2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Agyament magyar valóság!

2016. november 27. - Városi Kurir

vudu4.jpg

Ésszerűtlen a világ, amiben élünk!  A demokrácia és a szabadság védelmére a többség sokkal kevesebb energiát szán, mint például a közelgő karácsonyi ajándékok minőségének ellenőrzésére. Az, hogy miként váltunk szolga- nemzetté, amit csak az a kiskirály nem hág meg naponta többször is, amelyik nem akar, vagyis a leges-legújabb kori "csizma alá taposásunk" csak nagyon keveseket érdekel, zavar. A többség vígan eldagonyázik a manipulatív álhírek posványában. 

Miután megjött az ihlet, és kitaláltuk, hogy mi legyen az a valami, amivel örömet csalhatunk szeretteink arcára a fa alatt, indul a terepmunka, azaz a felderítés: hol, milyen árban, milyen minőségben kapható a kiválasztott. Napokat, heteket töltünk el annak felkutatásával, hogy melyik árus ajánlatát fogadjuk el. Igyekszünk körültekintően választani, nehogy rászedjenek valahol, valakik.

Ám, ha egy bazbira ügyében ilyen körültekintőek tudunk lenni, akkor miért nem követjük ezt a jólbevált módszert az ennél ezerszer fontosabb, egész életünket, gyermekeink életét meghatározó kérdésekben is? Ha egy párezer forintos tárgyat nem vagyunk hajlandóak bemondásra beszerezni, abba a boltba pedig a lábunkat sem betenni többé, ahol átvertek, becsaptak, hazudtak nekünk, akkor miért hagyjuk szó nélkül, ha nap, mint nap ezt teszik velünk választott vezető közszolgáink? Miért pont ebben az egy kérdésben nem törődünk a következményekkel, miért nem élünk a szavatossági időn belüli vétónkkal?

vudu2.jpg

Miért fogadjuk sztoikus nyugalommal, néha egy-egy lemondó legyintéssel, ha csak a teljesen leegyszerűsített, hazug üzeneteket zúdítják ránk pár rövid tőmondatban? Ezeken aztán valóban nem kell tovább gondolkodni, de miért éppen a gondolkodás nem hiányzik nekünk?

Miért hisszük el, és miért nem vitatjuk, nézünk utána, ha a már szinte teljesen „nemzetivé” vált média újságjaiban, tévéiben, rádióiban kinyilatkoztat egy Orbán-droid bármit? Miért történhet meg, hogy a szemünkbe hazudva, majd a lebukása után flegmán, lekezelően, nagyképűen odavetett magyarázattal előálló Rogán még nem a munkanélküli segélyért áll sorba, amikkor éppen nem a vádlottak padját koptatja, és egyáltalán, hogy süllyedhettünk oda, hogy elhiszik rólunk soros felkentjeink, hogy bármit  megtehetnek  velük? A magyar néplélek miért érzi úgy, hogy ezt érdemli, ez jó neki, és sohasem akarja visszakapni a gondolkodást, a kétkedést, a választási lehetőségeket, a döntés nagyszerűségét?

vudu6.jpg

Miért  elégszik meg a többség (?) azzal, hogy tájékozódás ürügyén felmegy a közösségi oldalak valamelyikére - javarészt a facebookra, mert az magyar nyelven is elérhető és hát nyelvtudásban sem jeleskedünk - és az ott szembejövő bejegyzéseket - ellenőrizetlen emberek tollából - autentikus hírforrásként elfogadva alkot véleményt a világ, és benne hazánk történéseiről? Sőt, tovább megyek, rögtön mosolygós- vagy felháborodott arccal hozzá is szól, majd továbbítja ismerőseinek, akik – mivel barátjuk írta – rögtön osztják is az akár légből kapott, vagy ami még kártékonyabb, eleve manipulatív szándékkal generált  hírt?  Egyáltalán nem érdekes, a hír forrása, ki tette  közzé, van-e egyáltalán valóságalapja, ellenőrzött információ-e, elég, hogy frappáns, tetszetősen hangzik, és már mehet is tovább a világháló biztosította térbe. Bárki, minden következmény nélkül terjeszthet álhíreket, agyszüleményeket, ha elég rövid, könnyen érthető és velős a megfogalmazás, már osztódik is! Kiszorítva ezzel a legtöbb tényen alapuló, leellenőrzött sajtóorgánum újságíróinak cikkeit.

vudu1.jpg

Az ebben a félelmetes, hogy az alany ezáltal elhiszi, hogy tájékozott, hogy törődik a nemzet, a világ sorsával, és nem csak megingathatatlan véleményt formál, de terjeszti is azt, ezzel a legnagyobb példányszámú elérést biztosítja az alapgondolatból hírt fabrikáló számára. Aki pedig ellenvéleményt fogalmaz meg hozzászólásában, azt egy gombnyomással el lehet tüntetni a palettáról, le lehet tiltani, így gyorsan előáll az a helyzet, hogy mindenkinek azonos a véleménye, vagyis „az én véleményem a helyes!”. Ennek felismerésében, és tökélyre vitt használásában áll a Fidesz megingathatatlannak látszó ereje.

Akik  felfedik ezt a rémesen veszélyes barba-trükköt, és próbálják elmagyarázni a megvuduzott tömegnek, azokra a már említett egyen-média erejének teljes súlyával, akár lejárató kampány formájában is lecsap a diktatúra. Egyszerre felesleges liberális baromságnak tűnik a sokszor fárasztó, időigényes tanulás, az olvasottság, az alapos tájékozottság, a kétkedés, a vitatkozás vágya. Feleslegesnek tűnik a történelmünk ismerete, a világban most zajló, vagy a már megtörtént dolgok számbavétele, és azokból következtetések levonása, a törődés, gondoskodás a nálunk rosszabb helyzetben lévőkkel, a más kultúrák megismerése, megértése.

vudu3.jpg

Az Orbán rezsim zseniálisan érezte meg, hogy ez a szomorú helyzet manapság Magyarországon és ennek megfelelően csak azt mondják, amit az általuk hőn szeretett népük hallani akar, és azt is csak röviden, pár-száz szavas szókészletet használva, mert mint jól tudjuk: "a ház alapja a tető", és aki ezzel vitatkozik, az hazaáruló, Soros bérenc, Brüsszel-ügynök, ballib, cigány-muszlim, bolsi, jelentsenek ezek bármit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr4112001848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.27. 10:23:02

Ez van, az embereknek elegük lett a liberális elnyomásból.

G.Freeman 2016.11.27. 14:41:32

Érdekes hogy egyrészt nincs liberális elnyomás, éppen ellenkezőleg: illiberális elnyomás van, másrészt a cuclizmusban szocializálódott és tanult értelmiség máig ragaszkodik az akkor tanultakhoz, és mivel ők vannak véleményközlő pozíciókban, nem engednek más véleményt napvilágra jutni, illetve ha ilyen megjelenik, azonnal hisztérikusan reagálnak.
A másik oldal, az illiberális körök viszont még nem sajátították el a normális , konszolidált stílust, a bugrisságot egyenességnek tartják, így ellenszenvet keltenek a valódi polgárság köreiben.
Mert a valódi polgár máig értéket , kultúrát képvisel, és észreveszi a különbséget a mosdatlan szájú , alacsony nívójú, értéket nem képviselő illiberális felfogás és az értelmiség által használt konszolidált demokratikus, és humanista vonulat között.

Advanced Flight 2016.11.27. 14:55:16

"és aki ezzel vitatkozik, az hazaáruló, Soros bérenc, Brüsszel-ügynök, ballib, cigány-muszlim, bolsi"

Aki meg libsiékkel mer egyet nem érteni, az nácirasszistafasiszta. Visszanyal a fagyi, nem tetszik? :-P

midnight coder 2016.11.27. 15:25:11

@G.Freeman: Az, ha illatos, elegáns borítékban, kézműves papíron, gyöngybetűkkel és kifogástalan irodalmisággal közlik veled a halálos ítéleted, valamivel kevesebb örömet okoz mint az, ha egy ócska szakadt papíron ákombákom betűkkel vetik oda, hogy szabad vagy!

Ez a gond a nagyon kifinomult, de az európai civilizáció kollektív öngyilkosságára buzdító liberális médiával is.

Scott Tenorman Must Die 2016.11.27. 15:41:32

@G.Freeman: igen, a valódi polgár észreveszi a különbséget. ezért is hajtotta el a libsiket a halál fszára többször egymásután. és ezért is szűnt meg a liberálnácizmus Magyarországon, ár még rugdossa az utolsókat.

pamut 2016.11.27. 15:47:39

olyan vicces hogy a fideszkomcsik ünneplik hogy komcsi szarhegyet csináltak Mo-ból.

pamut 2016.11.27. 15:51:31

"Elküldték a Mediaworks-től az MNB-alapítványok botrányait feltáró újságírót"

444.hu/2016/11/27/elkuldtek-a-mediaworks-tol-az-mnb-alapitvanyok-botranyait-feltaro-ujsagirot

Ugye örültök orbánkomcsik? Szép diadal ez, így kinyírni a szabad magyar sajtót, büszkék lehettek rá, és azok is vagytok, tudom.

Élvezitek a fideszcenzúrát ugye?

Élvezitek a totális fideszpropagandtá ugye, tiszta mint Kádár alatt, azt is imádtátok.

A Tv2-888-magyaridők-origó-stb leplezetlenülrágalmazó karaktergyilkos orbáni mocsokra is büszkék vagytok ugye?

Honnan ez a gyűlölet bennetek a szabad magyar sajtó, a magyarok ellen?

midnight coder 2016.11.27. 15:57:10

@pamut: "444.hu/2016/11/27/elkuldtek-a-mediaworks-tol-az-mnb-alapitvanyok-botranyait-feltaro-ujsagirot"

Mi az akadálya annak, hogy a 444.hu felvegye ?

pamut 2016.11.27. 16:00:48

@midnight coder:

ja hogy szerinted a fidesz bűneit a 444-nek kéne korrigálnia a saját pénzéből?

ennyire széthülyített már a fideszhűséged?
nincs olyan fideszes aljasság ugye amit azonnal ne vennél védelmedbe?

erkölcsi hulla 2016.11.27. 16:03:41

Szerintem ez is egy manipulatív média fos, el sem olvasom, mint a legtöbb ilyet.
Már a betűtípus is ez a tipikus 5.tény amit meg kell nézned című fosra asszociál.

kvadrillio 2016.11.27. 16:13:19

NÉZD, HALLGASD AZ ATV FÓRUM MŰSORÁT...ÉS FÉL ÓRA MÚLVA RÁDÖBBENSZ, HOGY KORÁNT SINCS ÍGY ! :o)...SŐŐŐŐT MÉG MEG IS IJEDSZ AZ EMBEREK VAD DÜHÉN.......ÉS ÚGY ÉRZED MAJD, HOGY EGYSZER AKKORA ROBBANÁS LESZ ITT, HOGY BELEREMEG MÉG A HIM---ALÁJA IS !!!!! :o)

....nem a FACEBBOOKRÓL KELL TÁJÉKOZÓDNI, MERT AZ TELE VAN FIZETETT AGITÁTOROKKAL ! :o)

midnight coder 2016.11.27. 16:14:11

@pamut: Ha van egy cég akitől kidobnak egy embert mert ő teszem az nagyon nagy Java programozó és utálja a .NET-et, de ők .NET-es irányba mentek el, ugyanakkor van egy másik cég aki Java programozásból él, akkor logikus, hogy felveszik a Javás embert, és senki nem próbál politikai kérdést faragni az ügyből.

midnight coder 2016.11.27. 16:15:59

@kvadrillio: Ha pedig elmész egy Fradi meccsre, akkor azt hiszed, hogy holnap itt a Mad Max, és jönnek a barbárok szétrombolni a civilizációt. Csak aztán másnap a fradi drukker bemegy a melóhelyére könyvelni, és behúzza a nyakát ha jön a főnök.

pamut 2016.11.27. 16:29:10

@midnight coder:
:DDDD komolyan ezt a süket dumát adtad be magadnak? :D te komolyan ilyen olcsó dumával baszod át magad hogy ne a szabad sajtó kinyírását lásd ebben a velejéig aljas és gátlástalan fideszkomcsi tombolásban? :DDDD

eßemfaßom meg áll 2016.11.27. 17:04:42

"Miért fogadjuk sztoikus nyugalommal, néha egy-egy lemondó legyintéssel, ha csak a teljesen leegyszerűsített, hazug üzeneteket zúdítják ránk pár rövid tőmondatban? "

Elolvastam ezt a posztot aztán sztoikus nyugalommal, egy lemondó kézlegyintés után megírtam ezt a kommentet: újabb leegyszerűsített hazug üzenet pár rövid mondatban.

eßemfaßom meg áll 2016.11.27. 17:06:45

@pamut: "a szabad sajtó kinyírását" Ha nem tudtok magatoknak megfelelő sajtót venni, ki adjon, én? Hány Népszabadságot vásároltál az elmúlt 4 évben?

pamut 2016.11.27. 17:21:08

@eßemfaßom meg áll: szóval én vagyok a hibás az orbánmaffia gyalázatai miatt, hát persze, fideszes kollaboráns vagy te is ugye? :)

illaim 2016.11.27. 18:10:51

@pamut: Nem érdemes ezeket a trollokat győzködni!
Ezeknél a moslékzabáló, talpnyaló szellemi toprongyoknál, nem a lopás a bűn, hanem az ha nem ők lophatnak! Nem a hazugság, bele a pacekba, hanem ha nem ők hazudnak! Remegnek a hatalomért, mert tisztában vannak vele, ha elvesztik, a műanyag lakat is rájuk rozsdásodik!

2016.11.27. 18:15:54

Nem magyar sajatossag. Pont a heten volt cimlapos az index-en, hogy egy emberke sok buszt latott vhol Amerikaban, lefotozta, mint bizonyitekot, hgy a Trump tuntetoket szervezetten szallitjak. Annak ellenere h a fickonak valami negyven kovetoje volt csak, a foto es hir elterjedt, senki nem ellenorizte. Mire valaki vette a faradsagiot es utanajart es megtudta, hogy egy konferencia resztvevoinek a buszait fotiztak le, addigra mar minden medua atvette es oriasi botrany lett, termeszetesen a cafolat az erintettek toredekehez sem jutott el. Ez van, ilyen vilagban elunk.

Ideje felfogni, hogy az emberiseg nem valtozott, nem fejlodott semmit az evezredek alatt, ugyanugy zsigeri gyulolettol es indulatoktol vezetve itel meg dolgokat, csak most mar hatekonyabban tudja ezeket terjeszteni. Sok evezred fejlodes utan visszajutottunk az oskozossegi tarsadalomba, ahol mindenki figyeli a masikat, rogton itelkezik, pletykal, nem erdeklik a tenyek, eleg a felszin es a kulcsin az itelkezeshez. Annyi a kulonbseg, hogy par tiz fos kozossegek helyett, manapsag akar tobbtizezer ember haborodik fel es szidalmazza, mocskolja a szerinte vetkest, mikozben lehet, hogy az indulatokat kivalto hir nem is igaz.

eßemfaßom meg áll 2016.11.27. 18:27:39

@pamut: ennyire te se lehetsz nehézfelfogású

pamut 2016.11.27. 19:18:53

@illaim:
"Ezeknél a moslékzabáló, talpnyaló szellemi toprongyoknál, nem a lopás a bűn, hanem az ha nem ők lophatnak! Nem a hazugság, bele a pacekba, hanem ha nem ők hazudnak!"

tökéletes megfogalmazás, +1

@eßemfaßom meg áll:
szóval nekiállsz játszani a hülyét? tipikus gyáva és hazug menekülési módtok ez is, amikor már tagadhatatlan a maffiád valamilyen aljas gaztette, rendszeresen hülyének tetteitek magatokat, általában ez a gyurcsánysorosozás előtti fázistok, persze mindegy nektek, csak valahogy széttrollkodjátok....

pamut 2016.11.28. 09:46:49

@eßemfaßom meg áll: szánalmas a tettetésed, de sokat fogod te még magad hülyének tetetni, ahogy jönnek sorban a védhetetlen fideszgaztettek....
süti beállítások módosítása