2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Stadiont épít a kormány a Notre-Dame helyén! - álhír-tudósítónk jelenti .....

Pénzt nem, de écát szívesen.....

2019. április 17. - Városi Kurir

Ma ismét kormányzati sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érdeklő legfontosabb kérdésekről. Az ügy sürgősségére tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök úr személyesen jelentette be, telefonon felhívta Macront, és felajánlotta neki, a leégett Notre-Dame helyén stadiont építünk a francia népnek.

387529_image_10012328_16-9.jpg

Macron még nem adott választ,

de közölte, hasznosítja a magyar tapasztalatokat, és nemzeti konzultációt tart majd az ügyben a franciáknak.

Szijjártó Kakadu Péter külügyminiszter bejelentette, hogy ha ezt nem fogadnák el, akkor szakembereket ajánlunk fel az építési munkákhoz. Pénzt nem küld a kormány, mert az jó helyen van a magyar katolikus egyház műfüves fociakadémiáinál is. Ellenben a Mészáros és tsa kft. mérnökei szívesen vesznek részt Szajna parti kiruccanásokon, amiket francia pezsgővel dobnának fel a keresztény magyarság lelki jólétének emelése érdekében.

A stadion neve egyébként Notre-Felcsút II. lenne

A névadó ünnepségre meghívnák Platinit is, hogy legalább egy focista is legyen az avatók között… Orbán maga végezné el a kezdőrúgást a bokafogást végző Gyurcsányon. Arról még nincs információ, hogy a DK elnöke a magyar-francia barátság keretében hajlandó lenne-e erre?

A sajtótájékoztatón Quasimodo személyesen is megjelent,

és előre meg akarta köszönni a magyar nép segítségét. Viszont amikor meglátta Németh Szilárdot a kormányzati delegációban, akkor idegesen elrohant. Utólag tudósítónk megtudta, azért került erre sor, mert azt hitte, hogy migráncs munkaerővel akarják helyettesíteni, és komoly konkurenciát vélt felfedezni a mi Sziszinkben…

Semjén Keresztény Nemzeti Fővadász Zsóti a magyar katolikusok üzenetét tolmácsolta,

miszerint szigorúan a francia polgárok adóiból képződött uniós támogatásból állatparkot hozunk létre a stadion mellett. Itt gondozzák majd a Svédországból importált, szelid rénszarvasokat. A győztes meccsek után a gólszerző focisták dupla csövű puskákkal lőhetnek az Idegen Légió helikopterein lengedező döglött szarvasokra, és az azokat tartó kötelekre. Ha sikerül ellőni a madzagot, az állatot hazavihetik vacsorára!

Lesznek egy pálcikás, madzagos, és több madzagos szarvasok, attól függően, hogy ki hány gólt lőtt a meccsen. A jegyárakból befolyó pénzt nem is kell leadózni, bankszámlára befizetni, hanem mindjárt bőröndben elviszik Mészáros Lölőhöz, hogy a rengeteg pénzügyi adminisztrációtól megszabadítsák a nagyra becsült francia népet, a szurkolókat!

Hiszi, nem hiszi?

Napi horoszkóp 2019. április 17., szerda

A sorsát előre senki sem ismeri, a jóslatok közül sem valósul meg mindegyik, vagy legalábbis nem vesszük azonnal észre, nem értjük meg. Mindenképpen érdemes beleolvasni, hogy a több ezeréves tudás, a horoszkóp, mit ígér a mai napra.

online-joslas.jpg

Kos 03.21 – 04.20. – Jelentős

Továbbra is magasan ragyog hivatásának szerencsecsillaga. Ma még zavartalanul sütkérezhet sikereinek fényében, eredményesen építheti karrierjét. Családi helyzetében is fontos változás várható, vagy olyan rendkívüli esemény, amely új értelmet adhat életének. Ez éppúgy lehet valaminek a kezdete, vagy betetőzése, mint a tragikus vége, amelyre már régóta lehetett számítani.

Bika 04.21. – 05.20. – Biztató

Végre-valahára egy nagyon is értékelhető állásajánlattal keresik meg. Ha az anyagiakban is meg tudnak állapodni, akkor ne sokat töprengjen, csapjon bele az Ön félé nyújtott kézbe és írja alá a szerződést. És még meccs is lesz ma. A fiúk - szokásukhoz híven - csapnivalóan játszanak, mérgelődik is eleget a fotelben. A szünetben aztán rátesznek egy lapáttal az ostobábbnál ostobább hirdetésék. De sörrel a kézben felállni....

Ikrek 05.21. – 06.21. – Szeszélyes

Miért nem ismeri el, ha hibát követett el, hiszen ezzel csak tovább súlyosbítja a helyzetét. Tegye félre a büszkeségét és próbálja meg valamelyest kritikusabb szemmel nézni önmagát! Meglátja, környezete hálásan fogadja majd ezt az új vonását, önmagát pedig megkímélheti az újabb tévedések következményeitől.

ezoteria.jpg

Rák 06.22. – 07.22. – Könnyelmű

Ha csábító ajánlatot kap, ne bízza döntését a véletlenre. Ne legyen könnyelmű, rögzíttesse írásban a kívánalmait. Tudja mindenki, hogy irtózik az ilyesmitől, mégis szánjon erre némi időt, mindenképpen megéri. Bármilyen jónak mutatkozik is az üzlet, kérjen rá biztosítékot. A mai időkben nem szabad lemondani a teljes biztonságról. Még így is érhetik kellemetlen meglepetések.

Oroszlán 07.23 – 08.23. – Erőtlen

Amikor kimerült, sokkal sötétebbnek látja a világot, mélyebbnek a hullámvölgyet, mint amilyen valójában. S ezt még fokozza az állandó morgásával. Környezetét ilyenkor rettegésben tartja mogorva viselkedésével. Pedig, ha veszi a fáradtságot és úrrá lesz rosszkedvén, s legalább otthon felenged, kellemes estére számíthat. Bármilyen hihetetlen is, akad, aki felvidítsa, újra erőt adjon Önnek. Ne tekintse kudarcnak, hogy kissé fáradtabb, mint máskor.

Szűz 08.24. – 09.23. – Emlékezetes

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Megtartani már nem lesz ilyen egyszerű. De na adja fel mindjárt az elején! Ha kitartóan kűzd és továbbra is ilyen kedves, magávalragadó marad, könnyen elérheti a célját. Csak kitartás kérdése. Az idő Önnek dolgozik! Lehet, hogy nem örül neki, de még az ilyen idilli pillanatokban sem árt emlékezni arra, hogy a munkájában is szükség van Önre!

Mérleg 09.24 – 10.23. – Féltő

Érzi a közelgő változások szelét, pedig most semmi kedve új dolgokhoz. A régi eseményekről, győzelmekről és veszteségekről nosztalgiázik. Kár volna változtatni bármin is, hiszen olyan jól ment minden mostanában. Még szerelmi élete is sikeres és tartós, legalábbis az előző évekhez viszonyítva. Küzdjön a változások ellen, talán Ön lesz a győztes.

photo_joslas-sorselemzes-rontaslevetel-parkapcsolat-helyreallitasa-szerelmi-kotes_30940058.jpg

Skorpió 10.24 – 11.22. – Merengő

A héten felvetődő problémák mindenképpen átgondolást és értékelést tesznek szükségessé. Nagy a valószínűsége annak, hogy a háttérben egy harmadik fél áll, aki szeretné megzavarni mindennapi életét. Ideje, hogy nekikezdjen a régóta halogatott edzésnek, a futásnak és az úszásnak. Erre orvosa már régen figyelmeztette. A kellemes idő kifejezetten csábító a könnyed bevezető tréning elkezdéséhez.

Nyilas 11.23 – 12.21. – Meditatív

Ma sem a munkájában, sem a magánéletében nem számíthat semmilyen jelentős és érdekes eseményre. Nem is baj, jó egy kis nyugalom. Legalább marad ideje feltöltődni. Használja ki ezt a szélcsendet valamilyen magányos tevékenységre, sétáljon, hallgasson zenét, vagy meditáljon egy jót otthoni magányában.

Bak 12.22 – 01.20. – Jó

Ma kedveznek a csillagok a szerelmeseknek. Kár lenne kihagyni a lehetőségeket. Természetesen ez az érzelmi életre ugyan olyan mélységesen igaz. Baráti, családi kapcsolatai elmélyítésében legalább olyan eredményes lehet. Tüdő, gyomor, bélpanaszai enyhülésére is számíthat, különösen, ha besegít és kivételesen kihagyja a körömpörköltet.

Vízöntő 01.21. – 02.20. – Zűrös

A mai afféle dühítő "majdnem" nap. Majdnem sikerül keresztülverni legfrissebb ötletét a Hivatal rögös útjain, majdnem sikerül élete párjával elhitetni, hogy minden a legnagyobb rendben van... De sajnos csak majdnem.... Nincs más hátra, fújja le az ütközetet és vonuljon vissza! Ennél bölcsebbet ma úgysem tehet. 

Halak 02.21. – 03.20. – Veszélytelen

Kezdeményezésnek, esetleg egy újabb kalandnak nem kedvez a nap. Ezt vegye bölcsen tudomásul akkor is, ha titokban netán mást remél. Elégedjen meg azzal, amit a sors ma nyújt Önnek. Hiszen ez nem kevés.... Vallja be, életében nemegyszer volt már olyan helyzetben, amikor ezt a napot ajándéknak tekintette volna.

 

 

Szabadság, egyenlőség, testvériség, avagy Orbán, és a tömjénfüst

Mondják, irtózik, mint ördög a tömjénfüsttől. Így van Orbán mindazzal, ami Macront, illetve az egész francia gondolkodást jellemzi. „Liberté, Égalité, Fraternité!„ /Szabadság, egyenlőség, testvériség!”/ a Francia Köztársaság alkotmányának 2. pontjában szereplő mottó ez, amely a Nagy Francia Forradalom “Liberté, égalité, fraternité, ou la mort! („Szabadság, egyenlőség, testvériség, vagy halál!) jelmondatából lett átvéve az 1789-ben kiadott Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatába.


Ez utóbbi minden modern alkotmány alapja lett

A liberalizmus a szabadság elvűséget jelenti.Mindent szabad, ami nem árt mások jogainak, mondta a francia. Szabad polgár, citoyen lett, aki nem függ fáraótól, királytól, nemestől, vagy
pszichopata miniszterelnöktől. Ez éppen ellentéte annak, amit Orbán akar, művel. Ezért hirdette meg az illiberális államot.

Ha a magyarok nagy része nem lenne hibbant, vagy seggnyaló, ekkor meg kellett volna szólalnia a fejükben a vészcsengőnek. De ez nem történt meg. Mert nincs vészcsengő, csak kussolásra szocializált szolga. Nem kell nekünk szabadság, mondta a Főmérnök.

Egyébként is, mostantól ő mondja meg, mit szabad, és innentől kezdve ez zsarnokság. Ha kinyitod a szád, repülsz az állásodból. Ha csak lájkolsz a facebookon, véged van, mert Rogán vezetésével létrehoztak egy szervezetet, amely mindenkit figyel, és ezt nyilvánosan el is ismerték. Itt nem franciák élnek, csak csupa “56-os hős” magyar, aki már a korbács látványától is megdermed, nem szól. Eszébe se jut a “vagy halál” kijelentés, egy langyos sör többet jelent neki, mint a Szabadság!

De nehogy azt hidd, Orbán tette ilyenné ezt a népet

Nem. Orbán a magyar nép terméke, és ez a legnagyobb tragédia… Az egyenlőség szintén ellentéte mindannak, ami a Főmérnök akar. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ha a természetes adottságainál fogva nem is lehet mindenki egyenlő, de jogaiban, elvi lehetőségeiben legyen az! Na erre mondta Orbán, hogy majd ő megteremti az új nemzeti középosztályt. Ami azt jelenti, hogy a valóságos, és teljesítményre képes magyar középosztály lesüllyed, vagy külföldre menekül. Ő pedig megteremti a hozzá hű milliárdosok, és hűbéri láncuk szövetségét.

Ez nem igazi középosztály, hanem seggnyaló, de nagyon jól élő réteg, akiknek már az unokái is igen jól fognak élni akkor is, ha az általános iskolát se képesek elvégezni. A lopott közpénzből kibélelte őket. De mindez csak addig van, amíg érvényesül a führer princip, a vezérelv. Aki megszegi, az a haláltól is retteghet, ahogy Simicska félt a plutonium mérgezéstől.

Ugyanis a dezertőrökre jelképes, és valóságos halál is várhat…

Nincs tehát egyenlőség, mert az ez esélyek, és a törvény előtti egyenlőséget is jelenti. De ők a törvények felett állnak, annyit lopnak, amennyit nem szégyellnek, mert megvédik őket a rendőreik, ügyészeik ,és bíróik. A kicsi polgár házát pedig százezer forint adóhiányért elárvereztetik ezek a mocskok, aki a mi adónkon zsírosodnak! A testvériséget szándékosan öli a rendszer az emberekből. Ha ugyanis minden ember testvér, akkor szeretik egymást, akkor szolidárisak, vagyis összefognak a zsarnok ellen.

Na, ezért nem kell Orbánnak a testvériség. Szakszervezetet szakszervezet ellen, foglalkozási csoportot a másik foglalkozás ellen, tanárt a diák ellen, párttagot pártja ellen stb. uszít, megvesz az oszd meg, és uralkodj elv alapján. Mert így nem fognak egységesen fellépni ellene. Nem hörgött a nép, mikor a rokkantnyugdíjakat elvették törvénytelenül, akkor sem, mikor a devizahitelseket ba...k ki az utcára a házukból.

Pedig mindenki sorra kerül, aki Orbán, és bandája gyarapodását zavarja, mert a lényeg a pénz

Az ő vagyonuk. Erről szól minden. Az egész államszervezet. De testvéreim, azért még nem veszett el minden! Vannak még köztünk, akik hisznek az emberiség ezen legszebb mondatában. Mondjuk, kiáltsuk, dadogjuk az igazságot, mert mást úgysem bír el a lelkünk, a hallgatást semmiképpen! Egy zsarnok se maradt örökké! Menjetek és terjesszétek: Szabadság, egyenlőség, testvériség!

drMáriás rájött a legújabb migráns-trükkre!

Orbán megnyalná minden ujját.....

Városi Kurír már többször írt arról, hogy  drMáriás évek óta fest közéleti témájú képeket, amelyeken politikusok, történelmi személyiségek, diktátorok és celebek jelennek meg általában groteszk helyzetekben és sokszor ismert festők (pl. Matisse, Malevics, Picasso) stílusában. Most azonban új oldaláról mutatkozik be: rájött, hogy mi a migrások legújabb trükkje, kifejezetten magyarra hangolva.

A megvilágosulás

A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik, jóllehet a figurák célja új arcukkal észrevétlenül a hazánkba bejutni, majd ott Nógrádi Györgyöt határtalan rajongásukkal kompromittálni, s örökre a vendégségében maradni.

A mű, ami mindezt igazolja "Nógrádi György Matisse műtermében" címet kapta (80 x 100 cm, akril vásznon, 2019)

Követeljük-e a cenzúra bevezetését?

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Cenzúrázza a Facebookot! Ezt javasolja Orbanisztán kormányának a Századvég Alapítvány Első pillantásra nagyon felháborító az ötlet, kiváltképp azok számára, akik ellenzéki média-szűkösség miatt már főleg ezt a közösségi oldalt használják információszerzésre, -cserére. Ámde…

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Rónai Sándor DK-szóvivő szerint, ha bevezetik az efféle cenzúrát, akkor „az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani”.

Ámde… Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye. Vegyük például azt: mi is történne, ha a cenzúra mindenkire, köztük a Fidesz legszutykosabb szájú megmondójára, az 5. számú tagkönyves „bádogos” bloggerére is vonatkozna. Aki legutóbb is egy „szokásos” gyöngyszemmel lepte meg az ő kedves publikumát.

(A régebbieket itt és most hadd ne elevenítsem fel részint terjedelmi, részint népegészségügyi ok miatt: nem szeretném, ha bárki stroke-ot, szívinfarktust, heveny idegrohamot, gyomorvérzést kapna a szinte minden napra kijutó, hasonló fröcsögései miatt).

Szóval tegyük fel, hogy kellő – csuklóból tán két napot is igénylő – törvénykezést követően a Nemzeti(?) Együttműködés(?) Kormánya(?) bevezetné Orbanisztánban a nyílt cenzúrát.
Nézzük csak meg közelebbről!

Orbán „kereszténysége”

Mikor jön el az idő, hogy a nyilvánvalóan sátáni uszító aljassággal végre szembeforduljanak a keresztény egyházak?

Nem tudok mást mondani: pokoli. Hétpontos akcióterve hadüzenet az EU-nak, mert ki akarja forgatni minden értékéből; hadüzenet a Néppártnak, Manfred Webernek, mert „új vezetőket” akar látni, akik a migrációról és a kereszténységről hozzá hasonlóan gondolkodnak; folytatja a sorosozó zsidózást is. Továbbra is úgy tesz, mintha a migráción kívül más gondja nem volna az EU-nak, s mintha e gond állandóan súlyosbodna. A migráció megállítása számára egyenlő a maga sajátos „kereszténységének megvédésével”.

Mindennek egyszerűen semmi köze sincs Európához, az Európai Unió valóságához

Borzasztóan undorító a folyamatos, képmutató hivatkozás a kereszténységre. Rendkívül erős e hivatkozásban a felvilágosodás örökségének elutasítása, a görög-római kultúra tradícióinak szinte teljes elhallgatása. Azt mondhatom, undorítóan középkorias bűze van mindannak, amit összehablatyolnak. És különösen undorító, hogy ez a kereszténykedés, ez a nemzetikereszténykedés ugyanolyan eszköz csupán – legalábbis a Keresztapa és némely alvezérei számára -, mint például a zsidózás, cigányozás, a homofób uszítás.

Ennek az antikultúrának, ennek a barbárságnak nem lehet helye Európában!

Magam vallási szempontból teljesen közömbös vagyok; nem gondolom, hogy bármely valláshoz, egyházhoz tartozás bárkinek is valamilyen erkölcsi fölényt adhatna. De az, ahogy Orbánék a kereszténységre hivatkoznak, az aljasság alja: üzérkedés mások őszinte hitével. Ahogy üzérkednek a hazaszeretettel és a családdal is.

Újra meg újra fölvetődik bennem a kérdés: meddig tűrhetik, vagy inkább meddig élvezhetik mindezt a keresztény/keresztyén egyházak, különösen a „történelmiek”? Mikor jön  el az idő, hogy a nyilvánvalóan sátáni (=pokolian aljas), uszító aljassággal végre szembeforduljanak?

A kérdés másképp is fölvethető. Vajon hagyja-e a magyar társadalom, hogy ez a banda Európa perifériájára vagy azon is kívülre vigye az országot? Hogy visszavigye a horthysta keresztény kurzusba vagy akár a középkorba?

Tiborczné O. Ráhel újabb blamája, most Münchenben

Hiába a Dior táska és a Louboutin lábbeli, ha akin van, nem viseli, hanem hordja!

Biztosan Önök is találkoztak már emberekkel, akik bármit magukra aggathattak az újonnan szerzett pénzükért megvéve, úgy állt rajtuk, mint – előre is bocsánat – tehénen a gatya. Viszont vannak, akik a turiból beszerzett cuccban is olyan elegánsak, hogy ha belépnek valahová, rájuk szegeződik az összes tekintet. Az elegancia, “gyerekszoba”, tartás – hívjuk bárminek – nem kapható az “újgazdag-boltban”.

Tiborczné Orbán Ráhel, a “fogas”, amin a legdrágább cucc is otthonkává lógja magát

Azt beszélik, hogy nem Ő az első az Orbán-családban, aki nehezen birkózott – vagy talán mára sem sikerült neki, hiába a budai rezidencia a hatalmas ganggal, meg a sok külföldi röpködés – meg a nagyváros nehézségeivel. Amikor még demokrata volt és szobatársaival, akikkel egyívásúak voltak – és “vannak” – megérkeztek a fővárosba, nagy ámulattal nézték a 4-es, 6-os villamost és a többi pesti hívságot. Lehet, hogy ennek a levét isszuk, mi Budapestiek?

Jó, jó, tudom és, hogy arról senki sem tehet, hogy hová születik és milyen impulzusok érik, amíg felnőtté nem válik. Nincs is ezzel semmi baj, amíg van annyi önismerete az illetőnek, hogy kizárólag azt húz magára, amivel azonosulni tud. A miniszterelnök legnagyobbik kislánya ha az ég a földel összeér, akkor is bizonyítani akarja, hogy Ő bizony született “princi”, nem csak vásárolt a kutyabőr.

Mi is történt valójában?

Április 4-én mutatták be a híres német utazó társulat, a Krone Cirkusz Mandana című előadását, amelyet a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője, Vági Bence rendezett, és amit a következő időszakban több mint 200 alkalommal mutatnak be Európa-szerte. A müncheni premieren tűnt fel Tiborczné, – nem tudni, hogy lelkes érdeklődő, vagy a 4. legbefolyásosabb magyar csaj, esetleg, mint a honi turisztikáért felelős “fontosember” minőségében – amit a hvg.hu riportere szúrt ki.

Adalék, hogy értsük….

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán tavaly jelentette be, hogy a turizmus megreformálásához, az új pozitív országmárka kialakításához tanácsadókat kérte fel, többek között Orbán Ráhelt is. Az MTÜ akkor a Népszava kérdésére kiemelte, hogy több szakembert is bevontak az új stratégia kialakításába, Orbán Ráhel mellett például Vági Bencét. Azt is közölték, hogy a miniszterelnök lánya.

or-1.jpg

“szabadidejében segíti ötleteivel és javaslataival az ügynökség munkáját, amiért semmilyen ellenszolgáltatást nem kap, szerződéses viszonya az ügynökséggel nincs, pozícióval nem rendelkezik”.

Münchenben egy egymillió forint körül kapható Dior-táskával ment cirkuszba. A lábbelije pedig szintén nem a legolcsóbb darab: egy ezer dolláros Louboutin.

A kormány “nemi diszkriminál”?

Kormányzati hímsovinizmus ellentételezése?

Először is nem értem, hogy az a hímsovinizmus ellentételezése, vagy csak a kormány feminista befolyásolásának eredménye, hogy a családok helyett a nőket támogatják hangsúlyosabban. Természetesen nem azzal van bajom, hogy a nőket támogatják, inkább azzal, hogy a férfiakat a biológiai felépítésük miatt nemileg diszkriminálják, hátrányosan megkülönböztetik – írja levelében Apák az Igazságért Egyesület 5 gyermekes édesapja, Adamecz Zoltán.

baby-2616673_640.jpg

Tisztelt Döntéshozók!

A részletek ismerete nélkül – lehet, hogy még korán – de bízva abban, hogy a kormánynak is fel fog tűnni, hogy az egyébként üdvözlendő családtámogatási rendszerükkel nem a családokat támogatják. Legalábbis nem azt a fajta hagyományos családmodellt, amelyet egyébként egy átlag Fidesz szavazó támogatásra érdemesnek tart.

Először is nem értem, hogy az a hímsovinizmus ellentételezése, vagy csak a kormány feminista befolyásolásának eredménye, hogy a családok helyett a nőket támogatják hangsúlyosabban.

Természetesen nem azzal van bajom, hogy a nőket támogatják, inkább azzal, hogy a férfiakat a biológiai felépítésük miatt nemileg diszkriminálják, hátrányosan megkülönböztetik. (Igaz ez már 40 éves munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségénél is kibontakozott)

Két intézkedésből ez hangsúlyosan kiviláglik

1. „Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet.”

És a fiúk? Ők örüljenek, hogy megkapják a leányt? Visszafizetniük közösen kell majd? Vagy házassági szerződést köthetnek, és az első lakásukhoz a fiatalok úgy jutnak, hogy a nőnek nem kell önrész a férfi beteszi a 10 milliót és fele-fele lesz a lakás, ha elválnak? Vagy a pár női tagja kedvezményes, a férfi tagja pedig piaci kamatozású hitelt vesz fel? Én azt gondolom, hogy egy fiatal pár arra fog felkészülni, hogy minél olcsóbban megússzák, így a nő nevén fogják felvenni a felvehető maximumot, amely problémák sokaságát fogja okozni minden téren. Persze az is igaz, hogy jó eséllyel a bank nem fog megelégedni a leány jövedelmével és a házastársát is bevonja legalább kezesként. Így, ha bukik a dolog, akkor a férj is benne lesz, ha nem, akkor meg csak a nőé a nyereség amennyiben korábban rendelkeztek vagyoni jogaikról.

2. „Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.”

Az bizonyos, hogy ha egy pár szeretné kihasználni a lehetőségeit, akkor azon is el fognak gondolkodni, hogy ezt követően a férj vajon osztalékot vegyen fel a cégéből vagy fizesse ki az asszonynak jövedelemként. Ha nekem lenne lehetőségem, minden cégemnél az asszony lenne a munkavállalóm, hisz költségben nincs nagy különbség, viszont erre jár táppénz, nyugdíj, GYED, stb. SZÁMÁRA! Az asszonyt felfuttatjuk, aztán majd meglátjuk mi lesz ennek a vége váláskor. Persze a cégeknek is jól jön a költség, így ellenérdekű fél sincs. Ezzel az állam is nagyon rosszul fog járni, mert az „okosan” megnövelt nyugdíjú hölgyek előre láthatólag jóval tovább fogják élvezni a magas nyugdíjat hála a 40 éves munkaviszonyhoz kötött nyugdíjba vonulási lehetőségnek, és a nők magasabb átlag életkorának.

Aztán azon is elgondolkodtam,

vajon most mit érez az az apuka, akinek negyedik gyermeke születése közben meghalt a felesége, és a sírba vitte az adókedvezményüket is. Nem elég azoknak a gyermekeknek, hogy elvesztették az édesanyjukat, még az állam is kiszúr velük…

Aztán azokról az anyákról se feledkezzünk meg,

akik a férjükre hagyják a gyermekeiket, és míg az kínlódik a gyerekekkel, fizeti az adót, az anyuka önmegvalósíthatja magát az adómentességben valahol a máshol… Ha az anyjukat nem érdeklik a gyerekek, akkor az állam se segítse őket csak azért, mert az apjuk neveli fel őket? Ráadásul az a szerencsétlen apa hiába hoz egy új asszonyt a házhoz, az sem jelent semmit, hisz nem ő szülte.

Aztán azt is tudjuk,

hogy a tudomány mai állása szerint már nem kell férfi a gyermeknemzéshez, de már itt a jövő, amikor a férfi is képes lehet szülni (A neten már fellelhető a sikeres méh átültetés híre). No az lesz ám az igazán érdekes. De addig is a béranya programban a béranyákat fogjuk honorálni a gyermekeket nevelő párok vagy személyek helyett. (Jó, tudom én, hogy a béranyaság nálunk még nem engedélyezett hivatalosan.) Persze így is növekszik a lakosság, és úgy tűnik teljesen mindegy a kormánynak, hogy ki szül, csak emelkedjenek a születésszámok. De ez nem a családok támogatása.

És a fiúk lelkével, jövőjével foglalkozik-e ez a kormány?

Ugyanis én azt gondoltam eddig, hogy a magyar kormány alapvetően a nő-férfi házasságát tartja családnak. Még ha elcsépelt és múltba révedő is, én alapvetően ezzel értettem egyet. De ha a férfi semmit sem kap azért, hogy gyermeket nemzett, a nő pedig igen, akkor miképp lesz ez egyenjogú felek által létrehozott életközösség, amely maga a család? Már a család is úgy indul, hogy a férfi csak drága hitelt tud hozni a közösbe.

Arról nem is beszélve, hogy a férfi hitele akkor sem csökken, ha 100 gyermeket fognak közösen világra hozni. Aztán ha beüt a krach – már pedig általában beüt -, akkor a jól agyonadóztatott fizetéséből még a gyermektartást is fizetheti amellett, hogy küzdelmet folytathat a gyermekei láthatásáért is. Hisz ezeket a kérdéseket a család támogató intézkedések nem érintik.

Vagy a kormány ezzel akarja a férfiakat a hűségre kötelezni a nőket pedig felszabadítani?

Maradnak vajon férfiak, akik hajlandóak lesznek családot vállalni? És mindezeknek a férfira nehezedő pszichés terhelését meg sem említettem, pedig ez is lényeges kérdés a családi légkör és a család fenntartásához. Eddig azért küzdöttünk, hogy ugyanabban a pozícióban, munkakörben lévő nő vagy férfi ugyanakkora jövedelemre tegyen szert. Azt halljuk folyamatosan, hogy a nő attól lesz kiszolgáltatottabb, mert férfinak magasabb a jövedelme. Most akkor átesünk a ló túloldalára, és a végre ugyanannyit kereső szülők közül a nőt nem adóztatjuk csak a férfit? Vagy a férfinek nem feladata a gyerekek nevelése? A négy (vagy több) gyermek felnevelése – mind anyagilag, mind fizikailag – a törvény szerint csak a nő feladata lesz, ezért csak neki jár a kedvezmény?

Csak kérdezem

Mielőtt bárki mosolyog naivságaimon, el kell áruljam, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a kormány a „gyermekből élőket” nem akarja támogatni, így a többi honfitársamhoz hasonlóan én is tudom miről van szó és egyet is értek vele, igaz velük együtt én sem írom le, de erre nem ez a megoldás, amelyet itt látunk.

Jó dolog az adókedvezmény, de nem a nemi megkülönböztetés erősítése árán

Akinek van gyermeke tudja, hogy két-három gyermek felnevelése is hatalmas kihívás, sok lemondás a szülők részéről mind anyagi, mind fizikai értelemben, annak minden szépsége ellenére. Négy vagy több közös gyermeket vállaló, és nevelő szülők esetén azonban méltánytalannak tartom az egyik szülő – nemi alapon történő – kiemelését a feladat ellátásáért járó honorálással.

Ennél már az is sokkal jobb megoldás lenne, ha a nőknek szánt kedvezményt megosztva adná a kormány a négy vagy több gyermekes szülőknek 50%-os SZJA kedvezménnyel. Sőt, ha a családok egységének a megőrzése lenne a cél, akkor csak négy édes testvér esetén adnám a kedvezményt, hiszen a bejelentés szövegből úgy tűnik az sem gond, ha gyermekek négy apától származnak csak egy anya szülje őket. A nagy családot egyben tartani képes nőknek már inkább elfogadhatónak tartanám az ilyen irányú jutalmazását. Ráadásul az így szűkített körben ugyanígy jutalmazható lenne a férfi is.

Most olyan érzésem van,

mint amikor a tavalyi választások előtt Széll Bernadettel (LMP) beszélgettem és elborzadtam, hogy úgy alakítják ki a családok támogatásáról az álláspontjukat, hogy egyetlen érdekelt családdal sem beszéltek soha…

Nem értem miért feledkeznek meg a férfiakról ezek az újítások. Nem csoda, hogy a fiatal férfiak menekülnek a családi terhek vállalásától, hiszen a kormány sem tekint rájuk nemhogy családfőként, de szülőként sem.

Adamecz Zoltán
5 gyermek édesapja

Apák az Igazságért Egyesület

Diszkódroggal „kezelik” az ADHD-s gyerekeket egy alapítványi kórházban?

A kokainnal és a morfiummal azonos csoportba tartozó narkotikumot alkalmaznak olykor hatéves ADHD-vel diagnosztizált gyerekeknél is az egyik fővárosi alapítványi kórházban. Mindezt a szülők tudtával és beleegyezésével. Legalábbis látszólag. 

weheartit.jpg

Az alkalmazott központi idegrendszerre ható, serkentő szer (speed), hatása a kokainhoz hasonló. A gyártó által közzétett betegtájékoztató szerint néhány mellékhatás (szabálytalan szívverés, hangulatváltozás, személyiségváltozás, öngyilkossági késztetés, hallucináció, fokozott aktivitás, féktelenség érzése) súlyos lehet – írja a webbeteg.hu.

A gyártó szerint a készítmény függőséget okoz. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság 2005 júniusában közzétett több közegészségügyi figyelmeztetést. Ebben leírták, hogy ez a szer (amely lényegében egy diszkódrogként is használt stimuláns) és a hozzá hasonló szerek hallucinációt, öngyilkos gondolatokat és pszichotikus viselkedést okozhatnak, valamint agressziót vagy erőszakos viselkedést válthatnak ki.

A szer egy olyan gyógyszer, amelyet naponta több alkalommal is felírnak egy budapesti alapítványi kórházban. Gyerekeket kezelnek vele. Olyan gyerekeket, akiket figyelemzavarral kombinált hiperaktivitással, vagyis ADHD-vel diagnosztizálnak. Már hatéves kortól is adják a gyógyszert, ráadásul egy olyan kórforma kezelésére (pontosabban csak a tünetek enyhítésére), amelynek „betegség” mivoltát egyre többen megkérdőjelezik. Az intézmény sosem titkolta, korábban több sajtóorgánumnak is elismerte. A kis paciensekkel a szülők tudtával és beleegyezésével szedetik a káros és veszélyes narkotikumot.

Ugye, hogy önnek is örökmozgó a gyereke?

Gyermeke nehezen marad egyhelyben? Könnyen elterelődik a figyelme? Hiába szólongatja, mintha nem is hallaná, hogy hozzá beszélnek? Hamar kerül konfliktusba társaival? Nem „rossz gyerek”, lehet, hogy figyelemhiányos, hiperaktív.” Többek között ezekkel a mondatokkal hirdeti magát a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia. Sok szülő találva érzi magát e szavakat olvasva. Mi sem természetesebb, hiszen a legtöbb gyerekre bizony „ráhúzható” mindaz, amit itt leírnak. Aligha meglepő, hogy évente többezer új paciens érkezik a neves intézménybe.

Ki itt belépsz…

Egyik olvasónk osztotta meg velünk a történetét. Asztmás kisfiát nem akarta a körzeti iskolába járatni, alternatív megoldásként talált rá egy magániskolára. A költségek csökkentése érdekében az óvónő tanácsára a helyileg illetékes nevelési tanácsadóhoz (ma Pedagógiai Szakszolgálat) fordult azért, hogy megkapja az önkormányzati támogatáshoz szükséges papírokat. Onnan „utalták”  az intézménybe mondván, ők az illetékesek.

Az inézményben  többhetes „bennfekvést” javasoltak, amely a pontos diagnózis felállításához és a gyógyszeres terápia „beállításához” volt szükséges az őket fogadó pszichiáternő szerint. A diagnózis szinte sokkolta: az általa átlagosnak és normálisnak gondolt gyermekéről megállapították, hogy beteg, figyelemzavarral társult hiperaktivitásban „szenved”, vagyis ADHD-s. Az előírt „kezelés” azonban még a diagnózisnál is megdöbbentőbb volt számára: kisegítő iskola, folyamatos pszichiátriai ellátás és napi kétszer Ritalin. Levélírónk kisfia ekkor alig múlt hatéves.

Anya ösztönei azt súgták, baj van. De nem a gyerekkel, hanem a diagnózissal és az előírt kezeléssel. Nem szólt, tette a dolgát. Kiváltotta a gyógyszert amit gondosan elrejtett a fiók mélyébe és megbeszélte a gyerekkel, hogy ha a „doktor néni kérdezi, azt mondja, hogy szedi.” Megkapta a papírt, jött a rendszeres támogatás. Az olvasási és koncentrációs problémákkal küzdő, hiperaktív „beteg” gyerek sorra nyerte a tanulmányi versenyeket, most végzős egyetemista. Éli a huszonévesek kiegyensúlyozott, gondtalan mindennapjait.

A levélíró megjegyzi azt is, hogy azért osztja meg történetét, mert látja, hallja, az intézményben nem változott semmi. Figyelmeztetni akarja a szülőtársait a veszélyekre és arra buzdít mindenkit, hogy kétkedéssel fogadják az ADHD-vel kapcsolatos diagnózisokat.

Nincs titok!

„…Sokkal jobb, ha egy gyerek szed Ritalint, de tud járni egy normál többségi iskolába, mint ha nem szed, és emiatt speciális, alapítványi iskolába kell járnia, hiszen ezek az iskolák általában speciális populációt gyűjtenek össze, és esetenként kevésbé készítenek fel a későbbi szocializáció során várható kihívásokra.”

Ezt Mészáros Gergely, a Vadaskert Alapítvány részlegvezető gyermekpszichiátere nyilatkozta a divany.hu-nak korábban. Az orvos azt sem rejtette véka alá, hogy az ADHD-t nehéz pontosan megállapítani. Mint fogalmazott, „a pszichiátriai diagnózisoknál nincs olyan megfogható laborvizsgálat, mint például a cukorbetegség esetében… Ez valóban egy mesterséges kategóriarendszer, de mögötte azért elég komoly kutatások és tapasztalatok vannak…”

Mészáros doktor gyorsan előállt a farbával. Azt mondta: „sejthető, hogy ahol a gyermeknek ilyen problémája van, ott jó eséllyel valamilyen formában a szülők is érintettek lehetnek. Nagyon sokszor előfordul, hogy az ADHD-s gyerek szülője impulzívabb az átlagnál. Ezért is fontos, hogy a gyermekpszichiátria a szülőkkel is foglalkozzon: figyelembe kell venni az ő nehézségeiket is.”

És a Vadaskert nem hagyja magukra az anyukákat és az apukákat. Tréningeken tanítják, hogyan legyenek „jó” szülők. Mindenek előtt úgy, hogy betartják az előírásokat, adják rendesen a gyereknek a…”

A szülők általában jó partnernek bizonyulnak. Már csak azért is, mert azt látják, hogy az addig kezelhetetlen, izgő-mozgó csemete végre nyugton marad. Oly annyira, mintha ott sem volna. Ahogy egy szülő fogalmazott portálunknak, a szer hatására a gyerek „átlátszó” lett, csendben ül és néz, üres a tekintete.

A Városi Kurír munkatársa szerette volna megtudni, hogy vajon miért alkalmaznak súlyos mellékhatásokkal és könnyű rászokással járó gyógyszert gyerekeknél. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy vajon a szülők megkapják-e a teljes körű tájékoztatást a kezelés megkezdése előtt. Azután is érdeklődtünk, hogy vajon hány éves kortól adják a a szert.

Több mint egy hónapja hiába várjuk a Vadaskert válaszát, levelünkre nem reagáltak. A honlapjuk viszont igencsak beszédes: kiderült, hogy végeznek gyógyszervizsgálatokat, ám a menü e pontjára kattintva csak ennyi olvasható: „Az oldal fejlesztés alatt áll! Kérjük látogasson vissza később. Köszönjük a megértést.”

Szigeti Edit

Esti mese – a Kedves vezető álma

Éjfélre járt, mire a Kedves Vezető végzett napi teendőivel. Utoljára még meghallgatta a legfrissebb jelentéseket a közhangulatról, a haza állapotáról, azután elbocsátotta hű szolgáit, és maga is nyugovóra tért. Áldott hitvese és szépséges gyermekei már az igazak álmát aludták. Kikapcsolódásképpen olvasott még egy kis Sztálint, Maót, majd lehunyta megfáradt szemét és békésen elszenderedett.

newborn_cover-1-1030x686.jpeg

A Kedves vezető álma

Álmot látott, és – bár nem volt babonás – felébredvén nyomban hívatta a megtisztelő Helyettes Vezető címmel (az államberendezkedés jellegéből következően nulla hatáskörrel) felruházott Legfőbb Írástudót, hogy jegyezze fel a különös álmot, és magyarázza el neki annak mélyebb jelentését – ha van.Íme az álom, ahogy a Kedves Vezető elbeszélte:

Egy résnyire nyitott ajtó előtt álltam. Előbb sötét volt, aztán fokozatosan világosodott, végül már vakító fény tört rám az ajtó hasadékából. Benyitottam és beléptem. Érdekes, hogy a fény ott bent már nem vakított annyira, és körül tudtam nézni. A templombelsőre emlékeztető óriási terem túlsó végén bíborszín emelvényen arany trónus állt, azon ült pompázatos ruhában, fején fénylő koronával a Világ Ura. Mellette egy csodálatos hölgy és öt kisded, rajtuk is korona és palást, lábainál a hódolók serege. Nem éreztem sem félelmet, sem megilletődést, egyre közelebb és közelebb mentem a trónushoz. Tekintetemet merészen a trónuson ülő Fenségre vetettem, ő viszonozta pillantásomat.Néhány másodpercig farkasszemet néztünk, aztán derűs mosoly áradt szét enyhén ráncos, de mégis erőt és bölcsességet sugárzó arcán, és magához intett. Odébb húzódott, és szótlanul jelezte, hogy üljek mellé az arany trónra. Kicsit szabódtam, mivel sportos öltözékem (futballmez és stoplis csuka) nem illett a környezethez, de ő mutatta, hogy rá se rántsak. Tapsolt egyet, és abban a pillanatban négy szolga hozta a méretre szabott palástot, csipkés inget, ékköves pantallót, kapcsos cipőt. Egyet se sóhajtottam és ott ültem a trónuson a Fenséges Úr mellett, magam is királyi ancúgban. Ekkor szétmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában, levette a koronáját és a fejemre tette.

Erre már én is elérzékenyedtem, de mire erőt vettem magamon és felé fordultam, hogy köszönetet mondjak a kitüntető kegyért, meglepve észleltem, hogy a Fenséges Jelenség eltűnt, és immár egyedül ülök a trónuson, de a királyné és az öt gyermek nem mozdult, amiként a hajbókoló alattvalók serege sem mutatta, hogy észrevettek volna valami változást.

Már semmi nem gátolta, hogy alaposabban szemügyre vegyem a királyi családot, és íme mit látok: A királyné az én hites feleségem, a gyermekek az én öt drága virágszálam.

Eddig tartott az álmom. Ébredezve még próbáltam felidézni, kire is hasonlított az álombéli Felséges Jelenség – talán jóságos atyámra, talán a néhai Leonyid Iljics Brezsnyevre, nem tudom eldönteni. Nos, Legfőbb Írástudó, mit szólsz ehhez? A megszólított azonban nem válaszolt semmit, csak bambán bámult maga elé.

Aludjatok jól, álmodjatok szépet ti is, gyerekek!

Városi Kurír

süti beállítások módosítása