2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Matolcsy-Münchausen a parlamentben

2017. február 22. - Városi Kurir

mese1_1.jpg

Gyereknek lenni jó! Amikor felcsendül az „egyszer volt, hol nem volt”, máris szárnyalhat a fantázia, győz a jó, a királylány kiszabadul, a szegény ember fineszes gyereke győzedelmeskedik a bugyuta gazdag földesúron. Nem kérdezzük, hogy mi is történt pontosan, honnan tudni, hogy tényleg így volt, mi bizonyítja a hallottakat, egyszerűen átadjuk magunkat a mese csodájának. Gyerekként.

Minden bizonnyal ennek a korosztálynak szánta szerdai mondandóját Matolcsy, a nagy mesemondó, amikor megkísérelt beszámolni az országgyűlés előtt a MNB 2015-ös, szerinte egyáltalán nem „sajnálatos eseményeiről”. Az kicsit belerondít az idilli képbe, hogy mindezt felelős jegybankelnökként tette egy Európai Uniós tagállam parlamentjében, ahol a hallgatóság átlagéletkora a negyvenöthöz közelít, akik mindannyian felesküdtek az alkotmány helyett jelenleg prosperáló alaptörvényre, miszerint ők aztán komoly, felelős politikusai lesznek ennek a sokkal többre érdemes középeurópai országnak, ami nem mellesleg mindannyiunk hazája, Magyarország, ami, mint azóta bebizonyosodott: csak mese, mese mátka.

mese4.jpg

A jegybankelnök bevetett mindent, ám nem bizonyított semmit. Puccs-kisérlettel vádolta az USA-t, persze nem ilyen tökösen, egyenesen, csak olyan matolcsysan, olyan „kancsalul festett” módon:

„egy nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”,

amivel vélhetően az amerikai kitiltási botrányra célzott. Arra nem pazarolta értékes szavait, hogy mire alapozza ezt a kemény megállapítást, és teheti, hiszen a magyar közmédia – tükrözve a közfásultságot és a szervilitást – már természetesnek veszi, és nem firtatja a matolcsizmust - jelentsen ez bármit is. Elkönyvelték, hogy kérdezni, gondolkozni, pláne vitatkozni olyan „ballibsis” dolog, és szerintük mi büszke magyarok illiberálisan vagyunk "egyszerűagyúak".

mese3.png

Az MNB nagyhatalmúja a továbbiakban arról mesélt, hogy ez a bizonyos ügyeletes „gonosz” 2015 áprilisában a Magyar Nemzeti Bankot akarta felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsen Magyarországon. Abba itt sem ment bele, hogy mi okból vetemedett ilyesmire a világ vezető nagyhatalma, és miért pont akkor, helyette bedobta az örök „harcolnivalót”:

„sokkszerű volt az, hogy egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt”.

mese5.jpg

Még jó, hogy résen volt, és jószemmel agyra vette, hogy mi a stájsz, hogy Orbán – és vele a zsíros állás és az elsíbolt vagyon – veszélyben van, és mozgósítva mindenkit, aki él, felpattant lovára, elnyargalt az ellenkező irányba, ám amikor senki sem várta, megfordult, így nyilazván hátrafelé. A hírhedt magyar virtusch újra győzedelmeskedett, elmúlt a veszély szeretett vezére, és saját feje fölül is. Persze, arra azért kicsit pontosabban is kíváncsi lennék, hogy milyen fondorlatnak köszönhetően sikerült neki egyedül, egyszemélyben belerondítani a jólszervezett amerikai-Soros-baloldali-liberális gigant-gépezetbe, mivel tudta ő egyes szám első személyben leállítani azt.

mese2_1.jpg

A beszámolóban persze nem tért ki arra a teljesen mellékes dologra sem, hogy milyen trükközéssel akarta elveszejteni mindannyiunk forintjainak „közpénz jellegét”, és átcsúsztatni ő és barátai magánszámlájára, hogy hány rokonát támogattatta meg szintén a fent említett közös vagyonkánkból és mennyivel. Ezek apróságok a nagy, globális hadjárathoz képest, amit a fejében játszik Góliát a csóró Dáviddal, ami jelen esetben természetesen mi vagyunk. A győzelem fejében - és ebben egyetérthetünk valamennyien itt a Duna-Tisza közén a mézeskalács házikónk mesehallgató zugában - persze jár az a nem is olyan kicsi terülj, terülj asztalkám.

Biztosan eljött az „alvásidő”, mert itt véget ért a mese, legalábbis mára, és most – a regélő szándéka szerint - nyugodtan kellene álomra hajtanom a fejem. Bennem lehet a hiba, mert egyre több kérdés tolul elő, úgyhogy ideje lenne felkelni!

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr3412282405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2017.02.23. 07:54:59

Próbálok rájönni, hogy most vajon milyen orbitális szemétségről akarja elterelni a figyelmet, de nem tudok. Az mondjuk nagyon pofátlan hazugság, hogy évente ezer milliárddal járul hozzá a nemzetgazdasághoz, mert csak ingatlanokat és ingóságokat vásároltak az alapítványai. Valójában az adófizetők pénzén élősködik.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.23. 08:52:29

@Mr. Waszabi: lehet hogy csak az olimpiás sunnyogásról terel az mszmp-s elvtárs, mert a kisz titkár így bízta meg.

sas70 2017.02.23. 09:04:02

A paranoid skizofrénia tüneteit vélem felfedezni, sajnos már nem először.

sőőtnagyonis 2017.02.23. 09:13:55

A pók is menekül a sarokból, ahová ez a fószer beteszi a lábát. Mit várhatunk tőle? Semmi jót, ezt nap mint nap igazolják.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2017.02.23. 09:23:19

@Mr. Waszabi: Én arra tippelnék, hogy a Questor-ügyben és a hasonló ügyekben felmerült néhány "nagyember" neve és most készíti elő Matolcsy a terepet, hogy ők nem tettesek, hanem áldozatok.

carlos z. 2017.02.23. 09:29:21

Emberünknek régi trükkje, hogy hülyének tetteti magát, így remélve enyhébb ítéletet a későbbi felelősségre vonásakor..

Jakab.gipsz 2017.02.23. 09:35:45

Na-ná, még soha sem hallottunk olyasmiről, hogy a pénz-világ, a titkos-szolgálatok és a demokrácia csinálók össze-fognak, egy ország bedöntése ürügyén úgy, hogy manipulálják a piacot és a közvéleményt.
Nem az ilyesmi a fejlett nyugatias típusú demokráciák esetében elképzelhetetlen.

ősbölény 2017.02.23. 10:12:51

@Jakab.gipsz: De hallottunk. Hitler beszédei tele voltak ilyenekkel. És Rákosi beszédei is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.23. 10:22:54

Dr. Winter jut eszembe Rejtő: Három testős Afrikában c. zseniális regényéből, aki a kamu munkatábor elmebeteg orvosa és betegségtől függetlenül mindenkit megoperál. Megteheti, mert a Főnök barátja, így kiélheti a tébolyult hajlamait.
Hát szerintem így ámokfut Kuszaszem is Mao Csútung kétbalkezének egyikeként... :)

nu pagagyí 2017.02.23. 11:26:31

Biztosan az USA lopta el a Quaestor ügyfelek pénzét. Szánalmas.

Matolcsyt nyilván felelősségre vonták a gazdái, mert nem minden bennfentesnek sikerült kimentenie a pénzét abban a rövid időben, amikor a csődről már tudott a kormány, de még sumákolt.

Matolcsynak inkább azt kellene megmagyaráznia, miért nem tárták fel korábban a piramisjátékot folytató Quaestor üzelmeit. Milyen összefonódások akadályozták meg a mezei befektetők pénzét búsás kamatok formájában, hasonszőrű haveroknak juttató maffiózó lebuktatását.

morph on deer 2017.02.23. 12:03:56

@Jakab.gipsz:
"Nem az ilyesmi a fejlett nyugatias típusú demokráciák esetében elképzelhetetlen."

Ott igen, de ne felejtsd el, hogy Matolcsy Magyarországról beszélt..!

Eva Gyulai 2017.02.23. 20:01:05

@stoic79: Szerintem is erről van szó! Tarsoly már türelmetlen és elkezdett "énekelni" Szíjjártóról. Tarsolyt fel akarják menteni, mert tud még többet is.

ősbölény 2017.02.24. 07:47:46

@alapos: Már mint hogy Jakab.gipsz iróniaként idézte volna fel Matolcsy kirohanását a CIA és a Soros-féle összeesküvők ellen? Az ő iróniája a Matolcsyt kritizálókkal szemben irányult.
Ezt félreérteni (márpedig úgy látszik, te félreértetted) csak úgy lehetséges, hogy nem követted Jakab.gipsz korábbi megnyilatkozásait ebben a vitában. Az iróniának ugyanis nincsenek grammatikai vagy lexikai hordozói (mint pl. a kérdésnek vagy a fokozásnak), azt csak a kontextussal való kontrasztból lehet felismerni.
süti beállítások módosítása