2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Reszkess Gellérthegy, a hatalom szemet vetett Rád!

2016. július 16. - Városi Kurir

letoltes_1.jpg

 

Csepreghy Nándor – Lázár jobbik bal-keze – ez év október 2-ig várja bárki – 0 – 99 éves korig - fantáziadús elképzelését arról, hogyan is lehetne orbánosítani a Gellérthegyet és a Citadellát.

A Miniszterelnökség távirati irodához eljuttatott közleménye szerint pályázatuk célja, olyan

 alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett”

Nem sajnálja rá a fent nevezett úr vezette bíráló bizottság a pénzt, hiszen 40 millió forint közpénzt szánnak arra, hogy

a helyszín vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni.

 

A kiválasztásnál különös figyelmet fordít a grémium arra, hogy az álom – ha megvalósul – illeszkedjen az jelenleg éppen meglehetősen átalakuló budapesti városképbe, tehát minden egyes fa helyét jó esetben egy-egy kőből faragott – hisz sajna nem kertészetet vezet a „dicső” rokona – faimitátum veszi át és néhol előbukkan majd pár erkély is, „hogy jobban lássalak!”. Az is hangsúlyosan számít a döntésnél, - tudatja a közlemény - hogy a kiötlő mennyire érez rá a helyszín szimbolikájára, esetleg új jelképes hely megteremtésében gondolkodik-e. Nem mellesleg fontos az is, hogy a természetbe jól beleillő épített elemeket is – legjobb, ha jókora stadiont – tartalmazzon az elképzelés. Egy-egy terv készítője minimum 300 ezer, maximum 8 millió magyar közpénzforinttal lesz gazdagabb.

Amennyiben sikeres és eredményes lesz a pályázat, ne legyen kétségünk, az a sok rendetlenül, össze-vissza növő „zöldség” - növényzet – megtanulja mi a „móres”, lesz ott rend! Az önfejűbbjének pedig annyi! - kedves tarhajúak védősorfala között végzi be.

jegyzi: BolNa

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr648892802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.16. 11:23:58

A városligetben több zöldet terveztek és felújjított épületeket, amik jelenleg használhatatlanok.

Hála az égnek ezt a zöldek megakadályozták, mert csak.

Remélem mindent megakadályoznak a Gellért téren is, agynélkül ahogy szokták.

Ideje hogy megismerje a magyar társadalom rendesen, az elfajzott minden fejlődést meggátló marhákat !

Komodoi 2016.07.16. 11:31:12

Az ocsmány sörnyitó szobrót tényleg el kellene távolítani a Gellért-hegy tetejéről, de nem szabad valami modernkedő förmedvényt a helyére tenni. A jelenlegi kurzusban nem bízom hogy jól oldja meg.

balfa 2016.07.16. 11:47:47

@Trompf: a zöld nem csak egy szín a látványterven, papa

czjanos 2016.07.16. 11:54:26

Egyszerűen: át kell helyezni Felcsútra.

Thomas Dantes 2016.07.16. 12:43:05

@Trompf: Hála za égnek buta vagy. Amit mondasz valótlan. Hallgass meg talán szakembereket.

ebella 2016.07.16. 13:00:17

Az Orbán, a saját koszvadt faluját bizergálja!

citrix 2016.07.16. 13:16:48

Van-e a fővárosnak egyetlen frekventált területe amire ez a rezsim még nem vetett szemet? A Gellért hegy átalakítása már el van döntve és az is hogy ki mennyiért és mit végez. Legszebb lenne a régi pálmaágas szabadság szobrot elvinni és egy sokkal hatalmasabb aranyozott Orbán szobrot emeli a helyére ami a főváros minden pontjáról látszik. Ázsiai minta már van, fontos szövetségeses országban :-(

kalevaleez 2016.07.16. 13:22:34

már többször javasoltam és végre (!!!) eljött az alkalom.

itt az ideje piramist emelni orbánnak :)

Buchhalter 2016.07.16. 13:41:05

Ekkora barom egy cikket!

viharsarki 2016.07.16. 14:54:07

Attól tartok, ha legközelebb felutazom Budapestre, már nem fogok ráismerni a fővárosra. Annyi eszement átalakitás, átkeresztelés történt az elmult hat év alatt, hogy mint mondani szokás a szülőanyja sem ismerne rá. De ez még csak hagyján, ahogy és amilyen minőségben készül minden. Kivágott fák, járhatatlan utak jelzik az átalakitók alkotásait, Vajon az elmebajban, mely ugy tünik fertőző, milyen fajtája ez a mindent átalakitani, megváltoztatni kivágni, lebontani átrendezni akaró téboly. Nem tudtam amultkor, hogy sirjak, vagy nevessek, amikor megláttam a Duna lépcsőjére telepitett József Attila szorot, mert megjelent szemeim előtt, hogyan boritja majd el az áradó Duna. De sirhatnékom támadt az árnyas lombjaitól azért megfosztott utca hogy alatta mélygarázs legyen. Noha nem élek Pesten, de együtt háborgok a ligetvédőkkel, és a Romai partiakkal. És most jön a Gellérthegy is. És még mi várható, mire nem pazarolják azt a pénzt, amiből emberibb megélhetést, munkahelyeket, leleket gyönyörkodtető parkokat és még kidja mi mindent lehetne csinálni. Az egészségügyi, meg az oktatási problémákról már nem is beszélek, ugy sem hallják meg akiknek kellene, ha még százezer ennyien szólnánk is. És anűmi a szomoru, lassan már nem lesz széles hazába olyan falu sem, ahol ne akarnának uj "faluképeket kialakitani, lasan onnan is eltünnek a régi életről szóló házak.
A multat végképp eltörölni, - énekeltük valaha de nem erre gondoltunk! Nem elődeink nemes alkotásának, kialakitott tájainak eltörlésére. Vajon medig mennek még el? És vajon meddig hagyjuk?!

Lődörgő Hollandi 2016.07.16. 15:20:03

Hordják át Felcsútra és építsenek stadiont a helyén? Vagy faragják az oldalába a fociválogatott arcképeit?

monddazigazatmar 2016.07.16. 15:27:06

Jajj, usgyi tüntetni, a zorbán el akarja lopni a Gellérthegyet! Ha sikerül megakadályozni akkor ott van rögtön a fürdő, megünnepelhetitek a nagy győzelmet a többi fartúróval.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.16. 15:27:58

@viharsarki:

Ebből is látszik hogy nem sokat jártál Budapesten

A Demszkí érában a szocik hagyták lerohadni Budapestet.
Szinte semmi nem épült.

Ígérgettek Moszkva Tér felújjítást, 4-es metrót meg mindent.

Semmi nem lett, mindent Tarlósék építettek fel.

Éppen ez fáj a ballibeknek.
Hogy amióta nincsennek hatalom közelébe, épül és szépül Budapest.

Ezért fikáznak és akadályoznak meg minden beruházást.

monddazigazatmar 2016.07.16. 15:29:46

@viharsarki: "s még mi várható, mire nem pazarolják azt a pénzt, amiből emberibb megélhetést, munkahelyeket, leleket gyönyörkodtető parkokat és még kidja mi mindent lehetne csinálni. "
Speciel munkaerő hiány van, nem zavar? Ha a lerohadt városligetet akarják kicsit felújítani, akkor odamegy hetven drogos, aztán hőbörög. Ha pedig bármit is építenek, akkor jönnek az ilyen cikkek, hogy minden maradjon a régiben

Afrika steht an der Elbe 2016.07.16. 15:51:35

@viharsarki:
Még szép, hogy sokat változott Budapest. Demszky 20 évig nem csinált semmit. Leszámítva, hogy a négyes metróval kampányolt 1990 és 2010 között.

Agyon is csapnám Tarlóst, persze jelképesen, ha még mindig ugyanaz lenne minden, mint 6 éve.

Merlot 2016.07.16. 16:02:15

@viharsarki: "És vajon meddig hagyjuk?! "

Jó kérdés, egy törökországi elbukott katonai puccs napján.
Valami mást kell kitalálni Orbán ellen.
Mondjuk mit szólnátok egy valódi összefogáshoz, ami eltakarítaná törvényes választások útján ezt az országvesztő, tolvaj bandát?

Merlot 2016.07.16. 16:06:54

@monddazigazatmar: Lerohadt országban, lerohadt városliget? Miért furcsa ez?

Te mikor jártál ott utoljára? Csak nem a május elsejei felvonulások alatt integettél Kádárnak? :D

monddazigazatmar 2016.07.16. 16:19:42

@Merlot: Az hogy jön ide pofika, hogy mikor jártam a Városligetben?
Jártam ott. Láttam a szép időkereket, elmentem a drogtanya mellett, kb 200 méterre már lehetett érezni a fúszagot.

micsoda? 2016.07.16. 16:35:45

Szerintem túl sokan vannak a megmondók, és ezért találnak ki újabbnál újabb átalakításokat, közneveket. A török eseménnyel kapcsolatban jutott eszembe, ha nálunk is cél lenne a kormányfő rezidenciája, akkor a várnegyednek annyi.

Való igaz, hogy az a vidéki, aki korábban sokat járt Budapesten, csak a legújabb térképpel közlekedhet. Például a lágymányosi híd miért lett Rákóczi híd,? Nem méltó a névhez, mert a híd ritka ronda. :)

Sebaj, azok akik most törlik a múltat, idő múltával hasonlót tapasztalnak.

Gyorgy Nagy 2016.07.16. 16:41:55

A piacon két férfi röhőgve beszélte hogy a szobor helyet Orbánt kéne felrakni világitó fejel footbal cipőben husz méteres nagysàgban mint a magyarok géniusza.

_droid_ 2016.07.16. 17:36:52

@viharsarki: a duna lepcsojen mi? google streetview-n meg tudod nezni, milyen magasan van a szobor, ha ritkan jarsz budapesten.

jolankovacs 2016.07.16. 17:55:54

Borzalmas milyen intenzitással vernek szét mindent a hatalom által fizetett trollok. Persze lehet, hogy meggyőződésből védik a védhetetlent.

monddazigazatmar 2016.07.16. 18:51:24

@jolankovacs: Mi lett szétverve, te nyomorult? Mi azon a védhetelen dolog, hogy mondjuk végre valaki rendbe akarja rakni a városligetet meg a gellérthegyet?

Ott van a város felett egy rakat szar citadella, semmire sem jó. Illetve arra jó volt, hogy a vállalkozó odacsinálja a teraszt, amire semmi engedélye nem volt.
De nehogymá az orbán hozzányúljon, minden úgy jó ahogy az van.

viharsarki 2016.07.16. 18:52:55

Nem tudtam egyes berkekbe mekkora darázsfészekbe nyultam. Mindössze két dolgot jegyeznék meg: a dunaparti lépcsöt kellett volna irnom. Ami a munkaerőhiányt illeti Nem munkaeriány van simán, hanem a képzett munkaerő hiánízik. Van egy két uj beruházás amit nem tudna beinditani termelésre, mert nincs esztergályos, és egyébb képzett vasmunkás, nincs elég varrónö, arról hogy vidéken nincs elég ápolóno, orvos a jól képzett szakemberek ugyan is elmentek külföldre, a képzetleneket meg sokszor még összeszerelésre sem tudják megtartani a gyárakban, mert lakóhelyet nem tudnak biztositani a kb 1oo km-es három müszakos utazást meg nem birják el huzamosan. Nem árt, ha kissé jobban tájékozódnál. Ami a 4-es metrót illeti első kormányra lépésekor maga Orb-n miniszterelnök ur állitatta le. Valójában tirkán járok Pestre, de a kopasz Kossut teret, az átalakitott Betonsikságot a Széll Kálmán téren nem szivesen nézegetem. Ami a Gellért hegyet illeti azt bün beépiteni.

Bafana 2016.07.16. 19:39:19

Furcsa a liberális gondolkodás:
Ha hozzányúlnak, az a baj, ha nem nyúlnak hozzá és lerohad, az a baj.
Nem foglalok állást a kérdésben, de azt szeretném, ha a világ legnagyobb sörnyitója maradna a helyén.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.07.16. 19:53:57

Gyurcsány-apro villát építenék rá, akkor nem lenne ellenvetése a tisztelt ellenzéknek

fidesz maszop dk egykutya 2016.07.16. 21:20:25

@monddazigazatmar: "fűszagot" :D te milyen elképesztően hülye vagy.

monddazigazatmar 2016.07.16. 21:32:45

@fidesz maszop dk egykutya: És hogy mondja a te okos fajtád faszfej? marihuánaillat?

monddazigazatmar 2016.07.16. 21:35:07

@viharsarki: Nem fáj a sok hülyeség?
" Nem munkaeriány van simán, hanem a képzett munkaerő hiánízik"
Az nem ugyanaz? Azzal mit lehet kezdeni, hogy a viharsarok meg borsod tele van írástudatlan és mindennemű képzettség nélküli emberekkel? Mesélj, mégis milyen munkát és ki fog adni a hatosztályos fogatlan cigóknak?

jjoey 2016.07.16. 22:49:28

Gellerthegy, atveszi az Orbanhegy nevet.
Szabszobor noje atmegy a nemzet focistajava, nem olajag, hanem labdat rugo felcsuti torpe.
Egesz leont betonnal
Szobor Bethlennek, Sztojainak, es mindenkinek aki urambatyam vilagoert harcolt Magyarisztanban.

Avagy, Gellert puspok. Nyugati vilag. Menjenek a francba, elen a roman allamtitkarral, aki annyira volt elnyomva csau altal, hogy tanulhatott...

Habony Árpád. 2016.07.16. 23:18:18

Leszarom a gelerthegyet, de ha Viktort zavarja a kilatasban, akkor szerintem nyugodtan lebontathatja.

KurucInfo Főszerkesztő 2016.07.16. 23:25:03

Hajra azonnal elolancot szervezni a Gelerthegy kore, hogy a patasorban ne tudja ellopni.
Na ugylatszik a terror tamadas utan ket nappal, a budos libsik meg nem merik nyomatni, "naci orban uldozi menekulteket" dumat, hanem helyette kitalaltak valami ujabb elmebetegseget.

ember100 2016.07.16. 23:29:38

@Komodoi:
Helló !

A szerinted ocsmány szobrot Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotta meg és Budapest a németektől való felszabadulására készült .
Gyökér vagy !

ember100 2016.07.16. 23:33:34

@Trompf:
Helló !

Ja ja több zöldet meg ültetnek egyből 60-80 éves fákat is a kivágottak helyére gondolom megoldották az időgyorsítást :)
Milyen fák alatt fognak a gyerekeid játszani ?

ember100 2016.07.16. 23:36:28

@kalevaleez:
Helló !

Plagizálsz ,
Én már többször is írtam hogy felcsútra minimum egy piramis kellene ami legalább 10 szer akkora mint a Gizai .
MEGÉRDEMLI :)

monddazigazatmar 2016.07.16. 23:57:52

@jjoey: Ha nem lennél ennyire hülye, akkor tudnád, hogy Orbánhegy már van. Régóta.

monddazigazatmar 2016.07.17. 00:00:56

@ember100: Hát a te gyereked gondolom eddig pont az alatt a 34 db fa alatt játszott mindig. És megfullad a város, ha az a 34 fa nem gárcsa a zoxigént.

Punxsutawney Mormota 2016.07.17. 09:17:18

@Trompf: Hazudj még tovább, talán a jövő heti ebédedet is kifezetik, tesó!

Ejkekjetter 2016.07.17. 09:52:34

A Gellérthegyre úgyis Makovecz borzalmas panteonja lesz odabaszarintva, tervezgették már mióta, remélem a Citadella 4 You Kft. lesz majd a kivitelező. Ezt az MSZP alatt végig pusztult az ország dumát talán az akkori ellenzék építő jellegű hozzá állását figyelembe véve kellene hangoztatni, de tudom én vagyok a hülye, hogy nem ismerem fel pl. a várba építendő kibaszott lovarda jelentősségét és fontosságát.

Celtic 2016.07.17. 11:14:45

Bazmeg....Hihehetlen. Nem lehetne beken hagyni ? En mondjuk a telefirkalt/lekopott jelzotablakat cserelnem le, oszt annyi. Meg csak utakat sem kell felujitani.
Ja, esetleg tobb szemetest tennek ki es gyakrabban uritenem, meg talan nyilvanos WC sem artana. De amugy ugy kellene hagyni az egeszet, teljesen jo hely, nem kellene elcseszni, mert a Meszarosnak nem folyik be eleg penz naponta....

Esigen, tobb szemetest + nyilvanos wc-t mindenhol szivesen vennek, de erre nem kell palyazatot kiirni, csak meg kellene csinalni...

lol7 2016.07.17. 11:40:44

"A kiindulási alap: amit ez a kormány tesz az csak rossz lehet."
A fideSSnél sajnos alap.

ember100 2016.07.22. 10:16:19

@monddazigazatmar:
Helló !

Egyes leülhetsz :)
1. Feleslegesen vágják ki a fákat , részletkérdés DE fölöslegesek oda az épületek máshol is lehetnének pl . a Nyugati mögött
2. Talán tudod a fák lassan nőnek egy 610 éves fához 60 év kell
3. Nem fullad meg a város DE remélem te igen ! főleg ha mindenhez ilyen a hozzáállásod :)
süti beállítások módosítása