2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Elsült Orbán Lázár nevű balkeze

forrás: Városi Kurir

2016. július 03. - Városi Kurir

szemelyisegosztodas.jpg

A miniszterelnökséget vezető miniszter azt találta mondani a kormány infón, hogy ha arra kerülne a sor, nem tudna jó szívvel az Európai Unióban maradásunkra voksolni.Mi történhetett a miniszterrel, akihez az Unióból érkező milliárdok elosztása és felügyelete is tartozik? Hőgutát kapott, vagy neki a kormányinfó a taxija, és ahogy Tiborcz István ott szórja el az agyát, ő itt érzi úgy, hogy már bármit megengedhet magának

Lázár (de nehéz befejezni a megszólítást, na jó legyen, nem bánom) Úr! Hogy is van ez, mit osztogatna kelmed a haveroknak, ha nem fújna be folyamatosan nagyobb, szabad szemmel is jól látható összegeket Brüsszel irányából az államkasszába a nyugati-szél?

Arról már ne is beszéljünk, hogy ahol a mondat elhangzott, azt úgy hívják: KORMÁNYINFÓ, és nem úgy, hogy Lázár-infó. Ez utóbbinak otthon, vagy az árnyas kocsma-kertben, barátok, és nem újságírók között a helye, vagy mit tudom én, mondjuk egy méregdrága, - mármint a mi pénzünkből az - 100 csillagos londoni hotel félhomályos bárpultja mellett valakinek a szemébe nézve, de semmi esetre sem az ország házában.

Ez a kormányinfós magánvéleményesdi olyan, mintha én most, itt a nappalimban azt írnám, hogy „kormányzati véleményem szerint”, és itt jönne egy hatalmas baromság, vagy isten ne adj, hazugság. Egy kormányzati tényezőnek a magánvéleménye is maximum kormányzati- magán, és ennek a fogalomnak annyi értelme van, mint mondjuk annak, hogy: üvegből készült bádogdob.

Az elejtett szónak is komoly hatása lehetett, hiszen a talpas nép, aki az illetőből él, már zengi is a dalt. Semmi nem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Lázár-féle pökhendi baromsághoz, az ő jobb keze, Kovács (és sikerült?) Zoltán már másnap rácsatlakozott, és egy televízió műsorban arra kérdésre, hogy ha esetleg nálunk is referendumot tartanának a kilépésről, hogy döntene, valami olyasmit válaszolt, hogy ha csak az Európai Unió elhibázott migrációs politikáját venné figyelembe, akkor a kilépésre szavazna.

Egy szó, mint száz: Lázár szinte biztosan főnöke beleegyezésével fújta meg a kürtöt, és a vadászebek már indulnak is - úgy, ahogy egy kutyától elvárható – célirányosan, semmi másra nem figyelve.

A Városi Kurír megkérdezett néhány közéleti szereplőt és politikust, hogy van-e az ügyben magánvéleménye, és ha igen, mi az:

Horváth Csaba MSZP:

Ha egy politikusnak elválik a magánvéleménye a hivatalostól, az már önmagában tudathasadás, és kezelni kell. Az uniós tagságról tett Lázár-féle kijelentésről csak annyit, hogy az elmúlt napokban nagyon sok kormányzati szereplő nyilatkozott hasonlóan, márpedig, ha egy EU-tag ország vezetői így gondolkodnak, - különösen a jelenlegi helyzetben - akkor azok alkalmatlanok az ország vezetésére, és le kell mondaniuk.

Vadai Ágnes, Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője:

Az, hogy erről Lázárnak magánvéleménye van, és hogy ilyen, őt minősíti. Nekem magánvéleményem politikai kérdésekről nincs, arról igen, hogy kell a tejbegrízt készíteni.

Dr. Orosz Csaba, egyetemi docens:

Természetesen a kormánytagnak is lehet magánvéleménye, de ha ez előtör, azonnal mondjon le!

Ignácz József, Besence független polgármestere:

A kormányinfó nem a magánvélemények elmondásának a helyszíne, azt egy politikus a pártjában, belső vitákban, vagy egy sör mellett a kocsmában mondja el.

Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő:

Szerintem ez a „magánvélemény” nem magánvélemény. Lázár annál ugyanis sokkal okosabb, mint, hogy ne tudja, ha elhajolnak azok elől a források elől, amelyek az EU-ból jönnek, akkor nem tudják működésben, mozgásban tartani az országot, amelynek szinte egyáltalán nincsenek saját forrásai. Ez egy sokadik kommunikációs gumicsont.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője:

A politikus magánvéleménye addig az, amíg megmarad családi, baráti körben, ha azonban a sajtó nyilvánossága előtt mondja ki, akkor „elveszti magánvélemény jellegét”.  Lássuk be, hogy amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter és másnap a kormányszóvivő gyakorlatilag ugyanazt nyilatkozza, mint magánember az uniós tagságról, azt nehéz magánvéleménynek tekinteni. Ez tudatos kampánylépés, nem Lázár improvizálása, így akarják emelni a tétet a Brexit kapcsán az őszi népszavazás előtt. Ez a nyomdafestéket eltűrő véleményem. Az az érzésem, hogy október 23-án tetőzik majd mindaz, aminek most a kezdetét érzékeljük. Aztán előkerül egy új gumicsont.

Tamás Tibor, újságíró:

Én már az Antall kormány idején sem hittem el azokat a mondatokat, hogy „Én nem, mint kormánytag, hanem mint magánember voltam ott Horthy Miklós újratemetésén.” Ennyit a politikusok magánvéleményéről.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője:

Lázár nem tud magánvéleményt mondani a háta mögött Magyarország kormányával, Magyarország minisztereként. Amit megfogalmazott, az nem magánvélemény, hanem egyértelműen kormányálláspont.

Karsai Katalin, a Magyar Taxis Szakszervezet ügyvivője:

Ha egy miniszternek a magánvéleménye szöges ellentétben áll a kormány hivatalos véleményével, akkor az egyik mellett le kell tennie a voksot, és emelt fővel vállalni annak minden következményét, de nem akarok talányos lenni: ha egy EU tagország minisztere úgy véli, kívül tágasabb, akkor mondjon le!

Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője:

Jancsó Mikós 1976-ban Olaszországban forgatott filmet „Magánbűnök, közerkölcsök” címmel, én ezt aktualizálnám a jelenlegi helyzetre: Magánpénzek, közerkölcsök.

Sebestyén Eszter, Ligetvédő aktivista:

Azt gondolom, hogy közszereplőnek nincs magánvéleménye, a kormányinfón pláne, hisz ott a kormány nevében nyilatkozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr628863586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LHedvig 2016.07.03. 16:24:32

Ezért most jár neki egy saller a főnöktől vagy nem. Ez is egy nagy kérdés. Megvédi vagy elhatárolódik...? Két elmebeteg. Sakkozhatnának a gumiszobában. Időnként beszállna harmadiknak az a hogyishíjják szóvívő.

2016.07.04. 10:26:07

@LHedvig:

Kovács "EH" Zoltán

sas70 2016.07.04. 10:33:24

Magán? Vélemény?

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.04. 10:48:34

Kifejtette Lázár is ahogyana kormányszóvivő is.

Neveztesen, amíg az EU nem védi meg a határait, és a Merkeli értelemben vett multikulti, és migránssegnyalás lesz a divat, akár cenzúrázással is, az EU-ban élő polgárok akaratával szöges ellentétben, addig az EU fenntarthatatlan.

Az EU-nak az itt élő emberek akaratát kell képviselnie, ami a migránsok megállításáról, és a Brüsszeli vízfej és bürokrácia csökkentéséről, a nemzetállamok döntési pozícióinak helyreállításáról szól.

McZozo 2016.07.04. 11:50:17

Nem ertem ezt a posztot, mennyivel jobb az ha csak otthon mondja ezt el barati korben. Igy legalabb most mindenki tisztaban lehet azzal mit gondolnak. Megjegyzem szamomra ez nem volt akkora meglepetes. Eddig is latni lehetett hogy az Unio csak addig kell nekik amig hasznuk van belole es nem tul terhes nekik.. 2020 utan az egesz mostani rendszer megvaltozik mert a felzarkoztatasra szant idoszak lejar a Brexit miatt kieso penzekrol nem is beszelve igy tuti biztos hogy a mostani penzek toredeke fog csak befolyni az uniotol. Igy meg mar erosen elkepzelheto hogy tenylegesen lasan puhatoloznak hogyan is lehetne kiugrani.

McZozo 2016.07.04. 11:52:52

@Ballib cenzúrázók réme 15: A Brusszeli vizfej es demokracia pont ugy lehetne csokkentheto ha az unionak nem minden dontesnel 27 nyafogo nemzetallammal kellene kompromisszumot keresnie hanem ha letrejohetne egy europai egyesult allamok ahol nem a nemzetallami nyafogas lenne az elsodleges szempont allandoan hanem az egyseges unios erdek.

2016.07.04. 11:55:18

@McZozo:

Ezen mit nem lehet érteni?

"Arról már ne is beszéljünk, hogy ahol a mondat elhangzott, azt úgy hívják: KORMÁNYINFÓ, és nem úgy, hogy Lázár-infó. Ez utóbbinak otthon, vagy az árnyas kocsma-kertben, barátok, és nem újságírók között a helye, vagy mit tudom én, mondjuk egy méregdrága, - mármint a mi pénzünkből az - 100 csillagos londoni hotel félhomályos bárpultja mellett valakinek a szemébe nézve, de semmi esetre sem az ország házában."

elemes 2016.07.04. 11:56:53

Hát némiképp különös volt hallani, amit Lázár mondott, engem érdekelnének valódi indokai is, megtudni persze nem fogom.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.07.04. 13:02:12

@Ballib cenzúrázók réme 15: -"a nemzetállamok döntési pozícióinak helyreállításáról szól."

Azt ugye tudod, te faszszopó köcsög, hogy az EU jelenlegi legfőbb döntéshozó szerve az Európai Tanács a 27 tagállam állam-és kormányfőjével?

Úgyhogy jelenleg a nemzetállamok diktálnak, hiszen a Tanács szabja meg az Unió általános politikai irányvonalát, és hozza meg a legfontosabb strukturális döntéseit.

Mondjuk ez nem jó, régóta törekvések vannak arra, hogy csökkentsék a Tanács - és ezzel együtt növeljék az EU Parlament és az EU Bizottság hatáskörét.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.04. 13:09:18

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Az ugye tudod, te agyhalott GYurcsány csicska, hogy a migránsseggnyalás okán egész EU-ban a ballibek szopóágon vannak ?

Hogy ugyan még hellyel közzel, az EU-ban az van amit ők diktálnbak, de soora veszítik el mandátumaikat EU szerte ?

Ennek az oka pedig az, hogy rohadtul leszarják a ballibek hogy mi az EU polgárainak az elemi érdeke, és a nyakunkba telepítenek több tíz millió integrációra totálisan alkalmatlan potenciális muszlim terrroristát.

Úgyhogy lassan helyre áll magától is az EU értékrendje, mert hála az égnek demokrácia van.
Ez EU ugyanis csak úgy maradhat egybe, ha a ballibek migránssegnyaló hagymázas faszságait kiiktatjuk a mindennapokból, és hagyjuk az EU polgárok alapvető érdekeit érvényesülni.

Maszop Fidesz DK egykutya 2016.07.04. 13:15:23

@Ballib cenzúrázók réme 15:

Orbán ez EU-t szabotálja ez napnál világosabb !

Azért kampányolt az Angolok bentmaradása mellett, hogy az EU-t darabokra szedje !

Az egyetlen igaz ember Gyyurcsány Ferenc minisztrerelnök Úr, aki belépttet az országot az EU-ba !

Néllküle nem létezne már az ország sem.
A jobboldali nácikat majd mind felakasztjuk, mert ez az EU érdeke !

Adjátok tovább minden fórumon, hogy a Fidesz ki akarja léptetni az országot az EU-ból !

Nagyon fontos, mert csak így van esélyünk 2018-ban !
Szóval híreszteld mindenhol Gyurcsány érdekében !

Nagyorrú Barbi 2016.07.04. 13:52:59

Lám lám a büdös bolsik arab megszállást és robbantgatást akarnak. Az ilyen degenerált Hegedűsöket Dobó István árulónak nevezte és felakasztatta...

columbia 2016.07.04. 15:10:44

Magánvéleményem: Lázár véleményt mondott. A
bolhák köhögnek.

Trackers 2016.07.04. 18:11:35

MIndent értek.
Az nem teljesen világos még, hogy a ballib cíkkírók elhiszik-e, hogy a Fidesz ki akarna lépni az EU-ból, mert rohadt meggyőző a sztori, és ha nem ismernénk a tényeket azt hinnénk, hogy igaz.

willcox 2016.07.04. 18:17:13

Elképesztően sunyi, cinikus Lázár véleménye, hiszen az Ő kezén folyik át ez a töménytelen pénz és tisztában van vele, hogy sz@rban lennénk nélküle. Soha nem lesz itt előrelépés, ha az agyatlanok minden védhetetlent védenek. Próbáljatok ne seggbe szorult fejjel gondolkodni.

$pi$ 2016.07.04. 18:56:05

@willcox: "Elképesztően sunyi, cinikus Lázár véleménye, hiszen az Ő kezén folyik át ez a töménytelen pénz és tisztában van vele, hogy sz@rban lennénk nélküle."

Úgy van! A tisztességes az lenne, ha a pénzért cserébe azt mondaná, amit az eu diktál, ha elfogadja a pénzt, akkor cserébe szeretnie is kellene az eu-t vagy legalábbis azt hazudnia, hogy szereti. :D

gyedmaróz 2016.07.04. 19:19:49

Valamikor még az MSZP kormány idején volt egy fideszes ismeretlen képviselő, aki egyedüliként felmarkolta az elszámolási kötelezettség nélkül járó költségtérítés maximális 20 milliós összegét, és a "Nem lehetett volna kevesebb?" kérdésre azt válaszolta, hogy lehetett volna. Azóta nekem ez a személy Lopós Jani, de persze ez csak a magánvéleményem.

$pi$ 2016.07.05. 07:31:01

@gyedmaróz: "költségtérítés maximális 20 milliós összegét"

Oké, a politikusok gengszterek, ez igaz. Óhatatlanul felmerül azonban az emberben a kérdés, hogy te a gyes, a nyugdíj vagy a csoda tudja mi hány százalékát markolod fel. Ha mondjuk felvehetnél 20 millió forintot te mennyit markolnál? Szerintem az emberek 99%-a a 20 milliót nyúlná mint ahogyan olyanról sem tudok, aki visszautalná a gyes felét mondván, hogy járni jár, de most nincs olyan égetően nagy szüksége pénzre. :D
süti beállítások módosítása