2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Isten nem akar Orbán lenni

Egy beszéd a pszichiáterek örömére

2017. november 01. - Városi Kurir

Orbán Viktor a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen, a Papp László Budapest Sportarénában lerántotta a leplet az isteni akarat mikéntjéről és mibenlétéről.

a_beszed.jpg

A miniszterelnök azt mondta, szerinte nem véletlen, hanem

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”

Azt kell mondani, hogy igaza van, Isten valóban kegyelmes, tanításai szerint minden bűnösnek kijár a kegyelem. Ebből következik, hogy Orbán és kormánya eddigi hét összefüggő évének minden népe elleni, generációkra kiható rosszcselekedete ellenére Isten előtt – és nem előttünk – feloldozást nyerhet. Persze előbb meg kellene gyónniuk és a kapott penzum őszinte megélése után járhatna nekik az égi feloldozás.

A mondandóját – láthatólag – az összes jelenlévő és a megvuduzott társadalom örömmel és lelkesen nyalta be, el sem gondolkodva annak álszent mivoltán. A vicc úgy tartja, hogy

„Tudják mi a különbség Orbán Viktor és az Isten között? Az, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni..”

A kormányfő – aki egyben a reformáció emlékbizottság elnöke – azt is mondta, hogy a magyarságnak és a keresztény Európának lelki és szellemi megújulásra van szüksége, amiből ők a rájuk eső részt vállalják.

Orbán Viktor kormánya kötelességének nevezte

„a kereszténységből kisarjadt létformák,”

az emberi méltóság, a család, a nemzet és a hitbéli közösségek megvédését, annak az életszemléletnek a megőrzését, amely

„a krisztusi tanítások alapján Európát és a magyarságot naggyá tette.”

Szegény „kisember”, amikor szembesült az isteni sugallattal és érezte vállán nem csak az ország, hanem egész Európa védelmének súlyát, rá kellett jönnie, hogy a kiváltságosok élete sem fenékig teljes.

„az embert szolgálni legalább olyan nehéz feladat a kormányzásban, mint az egyházban, ezért vagyok személyesen is hálás minden támogatásért, amit szellemi és lelki közösségünktől, önöktől, protestánsoktól és természetesen a katolikus testvérektől is kapunk. Hálásak vagyunk azért, hogy a nemzet összefogott, talpra állt és megerősödött (…), hogy visszanyerte életerejét, cselekvőképességét és tettvágyát is. Hálásak vagyunk, hogy sodródás helyett égtájat és csillagot választott, irányt szabott és utat épít saját élete számára.

A kormányfő azt vizionálta, hogy külön kiváltság a Mindenható részéről felé, hogy

„a gondviselés ebben a megújulásban bennünket eszközként használt: egyházainkat, a kormányt és a magyar polgárok szabad közösségeit az egész Kárpát-medencében.”,

de nincs magára hagyva szegény magyar kormány, mert csak úgy mint a fentiek alapján nem különben kiválasztott első szülött gyermeke, ős is a saját lábán áll:

„bár súlyos erők, sőt világerők ellen is sorompóba kell lépnünk, még mindig állhatunk, még mindig állunk a lábunkon.”

A kampánybeszéd innen kezdett igazán beindulni, ha már megágyazott a lelkekben annak, hogy „csak a Fidesz”, akkor rá is fordult az igazi cél kibontására:

„Mi nem csak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája – ezt már szinte el is értük -, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja, az utcasepréstől az ország kormányzásáig.”

A miniszterelnök szerint

“a körvonalak már látszanak”

hiszen a mi közpénzünkből hidak épülnek a Dunán, magyar egyetemek Erdélyben, több száz óvoda a Kárpát-medencében, és ma is együtt ünnepel Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély és a közelgő választáson az áhított iksz megfelelő rubrikába biggyesztésével ezt meg is tudja a kiválasztott felé hálálni megannyi félrevezetett.

„látszik a békés, határok feletti nemzetegyesítés valósága.”

mti_mathe_zoltan.jpg

        fotó: MTI

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hű csatlós, Balog miniszter, amikor este hazamegy, miként áll a tükör elé, hogy ezt a rengeteg zagyvaságot alázattal, szervilisen végighallgatta a többi jelenlévővel együtt.

Gábor György vallásfilozófus szavaival:

„Orbán – szerényen, ám röhejes tudatlansággal – hitvallónak nevezi kormányát. A hitvalló (confessor) eredeti jelentése a szentként tisztelt emberekre vonatkozott, akiket megöltek Krisztusért, vagy akik kínok, szenvedések, gyötrelmek között vallották meg Krisztust. Ami ezt illeti, azt majd meglátjuk, hogy milyen üldöztetések közepette fogják megvallani a kormánytagok Krisztust…

A későbbiekben amúgy ugyancsak hitvallóknak nevezték azokat, akik tiszta életükkel, aszkétákként, vezeklések közepette, erkölcsileg tiszta, feddhetetlen életet élve, jámborságukkal és erkölcsi tökéletességükkel tettek Krisztus mellett hitet. Akkor most képzeljük magunk elé egy pillanatra a tiszta, erkölcsös, feddhetetlen életű és jellemű, jámbor, erkölcsileg tökéletes, amúgy aszkéta életet élő kormánytagokat.

Egyébként a hitvalló jelzőt az egyháznak áll jogában adományozni. Most már csak az érdekel, hogy vajon melyik egyház ajándéka volt a kormány egészét illető, kollektív „hitvalló” jelző? És a református egyház milyen mértékben vesz részt a „szent férfiak” tiszteletében? Szerintük tehát szentek márpedig vannak?”

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9813122262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keresztény vagy? 2017.11.02. 13:22:04

Ha KERESZTÉNY vagy abban hiszel, hogy valami kozmikus zsidó zombi örök életet adhat neked, ha szimbolikusan eszel a húsából és telepatikusan megüzened neki, hogy elfogadod őt mesterednek, és aki így cserébe eltávolíthatja a gonosz...

Trackback: SOROS TERV az maga Orbán Viktor 2017.11.02. 13:21:17

Világnézetet, vallást, pártot, küzdő társakat, barátokat, politikai irányt váltani neki nem probléma. Persze sokan másoknak sem. Vona Gábornak - egykori tanítványának - például még nevet sem. (szül. Zázrivecz Gábor) Orbán Viktor szerintünk nemsokára ...

Trackback: Jézus maghalt érted? 2017.11.02. 13:20:53

A " Jézus meghalt érted" mondóka egy nagy KAMU! Mert egyrészt ez egy mese, másrészt maximum egy hosszú hétvégét, azaz három napot pihizett. Még Hófehérke is hosszabb ideig volt "halott" .

Trackback: A judeokeresztény Isten rövid története 2017.11.02. 13:20:26

... 12) Megerőszakol egy lányt, hogy az megszülje őt/a fiát azért, hogy meg tudjon bocsátani nekünk, amiért olyan gonoszak vagyunk..

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2017.11.02. 11:46:31

A kormányzásban isten szerepe annyi, hogy az ellenzék isten nagy állatkertjéből kerül ki!

Morpheus. 2017.11.02. 11:46:47

A "keresztényi-kártyát" ügyesen használja a Fidesz, ezzel milliókhoz kerül közel. A nemzeti-konzervatív-keresztény "szentháromság" olyan a magyar politikai kártyapakliban, mint a joker. És ez régóta Orbán kezében van. Nem is adja senkinek. Stabil 2 millió embert nyer vele.

Periodista. 2017.11.02. 11:50:15

@Morpheus.: Megoldás lehetne másik jolly joker témát találni, vagy olyan párttal megindulni Orbánék ellen, mely képes ugyanennek a témának a képviseletére.

dare 2017.11.02. 12:05:34

„Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.”

Jajj. :D
Néha már fizikai fájdalmat érzek ettől a sok hazugságtól, amilyen köntösben ezek megpróbálják magukat feltüntetni.
Ezek a próféták nagyon nem hiányoznak, de sajnos gombamód szaporodnak.

Terézágyú 2017.11.02. 12:27:46

@Morpheus.:
Bizony.

Annak idején a kisgazdák, meg az emdéef voltak ebben ügyesek. Kimentek a kis falvakba kampányolni, persze vasárnap, beültek a templomba mise alatt - a falusi lakosság vallásos része már meg volt véve, hogy "milyen rendes, templomba járó ember ez"...

Visceroid 2017.11.02. 12:41:38

@Intercessor: "Megoldás lehetne másik jolly joker témát találni"

Szerintem lenne ilyen, csak az a baj, hogy a ballerek csak azokat a témákat tudják nyomni, amit a nemzetközi liberális oldal is nyomat éppen. Lásd szexuális zaklatás meg menekültkérdés. És azt sem olyan erőben mint a Fidesz. Ebből soha nem lesz semmi.

conchita wurst 2017.11.02. 12:44:06

hiaba veritek magatokat orr ban nyer 2/3dal

dk-s alairasgyujtes a migrikert es a hataron tuli magyarok ellen priceless
feri rulez

conchita wurst 2017.11.02. 12:46:58

@Terézágyú: leven h a kommunistak ota senki sem szavaz videken a baloldalra a padlaslesopresek ota orbannak azokat a szavazokat megszereznie nem kell, max elvesztheti oket

de amig baloldal letezik addig ez nehez

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.11.02. 13:12:15

Ez hihetetlen, Maygarországnak végre van egy olyan mniszterelnöke akit a nyugati kommentelők 99-a is minimum födön kívüli erőkkel megáldott népvezérnek tart, erre a liberálisok megint csak próbálják lehazudni a csillagot az égről is.

Igen ti Soros bérenc liberálsok ez a valóság: Orbán Viktort isten kiemelte a senkiházi migráns simogató népekből és nekünk adta. Orbán Viktor által pedig a magyar családok, kis és középvállkozások is nagy néppé váltak.
Az fáj nektek, hogy Gyurcsányt a Soros emelte ki, Orbán Viktort pedig maga az isten, Jehova.

Orbán Viktor az isten általi kiválasztásával pedig csodát tett az országunkkal. A csupa csőddel teli elmúlt nyolc év után ma a világ egyik vezető országa lettünk, akikhez tanácsért járnak a nyugatiak, vagy például ahogy Nógrádi György leleplezte, maga az USA el akarta vinni Orbán Viktort, hogy legyen az ő miniszterelnökük.

Hála Orbán Viktornak, ma már csak magyarnak jó lenni a világban, senki másnak. Egész nyugateurópa Magyarországra menekül a migránsok elől, hogy mi köztünk, magyarok közt élhessenek. Mert a magyar nép a világ legvendégszeretőbb népe, ha nem a büdös migránsok toppanak be hozzá, hanem olyan, aki eurót hoz neki.

Orbán Viktor isten segedelmével mindenkit elzavart ebből az országból, aki nem kompatibilis velünk magyarokkal. 2018-ban isten akaratából az utolsó EU-s elhajló liberálist is ki fogja kergetni az országból és végre valahára kiléptet minket ebből a pícível fertőzött Euból és akkor már csak mi, Árpád-Jézus és Mária népe, az ereiben szintiszta magyar vért csorgadoztató magyarjai maradunk itt meg önmagunk között. Akkor valósul meg teljesen Orbán Viktor országa, ahol itt minden ő általa közvetített isteni akarat szerint történik. Lesz még egy kis rezsicsökkentés is hozzá és utána eljön az ezeréves nemzetállami boldogság, hiszen annál nagyobb öröm és felhőtlen boldogság nincs, amikor magyar a magyarral él együtt.

SOHA TÖBBET MSZP KORMÁNYT AKIT NEM ISTEN TÁMOGAT HANEM SOROS GYÖRGY!

neszóljszámnemfájfejem 2017.11.02. 13:15:54

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Menjen orvoshoz ember...súlyos mentális problémái vannak.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 13:26:10

Én majd akkor hiszek neki, amikor a levágott jobbját körbehordozzák, mint gusztus 20. -kán a szenjobbot

rfbzs 2017.11.02. 13:51:11

@Cycmen: Ja, az ellenzék onnan kerül ki, de maguk meg benne maradnak.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 14:00:03

hiába no
a küldetéstudat
pont, mint hitlernél

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
te
te nagyon ....... , hát tegyen veled tsodát a zorbán
bár egy párat már tett
lenyúlta a magánynnugdíjat
az eu-s pénzeket
a eü pénzét nepszava.hu/cikk/1142494-megdobbentek-a-rakgyogyszerek-finanszirozasanak-szukitesen
a (köz)oktatásra szánt összegeket
kötött az idióta putyinnal egy olyan paks II. megállapodást, amely lemortizálja Magyaroroszágot ez ljövendő 100 évre
...
.....
.........

colonel Tigh 2017.11.02. 14:05:45

Orbánnak annyi köze van Istenhez, mint az Iszlám Állam terroristáinak: semmi. A szájukra veszik, azt állítják, az Ő nevében cselekszenek - de mit is mondott Viktor? Ne azt nézzék mit mondok, hanem mit teszek. Nos lássuk: megosztja az embereket, gyűlöletet szít. Ismerős? Aki ismeri a Bibliát, annak biztos. Ezek a Sátán módszerei. Tehát a kedves vezető szentségtelen dolgokat, maga a Sátán kedvenc praktikáit műveli, ráadásul keresztény köntösben. Nemcsak vétkezik, de meg is csúfolja a kereszténységet. És akkor az agymosott hívek meg a fórumokon most libsi ateistáznak, mert a főnök most felböfögött egy zavaros hazugságot Isten akaratáról. Olyan szinten van baj ebben az országban, hogy az elmondhatatlan. Meg is lesz a böjtje.

elvis56 2017.11.02. 14:16:02

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Apád párttag volt akkor a családod Kádár seggét nyalta te most a mélynővésüt szopizod.Emlékszünk még amikor a volt KISZ titkár a papokat CSÚHÁZTA .Kezeltesd magad mert BETEG vagy.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 14:30:53

ORBÁN FACEBOOK OLDALÁRÓL:

" A Szent Lélek áldja meg Viktor úr!Ma néztem 8 éves munkával egy orvos 500 ezer forintot kap!Amerikai beruházások is vannak,és az országunk megsegíti Afrikát is hogy ne legyen vándorlásos migráns válság!Minden tiszteletem a kormány eddigi munkája után!Már csak az átlag alatti béreket kell felvinni minimálbérre és az egész ország hálás lesz a Fidesz-Kdnpnek!Így tovább tiszteletem!
13 · október 31., 13:13"

.
mennyire kell ehhez hülyének lenni?

Melee 2017.11.02. 14:31:53

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Az MSZP-T a Fidesz támogatja. Ha nem lenne MSZP és DK, helyükre benyomulhatna egy normális párt, és nem csak a 2/3-ad, de a választási győzelem is veszélybe kerülne.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 14:32:23

"az igaz ember hitből él"

.
zárjátok el orbán elől a pénzcsapokat!!!!!

Isten seggedelmével

ámen

illaim 2017.11.02. 14:52:30

Ha ez a balkáni lótolvaj Orbán Isten kegyelméből kormányoz, már csak azt kell megfejteni, hogy mi lehetett az a főbenjáró bűn, amiért Isten ilyen kegyetlen eszközzel bünteti a magyar nemzetet! LOL

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.11.02. 15:05:34

@Állítsuk meg a .........:

Orbán Viktor semmi pénzt nem nyúlt le, hanem minden mozgatható erőforrást átcsoportosított a nemzeti nagytőkés osztály kezébe. Enélkül 2010 után Görögország sorsára kerültünk volna, ugyanis a Gyurcsány alatt a multik százai azért telepítettek cégeket Magyarországra, hogy aztán kivigyék a profitot és az EU-s támogatások sokszorosát az országból.

Ennek vetett végett Orbán Viktor, mostantól egy külföldi sincs már Magyarországon, aki beruházni akar, hogy maj a profitot kivigye magának. Aki meg ezt nem tartja be, annak a cégét átveszi a magyar nemzeti nagytőkés osztály, úgy mint Mészáros Lőrinc, Tiborc aki veje az Orbán Viktornak, Garancsi István, Rogán Antal és Matolcsy fia. Csak ezzel a nemzeti nagytőkés osztállyal biztosítható, hogy a magyar GDP nem kerül se elherdálásra se elhordásra, hanem az Orbán Viktor által megbízhatónak tartott nemzeti magyar keresztény nagytőkés osztálynak a kezében marad, akik a profitot itt fektetik be és nem hordják el ofsór számlákra meg Makaóra elszórakozni.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 15:13:03

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:

xarom én le nagyívben az általad sorolt bűnözőket
börtönben látnám őket szívesen!

.
nacionalizmusból ötös
.
nem hordják
el
csak ibizán kokainoznak a buzibárban

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 15:18:25

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
egyébként úgy látom, hogy rád is már csak keresztet vethetünk

.
nem szereztél be pár kiló foghagymát ezek ellen a vámpírok ellen?
.
neked a zorosz putyin az nem külföldi, az nem idegen?
nemzetidegen?.
akkor te orosz vagy!!!

Nagyorrú Barbi 2017.11.02. 15:27:29

Ezen rugózhattok még legalább 40 évig büdös bolsik. A hatalom közelébe se kerültök. Szar nektek. Írogathattok még ilyen cikkeket halálotokig...

Állítsuk meg a ......... 2017.11.02. 15:28:33

@Nagyorrú Barbi:
és addig te imádkozol?
hát dolgozni ki fog?

Brix 2017.11.02. 15:48:02

Meg kellene érteni a reformàció lényegét! Folyamatos vàltozàst, àtalakulàst jelent- amely most leginkàbb a globalizàció kàros hatàsaira adott megfelelő válasz. Orbàn azt teszi amit kell: kőkeményen fellép a külső ellenség ellen, akik keresztény- ellenesek és annyian vannak, mint a Sisera hadak....

Behajtó70 2017.11.02. 16:26:02

Nektek bugris proliknak a “hazudtunk rggel, délben, meg este” való! Abból szemezgessetek!

hidroponi 2017.11.02. 16:51:59

orban viktor a doktornal:

OV: doktor ur tehat elmehetek?
Doktor: Nem, orban ur. Azt mondtam hogy ELMEBETEG!

:DDD

leapyear 2017.11.02. 17:12:51

Istenre hivatkozni mindig is nagyon biztonságos dolog, mert sosem fog ellent szólni. Nem azért, mert tetszik neki ami kis bolygónkon folyik, hanem azért, mert megengedi a hibázást és azt, hogy szembesüljünk annak minden következményével. Ez érvényes kicsiben-és nagyban egyaránt.

torró 2017.11.02. 17:31:10

@Állítsuk meg a .........:
Hülye vagy?:)))) akkor még ezer évig Orbánt kell imádnod! "Maaargit! nooormáális":))))

Jakab.gipsz 2017.11.02. 19:26:54

@torró: Orbán vagy Soros ! Válasszatok !

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:

Azért még nem kell agyon dicsérni Viktor főnököt, még csak félmunkát végzett.

Rá is ráférne egy alapos tudomány-filozófiai fejtágítás. Még mindig csak bénáskodik ezzel a Sorossal, KO kell,annak a szemét embernek.

Dan da Man 2017.11.02. 21:12:26

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ó baszdmeg te végtelenül buta fasz!

És áruld már el, hogy az általad felsoroltakról miért nem hallani sohase, hogy ezt az okosan megspórolt GDP-t visszahagyományozták volna szegény magyar jobbágyra - akitől megkapták?

De nyugodtan sorold a mecénási és karitatív teljesítményüket. Szeretném látni, hogy ők valóban méltók Széchenyi államfői hagyatékára!

1ghost 2017.11.02. 22:00:22

Nem Isten kegyelmének a következménye. Hanem 1,5 millió félkegyelmű miatt lehet a Hibban Narancsos Néró az ország élén.

igazi hős 2017.11.02. 22:17:46

@Intercessor: Orbán kiüresítette ezeket a szavakat, ezért nem lehet vele versenyezni. Nem lehetsz nemzetibb nála, hiszen a Fidesz értelmezésében Orbán=nemzet. Nem lehetsz keresztényibb, hiszen ha kell a Szentatyát is leugatják a kutyái. Nem lehetsz konzervatívabb, hiszen ezt a szót nem is érti az átlagmagyar, különben már rég kiábrándult volna a "konzervatív forradalmárból".

igazi hős 2017.11.02. 22:23:22

@conchita wurst: Ne haragudj, hogy a hazudozásaidat tényekkel zavarom meg, de Horn Gyula olyan elsöprő fölénnyel nyerte meg a magyar vidéket, amiről Orbán nem is álmodhat.

2017.11.02. 22:36:49

@Morpheus.:
@Intercessor:
@Visceroid:
pont hogy a túltolt vallásos vonal nem tetszik sokaknak.
Szerintem a reformátusok többsége is viszolyogva tekint arra, hogy Orbánék kötelezővé tették a hittant az iskolákban, hogy a korábbi KISZ-titkárok ma látványosan templomba járnak. Orbán meg református létére katolikus misékre jár.
A reformátusok szerintem elég komolyan nyugatosak, Hollandiával, Svájccal nagyon erős a kapcsolatuk, a túltolt vallásosság a kálvinista országokra nem jellemző. A praktikus gondolkodás, gazdasági siker, a nemzeti érzelem annál inkább. Pont a református vallás áll történelmileg legközelebb a lazadó, kuruc magyar mentalitáshoz, ami a nemzeti érdekeket tekinti elsődlegesnek.
Ha Orbán visszavenne ebből a látványos műkereszténykedéséből, az sokaknak jobban tetszene.
A magyarok többsége csak úgy vallásos, hogy nagyobb ünnepeken eljár templomba, ha ezeknek az embereknek folyton az arcába nyomják a vallást, akkor az már taszítja őket. És még a papíron vallásosok se nézték jó szemmel a kötelező iskolai hittant, az egyházi vezetők látványos dörgölőzését a hatalomhoz.
Az iskolai hittan bevezetése óta tudtommal nagyon megcsappant a templomba járó családok száma, akik korábban jártak is templomba, ma úgy vannak vele, hogy heti egy vallásos alkalom elég a gyereknek, ha azt letudja hét közben a suliban, akkor hétvegén már nem megy a család templomba.
És akkor az ateistákról még nem is beszéltünk. A számuk folyton nő és ha nem akarnak a leginkább ateista, de nemkomplett Gyurcsányra szavazni, akkor csak a Fidesz marad.
A Fidesz legalább nem akarja elárasztani Magyarországot migrikkel, ezért rajuk szavaz az is, aki amúgy ellenzi az egyházi nyomulást.

Hosszú távon szerintem káos ez a nagy álkereszténykedés, mert a lopás, korrupció is más megítélés alá esik, ha az elkövető nagy kereszténynek vallja magát. Nagyon fals ez így.
Az SZDSZ-től senki nem várt mást, mint amit attól az ószövetségi hitű (((néptől))) megszoktak az emberek. Bizniszelés, elvtelen helyezkedés, lopás, sorosista politika. A Fidesz meg pont azzal került hatalomra, hogy az embereknek elegük lett a strabag demokratákból, Gyurcsányból, a rendszerszintű lopásból.

meszena 2017.11.02. 23:44:10

Sikerült egy olyan vallásfilozófust megszólaltatni, aki csak a római katolikus terminológiákat ismer. A protestánsoknál a hitvalló-nak van egy másik jelentése is.
Ez rettentő kínos. De tényleg.
Hát nincs egyetlen protestáns teológus sem az ismeretségi körben?
:)

meszena 2017.11.02. 23:46:44

Hozzáértés hiányában ez a bejegyzés felsorolja Orbán kijelentéseit és mellérendeli a megszokott balliberális demagógiákat.
Végső soron Orbán szinte bármit mondhat, mert a válasz csak a megszokott ukáz felmondása.

meszena 2017.11.02. 23:50:33

@Colonel H. Stinkmeaner: Honnan veszed, hogy a vallásos protestánsok nem nézték jó szemmel az iskolai hittant?
Megcsappant a templomba járók száma? Hol? Te jársz templomba?
Nem tudom, kitől szerezted az információkat, de nagyon periférikus véleménye lehetett.

meszena 2017.11.02. 23:53:29

@Állítsuk meg a .........:
ez a biblia idézet a reformáció nagy felismerése. És egyáltalán nem az anyagiakra vonatkozik. Ha Orbán idézte, akkor nagyon is helyén való volt.

morph on deer 2017.11.02. 23:57:19

Azért valaki írástudó átolvashatná a dumáit, mielőtt hangosan is felolvassa valahol, mert ritka nagy ökörségeket képes összehordani ez az ‘áldott’ állapotban leledző szerencsétlen..!

De legalább nem beszélt hiába!
Bizony! Íme:

“Migránsoknak hitték a temetőbe látogatókat egy Heves megyei faluban”, de most még megúszták, mert ahogy megtudtuk:
“Mint kiderült az információk nem teljesen voltak megalapozottak.”

Tényleg nem “teljesen” - ugyanis egy darab migráns sem volt a környéken!
De legalább nem előbb lőttek..!
Még nem.

index.hu/belfold/2017/11/02/halottak_napja_elott_mindenkit_migransnak_neztek_egy_heves_megyei_faluban/

Mikrobi 2017.11.03. 06:41:45

Azért nem érted, mert nem vagy hívő. Felvilágosítalak: a kegyelem nem a megbocsátást jelenti, hanem egyszerűen az Isten segítségét, a hitvalló pedig nemcsak a hagiológia szakkifejezése, hanem azt is jelenti, hogy olyan ember, aki kiáll a hitéért, tanúságot tesz róla. Szerintem ha nem ismered a hívők kifejezéseit, ne próbálj innen-onnan összeszedett kényszerképzetek meg vallásfilozófusok eszmefuttatásaival érvelni ellenünk!
süti beállítások módosítása