2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Egy vezér gyerekkora

Avagy Orbán Viktor az „álomhajlító”

2016. július 31. - Városi Kurir

13866627_10207102525585746_233593741_n.jpg

Szép csillagos volt az ég, az ágyból a kis parasztház még kisebb ablakán át jól látszott a  káprázó égitestek sora. Miután mindent megtanult, megette kiporciózott vacsoráját, a lavórban hüledező vízben megmosakodott és meghallgatta a szegénysorból jött kisfiú bámulatos pályaívéről – ezt még nem értette pontosan, de biztos volt benne, hogy akarja – szóló tanmesét, elgondolkodva várta az Álommanó érkeztét. Jó kis nap volt! – gondolta végig az aznap történteket, és ami talán a legjobb volt benne, hogy apja még este sem akasztotta le a szögről a borotva fenésére használt bőrszíját, hogy „odahasson”.

Végre eljött az álom, „az enyhet adó”. Kissé zavarosan indult, de mivel visszatérő volt, az elejét már megtanulta – még álmában is – kezelni, átugrani, irányítani. Na, nem különleges adottsága determinálta erre, hanem az a besulykolt, és már-már evidenciaszámba menő tézis, hogy szemellenzős akarással bármi és akár annak az ellenkezője is elérhető. Rendnek kell lenni, még, ha álomról van is szó, mert mint tudjuk, nem a szív, - ó dehogy - a rend, az bizony a lelke mindennek!

Feltételezett mesevilágában ötvenes éveinek elején látta magát viszont. Egy hatalmas erkélyen állt egyedül – hisz ki lenne méltó arra, hogy vele egy gangon könyököljön? – és amerre ellátott, minden és mindenki az ő parancsát leste. Az emberek csak a szemük sarkából, szinte észrevétlenül sandítottak fel-felfigyelve, hogy mit talált ki aznapra a Nagyvezír. Nem volt egyszerű a feladata, hiszen már szinte minden ötlete megvalósult, vagy valósulóban van e kis hazában. Övé a Vár, – miénk a lekvár! – a Gellért-hegy, a Parlament, az Ifi park, az anyaföld tekintélyes része, a kultúra, népe összekuporgatott magánnyugdíj-kasszája, a sport, az ipar, a gazdaság, a szántók, és azok szántó-vetői – szóval nem egyszerű a helyzete - állapíttotta meg ismét, amikor a „hogyan tovább”-ról gondolkodott. Az persze elégedettséggel  töltötte el, hogy hiába származott el, nem feledkezett meg az egyutcás kis falujáról, és metropolisszá változtatta. Persze, olyan „magyarosan”: kicsi, savanyú, de az enyém-metropolisszá!

Egy szó, mint száz: itthon mindent elért, felforgatta, amit lehetett, visszaforgatta az idő kerekét, népét ellátta a számára megfelelő hittel – szóval ideje továbblépni! Irány Európa köztársasági trónja! Tessék, hogy ez értelmetlen, hogy ilyen nincs is? Nincs bizony, MÉG, de majd Ő megteremti, hiszen mi lenne számára megfelelőbb feladat, mint maga a lehetetlen. 

Messzelátójában - aminek lencséjéről saját kézzel (!) távolította el a védőkupakot, nem úgy, mint az egyszeri hadügyér, aki kupakolva tekintett a fényes jövőbe, – már látta magát, mint e földrész megkérdőjelezhetetlen Igazát. Bár ilyen pozíció még nem létezik az oszló-foszló unióban, majd csinálunk egyet, „oszt jó napot! „- felkiáltással megnyugtatta lelkét, hogy megvan az új cél.

Tudta ő, ez sem megy majd harc nélkül, de nem bánta, erre született, a folyamatos bozótharcra. Csak mellékesen jegyzem meg, hordott is magánál mindig egy csinos kis felfújható bozótot arra az alkalomra, ha éppen nem lehetne mi mögé bújva újabb és újabb harcot provokálni a valós, vagy kitalált ellenséggel szemben. Tehát, tennie kell még ezt-azt, le kell rombolnia pár demokratikus szabadságjogot, ki kell forgatnia sarkaiból az elavult demokráciák alapelveit, párszázezer ember túlélését kockára kell tennie, de mi ez ahhoz képest, hogy utána elhozhatja e térség a sosem látott – és sosem vágyott – mennybemenetelét. Ő, mint a kontinens Árgyélus királyfia.

Jókedvű ébredés után nap, mint nap elindult gyalog a szép megálmodott jövő felé.

Azért én még reménykedem benne, hogy létezik valahol a hazában egy másik kisfiú, vagy kislány, aki egészen máshogy álmodta meg a jövőjét, mindannyiunk közös eljövendőjét, és lassan úgy dönt, hogy előáll egy jobb ízű Magyarország receptjével. Alig várom, hogy megkóstoljam.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr348925132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2016.07.31. 22:40:34

Sanos, Anna, 2018 után még kevesebb lesz a soros apanázs, és ngyon sok poszter küzd a kevesebbért!

Igyekezz

DFK 2016.08.01. 05:18:14

Fogják még a libsik is könnyes szemmel visszasírni a Viktort.

Conchobar 2016.08.01. 06:15:44

Hát ez gyenge. A szerző nem dolgozott meg a pénzéért. Legalább egy Mészáros Lőrinc meg illiberális emlegetés, vagy legalább idézet Simicskától. Mintha nem tudta volna eldönteni a szerző, hogy nyaljon, vagy köpjön

ember100 2016.08.01. 08:40:28

Helló !

Látom gyűlik már a fideszes horda :)
Ti bezzeg megdolgoztok a pénzetekért.
De jó megint hallani egy kis sorosgyuribázást DE a Gyurcsányozást azért hiányolom :)
Amúgy az írás tök jó , olyan mint egy pszichopata meséje :)
Az hogy a vezír kikönyököl a vár erkélyéről és letekint a népére , mint a
Nagy Kondukátor AZ MINDENT VISZ :)

2016.08.01. 09:45:32

Azon röhögök, hogy gyerekverésre, rendszeres testi fenyítésre buzdító kitételek a Biblia Ószövetségi, tehát a ZSIDÓKNAK SZÓLÓ, mózesi és prófétai részeiben vannak, a keresztény Újszövetségben nincsenek.

Magyarul azok vádolják még az ilyen írásokban is alig rejtve, ugye, programszerűen végrehajtott gyermektángálással a magyarságot, akinék mindez már minimum 3500 éves tradíció ...

No nem mintha O. V. a legkisebb mértékben is magyar volna, meg keresztény, hanem inkább közületek való, itt az a bibi, hogy felismerem a magyarellenes demagógiát, amit az ő személyén keresztül akartok "szalonképesen" eladni. Csak szólok.

A lenemakasztott szíjon való kéjelgés után nem is olvastam tovább, ennyi épp elég volt. Elég sanyarú és vérig frusztrált, meg elfojtott és kényszeres gyerekkora lehetett azoknak is,

akik a legjobb barátjukat, a legnagyobb spanjukat, aki anno önként elvállalta ezt a mai bűnbakszerepet, képesek lenácizni és lediktátorozni ilyen b@romságok leírása és közzététele útján ... :)

2016.08.01. 10:26:19

Orbán mottója:
"Ahogy a patkány mar a lesből..."

Conchobar 2016.08.01. 11:02:35

@ember100: "Ti bezzeg megdolgoztok a pénzetekért." - Elég nagy barom lehetsz, ha azt hiszed, hogy fideszes az, aki ilyet ír: 'Mészáros Lőrinc meg illiberális emlegetés, vagy legalább idézet Simicskától. Mintha nem tudta volna eldönteni a szerző, hogy nyaljon, vagy köpjön'

gmihaly621 2016.08.01. 11:09:22

Ja, ha ez szórakoztató irodalom...

2016.08.01. 11:22:36

* Pardon, helyesen: "akikNÉL mindez már 3500 éves tradíció"
süti beállítások módosítása