2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Orbán, a hit védelmezője

2016. szeptember 06. - Városi Kurir

delina_hu.jpg

Nagyon jó, hogy  a Vatikánba látogatott együtt a két cimbora, és nem mondjuk Azerbajdzsánba, mert akkor az egymilliárdos keresztény-mentőpénzt rossz esetben a baltás életének jobbítására tennénk zár alá – remélhetőleg egy Questor-féle kifizetőhelyre.

Nem, nem bolondultam meg, én nem. A fenti agymenést az juttatta eszembe, hogy hírét vettem annak, amit más körülmények között a Hírcsárda viccének tulajdonítanék, miszerint a kormány, melynek feje Orbán Viktor eddig is a hit védelmezőjének hamis jelmezében tündökölt, létrehívta a Keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Igen, itt és most, azaz Európa közepén, 2016-ban. Erre mondja a népnyelv, hogy „ne ba..!  

Olaszországból kifejezetten e célból hazarendelték Török Tamást, a diplomáciai testület tagját, és hogy miért éppen onnan? - gondolom azért, mert ott van a Vatikán is, és hátha magára szedett ott Török úr valamicske ördögűzést, vagy mit.  A helyettes államtitkárság azzal a jogosítvánnyal indul neki grandiózus feladatának, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségek munkáját segítse.

Nem tiszta a kép, hogy a fent említett ezer millióból tartja-e fenn magát a hivatal, vagy ez csak a „mentést szolgálja ” és magát a háttérmunkát, azaz fizetésekre, dologi kiadásokra, stb. külön, mindannyiunk dalolva adózott forintjaiból szán – újra a megkérdezésünk nélkül – újabb havi rendszerességgel kifizetésre kerülő milliókat a két legkeresztényibb politikusból álló Balog – Orbán duó.

A cél nemes! - és mielőtt azzal vádolna bárki, hogy fittyet hányok olyan jelentős vallás tanait követő sokaság bármely tagjának testi épségére, mint a keresztények, leszögezem, hogy mi sem természetesebb, mint az emberek testi épségét védeni, és ezt fontosnak, elsődleges emberi feladatnak gondolom  méghozzá  felekezettől függetlenül.

Büszke vagyok rá, hogy hiába ici-pici az ország, ahol születtem és élek, mégis foglalkoztatja a kétharmaddal másodszor megválasztott miniszterelnököt a bajban lévők, az oltalmazásra szorulók, a védtelenek sorsa.  Sajnos azonban, mint minden éremnek, így ennek is van másik oldala. Ha I. Viktor – kinek már a neve is győzelmet jelent - feltenné az olvasószemüvegét, akkor talán észrevenni azt is, ami az orra előtt megesik, bizony főnök! - akkor tikkelnie sem kellene, és határon innen, vagy épp a határvonalon mérhetetlen sok rászorulón pásztázhatna végig a felkent tekintete.

Ma még nem a kies budai vár direkt erre a célra ácsolt gangjáról, de akár a fáktól lecsupaszított Kossuth térről is jól kivehető, hogy Magyarországon belül is vannak olyan népcsoportok, felekezettel bíró- és nem bíró rászorulók, akikkel törődni kellene.

Nem beszélve a mindenüket hátra hagyni kényszerülő menekültekről, – nem, tévedés ne essék, nem migránsokról, menekültekről - akik a puszta életüket védve kényszerültek vándorútra, amelyet egy-, két-, vagy akár háromosztagú kerítés védelméből gyűlölködő rezsim most ismét kockára tesz, miközben az ország fel(meg)kent vezetője egy tálból sütizget, majd kitünteti a legkeresztényibb, legirgalmasabb betű- futárt, Zsolti barátot.

orban.jpg

Félre az iróniával! Ne tessék itt migráncsozni, gyűlöletet szítani valakik iránt, akik itt sincsenek, csak azért, nehogy az itt élők véletlenül észre vegyék, hogy miközben ők bódultan  szavazgatnak, valakik nemcsak ellopják a hazájukat, de több nemzedékre előre meg is mérgezik, na nem a testüket, abból szerencsés esetben még van gyógyulás, nem, a sokkal érzékenyebb és soha sem gyógyuló lelkünk van a célkeresztben.

Annak az országnak a kormánya, amelyet annak idején első szent királya éppen Máriának, Krisztus anyjának, a legkönyörületesebb szentnek ajánlott fel, több mint ezer évvel később nem tehet különbséget ember és ember között.

Október 2-án - és nem az urnáknál - keresztényi, vagy fogalmazzunk egyszerűbben, emberi szeretetből és szolidaritásból is vizsgázik Magyarország.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr4911682709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.06. 15:37:17

"Október 2-án - és nem az urnáknál - keresztényi szeretetből is vizsgázik a Magyarország."

Így igaz. A keresztények az iszlamizációra NEMmel szavaznak.

$pi$ 2016.09.07. 12:29:11

"több mint ezer évvel később nem tehet különbséget ember és ember között"

A keresztények soha nem mondták, hogy nem lehet emberek és emberek közt különbséget tenni. Sőt! Az a lényege, hogy kétfél ember van: keresztény és nem keresztény.

sírjatok 2016.09.07. 12:30:32

Az a tök jó, mikor a kereszténységre egyébként minden fórumon húsz éve epét hányó emberek hirtelen elkezdik félteni a keresztény értékeket :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.07. 13:10:25

@sírjatok: Ahogy az is, ahogy a fideszes "keresztények" elkezdenek bammegelni a katolikus egyház fejére, mert az nem gyűlöli kellő tűzzel a menekülteket ahhoz, hogy Viktor hivatkozhasson rá. Még a Pápa sem keresztény eléggé, ha nem Viktor szája íze szerint "játszik". Hát igen, fura világban élünk.

Sir Galahad 2016.09.07. 13:14:25

@Kampánymigráncs: Gondolom, az egyház sokszínű, és ezen a sok színen belül a pápa képvisel - például a migránskérdésben - egy árnyalatot, amit azért nem feltétlenül érez a magáénak minden katolikus. Szerintem ezzel nincs baj, bár számomra nem világos, az egyházfő miért foglal állást napi politikai kérdésekben. Mindegy, ez az ő dolguk, ennyi.

Wrex 2016.09.07. 13:18:55

"nehogy az itt élők véletlenül észre vegyék"
Kedves poszter, ismered azt a szót hogy "prioritás"? Hidd el, akik nemmel szavaznak azok között nagyon sokan vannak akik már rég észrevették. De mivel láthatóan van nekünk hazai gazemberből épp elég, nem szorulunk importra. Épp ezért most a nagyobb prioritás a muszlim invázió megállítása. És a helyzet az, hogy pillanatnyilag csak a fidesz és a jobbik áll ki egyértelműen az illegális migrik ellenében.

"szeretetből és szolidaritásból is vizsgázik"
Nem. Túlélési ösztönből vizsgázik. A múltkor, amikor a muszlimok békésen bejöttek körülnézni, másfél évszázadig nem sikerült kizavarni őket. Amikor jöttek a ruszkik, kevésbé békésen, ők is ittmaradtak majd fél évszázadot, és ha nem omlik össze a SZU, még mindig itt lennének, "ideiglenesen". Hát ezért nincs szükség beözönlő migránsokra, ugyanis sokkal könnyebb a bejutást megakadályozni, mint a már bejutottakat kirugdalni.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.07. 13:28:18

Öröm olvasni, hogy végre a kommunizmus vallásait magáévá tevő ballib értelmiség is szakít végre az ateizmussal, és kereszténygyűlölettel, és aggódni kezd a keresztényekért.

Szavazz te is NEM-el, ha nem akarod hogy a keresztényeket ugyanúgy kiirtsák az intágrációra képtelen muszlim migárnsok (ezek soha nem voltak menekültek) az EU-ból, mint mindenhonnan ahol többségben vannak a muszlimok.

erol 2016.09.07. 13:30:47

@Wrex:"Túlélési ösztönből vizsgázik." Fején találtad a szöget. Őszintén remélem, hogy nem sikerül neki.

Jolka40 2016.09.07. 13:59:41

@Wrex: Más kérdés, hogy elenyésző az annyira hülye migránsok száma, akik hozzánk akarnak jönni. Csak le akarják rövidíteni az utat a boldogabb országok felé.

Ad Dio 2016.09.07. 14:07:55

Forog a gyomrom a kormány "kereszténykedésétől".
A másik amitől kissé émelygek, az a kereszténységét csodás módon megtalált ellenzékiek álszenteskedése.

Európa jelenleg messze nem keresztény utat jár: álszent módon mosolygunk a közel keletre, meg befogadunk, meg minden. A saját polgáraink ellenvéleményét cenzúrával szépen elnyomjuk, majd hogy azért nagy baj ne legyen, megkérjük a nagyon humán és nagyon európéer törököket, hogy emberbarát icipici golyókkal lőjék halomra a szír menekülteket a határaikon, mer kissé sokan vannak. Meg lehet érteni, nem? A gyilkolászásra adunk egy kis pénzt is, meg aztán elnézzük a török elnök kisebb-nagyobb botlásait. Csak azt tudnánk valahogy elkerülni, hogy be kelljen venni őket a klubba! Különben is, ha Törökország hivatalosan is Európa része lesz, akkor ki fogja végrehajtani a piszkos munkát?

Na ETTŐL hányok igazán.

telkoe 2016.09.07. 14:12:28

@Jolka40: A boldogabb orszagok meg rovid uton visszarugdosnak oket ide ha hagynank. Az mar mas kerdes, hogy hogy ezt mar szemermesen elfelejtik a ballib propagandat szorgalmasan felkerodzo okosnyugdijaskak.

Wrex 2016.09.07. 14:29:49

@Jolka40: Ja. Pár évszázada a törökök is "csak le akarták rövidíteni az utat".

Ad Dio 2016.09.07. 14:33:30

@Wrex:

Egyébként tényleg: Bécs volt a cél, Buda viszont útba esett.

Billy Pilgrim 2016.09.07. 15:08:12

@a BircaHang Média szerk.: úgyse fogsz válaszolni, de azért sokadszorra is megkérdezem: neked van offline életed? Annyira szánalmas és szomorú, hogy az összes polblog összes bejegyzése alatt minimum az első tízben, de az esetek többségében az első háromban ott vagy. Ez a boldogságod és hobbid és semmi más, ott a távoli Szófiában? Gondolom valami SSC-ben vagy magyarul makogó helpdeskes és itt éled ki a dolog feletti megkeseredettségedet.

bkkzol 2016.09.07. 15:09:08

Nem a keresztény értékeket kell megpróbálni védeni hanem a saját életünket, értékeinket. Könnyes szemmel csatolja a robbanó öveket a muszlim anya a gyermekerére, de büszke ,mert tudja, hogy biztos a helye a menyországba. Mindegy ,mert évente úgy is kétszer szülnek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.07. 15:18:33

A keresztényi szeretetből vizsgázás, gondolom, azt jelenti, hogy megtagadjuk-e a menedéket a rászoruló idegenektől. Függetlenül attól, hogy azok a keresztények vallási alapú ellenségei-e. Én ezt elfogadhatónak tartom, de felmerül a kérdés, hogy vajon hány olyan ember fog még bekopogtatni (vagy bedörömbölni) a határunkon, akire a keresztényi szeretetet gyakorolni lenne helyénvaló.

A fő kérdés viszont az, hogy miután a keresztényi szeretetből jól vizsgáztunk, és befogadtuk azokat, akik a lelkiismeretünk szerint erre szorulnak, utána mi történjen velül. Ezen a helyen (migransozo.blog.hu/2016/09/02/mihez_kezdjunk_a_migransokkal) önállóan csak ezt a mindeddig megválaszolatlan kérdést ki lehetne tárgyalni, hátha mi, a vizsgán egyelőre rosszul teljesítők, a népszavazásig olyan meggyőző érveket hallhatunk, amelyek megváltoztatják a hozzáállásunkat.

BiG74 Bodri 2016.09.07. 15:24:24

Akkor most le lehet válogatni 1200 jókeresztény menekülő családot, oszt betelepítés lerendezve?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.07. 15:31:57

@Billy Pilgrim:

Látod, én még ilyenre is válaszolok.

Munkám. Hasonló ahhoz, amit írsz. Alapvetően nem szeretek dolgozni, a munka értékes órákat vesz el életemből. De ha ettől eltekintünk, a jelenlegi munkahelyem kifejezetten jó. Talán a legjobb az utóbbi 20 évben.

Oflájn életem van, nagyon széles az érdeklődésem.

Viszont az internet szerves része életemnek már a 90-es évek eleje óta.

Szánalmasak lennének a közírók? Miféle butaság ez?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.07. 16:20:15

@Kampánymigráncs:

A római pápával nem politikai álláspontja a gond, hanem vallási hazugságai.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.07. 16:36:06

@a BircaHang Média szerk.: A vallás mindig csak vallás marad, a katolikus egyháznak pedig évezredes dogmái vannak. Apránként finomítottak rajtuk, becsületükre legyen mondva, de persze a nem hívők vagy másban hívők még mindig rengeteg kifogásolni valót találnak benne. Én a pápától nem várom, hogy a sztorit megreformálja, az egyház egyébként sem belőle áll, neki sincs szabad keze, meg hát eleve olyan emberből lehet csak pápa, aki meggyőzően igazolta már az egyházi dogmák és elvek iránti hűségét.

A pápa ugyanakkor egy világméretű birodalom legfőbb vezetője, tekintélyes vagyont és befolyást is kormányozva. A politikai szerepvállalás kikerülhetetlen. Csak az a kérdés, hogy egy-egy kérdésben milyen nézeteket képvisel. Ez ellentmondásos dolog, némelyiket elégedetten látom, némelyiket nem. Bennem ágál valami, ha a pápát a nemzetközi politika problémáiba - például a migránsok befogadásának kényes kérdésébe - "avatkozik", de igazából csak az érvelésével van gondom, a keresztényi szeretetre való, más indok nélküli hivatkozást. De ez felfogás dolga, persze, és még a pápának is lehet saját véleménye. :-)

wolves84lb 2016.09.07. 16:38:38

@Wrex: egyrészt, azok a muszlimok nem annyira békés szándékkal jöttekide, és maradtak itt csellel...háború volt, és mi vesztettünk (mert széthúzott az ország...illetve a vezetői). Ennyi.

A ruszkikról meg kérlek beszélgess orbánnal...bármennyire is fájdalmas, de nem gyurcsány adta el az országot putyinnak, hanem orbán. Igen, feri is akarta...de mégsem ő tette.

wolves84lb 2016.09.07. 16:41:11

@a BircaHang Média szerk.: te nem vagy közíró...felejtsd már el. Szánalmas, na az annál inkább...:)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.07. 16:44:06

@wolves84lb:

Ellentétben a ballib dogmákkal, a közíró és a civil nem feltétlenül ballib.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.07. 22:42:03

@a BircaHang Média szerk.: És egy magát katolikusnak valló ember ítélkezhet az Úr földi helytartója felett, mert ő bizony inkább Viktor kampányához asszisztálna? Nem összeférhetetlen ez?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.08. 06:04:50

@Kampánymigráncs:

Ítélkezni senki felett nem szabad, ellenben elutasítani bárki - legyen az a római pápa is - nézeteit igen.
süti beállítások módosítása