2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Móricz "Geréb" Eszter kitálal

Egy MSZP-s tudathasadása

2016. szeptember 18. - Városi Kurir

moriczjo.jpg

 

Az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője a minap coming out-olt – hol máshol, mint az Orbán-televízióban - és a migránsokról szólva kijelentette:

„Magyarország és Európa még nem találkozott „ezzel a népcsoporttal", és ő szeretné, hogy „ne is találkozzanak”.

Azzal most ne foglalkozzunk, hogy a képviselő asszony, aki előző ciklusban még pártja fővárosi frakcióját „erősítette”, nem ismeri a történelmet.  Miért is merülne el a históriában, hiszen ő  vegyész, a többi tudomány kiesik az érdeklődési köréből, azokról csak fecsegni szeret, méghozzá össze-vissza. Ha nem így lenne, akkor tudná, hogy Európa és hazánk többször találkozott már az évszázadok során „ezzel a népcsoporttal” és ezek a találkozások, hol így, hol úgy végződtek.

Legyen elég annyi, hogy a kereszténységét, mint pajzsot maga elé tartva nyilatkozó Móricz Eszter éppen azzal megy szembe, akár csak teszem hozzá, szinte a teljes magyar klérus, amit az ő pápája hirdet az el- és befogadás nemes keresztényi szellemével. A XV. kerületi keresztesvitéznő, kicsit makog arról is, hogy amit tesz, azzal nem árulja el pártját, és különben is, ott mindenki egy külön entitás.  Nos, ebben igaza van, hiszen az MSZP alig két héttel a népszavazás előtt, még mindig csak bénázgat, ide-oda kapkod, nem tudja, vagy nem meri megmondani az álláspontját, mert fél. Hogy mitől? -egyszerre két dologtól is. A párt retteg a még meglévő szavazóbázis jelentős részének elpártolásától, legalábbis azokétól, akik ugyan még soha nem láttak valódi menekültet, - pardon migráncsot - illetve egyre világosabb, hogy féltik a Fidesz háttértámogatásának elvesztését is.  Az MSZP-ben ugyanis nagyon nem szeretnék, ha megszűnne a párt legveszélytelenebbnek minősített, így ellenzékiként megtűrt státusza, amely biztosíthat még néhány képviselői helyet a 2018-as parlamenti választáson, már ha lesznek egyáltalán választások.

Mindeznek, után nem lehet csodálkozni azon, hogy a párt megzavarodott képviselői közül egyesek össze-vissza beszélnek, ezek közé tartozik Móricz Eszter is, akinek a szeme előtt ott lebeg a következő helyhatósági választás, amikor talán a Fidesz mindenhatója még emlékszik majd mostani kiállására, és nem indít vele szemben senkit a hideglelősen vágyott polgármesteri székért.

Kedves (?) Képviselőasszony! - itt hívom fel a figyelmét két nagyon fontos tényezőre: 2016-ban sem a Fidesz verte el, hanem Hajdú László, a DK színeiben, valamint ne feledje a régi mondást:

„ a hála nem politikai kategória”,

különösen nem a megpocakosodott fiataldemokratáknál.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr711718093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsírvezér 2016.09.18. 15:35:01

Nem tudom miért is gond, ha egy politikus nem akar bevándorlókat. Mert ezek már nem menekültek azt ugye leszögezhetjük.
Ami ma még egy 1200 fős muszlim kisebbség az ma holnap politikai tényező, és aztán belátható időn belül akár államvallàs is.
Persze mért éppen pont xv kerület képviselő testületi ne lenne tele az ország rontó népszeméttel. Vannak tiszteletre méltó kivételek persze, de hát azok meg korpa közé keveredtek...

bbwd 2016.09.18. 15:52:16

"A párt retteg a még meglévő szavazóbázis jelentős részének elpártolásától, legalábbis azokétól, akik ugyan még soha nem láttak valódi menekültet"

mert aki már látott menekültet, az szeretne párat a lakásába? vagy a szomszédba?

így kellene érteni ezt a felvetést?

Kelly és a szexi dög 2016.09.18. 16:55:25

Miért kell a befogadást az ellenőrizetlen invázióval összemosni?!

Bravehearth 2016.09.18. 18:49:10

Mi van mátraianna? Ennyire fáj, ha valaki még baloldali politikusként sem óhajt ilyen sivatagi buckalakókat az országba? Vagy neked van ekkora vágyad utánuk? Mert akkor nem a képviselőnőt kell ekézni, hanem felülni a repülőre és kitakarodni a migráncsok közé! És akkor te is boldog vagy és nekünk sem kell elviselni ezt a sáskahadat! Sem téged...
Ja, ha már történelem: csak úgy érdekel a véleményed, mikor eredményezett ezzel a népséggel való találkozás valami jót nekünk???

Treff Bubi 2016.09.18. 20:23:28

Az a baj, hogy nincs jó megoldás. Európa választhat, hogy kategorikusan megtiltja minden elüldözött, kisemmizett ember letelepedését, vagy beengedi őket, és velük együtt növeli a terrorista cselekmények esélyét. Hosszú távon nagyon veszélyes megágyazni a nyugat-európaihoz hasonló zárt muszlim közösségeknek, mert tökéletes hátországot adnak egy támadás kivitelezéséhez.
Ha a történelem máshogy alakul, és mondjuk Kínából indul el egy gyilkos ideológia, a hazai kínai közösség úgy leszervezte volna az akcióit, hogy a rendőrök semmit sem vesznek észre a robbantásokig. Na ezt a fajta kolóniát képzeljétek el iszlám verzióban.

vezér01 2016.09.18. 20:23:51

Kedves / egy frászt kedves/ Mátrai Anna ! A jugoszláv polgárháború idején rengeteg valódi menekültet - szerbet,horvátot,bosnyákot és magyart - fogadtunk be. Ők is a zöld határon jöttek, különben a jugoszláv katonák elfogták volna őket, de az első magyar határőrnél vagy rendőrnél igazolták magukat és menedéket kértek.Nem követeltek semmit,menedéket kértek és kaptak. Ezt a magadfajta lefizetett barmok egy kalap alá veszik a mostani invázióval,ahol a pakisztáni,afgán,afrikai és a jó ég tudja,honnan nem jövő tömeg a náluk lévő könyvecskékre hallgatva eltépik okmányaikat, megtagadják a magyar hatóságok intézkedését ,tiltakoznak az ujjlenyomat -vétel ellen és követelik,hogy azonnal vigyék őket Németországba vagy Svédországba. Nem mi vagyunk az áhított célországuk, de ne feledjük, Németország több,mint egymillió "menekültjéből" csupán 63 állt eddig munkába. Most " csak" ezer valahányat óhajtanak visszatoloncolni hozzánk,de ez a szám korlátlanul bővülhet bármikor. Nem kerül szóba,de 10000 körüli azoknak a száma,akik nálunk adtak be kérelmet és ügyük elbírálás alatt áll. Őket mi fogjuk befogadni, erre a keresztényi szereteten kívül a törvény is kötelez. De ne Merkel,ne Schulz vagy Soros mondja meg,mit kell tennünk.Ha erre már egy-két magát balliberálisnak valló is rájött,csak örülni lehet.Te meg,Annácska drága,vállalj takarítói állást egy menekültszállón.

eßemfaßom meg áll 2016.09.18. 20:26:01

Hülye

Mármint a szerző

Persze lehet, hogy csak szimpla DK propagandista.

Persze ez akkor megint azt is jelenti, hogy hülye

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.18. 21:37:21

IRA, ETA, Vörös Brigádok, FLNC, Vörös Hadsereg Frakció, November 17. Együttesen sok ezer európai haláláért felelősek. És persze mind kizárólag arab srácokból álltak, ugye?

Ne tegyünk már úgy, mintha a terrorizmust az arabok találták volna fel!

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.18. 21:39:05

@zsírvezér: Hát ja... A kereszténység is piilanatok alatt lett államvallás a Római birodalomban. Csak úgy megtörtént, hip-hopp és másnap kihírdették, hogy innentől kezdve tűzre minden Vesta-szűzzel és csak Krisztust imádjuk.

Krumpli Bogart 2016.09.18. 21:45:02

A menekülteket segíteni kell. Ott, ahol szükségük van rá, az első biztonságos országban. Minden erőnkkel.
Az iszlám inváziót pedig meg kell akadályozni. Minden erőnkkel.
Ez nem annyira bonyolult.
"Befogadjuk" az ide özönlő, isten tudja honnan származó, kigyúrt, belőtt focista-séróval ékeskedő muszlim kanok hadseregét, miközben Szíriában nők, gyerekek, betegek, öregek nyomorognak.
Normálisak vagytok egyébként?
Megjegyzem, hogy egyetlen képviselő sem ért egyet ezzel a baromsággal, csak azt kell kommunikálnia kifelé, amit előírnak neki. Ez a csaj most kimondta, ami a begyét nyomta. Ekkorát még egy MSZP-s sem akar hazudni.

Krumpli Bogart 2016.09.18. 21:52:25

@Ritkov Halo: Terrorizmus ide, vagy oda, terrorizmus nélkül sincs szükség itt muszlim gettókra, iszlám invázióra és villlongásokra.
Együtt élni nem lehet velük, olyan szarul érzik magukat a mi világunkban, hogy gettóba zárják magukat, rühelliik a mi kultúránkat, akkor mi a fenének kell erőltetni, hogy itt legyenek?

Astalavista 2016.09.18. 22:03:18

@Ritkov Halo: Azt ne feledjük, hogy még te is kénytelen voltál a múltidőt használni: "álltak, ugye"... mert bizony Európában egy ideje megszűnt a belső terrorizmus fenyegetése. De biztos van igény rá, ezért importálni kell...

Márk_Márk 2016.09.18. 23:19:50

Az megvan, hogy összevissza egybe?
Én itt adtam fel a firkálmány olvasását.
Aki ennyire analfabéta, ne írjon.
Pláne ne akarjon megmondóember lenni,

dare 2016.09.18. 23:47:24

Geréb?
Néha tényleg nagyon mosolyogtató ez a tempó, talán egy kicsit több Geréb kellene az ellenzéki körökbe, akik nem szeretnék a népet elárulni.
Még 2 hét, és le lehet vonni a konzekvenciát az egészből.
Én is sokáig variáltam magamban mi lenne a helyes, megértek minden oldalt, 1300 vagy több embert el is tudnánk viselni tudom jól, de ez nem ilyen egyszerű.
Nagyon sok oldala van ennek az egésznek, és mindig azt érzem, hogy csak körbejárnak egy kis részt belőle az ellenzékiek, megpróbálják leegyszerűsíteni és elfogadhatóvá tenni, mindig csak egy kis részt néznek és soha egyetlenegyszer sem a nagy egészet.
Tudják jól ők is, hogy a jelenlegi kormány nem is vélekedhet másképp a kérdésben, (van ugye egy Jobbik) és még a saját képviselőik is érzik (tisztelet nekik), hogy nem kéne egy ilyen kérdésben ütni a vasat, mert a választópolgárok érdekeit kellene szem előtt tartani.
Ezért nem tartom túl etikusnak, amit művelnek jelen pillanatban, olyan mintha nem bírnák, vagy nem akarnák felfogni az emberek akaratát.
Miért egy ilyen kérdésben kell szélmalomharcot vívniuk?
NOOORMÁLIS...MARGIT...NOORMÁLIS....
Nem lenne jó végre megvárni az eredményt, és annak tudatában egy egészen más alternatívát képviselni, a jelenleginél persze mindenképpen értelmesebbet.
Én elmegyek szavazni, bekarcolok egy nemet, és adok egy üzenetet a mindenkori kormány kezébe, amellyel azt csinál amit akar (kitörölheti, püfölheti az asztalt vele Brüsszelben, kidobhatja a kukába, kitűzheti a dicsőségfalra...stb) , de a lényegen nem változtat.
Az eredmény a nép hangja lesz!
Jó lenne majd hozzáigazítani a politikát, bármennyire is undorító meg rossz.
Vagy el lehet vitorlázni, és találni kell egy szimpatikusabb nemzetet, ha itt csak ennyire képesek.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.09.19. 00:07:37

- Gyön a migráncs, elveszi a munkád, hál' Istennek, mert akkor van akinek az adójából kifizetik a te közmunka béred
- aztán gyön az 56'
- aztán gyön az őszödi beszéd évfordulója, emútnyócév, szemkilövetőgyúrcsány

a Cipolla meg röhög rajtatok, hogy megint úgy manipulál, ahogy csak akar. Viszont kaphattok egy ingyen jegyet a kisvasútjára, ami elvisz oda, ahova megy: a semmibe!

dare 2016.09.19. 00:17:50

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Én egyáltalán nem ilyen szemmel nézem.
Rám semmilyen szinten nem hat a gyűlölködés, nem érdekel, és sok más embert se.
Ezért nem kell az eredményt úgy értelmezni, ahogy fogják sokan sajnos.

andrásúr 2016.09.19. 05:41:31

@Bravehearth: Az Annát javasolom a migránsok ágyasának !

Krutzifix 2016.09.19. 07:26:30

@zsírvezér: És a bevándorló kínaiakból is meghatározó politikai tényező lett? Vagy más, bevándorolt, vagy betelepített népcsoportból? Egyet mondjon az erdélyi magyarokon kívül, mert ők elfoglaltak néhány helyhatósági és kormányzati pozíciót, az tény. Nem kellene időnként elgondolkodni, mielőtt badarságokat kezdünk írogatni? Akárcsak Orbán, csak ő beszél, a hívek és a tájékozatlanok meg azt hiszik, az az igazság, amit ő mond. Ha holnap azt mondja, hogy kútba kell ugrania mindenkinek, akkor kis hazánk lesz a legnagyobb tömeges öngyilkosság helyszíne.. Egyébként a kereszténység eredendően a kirekesztésről, a más vallásúak irtásáról, ellehetetlenítéséről, üldözéséről szól? Mert ha erről, akkor igaza van Móricznak, egyébként meg húzzon azok közé, akik nyilván megvették kilóra, hogy ilyeneket beszéljen az ő médiumukban.

eßemfaßom meg áll 2016.09.19. 07:31:46

@Ritkov Halo: Ezek mindegyike egyrészt múltidő, másrészt szimpla polititikai csoportok adott országban valamilyen politikai célért. Az iszlám ugy enbloc fenyegeti válogatás nélkül az összes nemiszlámhívőt (téged is ha nem vagy hithű muzulmán) ugyanis te egy kutya vagy akit megölni dicsőség.

Ad Dio 2016.09.19. 07:34:58

Berlinben, a világ legliberálisabb városában minden 10. szavazó csatlakozott a német értelemben vett szélsőjobbhoz. Az ÖSSZES mérsékelt párt jelentős szavazóbázist vesztett. Meddig kell még szembemenni a józan ésszel?
A baloldal hübrisze szinte emberi ésszel felfoghatatlan.

A menekülteken segíteni kell. Sőt! a nyomorgókon is. OTT ahol a problémájuk születik.
Európa integritását pedig meg kell őrizni, épp azért, hogy megtehesse mindezt.

Ha a trampli nyer amerikában, az KIZÁRÓLAG annak köszönhető majd, hogy erre az egyetlen kérdésre jó választ adott. egyébként minden szempontból vállalhatatlan a figura. Jobboldali szavazóként Clinton győzelmének drukkolok, amióta a Sanderst kigolyózták.

eßemfaßom meg áll 2016.09.19. 07:44:49

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: A migráns nem veszi el a munkát (ez itt nem a south park-land, nem a mehikóiak jönnek) mert nem dolgozni jön, arra alkalmatlan, se a tudása, se a képzettsége se a képessége nincs meg ahhoz, hogy európai munkát végezzen (ezt nem a #geciorbánista faszistanácigyűlölködők mondják hanem a jótolerásnwilkommennémet gyárosok meg szociomóusok) hanem szimplán felélni az európai szociális rendszert rövidtávon, hosszutávon meg túlszaporodni a sok hülye európai barmot aki csak annyi gyereket csinál amennyit jó európai körülmények és életszínvonal között fel tud nevelni.

zsírvezér 2016.09.19. 08:11:12

@Krutzifix: Nem politikai nem lett, de jelentős gazdasági tényezőkké lettek. Integràlódnak a magyar társadalomba, részévé lesznek. De hivatalos adatok szerint a most érkezettek àtlagban 15 évig nem állnak munkàba.
Az ázsiaiak többsége, nem megkerülve,hova tovább egy harmadik ország oktrojàlàsa nyomàn, hanem hivatalosan került az országba. Egyébiránt a németországi török diaszpóra igen jelentős politikai erőt képvisel. És érdemes kitekinteni,hogy azokat miként rángatja Erdohan.
Igen ha nincs több észérv akkor most csapjuk fel a kereszténység alapértékeinek kártyáit...
Mivel Bundes Mutti hamisan ezen alapelvek mögé hívta meg országába a menekülteket, úgy gondolom most talán egye még amit főzött.
De úgy látom, hogy egy kiadós orbànozàsra minden alkalmat még kell ragadni. Végül is ez könnyebb mint megoldást találni egy kontinens gondjaira. Amit felőlem folytathat, mert pont ugyanolyan népszemétnek tartom mint az elmúlt majd hatvan év minden politikai szereplőjét. Szóval se ezek se azok nem vettek még kilóra, sajnos. Mondjuk érdekes, hogy egy olyan országban élve vádol bérkommenteléssel , ahol az ötvenhatos forradalom nagy alakjai között tartják szàmon azt a Nagy Imrét aki a felkelést kiváltó kommunista kormány belügyminisztere volt. Mintha
a volt auschwitzi lágerparancsnok a náci bűnösök
elfogására szervezett bizottságot vezetné.
Sajnàlom ,hogy az európai népek vélt okokra visszavezethető bűntudata,elnyomja az önvédelmi reflexeiket.

Buchhalter 2016.09.19. 08:36:21

Kíváncsi leszek mikor lesz egy vérgőzös barom Németországban a,aki bemegy egy menekültekkel teli gettóba és elborult aggyal halomra lő közülük több tucatnyit,mert az idióta Merkel politika ennek ad táptalajt.vagy lehet neki és a slepjének meg aki dróton rángatja Mutit(USA) ez a célja?Egy gyengülő,káoszba fulladó Európa?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.19. 08:51:14

Érdekes olvasni, hogy a fizetett ballib bérrettegők, miképpen írják ki a saját soraik közül, aki mást merészel gondolni, mint azt a balliberális véleménydiktatúra megparancsolta.

Ha valaki nem azt gondolja, mait a Soros Gyurcsi alapítványai, álciviljei súlykolnak, az áruló lesz. S mint ilyen irtandó.

Vélemény szabadságra szarnak magasról.
Ha más a véleményed, akkor Mátrai Annák megjelölnek, és rádfestik a céltáblát.

Ami csak azért nem baj, mert a Mátrai Annák körében gondolkodó embereknek már rég nincs semmi keresnivalója.

we dont want arabs here..So what 2016.09.19. 09:15:28

Itt a bizonyíték arra hogy elehet valaki hazafi és patrióta akkor is ha a politikai nézetei baloldaliak. Egyébként halkan jegyzem meg hogy amíg az MSZP nem jön rá erre a tényre addig soha semmit nem fog ebben az országban nyerni tapasztalaton kívül..
Idegen segget nyalni és birka módra bégetni ahogy a németek elvárják nem valami hazafias cselekedet..sőt.. Tisztelet a képviselő asszonynak, ahogy Schiffernek is mert kiállnak a véleményükért a sakálokkal szemben..

mojszipupi 2016.09.19. 09:49:49

Móricz nem akar bevándorlókat

Mondja ezt az ország kínai kerületében :DDD atyaúristen...

Márk_Márk 2016.09.19. 10:46:47

A cikket elkövető marha meg nem ismeri a helyesírást.
Vajon mi lehet a végzettsége? Egyáltalán van neki olyan?

Neo07 2016.09.19. 11:13:27

Kedves Anna!
Ön szereti a burkát vagy a fejkendőt? Mert ha mégis megvalósulna az ördögi terv és betelepítenék sokat szenvedett hazánkba az idegeneket, szokjon rá a fejkendőre és felejtse el a rövidnadrágot, felejtse el azt, hogy bikiniben fürdőzzön – ugyanis a bevándorlók nagyon nagy része k.rvának nézi a rövidnadrágos, hajukat szabadon mutató nyugati nőket. Ez a tény nem bosszantja önt? Nem fogja tudni átnevelni ezeket, mert a vallásukba vetett hit erősebb, mint a józan eszük.

Ne felejtse el: ők nem lesznek toleránsak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 12:26:32

@Ad Dio:

"Ha a trampli nyer amerikában, az KIZÁRÓLAG annak köszönhető majd, hogy erre az egyetlen kérdésre jó választ adott. "

Kicsit megzavartál, a trampliról elsőre Clintonnéra gondoltam.

Szeritem Trumptól nem kell annyira félni, a hatalmát ui. mindenképp erősen korlátozni fogja a Kongresszus és a Szenátus. Még a saját pártján belülről is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 12:34:33

@mojszipupi:

Nem önmagukban a bevándorlókkal van baj, a kínaiakkal pl. semmi baj nincs. Nem azt mondom, hogy legyen még több kínai nálunk, de többször ennyivel sem lenne semmi gond. DOLGOZNAK, senkit nem oktatnak ki erkölcsről, viselkedésről, elfogadják és betartják az ország törvényeit. Én örülök, hogy itt vannak Magyarországon.

A muzulmán és néger söpredékre azonban semmi szükségünk. Ha segítségre szorulnak, adjuk meg nekik azt a SATÁT ORSZÁGUKBAN, ennyi.

mojszipupi 2016.09.19. 12:57:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha valaki akkor a kínaiak valóban elveszik a magyarok munkáját....
"Munkájuk" abban merül ki h áfacsalt és hamisított termékeket árulnak, magyar kereskedők kárára.....
Mindezt mi "ellenőrzés mentes" komplett bevásárlóközpontokkal jutalmazzuk, ők még a vasárnapi zárva tartás alatt is zavartalanul üzemelhettek....
A megfejtés: irgalmatlan fekete pénzt fizetnek a nagyembereknek, hogy károsíthassák a magyarokat

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 13:11:46

@mojszipupi:

Én ezt kicsit másképp látom. Lehet, hogy ÁFA-t csalnak, na de szerited a magyar butikos nem csal ÁFA-t? A magyar üzletek nincsenek tele hamis árukkal?

A kínai csak annyit tesz, hogy mindezt olcsóbban adja. Én meg borzasztó proli módon úgy vagyok ezzel, hogy inkább ezer vásárló jusson olcsóbban ugyanahhoz az áruhoz, mint hogy az egy butikos keressen még többet az amúgy szintén áfacsalt és hamis árun.

Annak ui., hogy ezer család olcsóbban jut ruhához (ezáltal több pénze jut pl. a gyereknek ételt adni), sokkal nagyobb a társadalmi haszna, mint annak, hogy a butikos két héttel tovább nyaralhat Ibizán.

torró 2016.09.19. 19:21:19

A vasárnap esti híradóban, a műsorvezető kérdésére, miszerint nem tart e retorziótól, azt mondta, az MSZP egy demokratikus párt. Móricz Eszter valamit nem tudott pártjáról:)))).
"Fegyelmit kapott az MSZP-s képviselőnő, aki nemmel akart szavazni"

torró 2016.09.19. 19:24:44

index.hu/kulfold/2016/09/19/merkel_menekultek_integracio/
Merkel a menekültválságról: Legszívesebben visszaforgatnám az idő kerekét.
Uff!!

Ad Dio 2016.09.20. 07:57:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Donald Trump egy idióta. Sajnos az amerikai jobboldalnak jelen pillanatban nem telik többre. szégyen.
Én az egész amerikai elnökválasztás kizárólag abból a szemszögből nézem, hogy a gigabirodalom melyik vezetőjével járnak kevésbé rosszul a nem amerikaiak. Én kisebb kockázatot látok a Clinton-nében, mint a trampliban. De egyik sem igazán vonzó. Sandersnek azért örültem volna, mert szépen hazavágta volna az amerikai gazdaságot, így legalább azzal foglalkoztak volna, nem pedig szarkavarással a szomszédságunkban (Ukrajna, közel kelet).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.20. 10:08:24

@Ad Dio:

"Sandersnek azért örültem volna, mert szépen hazavágta volna az amerikai gazdaságot, így legalább azzal foglalkoztak volna, nem pedig szarkavarással a szomszédságunkban (Ukrajna, közel kelet)."

Ebbe így nem is gondoltam bele, de maximálisan igazad van - vagy inkább csak lett volna.

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.20. 12:49:58

@Krumpli Bogart:

"Együtt élni velük nem lehet"

Ez pont úgy hangzik, mint aki már próbálta.

A gettósodás sem arab találmány. MIndenki a sajátjai között érzi jól magát. Nem véletlenül alakultak ki a kínai negyedek. Bostonban az írek is egymás hegyén-hátán élnek. A példákat hosszan lehetne sorolni.
De azt is gettósodásnak lehet hívni, ha mondjuk egy HIT-gyülis emberke céget csinál, és a gyülekezetből szerzi a munkavállalókat.
Ez a fajta gettósodás is legalább annyira zavaró és kirekesztő, mint amelyről írsz.

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.20. 12:56:03

@Astalavista: Még tíz éve sincs, hogy az ETA az utolsót pukkantotta. Az "Igazi IRA" 2015 novemberérben még egy géppisztolyos támadást végrehajtott Nyugat Belfastban, (ezent túlmenően még 5 vagy 6 bombamerényletük volt abban az évben) de amúgy igazad van - nagyon csendesek 2016-ban :)

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.20. 13:10:59

@eßemfaßom meg áll: Lásd, amit fentebb írtam Astalavista kollégának. a múltidőről. Ezek szerint, ha politikai célokért harcolsz, akkor a terrorizmus polgárjogot nyer? A probléma ezzel az, hogy Te, mint túrista bármikor kereszttűzbe kerülhetsz, és akkor az Igazi IRA majd kiad egy sajnálkozó közleményt, hogy nem Téged akartak lelőni, hanem 4 angol katonát, de rosszkor voltál, rossz helyen, szóval bocsika...

"Az iszlám ugy enbloc fenyegeti válogatás nélkül az összes nemiszlámhívőt (téged is ha nem vagy hithű muzulmán) ugyanis te egy kutya vagy akit megölni dicsőség."

Szóhoz alig jutok ekkora botorság hallatán.

Az jön le az írásodból, hogy az a több tízmillió túrista, akik megjárták Tunéziát, Egyiptomot, Marokkót meg az Öböl-menti országokat az elmúlt 30 évben egytől-egyik a sors kegyeltjei, hogy nem mészárolták le őket? Vagy tkp ne is az igazi Egyiptomban voltak, hanem Patyomkin-falvakat, városokat meg piramisokat néztek, ahol a díszletben felkészült, arabnak álcázott, valójában európai színészek és statiszták játszották el a bazár fogatagát?

Vagy kérdem én, hogy van az, hogy mondjuk az Indonéziából (amely a világ legnépesebb muszlim országa), Szaúd-Arábiábólk, Katarból, Omából, Abu-Dhabiból induló gépek fedélzetén, amelyek rendszerint tömve vannak keresztény túristákkal és üzletemberekkel nincs egytől-egyik bomba? Az említett országokban élő arabok mind árulók? Nem tartják be a Korán rendelkezéseit? Ugyan már!

Minden arabot terroristának minősíteni pont ugyanolyan baromság, mint minden egyes Fradi szurkolót bőrfejű, rasszista idiótának nevezni, amiatt a 30 ember miatt, akik tényleg azok és csak balhézni jártak ki a meccsekre.
süti beállítások módosítása