2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Ököljog – ugye, Lajos?

2017. február 16. - Városi Kurir

vasokol1_1.jpg

Nem életbiztosítás manapság Magyarországon felvállalni, ha az ember szabadon szeret gondolkodni, vitatkozni, egyáltalán élni a demokrácia adta lehetőségekkel. Ennek újabban verbális erőszakig fajul a megtorlása azoktól, akik számára a „szó veszélyes fegyver”.

Eleinte „csak” minősíthetetlen ordítozással, anyázással kezdődött a „tudatlan-terror”, aztán a sajnos erről emlékezetes elmúlt évi október 23-i megemlékezésen már megvadult, (megvadított) főleg élemedettkorú honfitársaink támadtak szintén honfitársainkra csak azért, mert más volt a véleményük, és ezt füttyszóval adták a többiek tudtára.

Mára odáig jutott a vélt „ököljog”, hogy a mindannyiunk demokratikus jogáért, a népszavazás kiírásának lehetőségéért agitálókat éri egyre többször valódi fizikai atrocitás, amihez Kósa Lajos, a kormánypárt polihisztora cinikusan mindössze annyit fűz hozzá:

„Amikor megakad a gyűjtés, olyankor szoktak az aktivisták – hirtelen - erőszakra panaszkodni.”

okol4.jpeg

Figyel Lajos!

„Jakabfy Tamást, az LMP józsefvárosi képviselője éppen a Rákóczi téren gyűjtött aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséhez. Egy arra járó férfinak azonban ez nem nagyon tetszett, odalépett a vásárcsarnok előtti standhoz, és elkezdett ordibálni a képviselővel, majd úgy lefejelte Jakabfyt. hogy az LMP-snek elkezdett vérezni az orra.”

És erről hallottál, ugye?

„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.”

Egy szó, mint száz: a nép minden országban hajlamos a legegyszerűbbnek vélt megoldás, az ököljog bevetésére, mert „Ő” már csak ilyen, Ám míg más helyütt, ahol valódi, és nem illiberális demokrácia van, a hagyományok, a törvények, a rendvédelmi szervek betartatják az együttélés normáit azokkal is, akiknek ez nem mindig smakkol. Ám, ha ebben a láncban elszakad egy szem, – vagy direkt szakítják azt szét – akkor elszabadul az ellenőrizetlen indulat, és ezt a „indulat-szellemet” sokkal nehezebb – ha egyáltalán lehet – visszaparancsolni a palackjába, vagy úrrá lenni felette, mint azt a kiengedésénél gondolta az erre vetemedő.

okol5.jpg

Ha Magyarország jelenlegi vezérének legfontosabb mondanivalója alattvalói számára, hogy többre érdemes népünket csak úgy tarthatjuk fenn, és válhatunk, ha nem is a világ, de Európa vezető minijévé, ha hátrafelé nyilazva harcolunk, akkor nem csoda, ha a hívői ilyen harcos szellemben élik mindennapjaikat, és torolják meg vélt, vagy valós sérelmeiket is.

okol3.jpg

Az ország vezetése, hátrafelé nyilazva pusztítja az oktatást is. Jövőképét megtámasztja azzal is, hogy bebiztosítva jövőjét, a közoktatást is e célnak veti alá, és meghirdeti a „nem kiművelt emberfők” képzését. Az igazi gond, hogy ez, mármint az ország szellemiségének durva visszanyesése, sokaknak még tetszik is, hiszen hamar pénzt kereshet a gyerekük, és ők maguk sem vágynak az életük bonyolítására. Egyszerűbb követni, mint firtatni a parancsot. Ugye Lajos?

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr1712266292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogli dzsí 2017.02.17. 01:50:36

Mindenki tudta eddig is, hogy a balos ellenzék maradéka gyülölködésel és erőszakkal tartja majd a lelket kimúló híveikben, ezen az utolsó választáson, amin részt vesznek.

minek ezt mindennap bizonygatni?

mézesmackócskácska 2017.02.17. 01:52:40

Én tudom a megoldást. Fideszest verni nem bűn. Vagy fizetett hazáruló, vagy totál hülye. A hazaárulókat ki kell végezni, a hülyék meg ballaszt.
Ergó Fideszeseket kell irtani. Én már csak az erőszakban hiszek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.17. 05:03:00

@ogli dzsí: Látom a posztot nem sikerült megértened, de sebaj, a láncfűrésszel végzett lobotómiád után fideszesnek még jó vagy.

2017.02.17. 05:29:33

Kósa Lajos(ka) bekaphatja a bráneremet!

Ennyi.

Wiktor Benkő 2017.02.17. 06:30:25

Az a baj veletek mocskos liberális ribancok és buzik, hogy kevesen vagytok, az emberek nem kérnek belőletek, mégis kurva nagy a pofátok.
Itt nagyon normálisan lehet(ne) élni, ha ez a néhány tízezer szdsz-es fattyú befogná a pofáját. Ezek után miért csodálkoztok, ha kinyílik a pofonláda?

Wiktor Benkő 2017.02.17. 06:31:55

Kellene némileg arányítani a pofátok nagyságát a népképviselet nagyságához.

morpho 2017.02.17. 06:42:47

@Wiktor Benkő:

A nácikat se csípik olyan sokan, mint hinnéd... Csak szólok.

Namir 2017.02.17. 07:03:23

Hogy egy libsi módszerrel éljek, jöjjön egy rácsodálkozás: és megbélyegzés:

"Miért foglalkozunk ezekkel az esetekkel, amikor ezeknél sokkal több és súlyosabb erőszakot követnek el mások ellen? Ez egy kirekesztő hozzáállás a másképp gondolkodókkal szemben, ezt a kis semmiséget tolerálnia kellene a libsi közösségnek a nagy, közös jó érdekében. Amely azonban ismét megmutatta, hogy gyűlölködő, rasszista és intoleráns."

Vagy ellenkező esetben nem így kommentálnátok, ennek a pár hülyének az egyébként nem szimpatikus tettét?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.02.17. 07:10:15

@mézesmackócskácska:

Ezt nem csak te gondolod így, hanem sajnos a teljes MSZP-s vezetés hagyta 2006.10.23-án hogy GYurcsány azonosító nélküli rendőrökkel ellenzékeiket veressen.

A ballibekkel az ÁVH legsötétebb időszaka köszönt vissza, amire a magadfajta hóhérók vernék a kis pöcsüket, mikor szomszédaikat gyikkolnák.

jandera 2017.02.17. 07:10:57

Kedves Anna!

Mint mostanában mindenki, Ön is elfeledkezik a kezdetről. Valamiért vagy 2010 -et, vagy 2006 -ot tekintik annak, pedig 2002 -ben, amikor Orbánunk elvesztette a választást, (nem sokan, legalább is a későbbiekhez képest) tüntetések voltak, többek közt Budaházy György vezetésével. Később a polgári körökben az "Erzsébet hídi csata hőseként mutatták be kis városomban is.
Az elég közismert, hogy a polgári körök egy részéből (nem csak!) alakult ki a mostani szélső jobb, a Fidesz egy része is ott "szocializálódott.
Lajos is csak egy csicskája ennek a csoportnak, ne adjunk neki egy cikket, Ő nem szól ennyiről, Ő igazából semmiről sem szól, csak egy diktafon...

MACISAJT 2017.02.17. 07:14:06

Kósa udvariasan, mondhatni politikusan fogalmazott.

Én másképp tenném. A kérdés úgy szól hogy Budapest teljes népességéből
1 757 618 fő (2015. jan. 1.), népsűrűség 3350,42 fő/km²
akadt-e máig 138 ezer érvényes leadott szavazattal rendelkező elmebeteg, hazaáruló, ballibsi, Orbán-gyűlölő( nem kívánt törlendő).

Mert ha igen, show must gon on.

2017.02.17. 07:40:21

@Wiktor Benkő: "Kellene némileg arányítani a pofátok nagyságát a népképviselet nagyságához."
Mindig az idióták lesznek többségben, ezek szerint az értelmeseknek kuss, hogy az idióták irányíthassák a világot? Persze mivel te az utóbbiakhoz tartozol, fel sem fogod, hogy ebbe belepusztul az ország.
Megnézésre ajánlott film a témában: Hülyék paradicsoma
Addig nézd, amíg meg nem érted.

morpho 2017.02.17. 08:01:17

@MACISAJT:
Tehát aki nem akarja, hogy egy rablóbanda elverjen 3 ezer Mrd forintot, egy Olimpiára, az elmebeteg, hazaáruló, ballibsi, Orbán-gyűlölő.
Te viszont szociopata vagy!

MACISAJT 2017.02.17. 08:08:29

@morpho:

Persze, persze...

Fővárosi Közgyűlés: Budapest pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére
2015. június 23.

​Több mint nyolcvan napirendi pontot tárgyalt meg 2015. június 23-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Elfogadták azt a szándéknyilatkozatot, hogy Budapest pályázza meg a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát. Pályázatot írnak ki négy fővárosi színház vezetésére, jóváhagyták a 2017-es vizes vb-hez kiadandó fővárosi garancialevelet, főpolgármesteri hatáskörbe kerültek a 3-as metró felújításával kapcsolatos ügyek.

Budapest pályázik a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére – erről fogadott el szándéknyilatkozatot 25 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester a napirend vitájában elmondta: vannak olyan pillanatok, amikor egy nemzetnek meg kell mutatnia, hogy kész az összefogásra. Úgy fogalmazott: korábban ő is szkeptikus volt az olimpiarendezéssel kapcsolatban, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly decemberben elfogadott Agenda 2020 lezárta azt a korszakot, amikor csak „gigavárosoknak” volt lehetőségük a rendezésre, és megteremtette annak lehetőségét, hogy kisebb országok, városok is sikeresen pályázzanak. – Legyünk óvatosan optimisták, senki sem érzi még a zsebében a rendezési jogot, akkor van esélyünk, ha összefogunk – hangsúlyozta a főpolgármester.

Kitért rá, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kiváló lehetőséget jelent, hogy a pályázatról szóló döntést pozitívan befolyásoljuk. Az olimpia révén felgyorsulhatnak a fővárosi fejlesztések, „ami felépül, az itt is marad”. Tarlós István kijelentette: Budapest csak nyertese lehet az ügynek, a város világszerte hirdetheti magát, a világverseny idegenforgalmi fellendülést is hozhat. Hozzátette: a magyar sportolók is megérdemlik, hogy Budapesten legyen olimpia. Magyar sportolók eddig 167 olimpiai aranyérmet nyertek, a több mint száz aranyérmet szerző országuk közül egyedül Magyarország nem rendezett eddig olimpiát – emlékeztetett.

Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos a MOB megrendelésére készült megvalósíthatósági tanulmányról szólva elmondta: a teljes, 1300 oldalas dokumentum kitér a kockázatokra, a kritikus feltételekre is. Hozzátette: a tanulmány hamarosan szerkesztett formában is elkészül, és azt az interneten is nyilvánosságra fogják hozni. (A tanulmány vezetői összefoglalója itt olvasható.)

Hangsúlyozta, hogy a dokumentum maximálisan kihasználja az Agenda 2020-ból eredő könnyítéseket, és teljes mértékben igazodik a főváros közép- és hosszú távú fejlesztési terveihez. Az olimpiához kapcsolódóan 2025-30 között 3000 milliárd forint nemzetgazdasági bevétel várható, az éves ráfordítás pedig nem haladja meg a központi költségvetés kiadási főösszegének fél százalékát. A kockázatok között említette a külső gazdasági környezet stabilitását, a csúszás és költségnövekedés, valamint a korrupció veszélyét. Mindez kivédhető, ha időben elkezdik a beruházásokat, megfelelő szabályokat, intézkedéseket hoznak, ha szigorú ellenőrzést és átlátható gazdálkodást folytatnak. Hangsúlyozta: a sikeres pályázat feltétele az összefogás és a valódi egység.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere köszönti a 80. születésnapját ünneplő, háromszoros olimpiai bajnok pólós Kárpáti GyörgyötKépgaléria - Döntött a közgyűlés az olimpiai pályázatról
Képgaléria - Döntött a közgyűlés az olimpiai pályázatról

A közgyűlés ülésén több olimpiai és világbajnok sportoló is megjelent, köztük Darnyi Tamás, Nagy Tímea, Polgár Judit, Magyar Zoltán, Jónyer István, Portisch Lajos, az éppen 80. születésnapját ünneplő Kárpáti György és Schmitt Pál. Az ülésen Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó beszélt az olimpiarendezést támogató sporttársai nevében arról: minden sportoló álma, hogy olimpikon legyen, és hazai rendezésű világversenyen szerepelhessen. "

----

Hát így.
Aztán mára eszébe jutott az agyonvert ballibáknak hogy mégis micsoda dolog hogy csak úgy egyetértettek egy nemzeti ügyben...
Így aztán beindult a ballib hazaárulás ismert gépezete.
Ideológia is gyártódott, idézem a számuelik réteglapjából, a hvg.hu-ról:

"Hülyeség is, el is lopják, meg Orbán Viktornak is be lehet mosni egyet vele. Az olimpiai népszavazás lehetősége izgalmas fejlemény. Most alkalom nyílik nemcsak vekengeni azon, hogy nem tetszik a rendszer, nemcsak tüntetni, aztán elfáradni és hazamenni, hanem visszaütni. Önvédelemnek minősül, úgyhogy rajta bátran."

És máris ömlenek a fajkasháziak, bodnárok,bokrosok etc. megmagyarázni azt amit 1990 óta, a világkiállítás óta is mindig tudtunk: hogy Magyarországnak ballib hazaárulókból is mindig csak a legalja jutott.

BALTAZÁR 2017.02.17. 08:23:21

Mi is történt itt?
Egy - feltehetőleg nem túl okos, talán kissé ittas - járókelőnek
nem tetszett a népszavazásra buzdító altivista stílusa, képe, talán maga az ügy amit képvisel ki tudja?
Összeszólalkozott vele, lefejelte.
Ez eddig nekem egy sima köztörvényes ügy, legyen mondjuk garázdaság.
A cikkíró viszont ebben (is) a diktatúra dübörgő bakancsait véli felfedezni és azt is
jó ürügynek látná Kósa vagy esetleg Orbán lemondására.
Kósa mondott egy kissé ugyan cinikusnak hangzó, de semmiképpen sem erősebb mondatot mint például anno Kuncze Gábor száját hagyta el Révész Máriusz (Mártiriusz) megverése kapcsán.
Megjegyzem ott az állam képviselője, egy rendőr vert meg egy
országgyűlési képviselőt, itt meg két civil ember pofozkodásáról van szó.
Ennyi.

caesar 2017.02.17. 08:27:19

@Wiktor Benkő: A megtestesült, tipikus fidesz szavazó. Birka.

halaloszto 2017.02.17. 08:48:27

@Wiktor Benkő: még hogy nem kérnek? Te is most kóstolgatsz.

wolves84lb 2017.02.17. 09:11:21

@Wiktor Benkő: jé, egy fikanikk birkózószart evett reggelire...kurva anyád :)

wolves84lb 2017.02.17. 09:12:28

@Legeslegalja: nahát, batyufasz, ez is te vagy? :)

axolotl77 2017.02.17. 09:15:54

@ogli dzsí: Tehát élni demokratikus alapjogunkkal - a népszavazással - egyenlő a gyűlölettel és az erőszakkal?
Hagy idézzem egy nagy formátumú politikus szavait. (Orbán Viktornak hívják egyébként.)
"A népszavazás jogát és lehetőségét nem megkaptuk, hanem kiharcoltuk. Az emberek egy alkotmányos jogért voltak kénytelenek több mint egy éven keresztül harcot folytatni. Azonban ez azt jelenti, az emberek ezeket a kérdéseket fontosnak tartják, úgy érzik, ez életük néhány olyan fontos kérdése, amelyekben nem adhatják át másnak a döntés lehetőségét. Nem adhatják át szakembereknek, nem adhatják át pénzügyi köröknek, és nem adhatják át politikusoknak, hiszen végül is a tudás és az egészség kérdéséről van szó. Ez egy igazi győzelem, és erre Magyarországon pártállásra való tekintet nélkül mindenki büszke lehet. Úgy is fogalmazhatok, hogy a képviseleti demokrácia, amely négyévente csak egyszer tart ránk igényt, - amikor elmegyünk szavazni -, most kiegészült a részvételi demokrácia egy fontos elemével. Ne tartóztassuk vissza magunkat, ne ijedjünk meg a magasztosnak tűnő szavaktól: az igazság úgy áll, hogy a népszavazás az erőszakmentes népi mozgalmak legfejlettebb formája, és ezt sikerült valóra váltanunk Magyarországon."

consul 2017.02.17. 09:17:00

Szerintem a magyar társadalom kiválóan vizsgázott toleranciából, hogy csak ennyi atrocitás történt.
Másrészt az is előfordulhat, hogy kellett egy kis reklám a hajrára.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:17:39

@MACISAJT:

A szocik gyakorlatilag 2002-tóp 2006 nyaráig folyamatosan Olimpia pártiak voltak, és legalább 10 fórumon megszavazták az Olimpiát.

Csak most kezdtek bérrettegni, és ráparancsoltak az ostoba birka szavazóira, hogy el kell kezdeni a bérrettegő kampányt.
Azok meg egyik nap így a másik nap úgy, ahogy Gyurcsány fütyül.

Ennyi agyuk van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 09:18:06

@Wiktor Benkő:

"Az a baj veletek mocskos liberális ribancok és buzik, hogy kevesen vagytok, az emberek nem kérnek belőletek, mégis kurva nagy a pofátok."

Ellentmondok! Az NEM baj, hogy kevesen vannak.

@BALTAZÁR:

"A cikkíró viszont ebben (is) a diktatúra dübörgő bakancsait véli felfedezni és azt is jó ürügynek látná Kósa vagy esetleg Orbán lemondására. "

Amit nem is értek, hiszen Orbán kedden már megbukott, és jövő kedden is meg fog bukni.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:18:16

@Ballib cenzúrázók réme 24:

2002-től 2016 nyaráig támogatták az Olimpiát, boccs.

consul 2017.02.17. 09:21:25

@morpho: Azt a pénzt már úgyis kinézték maguknak. Így is, úgy is viszik. Legalább kapunk érte egy olimpiát. Szemernyi kétségem sincs abban, hogy ha a Főnök olimpiát akar, akkor mi olimpiát fogunk rendezni, függetlenül bármilyen népszavazástól.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 09:26:42

@BALTAZÁR:

Ez még hagyján, de tegnap este a falunkban a kocsmában összeverekedett a tökrészeg Józsi bá' és a szintén tökrészeg Pista bá' az olimpián.

Sajnos elfelejtettem megkérdezni, melyik közülük a fideszes és melyik a "demokratikus baloldali". Így aztán most nagy bajban vagyok, mert nem tudom eldönteni, melyikük megfélemlítő terrorja miatt követeljem Orbán lemondását.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.17. 09:35:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Amelyik többet kapott, avagy alul maradt az lesz a ballibek mártírja.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.02.17. 09:51:32

Az ősmagyarok azért nyilaztak hátrafelé, mert elöl ott volt a ló feje és nem akarták fejbe lőni szegény párát. :)

sőőtnagyonis 2017.02.17. 09:55:19

@Ballib cenzúrázók réme 24:
Valószínű azé mert akkor még nem volt így kifosztva.

Egyallampolgar 2017.02.17. 09:59:43

@MACISAJT:
Tudod az olimpia nem közügy. Ha Tarlóst idézed akkor sem az. Az olimpia egy ócska proli cirkusz nagyon sok pénzért. A hatalomnak jó: ezért küldi ÉKorea, a súlyemelő nőket, Románia a fiatalkorú tornászlányokat, az NDK ezért csinált férfiakat a nőkből.
Az élsport nem egészséges. Nyilván az érem csillogása motiválhat gyerekeket sportra, de sajnos ez hamis, hazug motiváció. Egy millió aranylázas gyerekből tíz lesz olyan szerencsés és tehetséges hogy kijusson a tornára.
A sport viszont tud jó és egészséges lenni. Látod, hogy mennyire növekszik a hazai hobbi-futók száma? Nem azért mert mi bármit is nyertünk atlétikában, hanem mert futni jó és kész.
Nem kell minden ügyben pártharcot sejteni. Próbálj érvelni ha lehet, libsizés nélkül. Nem attól lesz valami igaz vagy hamis mert egy libsi vagy egy komcsi mondja. Mindenkinek jobb lesz de főleg neked.

Duplaxiii 2017.02.17. 10:06:09

Hölgyem! Ez valami ma szokás, hogy egy általános problémát az elvek igazolása miatt egyoldalúan mutatunk be?
Ugye tudja, hogy az ilyen esetek más esetkben, más pártoknál is rendre előfordult?
Maga szerint, ha egy mszp-s pultnál kéretlenül zaklatják az embert, ha megfogva, visszahúzba akadályozzák a közlekedésben a telepített nyugdíjas aktivisták, akkor azt lehet? Szerintem EGYIKET sem lehet és BMINDET el kell ítélni. A támadókat egyaránt, akár aktivisták, akár járókelők.
Az esetemben szóltam, hogy nem mondom el a véleményem, mert az nem fogtetszeni nekik, és sietek, de ketten rángattak vissza!
Amikor elmondtam nekik, akkor kiabáltak velem, hogy menjet tovább, takarodjak! Persze akkor nem mentem, hanem felhívtam a figyelműket, hogy ők erőszakoskodtak velem, most már viseljék el a véleményemet!
Azért nem hívták a rendőröket, mert a járókelők közül sokat maradtak és jelezték, hogy megvárják a zsarukat és tanusítani fogják, hogy az mszp-s öregek voltak az agresszívak!
Erre összecsomagoltak és elmentek.
Ez ugyanolyan támadás, mert a járókelőt inzultálták kéretlenül!
És ők mszp-sek voltak...
És számomra ugyanilyen támadás, ha a pártok telefonon agitálnak valamiéyen választás, esemény előtt. Én nem akarom őket, nem adtam meg a telefonszámom, hagyjanak békén! Ha felhívnak, akkor az olyan, mintha bejöttek volna hozzám, így akár pofán is verhetem őket!
Szóval hölgyem, sajnálatosak ezek az esetek, idióta mindig volt és lesz.
De ezt egy akuálpolitikára lefordítani, ostobaság.

sőőtnagyonis 2017.02.17. 10:06:30

@Frady Endre:
Szerintem azé, mert nem volt rajta rükverc.:-))

alfacharlybravo 2017.02.17. 10:11:14

@Látens Inszinuáció: Nem hiszem hogy volna értelme bepiszkítania a száddal.

Wiktor Benkő 2017.02.17. 10:24:10

@Ylim: Tehát csak ott lyukadunk ki, hogy az elitista szdsz (és ballib utódai) az egyedüli és felkent irányítói az országnak, világnak, Európának mindörökre. Ámen

Így gondolod?

igazi hős 2017.02.17. 10:24:49

@Legeslegalja: "rendőrökkel ellenzékeiket veressen" Na, ne keverjük össze az ellenzéket a mocskos bűnöző csürhével, ami feldúlta a várost. Nagyon érdekes, hogy amikor fegyvertelen emberekről van szó, akkor legostobábbaknál előkerül az "élessel kéne lőni a határon szöveg", de amikor felgyújtják a Belvárost, akkor a gumilövedéket is sokallják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 10:35:47

@Ballib cenzúrázók réme 24:

Logikus. :)

@Duplaxiii:

"De ezt egy akuálpolitikára lefordítani, ostobaság."

Na de a poszterina ezt nem ostobaságból, hanem rosszindulatból teszi. Nem kis különbség, legalábbis jellem dolgában.

biggianni 2017.02.17. 10:58:49

@Látens Inszinuáció: Részemről nem engedném meg hogy bekapja abba a hazug
büdös ótvaros seggnyaló rákos pofájába,hiába vágyik rá!
Max a még meleg kulámat bekanalazhatja az összes élősködő bűnöző fidessessel
együtt !!!

Együtt 2014 különítmény 2017.02.17. 11:00:35

Emléxik még valaki Tamás Gáspár Miklós írására, amiben a jobboldal általa nem kedvelt újságait és egyéb kiadványokat árusító standok felborogatására, az árusok elüldözésére (na milyen eszközökkel) buzdította az akkor még ereje teljében lévő ballib tábort?

Nem kell mindig a másik oldal szemében keresni a szálkát, amikor ott a gerenda a sajátban

2017.02.17. 11:03:18

@Duplaxiii: Nem meglepő, engem a vizitdíjas aláírásgyűjtésnél rángattak ilyen posztkommunista-neonáci anyókák hogy írjam már alá. Jóhogy nem már kötelező..

Együtt 2014 különítmény 2017.02.17. 11:08:27

Kósa megjegyzése talán cinikus, de rendszerint a cinikus ember mondja ki a kellemetlen igazságot. Ezek a mostani fircogók is ha nem érik el a kívánt eredményt, a zerőszakra fognak hivatkozni. "Mert a zemberek félnek azért nem szavaznak ránk". Így lesz egy utcai összezördülésből nagypolitika

2017.02.17. 11:27:33

@alfacharlybravo:

Most aztán jól megmondtad faszkalap...

Buchhalter 2017.02.17. 11:30:19

@mézesmackócskácska: ha már erőszak ,veled kéne kezdeni.Karóba húzatnálak,hogy üvöltöznél.A saját kínod már nem ízlene annyira ,igaz?Elég beteg ember lehetsz.

Sascha Braun 2017.02.17. 12:19:03

Nézzünk szembe a tényekkel. Bár a baloldal még egy beépített fejelőt is bevetett, hogy az utolsó napokban megtolják kicsit a kifulladni látszó aláírásgyűjtést, de összességében még mindig csak egy hőzöngő, agresszív kisebbség az olimpiaellenes-mozgalom, Budapest lakosságának túlnyomó többsége, a csendes többség nem akar keresztbe feküdni az olimpiának. A számokból ez látszik. Pedig napok óta az aluljárókban már szó szerint üldözik a Moma-sok az embereket, pont úgy, ahogy a csövesek szokták egy marék apróért.

2017.02.17. 12:42:13

@Sascha Braun: A csendes többséget nem érdekli, tehát nekik mindegy ergo ne is szóljanak bele. Legalábbis a választásokkor mindíg ezzel jöttök.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 13:42:32

@Együtt 2014 különítmény:

""Mert a zemberek félnek azért nem szavaznak ránk."

Na igen, főleg a szavazófülkében kell nagyon félniök.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 13:46:36

@mézesmackócskácska:

"Fideszest verni nem bűn. Vagy fizetett hazáruló, vagy totál hülye. A hazaárulókat ki kell végezni, a hülyék meg ballaszt.
Ergó Fideszeseket kell irtani. Én már csak az erőszakban hiszek."

Egy a végletekig toleráns, a diszkrimináció minden formáját súlyosan elítélő, a liberális értékeket mindenek felett tisztelő kommentelő véleményét olvashattuk.

csacskó 2017.02.17. 15:38:14

Én azt nem értem , miért hisztiznek a népszavazás kiírásán.. Ha sikerül össze gyűjteni a 138k érvényes aláírást akkor el lehet mondani ,hogy érdekli az embereket.. Ha nem akkor az már minősít.De ez még nem jelent semmit.. Itt még bármelyik oldalra eldőlhet a dolog. De azért , hogy valaki megpróbál szavazást kezdeményezni azért hazaárulónak bélyegezni kissé erős..Kiírják esetleg a szavazást és azután eldől pro vagy kontra.

petimegmondja 2017.02.17. 20:23:39

@Wiktor Benkő:
"Kellene némileg arányítani a pofátok nagyságát a népképviselet nagyságához."

Aránytévesztésben leledzel! Attól, hogy a szavazásra jogosultak 2/3-nak nem volt kire szavaznia (mert a felkínált választékra nem akarta odaadni a szavazatát) és emiatt el sem ment választani, emiatt a maradék 1/4 hatalomba szavazza a Fideszt, még nem jelenti, hogy a Fidesz olyan baromi nagy részét képviselné a népnek.
Amellett a demokráciában a "népképviselet" nem kizárólag a parlamentben zajlik és a választási eredmény sincs 4 évre köbe vésve.
Igen, a parlamentet sikerült bevennetek, de ez messze nem azt jelenti, hogy most akkor a következő kampányig mindenkinek pofa be!, hanem vannak pl. ilyen lehetőségek, mint ez a népszavazás, hogy ha a kormányra jutott banda pofátlanul messzire megy, akkor a nép az orrára tudjon koppintani, hogy "idáig és ne tovább"!
A népet egyébként sem a kormány képviseli, hanem sok mindenki más is és főleg ő maga - népszavazás útján.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.17. 20:28:07

@petimegmondja:

"Attól, hogy a szavazásra jogosultak 2/3-nak nem volt kire szavaznia (mert a felkínált választékra nem akarta odaadni a szavazatát) és emiatt el sem ment választani"

Petike! A szavazásra jogosultak - szerinted - 2/3-ának ki tiltja meg, hogy olyan pártot alapítson, amelyre szzívesen szavazna?

Ehhez ma már pénz sem nagyon kell, ott az internet mint szerveződési felület.

petimegmondja 2017.02.18. 03:35:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Senki sem tiltja meg neki, csak éppen rohadtul mással szeretne foglalkozni és inkább megvárná, hogy jelentkezzen egy olyan társaság, amelyik az ő képviseletét szeretné ellátni és érdemes a bizalomra. Még a kommunizmus alatt sem volt 10M párttag, ahogy a rendszerváltás eufóriájában sem alapított mindenki pártot. A többség "csak" választani szeretne, már ha van kikből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 11:30:21

@petimegmondja:

"a rendszerváltás eufóriájában sem alapított mindenki pártot."

Eddig rendben van, igazad van. Na de ha ilyen sokan nincsenek megelégedve a meglévő pártokkal, akkor az elégedetlen 2/3 századrésze, akár csak ezredrésze már csak összefoghatna és alapíthatna egy a 2/3 többi részének is megfelelő pártot, nem?

De nem is itt van a lényeg, hanem ott, hogy ha KOMOLYAN akkora lenne az ellenállás az Orbán-rendszer ellen, akkor ennek már rég meg kellett volna történnie. Amiért mégsem történt meg, az az, hogy valójában NINCS akkora ellenállás, csak a baloldali megmondóemberek állítják be akkorának.

Persze azért sem teszik, mert azon túl, hogy orbántakaroggy, a legtöbb dologban nem értenek egyet, ez pedig édeskevés a kormányzáshoz, de még a hatalom megragadásához sem elég. Kiváló példa erre a 2014-es Összefosás vagy a mostani kabaré a miniszterelnökjelölt állításáról.

Még egy gyanúm van: Felülről, vagyis a politikában már megmártózott emberek által szerveződő párt szerintem nem fog sikert elérni. Ezek az emberek már mind kompromittálódtak, bemocskolták magukat, de újat sem tudnak felmutatni, max. az öltönyt cserélnek, de az öltönyben lévő ember ugyanaz marad.

petimegmondja 2017.02.18. 22:48:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tudod, ha belegondol az ember, nem érti, hogy Rákosi vagy Kádár rendszert ill. a diktatúrákat általában miért nem söpörte el a népharag, hiszen manapság alig páran állítják magukról, hogy hithű kommunisták voltak anno.
Az emberek 99,9% nem akar tevőlegesen politizálni. Ha utálja is a regnáló sz@rt, mégsem akar változást, mert az mindig bizonytalan. Inkább ül a meleg f*sban, mert arról lehet tudni, hogy f*s, viszont a változás után lehet jobb vagy rosszabb is.
A Fidesznek 22 év kellett, hogy önállóan hatalomra jusson. Úgy, hogy a jobboldalon mindenki összeomlott és kihalt körülötte. Az MSZP az állampárt utódjaként kiszámítható f*s volt, ezért került újra és újra hatalomra addig, amíg ki nem halt az a tömeg mögüle, akik még elfogadható f*snak élték meg a létező szocializmust.
Az ex KISZ-titkárok ráncfelvarrt pártjai tehát kiesnek az elmúlt 30 évben választóvá vált tömeg lehetséges jelöltjei közül, az új pártocskák meg még nincsenek elég régen pályán ahhoz, hogy kiszámítható alternatívát jelentsenek. A lassan 15 éves Jobbik és a 10 éves LMP meg sok kérdésben túl messze áll a mainstreamtől ahhoz, hogy tömegek érezhessék magukénak.
Szóval a Fidesz most éppen monopolhelyzetben van, mert akármennyire kevés emberből áll a szavazótábora, nekik van kit választani, így elmennek szavazni és mivel a többieknek nincs és ezért nem mennek el, hatalmon marad.
Namost a tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket áldemokrata bagázsokat úgy 15-20 év után azért csak elsöpri a népharag és manapság nincs ott a Szovjetúnió a bukók mögött, akikre tekintettel anno nem húzták fel lámpavasra az MSZMP-t és köreit. Mostanában a diktatúrák csúnyán érnek véget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 23:24:31

Sok mindenben egyetértek azzal, amit most írtál.

"mert akármennyire kevés emberből áll a szavazótábora, nekik van kit választani, így elmennek szavazni és mivel a többieknek nincs és ezért nem mennek el, hatalmon marad."

Ez azért nem igaz, mert a 2010-es és a 2014-es ogy. választások részvételi aránya sem volt olyan gyenge.

"Mostanában a diktatúrák csúnyán érnek véget."

Azért nem kis túlzás az Orbán-rendszert diktatúrának nevezni. Egy diktatúrában nemigen szokott a diktátor egymás után két népszavazást is elbukni, és akkor most hagyjuk az 50%-os érvényességi határral elkövetett öntökönszúrást. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.18. 23:30:51

És persze azt is hagyjuk, hogy akkor most orbánmonnyonle a MoMo aláírásgyűjtése után, ahogy a politikailag komoly súlyt képviselő Botka ma követelte. Egy demokráciában a kormány ilyenkor azt teszi, amit Orbán: visszalép az olimpiától. Ugyan mit mondana a "demokratikus ellenzék", ha továbbra is ragaszkodna az olimpiához?

(Meggyőződésem, hogy maga Orbán sem igazán akarj/ta az olimpiát. Csak jó gumicsont volt, amit bedobhatott az ellenzéknek, az meg elrágódott rajta.)
süti beállítások módosítása