2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Náci propaganda

A kormány gyűlöletkampánya Magyarország Alaptörvényébe, az Európai Unió Alapszerződésébe és számos más nemzetközi egyezménybe ütközi

2016. október 01. - Városi Kurir

gyomaendrod.jpg

 

A tömeges bevándorlás súlyos gondokat okoz szerte a világon, így az Európai Unióban is. Ennek a bonyolult, sokrétű problémának a megoldási lehetőségeiről vitázni, egyeztetni kell. Ebbe azonban semmiképpen sem férhet(ne) bele a náci propaganda. A kormány viszont ilyen propagandát folytat. Ennek két példája: „A párizsi merényletet bevándorlók követték el.” „Az illegális bevándorlók nem tartják tiszteletben a törvényeinket.”

Ezek az állítások egy embercsoport néhány tagjának deviáns tulajdonságait kivetítik az egész csoportra, azt sugallva, hogy annak minden tagjára ez a jellemző. Ezt a propagandatechnikát alkalmazta a náci Németország is: gyakran mutattak be egyes etnikai, vallási, politikai csoportokhoz tartozó – valódi vagy kitalált – bűnözőket, azt állítva, hogy az adott csoporthoz tartozók mind ilyenek.

Az ilyen propaganda rendkívüli veszélyeket hordoz Magyarország, a magyar emberek számára.

Ha ez az eljárás elfogadottá válik az emberek egy csoportjára (jelen esetben a bevándorlókra) nézve, akkor feljogosítva érezheti magát a kormány (vagy bárki más) arra, hogy más csoportokat is hasonló módon megbélyegezzen. Ennek viszont beláthatatlan következményei lehetnek, amire a történelem sajnos már sok példát mutatott.

images_1_4.jpg

Egyes szélsőséges külföldi csoportosulások pedig „joggal” hivatkozhatnak arra, hogy a magyar kormány is elismeri a kollektív bűnösség elvét (vagyis azt, hogy valamely etnikai vagy társadalmi csoport, közösség egyetemlegesen felelősségre vonható azon a jogcímen, hogy e közösség egyes tagjai ténylegesen vagy föltételezhetően jogilag, illetve erkölcsileg elítélendő cselekedetet hajtottak végre). Ennek alapján hasonló módon kampányolhatnak akár a magyar közösségek, magyar emberek ellen. Ezt egyesek már meg is teszik néhány szomszédos országban; a magyar kormány így őket, a magyarellenes erőket bátorítja és igazolja. A csehek, szlovákok közül sokan például igazolva láthatják a Beneš-dekrétumokat.

A kormány muszlimellenes propagandája hiteltelenné teszi azt a kinyilvánított szándékát, hogy fellép napjaink keresztényüldözése ellen (amire pedig épp most hozott létre egy külön államtitkárságot). Ha ugyanis a világ egyik legjelentősebb vallásának követőit elítélendőnek tartja, akkor ezzel éppen a vallási ellentéteket szítja, egyebek mellett további municíót adva a keresztényeket üldözőknek.

images_3_2.jpg

Végül, de nem utolsósorban a kormány gyűlöletkampánya Magyarország Alaptörvényébe, az Európai Unió Alapszerződésébe és számos más nemzetközi egyezménybe ütközik, hiszen ezek mind kimondják, hogy tilos a nemzeti, etnikai vagy vallási közösségek méltóságának a megsértése, illetve az ilyen alapon történő megkülönböztetés. A Büntető Törvénykönyv szerint pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít.

Kovács János

A szöveg eredetileg a Népszabadságban jelent meg.

Párt-együttműködési modell: made in Pestszentlőrinc

"Rátenném a konyhapénzt, hogy nem lesz érvényes a népszavazás!"

fokep.jpg

Országos probléma, hogy az ellenzéki pártok nem tudnak megfelelő létszámú tagot küldeni a szavazókörökbe. Alig néhány üdítő kivétel létezik, ezek között van Budapest XVIII. kerülete, Pestszentlőrinc. Az összekapaszkodás egyik vezéralakjával, Szaniszló Sándor fővárosi MSZP-s képviselővel - aki hosszú éveken át a kerület alpolgármestere is volt - beszélgettünk.

Hány választókörzet van a kerületben?

Lőrincen 76 választókör van, amiből 69-ben lesz demokratikus ellenzéki számlálóbiztos, közösen feltöltöttük az összes szavazókör 80 %-át. Azért nem tudtuk elérni a 100 %-os szintet, mert az utolsó pillanatban néhányan lebetegedtek. Azt tudni kell, hogy a jelentkezők többsége nem aktív korú, így sajnos ezzel kalkulálnunk kellett.

Az országos számokat ismerve, ez valóban kiemelkedő eredmény, hogy sikerült elérni?

20160921_083140-crop-crop.jpgNálunk az összes jelentősnek mondható demokratikus ellenzéki erő képviselteti magát, és mi  az első pillanatban, amikor napvilágot látott, hogy mikor tartják a népszavazást, összehívtuk a képviselőiket, és nagyon gyorsan megegyeztünk abban, hogy közösen töltjük fel a szavazóköröket.  Minden ellenzéki párt adott küldöttet, ide értve az LMP helyi delegáltjait is, és ez szerintem nagyon fontos precedens. Tudni kell, hogy az LMP eléggé megosztott a népszavazás kérdésében, így a helyiek megkapták a lehetőséget, hogy saját döntést hozzanak arról, akarnak-e a szavazókörökbe delegáltat küldeni. Örömmel jelenthetem, hogy mint az eredmény is mutatja, nálunk sikeres volt a tárgyalás.

Mi volt a trükk, hogy tudták maguk mellé állítani az LMP-t is?

A „trükk” - ha ez annak nevezhető - az igazság, és a közös érdek volt. Ők is eljöttek a megbeszélésre, és megértettek minket. Azt tudni kell, hogy csak az MSZP és az LMP rendelkezik országgyűlési frakcióval, márpedig a törvény szerint csak ezek a pártok kiküldhetnek számlálóbiztosokat. Arról viszont – szerencsére - nem rendelkezik a törvény, hogy a delegáltaknak párttagoknak is kell lenniük, így mi és az LMP hidat képezhetünk a frakcióval nem rendelkező pártok - a DK, az Együtt, és a PM - képviselőinek a bejutáshoz, ezzel faragva valamit, a kormánypárt, - ide sorolom a Jobbikot is - túlsúlyon.  Az LMP azt kérte, hogy külön jelölhessen számlálóbiztosokat, amit meg is tettek, természetesen a koordinációban, ahol másik párt kiküldöttje  van, nem küldünk MSZP-s számlálóbiztost.

img_9540_1.jpg

Mit jósol, mi lesz a népszavazás kimenetele?

Rátenném a konyhapénzt, hogy nem lesz érvényes! Mi itt a kerületben  a szövetséges pártokkal együtt kemény kampánymunkát végzünk amiből  mindenki erejéhez képest ki veszi a részét. Hetente négyszer települünk ki, a közterekre kihelyeztük a Lőrinci Magazint, és működik a szórólapozás is. Egy szó, mint száz: bizakodóak vagyunk.

Pálmai Tamás

süti beállítások módosítása