2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Az Igazmondó hazugsága

avagy: meztelen a ….ki is?...., ja, az országszerte világhíres király

2016. augusztus 30. - Városi Kurir

igazi.jpg

„Tény (főnév)

Megalapozott állítás, a valóságot tükröző, igaznak tekintett, és általánosan elfogadott megegyezés, ahogyan a dolgok megtörténtek, vagy, ahogy a dolgokat megfigyelték – ellentétben egy feltételezéssel, vagy véleménnyel. Ennek segítségével tudunk meg többet a környezetünkről, a körülöttünk levő világról. Ilyen adatok segítségével döntünk.”

Kissé elsikkadt a hírzajban, hogy a mindeneket megítélő Kúria kimondta: a mindannyiunk által – akarva – akaratlanul – pénzelt Fideszes kampány előtti plakát- és médiahenger nem a fenti szómagyarázat szerinti tényeken alapult, állításai tehát nem számítanak ténynek. Vagyis az Igazmondó és a körülötte hemzsegő lassan nagypapakorú fiatal demokrata (?) had ismét HAZUDOTT. A csupa nagybetű az internet nyelvén a kiabálást jelenti, Molnár Ferenc szerint pedig alighanem a kisember igazságát rejtő „nemecsekizmus” értelmében nem a jóembereknek kijáró „megtiszteltetés”, és ez egyik se jó nekünk, nagyon nem jó.
Tehát nem árt a fejekbe vésni: nem tényszerű az, hogy „Brüsszel egy városnyi menekültet akar Magyarországra telepíteni”, sem az, hogy „a párizsi merényleteket bevándorlók követték el” és így tovább. Mindent elmond a Kúria jogászi bikkfanyelven fogalmazott közleménye az MTI idézete nyomán:

"A bíróság szerint a kormány kampánykijelentéseinek direkt tartalmával szemben az Ab-határozatok nyomán támasztott alapjogi elvárások nem azonosak az objektív tényeken alapuló információkkal, ismeretekkel, adatokkal szemben támasztott köznapi követelményekkel. Ennek következtében a kormánynak a választási kampánya részeként elhangzó kijelentései legfeljebb orientálnak, de nem informálnak..”

joooooo.jpgKicsit továbbgörgetve a gondolatot, akkor az is lehetséges, hogy népünk jelenlegi vezetője és hű csatlósai az előző plakátkampányaikban sem tényeket közöltek, hanem csak orientálni akarták (naná, hogy maguk, és nem a tőről metszett igazság felé) a népet? Vagyis az, hogy „Csak a FIDESZ” vagy „Magyarország jobban teljesít”, meg, hogy „A reformok működnek”, meg a „Rezsicsökkentés” sem az, aminek látszik? Lehet, hogy az ezzel bombázott sokadalomnak inkább kellett volna a józan eszére hallgatnia? Érdemes lett volna inkább a szemnek, mint a szív olykor nagyon is szirénhangokat kibocsátó húrjait pengető Farizeusoknak hinni?
Nehogy az elfogultság vádja érjen bennünket, megkerestük a kormányzópárt talán egyetlen igaz, valódi tényt közlő plakát-szlogenét is: „Folytatjuk! ” - és tényleg, ami tény az tény.
(BoBo)

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat
Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9311663374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.31. 06:06:50

S mi a gond? A kampány mindig manipuláció: lényege tények, féligazságok, csúsztatások olyan keveréke, mely egy adott cél érdekében történik.

A cél jelenleg jó, ez a lényeg.

Jolka40 2016.08.31. 15:18:14

A Kúria helyében kezdenék aggódni.

bloglegelő 2016.08.31. 15:36:55

ez biztos valami nagyon jó cikk

egyébként meg október 2-án megkérdezik, hogy akarom-e, hogy benyomjanak mások megint másokat az otthonomba

a válaszom: NEM

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.31. 15:47:32

Így integráld a migránsodat:

888.hu/article-otven-migranst-sikerult-eddig-munkaba-allitani-a-2-milliobol-nemetorszagban
Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban.
...

magyaridok.hu/kulfold/19-milliard-eurot-koltenenek-nemetek-jovore-migransokra-815095/
Németországban a szövetségi kormány jövőre 19 milliárd eurót fordítana a menekültügyre a költségvetés szerdán elfogadott tervezete szerint.
---
az állástalan migránsok munkanélküli segélyére 4,1 milliárd eurót szánnak, és szintén 4,1 milliárd euró jut a menekültek beilleszkedését szolgáló programokra.
...

Kiss Árpád 2 2016.08.31. 18:34:00

@Ballib cenzúrázók réme 18: hat ez igy mindjart mas. Ha eme ket nemes, objektiv, nagy tapasztalattal, evtizedes multal rendelkezo kormanyfuggetlen media megirta, akkor az hetszentseg, hogy igaz. Akar a bibliaba is beletehetjuk... Hejjj fiam, de vak vagy te...

Kiss Árpád 2 2016.08.31. 18:36:57

@a BircaHang Média szerk.: regota olvasom a kommentjeid, es bar nagyon Orban rendszere ellen vagyok, istenemre mondom ertelmes ember vagy, akivel szivesen leulnek beszelgetni egy jo pohar bor melle egy kiskocsmaban. Na de a kerdes:
Velemenyed szerint mi lesz a kovetkezmenye, ha a nem szavazatok nyernek?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.31. 18:51:36

@Kiss Árpád 2:

Meg fogja erősíteni egész Európábna a populista,, humanista erőket.

morph on deer 2016.08.31. 20:46:30

@a BircaHang Média szerk.:
Szerintem elégedj meg a populizmussal, és annak Magxarországon belüli hatásával.

Csak a tisztánlátás érdekében:
- Humanisták nem hagynak embereket esőben, sárban, tűző napon a hőségben étlen szomjan és minimális higiénés feltételek nélkül várni napokig a semmire, tudod?
Semmilyen okból!
Senkivel szemben!
És most felesleges avval a szöveggel jönni, hogy "ők tehetnek róla!", erre nincs mentség, semmilyen körülmények között!

Igen, tudjuk, ezt tendelte el a kissebségi komplexusokat megalomániával kompenzáló, csökött vezér, de ennek annyi köze sincs a humanizmushoz, mint Orbánnak a civilizált európai emberekhez, pedig azt a távolságot fényévekben mérik!

Szóval NEM, és kéretik a humanizmust kihagyni ebből a mocskos színjátéknól, OK?

Azt csináltok - te, Orbán, meg a hasonlóan hondolkodó horda - amit akartok, hiszen veletek az "erő", ugye, köszönhetően az úniós pénzeknek, de a kulturát meg a humanizmust nyugodtan hagyjátok ki ebből a szégyenletes színjátékból, hisz semmi veszítenivalótok nincs, mint tudjuk!

Nem tudod ugyanis elveszíteni azt, ami soha nem volt a tiéd, tudod?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.01. 06:24:28

@morph on deer:

A hu,manizmust kevered az öngyilkossággal.

Ha bejön a tolvaj hozzád, meghívod ebédre? Ugye, nem:

A humanizmus azt jelenti, nem a liberális oligarchia és nagytőke érdekei vannak az első helyen, hanem a népé, a kisembereké. Orbán - bár sokban hibázik - ebbe az irányba mozdult elő. A liberális "Európából" pedig köszönjük, nem kérünk.

$pi$ 2016.09.01. 06:34:50

@a BircaHang Média szerk.: "A humanizmus azt jelenti, nem a liberális oligarchia és nagytőke érdekei vannak az első helyen"

Ez valamiért soha nem szempont. Mindig mesélik, hogy a friss munkaerő betelepítése, meg kell a munkáskéz, meg ilyenek, de azt rohadtul elfelejtik, hogy ez nem a lakosságnak lesz jó. A lakosság nyomorultul fogja érezni magát, neki az egészből csak a szopó ág jut. A nagy cégek a multik kaszálnak, nekik csak hasznuk van belőle, a közember pedig megfizet mindenért.

Jajj, de jó, sokkal jobban pörög a gazdaság, mert valaki más csinálja a munkámat, aki nem takarékoskodik. Jajj, de jó, az ország gyarapodik, mert az ablakom alatt üvöltözik hat purgyé. Jajj, de jó, fellendült a fogyasztás, mert a pénzemből rendeznek ökörsütést aliék. Jajj, de jó, pörög az építőipar, mert építenek a házam mellé egy mecsetet amiben ezentúl naponta ötször fognak üvöltözni.

Hurrá, van piaca az új lakásoknak mert ránkgyújtották a házat!
süti beállítások módosítása