2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

A multik, mint liberális osztogatók?

2016. december 28. - Városi Kurir

kiszelly1.jpg

Kiszelly Zoltán – van-e ki e nevet nem ismeri – újabb liberális-gyalázásra adta a fejét. Nekiment mindazoknak, akik ételt gyűjtenek, osztanak a rászorulóknak,  pedig, ezek a liberálisnak mondottak adott esetben még neki is adnak egy tállal! – mert ezt diktálja emberségük.

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy bármelyikünknél beüthet a krach, és akkor minden segítség életet menthet.

„Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást. Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon. Amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.”  - írja itt-ott értelmezhetetlen mondatokkal Kiszelly, aki szemlátomást maga sem érti, miről prédikál.

Átlátom, hogy a fizetésért meg kell dolgozni, de lehetne ezt legalább a gerinc minimális megtartásával is. Nem nagy dicsőség a földön fekvőket és a sorsukon enyhíteni akarókat együtt alázni.

kiszelly3.jpeg

Egy másik helyen nem átallja a legcinikusabb, leggonoszabb mondatot se leírni:

 „A könnyzacskókat kell támadni! A recept persze egyáltalán nem új.”

Kicsit sem kedves Kiszelly úr! Ön szerint a nyugdíjasoknak közpénzből kiosztott alamizsna esete milyen kategória? Jó, persze tudom, hogy a fidesz-gépezet itt messze nem jótékonykodni vágyott, csupán egy utolsónak tűnő pénz-injekciót nyomatott, na nem a nyugdíjasoknak, á dehogy, még év vége előtt az utalványt kibocsátó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek, – amely cég állami tulajdonban van. Köztudott, hogy a cég mérlegadatai alapján az Erzsébet-utalványok után 7% körüli érték jut vissza a kibocsájtó zsebébe. Ezzel a kétfenekű dobra hajazó újabb ördögi terv beteljesülésének lehettünk tanúi, hiszen a Dr. Guller Zoltán miniszteri biztos által üzemeltetett cég igencsak szép karácsonyi ajándékkal lett gazdagabb, ráadásul a komoly választói réteg egy részét is meg lehetett vele szólítani.

kiszelly5.jpg

A továbbiakban  persze belerúg a szöveg a nagyon elmúlt baloldali kormányokba is, összemosva őket a Kádár-rendszerrel:

„A Kádár-rendszer és az 1990 utáni balliberális kormányok “lefele” nivelláltak, azaz a felső- és középső rétegektől vettek el pénzt, életesélyt, erőforrást, és azt lefele osztották vissza. Az eredmény ismert: A szegényeket nem sikerült tartósan felemelni, miközben a teherviselő rétegek igazságtalannak érezték a terhek megosztását.”

Adni – persze a sajátból, nem a közéből, legyen az Magyar állampolgár, vagy Európai Uniós – mindig jó dolog. Annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Nehogy azt gondolja a szösszenet írója, hogy az a rengeteg ember, aki sorban állt és áll egy tál meleg ételért, vagy a csomagokért, kevesebbet ér nála, vagy ostobább és megérdemli a sorsát. Egyszerűen ilyen a pillanatnyi élethelyzetük. Nem tudok annál szívszorítóbb érzést elképzelni, amikor a gyereknek azt kell mondani, hogy „nincs mit enni”, és így van ez még akkor is, ha Kiszelly, ez a sötét fidesznyik úgy is gondolja erről a mondatról, hogy nem más ez, mint a „könnyzacskók támadása”.

Ki kellene próbálnia, – és nem csak neki, hanem a többi tettestársának  is – hogy milyen érzés az, amikor korog a gyomor, de nem telik betevőre!

kiszelly2.jpg

Ha már a magyar kormány nem tesz semmit, akkor különösen felháborító, hogy bértollnokaival még azokat is megtámadtatja, igyekszik lejáratni, akik helyette a saját adózott jövedelmükből pénzt, időt, törődést fordítanak a rászorulók sajnos egyre növekvő tömegeire.

2016 decemberében a Fidesz-igyekezet ellenére sem maradt érzéketlen a magyar nép nagy része, a BBM aktivistáin keresztül az általános iskolások és a sokszor utált multik is beszálltak melléjük segíteni, így „silányultak” mind „liberálissá” – legalábbis a fidesz-szócső olvasatában.

Kiszeli, így zárja szégyenletes sorait:

„Mert tényleg nincsen ingyen ebéd.”

A kijózanító végszó után az jutott eszembe, hogy megérdemelne – ha kicsit megkésve is -  egy szépen becsomagolt Értelmező kéziszótárt a karácsonyfája alá, igazi könyv formában, hátha felüti az alfabetikus iránymutatót – ha tudja használni – és kibetűzi a „liberális” szó jelentését, akkor talán a továbbiakban tartózkodik majd az efféle ostoba irkafirkáktól.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr3412078105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.28. 15:45:11

A krisnások pr-akciója gyomorforgató, ez a nagy helyzet.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.12.28. 22:54:36

@maxval bircaman BircaHang szerk:

aztán mégis odaállsz hogy legalább egyszer a hónapban meleg ételhez jusson a bulgár nypomortelepen éhező gyomrod.

siriq111 2016.12.28. 23:06:07

Nem is emlekszem, hogy az elmult 40 evben volt-e ennyi szegeny Mo.-n mint mint most.
Egyszeruen , eszmeletlen sokan vannak.

Nzoltan 2016.12.29. 00:00:54

Potya kajáért boldog-boldogtalan képes sorbaállni, mert ingyen van.
Nemcsak a rászorulók, hanem a prolik is.

Éhes ló 2016.12.29. 00:08:23

Igaza van Kiszelinek.
A poster pedig jobb lenne, ha észhez térne.
Minél előbb, annál jobb.

siriq111 2016.12.29. 00:15:34

@Éhes ló: A psoter hibaja, hogy tobb es tobb szegeny van aki sorban all az etelert?
Csak itt a kornyeken sok-sok ezer ember jonne el az ingyen kajaert mert nem telik neki a nagyon alapon kivul.

siriq111 2016.12.29. 00:17:57

@Nzoltan: Ha mar a szukseg a nagy ur , be kell allni a sorba. Teljesen mindegy mit kommentelnek az emberek a szegenyseg es szukosseg nemletezeserol.

francoska 2016.12.29. 00:31:55

1. A krisnások pr-akciója gyomornyugtató/-telítő, ez a helyzet.
2. Ingyenebéd tényleg nincs: a krisnások közadakozásból etetnek éhezőket, a Kiszelly-félék pedig közpénzből híznak vastagra. Aki a különbséget nem érzékeli, annak további jó étvágyat kívánok!

6.Lenin a láncfűrészes lopott fa orgazda 2016.12.29. 04:39:54

Én is ott voltam a sorban, de csak azért mert a feleségem, a Józsi nagyon szarul főz.

$pi$ 2016.12.29. 07:52:05

@siriq111: "Nem is emlekszem, hogy az elmult 40 evben volt-e ennyi szegeny Mo.-n mint mint most."

Mire alapozod ezt a kijelentésedet? Honnan származik ez az információ? Mivel tudnád bizonyítani, hogy ez tényleg így van és nem pusztán politikai propaganda?

Jakab.gipsz 2016.12.29. 07:58:06

Ezt az ételosztási kérdést a mi ma ismét aktuális. A Kertész Ákos szerint "genetikusan korcs magyar nép" már egyszer sikeresen megoldotta ugyan rossz voltunk kommunistáknak, de annyit azért elértünk, hogy ételt senkinek sem kellett lopnia.
Annó az átkosban a tej, kenyér a boltok elé hajnalba csak úgy le volt pakolva, és a cigányoknak is volt annyi méltóságuk és a bunkó proliknak is, hogy snassz volt lopni. Ma persze a felvilágosult liberális demokrácia vívmánya, pedig az, hogy egymást árulják egy tállencsért rabszolgának.
Köszönjük Soros Gyuri bácsi.
Ha csak ennyi eszetek van libsikéim amit megtapasztaltunk, Soros féle politológusi diplomátokat dugjátok fel a saját valagaitokba, attól minden bizonnyal szebbek lesztek, miközben egymást körbe dicséritek. Ha nektek ezt tudomány menjetek vele máshová és magatokon teszteljétek.
De nekünk magyarok ne akarjatok észt osztani, úgyhogy közben bűntudatot keltettek.
Igen igaz, a magyar nép kétharmada létbizonytalanságba nyomorog ámde ezt Ti tettétek neoliberális filozófusok, azt javaslom csúnya szó, de nincs jobb "kussoljatok".

Sir Galahad 2016.12.29. 08:09:01

A szerző tévedésben van. Kiszelly nem az ételosztást vagy az osztókat kritizálja, hanem azokat, akik ezt propagandára használják. Rászorulók voltak, vannak, lesznek, az ételosztás kell, ezt senki nem vitatja. A kérdés az, hogy ez miért volt rendben korábban és miért épül rá most médiakampány.

röf 2016.12.29. 08:09:19

Teljesen nyilvánvaló, hogy szervezett, tervezett mutatvány volt.
Véletlenül pont ott volt minden ballib írástudó és fényképész, és a következő félórában már meg is jelent az Indexen a síránkozó blog.
Alapból az a baj, hogy idáig süppedt a dicső ellenzék.

trey82 2016.12.29. 08:38:55

@Jakab.gipsz: butaságokat beszélsz. Az állam feladata volna a redisztribúció és a szegények segítése. Ehelyett a jelenlegi kormány az adóból befolyó pénzt a saját magán-vagyonának tekinti ("elveszti közpénz jellegét" by Mr. Kósa) és abból urizál miközben szarik a szegényekre, szarik arra mi "volna" az állam kötelessége, lopni egyszerűbb. És ez marad is így hiszen egy csomó magyar annyira mélyen buta hogy még mindig a "libsikre" haragszik pedig már lassan 10 éve a hatalom közelében sincsenek

trey82 2016.12.29. 08:46:30

@Sir Galahad: persze csak ennyi szegény mint ma még nem volt amióta én élek és a kormány látványosan szarik rájuk. Miért fizetek adót ha közben a pénztárnál is segélyért könyörögnek azok akiken az államnak kellett volna segíteni? Segítek a szegényeken de akkor had ne kelljen közben a Matolcsy urizálását kényszerből finanszíroznom, jó? Vágjuk el az ingyenélő élősködő urizáló férgek tápcsatornáját: tagadjuk meg az adófizetést, éljenek meg ezek az undorító tetvek is a piacról ahogy én!

sedi 2016.12.29. 08:50:12

Na hat az mar nekem is feltunt, hogy 2010 elott is ott kigyozott az a bizonyos sor.
Az akkor mi volt? Gazdagmenet?

Sir Galahad 2016.12.29. 08:55:24

@trey82: Van arról valami korrekt összevetés, hogy amióta van ilyen ételosztás, azóta melyik évben hányan voltak? Nekem nincs, én csak arra emlékszem, hogy régen is sokan voltak meg most is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 09:03:48

@Jakab.gipsz: Látszik mennyire hülye vagy, mert nem tudod hogy a liberalizmusnak és a neoliberalizmusnak semmi köze egymáshoz. Valami kifestő könyvet szerezz magadnak és azt színezd, az a te szinted!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 09:05:36

@maxval bircaman BircaHang szerk: Dehogy nem ismerünk! Aki leváért árulja a volt hazáját a oroszoknak, azt könnyű kiismerni.

midnight coder 2016.12.29. 09:09:13

Na most, az a helyzet, hogy azok a polgárok akik ilyenkor ott kígyóznak, akkor is élnek valamiből, amikor épp nincs ételosztás a Blahán. Ugyanakkor Budapesten tényleg van pár ezer hajléktalan, akiknek tényleg kritikus a helyzetük, és ezeknek a problémáit valóban leszarja a kormány. És nem csak ez, hanem az összes ezt megelőző is. 2010 előtt is ott kígyóztak azok a sorok, holott állam bácsi egy-két stadion, vagy pár tíz kilométer háromszoros áron épült autópálya árából megoldhatná a kérdést, ha lenne rá politikai akarat. És ez az, amiért a balfékek nyálverése valóban gusztustalan: ott volt nekik 12 év, ez idő alatt egy szalmaszálat sem tettek keresztbe ezekért az emberekért, most pedig hullatják a krokodilkönnyeket hogy más sem.

legeslegujabbkor 2016.12.29. 09:22:24

"Tavaly tízből négy magyar a létminimum alatt élt – derült ki a Policy Agenda 2016-os kutatásából. A kutatást azért készítette el az elemzőintézet, mert a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavaly közölte: száz év után felhagy a létminimum számításával.
A Policy Agenda azzal a módszertannal készítette el a kutatást, amit a KSH egészen tavalyig alkalmazott. "

Jakab.gipsz 2016.12.29. 09:26:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ha a liberalizmusnak és a neoliberalizmusnak nincs köze egymáshoz, ahogyan ezt Te állítod, ez esetben te csak egy politológus vagy, filozófiából egyes.

midnight coder 2016.12.29. 09:38:47

@legeslegujabbkor: Ki is mondta anno, hogy én csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam ?

kvadrillio 2016.12.29. 09:38:53

ebben a kiszelly dologban csak az a tény, hopgy a liberálisokk télleg szeretnek piározniu és TÉLLEG KURVA SOK, EGYRE TÖBB A SZEGÉNY MAGYARORSZÁGON ! EZÉRT VISZONT A KURVA KORMÁNYT KELL MINÉL ELŐBB ELZAVARNI ! MERT KURVÁRA ROSSZUL OSZTOGATJA A MILLIÁRDOKAT !
ennyike...

Ráérek 2016.12.29. 09:48:39

@siriq111: Pedig egy kattintással láthatnád ugyanezeket a sorokat 2005-ből, 2006-ból, stb. stb. A gyengébbek kedvéért: a Gyurcsány-kormány idejéből.

írd be a gugliba, hogy youtube+ételosztás+2005 stb. stb.

2016.12.29. 09:49:30

Végre !! Csökkent az állástalanok száma :
-több ezren álltak sorba a Blahán !!!

Ráérek 2016.12.29. 09:49:39

@Nzoltan: PONTOSAN!

Ha nem lennék lusta, sorolnám a képeket, videókat...

Tök jól öltözöttek, sőt, a riportokban nyilatkozók stílusa is árulkodó.
A potyalesők ....

Ráérek 2016.12.29. 09:50:22

@kobalt: Te is rákereshetsz a 2005-2006-os videókra! Meg a többire is.

Amikor - legalábbis szerintetek - dúlt a jólét ... :-D :-D :-D

midnight coder 2016.12.29. 09:52:20

@kvadrillio: Mert a szocik annyira jól osztogatták ? Pár kilométer 3x-os áron épült autópályából meg lehetne oldani ezeknek az embereknek a problémáját. De a szocik is pont úgy szartak erre a témára mint a FIDESZ.

Ráérek 2016.12.29. 10:02:09

@sedi: Naná!
Mégis előkerestem...

2006-os ételosztás: youtu.be/A1wpSZKpzmk

2005-ös: youtu.be/YSm8Re9R5Jg

Ráérek 2016.12.29. 10:03:29

@kvadrillio: nem védem a mostani kormányt, de a múltban MELYIK kormány oldotta meg ezt a feladatot valamennyire is....????

Csak egyetlen példát ha kérhetnék... :))

hidroponi 2016.12.29. 10:12:19

sajnos a kormany tendernyertesei koze nem engednek minket odaferni, igy marad az etelosztas. amig be nem tiltjak.

jah es kurva anyad kiszeli!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 10:16:27

@Jakab.gipsz: Faszfej vagy. gugli a barátod.

hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus

"A neoliberalizmus a gazdasági liberalizmus egyes doktrínáinak a címkéje, követői nem is feltétlenül liberálisak például az egyéni jogok tekintetében – például Augusto Pinochet, de Margaret Thatchert, Ronald Reagant is ide sorolják. Az Amerikai Egyesült Államokban a neoliberalizmust gyakran neokonzervativizmusnak nevezik. Több konzervatív állítja, hogy ők közelebb vannak a klasszikus liberalizmushoz, mint a libertariánusok.
A neoliberalizmus kifejezés az 1970-es években keletkezett többek között Joseph Stiglitz és Milton Friedman nézetei kapcsán. A neoliberálisok megengednek bizonyos állami beavatkozást, például a központi bank által mesterségesen magasan tartott devizaárfolyamot, amit a libertariánusok elutasítanak."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 10:17:37

@Jakab.gipsz: "ez esetben te csak egy politológus vagy, filozófiából egyes."

Viszont a neoliberalizmus egy gazdasági fogalom. :-)) Minden második mondatodból üvölt mennyire, buta és műveletlen vagy.

2016.12.29. 10:20:21

Ez a KIszelly totális képzavarban szenved:
ergo:
ha valaki ételt oszt az nem ételt oszt hanem a felső 1% érdekeit képviseli,de azt nem írja hogy melyikét .A magyar 1% vagy valaki másét!
Kiszelly soha nem adományoz nehogy kiszolgáljon más érdekeket.
-Öreg, nem adhatok, hiába vagy éhes dehát az 1% az egy százalék...

dunántúli gyerek 2016.12.29. 10:34:31

Alig van olyan réteg akiknek jó lenne a ballibsi politika.

Magyar oligarchia? fidesz
Magyar felsőközép? csakafidesz
HTM magyarok? csakafidesz
Alsóközép=átlagfizu? fidesz
Szegények, cigányok? nem szavaznak
Nyuggerek? az mszp még itt a legerősebb, de itt sincs többségben

ennyi - a többi ballib pártból feri szektája jut még talán be

Jakab.gipsz 2016.12.29. 11:10:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Na és mit bizonyít az ha mind a három elmélet kretének, agyréme: a neoliberálisok és libertariánusok és a klasszikus liberálisok, (egyformán balfaszok)
Vedd észre elméleteket támadok nem pedig embereket, ha embereket akkor is csak a szemellenzőiket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.12.29. 11:19:29

"Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni."
Azért jó antiliberálisokat olvasni, mert olyanokat tudok meg arról, hogy miket csinálok, amik még a fejemben sem fordultak meg...

Viszont jól rámutat ezen emberek zavaros világképének néhány elemére, amiket érdemes lehet tisztába tenni, hogy ne így terjedjen.
1. Nagyon helyes, hogy felismerte, hogy nincs ingyen ebéd. Eddig ez a kifejezést liberális demagógiaként tartották számon. Kár, hogy megértenie nem sikerült.
A nincs ingyen ebéd kifejezés azt jelenti, hogy olyan nincs, hogy a semmiből jön. Ahhoz, hogy valaki kapjon, ahhoz előbb azt valakinek meg kell termelnie. Tehát olyan nincs, hogy ingyen étel, ingyen egészségügy, ingyen felsőoktatás stb., csak olyan, hogy más fizetett érte.
Azt, hogy más területeken meg azt hirdetik, hogy van, azt tudjuk be a gerinc hiányának és lépjünk tovább.
2. A liberálisoknak nincs kifogásuk az önkéntes jótékonyság ellen (az adakozásból folytatott ilyen). A kötelező jótékonyság ellen van, mert ez egyrészről, nem jótékonyság, másrészről, sérti a magántulajdonhoz fűződő jogokat. Illetve gyakorlati tapasztalatok alapján nem is kimondottan hatékony. (Mint ahogy erre ő maga is felhívja a figyelmet)
3. A felső 1% történetesen a Fidesz és oligarchacsoportja. De még, ha ezt le is tagadnánk, akkor se tudná megmondani, hogy egy ilyen videó hogyan segíti elő a felső 1% agendáját. Még egy fideszesnek is nehezére esik elképzelni, hogy pl. Széles Gábornak miért lenne jó, ha az emberek nagyobb szociális rendszert akarnának.

élhetetlen 2016.12.29. 11:47:10

@Ráérek: @Nzoltan: Ti normálisak vagytok? El tudjátok képzelni, hogy valaki, akinek van otthon egy lábas töltöttkáposztája, az órákat áll a hidegben egy másik tányér káposztáért?

dunántúli gyerek 2016.12.29. 11:54:39

@élhetetlen: 'El tudjátok képzelni, hogy valaki, akinek van otthon egy lábas töltöttkáposztája, az órákat áll a hidegben egy másik tányér káposztáért?'

El tudod képzelni, hogy bissauiguineai SimongaborMSZP vezette az utsó ballib éhségmenetet? Pedig de.

dunántúli gyerek 2016.12.29. 12:17:23

A szegényekről szóló ordas hazudozás, meg az ordas hazudozás minden másról, meg a hazudtunk reggel délben meg este különösen a DK 'kamucigányvidió' pártban nem lep meg senkit:

www.origo.hu/itthon/20160215-greczi-zsolt-demokratikus-koalicio-gyurcsany-ferenc-video-szegenyseg-nyomor.html

'A Demokratikus Koalíció hétvégi kongresszusán levetített, Magyarország jelenlegi viszonyairól szóló videóban olyan képek is szerepelhettek illusztrációként, amelyek nem jogtiszták, illetve nem is Magyarországon készültek. Ezt Gréczy Zsolt, a párt szóvivője sem tagadta, szerinte viszont nem is ez a lényeg.'

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.12.29. 12:51:37

@Nzoltan: És a sok hülye akár hajnali kétórakor is beáll a sorba, hogy a szegény Fidesz fan azt hihesse ilyen sok éhes ember van. Te ritka nagy állat vagy. Szerinted aki sorban áll az ingyne ételért az direkt teszi?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.12.29. 13:03:11

@dunántúli gyerek: Baszd neg akkor a borsodi, szabolcsi, baranyai RTL híradókban bemutatott végletekig csóró emberek kizárólag a kiberális média propagandája? Akkor menj le a felsorolt megyék valamelyikébe és nézd meg a saját szemeddel, ha a tévének nem hiszel.

dunántúli gyerek 2016.12.29. 13:06:43

@The Ghost Wolf: Nem, a szegénység létező valóság.

user friendly 2016.12.29. 13:29:28

Ez valami pártutasítás, hogy ha egy fideszes mond valami bődületes ökörséget, akkor rögtön bele kell kezdeni a "debezzeg az mszp" kezdetű nótába, vagy szellemileg megragadtatok kiscsoportban? (csak költői kérdés, nem kell rá válaszolni)
Mi a kisfaszomért jöttök állandóan azzal, hogy mit csinált az mszp, vagy mit csináltak a liberálisok? Van ennek most relevanciája? Nincs.
Egyébként a karácsonyi ételosztás mindig téma volt a sajtóban, arról meg, hogy egyre nagyobb tömegek állnak sorban évről évre, marhára nem a média tehet.

Ételt osztanak a Blahán és kurva sokan állnak sorba. Nyilván mert nincs jobb dolguk karácsony este, mint órákig ácsorogni a hidegben egy tál potya ételért. Bazmeg, aki olyan tapló, hogy ekkora gyökérséget le mer írni, annak sem kívánom, hogy az életében valaha erre legyen rászorulva.

dunántúli gyerek 2016.12.29. 13:42:43

@user friendly: navajon 2018ban nem az emeszpé lesz a fidesz alternatívája?

na, ezért kell ezzel jönni

CsipkeRózsa 2016.12.29. 15:21:42

Gondolkozzatok, a Fidesz kormány még a kis összegű segélyeket is csökkentette, nagyon sok rokkant nyugdíjas nyugdíját megszüntette, a családi pótlékot egyszer sem emelte, bevezetett egy csomó új adónemet, emelte az Áfát.
A felsoroltak alapján, nyilván, hogy nőtt a szegények száma, és többen állnak sorba egy tál ételért is.

user friendly 2016.12.29. 15:51:46

@dunántúli gyerek: túl azon, hogy ez egy baromság, hiszen minden épeszű ember látja, hogy az mszp évek óta önmaga harmatos paródiája és nem alternatíva semmire. felelős kormányzásra a legkevésbé. (az egyik szart leváltani a másikra, arra alkalmas egyébként a pillanatnyi politikai palettán lévő pártok összessége).

na ezen túlmenően, mi a fészkes fenéért nem azzal foglalkoztok, hogy most mit kéne csinálni, hogy kellene kezelni a helyzetet. nem 2018-ról beszélünk, hanem a jelenről. a helyzet év múlva csak rosszabb lesz. persze kényelmesebb a null tényezős töketlen mszp-vel baszakodni, mint az aktuális kormánytól várni legalább valami elgondolást a szegénység kezelésére vonatkozóan. már azon kívül legalábbis, hogy a minisztériumban a szegénység szót tiltólistára teszik,

élhetetlen 2016.12.29. 16:14:16

@dunántúli gyerek: Na, megint a szezont a fazonnal keverés. Az éhségmenet egy politikai demonstráció volt, és nem hiszem, hogy Simon azt mondta volna, hogy azért vesz részt benne, mert ő éhezik. A kajaosztás meg arról szól, hogy, aki ott áll öt órát a sorban, az ott helyben megeszi az egy tányér kaját. Ja, hogy a te agyad szerint itt az történt, hogy provokátorok, otthon hagyva a frissen sült lazacot, kimentek sorba állni órákat egy tányér káposztáért, ezt már nem tudom minősíteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 17:07:35

@Jakab.gipsz: Figyuszkoggyá má! Most derült ki, hogy fingod nincs arról mit takarnak ezek a fogalmak, úgyhogy te támadod ezeket az kb az amikor La Mancha lovagja nekidurálja magát a szélmalomnak. A magyarázkodásod meg külön szánalmas.

dunántúli gyerek 2016.12.29. 17:41:05

@user friendly: Az aktuális kormány semmin se fog változtatni, hiszen a támogatottsága olyan magas mint soha egyiknek sem 1990 óta, a ciklus közepén.

Lehet álmodozni, de a politikai logika 4 éves ciklusokban gondolkodik.

dunántúli gyerek 2016.12.29. 17:44:20

@élhetetlen: Nem az éhségmenet volt az egyetlen kamuszegény hazudozás. Mivel a szegények passzívak, és leszarják a fideszt de az emeszpét is, itt lehetne támogatókat szerezni, ha a ballerek nem buknának le mindig gyorsabban, mint sántakutya.

www.origo.hu/itthon/20160215-greczi-zsolt-demokratikus-koalicio-gyurcsany-ferenc-video-szegenyseg-nyomor.html

'A Demokratikus Koalíció hétvégi kongresszusán levetített, Magyarország jelenlegi viszonyairól szóló videóban olyan képek is szerepelhettek illusztrációként, amelyek nem jogtiszták, illetve nem is Magyarországon készültek. Ezt Gréczy Zsolt, a párt szóvivője sem tagadta, szerinte viszont nem is ez a lényeg.'

dunántúli gyerek 2016.12.29. 18:05:33

Index címlapos migrisimogatás: index.hu/kulfold/2016/12/29/megszolalt_a_berlinben_tevesen_eloallitott_ferfi/

- sok minden van benne az kimaradt h ez a migri is büntetett előéletü
- nem tud semmilyen nyelven
- nem tud autót vezetni
- nem háborús, nem szomszédos országból érkezik
- a cikk kizárólag a néger verzióját közli
- ezt az alap újságírói etikának ellentmondó migrilobbista cikkel a guardian nevü ballib szennylap vállalta fel
- ez a migri sem egy túlképzett agysebész

'Az egyébként Pakisztánban pásztorként dolgozó férfinak egyáltalán nem jött kapóra a 15 perc hírnév, ugyanis szülőhazájából azért menekült el, mert egy Beludzsisztán függetlenségéért harcoló csoport tagja volt'
- vagyis egy a nyugat ált. elismert országot támadó önkéntes szeparatista terrorista

Random járókelő migri, tiszta haszon Európának.

élhetetlen 2016.12.29. 18:10:44

@dunántúli gyerek: Ja, ha külföldi képek is szerepeltek illusztrációként, akkor itthon már nincs semmi probléma. A lényeg, hogy szerinted minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindennel meg vagy elégedve. Esetleg, ha nincs kenyér, egyenek kalácsot?

dunántúli gyerek 2016.12.29. 18:14:52

@élhetetlen: nem foglalkozunk a ballib barpmságokkal, a kormányzáshoz kell az erő (köztük a szegénység enyhítéséhez)

élhetetlen 2016.12.29. 18:31:46

@dunántúli gyerek: „a kormányzáshoz kell az erő”, vagy a törvényesített erőszak. Hány trafikost, birkatenyésztőt, stb. tettetek tönkre a szegénység enyhítése címszó alatt? Na, hagyjuk egymást, reménytelen. Fő, hogy neked jó!

dunántúli gyerek 2016.12.29. 18:32:19

@élhetetlen: azt a 10%-ot akik a maszopra szavaznak, gondolom

élhetetlen 2016.12.29. 18:56:33

@dunántúli gyerek: Még azt sem tudjátok, kitől vettétek el, amit elvettetek, csak azt, hogy kinek kellett adni. Honnét tudod, hogy egy trafikos kire szavazott anno? (Egy trafikos biztosan maszopos volt). És mindezt a keresztényi erkölcs nevében, gondolom. Tényleg hagyjál. Elég a hülyeségedből.

user friendly 2016.12.29. 19:07:59

@dunántúli gyerek: értem. tehát azért helyénvaló a századvéges faszi aktuális ökörsége kapcsán az mszp múltbéli tevékenységével baszakodni, és azért nem a jelenre kell koncentrálni, mert a politika 4 éves periódusokban gondolkodik. teljesen logikus. ja, nem.

conchita wurst 2016.12.29. 19:19:34

@user friendly: századvég? 10 éve vezet a fidesz minden közvéleménykutatást, fölényesen nyer minden választást.

Előre szólok, megint nem lesz program, csak annyi: folytassuk! A politika nem lózunggyüjtemény, hanem cselekvés.

$pi$ 2016.12.29. 19:59:17

@élhetetlen: "Ja, ha külföldi képek is szerepeltek illusztrációként, akkor itthon már nincs semmi probléma. A lényeg, hogy szerinted minden nagyon szép"

Körülbelül 2010 óta bizonygatjátok, hogy mekkora kurva nagy nyomor van, hogy kisgyerekek éheznek, hogy milliók nyomorognak. Van vagy öt pártotok, amelyiknek nagyjából ennyi a programja: kisgyerekek éheznek, milliók nyomorognak.

Én négy éve mondogatom, hogy nosza, kellene bizonyíték, kellenének felvételek, képek, interjúk, nevek, címek történetek, ha tényleg sok százezer gyermek szó szerint éhezik, akkor nyilván nem lehet gond bemutatni párat, nem? Alternatív deokumentumfilmek, botrány, angol felirat, youtube. Ha tényleg meg akarjátok buktatni orbánt, ha tényleg százezrek éheznek, van rá több pártotok is, a soros is adna rá pénzt, nosza! Komolyan mondom nektek drukkolok!

És erre hat év után jön valami felvétel, megint kiderül, hogy hamisítvány, lopták, nem is magyarországon készült. Kiderül, hogy ami nyomort bemutat, az nem is magyarországon van.

ERRE B+ MI A DUMA?! HOGY NEM SZÁMÍT B+!

A füvet nem engedném lenyírni az udvaromban az egész baloldalnak 100 forintért az van!

$pi$ 2016.12.29. 20:07:16

@élhetetlen: "Esetleg, ha nincs kenyér, egyenek kalácsot? "

Ha már itt tartunk jellemző ez a szólás is. "Qu'ils mangent de la brioche" Elterjesztették, hogy Marie Antoinette mondta, költöttek köré egy kis történetet. Hát nem mondta. Politikai propaganda volt, hazugság, arra való, hogy hergeljék vele a népet. Te is ezt teszed, hergeled vele a proletárokat. Már eredetileg, 1765 körül is hazugság volt.

conchita wurst 2016.12.29. 20:10:41

@$pi$: Szegénynek lenni rohadt dolog, ahogy Fecó is mondta. Az USAban a legrosszabb, európában egy kicsit jobb. Én azzal értek egyet, hogy a szegényekre nem lehet gazdasgpolitikát építeni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mennyi_lesz_a_netto_fizetese_2017-ben.626871.html

2017ben akinek van 3 gyereke, szinte egyáltalán nem fog SZJA-t fizetni. Ha disznó v. csirkehússal eteti majd szegényeket, akkor ÁFÁt se. Adómentes lesz mint a nemesek. Azért mégis több ráció van abban, hogy őket támogassa az állam, ne a dologtalan etnikai gyerekszaporítókat, akik a szegénységet reprodukálják.

élhetetlen 2016.12.29. 20:49:15

@$pi$: Igazad van, minden hazugság, kivéve Zsiga Marcell szövege, hogy 47 ezerből meg lehet élni.

élhetetlen 2016.12.29. 20:53:04

@$pi$: És a birkákat sem engeditek legelni, száz forintért sem, mert biztosan azok is baloldaliak.

$pi$ 2016.12.29. 21:15:26

@élhetetlen: "Igazad van, minden hazugság, kivéve Zsiga Marcell szövege"

Semmiféle összefüggés nincs aközött, amit én mondtam és aközött, amit ez az ember mondott. Nem tudom hogyan tudod összekeverni azt amit én mondtam azzal, amit ő mondott, de szerintem valami nagyon durva zavar lehet az erőben.

"És a birkákat sem engeditek legelni"

Okés, az neked megvan, hogy tőlem azt csinálnak a birkák, amit akarnak? Megint csak összekevered azt amit én mondtam azzal, hogy a parasztok panaszkodnak nincs hol legeltessék a birkáikat. Olvastam a cikket, elég bizarr. Olyan, mintha azt mondanám, hogy az albárletbe vettem egy kiscicát és engem most már soha nem lehet az albérletből kitenni, mert akkor nem adok a cicának enni és akkor a cica éhanpusztul szegény.

De még egyszer: nem vagyok járatos a birkák ügyében, ezért nem is említettem őket. Annak amit mondtam semmi köze a birkákhoz.

élhetetlen 2016.12.29. 22:07:53

@$pi$: Semmi összefüggés nincs. Ezek csak áthallások. Onnét indultunk, hogy ha nem eredetiek a felvételek, akkor nincs is szegénység Magyarországon. Nem kell ahhoz baloldalinak lenni, hogy az ember lássa, hogy nem kerek a világ. Tudom, az emberek többsége azon a nézőponton van, hogy a közmunka jó, mert legalább tesznek valamit a pénzért. Én meg azt, hogy ebben a formában nem jó, sokba kerül, és nem vezet sehova. Ennek akkor lenne értelme pl., ha azokat az embereket, akik a reménytelen helyekről nem tudnak elköltözni, megtanítanák gazdálkodni. (Tudom, van vagy három ilyen az országban). Föld van az önkorinál, kellene alapanyag fóliasátorra, és egy SZAKEMBER, aki egy évig segít, tanít. Mert azt csak a hozzá nem értők gondolják, hogy alások egy szem krumplit, és majd lesz sok krumplim. Hát nem. A másik oldalról ugyanez, adok egy malacot. Egy malacot nem érdemes felnevelni. Nincs pénz egy évig etetni, nincs pénz állatorvosra, jobb, ha megesszük, mielőtt megdöglik. Itt ugyanaz kéne, tíz-húsz embernek öt malacot, és egy szakembert, hogy életben is tudják tartani. De olyan emberek foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, akiknek fogalmuk sincs róla. Ugyanez az oktatásban. Nem kell az iskolában tartani azokat, akik csak zavarják az órát. De hogy kezdődik ez? A „hátrányos helyzetű” már a második év végére leszakad, ötödikben már semmit nem ért, nincs mire figyelni, persze, hogy szétcseszi az órát, hogy ő is csináljon valamit. Ha az első négy évben megkapná a délutáni ingyen korrepetálást, segítséget, amit a családtól nem kap meg, pihent, megfizetett tanárokkal, akkor kb. a fele menthető lenne. Ezzel sem foglalkozik senki, pontosabban mást csinálnak helyette. Tudom, nem vagy vevő a szövegemre, de azért leírtam.

Jakab.gipsz 2016.12.29. 22:37:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te kis ütődött a lapos földet is kitalálta valaki, amivel mindenki egyet értett, aztán kiderült róla, hogy még sem stimmel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 23:54:51

@Jakab.gipsz: Egyre szánalmasabb vagy. Esetleg hullámfüggvények leírásával nem akarod elterelni a témát arról hogy fogalmad sem volt arról hogy a liberális és neoliberális szavaknak semmi közük egymáshoz? Igen gyenge terelés amit előadsz.
És a szokásos alul iskolázott viselkedés. Egy ilyen helyzetből, a legkönnyebb úgy szabadulni, hogy elismered hogy ezt nem tudtad és kész. Nincs mit tovább égetni téged. De te tovább rohangálsz a faszerdőben nyitott szájjal. Csináld csak! Én szívesen elpöckölgetlek. :-))
A politológia és filozófia felemlegetése a neoliberalizmus kapcsán, na az hab volt a tortán. Ezt minden alkalommal az orrod alá fogom dörgölni. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.29. 23:56:04

@$pi$: Mi a helyzet bukott devizahiteleském? Tudod már mi a devizatartalék szerepe az importban? :-))

$pi$ 2016.12.30. 08:28:17

@élhetetlen: "Semmi összefüggés nincs. Ezek csak áthallások."

De van.

"Onnét indultunk, hogy ha nem eredetiek a felvételek, akkor nincs is szegénység Magyarországon."

Én nem innen indultam. Ez egy hibás szillogizmus, mi a vadnyavajáért indulnék ki ebből?

"Nem kell ahhoz baloldalinak lenni, hogy az ember lássa, hogy nem kerek a világ. "

Értelmetlen kijelentés, nyilván a nirvána érvelésből indul. Bármikor mondhatod, hogy a világ "nem kerek", nem tökéletes, vannak benne rossz dolgok. És? Nem tökéletes, soha nem mondta senki, hogy tökéletes, hogy nem lehetne jobb.

"Tudom, az emberek többsége azon a nézőponton van, hogy a közmunka jó, mert legalább tesznek valamit a pénzért. Én meg azt, hogy ebben a formában nem jó, sokba kerül, és nem vezet sehova."

Amennyibe a közmunka kerül az államnak, azt a közmunkás kapja meg. Nem a közmunka kerül sokba, hanem a közmunkás, ilyen alapon tehát tök felesleges a közmunkát bírálni, hiszen egy módon lehetne csak olcsóbb: ha kevesebbet költenénk szociális kiadásra. Az meg gáz.

Az, hogy "nem vezet sehová" megint csak értelmetlen. Hova "vezetnek" a szociális kiadások? Oda, hogy nincs/kisebb a nyomor. Ez a céljuk.

"Ennek akkor lenne értelme pl., ha azokat az embereket, akik a reménytelen helyekről nem tudnak elköltözni, megtanítanák gazdálkodni. (Tudom, van vagy három ilyen az országban). Föld van az önkorinál, kellene alapanyag fóliasátorra, és egy SZAKEMBER,"

Ez tök értelmetlen lenne. Bírálod a közmunkát, nem mondod el, hogy miért nem működik aztán adsz egy másik módszert helyette, ami még sokkal kevésbé működne.

Ezek az emberek nem akarnak gazdálkodni. Te akarod, hogy ők ezt meg azt tegyék, de ők nem akarják. Mielőtt őstermelőt képeznél belőlük mi a francnak nem érdeklődöd meg, hogy akarnak -e őstermelők lenni? Olyan ez mint a menekültek beilleszkedése. Fél európa arról beszél, hogy "jajj, majd ha beilleszkednek" m iközben a menekültek tüntetnek, hogy "iszlámot akarunk nem demokráciát".

A másik az, hogy a gazdálkodás egy magasabb szintű viselkedés. Felelősségteljes, előrelátó, dolgokat hosszú távra megtervező, önálló, irányítás nélküli munka, erőfeszítéseket feltételez és így tovább. Ilyen erővel érsebészeket meg atomfizikusokat is képezhetnél belőlük, azokhoz sem lenne semmi esélyük.

Amúgy meg honnan veszed, hogy pont a mezőgazdaság tudja felszívni a felesleges munkaerőt? Miért lenne jó a mezőgazdaságnak, hogy megjelenne pár százezer írni-olvasni nem tudó, gépekkel, szaktudással nem rendelkező munkaerő? Ezeknek az embereknek nem krumplira meg sárgarépára van szükségük, hanem cigerettára, mobiltelefonra, kábeltévére, internetre, ruhákra és a többi. A krumplival termelnének havi 5000 forintot, annyit mi is tudunk nekik adni gond nélkül. Sokkal szerencsésebb, ha nagyüzemi módszerekkel megtermeljük a krumplit, leborítjuk az utcájuk végén hetente egyszer, aztán kabát.

Ráadásul miért lenne már jó, hogy a kormány eldönti, hogy ezeknek mostantól gazdálkodniuk kell? Azoknak is, akik városban laknak? Miért az állam mondaná meg? Rá kell bízni a helyiekre, van ahol kapálásra van szükség, van ahol utcaseprésre. Ahol én lakom, ott például utcaseprés van.

kvadrillio 2016.12.30. 18:51:28

jesszusom........ti ezeket a fals szövegeléseket télleg komolyan gondoljátok ????? a Rózsa-dombról vagytok ??? :O)))))

Éhes ló 2016.12.30. 22:51:26

@siriq111: valamit elvétettél, vagy nem érted a magyar nyelvet.
Én a következőt írtam:
" Éhes ló 2016.12.29. 00:08:23 Igaza van Kiszelinek. A poster pedig jobb lenne, ha észhez térne. Minél előbb, annál jobb."

A hazugságoddal szemben tehát nem írtam arról, hogy a poster miatt lenne bárki szegény és arról se írtam hányan állnának a potya ellátmányért sorba.
Ha gondod van a szövegértéssel, kérlek keress fel szakértőt, vagy kérdezd meg a rabbidat.
Köszi.

Éhes ló 2016.12.30. 22:53:12

@Éhes Ió: te csak egy sunyi nicktolvaj vagy, primitív gazember.

Éhes ló 2016.12.31. 19:12:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: közveszélyes elmebeteg vagy. Keress orvost.
süti beállítások módosítása