 A magyar kormány szerint Pannóniában, 2016-ban az oktatás legfontosabb feladata, hogy a gyerekek jó magyarok és jó keresztények legyenek.

Brávó! Sikerült megtalálni ebben az amúgy is több generációra kiható, mély, szinte antagonisztikus ellentétekkel összeszabdalt országban egy újabb síkját az utálkozásnak! Az a magyar, aki nem vallja magát kereszténynek, és nem a diktatúra által kijelölt mezsgyén terelgeti gyermekét, unokáját és így tovább, ki tudja hány nemzetségig, az tekintse magát kirekesztettnek e honban. Egyelőre még látható stigma nélkül járhat-kelhet, aki nem úgy gondolja, mint ők, de mint ahogy minden, ez is csak egy döntés, ami a fidesz droid-módjára működő parlamenti frakcióján múlik. Egy laza karlendítéssel elintézhetik, – mint az már megtörtént egyszer Magyarországon is – hogy a meggyőződése, a vallása, a hite 2016 Magyarországán is milliókat tehessen tönkre, mi jöhet még, inkvizíció, legújabb kori boszorkányperek, esetleg ismét fellobbannak a máglyák?

biblia3.jpg

Lázár János, – hogy stílusos legyek – kinyilatkoztatásában majdnem odáig jutott, hogy a kormányzat – vagyis Orbán – véleménye szerint nem kell különösebben nagy hangsúlyt fektetni az írás-olvasás készségének túlzott elsajátítására. Bőven elég, ha szótagolva akár, de sokszor elolvassa a jövő nemzedéke a Bibliát, amit nem kell értelmeznie, tehát elég, ha a szentírásból annyit jegyez meg  a gyermek,  hogy amit a kormány és a papja mond, az szent, és aszerint kell cselekednie. Nyista apelláta, mert

„ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázad próbáját.”

Most, amikor még lehet kétkedni és gondolkodni, a fenti mondat alapján mitől biztos annyira egy kis ország nem éppen polihisztor végzettségű minisztere, hogy amit gránitszilárdan, megkérdőjelezhetetlenül állít, az kiáll-e akár csak egy évtizedes próbát?

Az odáig értelmezhető, hogy mint minden diktatúra, így a fidesz-rezsim legnagyobb ellensége is a kiművelt fő, a demokrácia, a civil kurázsi, a gondolkodásra képes sokaság, amely többek között magánéletébe se engedi be a diktátort és államát, aki ettől viszont egyeduralma megszilárdítását félti. Minden diktátor, így Orbán is úgy gondolkodik, hogy ha az alattvalók vakon követik a földi és az égi Istent, az neki maga a szabadjelzés.

biblia_2.jpg

Miért nem szúr szemet a lenézett, megcsonkított lehetőségek között kínlódó hazánkfiainak, hogy miközben gyerekeiknek nem tudnak szabadon választható, a szöges kerítésen kívül is érvényesíthető tudást biztosítani az államosított iskolákban, addig azok, akik mindezt rákényszerítik vagy hazai magániskolákba, vagy jóhírű külföldi almamáterekbe járatják csemetéiket? Tényleg ennyire nem törődünk a gyerekeinkkel?

biblia_1.jpg

Nem a katolikus, vagy református, vagy a többi keresztény egyházzal van a problémám, hanem azzal, hogy valamelyik kötelező érvénnyel eluralhassa az életemet csak azért, mert „Csák Máté földjén”, ma ez a törvény! Hogy jön ahhoz bármely egyház, hogy jön ahhoz a hatalom, hogy bemásszon a magánéletembe?

Szerintem az oktatás legfontosabb szereplője a GYEREK! Az oktatás elsődleges feladata pedig az, hogy megtanítsa tanulni,  hinni magában, tolerálni másokat, legyen igénye a vitákra, lételeme legyen a kíváncsiság. Ezekkel felvértezve lehet a 21. század szabad polgára és mint ilyen, majd eldönti, melyik egyházhoz akar tartozni, ha egyáltalán a vallás mellett dönt.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Agyament magyar valóság!

vudu4.jpg

Ésszerűtlen a világ, amiben élünk!  A demokrácia és a szabadság védelmére a többség sokkal kevesebb energiát szán, mint például a közelgő karácsonyi ajándékok minőségének ellenőrzésére. Az, hogy miként váltunk szolga- nemzetté, amit csak az a kiskirály nem hág meg naponta többször is, amelyik nem akar, vagyis a leges-legújabb kori "csizma alá taposásunk" csak nagyon keveseket érdekel, zavar. A többség vígan eldagonyázik a manipulatív álhírek posványában. 

Miután megjött az ihlet, és kitaláltuk, hogy mi legyen az a valami, amivel örömet csalhatunk szeretteink arcára a fa alatt, indul a terepmunka, azaz a felderítés: hol, milyen árban, milyen minőségben kapható a kiválasztott. Napokat, heteket töltünk el annak felkutatásával, hogy melyik árus ajánlatát fogadjuk el. Igyekszünk körültekintően választani, nehogy rászedjenek valahol, valakik.

Ám, ha egy bazbira ügyében ilyen körültekintőek tudunk lenni, akkor miért nem követjük ezt a jólbevált módszert az ennél ezerszer fontosabb, egész életünket, gyermekeink életét meghatározó kérdésekben is? Ha egy párezer forintos tárgyat nem vagyunk hajlandóak bemondásra beszerezni, abba a boltba pedig a lábunkat sem betenni többé, ahol átvertek, becsaptak, hazudtak nekünk, akkor miért hagyjuk szó nélkül, ha nap, mint nap ezt teszik velünk választott vezető közszolgáink? Miért pont ebben az egy kérdésben nem törődünk a következményekkel, miért nem élünk a szavatossági időn belüli vétónkkal?

vudu2.jpg

Miért fogadjuk sztoikus nyugalommal, néha egy-egy lemondó legyintéssel, ha csak a teljesen leegyszerűsített, hazug üzeneteket zúdítják ránk pár rövid tőmondatban? Ezeken aztán valóban nem kell tovább gondolkodni, de miért éppen a gondolkodás nem hiányzik nekünk?

Miért hisszük el, és miért nem vitatjuk, nézünk utána, ha a már szinte teljesen „nemzetivé” vált média újságjaiban, tévéiben, rádióiban kinyilatkoztat egy Orbán-droid bármit? Miért történhet meg, hogy a szemünkbe hazudva, majd a lebukása után flegmán, lekezelően, nagyképűen odavetett magyarázattal előálló Rogán még nem a munkanélküli segélyért áll sorba, amikkor éppen nem a vádlottak padját koptatja, és egyáltalán, hogy süllyedhettünk oda, hogy elhiszik rólunk soros felkentjeink, hogy bármit  megtehetnek  velük? A magyar néplélek miért érzi úgy, hogy ezt érdemli, ez jó neki, és sohasem akarja visszakapni a gondolkodást, a kétkedést, a választási lehetőségeket, a döntés nagyszerűségét?

vudu6.jpg

Miért  elégszik meg a többség (?) azzal, hogy tájékozódás ürügyén felmegy a közösségi oldalak valamelyikére - javarészt a facebookra, mert az magyar nyelven is elérhető és hát nyelvtudásban sem jeleskedünk - és az ott szembejövő bejegyzéseket - ellenőrizetlen emberek tollából - autentikus hírforrásként elfogadva alkot véleményt a világ, és benne hazánk történéseiről? Sőt, tovább megyek, rögtön mosolygós- vagy felháborodott arccal hozzá is szól, majd továbbítja ismerőseinek, akik – mivel barátjuk írta – rögtön osztják is az akár légből kapott, vagy ami még kártékonyabb, eleve manipulatív szándékkal generált  hírt?  Egyáltalán nem érdekes, a hír forrása, ki tette  közzé, van-e egyáltalán valóságalapja, ellenőrzött információ-e, elég, hogy frappáns, tetszetősen hangzik, és már mehet is tovább a világháló biztosította térbe. Bárki, minden következmény nélkül terjeszthet álhíreket, agyszüleményeket, ha elég rövid, könnyen érthető és velős a megfogalmazás, már osztódik is! Kiszorítva ezzel a legtöbb tényen alapuló, leellenőrzött sajtóorgánum újságíróinak cikkeit.

vudu1.jpg

Az ebben a félelmetes, hogy az alany ezáltal elhiszi, hogy tájékozott, hogy törődik a nemzet, a világ sorsával, és nem csak megingathatatlan véleményt formál, de terjeszti is azt, ezzel a legnagyobb példányszámú elérést biztosítja az alapgondolatból hírt fabrikáló számára. Aki pedig ellenvéleményt fogalmaz meg hozzászólásában, azt egy gombnyomással el lehet tüntetni a palettáról, le lehet tiltani, így gyorsan előáll az a helyzet, hogy mindenkinek azonos a véleménye, vagyis „az én véleményem a helyes!”. Ennek felismerésében, és tökélyre vitt használásában áll a Fidesz megingathatatlannak látszó ereje.

Akik  felfedik ezt a rémesen veszélyes barba-trükköt, és próbálják elmagyarázni a megvuduzott tömegnek, azokra a már említett egyen-média erejének teljes súlyával, akár lejárató kampány formájában is lecsap a diktatúra. Egyszerre felesleges liberális baromságnak tűnik a sokszor fárasztó, időigényes tanulás, az olvasottság, az alapos tájékozottság, a kétkedés, a vitatkozás vágya. Feleslegesnek tűnik a történelmünk ismerete, a világban most zajló, vagy a már megtörtént dolgok számbavétele, és azokból következtetések levonása, a törődés, gondoskodás a nálunk rosszabb helyzetben lévőkkel, a más kultúrák megismerése, megértése.

vudu3.jpg

Az Orbán rezsim zseniálisan érezte meg, hogy ez a szomorú helyzet manapság Magyarországon és ennek megfelelően csak azt mondják, amit az általuk hőn szeretett népük hallani akar, és azt is csak röviden, pár-száz szavas szókészletet használva, mert mint jól tudjuk: "a ház alapja a tető", és aki ezzel vitatkozik, az hazaáruló, Soros bérenc, Brüsszel-ügynök, ballib, cigány-muszlim, bolsi, jelentsenek ezek bármit is.

Most örülsz, fidesz?

tor22.jpg

A toroczkai lászló – így, csupa kisbetűvel, bocs, Nemecsek – vezette Ásotthalom beírta nevét Magyarország kormányának kirekesztő, gyűlölet-politikája nyomán a volt köztársaság veretes történelmébe. Nem jártam még soha arra, és ezek után feltehetően nem is fogok, de tudom, ott is - mint mindenfelé az országban - gondolkodó emberek élnek.

Az egyáltalán nem cukisodó toroczkai „egyszerűagyú” megoldást talált ki a szerinte népünket veszélyeztető problémákra:

„A külső szemlélődést megelégelve, a bűnbakkeresés helyett én inkább azonnali megoldást adok, védelmet a brüsszeli tömeges betelepítési tervvel szemben.”

tor_11.jpg

Valószínűleg még soha nem fordult meg a település első emberének a fejében, hogy „Brüsszel” mi magunk is vagyunk, hiszen amennyiben az Európai Unióra gondolt és nem Belgium fővárosára, akkor tudnia kell, hogy a tagországok között szerepel  egy bizonyos Magyarország is, tehát ez az agyament a magyarok ellen is védelmet akar nyújtani a felvirágzás előtt álló településnek.

tor33.jpg

De nem állt meg szűk pátriája határainál, további hasznosításra ajánlotta fasisztoid tervét:

„Nincs más teendő, Magyarország többi önkormányzatának csak át kell venni a preventív célú intézkedéscsomagunkat, és máris megvédtük a hazánkat.”

„Intézkedési csomagnak” nevezett agymenésének alább olvashatják pontokba szedett változatát:

- Tilos a mecset- és bármilyen egyéb hitéleti tevékenységre irányuló építmény építése, amely kisebbítené a településünk meglévő katolikus templomának jelentőségét

- Tilos közterületen a müezzin tevékenysége, mivel alkalmas a köznyugalom zavarására, továbbá alkalmas arra is, hogy a helyi lakosság körében félelmet, riadalmat és megbotránkozást keltsen

- Tilos közterületen az egész testet és fejet, valamint részben vagy teljes egészében az arcot is elfedő burka, nikáb és csador, valamint a teljes testet fedő fürdőruha, ide értve az úgynevezett burkini viselése.”

A mumusok szerinte nem csak az iszlámhívők, mert legalább akkora veszélyt jelentenek a szélsőséges liberálisokat, akik elvakult eszméik hirdetése nyomán gondolkodásra, ellenvélemény kialakítására, eszmecserére bíztatnák alattvalóit. Azzal, gondolom, ő is tisztában van, hogy aki gondolkodik, informálódik, azt lényegesen nehezebb bábként irányítani, így  létkérdés neki az ostobaság konzerválása.

tor44.jpg

Erről így nyilatkozik:

„Mi ugyanis itt Közép-Európában ismét két pogány közé kerültünk. Amíg délről a migráció, addig nyugatról a szélsőséges liberalizmus vadhajtásai fenyegetik a társadalmunkat és hagyományainkat.”

Szinte látom, ahogy a vad liberális eszméket vallók kivont tollal a kezükben, könyvekkel a hónuk alatt megrohamozzák a helyi kocsmát, és veszélyeztetik a nagyközség hagyományait. Halkan kérdezem, hogy mik is azok pontosan? Csak nem az elvakult gyűlölet szorul védelemre?

„Tovább is van, mondjam még?” toroczkai „intézkedéscsomag-őrülete így folytatódik:

"- Tilos közterületen bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely a házasság intézményét nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat

- Tilos közterületen bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely megsérti az Alaptörvényt azzal, hogy a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat.”

tor55.jpg

Itt hirtelen kifogyott a gyűlölni valókból az „őrült beszéd” – amiben még véletlenül sincs értelem – papírra vetője. Pedig sokan kimaradtak még a sorból: sehol egy zsidó, cigány, hajléktalan, Soros, Gyurcsány, Bajnai,demokrata, vagy éppen az a csoport, amelyik az egészért alapjaiban felelős – felelőtlen! – jelenleg uralkodó rezsim szemében az aktuális szálka.

Azzal, hogy mindezt leírtam, messze nem a hitleri retorika népszerűsítése a célom, sokkal inkább az, hogy ér félni az ilyen és a toroczkaihoz hasonló helyi kiskirályoktól, mert a kór fertőzhet, és nem olyan nagy ez a mindannyiunk Magyarországa, hogy szempillantás alatt el ne terjedhessen a fertő. A táptalaj mindenesetre adott, csak mi állíthatjuk meg. Nem eltörölni ajánlom e nézet vallóit, hanem helyükön kezelni.

Mátrai Anna

Így jártunk: Gyárfás a kisebb rossz

gyarfas22.jpg

Már a rendszerváltás, vagy mi fene óta szinte mindig úgy választok, és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, hogy a kevésbé rossznak vélt lehetőség mellé húzom be az X-et, és tessék, a  hétköznapok is kikényszeríthetik ezt a mentalitást: Gyárfás, vagy…...

Kezdjük az elején: negyven éve még szépreményű úszó voltam, aztán egyszer csak elegem lett abból, ami a medence körül, az öltözők, illetve a klubházak táján történik.  Egy edzés végén kikászálódva a vízből, magam is meglepődtem miért, de azt mondtam az edzőmnek:

„Gyuri bácsi, jó volt ide járni, de én holnaptól nem jövök, a hétvégi versenyen ne számítson rám, köszönök mindent, elég volt. Persze, persze, akkor holnapután, pihend ki magad!”

- volt a válasz,mert nem hitte el, hogy egy magamfajta megszállott csak így odébb áll.

Azóta is boldogan figyelem az úszósikereket, és szomorkodom, ha nem úgy megy a dolog, ahogy kellene, de usziba be nem tettem a lábam.

Mindezek ellenére nem mondom, hogy váratlanul ért a most kirobbant vízi csata Hosszú és a szövetség, elsősorban Gyárfás generalisszimusz között. Kétségtelen tény, hogy mint kívülálló, nem tudhatom, kinek van igaza, de Gyárfást és az ő sikeres, ám akarnok módszereit ismerve el tudom képzelni, hogy több megfontolandó igazság áll a most már nem is csak a férjével, hanem egyre több élvonalbeli úszóval együtt küzdő Hosszú Katinka oldalán. Egészen tegnapig jó volt izgulni a végkimenetel jósolgatása és az arcvonalak szemlélése közben, mert azt hihette az ember, hogy akárki győz is, az csak egy jobb, eredményesebb szövetséget hozhat létre. Éljen a megújulás! – kiáltotta - gondolom velem együtt - jónéhány más fotelforradalmár is az otthonában.

gyarfas11.jpg

Majd tegnap: „Szó megszakad, hang fennakad, lehelet megszegik” mert érkezik az elborzasztó hír: Seszták Miklós, vagy Czene Attila követheti Gyárfást a székében. Na, ne szórakozzunk már egymással, az előbbi egy gyanús seftelő, akit a vezér akarata emelt fel az egyszerű kétkezi zugügyvédi létből a  miniszteri bársonyszékbe, Czene pedig ugyan 1996-ban Atlantában a 200 méteres vegyes úszásban olimpiai bajnok lett, ám azóta folyamatosan lábon lövi magát, ha helyezbe kerül, ezzel is igazolva azt a róla közszájon forgó véleményt, hogy finoman fogalmazva sem tartozik a szellemtörténet óriásai közé. Sportpályafutását befejezve sok minden volt, például 2010 és 2012 között a Nemzeti Sportügyekért Feleős államtitkár az akkor még Emberi Erőforrás Minisztériumának nevezett giga-micsodánál. Majd itt igazgatott, ott igazgatott valami Nemzeti-vel kezdődő céget, itt lett bizottsági tag, ott lett bizottsági tag, de jól látható, még a saját rendszere, érts Orbán rezsim, se tud mit kezdeni vele. Az is azt mutatja a zuhanyhíradó szerint, hogy valami tehetségtelen fidesznyik következi, hogy  Gyárfás eltávolítása után is megtartja majd valamilyen funkcióban a vizes vb kivitelezésének felügyeletét, mert azt nem merik rábízni az érkező komiszárra.

gyarfas33.jpg

Az egyáltalán nem ígéretes jelölt párost látva két lehetőségünk van, a hatásosabb: végre felegyenesedünk, mármint a szövetség tagjai és elzavarjuk az úszószövetség körül kőröző dögkeselyűket, hogy a jót, és ne a kevésbé rosszat választhassuk, hiszen nem egy tehetséges, rátermett sportmenedzser és sportközgazdász szaladgál az utcákon. A másik, egyben a rosszabb lehetőség, hogy megint megadjuk magunkat, és felkiáltanunk:

„Katinka, hátrább az agarakkal, vissza nekünk a Gyárfás féle babaruhát, akármilyen szutykos is!”

gyarfas44.jpg

Egyetlen percre se feledjük, ha a sesztákok, czenék vagy a hozzájuk hasonlók közül bármelyik is rárepül erre a gyönyörű sportágra, akkor mindennek vége, évtizedeken át csak a jeges szelet érzékeljük majd, amit Hajós Alfréd úszó, az első magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa kelt azzal, ahogy forog a sírjában.

Pálmai Tamás

BBM - a maffia másik arca

csom11.jpg

Most, hogy közeleg a karácsony, a hanuka – kinek mi – egyre több civil szervezetnek, párt-formációnak jut eszébe, hogy „adni jó”. Van hazánkban egy olyan szerveződés, amelyik nem kampányszerűen, a nagy ünnepek környékére korlátozza a jótékonykodást, hanem egész évben feladatának érzi a segítségre szorulók és az adni szeretők közötti kapocs szerepét.

Aki még nem hallott róluk, néhány bemutatkozó mondat az oldalukról:

„A Budapest Bike Maffia (BBM) Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre 2011 karácsonyán. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak. Az alaptevékenységünk az adománygyűjtés, majd ezeknek az adományoknak kerékpárral való kiszállítása rászorulók részére. A megvalósítást az újszerűség jellemzi, a szociális munka elemeit ötvözi az önkéntességgel, adományozással, kerékpározással.”

csom33.jpg

A civil szervezet arra kérte a szegényeken segíteni akaró diákokat, hogy iskolába menet vigyenek egy zsemlével többet tízóraira, mint amennyit amúgy megennének, ezeket a plusz szendvicseket az aktivistáik összegyűjtik és kiosztják a rászoruló hajléktalanoknak. A felhíváshoz tucatnyi iskola többezer diákja csatlakozott. Fantasztikusan egyszerű, és nagyon klassz ötlet! Így kell ezt csinálni, nem várni a nemzeti "akármire"!

csom22.jpg

Örömmel és nagy egyetértésben csatlakozott a budapesti Batthyány Lajos Általános Iskola szülő-diák-tanár triója  a kezdeményezéshez, akikre a BBM-el való egyeztetés után a „minden második kedd” jutott. Pintes Andrea, a „Batyi” Szülői Munkaközösség választott vezetője mesélt a Városi Kurírnak az élményekről:

„Második alkalommal rendeztük meg a + 1 szendvics akciónkat, melynek keretében fél nyolctól 8 óra 10 percig négy nagy banános doboz töltöttek meg a gyerekek gyümölccsel, szendviccsel, édességgel, konzervvel. A szervezés kezdetén feltettem a szülőknek a kérdést, hogy tudjuk-e vállalni ebben a tanévben kéthetente  a "+1 szendvics" akciót, amire a mai második alkalom töretlen sikere a válasz. A következő két kedd december 6-a, majd 22-e . A lelkesedést  látva, a gyerekeink nagyon szeretnek segíteni, és ezt öröm velük együtt átélni, látni az arcukat, amikor a biciklis futárnak kétszer kell fordulnia, mert egyszerre el sem tudja szállítani a sok finomságot Az osztályfőnökök beszélgettek a srácokkal arról, hogy mekkora szükség van a munkájukra, segítségükre  ahhoz, hogy kicsit könnyebben éljék meg az ínséges időket a rászorulók.”

csomcsom.jpg

Látod kormány - tele a köz szolgáival - itt a követendő példa! Nem azon kell gondolkozni, hogy lehet a civilszervezeteket kinyírni, inkább meg kellene becsülni azokat, mert még  abban az őrületben is, amit Magyarországon teremtettél, képesek embernek lenni!

Érdemes végigböngészni a weboldalukat: www.bbm.hu

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Homofób - e vagy?

homofob_11.jpg

A gyűlöletkampány - ami, mint tudjuk: szeret téged - pillanatnyilag levegővételnyi-szünet üzemmódban van, de amit hátrahagyott, az rendben, tervszerűen működik tovább a mi közös Orbániánkban. Szemfüles főhősnőm, aki hosszú éveket rakott bele az életéből abba, hogy az éppen aktuálisan kijelölt „mást” utálja, elérkezettnek látta az időt, hogy kimászva dohos odujából, szolgálatba helyezze magát.

Kicsit jobban utána olvasva az „ezerszer átkozott-áldott” világhálón, összerakható a kép, Frivaldszky Edit – mert így hívják az említettet – több, hasonló érdeklődési körű, gyűlölködő  szervezetnek is elöljárója. A legutóbbi „hőstette”, amit, az „Anya, apa, gyerek” néven bejegyzett vállalkozása támogatásával vitt véghez, a Lipóti pékség ajtajára kitűzött tacepao volt, amin az egyneműek házassága ellen kampányolt, és amitől azóta a cég is elhatárolódott. Azért bátorkodtam vállalkozás szóval illetni a fennkölt és mindenki által elismerhető nevet viselő szervezetet, mert a weboldalukra kattintva (www.anyaapagyerekek.hu

Tegyünk együtt a házasságért és a családért Európában – írja alá Ön is a legnagyobb európai kezdeményezést, hogy az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család.

A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.

a lényeg megfogalmazása után hamar a tárgyra tér a gyűlölködés nagymestere, és pironkodás nélkül árul bögrét, pólót, cumisüveget, mindent, „mi szem-szájnak ingere”. Jól ki van ez találva, mert gondolt azokra is, akik nem szeretnek vásárolni, nekik a profin megcsinált oldal lehetőséget biztosít az adakozásra is.

homofob_22.jpg

Arról nem esik szó, hogy Edit asszony és csapata mihez kezd az így összegyűlt pénzzel, csak ennyit találtam ezzel kapcsolatban:

„Az AnyaApaGyerekek kezdeményezés nemcsak az aláírásgyűjtésről szól. Egy épülő közösség is egyben, egy európai csapat, a házasság és a család védelmében.”

A homofób asszonyság közösségi oldala is arról tanúskodik, hogy nem ma kezdte a szakmát. Szavaiból kitűnik, hogy a homoszexuálisok nagyon kihozzák a sodrából, és ahol csak engedik csoportokat, egyesületeket hoz létre és működtet annak érdekében, hogy nézete minél több ember sajátja legyen, és ebből még meg is tudjon élni.

Másodállásban – bocsánat, ha mellé lőttem volna, de nem jelzi, hogy melyik a fő- és melyik a többi – elnöki pozíciót tölt be az „Együtt az Életért Egyesület”-ben, mely szervezet folyamatos, hosszan tartó és gyümölcsöző kapcsolatot ápol a Szociális és Családügyi Államtitkársággal. A honlap 2013 óta tetszhalott, de mégsem veti meg pártunk és kormányunk támogatását sem, – és a hivatalosság több szintje is érdemesnek tartja a támogatásra a homofób amazont – hiszen a Fővárosi Önkormányzat, és a Nemzeti Civil Alap is elismeri és dotálja tevékenységét.

homofob_44.jpg

A sorban a következő biznisze az Emberi Méltóság Központ, az egyik leggyűlölködőbb csoportnak látszó kezdeményezés főoldalán az alábbi kérdéssor olvasható:

„Nézhetjük-e ölbe tett kézzel, hogy miként foszlik szét a házasság fogalma a szemünk előtt?

Engedhetjük-e, hogy gyermekeinket tőlünk idegen értékek szerint neveljék az óvodákban és az iskolákban?

Elfogadhatjuk-e szó nélkül, hogy az egyenlőség nevében meggyőződésünkkel és világképünkkel ellentétesen éljünk?”

vagyis ez a vállalkozása sem szól másról, mint arról, hogy aki nem úgy gondolkodik, él, mint azt a nemzetvédő szeretné, az ne is legyen! Az "Állítsátok meg az ENSZ homoszexuális hatóságát!", vagy a "Béranyaság megállítása Európában, illetve a - személyes kedvencem -"Soros civiljei az abortuszért" című cikkek mellett a többi oldalhoz hasonlóan, itt is nagybetűvel kiemelve ötlik a látogató szemébe a „Támogatás” lehetősége, szintén meghatározatlanul, hogy pontosan mire, kinek, hogyan fel a jövőben az adományokat.

“Szükség van olyanokra is, akik kisebb vagy nagyobb anyagi felajánlást küldenek, ezzel segítve a házasság és család védelmét Magyarországon. Csatlakozzon Ön is adományával, támogassa munkánkat! Minden felajánlás egy-egy lépés egy jobb társadalom felé. Küldjön 1000, 5000, 10 000 vagy egy Önnek megfelelő összeget szervezetünknek, és vegyen részt ily módon a társadalomért és az egyes emberekért végzett munkánkban!”

homofob_33.jpg

Edit asszony nem kis dologra vállalkozik, egy bizalmatlanná, gyűlölködővé, minden másságra kihegyezetté tett országban árulja a lehetőséget, hogy amennyiben tenni kíván a nép egyszerű gyermeke is a keresztényinek hazudott  Magyarország felvirágoztatásáért, és a bezárkózás sikeréért, az nála megteheti. Ő tehát nem osztja Janus Pannonius véleményét, nem, Edit asszony nem teszi, amit a költő, aki "kikacagja a római búcsúsokat".

Hogy is mondta Kohn bácsi, aki ugyan nem volt meleg, se keresztény, de azért..... szóval: Őgyes!

Pálmai Tamás

Csőre töltve Orbán csodafegyvere!

Kezdődhet a néphülyítés

nephulyites_11.jpg

Orbániában elkezdődött a ráhangolás a 2018-as választásra, és hogyan másként, mint eufórikus állapotot előidéző - legalábbis az elvakult fidesznyikokban - „mondások” sorával. Manapság már nem működik a „rezsicsökkentés”-szlogen, hiszen világszerte olcsóbb az energia, mint amennyivel szeretett pártunk és kormányunk kegyesen nekünk azt élete kockáztatásával leengedte. Migráncs sem téved még csak véletlenségből sem erre, a lenézett, büdös hajléktalanozás sem hozta meg a kellő hatást, talán mert a befogadásra kiszemelt réteg attól való félelmében, hogy neki is állhat a zászló, nem ugrott neki a gyűlölet tárgyául odavetett védteleneknek.

Így tovább kellett járatni a fogaskerekeket, mert a társadalmi feszültség azt kell, mint egy falat kenyér! És nem hiába volt a sok kattogás. Megvan! Hatásos, mindenki – pártállástól függetlenül - örülhet neki, és ha nem sikerül megvalósítani, akkor sem hullik vissza a kedves vezető fejére, hiszen ő mindent megpróbált.

Az elkövetkező másfél év a béremelés ígéretének bűvkörében telik majd! Megelőzve a rögtön felhorkanókat, hogy nekem semmi nem jó, természetesen én is látom, tudom, érzem, hogy óriási a szükség a nagyobb jövedelemre, és szép is lenne, ha valaki – bárki – csettintene egyet az ujjával és összeütné néhányszor a cipője sarkán, és láss csudát! – máris minden rendben lehetne. Csak hát ez nem a mesevilág, - ámbár kétségtelen, hogy néha úgy érezzük, hogy egy elfajzott, gonosz Óz országában élünk - hanem 2016 Magyarországa.

nephulyites_33.jpg

A fidesz "fekete-zsenialitása" éppen az ilyen kívánatos ígérek megtalálásában, majd kifordításában rejlik, mert aki veszi a bátorságot, és felemlíti, hogy van ezzel az ötlettel egy pici probléma: például, hogy nem egyszemélyi miniszterelnöki kompetencia "bemondásra" meghatározni a bérek alakulását a magánvállalkozók és alkalmazottaik aspektusában, az rögtön ellenség,népnyúzó,hazaáruló lesz. 

Ha Orbán tartja magát régi jó szokásához, akkor nem is kell mélyebben belemennie a részletekbe, hiszen senki nem fogja firtatni a lépésről lépésre kidolgozott stratégiát ennek a gigantikus tervnek létrehozásához. Elég lesz a szokásos plakátkampány, esetleg egy magvas gondolatokkal teletűzdelt népszavazás, például, hogy

„akarja-e, hogy hat év alatt 50%-al több legyen a fizetése? Szavazzon a Fideszre!”

és a "kormányzás helyett parasztvakítás"- projekt tovább folytatódhat még négy (nyolc, tizenkét) évig.

Minden ágazat dolgozóinak beígérik, hogy meglesz az az 50%, csak hát érthető módon ez nem megy egyik napról a másikra, tehát elhúzzák 4-6-8 évre. 2018-ban, amikor a hívők támogatására szüksége van az Orbán-csapatnak, még nem lesz érzékelhető szinte semmi, vagy csak minimális konkrétum, ami viszont jelzi "a szép jövőt", de no para! - az igazmondó megígérte, akkor az úgy is lesz! Hátráltatni csak a balliberális-Sorosos-Európai Uniós csőcselék tudja, úgyhogy egy feladat van, ellehetetleníteni, lejáratni mindet!

nephulyites44.jpg

Aki pedig veszi a bátorságot, és mindennek dacára belekérdez, abból pár hét alatt bebizonyosodik, hogy meleg, vagy csalja a feleségét-férjét, esetleg nagyképű milliárdos, aki tesz a népre, mert a mocsok, amiben fideszék kéjes arccal könyékig turkálnak, szinte kimeríthetetlen.

Minél hosszabbra tudják húzni a kampányidőszakot – mondjuk tegnaptól – annál könnyebben lehet ezzel a blöffel elfedni a manapság elég tarajos és habos hullámokat vető botránysorozatot, amibe egy nálunk boldogabb és valódi demokráciában már egyenként is nagyon régen bele kellett volna buknia a regnáló rezsimnek.

nephulyites_22.jpg

Harcra készen melegítik a klaviatúrát a szolga-média újságírónak csúfoltjai, és amikor eldördül a startpisztoly, már folyik is megállíthatatlanul mindenhonnan a megrendelt tartalom-sár. Biztosan lesznek „meghatározó személyiségek”, és a nép egyszerű gyermekei közül is sokan, akik vállalják majd a nyilvánosságot és dicshimnuszokat zengenek a hős vezérről, aki éjt nappallá téve robotol értünk.

Tényleg ennyire egyszerű-agyúak vagyunk? Hányszor lehet még ugyanazt a sémát használva kihasználni, megalázni, lenézni ezt a népet, amely annyira büszke a múltban vélt vagy valós tetteire, értékeire, hagyományaira? Lehet, hogy pont ez az ok, a hagyománytisztelet?

Mátrai Anna

süti beállítások módosítása