2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

„Akár fejjel is áttörjük a falat! Nincs pótvizsga, ez a kormány nem kiskorú, ezért nem kell visszavennünk őket az iskolába. MEGBUKTAK!"

Képgaléria a Tanítanék Mozgalom tüntetéséről percről percre

2016. június 11. - Városi Kurir

TÜNTETÉS PERCRŐL PERCRE

16.25 A tüntetés végén a már szokásos módon közösen elénekelték a jelenlévők a Kossuth - nótát, miközben a tömeg a "Nincs hatalmad felettünk" mondatot skandálta folyamatosan. Hivatalosan a tüntetés utolsó mondata ez volt: "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!"

132.JPG

1233.JPG

 16.20 "Hoztam a jövőt!" - kezdte beszédét Sándor Mária, majd így folytatta: "beteg az ország, együtt gyógyítsuk meg!"

12.JPG

16.15 A Tanítanék Mozgalom önkéntes magánszemélyek jelentkezését várja, olyanokét, akik ezentúl vállalják a nevüket és a harcot gyerekeink jövőjéért. Akik ilyennek érzik magukat, jöjjenek fel hozzánk!

4444.JPG

 

16.10 "NINCSEN HATALMATOK FELETTÜNK!"

22222.JPG

15.55 Orbán Viktor érdemjegyének kihirdetése előtt kapcsolták Piltz Olivért Miskolcról. "Nálatok a pénz, de miénk a tudás!"

11111.JPG

15.52 A kormányzati szereplők oktatásról szóló idézeteit olvasták fel, majd közfelkiáltással "megbuktál" valamennyiüknek elégtelen érdemjegyet osztottak ki a tüntetők. 

22222.JPG

 15.36 Abban a pillanatban csapott le a vihar a tüntetés helyszínére, amikor a Tanítanék Mozgalom két vezetője Törley Katalin és Pukli István a következő felütéssel kezdte páros beszédét: "Azt szeretnénk még elmondani, hogy mindannyian egyetérthetünk abban, hogy nagyon szar érzés úgy harcolni, hogy tudjuk, átvágtak minket a palánkon. Az, hogy itt vagytok, az az igazi rock and roll!" A tömeg a vihar ellenére - akár csak januárban - egy emberként kitart.

11111.JPG

 15.29 Galló Istvánná - PSZ - "Sokat ültünk, sokat beszéltünk, sokra jutottunk, semmit sem értünk el!" A tömeg hangosan skandálja: NEM ADJUK FEL

2222.JPG

 15.21 Mendrey László - PDSZ - "Az arc nélküli társadalom kialakítása nem rémálom többé, hanem szörnyű valóság". "A nyár rövid pihenés és erőgyűjtés időszaka lesz, nem adjuk fel, mert nem adhatjuk fel!"

1111.JPG

 

1505 - Elégedetlenek az ikonikus helyszínen.

444.JPG

666.JPG

 

14.51 - A demonstrálók átértek Budára...

333.JPG

222.JPG

 

NOCSAK!

forrás: Amerikai Népszava

AZ ATV TULAJDONOSA ORBÁN MELLETTI SZAVAZÁSRA BUZDÍT

 

Az ellenzékinek tartott televízió, az ATV tulajdonosa állást foglalt az Orbán-féle népszavazás ügyében. Németh Sándor szerint:

1. El kell menni a népszavazásra.

2. Ő a kvóta ellen (vagyis Orbán Viktor mellett) fog szavazni. Ez nyilvánvaló útmutatás a Hit Gyülekezete tagjainak és az ATV nézőinek.

 

 

Vidám vasárnapi vicsorgás az üldözöttek, a menekültek, az elesettek ellen az irgalmas Isten, valamint a szelíd és alázatos szívű Jézus nevében.

 

2010 óta mondjuk, hogy a Hit Gyülekezete paktumot kötött Orbánnal, amelynek az MDF hátbaszúrása mellett az ATV is része. A Heti Válasz az Iszonyból viszony című cikkében ezt kölcsönös meg nem támadási egyezménynek nevezte. A Hit Gyülekezete ennek a paktumnak köszönhetően kapott egyedüli kisegyházként egyházi státuszt. A paktum előtt a Fidesz a Hit Gyülekezetétcsaládellenes destruktív szektának nevezte.

Az ATV tudatosan és szándékosan manipulál, a demokratikus ellenzéket Orbán kezére játssza és belekonszolidálja a rendszerbe. Németh Sándor ATV-je az objektivitás hamis látszatába csomagolva manipulál, hazudik, engedi le a gőzt, akadályozza a tisztánlátást.

2010 óta mondjuk: az ATV nézése vagy a szabadság. Ez az igazi választás. Egyre többen veszik észre az ATV igazi szerepét, amely 2010 óta nem változott, csak kevésbé rejtett, mint korábban. Németh egyre bátrabban és nyíltabban mutatja meg a csatorna igazi arcát.

A tisztességtelenség abban áll, hogy Németh Sándor gondolkodása megegyezik Orbán Viktor fasiszta nézeteivel, de azt a látszatot kelti, mintha az ATV az ellenzék televíziója lenne. Megfizet egykori liberális újságírókat, hogy ezt a hazugságot leplezzék. Németh éppen olyan diktátor, mint Orbán, politikai nézeteit tekintve semmiben nem különbözik tőle. Ugyanakkor megtéveszti és az orránál fogva vezeti a demokratikus gondolkodású embereket.

A hamis próféta hamis televíziója olyan, mint a kígyó az Édenben. A báránybőrbe bújt farkas a "vidám" vasárnapi vicsorgás közepette, a nézői álkérdésekre válaszolva mutatja meg ennek a csatornának az igazi lényegét. Egyház létére menekültek ellen uszít, nem a gyengét és az üldözöttet pártfogolja, milliárdos vagyonát félti, hogy ne kelljen ezeket támogatni. Rasszista uszítást folytat ellenük.

A Hit Gyülekezete favoritja az amerikai elnökválasztáson Donald Trump, egy romlott, szexista és rasszista figura, akit még az amerikaiak is fasisztának neveznek. Ez az ember imponál nekik, mert bevándorlóellenes, miközben az ő családja is bevándorló.

Németh Sándor, az ellenzékinek hitt ATV tulajdonosa, most Orbán melletti szavazásra szólított fel. Akkor vajon milyen szellemiségben működik az általa kézzel vezérelt ATV?

 

Aki teheti, mentse ki gyermekét a közoktatásból!

Ketten az oktatásról

isi.jpgPukli István is egyetért Vekerdy Tamás gondolatával: a jelenlegi oktatás csak árt a gyerekeknek, aki teheti, vigye el a közoktatásból a gyerekét. A pszichológus máshol arról is beszélt, hogy a mai oktatási rendszer nem állampolgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni. Nincs más cél, mint a jól irányítható, arctalan tömeg kialakítása. Szorongó gyerekekből, szorongó felnőttek lesznek.

KOLLEKTÍV KIAKADÁS

A MAX TAXI és a FŐTAXI közös közleményben határolódnak el a taroktól!

taxi2.pngA Főtaxi és a MAX TAXI közösen határolódik el az Erzsébet téren történtektől

A Főtaxi és a MAX TAXI képviselői értetlenül állnak a tegnap esti órákban, a belvárosi Erzsébet tér környezetében történtekkel szemben, ahol egy 50-60 főből álló csoport a drosztoknál tartózkodó taxisokkal szemben fenyegetően lépett fel.

A sajtó két taxitársaság vitájának állította be a történteket.Úgy a Főtaxi, mint a MAX TAXI elhatárolódik a történtektől, részben mert semmiféle konfliktus nincs a cégek között, részben pedig azért, mert ha lenne is bármilyen vitás kérdés, azt biztosan tárgyalóasztalnál döntenék el.

A taxitársaságok a jó hírnevük csorbítására irányuló provokációnak tekintik a történteket és egyben mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderüljön kinek az érdekében állt a tegnapi provokáció. Büntető feljelentést tettek és tesznek az ügy kiderítése érdekében.

 A Főtaxi fegyelmi eljárást kezdeményez az ott megjelent taxis kollégáikkal szemben.

 Budapest, 2016. június 10.

Ma ünnepelné születésnapját MÁRKUS LÁSZLÓ, Kossuth-díjas és háromszoros Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Mottója: "Ez a hivatás egész embert kíván. Még a háború alatt megfogadtam: ha sikerül ez a pálya, csak ennek élek. Erre tettem fel az életem - én ebben a szellemben élek"

2.jpgSokoldalú, rendkívüli tehetségű művész volt, jellegzetes humorát bohózatokban, vígjátékokban mutatta meg, de mély jellemláttató képessége a drámai szerepekben is utánozhatatlanul érvényesült. Számtalan film- és televíziós szerep, rádiófelvétel őrzi munkáját.

Tovább

Hív a metró, vár a MÁV!

Egyre növekszik a kérdőjelek száma a 3-as metró felújítása körül, pedig vészesen közeledik a munkálatok kezdési időpontja, amelyről a tegnapi közgyűlésen Tarlós István is beismerte, hogy alighanem komoly csúszást szenved.

metro.jpegA ma még a kék metrót használó, több mint napi 500.000 utasat legkevésbé sem érdekli, hogy a főváros milyen módon szerzi be azokat a buszokat, amellyel jelentős részük naponta el akar jutni a munkahelyére, az iskolába, vagy csak egyszerűen - ahogy mondani szokás - Á-ból B-be. A beszerzés körüli harc újabb csörtéjének, újabb fejezetének vége ismét nem a megoldás, hanem ismét csak a bizonytalanság, mivel a fővárosi közgyűlés - eddigi „önmagát” meghazudtolva- keményen ultimátumot adott a kormánynak: vagy július 5-ig a Magyar közlönyben vállal garanciát, hogy az általa erőltetett buszbérléshez finanszírozza a többletköltséget, vagy - ahogy már régen tervezték - megveszik a lengyel Solaris buszokat. Azt is említsük meg, hogy jelenleg csak száztíz busz vásárlásával számol Budapest vezetése, pedig a szakemberek számításai szerint legalább 150 járműre lenne szükség, a különbség oka, hogy a kormány saját elképzelésének irányába tereli a döntést, a lényegesen drágább kiszervezés felé. Ennek a többlet költségének megtérítését akarja mostani döntésével kiszorítani a kormányból a közgyűlés.

Mindeközben - ahogy azt Szaniszló Sándor elmondta - szinte senki nem foglalkozik az egyéb kiegészítő lehetőségekkel, pedig a tervezett buszszám - mint mondja - ha rendelkezésre áll is, kevés arra, hogy kiváltsa a 3-as metrót, hiszen az utasok alig 60 százalékának utaztatására elegendő. Az ülőhelyek összehasonlításakor még rosszabb az arányszám, hiszen az csupán 40%-a  a metróénak, és ez különösen az időseket, betegeket, kismamákat érinti rosszul. Mindezek ismeretében Szaniszló Sándor „BKV bérletek érvényesítése a MÁV fővárosi szakaszain” címmel nyújtott be előterjesztést szerdán a közgyűlésnek. A vasúti kapacitás megnyitása esetén az utasok felét vasúton, a másik felét buszokon, aránylag komfortosan lehetne szállítani. Észak- és Dél-pestről – Ferihegy megállóból, Kőbánya-Kispest megállóból, illetve Pestszentimréről - személyvonattal lehet bejutni a Nyugati pályaudvarra.  Szakértők szerint azt is elbírná a menetrend, ha óránként egy plusz vonatpárt is beállítanának erre a szakaszra, így 12 perces lehetne a szerelvények követési ideje, ezzel is segítve a metró szerelvények pótlását. Ehhez arra van szükség, hogy Tarlós István dűlőre jusson a kormánnyal és a MÁV-val, mert a mostani gyakorlat értelmében a gyorsvonatra és az IC-re Budapest határán belül is jegyet, sőt pótjegyet is kötelező venni, mivel a BKV bérletek nem érvényesek ezekre a „viszonylatokra – állítja a képviselő. El kell tehát érni, hogy a város területén - legalább ideiglenesen - a felújítás ideje alatt minden vonat használható legyen a budapesti BKV bérlettel.

A XVIII. kerületben és Rákospalotán is P+R parkolót kell kialakítani. A XVIII. kerületben ilyen parkolóhely egyáltalán nincs, potenciálisan szóba jöhető terület azonban van. Az egyik a Ferihegy I. terminál, ami egy óriási parkoló terület, és amit nem használ senki. Ez esetben a kerület vezetőjének, de főleg Tarlós főpolgármesternek meg kell egyeznie a repülőtér üzemeltetőjével, hogy ingyenesen, vagy bérleti díj fejében átmeneti időre biztosítsa az átszálló utazóközönség számára autóik biztonságos tárolását. Megjegyzem, ez nem csak a XVIII. kerületi, illetve Dél-pesti lakosoknak jelentene megoldást, hanem az agglomerációból közlekedőknek is, akik bejönnek idáig, itt leteszik autóikat és mennek tovább Budapest belső kerületeibe ügyeiket intézni.

Ahogy mi itt Dél-Pesten végiggondoltuk ezt a témát, úgy kellene tenni a Vác irányából érkező szerelvények esetében is. Amikor végre - talán már csak a jövő évben - elindul a beruházás, a XVIII. kerületben megnyitunk egy közlekedési információs központot. Itt gyűjtjük össze a lakossági panaszokat, észrevételeket, amiket időről időre megosztok Tarlós főpolgármesterrel és a többi illetékessel, fejezte be Szaniszló Sándor.

süti beállítások módosítása