2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Náci propaganda

A kormány gyűlöletkampánya Magyarország Alaptörvényébe, az Európai Unió Alapszerződésébe és számos más nemzetközi egyezménybe ütközi

2016. október 01. - Városi Kurir

gyomaendrod.jpg

 

A tömeges bevándorlás súlyos gondokat okoz szerte a világon, így az Európai Unióban is. Ennek a bonyolult, sokrétű problémának a megoldási lehetőségeiről vitázni, egyeztetni kell. Ebbe azonban semmiképpen sem férhet(ne) bele a náci propaganda. A kormány viszont ilyen propagandát folytat. Ennek két példája: „A párizsi merényletet bevándorlók követték el.” „Az illegális bevándorlók nem tartják tiszteletben a törvényeinket.”

Ezek az állítások egy embercsoport néhány tagjának deviáns tulajdonságait kivetítik az egész csoportra, azt sugallva, hogy annak minden tagjára ez a jellemző. Ezt a propagandatechnikát alkalmazta a náci Németország is: gyakran mutattak be egyes etnikai, vallási, politikai csoportokhoz tartozó – valódi vagy kitalált – bűnözőket, azt állítva, hogy az adott csoporthoz tartozók mind ilyenek.

Az ilyen propaganda rendkívüli veszélyeket hordoz Magyarország, a magyar emberek számára.

Ha ez az eljárás elfogadottá válik az emberek egy csoportjára (jelen esetben a bevándorlókra) nézve, akkor feljogosítva érezheti magát a kormány (vagy bárki más) arra, hogy más csoportokat is hasonló módon megbélyegezzen. Ennek viszont beláthatatlan következményei lehetnek, amire a történelem sajnos már sok példát mutatott.

images_1_4.jpg

Egyes szélsőséges külföldi csoportosulások pedig „joggal” hivatkozhatnak arra, hogy a magyar kormány is elismeri a kollektív bűnösség elvét (vagyis azt, hogy valamely etnikai vagy társadalmi csoport, közösség egyetemlegesen felelősségre vonható azon a jogcímen, hogy e közösség egyes tagjai ténylegesen vagy föltételezhetően jogilag, illetve erkölcsileg elítélendő cselekedetet hajtottak végre). Ennek alapján hasonló módon kampányolhatnak akár a magyar közösségek, magyar emberek ellen. Ezt egyesek már meg is teszik néhány szomszédos országban; a magyar kormány így őket, a magyarellenes erőket bátorítja és igazolja. A csehek, szlovákok közül sokan például igazolva láthatják a Beneš-dekrétumokat.

A kormány muszlimellenes propagandája hiteltelenné teszi azt a kinyilvánított szándékát, hogy fellép napjaink keresztényüldözése ellen (amire pedig épp most hozott létre egy külön államtitkárságot). Ha ugyanis a világ egyik legjelentősebb vallásának követőit elítélendőnek tartja, akkor ezzel éppen a vallási ellentéteket szítja, egyebek mellett további municíót adva a keresztényeket üldözőknek.

images_3_2.jpg

Végül, de nem utolsósorban a kormány gyűlöletkampánya Magyarország Alaptörvényébe, az Európai Unió Alapszerződésébe és számos más nemzetközi egyezménybe ütközik, hiszen ezek mind kimondják, hogy tilos a nemzeti, etnikai vagy vallási közösségek méltóságának a megsértése, illetve az ilyen alapon történő megkülönböztetés. A Büntető Törvénykönyv szerint pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít.

Kovács János

A szöveg eredetileg a Népszabadságban jelent meg.

Párt-együttműködési modell: made in Pestszentlőrinc

"Rátenném a konyhapénzt, hogy nem lesz érvényes a népszavazás!"

fokep.jpg

Országos probléma, hogy az ellenzéki pártok nem tudnak megfelelő létszámú tagot küldeni a szavazókörökbe. Alig néhány üdítő kivétel létezik, ezek között van Budapest XVIII. kerülete, Pestszentlőrinc. Az összekapaszkodás egyik vezéralakjával, Szaniszló Sándor fővárosi MSZP-s képviselővel - aki hosszú éveken át a kerület alpolgármestere is volt - beszélgettünk.

Hány választókörzet van a kerületben?

Lőrincen 76 választókör van, amiből 69-ben lesz demokratikus ellenzéki számlálóbiztos, közösen feltöltöttük az összes szavazókör 80 %-át. Azért nem tudtuk elérni a 100 %-os szintet, mert az utolsó pillanatban néhányan lebetegedtek. Azt tudni kell, hogy a jelentkezők többsége nem aktív korú, így sajnos ezzel kalkulálnunk kellett.

Az országos számokat ismerve, ez valóban kiemelkedő eredmény, hogy sikerült elérni?

20160921_083140-crop-crop.jpgNálunk az összes jelentősnek mondható demokratikus ellenzéki erő képviselteti magát, és mi  az első pillanatban, amikor napvilágot látott, hogy mikor tartják a népszavazást, összehívtuk a képviselőiket, és nagyon gyorsan megegyeztünk abban, hogy közösen töltjük fel a szavazóköröket.  Minden ellenzéki párt adott küldöttet, ide értve az LMP helyi delegáltjait is, és ez szerintem nagyon fontos precedens. Tudni kell, hogy az LMP eléggé megosztott a népszavazás kérdésében, így a helyiek megkapták a lehetőséget, hogy saját döntést hozzanak arról, akarnak-e a szavazókörökbe delegáltat küldeni. Örömmel jelenthetem, hogy mint az eredmény is mutatja, nálunk sikeres volt a tárgyalás.

Mi volt a trükk, hogy tudták maguk mellé állítani az LMP-t is?

A „trükk” - ha ez annak nevezhető - az igazság, és a közös érdek volt. Ők is eljöttek a megbeszélésre, és megértettek minket. Azt tudni kell, hogy csak az MSZP és az LMP rendelkezik országgyűlési frakcióval, márpedig a törvény szerint csak ezek a pártok kiküldhetnek számlálóbiztosokat. Arról viszont – szerencsére - nem rendelkezik a törvény, hogy a delegáltaknak párttagoknak is kell lenniük, így mi és az LMP hidat képezhetünk a frakcióval nem rendelkező pártok - a DK, az Együtt, és a PM - képviselőinek a bejutáshoz, ezzel faragva valamit, a kormánypárt, - ide sorolom a Jobbikot is - túlsúlyon.  Az LMP azt kérte, hogy külön jelölhessen számlálóbiztosokat, amit meg is tettek, természetesen a koordinációban, ahol másik párt kiküldöttje  van, nem küldünk MSZP-s számlálóbiztost.

img_9540_1.jpg

Mit jósol, mi lesz a népszavazás kimenetele?

Rátenném a konyhapénzt, hogy nem lesz érvényes! Mi itt a kerületben  a szövetséges pártokkal együtt kemény kampánymunkát végzünk amiből  mindenki erejéhez képest ki veszi a részét. Hetente négyszer települünk ki, a közterekre kihelyeztük a Lőrinci Magazint, és működik a szórólapozás is. Egy szó, mint száz: bizakodóak vagyunk.

Pálmai Tamás

A kétkedés állampolgári jog!

Programjavaslat október 3-ra!

mem_szavazas.jpg

Mint azt kidobolták a különféle médiák, a megcombosodott demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak kiállítani annyi elkötelezett hívet, hogy minden szavazókörbe jusson belőlük. Sőt, az a körzet lesz a kuriózum, ahol sikerül az összefogás eredményeként egy-egy delegáltat jelölni.

De mégis, mit tehet az a hitetlen, aki úgy gondolja, hogy nem bízik százszázalékosan a regnáló számmisztikai ismereteiben, és utánajárna, hogy amennyiben úgy dönt, távolmaradásával jelzi tiltakozását az eszeveszett gyűlöletet keltő népszavazási tébolyda ellen, akkor valaki hivtlanul nem voksolt-e helyette?

ujszo_hu.jpg

Tóth Zoltán választási szakértő szerint van megoldás arra, hogy tisztán lásson a honpolgár. No, nem azt ellenőrizheti, hogy milyen szavazatot adott le, hiszen nem minden listába nézhet bele, a Kubatov-féle – ami persze nincs is – ezután is rejtve marad az arra érdemtelen előtt. Viszont annak törvényes, alanyi joga utánajárni, hogy a választói névjegyzékben szerepel-e az aláírása, avagy nem.

 oroscafe_hu-crop.jpg

Nem kicsi a procedúra, amit végig kell járnia annak, aki élni akar Isten – pardon, a Fidesz-parlament  – biztosította jogával, mert  sűrű a cölöperdő a nyilvános betekintés előtt. Ha azonban eléggé elszánt a kétkedő, akkor nem szabad húzni az időt, rögtön október 3-án vegye nyakába a várost és jelentkezzen munkaidőben – mázli, hogy ez általában a hétfői önkormányzati fogadóóra tekintetében a délutáni órákra esik – a lakóhelye szerinti jegyzőné. Miután sorra került, ragaszkodjon ahhoz, hogy szeretne belelesni a választói névjegyzékbe. Legyen az illető akadékoskodó felvértezve annak a biztos tudatával, hogy ez állampolgári jog, amit  nem tagadhatnak meg. Ne csodálkozzunk, ha ezt rossz néven veszik, de legyen nálunk papír és plajbász, hogy azon nyomban írásban adjunk nyomatékot az eljárás jogszerűtlenségének és kérjünk jogorvoslatot.

arsboni-crop.jpg

A megtagadásnak szerintük számos oka lehet, de tudnunk kell, hogy egyik sem jogszerű, így ne hagyjuk eltántorítani magunkat.

Tóth Zoltán szerint:

 „A jogorvoslati kérelemben meg kell jelölni a bizonyítási indítványt és a jogalapot. A saját aláírás megtekintésének alkotmányos adatvédelmi jogára kell hivatkozni és a választás tisztaságának az alapelvére.”

Mivel a népszavazáson nem csak ellenzéki ellenőrzés, de nemzetközi megfigyelők sem lesznek, így célszerű, ha a média nyilvánosságához fordulunk, és ha találunk még olyan orgánumot, amelyik érzékeny az alapvető jogok nyirbálására, akkor általuk tudathatjuk, hogy mi meg nem eshet a mai Magyarországon.

Tehát nincs minden veszve, október 2-a után is van élet! Irány az önkormányzat, ott is a jegyzőség! A demokrácia élt, él (?) és élni fog!

Mátrai Anna

Jakab István és a MAGOSZ is beleáll

Népszavazás erdőn, mezőn....

internetfigyelo_worldpress.jpg

Jakab Istvánról, az egykor botrányos módon túlmozgásos parasztvezérről, aki többtíz milliós értékű traktorokkal vetette be embereit anno a bűnös főváros ellen, az utóbbi időkben - értsd a Fidesz és a NER országlása óta - csak akkor hallhatunk, ha mint az országgyűlés alelnöke, valami szarvashibát vétett, vagy ha botrányos körülmények között elvált élete párjától, illetve az asszony tőle.

 

A Jakab uralta MAGOSZ, mint álmából ébredt mozgáskorlátozott óriás, most népszavazásügyben talán félt, hogy lemarad valamiről, megmozdult és szívhez szóló levélben kampányol azért, hogy minél több gazda voksoljon „erős NEM”-el.

hirextra_hu.jpg

A mai napon minden MAGOSZ-tagnak az alábbi kör-levelintet – egy borítékban rögtön kettőt is - vitt házhoz a posta.

 

„Tisztelt Címzett!

 A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége 2016. szeptember 28-án tartott országos elnökségi ülésén megtárgyalta a kötelező betelepítés várható következményeit.

Egyhangú határozatban döntött arról, hogy a kvóta-népszavazáson való részvételre és nemmel szavazásra buzdít.

Jakab István elnök úr és Süle Katalin elnök asszony erről szóló felhívását mellékelten csatoltam.

 

Üdvözlettel,

megyei elnök

megbízásából

megyei elnöki kabinetvezető” 

mandiner_blog_hu.jpg

Most pedig álljon itt néhány mondat a fentnevezett levél-mellékletből, amelyen átsüt, hogy ugyanaz a kreatív csapat készítette, mint a kormány- és Fidesz-vezetők egyen-szövegeit.

 „Örvendetes, hogy a Kormány — a gazdálkodók érdekeit is figyelembe véve — kezelte a bevándorlási kérdést. A veszély azonban nem múlt el. Minden híresztelés ellenére jelenleg is zajlik Brüsszelben a kötelező kvótára vonatkozó jogalkotási folyamat.”

Majd kisvártatva az alábbi módon fejezi be az irományt a Jakab-Süle közös produkció:

 „Nemzetünk jövőjét, a magyar gazdatársadalom sorsát alapvetően meghatározó népszavazásra kerül sor október 2-án. Egy erős NEM, az egységes magyar kiállás nagyon fontos ebben az ügyben. Ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés. Ezért arra buzdítjuk a vidéki embereket, a gazdákat, hogy a voksoláson való 'részvételükkel és nem szavazatukkal álljanak ki gyermekeink jövője, a vidék biztonsága, a nemzet ügye mellett.”

A tökéletesen hazug tartalma után csak hab a tortán az igénytelen, rossz magyarság, amivel odavetették a papírra, vagy a képernyőre.  A levél végéről  csak a regén látott, rossz emlékű „Elvtársi üdvözlettel”  formula hiányzik.

Gratulálunk Orbán Viktor kormányának, mert aki ilyen és ehhez hasonló segédcsapatokra támaszkodhat, az nem veszíthet….. Vagy mégis?

Álljon itt a hivatalosan kiküldött levél teljes egészében:

magosz_korlevel-_oktober_2-i_szavazassal_kapcsolatban.jpg

Mátrai Anna

Új magyar start up: elhagyotthátizsák-gyártás

Hátizsák, hátizsák hátán

images_2_2.jpg

Ha ilyen iramban teremnek a gazdátlan hátizsákok, mint a semmirejó népszavazást megelőző héten, akkor érdemes lenne ezt a feltörekvő iparágunkat nem önző módon csak magunknak megtartva fejleszteni, hanem legújabb start up gyanánt nemzeti kinccsé nyilvánítani és terjeszteni.

Hálát adok a Jóteremtőnek, – ki miben hisz – hogy az új vállalkozásformát kiagyalók beérik ezzel a fékezett habzású változattal, -nem úgy, mint a Teréz körúti robbantó - így legalább többünknek nem lesz semmi baja és mégis látványos és hallványos a rettegés foka. (Itt kívánok mielőbbi gyógyulást a két sérült rendőrnek!)

Félve nézek a naptárra: még három nap! Sokkal szörnyűbb és felháborítóbb, – az én rettegésem ez esetben teljesen lényegtelen – hogy nem vagyok egyedül ezzel a sokszor ki sem mondott kérdéssel a fejemben, hogy mi jöhet még? A borzasztó az, hogy szinte bármi, hiszen az elmúlt évek bebizonyították, hogy nem érvényes az eddig örökérvényűnek hitt:

 „jó, jó, de ezt már biztosan nem merik!”

félmondat. Odáig jutott Magyarország, hogy senki nem hisz senkinek, hogy a legvadabb Falanszter-elméletek is reális valóságnak tűnnek.

Pontosan látszik, hogy a hatalom megtartása elengedhetetlen létérdeke annak, aki minden demokratikus értéket felrúgva, a teljes morális szakadékban tapicskolva dúl szét egy többre érdemes országot csak azért, hogy téves eszméi tért hódíthassanak. Számára nincs más út, csak az előre, hiszen, ha egyszer megtorpan, ne adj Isten meghátrálásra kényszerül, az neki a vég kezdete.

culturevilches.jpg

Ha észreveszi megzsarolt környezete, hogy „meztelen a király”, akkor félő, hogy ők is belenéznek a tükörbe és a látvány – tudniillik, hogy ők is pőrék – még elgondolkodtatná a társaság értelmesebbjét és rájöhetne néhányuk, hogy amivel eddig „féken tartották”, uram bocsá, zsarolták, az így is, úgy is kiderülhet, bárhogy elvtelenkedik. és ekkor, mint a ragály, terjedni kezdhet a kétség, a megválaszolatlan kérdések, a parancsba adott kinyilatkoztatások firtatásának vágya.

Belátható, hogy a diktátumokhoz szokott hősünk, aki gyermekkorát ezek elszenvedésével, a mostani korát az ellenkezőjével tölti, nem tudna mihez kezdeni.

Nem neki való a „kérdezz-felelek”, az álláspontok ütköztetése, a felfűtött viták hangulata, az ellentmondás feloldásának művészete. Kótyagosan botorkálna a demokrácia valóságában, és a számonkérések időszakában.

Lehet, hogy nem tudja, de egyszer minden demagóg zsarnok elbukik, és akkor szembesülnie kell minazzal, amit tett. Ezt tartom a kisebbik bajnak – ő csinálta, lakoljon – de akkor ocsúdik majd közel kétmillió megtévesztett hívő honfitárs, aki körülnézve csak az áthághatatlannak tűnő szakadékot látja maga előtt, - esetünkben még egy kerítéssel is elzárt kalitkában éledezve - lelkében még a beletáplált gyűlölettel, gyanakvással fogadja a felé nyújtott kezet, és nem érti, hogy hová lett a kedves vezér. Nem is olyan régen már átment ez a nemzet hasonló krízisen,  az is rengeteg áldozatot szedett.

Az élelmesebbje – ahogy azt eddig is tette – persze köpönyeget vált és rögtön osztaná majd az észt, de talán addigra lesz annyi tapasztalat a most még „hazaárulónak” bélyegzettekben és legalább azt felismerik, hogy kikben nem bízhatnak.

images_8.jpg

Messze jutottam a gyorsantermő elhagyott hátizsákoktól, elkalandozott a gondolatom. Szóval, hogy keretes legyek, remélem maradunk ennyiben, és a statáriumig nem jutunk el ez alatt a három nap alatt!

BOldiZSÁR

A hatalom slampossága

Ezen a héten, ami nem robban, az másodlagos?

images_7.jpg

Az elcsigázott ellenzék újra és újra próbálkozik, a hétfői Fővárosi Közgyűlés esedékes ülésére például beadtak egy előterjesztés, aminek az a témája, hogy Mitnyan György, volt XII. kerületi turulépítő polgármester, jelenlegi Főtáv vezérigazgató, ne tékozolhassa tovább a köz pénzét, és ha tavaly ezt tette, bűnhődjön.

 Mitynan vezér az elmúlt évben utasította az általa (félre)vezetett céget, hogy tömbösítve, egy csomagban, nagyon mélyen a valós ár alatt dobja piacra 51 darab főtávos gépkocsiparkját.

A "csomagban" elpasszolt gépjárművek között volt olyan is, amely 40 ezer forintért cserélt gazdát, majd alig néhány héttel később egymillió négyszázezres nettó áron hirdette a szerencsés autókereskedő. A Főtáv az ügyleten - szerény számítások szerint is - mintegy 25-30 millió forintot bukhatott.

panel_blog-crop.jpgAz ügyben a Fővárosi Közgyűlés által elrendelt belső ellenőrzési jelentés súlyosan elmarasztalta a vezérigazgatót, többek között megállapítva, hogy nem tartották be a társaság járművek eladására is vonatkozó szabályzatát, a könyvelésben a gépkocsikat nem üzleti értéken szerepeltették, ami tekintettel arra, hogy több tízmilliós eltérést takar, megkérdőjelezi a Főtáv beszámolóinak hitelességét is.

Mivel a közgyűlés Fideszes honatyái és honanyái ezen a héten a további - a párt vezetője által meghatározott - életpályájuk alakulása érdekében a gáton hergelik népszavazás ürügyén a népet, így nem volt idejük az ilyen apró-cseprő, a budapestiek életének megoldását kereső, piszlicsáré üggyel foglalkozni, mint a főváros gondja-baja.

 24_hu.jpg

Így eshetett meg az a csúfság, hogy többségben voltak jelen a Szaniszló Sándor fővárosi MSZP-s képviselő által vezetett Fővárosi Pénzügyi és Ellenőrző bizottság ülésén az ellenzéki képviselők, akik megszavazták a fegyelmi eljárásról szóló határozatot Mitnyan György ügyében, ehhez még csak hasonló döntésre  sem kerülhetett eddig sor, hiszen, a kormánypárti többség mindíg behúzta féket. 

vs.jpg

Kíváncsian várjuk a folytatást, amely a következő, azaz szerdai fővárosi közgyűlésen várható, hiszen azt senki sem hiheti, hogy egy ilyen fontos „elvtárs” várható meghurcolása felett szó nélkül szemet hunyjon a Tarlós István vezette, Fidesz többségű testület.

Mihály Lili

Magyarország a veszettség ellen!

Kutyát csak pórázon!

hirma.jpg

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) információja szerint a járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a rókák veszettség elleni vakcinálása okán.

A veszettség vírusára a vadon és a háznál tartott állatok jelentős része fogékony. A gyógyszeres megelőzés azonban megelőzi, hogy elterjedjen a kór. A vadon élő állatok közül – önhibája kizárása mellett - a vörösróka a legfőbb ludas.

 images_6.jpg

A javarészt Európai Uniós forrásból társfinanszírozott őszi akciót október 1-én indítják és október 15-ig tart. Ez idő alatt Magyarország kétharmadán szórják szét a vakcinatartalmú csalétkeket, amit 1992 ősze óta minden évben kétszer – ősszel és tavasszal – megismételnek.

Az immunizálási kampány 67.000 négyzetkilómétert érint hazánk területéből, ami – a NÉBIH információja szerint – nem érinti a lakott- és belterületeket.

image.jpg

Az elszórt csalétket úgy kell elképzelnünk, hogy kívülről kellemetlen szagot árasztó, az állatok számára azonban kívánatos burokban van a lényeg, az oltóanyag. Annak érdekében, hogy ezek a „jutalomfalatok” valóban a betegségtől veszélyeztetett állatfajok gyomrában végezhessék – megóvva őket és mindannyiunkat a halálos betegségtől – az illetéke állatorvos a szórás megkezdésétől számított 21. napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Az ebzárlat tartama alatt:

  • A tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

images_1_-crop.jpg

A KORLÁTOZÁS alól mentesülnek az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező:

  • vadászebek,
  • a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
  • a katasztrófa-mentő ebek,
  • a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére 

Azt, hogy mikor ér az Ön környékére a repülőgép, amiből a vakcina hullik, a települési önkormányzatokon kaphat pontos információt.

Megnyugtató, hogy Magyarországon utoljára 1994-ben találtak veszettség okozta megbetegedést.

bolDIzsár

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

süti beállítások módosítása