2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Belvárosi taxis kipakol

2016. augusztus 28. - Városi Kurir

images_1.jpg

Hónapok óta folyik a hecc- kampány egy teljes szakma, jelesül a taxisok ellen, akik között természetesen van ilyen is, olyan is. A Városi Kurir szóra bírt egyet az érintettek közül, aki ugyan, csak inkognítója teljes megörzése  mellett, de nyilatkozott, és nem az íróasztal mellől felállva, hanem egyenesen a frontvonalból, a buli-negyedből.

Tény, – mondja informátorunk - hogy az éjszakák itt nagyon húzósak, de az nem igaz, hogy 100-150 drogterjesztő van a taxisok, bocs ál-taxisok között, a számuk sokkal inkább az 50 környékén mozog. Ez is nagyon sok különösen úgy, hogy ezek az emberek soha, egyetlen fuvart sem visznek el, viszont a taxizás leple alatt zaklatják a buli-negyedbe érkező  belföldieket , és  külföldieket. Az sem elhanyagolható tény, hogy jó néhány fiatal, aki baráti társasággal bulizni jön, éppen az ő unszolásuk következtében éli meg az első drogos élményt.

letoltes_4.jpg

A becsületesen dolgozni akaró kollégákkal, együtt én is, aki több mint tizenöt éve vagyok a pályán, kikérem magamnak, hogy „taxinak látszó tárgyakban ücsörgő, taxisnak látszó egyének” cselekedetei alapján ítéljenek meg bennünket. Ez olyan, mintha akkoriban, amikor álrendőrök büntettek, loptak, zsaroltak az utak mentén, azt mondtuk volna: „ilyenek a rendőrök”. A főváros azzal, hogy besárgítatta a taxikat, óriási hibát követett el, hiszen így, ha bárki szabálytalanságot, bűncselekményt követ el egy ilyen autóval - lásd az elmúlt napok eseményeit, árdrágítás a Sziget Fesztiválon, drogos „taxis” üldözése, stb. - azonnal valamennyiünkre esik az árnyékból.

Tévedés ne essék, valóban szörnyű, ami a főváros szívében zajlik, de a szakma egyedül képtelen megtisztítani magát, itt az öntisztulás már kevés és  nem segít. Szükség van a felügyeleti szerv, a BKK és a rendőrség hathatós segítségére, de az első semmit nem tesz, a könnyebb utat választva csak ellenőrizget. Arról már nem is beszélek, hogy ezeknek az ellenőrzéseknek az esetek zömében a rendesen dolgozó kollégák esnek áldozatul, akik valami piti, esetleg csak formai hibát vétettek. A nehéz fiukat meg sem merik közelíteni a BKK ellenőrei, de ha ennyire félnek - méghozzá jogosan - miért nem rendőrökkel közösen végzik a munkájukat? A rendőrség viszont nem is emlékszem mikor tartott célzott rajtaütést a drogdíler „taxisok” között, pedig feltételezem, ha jól végzik a dolgukat, nekik is tudniuk kell legalább annyit, mint amennyit én most elmondtam - fejezte be kiborulását informátorunk.

Ezek után augusztus 24-én e-mailt küldtünk a ORFK sajtó osztályának, amelyben arra az egyszerű kérdésre kértünk választ, folyik-e jelenleg eljárás drogterjesztő „taxisok” ellen. Érdemi válasz helyett a címzett arról kérdezett minket, hogy melyik médiatartalom-szolgáltató képviseletében érdeklődünk. Viszontválaszunkat megküldtük: „Oldalunk, a varosikurir.blog.hu szeretné a témát feldolgozni, és az érintetteket megszólaltatni”, de a címzett azóta is hallgatásba burkolózik. 

Amennyiben igaz, amit szemmel láthatóan egyre többen akarnak sulykolni, miszerint a taxisok között különösen sok a szabálytalanságot, törvénytelenséget elkövető személy - hogy azt ne mondjuk bűnöző - akkor a BKK taxis divíziójától kellene azonnali hatállyal elküldeni mindenkit, mert alkalmatlannak bizonyultak a feladatukra, a taxi szolgáltatás hivatalos és törvényes rendjének ellenőrzésekkel történő biztosítására.

images_1_1.jpg

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy kinek, és milyen érdeke fűződik ehhez a kampányhoz, amely igyekszik a társadalmat mindenáron a fővárosi taxisok ellen fordítani? Egyesek szerint az össztűznek egyetlen célja: előkészíteni a terepet a mostanában olyan divatos központosításnak, amely eredményeként létrejöhet egy nagy, fővárosi/állami taxiscég, és hogy nem egyszerű és értelmetlen összeesküvés-elméletet gyártunk, mi sem bizonyítja jobban, mint ami éppen a nyáron történt a városnéző-buszszolgáltatás tendere esetében:

„A jelenlegi hat helyett egyetlen cég kezébe adja a főváros a turisták körében népszerű városnéző buszok üzemeltetésének jogát" - írja a 24.hu. (20016. 06.09)”

Úgy látszik a kormány és az ő fővárosi helytartósága az UBER kiűzése után, most a taxisokra irányozta mozsárágyúját. El ne higgyük, hogy egy isteni igazságszolgáltatás szemtanúi vagyunk, amely keretében a sárga autók tulajdonosai most visszakapják mindazt, amit az uberesek ellen elkövettek. Nem. Itt most alighanem ismét a – mint azt egyszer már megírtuk – KBK, azaz Kormány Barát üzleti Kör agresszív térfoglalását láthatjuk.  A taxisok hátán pedig - ahogy anno a dohányboltosokén is - egyre jobban kivehetővé válik a célkereszt.

PYP

Józsefváros gerillái

magyarforradalom1956_hu-crop.jpg

 

A gerillák országszerte már a spájzban vannak, de Józsefvárosban szeptember 5-től október 26-ig – közel két hónapig! - a párt- és kormányhű kerületvezetésnek köszönhetően ingyenesen – vagyis a mindannyiunk "közpénzjellegét elvesztő" adóforintjaiból – átveszik a hatalmat a Horváth Mihály téren.

A csupán néhány alkalmazottat foglalkoztató Gerilla Press, amely vállalkozás  az egyik legelvakultabban szélsőséges  kormánypárti  oldal működtetője is, nagyszabású rendezvénysorozatra készül, annak a  közterületfoglalási-engedélynek a birtokában, melyet a fideszes kerületi közgyűlés  térítésmentesen – csupán a parkolóhelyek igénybevételének ÁFA tartalma ellenében biztosított. Nyista perka, csak a kasza és így 1000 négyzetméteren boldoldogíthatják  az erre fogékony, vagy csak arra vetődő látogatót.

Ime egy kicsiny idézet abból,  hogy mit is szeretne népszerűsíteni a Gerilla és az általa fémjelzett weboldal, no meg az őket feltehetően támogató szponzorok: 

Mindenki által ingyenesen látogatható kulturális rendezvény, amely az 1956-os Forradalom és Szabadságharc történésein túl az 1950-es évek mindennapjait mutatja be. Választ ad arra kérdésre, hogy kik voltak a pesti srácok? Hogyan éltek: étkeztek, öltözködtek, szórakoztak, kik voltak a példaképeik? A rendezvény minden nap 10 órától 21.30-ig lesz nyitva, hétfő kivételével. Folyamatos kiállítással, a kor divatját, étkezési szokásait, szórakozási lehetőségeit bemutató előadásokkal, divat és főző show-val, hagyományőrzőkkel, filmvetítéssel, előadói esttel, könnyűzenei koncerttel. Diákoknak rendhagyó történelemórával, melyre a józsefvárosi és a fővárosi felsős általános-, illetve középiskolások szervezése már zajlik.

A becsatolt iratokból megtudható, hogy lesz ott minden, mi szemnek, szájnak… és még azon is túl! Eső esetére, hogy akkor se maradjon tan nélkül az odalátogató, háromszáz fős sátor biztosítja az emlékparkban a felhőtlen szórakozást, de ennél sokkal érdekesebb, hogy mi célt szolgál majd a tervezett ötven négyzetméteres lőtérsátor, a hadipark és a kockakövekből épült barikád?

flickriver-crop.jpg

Az 1956-os történéseknek talán nem ezeket a verbális megnyilvánulásait kellene sulykolni, ne adj isten oktatni, hiszen a forradalom más, a köz által kevéssé ismert aspektusai messze túlmutatnak ezeken.  

A nagyszabású térfoglalást az 1956-os Emlékbizottság támogatja, természetesen a mi adóforintjainkból, és hogy kik ők, akik olyan nagyvonalúan turkálnak a zsebünkben? Néhány név a bizottságból,  amelynek főbb funkcionáriusai között megtalálhatóak hazánk mértékadói, a teljesség igénye nélkül: Kövér László, Wittner Mária, Balogh Zoltán, Schmidt Mária, Fekete György, Rétvári Bence, Szakály Sándor . Közel két hónapon keresztül finanszírozzuk tehát  a Huth Gergely nevével fémjelzett orgánum tanainak terjesztését.

kormany_hu-crop.jpg

Csavar még egyet az eseten, hogy az 1956 Emlékbizottság hivatalos honlapján nem szerepel sem a cég, sem az esemény a támogatottnak ítélt megjelenések között. A 2015. novemberében alakult bizottság, melynek akkor megfogalmazott fő célja Balog emberminiszter interpretációjában:

Méltó módon kell megemlékezni jövőre az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, és a hősök előtti tisztelgés mellett lehetséges a szükséges viták lefolytatása is, hogy minél hitelesebb, tényszerűbb legyen a megemlékezés.

Az emlékbizottság 13,5 milliárd forintos büdzsével indult neki a szervezésnek és a társelnöki posztot is betöltő forradalomügyi kormánybiztos asszony, Schmit Mária az orbáni útmutatásnak megfelően 

el kell érni a fiatalokat, azt a nyelvet kell megtanulni, ahogy a ma fiataljai beszélnek, ezért azt várja el a bizottságtól, hogy fancy, szexi és trendi legyen”

friss, lendületes, grandiózus emlékévet ígért. Ebbe a koncepcióba tökéletesen belesimulni látszik a Horváth Mihály téri giccs-csoda.

Szóval, szeptembertől csak óvatosan arrafelé, nehogy egy lelkes szervező, vagy érdeklődő a nagy belelélés közepette éppen a mi közremüködésünkkel akarja újra  játszani a csatajelenetek egyikét-másikát!

Mátrai Anna; forrás: atlatszo.hu

E heti BKK-bukta

csaba_sanyi-crop.jpg

A fővárosi cégek vezetői össze-vissza beszélnek és nyilatkoznak, a főpolgármester meg csak ül, mint pók a hálójában, és beéri azzal, hogy „nekem a legnagyobb a legitimitásom”, és időnként mindent, így a járatritkítás tényét is szemrebbenés nélkül tagadja.

A sajtóban megjelent egy „szakmai” anyag, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ, népszerű (?) nevén a BKK jegyez, és arról szól, hogy az iskolaév kezdetével hol, és milyen - tévedés ne essék, nem járatsűrítés, éppen ellenkezőleg - járatritkítás várható.

Az anyag megjelenését nagy botrány követte, majd ennek hatására a cég, fejvesztve  kiadott egy nyilatkozatot, amelyben cáfolta a hírt.

Mindenki megnyugodhat tehát, már megint egy hírlapi kacsa borzolta a kedélyeket. Ám még mielőtt az égnek álló hajszálak lassan a fejbőrhöz simulnának, kiderül, hogy a közlemény megjelenését követően a BKK  illetékese telefonban elismerte Szaniszló Sándor MSZP-s fővárosi képviselőnek, hogy a mégis csak lesz járatritkítás. Szaniszló hinni sem merte, amit hall, de kénytelen volt, mert alig néhány óra múlva meglátta, az 50-es villamos - kerülete legfontosabb - vonalán a kifüggesztett hivatalos közleményt arról, hogy 3 kocsit már ki is vettek a forgalomból.

50.jpg

Ettől kezdve gondolom, senkinek nem lehet vitás, hogy a főváros és annak cége ismét megpróbálta hülyére venni Budapest lakóit.

Horváth Csaba és Szaniszló Sándor fővárosi szocialista képviselők azonnal előterjesztést nyújtottak be a fővárosi közgyűlés soron következő ülésére:

Tisztelt Közgyűlés!

A közelmúltban nyilvánosságra került Budapesti Közlekedési Központ által készített, a fővárosi tömegközlekedési rendszer közel hatvan elemét érintő, százmillió forint működési költség megtakarítását célzó változtatási, járatritkítási javaslat és az azt követő vita jelentős mértékben megosztotta a budapestieket.  Az elmúlt évek államosításait követően napjainkra a Fővárosi Közgyűlés legtöbb lakost érintő feladata a közösségi közlekedés színvonalas megszervezése, amivel szemben jogos elvárás a szervezési folyamatok átláthatósága, illetve a döntéseket megelőző társadalmi egyeztetések lefolytatása.

az előterjesztők a továbbiakban azt követelik, hogy a közgyűlés vonja saját hatáskörébe a fővárosi paraméterkönyv jóváhagyását, valamint

a fővárosi tömegközlekedési menetrend változásokat kötelezően előzzék meg társadalmi egyeztetések.

Az előterjesztés végezetül felszólatja a főpolgármestert, hogy a járatritkítások okául megjelölt százmillió forintot máshonnan csoportosítsa át.

Azt már csak mi tesszük hozzá a történethez, hogy amennyiben Magyarország fővárosa önkormányzatának egy százmilliós tételt azonnal rá kell HTK-zni a lakosságra, amely egyébként is a legtöbb adót fizeti be a költségvetésbe, akkor nagy a baj, és nem érthető, mire a rengeteg fanfár, amely a Tarlós-féle városvezetés eredményeit hivatott dicsőíteni szinte napról napra?

Pálmai Tamás

Ellenzék, alias Fidesz?

Egy a tábor, egy a zászló, egy a kotta?

kerdojel.jpg

Nem tévedés, ami az ezelőtti, többhónapos, világnézetünk alakítását és a megfelelő fokú gyűlölet felkeltését célozta, az nem kampány volt, csak úgy, kedvfokozás okán történő tá-jé-koz-ta-tás céljából esett meg velünk. Most viszont már beindult a hivatalos kampányidőszak a semmit-eldöntő népszavazás népszerűsítése érdekében és én várom, hogy megjelenjenek a plakáthelyeken, az arra feliratkozott médiákban a demokratikus oldal közérdekű hirdetései. Eddig hiába!

Namármost két eset – ja, nem, három, de a harmadikat még gondolatkísérletként is borzasztó számba venni – lehetséges. Az egyik az, hogy a már hetekkel ezelőtt, gondosan elkészített, a kampány indításának időpontjára átadott közérdekűeket a megfelelő írott, elektronikus, tv-hegyek, rádiók – valamilyen szervilis okból kifolyólag nem adják le. Ebben az esetben attól kellene zengjen a felháborodott közélet, hogy „Csalók vagytok! Csalók vagytok Csalók vagytok!” Ilyenről még – pedig aránylag naprakész hírfogyasztónak tartom magam – nem hallottam-olvastam.

És el is érkeztünk a második variánshoz: miszerint az ellenzéki demokratikus oldal „agymenői” nem is készítették el egymondatosaikat. Ebben az esetben nem hivatkozható az, hogy szegények, mint az a bizonyos kisegér, mert nem csenget a kincstár. Egy bárki számítógépén elkészíthető plakátterv – amiből a pártoktól függetlenül, a közösségi portálokon már ma is számtalan kering - nem pénzkérdés, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a semmiből gazdálkodó Kétfarkú Kutya Párt néhány kiváló köztéri megjelenése. Ennek a variánsnak egy alfejezete lehet, hogy nincs mondanivaló, amit el lehetne juttatni a hon polgárainak. Ebben az esetben – amire gondolni sem akarok – a jelenleg placcon lévő, magukat ellenzékinek és demokratáknak viccelő pártok és képződmények sajnos méltatlanok a fenti jelzőkre, de meggyőzhető vagyok. Rajta!!!!!

Az a bizonyos harmadik eset, aminek lehetősége még az első kettőnél is jóval nagyobb elkeseredéssel tölt el: a poszt-kádári egypártrendszer 2016-os formája, amiben valóban csak egy párt létezik, több néven ugyan, de egy kasszából finanszírozva. Mindez érthetővé tenné, hogy miért tehetetlenkedik az ellenzék színeiben tetszelgő minden kicsi és még kisebb párt, és miért játszanak teljes egységben – mintha évekig gyakorolták volna - a regnáló hatalom kottájából?

A Fidesz éceszgéberei – nem gondolom, hogy mindezt Orbán főzte volna ki az egész országot behálózó lakásai, nyaralói, kúriái, uradalmai konyhájának egyikében – kitalálták az alapot, számítva a jó öreg irigységre, kapzsiságra, ostobaságra, függőségi viszony jól tűrésére, gyűlöletre, szervilizmusra, és a többit ránk bízták. És mi tesszük a dolgunkat, jelen esetben gondolkodás nélkül gyűlölünk, most éppen a migránsokat.

Remélem, nincs igazam, és egyszer csak arra kapcsolom be a tévét, hogy egy hang nem kérdez: tudtad? - hanem felszólít: NÉZZ KÖRÜL!!!!

Mátrai Anna

Kell-e félni Magyarországon iszlám terrorakciótól?

Integráció, vagy asszimiláció?

emberi_jogok_nyilatkozata-crop.png

A francia kormány az állam és egyház szétválasztása ürügyén (is) folyamatosan húzogatja az egyre gyengülő, de még korán sem veszélytelem, - mint azt az elmúlt hónapok nagyon drámaian be is bizonyították - iszlám oroszlán bajszát. Európa viszont mintha lebénult volna, csak néhány kisebb állam vezetője mozgolódik, de köszönet ezekben a mozgásokban sincs, mert vagy az irány rossz, vagy kiderül, hogy csupán túlmozognak valamit, amiről igazán csak annyit tudnak, hogy jól fel lehet használni belpolitikai haszonszerzésre.  

A franciák kezdetben a kendők viselését nem engedélyezték az iskolában, aztán - sok egyéb lépcsőn át pl. burka-viselet tiltása, melynek következtében sok muszlim nő nem megy inkább utcára - mostanra elérkeztünk oda, hogy tilos a teljes testet elfedő fürdőruha viselete is.

Miért hiszik egyes politikusok, hogy a fenti és ezekhez hasonló intézkedésekkel célhoz érhetnek?

Bármilyen hihetetlennek is látszik, a francia kormány sem érti azt az egyszerű, de nagyon fontos különbséget, ami elválasztja egymástól az integrációt és az asszimilációt. Az integráció mindig a haladás, az egymás mellett élés eszköze, hiszen arról szól, hogy az „eltérőt”, a mást befogadjuk, és nem kezeljük idegen testként. Segítséget nyújtunk neki és az őt befogadó közösségnek egyaránt abban, hogy a lehető legsikeresebben teremthessék meg az együttélésük feltételeit, mert az integráció szlogenje ez is lehetne „Boldoguljunk egymással”. A történelem már sokszor bebizonyította, hogy tragédiába torkollik, ha egy közösség rá akarja kényszeríteni az érkezőkre saját szokásait, normarendszerét. Az asszimiláció, amivel mostanság oly sokan próbálkoznak, azt üzeni, hogy ha nem ízesülsz, olvadsz be tökéletesen a már meglévő rendbe, és nem adod fel mindazt a szokást, vallást, stb., ami eddig Te voltál, jobb, ha odébb állsz, mert ez a közösség kivet magából.

marine-crop.jpg

Tudom én, a franciáknál közelednek a választások, és dobni kell valami koncot a szélsőségnek is, mert különben jön Marie Le Pen, és a leplezetlen rasszizmus, bár meg kell jegyezni, hogy a Front National az elsők között ismerte fel azt, amit a magyarországi Jobbik csak hatalmas fáziskéséssel, hogy néppártosodni kell, és ehhez elengedetlen a politikai-közép felé pozícionálni a pártot. A középre húzódás szándéka Európa több országában megfigyelhető a népszerűségi listáján egyre feljebb és feljebb törő szélsőséges pártoknál.  A szélső jobb pártjai a jó szerencsében, a politikai áramlatok szeszélyeiben és saját, jól kitalált demagóg szlogenjeiben bízva várják, hogy hatalomra kerülhetnek, és ehhez még a legmocskosabb eszközöktől sem riadnak vissza.

Európa kormányai mostanság az összefogás és együtt gondolkodás helyett egymás és az Európai Unió tehetetlenségét vádolják, mert az iszlám terror már nem is a spájzban, de a nappaliban van.

A legszánalmasabb talán az, hogy mindenki Törökország felé fordul. Torz fintor, hogy a demokrácia egy tökéletesen antidemokratikus diktatúrától várja, hogy megvédje a közel- és távol kelet népirtó diktatúrái által ránk szabadított világméretű tragédiától. Mindezt attól a Törökországtól remélik az európai demokráciák vezetői, amely nem is olyan régen - alig több mint száz éve - még szó szerint tűzzel-vassal irtotta az országban élő katolikus örményeket, de nem jut sokkal jobb sors a napjainkban ott élő Kurdoknak sem. Persze, tudom én „Van az a pénz!”.

Mindezek közben egy kis közép–európai ország vezetője és még néhány hasonszőrű társa unió-szerte nemzeti megoldásban töri a fejét és kerítést építget, ami persze nem állítja meg a népvándorlást, csak eltereli, és még büszkék is magukra, hogy micsoda lángelmék.

Ezek az országok azok, amelyeknek szinte semmi félnivalójuk sincs az iszlám államtól és egy általa szervezett terrortámadástól, mert bármilyen furcsán is hangzik, a kezükre játszanak, hiszen ki más igyekezne náluk jobban megálljt parancsolni az iszlám állam és embertelenség elől menekülőknek?

Közben Európa tovább öregszik, egyre kevesebb a munkaerő, tehát egyre fontosabb lenne felismerni az integrált idegenek fontosságát, persze, felesleges vegzálás helyett mindenkit alaposan át kell világítani, mielőtt beengedjük, de az emberi bánásmód - és ez nem lehet vitás (?) - a vizsgálat ideje alatt is megillet mindenkit.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata:

„1. cikk

Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek,

Ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell, hogy

viseltessenek.”

Pálmai Tamás

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

süti beállítások módosítása