2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Bayer, a széthugyozott kocsmafal

2016. december 17. - Városi Kurir

bayer11.png

December 15-e fekete-nap lett a kommentelők népes táborának naptárában, most már tényleg közeleg a világvége!  Ez is megtörténhet Pannóniában?! Mi lesz így a temérdek e-aktivistával? Népünk megmondóembere, a bárdolatlan stílusáról közismertté vált Bayer Zsolt, letiltotta blogján a  véleménynyilvánítás lehetőségét!

Tettét  az adventi ünnep hangulatához simuló, szinte csak rá jellemző, szeretetet, békét sugárzó mondatokkal indokolja:  

„A mai napon a blogom alatti kommentelés lehetőségét megszüntetem. Olvasóimtól és a kommentelők 99 százalékától elnézést kérek, sajnos az az egy százaléknyi állat, aki ide szokott, tönkre tett mindent. Kérem, olvassák továbbra is a blogot, s majd meglátjuk, talán egyszer a kommentelés is újra kezdődhet.”

Érdekes, hogy a közszereplőnek minősülő, másokat alpári stílusban minősítő fidesz-szócső – Bayer a neved – milyen csipkés lélekről tesz tanúbizonyságot, amikor esetleg - ó, irgalom atyja, ne hagyj el -  neki szólongatnak be! Nem vitatom a jogát minden bloggernek ahhoz, hogy kedve, gusztusa szerint szabályozza saját felületén a hozzászólás lehetőségét, de aki népcsoportokat bélyegez meg, aki elvhűségük alapján rekeszt ki százezreket megkérdőjelezve még a magyarságukat, aki saját mélymagyarsága teljes tudatában ítélkezik, az ne háborogjon, ha némelyek esetleg  az éppen általa meghonosított tahó stílusban fejezik ki nemtetszését.

A fenti idézetben például „leállatoz” hús-vér magyar embereket csak azért, mert vették a bátorságot és ellenvéleményt fogalmaztak meg az övével szemben. Már ez a megnyilvánulása is elég lenne egy normálisan működő demokráciában, hogy soha többé, sehol, senki egyetlen betűt se olvasson el az ilyen újságírónak nevezett kreatúrától, és akkor majd  nem találna olyan szerkesztőséget – pártállástól függetlenül – amelyik alkalmazná, hiszen ember nem forgatná azt a sajtóorgánumot, amelyik „efféle” sajtómunkással dolgozik.

bayer22.jpg

Magyarország jelenlegi vezetője viszont, ugyan trükköket és hazugságokat alkalmazva - mert egyenesen, népe képébe vágva ő sem merte – felterjeszttette és Lovagkereszttel jutalmazta. Az ő szemszögéből nézve persze igaza volt, hiszen az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa rengeteget ügyködött, hogy Orbánból az lehessen, ami mostanra lett – jelentsen ez bármit is.

bayer33.jpg

Jólfizetett bértollnokként az írásaira fogékony és mindig vevő, mindannyiunk pénzéből fenntartott Orbán-újságok sora publikálja otromba böffeneteit, amikben színre, fajra, nemi identitásra, politikai meggyőződésre való tekintet nélkül pécéz ki, és aláz meg bárkit, akire kilövési engedélyt kap gazdájától.

Néhány idézet a terjedelmes bayer-i életműből:

A humanizmus jegyében Olaszliszka kapcsán:

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”

A sajtószabadság ürügyén:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”

A kormány gyűlöletkeltésére kontrázva:

„Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. (...) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.”

Ferenc pápa is megkapja tőle, ami neki jár, mert emberként viselkedett és erre szólította fel a kereszténységet is. No nem az olyat, mint ő, hanem az igazi hívőket:

„A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”

A kiragadott idézeteket végigolvasva gondolom, a magukat konzervatív jobboldalinak mondók is érzik, hogy ez nem komilfo. Akinek nem az „Ablak-Zsiráf” vágatlan példánya a kedvenc könyve, az zsigereiben kell, hogy érezze, ez nem az a szint, amit közpénzből dotálni, munkájának folytatására ösztökélni szabad és érdemes lenne.

bayer44.jpg

Legyen ez az első dolog, amiben egyetértünk: bojkottáljuk Bayer retorikáját, ne vegyünk olyan sajtóterméket, ne váltsunk a távirányítóval olyan adóra, amelyek őt közlik, és ne vásároljunk azokban az üzletekben, vagy olyan termékeket, amelyek az olyan orgánumokban reklámoznak, amelyekben szót kaphat az ilyen virtigli náci eszméket hirdető, alpári stílusú "fekáliától bűzlő tollú és lelkű" kormányírnok.

Visszatérve - a keretes szerkezet jegyében - posztom alapgondolatához: se Bayer, se a mini(szter)elnök haverja ne feledje a régi mondást arról, aki kardot fog, avagy bayeri stílusban: hamarosan bedőltök, mint a széthugyozott kocsmafal.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Förtelem, Zsolnay a neved?

zsolnay11-crop.jpg

Párom meséli gyakorta, hogy gyerekkorában Pécsett gyakran járt a nagyival annak barátnőjéhez, ahol – hogy békén hagyja őket – Zsolnay kerámiákat adtak neki, hagy játsszon velük, amíg a nagyok meghányták-vetették a világ sorát.

Mit sem sejtve, lendkerekes autónak képzelte a „rákos tálat”, ami dübörögve száguldott a szőnyegsztrádán a szecesszió többi művészi darabjaival együtt. Mindig elborzadva hallgatom a történetet, hiszen szívem csücske ez a stílus, főképp, ha Zsolnay.

zsolnay44.jpg

Pécs város vezetőinek az elmúlt években sikerült a Hungaricumok között is számon tartott termékek gyártóját - a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát – is az ellehetetlenített vállalkozások közé taszítani. A kivéreztetett, lezüllesztett gyárat többen is magánosítani akarták, akadt, akit csupán "kalandvágy" okán próbálkozott, de volt olyan is, aki érezte a felelősségét a százados márkanévnek és a gyönyörű termékeknek.

zsolnay33.jpg

A legújabb hírek szerint az előbbi megfontolásból, – ha már nem sikerült megkaparintani magát a céget – alkalmazva a más területen már bevált lenyúlás módszerét, a sietve összetákolt, állandóan változó, zavaros hátterű Ledina Kerámia Kft. indult harcba. Az önkormányzat hathatós részvételével alapított kalóz-cég ügyvezetője, Erdei Viktor nem csak a bevezetett, patinás névre, hanem a megrendeléseket biztosító pályázatokra is hajt, méghozzá bő hátszéllel, és úgy tűnik, sikerrel.

zsolnay55.jpg

Miután elszippantották a megrendelések elvonásával büntetett kézműipar dolgozóinak zömét, a mai napig nincs hír arról, hogy mikor tudják beszerezni a szükséges gépeket, felszereléseket és beindítani a tényleges termelést. Vélhetően jól el van eresztve a háttérben rejtőző tulajdonosi kör, hiszen annak dacára, hogy nincs egyetlen fillér bevételük sem, gond nélkül tudják fizetni a munkások bérén felül a helységek bérleti díját, fenntartását is.

zsolnay22.JPG

Semmi sem történik véletlenül. A Zsolnay-háború látszólag váratlan kitörésének oka egyes vélemények szerint nem más, mint az a tény, hogy a kormány több olyan nagyberuházásra, épületfelújításra készül, amelyben jelentős szerepet szánnak a Zsolnay épület-kerámiának. Az is fontos szempont lehet, hogy sok Európai Uniós támogatás is kinéz a jövő évben, amire bízvást számíthat a tulajdonos.

A botrányos tervek köré Erdei Viktor ügyvezető jótékonyságból kíván spanyolfalat állítani, így a Matolcsy-féle gyomorforgató, ál-áhítatot majmolja maga is, és Advent tiszteletének ürügyén 150 csészét és persze a hozzá tartozó aljakat ajánlott fel a pécsi Gyermeksebészeti Klinika Visszatérés Alapítványának. Persze nem magukat a kerámiákat adják, hanem a Széchenyi téri vásárban lévő standjukat meglátogatók vehetik meg a fent említett csetreszeket, és a befolyó pénzt utalják az alapítványnak.

Eltekintve attól, hogy így hatalmas reklámhoz is jut a nevenincs cég, az elgondolás szép, nemes, és dicséretes.

zsolnay88.jpg

Azért ragadtam klaviatúrát, mert a felajánlott kerámia kávéskészletről képet is tettek fel a mindent uraló világhálóra, na, itt kezdődött az igazi baj, hiszen a terméket látva először azt hittem, médiahekk áldozata lettem. De nem! Ez az a termék-struktúra, amit a Zsolnay kiszorítására szán a regnáló vezetés?  Mindenki döntse el maga, hogy ez a régi menzákon megszokott csésze mennyire árasztja magából a márkára oly jellemző kellemet, kecsességet, patinát, színharmóniát!

zsolnay77.jpg

Remélhetőleg nem sikerül a márkanév megszerzése, mert ha igen, akkor - ahogy mondani szokták - a Zsolnaynak „annyi, meg egy bambi”. Zsolnay Vilmos pedig foroghat a sírjában, hiszen ő felvirágoztatni szerette volna hazáját, nem lejáratni!

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Gáz van a vízzel!

rezsi11.jpg

Újabb ágazatban nyal vissza a fagyi, ugyanis a Vízügyi Szakszervezetek Országos Ágazati Szövetsége arról értesítette az Olimpiáról álmodozó magyarságot, hogy tömeges létszámhiánnyal kűzd ez az ágazat is.

Mindez lefordítva azt jelenti,bármelyik pillanatban előfordulhat, hogy valamelyikünk lakásában, házában, utcájában eltörik egy cső, és térdig járunk a néha  szenny-, néha csak jéghideg vízben, és hiába hívjuk a szerelőt, a telefonvonal másik végén – jó esetben, ha az ott dolgozó még nem találta meg boldogulását valamely környező országban – egy enervált hang arról értesít, hogy cirka három hét múlva tud szerelőt küldeni.

rezsi55.jpg

Ebben az esetben – gondolják élelmesebb honfitársaink – előkeressük a jól bevált fusizónkat, hátha ő is tud segíteni nagy bajunkon. De hát már ő is, ha mestere a fusinak, régen németül, angolul tanul, ahogy kell, és esze ágában sincs hazavándorolni.

Kicsiny vigasz lehet, – már akinek az – ha visszagondolunk arra az eufórikus érzésre, amikor pártunk és kormányunk, élén Németh Rezsicsökkentős Szilárddal bejelentette, hogy Pannóniában soha nem látott jólét veszi kezdetét, hiszen csökken a rezsi. Meg is jutalmazta a regnálókat tudatlan népünk hívő szekciója az eleddig 6 éve tartó rablógazdálkodás lehetőségével.

rezsi22.jpg

Visszatérve az eredeti  témához: a VSZOÁSZ közleményből megtudható, hogy

„A hazai víz és szennyvíz ágazatban dolgozó munkavállalók helyzete, bér és jövedelem viszonyai összességében megalázóan alacsony szintű.”

Szinte minden állami kézbe vett ágazat dolgozói, szakszervezetei elmondhatnák ugyanezt a mondatot. Javaslom, mondják is el! Ismerjék fel, végre, hogy a sokaság hangja messze elér, nem beszélve arról, hogy Orbán - ha másból nem is - az erőből legalább ért, lásd internet-tüntetés. 

„Tömeges a szakemberek elvándorlása a víziközmű ágazatból, amelynek egyik fő oka az alulfizetettség. A másik neuralgikus pont a szektort sújtó adók mértéke. Ezek olyan nagyságúak, amelyek a biztonságos vízellátást, szennyvízelvezetést, tisztítást már komolyan veszélyeztetik.”

Hát ebbe az idézetbe is behelyettesíthető a visszaállamosított gáz- kéményseprő- szemétszállító ágazatok legfontosabb problémája. A legutolsó demokratikus kurzusra kígyót-békát kiabálók annak idején még könnyen, kockázat nélkül róhatták meg az akkori vezetőket, mert a hazai tőke hiányában, külföldi befektető bevonásával rendbehozott, működtetett, karbantartott közművek akkor még kiválóan működtek, hisz volt gazdája a különböző ágazatoknak. Dehát, mint olyan sokszor, akkor is jött a demagógok kora, akik beadták az egyszerű magyarázatot kedvelők sokaságának, hogy a balliberális-gyurcsányos-sorosos és még ki tudja milyen ocsmányságos vezetők és a háttérhatalmak, no meg az Európai Unió el akarja lopni, le akarja tarolni zöldellő mezeinket, aranyat termő földjeinket, és elisszák előlünk bővízű kristály-forrásaink tiszta vizét..

Hát, kedves földijeim! – sikerült elérnünk, hogy idő teltével – ami pont most van – az a bizonyos kristálytiszta forrásviz, melyben a szent turul képe tükröződik fekete levessé váljon, bármelyik nap lecsaphat ránk a csőtörés szörnye, és akkor mi ott állunk, és ázunk tehetetlenül.

rezsi33.jpg

Továbbiakban ez olvasható a sajtóanyagban:

„A víz stratégiai kincs, amely napjaink legfontosabb élelmiszere. A vízügyi ágazat túladóztatása, munkafolyamatok kiszervezése és a munkavállalók alulfizetettsége nem a víziközmű ágazat megbecsülését, elismerését mutatja.”

A szakszervezet vezetői  jelezték problémáikat a döntéshozóknak, akik még csak nem is reagáltak, így nem maradt más lehetőségük:

„A VSZOÁSZ a sztrájk előkészületi munkáit a karácsonyi ünnepekre való tekintettel jövő év elejére halasztja, 2017. január elején megalakítja a sztrájkbizottságot és megkezdi a tárgyalásokat a munkáltatókkal az elégséges szolgáltatásról.”

rezsi44.jpg

Azt, amit hat éve bekajáltunk, már nem lehet visszacsinálni, az öklendezés is csak mérsékelten segít. Nem ártana legalább a jövőben végiggondolni, hogy mennyi igazságalapja lehet annak, amit józan paraszti ésszel nem tartunk hihetőnek, és, hogy szabad-e olyan elbizakodott, pöffeszkedő pártra adni a voksok, amely vigyázó szemeit olyannyira az elsíbólható vagyonon tartja, hogy még programot alkotni sem ér rá, még választások előtt sem. Szabad- e bízni azokban, akiknek vezetője a már említett választási program helyett annyit böffent a választók képébe, hogy "folytatjuk"? 

Mihály Lili

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Matolcsy tenyérbemászó áldása

matolcsy11.jpg

Elég gáz, ha egy ország – jelesül kis hazánk – Nemzeti Bankjának első embere, mindannyiunk – lévén, mi vagyunk a "köz" – szolgája, gondol egyet, és hülyének tetteti magát.  Ennél már csak az drámaibb, ha minket, a „főnökeit” tekinti ostobának, ahogy azt Matolcsy György a parlamenti meghallgatására mentében, méghozzá a legtenyérbemászóbb - bocsánat, de nem találok pontosabb terminus technicust - módon tette.  

Matolcsy Györgynek ugyanis muszáj volt kidugnia az orrát a Parlament szólásszabadságtól védett folyosórendszeréből, és ekkor - ahogy kikerült Kövér László védőszárnya alól - a sajtó képviselőinek személyében, egy kb. öt méteres szakaszon szembe jött vele, ahogy Cseh Tamás már megénekelte: „Valóság nevű, nagybátyánk”, az ő valódi kérdéseivel. Erre persze fel lehetett készülni, a Fidesz kommunikációs „agytrösztje” el is végezte a leckét, gondolom ugyanis, hogy ők javasolták az elnöknek azt a fergeteges ötletet, hogy minden firtatásra felelje azt, hogy

„ Áldott, békés, Adventet és Karácsonyt kívánok!”

Dicséretes és szép gondolat, de végtelenül felháborító, hogy érdemi válasz helyett, és nem azok lezárásaképp böfögheti bele a magyarok arcába, hogy „le vagytok ejtve, azt csinálok, amit akarok!”

matolcsy44.jpg

Megteheti, hiszen ugyanezt teszi a fő-főnök Orbán is, és ez szivárog lefelé a teljes fidesz-frakcióban. Megteheti, hiszen cirka 8 millióan nem háborodunk fel hathatósan, erőteljesen, úgy, hogy rinocéroszvastagságú bőrrel borított arcuk legalább megrezzenjen.

Ha nem undorodnék annyira, – a pofátlan regnáló hatalombitorló tettétől - elgondolkodnék azon, hogy amennyiben az általuk leigázott közigazgatás bármely közszolgája kérésekkel próbál bombázni, hogy mutassam meg azonnal a jegyem és bérletem, vagy fizessem be az adómat időre, vagy esetleg utaljam át a villanyszámlám összegét, akkor azzal válaszolnék bárgyún mosolyogva, hogy: „szeressük egymást, gyerekek!

matolcsy55.jpg

Egy szó, mint száz: Matolcsy és a hozzá hasonlók bármit megtehetnek jelenleg Magyarországon, és mivel gyerekszobájuk, na az nem volt, így nem várhatjuk tőlük, hogy az erkölcsi érzékük tartsa őket vissza az ilyen, és ehhez hasonló viselkedéstől. Ahogy a kül- és belpolitikájukból, úgy minden megnyilvánulásukból hiányzik a korrektség.

Minden napra jut egy-egy pikírt, lekezelő, mindannyiunkat semmibe vevő megszólalás az Orbán-droidoktól, és nekünk mégsem megy fel a pumpa. Belénk törölhetik a lábukat, elsikkaszthatják gyermekeink jövőjét, kérdésessé tehetik öregjeink megélhetését, hülyét csinálhatnak belőlünk minden európaian gondolkodó külföldi ismerősünk, barátunk előtt, és ez a magára – kizárólag szólamokban - oly sokat adó nép, mosolyogva dugja bele a fejét a cinikus mosollyal oda tartott hurokba.

Miért hagyjuk bárgyún, hogy táncoljanak a hátunkon, és miért hivatkozik velünk együtt a szintén csak vergődő ellenzék arra, hogy az a kizárólagos baj, hogy „nincs média, amelyik elmagyarázná” nekünk, hogy mi is történik a fejünk fölött?

matolcsy66.jpg

Egyrészt van, csak oda kellene figyelni a szavára, másrészt  felnőtt emberek lakják az országot, büszkén állítjuk magunkról, hogy tudunk írni-olvasni, tehát kutyakötelességünk a saját és a jövő generációk érdekében tájékozódni, beszélgetni, vitatkozni, kétkedni. Felháborodásunknak hangot kell adnunk, hiszen nincs olyan ember ebben a honban, - eltekintve az Orbán-vallás hályoglepte szemű híveit - akit ne háborítana fel, hogy mit művel a mindent jobban tudó Mészáros-Pénztáros Gázszerelő Lőrincen, Garancsy Felhőkarcoló Istvánon és a többi dróton rángatott marionettbábún keresztül Orbán és egészen szűk köre.

Persze, nagy úr a  hit, és hinni manapság divat. Na de Istenben, – kinek melyik az igazi – és nem egy felkapaszkodott politikai szédelgőben!

Mátrai Anna

süti beállítások módosítása