2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

A kormány - áldassék a neve - foga-fehérje

2016. november 27. - Városi Kurir

egyhaz1.jpg

 A magyar kormány szerint Pannóniában, 2016-ban az oktatás legfontosabb feladata, hogy a gyerekek jó magyarok és jó keresztények legyenek.

Brávó! Sikerült megtalálni ebben az amúgy is több generációra kiható, mély, szinte antagonisztikus ellentétekkel összeszabdalt országban egy újabb síkját az utálkozásnak! Az a magyar, aki nem vallja magát kereszténynek, és nem a diktatúra által kijelölt mezsgyén terelgeti gyermekét, unokáját és így tovább, ki tudja hány nemzetségig, az tekintse magát kirekesztettnek e honban. Egyelőre még látható stigma nélkül járhat-kelhet, aki nem úgy gondolja, mint ők, de mint ahogy minden, ez is csak egy döntés, ami a fidesz droid-módjára működő parlamenti frakcióján múlik. Egy laza karlendítéssel elintézhetik, – mint az már megtörtént egyszer Magyarországon is – hogy a meggyőződése, a vallása, a hite 2016 Magyarországán is milliókat tehessen tönkre, mi jöhet még, inkvizíció, legújabb kori boszorkányperek, esetleg ismét fellobbannak a máglyák?

biblia3.jpg

Lázár János, – hogy stílusos legyek – kinyilatkoztatásában majdnem odáig jutott, hogy a kormányzat – vagyis Orbán – véleménye szerint nem kell különösebben nagy hangsúlyt fektetni az írás-olvasás készségének túlzott elsajátítására. Bőven elég, ha szótagolva akár, de sokszor elolvassa a jövő nemzedéke a Bibliát, amit nem kell értelmeznie, tehát elég, ha a szentírásból annyit jegyez meg  a gyermek,  hogy amit a kormány és a papja mond, az szent, és aszerint kell cselekednie. Nyista apelláta, mert

„ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázad próbáját.”

Most, amikor még lehet kétkedni és gondolkodni, a fenti mondat alapján mitől biztos annyira egy kis ország nem éppen polihisztor végzettségű minisztere, hogy amit gránitszilárdan, megkérdőjelezhetetlenül állít, az kiáll-e akár csak egy évtizedes próbát?

Az odáig értelmezhető, hogy mint minden diktatúra, így a fidesz-rezsim legnagyobb ellensége is a kiművelt fő, a demokrácia, a civil kurázsi, a gondolkodásra képes sokaság, amely többek között magánéletébe se engedi be a diktátort és államát, aki ettől viszont egyeduralma megszilárdítását félti. Minden diktátor, így Orbán is úgy gondolkodik, hogy ha az alattvalók vakon követik a földi és az égi Istent, az neki maga a szabadjelzés.

biblia_2.jpg

Miért nem szúr szemet a lenézett, megcsonkított lehetőségek között kínlódó hazánkfiainak, hogy miközben gyerekeiknek nem tudnak szabadon választható, a szöges kerítésen kívül is érvényesíthető tudást biztosítani az államosított iskolákban, addig azok, akik mindezt rákényszerítik vagy hazai magániskolákba, vagy jóhírű külföldi almamáterekbe járatják csemetéiket? Tényleg ennyire nem törődünk a gyerekeinkkel?

biblia_1.jpg

Nem a katolikus, vagy református, vagy a többi keresztény egyházzal van a problémám, hanem azzal, hogy valamelyik kötelező érvénnyel eluralhassa az életemet csak azért, mert „Csák Máté földjén”, ma ez a törvény! Hogy jön ahhoz bármely egyház, hogy jön ahhoz a hatalom, hogy bemásszon a magánéletembe?

Szerintem az oktatás legfontosabb szereplője a GYEREK! Az oktatás elsődleges feladata pedig az, hogy megtanítsa tanulni,  hinni magában, tolerálni másokat, legyen igénye a vitákra, lételeme legyen a kíváncsiság. Ezekkel felvértezve lehet a 21. század szabad polgára és mint ilyen, majd eldönti, melyik egyházhoz akar tartozni, ha egyáltalán a vallás mellett dönt.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr2712004204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2016.11.27. 22:20:08

„ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázad próbáját.”

A következő évszázadét!
Meddig akar élni Jánosunk úgy valójában? Mert arról, hogy hogyan már van fogalmunk..!

Mindenesetre azt már tudjuk, hogy a Biblián és a hazafiságon kívül minden egyéb értéktelen, szükségtelen, és egyébként is, valószínűleg ki fog menni a divatból, minimum száz év múlva...

Mert ugye, az nagy baj lenne, ha netán olyasmit is tanulna a gyerek, ami nem állná ki "a következő évszázad próbáját", mert akkor... khmm, akkor...

Tényleg, mi is lesz akkor kedves János, ha a gyerek megtanulja tükörírással, hogy "karakül" - és kiderül 3016-ban, hogy ezt teljesen feleslegesen tette, már mindjárt az első általánosban..?

Gondolom világ szégyene lesz, mert hiszen egyedül a Bibliából kellett volna tanulnia, abban pedig nincs is benne tükörírással...

Szóval kedves lányok, fiúk, egyéb, tessék azonnal abbahagyni minden egyéb tanulmányt, kihajítani az összes könyvet, beleértve a nyelvkönyveket is!
Tessék szépen eljárni a hitoktatásra, tanulmányozni a Bibliát, és garantáltan mindannyian ugyanolyan művelt igaz magyar hazafiak lesztek, mint Lázár János, Magyarország "Miniszterelnökséget Vezető Miniszter"-e..!

(kulcsszó: 'ugyanolyan' - hogy ne kelljen keresgélni...)

Tranquillius 2016.11.27. 23:10:44

A szerzőnek valószínűleg fogalma sincs, hogy az első képen szereplő Guy Fawkes azért halt meg, mert vallásos katolikusként fel akarta robbantani a királyt és a parlamentjét, hogy visszaállítsák a katolikus egyház uralmát Angliában. Egy ilyen cikk illusztrációjának borzasztó szerencsétlen választás.

Az is köztudott, hogy Magyarországon az egyházak alapítottak és tartottak fenn iskolákat (kórházakat, szociális intézményeket, stb.) és nem csak inkvizícióval, meg boszorkányégetéssel foglalkoztak. Az állam 1914-ben is csak négy gimnáziumot tartott fenn. Az, hogy 1945 után az állam agymosás céljából ellopkodta az egyházak iskoláit nem alapállapot, hanem éppenhogy az alapállapottól való elhajlás.

Javasolnám végül, hogy szerző szépen nézze végig, hogy a magyar Nobel-díjasok milyen iskolákat jártak ki és térjünk vissza erre a témára azután.

Egy kis segítség kezdésnek:
Lénárd Fülöp: Pozsonyi Királyi Katolikus Főgymnasium
Szent-Györgyi Albert: Lónyay utcai református gimnázium
Hevesy György: Piarista Gimnázium Budapest
Békésy György: francia nyelvű jezsuita tanintézményben Konstantinápoly
Wigner Jenő, Neumann János, Teller Ede: Fasori Evangélikus Gimnázium

GézaBá 2016.11.27. 23:46:24

Jó, talán ez nem ok.
De akkor mik legyenek?

morph on deer 2016.11.28. 00:06:13

@Tranquillius:
"...a magyar Nobel-díjasok milyen iskolákat jártak ki..."

És ez ma releváns - miért is?
Változtat ez akár hajszálnyit is azon, hogy a Lázár által tett kijelentésnek az égadta világon semmi köze sincs az oktatás minőségéhez - ami ugye a Nobel-díjasoknál egyértelműen tetten érhető - csak a 'milyenségéhez'?

Az említett egyházi iskolák elsősorban kiváló oktatási intézmények voltak - az egyház fenntartásában - de nem amiatt voltak jók, mert egyháziak voltak, ugye ezt nem kell magyarázni?

Csupán attól, hogy a gyerek egyházi iskolába jár és hitoktatásban részesül, sem okosabb, sem sikeresebb nem lesz, - legfeljebb kívülről fogja tudni a katekizmust...
A közkedvelt tévhit ellenére ugyanis az imádság nem elégséges ismeret manapság a mindennapi életben, sőt, a tudományterületeknek is csak némelyikénél számít mint merit...

5perc 2016.11.28. 00:17:45

@Tranquillius:
A magyar Nobel díjasok nagy része még csak nem is itthon járt középiskolába, ezt nyilván Te is láttad, mikor végignézted.
Köztudott, hogy az egyházak saho, ma sem, a maguk kétkezi munkájából megtermelt javakból tartották fenn az iskolákat, hanem a lakosság hordta nekik össze kötelezően.
Manapság a - biztosan fájó - tizenegynéhány százalékos hívő arány mellett több egyházi főiskola és egyetem van, mint állami, ami indkolatlan. Ez az aránytalanság jellemző az általános és középiskoláka is.
Közismert, hogy az egyházak pénzcsapot látnak az iskolákban, kórházakban, szociális intézményekben, a szavazókban, az államban.
Én megértem, hogy a nyolcvan egynéhány százalékos többségnek ez nagyon nem tetszik.

-JzK- 2016.11.28. 02:34:00

Igen, biztosan lesznek máglyák is, és az ilyen hazátlan faszkalapokat fogják ott elégetni, mint például te ;)

Viccen kívül: te csak neveld a gyereked hazátlannak meg jó muzulmánnak, vagy afféle amalgám semmilyennek, mint ami manapság divat SJW körökben.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.11.28. 07:13:15

A kötelező ballib egyházellenes uszítást olvashattuk kedves nézőink.

Kereszténygyűlölet, és a gyerekeek ballibesítése vegyítve.

Netuddki. 2016.11.28. 08:15:17

@-JzK-: Anyád picsáját! Semmi közöd ahhoz más hogyan neveli a gyerekét, te mocskos tolvaj (ne lopj ugye) fidesztroll!

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.11.28. 08:52:33

@5perc: igen ezt hívják közteherviselésnek. Ugyanez vonatkozik a tömegsportokra, utakra és a balettra is.

Szeretem a fidesz ilyen tipusú kijelentéseit. na nem mintha bármi relevanciája lenne de legalább a libsik összeszarják magukat töle.

Netuddki. 2016.11.28. 09:15:48

@flash.gordon: Kik azok a libsik? Liberális bibsik? Zsidók?
Az orbánod köztudottan zsidó és cigány származású. Akkor ő kicsoda?

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.11.28. 09:30:00

@Tibi !: Libsi az akire én azt mondom. Amit te írsz nettó rasszizmus. (A libsiknek vannak ismérvei persze. Többek között a keresztényutálat, ami ebböl a posztból árad.

Skankhunt42 2016.11.28. 10:04:10

@Tibi !: tudjuk kovi, te nem vagy libsi, sose szavaztál rájuk, most se tennéd, ferikédet is megtagadod nyilvánosan de azért titokban rászavazol. és különben is te önálló gondolkodó vagy, véletlenül se dékáslibsi

Sir Galahad 2016.11.28. 10:22:09

Amit Lázár mondott, az egy nyilvánvaló retorikai túlzás. Egy egyházi iskola ünnepségén szerintem ez elmegy. Egyébként meg abban igaza van, hogy a hazafias és az erkölcsi nevelés fontos - persze nem önmagában elegendő.

Ma Baker 2016.11.28. 10:36:29

A városi kurír meg akkor örülne, ha minnél jobb internacionalista vásárlóerőállatok lennének a magyar gyerekek. Mert akkor integrálódnának a globális multikultiba.

5perc 2016.11.28. 16:27:40

@flash.gordon:
Nem, nem ezt hívják közteherviselésnek.
Nyilván közteherviselés az alapítványi iskolák ellopása is, és nem a konkurencia keresztény üldözők általi leöldöklése.

5perc 2016.11.28. 16:28:38

@flash.gordon:
Ui: A balettosok nem aklarják eltörni a nem balettosok gerincét.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.11.28. 19:20:25

@5perc: Ki ölt le kicsodát? Ez nekem új. Egyébként a fidesz sosem csinált titkot abból, hogy a keresztény konzervatív vonalat preferálja. Ezt tudták a választók is. Nyilván minden rendelkezésnél vannak olyanok,akiknek nem lesz jó de hát ez sajnos ilyen.
süti beállítások módosítása