2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Ellenzék, alias Fidesz?

Egy a tábor, egy a zászló, egy a kotta?

2016. augusztus 23. - Városi Kurir

kerdojel.jpg

Nem tévedés, ami az ezelőtti, többhónapos, világnézetünk alakítását és a megfelelő fokú gyűlölet felkeltését célozta, az nem kampány volt, csak úgy, kedvfokozás okán történő tá-jé-koz-ta-tás céljából esett meg velünk. Most viszont már beindult a hivatalos kampányidőszak a semmit-eldöntő népszavazás népszerűsítése érdekében és én várom, hogy megjelenjenek a plakáthelyeken, az arra feliratkozott médiákban a demokratikus oldal közérdekű hirdetései. Eddig hiába!

Namármost két eset – ja, nem, három, de a harmadikat még gondolatkísérletként is borzasztó számba venni – lehetséges. Az egyik az, hogy a már hetekkel ezelőtt, gondosan elkészített, a kampány indításának időpontjára átadott közérdekűeket a megfelelő írott, elektronikus, tv-hegyek, rádiók – valamilyen szervilis okból kifolyólag nem adják le. Ebben az esetben attól kellene zengjen a felháborodott közélet, hogy „Csalók vagytok! Csalók vagytok Csalók vagytok!” Ilyenről még – pedig aránylag naprakész hírfogyasztónak tartom magam – nem hallottam-olvastam.

És el is érkeztünk a második variánshoz: miszerint az ellenzéki demokratikus oldal „agymenői” nem is készítették el egymondatosaikat. Ebben az esetben nem hivatkozható az, hogy szegények, mint az a bizonyos kisegér, mert nem csenget a kincstár. Egy bárki számítógépén elkészíthető plakátterv – amiből a pártoktól függetlenül, a közösségi portálokon már ma is számtalan kering - nem pénzkérdés, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a semmiből gazdálkodó Kétfarkú Kutya Párt néhány kiváló köztéri megjelenése. Ennek a variánsnak egy alfejezete lehet, hogy nincs mondanivaló, amit el lehetne juttatni a hon polgárainak. Ebben az esetben – amire gondolni sem akarok – a jelenleg placcon lévő, magukat ellenzékinek és demokratáknak viccelő pártok és képződmények sajnos méltatlanok a fenti jelzőkre, de meggyőzhető vagyok. Rajta!!!!!

Az a bizonyos harmadik eset, aminek lehetősége még az első kettőnél is jóval nagyobb elkeseredéssel tölt el: a poszt-kádári egypártrendszer 2016-os formája, amiben valóban csak egy párt létezik, több néven ugyan, de egy kasszából finanszírozva. Mindez érthetővé tenné, hogy miért tehetetlenkedik az ellenzék színeiben tetszelgő minden kicsi és még kisebb párt, és miért játszanak teljes egységben – mintha évekig gyakorolták volna - a regnáló hatalom kottájából?

A Fidesz éceszgéberei – nem gondolom, hogy mindezt Orbán főzte volna ki az egész országot behálózó lakásai, nyaralói, kúriái, uradalmai konyhájának egyikében – kitalálták az alapot, számítva a jó öreg irigységre, kapzsiságra, ostobaságra, függőségi viszony jól tűrésére, gyűlöletre, szervilizmusra, és a többit ránk bízták. És mi tesszük a dolgunkat, jelen esetben gondolkodás nélkül gyűlölünk, most éppen a migránsokat.

Remélem, nincs igazam, és egyszer csak arra kapcsolom be a tévét, hogy egy hang nem kérdez: tudtad? - hanem felszólít: NÉZZ KÖRÜL!!!!

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8011493620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 16:30:44

"poszt-kádári egypártrendszer 2016-os formája"

Ezt álmodtad?

kulcsar2011 2016.08.23. 16:50:27

ahogy írod semmit eldöntő népszavazás; akkor minek erre a kampányra pénzt pazarolni?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.23. 17:09:35

Nem kell sok időnek eltelnie, hogy szégyenkezve töröld ezt a blogbejegyzést.

Majd emlékezz mikor muszlim erőszakhullám söpör végig Európán napi rendszerességgel, mikor még 10-szer ennyien megérkeztek majd menekültként, mikor MAgyarországba pakolnak több százezret Soros Gyuri parancsára, a szomszédodba, ...

Majd emlékezz hogy te ezek seggét nyaltad.
Hogy a bejövetelükért küzdöttél.

Persze már késő lesz. De legalább 30-40 év távlatából köpd majd magad szemen, ha már feláldozod a muszlim honfoglalás oltárán az országot, ahol élsz.

ostvan2 2016.08.23. 17:32:41

Igen, a 3. változat a legvalószínűbb. Én már 2010-es választás után pár hónappal mondogattam, hogy ezeket (mármint akit ellenzékként soroltak be) a fidesz megvette kilóra. Már akkor, 6 évvel ezelőtt (és azóta folyamatosan) látszik, hogy vagy elhülyültek (na de egyik pillanatról a másikra?), vagy nem szabad (nem érdemes) nekik komolyabb ellenzéki teljesítményt produkálni. Nem is teszik.
És tényleg kiábrándító perspektíva.

nemecsekerno_007 2016.08.23. 18:18:51

"a poszt-kádári egypártrendszer 2016-os formája...."

Muhahahahahahahahahahahahahaaa :)

A poszt-kádári beltenyészet az ún. "baloldali-liberális" csapatban van. Szánalmasan középszerű, szervilis, töketlen, köldöknéző..... Nem is tudom mit lehetne még írni.
TSZ-gyűlés a 70-es években.

Margit Némedi 2016.08.28. 17:12:38

Mindig azt halljuk ennyi meg annyi muszlim jön elsöprik európát,akkor mégis minek készült több tíz milliárdért a kerítés? hát nem tartja vissza őket?
süti beállítások módosítása