2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Uniós feketenap

forrás: Pálmai Tamás

2016. június 23. - Városi Kurir

letoltes_1.jpg

Aki elég idős, emlékezhet a Ludas Matyi című egykori sikeres vicclap egyik 1961-es címlapára, amin a Harold Macmillan-arcú Brit oroszlán (ő volt akkor a konzervatív miniszterelnök) meghunyászkodva könyörög a peckesen álló, nem kis orr-szerkezetét még magasabbra tartava, mint egyébként, de Gaulle-küllemű francia Marianne-nek, hogy fogadja be az Európai Közösségbe. Most viszont itt a Brexit. A kilépés-pártiak érvkészlete szinte szóról szóra megegyezik a magyar miniszterelnökével, aki viszont egy fontos brit lapban egész oldalas hirdetésben kampányolt a bennmaradás mellett. A hirdetés természetesen kontra produktív lett, de ezt hagyjuk most. Elég, ha csendben csak azt kérdezzük, hogy hasonló esetben mit szólna a magyar kormány és bércsahosai, ha egy idegen kormányfő buzdítaná a magyarokat? Menne itt ezerrel a háttérhatalmazás, (ami jól tudjuk, nem más, mint szalonzsidózás) migráncsozás, stb.

Előzmények

A brit jelentkezést a francia elnök kétszer is megvétózta, először 1963-ban, majd másodszor pedig 1967-ben, amikor már a Harold Wilson, minden idők legszürkébb brit miniszterelnöke ismételte meg a kérést. A vétók oka röviden de Gaulle személyiségében és politikai filozófiájában keresendő, hiszen egy részt nem tudott túllépni a sok évszázada kriminálisan rossz francia-brit viszonyon, de ami egyes elemzők szerint még ennél is komolyabban esett latba az a tény volt, hogy féltette a franciák elképzelt európai vezető szerepét a Britektől, akik ráadásul az általa gyűlölt és megvetett USA-val szinte szimbiózisban működtek. Végezetül persze sok éves, eléggé megalázó sorbaállás után a brit oroszlán 1973-ban bebocsátást nyert a közösségbe.

„Kint is vagyok, bent is vagyok”

Európa és az angolok frigye azonban a megkötés pillanatától fogva viharos, elég itt a valuta unió megtagadására gondolni, de ezen kívül is számtalan kisebb-nagyobb összezördülés szegélyezi a közös utat.

Arra azonban, ami ma történik, még néhány éve is, mint lehetetlenre, nagy odds-ot adtak volna az országszerte virágzó fogadóirodák.

Nem tudom mi lesz az eredménye a mai népszavazásnak, de már létrejötte is felér egy kisebb attakkal az Európa Unió ellen. Mondhatják persze erre, hogy miért olyan nagy ügy ez, a Grexit is lezajlott, és nem kavart ekkora vihart. Erről csak annyit, hogy az államcsődbe merült görögök egyetlen, számukra és az unió számára fontos ügyben a valutauniós tagság kérdésében szavaztak, az angolok viszont magát az uniós alapelveket, és döntéshozatalt kérdőjelezik meg, annak ellenére, hogy országuk az egyik legfőbb oszlopa az EU-nak,  a mai napon.

Jelenődő

Minden eddiginél riasztóbb az a hangnem, ahogy a két párt: a kilépés támogatói és ellenzői kampányoltak. A magyar demokratikus oldal teljes joggal állandóan számon kéri a kormánypárt(ok)on a demagógiákat, amiket kormányzás helyett alkalmaznak. Jól látszik, hogy sajnos az egy főre eső demagógok arányában Anglia sem marad le kishazánktól, hiszen mintha csak Habony Árpád és csapata adná a tanácsot a témák földszintes exponálásokhoz.

Az egyik oldal legfőbb érvei: a kilépés bedönti a külkereskedelmet, City megszűnne a világkereskedelem és pénzügyek vezető ereje lenni, nem lennének új beruházások.

Az elszakadás hívei arról szónokolnak, hogy sokkal könnyebb lesz az élet az EU-s bürokraták nélkül, akik úgy döntenek az Angliát is érintő ügyekben, hogy nem ismerik az országot. Másik örökbecsűjük: meg kell védeni az országot a bevándorlóktól, és még hosszan sorolhatnánk az ezekhez hasonló, de csak a felszínt kapirgáló, ám jól hangzó kérdéseket. Egy szó, mint a száz: az igazság itt is félúton van, tehát tárgyalni kellene, még mielőtt a XX.-XXI. század legnagyobb, legfontosabb vívmánya, az Egységes Európa a semmibe hull.

Úgy látszik, és ez figyelmeztető jel kellene, hogy legyen Európa valamennyi felelősen gondolkozó polgárának, hogy egyre nagyobb a térhódítása a legmocskosabb, leghazugabb demagógiáknak, pedig a múltszázad harmincas- negyvenes évei már bebizonyították hova vezet ez az út.

                                                    

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr128834090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő (törölt) 2016.06.23. 19:24:30

Mai európai demokrácia: a hatalom természetesen a népé, de bizonyos kérdésekben illik úgy gondolkozni, ahogyan az EU jelenlegi vezetése elvárja.

Ha ezen belül vagy akkor felvilágosult haladó demokrata vagy. Például szavazhatsz olyan sorsdöntő kérdésekről, hogy 2,5 vagy 3 méteres kavicságy legyen-e a kutyafuttató előtt. Ha ennél komolyabb kérdésekben is véleményt nyilvánítanál, akkor már csúnyán néznek.

Mert az emberek buták, nem is értik a világot, ezért vezetni kell őket! Pontosan ugyanaz, mint a szocializmus alatt. Szavazhattál a Hazafias Népfront jelöltjeire, amire azért van szükség, mert az emberek még nem értik a szocializmust. Most meg szavazhatsz az EU által favorizált jelöltekre, és ők is vezetni akarnak téged, mert még nem érted az EU-t :)

grafoguru 2016.06.23. 20:21:55

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő:

"vezetni akarnak téged, mert még nem érted az EU-t"

Egyes szám első személyben kellett volna írnod. Úgy hiteles. Láthatólag ugyanis tényleg nem érted. Nem baj, na is próbáld. Kidobott energia.
Tudj minél kevesebbett, legyél minél egyszerűbb és boldogabb.

grafoguru 2016.06.23. 20:22:49

@HgGina:

Végre észérvek, logika, felépített gondolatmenet. Ez hiányzott.

Kovi1970 2016.06.23. 22:13:52

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő: nehéz ennyi sületlenséget méltósággal kommentelni.

A poszt amúgy kifejezetten jól fel van építve és tényeken alapul, amit sok kocsmai lózungokkal tűzdelt poszt igyekszik ignorálni.

kvadrillio 2016.06.24. 06:39:33

"VISSZAADTUK A 13. HAVI NYUGDÍJAT A NYUGDÍJASOKNAK !"...MONDJA LÁZÁRJANCSIKA...:o)
A REZSICSÖKKENTÉSSEL SZART SE ADTATOK V ISSZA ! ÉVEK ÓTA FOLYAMATOSAN CSÖKKENTITEK A NYUGDÍJAKAT, BÉREKET !!! MÓDOSÍTJÁTOK A KAPCSOLATOS TÖRVÉNYEKET , JOGSZABÁLYOKAT !
NYUGDÍJEMELÉS KELL ÉS BÉREMELÉSEK KELLENEK, MERT UGYANANNYIT FIZETÜNK MINDENÉRT MINT MÁS EJRÓPAI ORSZÁGLAKÓK !
BAROMLÁZÁR ! AZ ÁFA-CSÖKKENTÉS ÉS REZSICSÖKKENTÉS KAMU ÉS MINDENKIRE VONATKOZIK...HAMÁR...TE ÁLLAT ! DEHÜLYE FASZ VAGY TE ! :o)
A GAZDAGOKNAK NYOMJÁTOK A MILLIÁRDOKAT, HOLOTT A NÉPNEK KELLENE !!!
UNIÓS MILLIÁRDOKAT A NÉPNEK !!!!!!!
HOL A LÓVÉ JANCSIKA ???

2016.06.24. 07:08:12

Nem értem a cikk felvezetését.
Miért is lenne ez fekete nap? Mert az angolok egyenes gerinccel és gondolkodva döntöttek a saját életük jövőjéről? Mert nem kérnek a Merkel/EU-féle kvótarendszerből? Mert elegük van abból, hogy Brüsszel úgy adja a talpalávalót, hogy nem ő játssza a muzsikát?

Hosszabb távon mi is jól járunk, mert csak így lehet leváltani a nálunk regnáló gittegyletet.
Áttételesen ugyanis - mivel nem jön majd a lé, és a "magyar reformok működnek" összeomlik, akkor - mondom akkor! - talán felnyílik a panelproli szeme, és - akár forradalommal, de - leváltja a felcsúti töpszlit és a sleppjét.

Mert egyébként ezt a majmot leváltani nem lehet!
Ez foggal-körömmel fog kapaszkodni a hatalomba, és mindent megfog tenni annak érdekében - hazudik, lop, csal, ígér, fenyeget és zsarol -, hogy a csúcson maradjon.
De mivel az EU-nak most nem lesz sem ideje, sem pénze velünk foglalkozni, és elfogy a támogatás kerete, ezért nem lehet majd hosszútávon rizsát csökkenteni, nem lehet tömni a haverokat, nem lehet vakítani a népet, és nem lehet kozmetikázni a költségvetést, össze fog omlani az egész szarkupac.
Én szóltam!

Ennyi.

DFK 2016.06.24. 07:34:04

@kvadrillio: erre a nyugdíjcsökkentésre ha adnál bizpnyítékot.

Dummy Druggist 2016.06.24. 07:45:11

Rég el kellett volna indulni a föderális Európa felé, de lehetett volna minta a Monarchia is. A mostani modell, a nemzetek Európája, 28 kis kakassal egy szemétdombon, kiderült, hogy járhatatlan.
Az EU nem tudott Birodalommá válni, abban az értelemben, mint az USA, hisz nincs feje, a gazdasági súly önmagában nem bizonyult elégségesnek.
Elbaltázták az euró bevezetését, amit későbbre kellett volna tenni, de egyszerre minden országban, és máris meg lett volna a közös pénzügy.
Közös külpolitikája máig nincs az EU-nak, emiatt nem tényező a világpolitikában.
Éshát katonai erő nélkül védtelen az EU, még a NATO ernyő alatt is. Jellemző, hogy a létét fenyegő migráns áradat beindulása után döntöttek a közös parti őrség létrehozásáról...

kvadrillio 2016.06.24. 08:13:20

Légkondicionált luxusvagon is lesz Orbán kisvasútján
Orbán Viktor vasút Felcsút

Légkondicionáló, vajszínű műbőr ülések és gyönyörűen kidolgozott belső tér, áram és folyó víz is lesz a Vál-völgyi kisvasút egyik vagonjában, amelyben az egymás felé fordított foteleknek köszönhetően akár tárgyalásokat is lehet tartani. A többi vagonban a régi UV villamosok fapadjai köszönnek vissza. A kisvasút átadásáig már csak néhány nap van hátra.

A....3-AS.....METRÓRA SZERELJETEK KLÍMABERENDEZÉSEKET TI MOCSKOSOK, MERT NAPI 500.000 EMBER UTAZIK RAJTA ÉS KLÍMAVÁLTOSZÁS VAN, ŐRÜLTEN FULLASZTÓ HŐSÉGRIADÓKKAL !!!
ORBÁNKA-BÉBI KISVASÚTJA PEDIG MAGASRÓL LEVAN....VA !
NR CSAK BUDÁRA NYOMJÁTOK AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT MINDENFÉLE CSILIVILI SZAROKRA !
ORBÁN UTAZZON A 3-AS METRÓN, OCCT MAJD NÉZEM, HOGYAN KAPKODJA A LEVEGŐT ÉS SZÓRJA AZ IZZADSÁGCSEPPEKET SZERTE-SZÉJJEL ! ÁLLATOK EZEK AZ ORBÁNÉK !!!!!!

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.06.24. 09:17:57

Éljen a brit szabadságharc győzelme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Orbán Viktornak nagyon igaza volt az EU-val kapcsolatban, ezek ellen szabadságharcot kell folytatni és meg kell őket futamítani. Orbán Viktor most is 10 évvel járt a világ és a britek előtt, nemhiába akarja őt az Európában szinte minden nép a miniszterelnökének.

Itt az idő, hallgassunk Orbán Viktorra, aki a törenelmünk legsikeresebb kormányzója és most már ne szarakodjunk ezekkel a brüsszeli moszkovitákkal, lépjünk ki most már az EU-ból.
Itt az ideje lerázni magunkról az EU-s háttérhatalmakat és külső erőket és megvédeni magunkat.

Előre a kilépésért, éljen a szabadságharcunk mihamarabbi győzelme! Európa meg csak hanyatoljon tovább!

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 10:20:28

@Látens Inszinuáció: "Miért is lenne ez fekete nap?"

Esik a tőzsde, esik a forint, már 320 Ft felett az Euró, pedifg az is esik. Megszenvedjük mi is, de a Britek mégjobban.

Én ennek ellenére örülők, hogy kiléptek, az összes fasz huhogót ki kéne penderíteni.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 10:21:46

@Dummy Druggist: "Rég el kellett volna indulni a föderális Európa felé"

Minden szavad arany.

2016.06.24. 11:12:55

Legyünk reálisak. A kérdés az, hogy mit akarnak az amerikaiak, és mit ígértek a briteknek?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.24. 11:35:59

Brexit

Britek elhagyják az EU-t!
Hová vezet nekik e út?
Meddig zuhanhat még a font,
S mikor ver majd újra plafont?

Szürkül Monty Python-i Grál?
Sok-sok magyar hazamigrál?
CBA lesz Tesco helyett,
S the cow nem ad szabvány tejet?

Magyarország ugye marad?
Vagy kilépünk s jön új Arad,
Rigómező, Mohács, Muhi,
Megint vesztes csihipuhi?

Honnan dőlne ránk a zseton,
S stadionokba a beton?
Miből lenne kaja-pia,
S megalomán olimpia?

EU kell, mint falat kenyér,
Nélkülük minket csak genny ér:
Jön az orosz medve s benyel!
Jaj, ne múlj lokális menny el!

Hogyha nálunk is lesz brexit,
Akkor nem marad sok steksz itt!
Bár… mindegy is, hat-e e jel,
Népnek e hon úgyse tejel.

asgabad 2016.06.24. 11:47:28

@...elmúlik...: Ott a pont nálad:) Szerintem is ez a lényeg, amerikai kavarást sejtek a háttérben.

cipraszon 2016.06.24. 12:09:31

@grafoguru: Miért nem osztod meg a tudásodat?

cipraszon 2016.06.24. 12:16:45

@atpijkamo111: Az miért jó nekünk? A föderális Európa?

Alick 2016.06.24. 12:25:13

@...elmúlik...: mármint hogy a jenkik kínek ígértek? az angol nyugdíjasoknak? :)

grafoguru 2016.06.24. 12:25:13

@cipraszon:

A kérdésed, felvetésed teljesen jogos.
Csak már annyiszor próbáltam... És normális érvelés helyett kivétel nélkül mindig(!) libsizésbolsizásSorosHáttérhatalom lett a vége. Szóval belefáradtam.
Nektek még lesz időtök 20 év múlvá visszanézni - akkor majd gondolj rám. Addigra nem az érvek és feltevések, hanem a valóság lesz a meggyőző. Az talán segít megérteni - utólag. Csak hát újabb kidobott 20 - 30 év...

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 12:26:51

@cipraszon: A nagyobb ország erősebb érdekérvényesítő. Legyen szó területi követelésről, vámokról vagy gázárról. Egy ezer felé húzó Európai Uniónak levezett laza gazdasági közösség, amit az utolsó szutyok kis állam napóleonkomplexusos törpediktátora is meg tud hekkelni, szart sem ér.

Alick 2016.06.24. 12:29:22

@Dummy Druggist: Kár, hogy Adolfkának nem jutott eszébe a föderalizmus, pedig az utódai szájából is milyen érdekesen hangzana: "Ein Land, Ein Europe, Ein Euroführer!"
:)

Alick 2016.06.24. 12:31:27

@atpijkamo111: Ja, az EU szellemi előképe mindig is a Bugsy Siegel - Lucky Luciano-féle gengszterszindikátus volt! :)

2016.06.24. 12:32:08

@Alick: Naivitás lenne azt gondolni, hogy ezt a szavazást az angol nyugdíjasok döntötték el. Legalábbis szerintem. De mindenki azt gondol, amit akar :)

Alick 2016.06.24. 12:44:13

@...elmúlik...: Érdekelne, hogy szerinted konkrétan a mainstream bennmaradással szemben hogyan is tud bárki garantált eredményt hozni? esetleg tudatmódosító chemtrail szórással vagy HAARP-os távvezérléssel? :)

2016.06.24. 13:01:34

@Alick: Leegyszerűsítem a dolgot: minden történés mögött valakinek/valakiknek az érdeke található. Azt, hogy ez a kilépés kinek/kiknek az érdeke volt, előbb-utóbb biztosan megtudjuk. Idővel.
Nagyon sokan a bennmaradásra fogadtak, valóban ez látszott reálisnak. Azonban nem ez történt. Arra a kérdésre, hogy miért, azonban még várnunk kell. Ki fog derülni.
Arra a felvetésedre, hogy lehet-e egy szavazást befolyásolni, nos a válaszom egyértelmű igen. Megvannak rá a technikák, mint azzal már nem egyszer találkoztunk.

na4 2016.06.24. 13:18:33

Dehogy fekete nap. Tök jó fejek az angolok, van élet az Unión kívül is. És volt vér a pucájukban, hogy meglépték, és nagy pofon a segghülye brüsszeli csürhének - igenis megtörténhet. Nembaj, Rolls-Royce akkor is csak egy van :-)

CoolKoon 2016.06.24. 13:43:41

@Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő: Úristen, hogy te mekkora egy idióta vagy! Igen, mondd csak ki nyíltan: a ZSIDÓK!!!!! tehetnek minden bajodról, és még a gondolataidat is irányítani akarják. Nem akarod, hogy rajtad uralkodjanak? Nosza, Észak-Korea tárt karokkal vár!

CoolKoon 2016.06.24. 13:48:15

@Látens Inszinuáció: "Miért is lenne ez fekete nap?" - Mert ezzel lényegében nemcsak saját magukat, de a maradék EU-t is tökön szúrták? Mert az ostoba, primitív bulvárlapjaik által sulykolt ostobaságok ragadósnak bizonyulhatnak (mivel Európa többi országában is többségében ugyanolyan sötét suttyók laknak, mint Angliában)? Mert lemondtak abéli jogukról, hogy helyük legyen az ÖSSZES EU-s döntéshozó intézményben?

"leváltja a felcsúti töpszlit és a sleppjét" - Ja, az operettnáci, putyinista sleppre. Mindjárt jobban fogok aludni.....

CoolKoon 2016.06.24. 13:50:27

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: "Előre a kilépésért, éljen a szabadságharcunk mihamarabbi győzelme!" - Ja, éljen az ostoba és kiszámíthatatlan moszkvai elvtársak alá történő újbóli betagzódás minél gyorsabb megtörténte!

CoolKoon 2016.06.24. 13:53:29

@Alick: "Ein Europa", ha már......

CoolKoon 2016.06.24. 13:56:37

@...elmúlik...: "Naivitás lenne azt gondolni, hogy ezt a szavazást az angol nyugdíjasok döntötték el." - Ha nem ők, akkor kik? Csak nem a zsidóimperialista gyíkemberek? Amúgy meg ha már itt tartunk, szerintem a kilépést támogató agymosásnak a legnagyobb támogatója a primitív, ostoba angol bulvársajtó volt. Nyomatták s hazug EU-ellenes demagógiát rendesen. Csakhogy igazából ez nekik (meg a tulajdonosaiknak) is rossz lesz.

2016.06.24. 14:16:49

@CoolKoon: "Ha nem ők, akkor kik?"

A 46 millió szavazásra jogosult több, mint 50 százaléka. Ne gyíkemberezz, mert csak komolytalanná teszed magad.
A brit bulvársajtóval kapcsolatos megjegyzésed sokkal életszerűbb.

CoolKoon 2016.06.24. 14:55:50

@...elmúlik...: Nem szokásom gyíkemberezni. Általában meghagyom azoknak a félkegyelműeknek, akik mindent AZOKKAL magyaráznak....
A szavazásra jogosultak több, mint 50 százaléka? Érdekes, ami térképeket néztem, azokon mind úgy tűnt, hogy a kilépés mellett leginkább a legvidékibb körzetek szavaztak. Ugye a nagyvárosokról tudjuk, hogy főleg bevándorlók lakják. A kisvárosokat pedig az angolul "chav"-nek nevezett söpredék. Ha pedig még kisebb településekre megyünk, akkor feltűnik, hogy mennyire sok ott az echte fehér angol nyugdíjas. Már csak ezért is rendkívül kézenfekvő a nyugdíjasokra (de főleg a sötét angol parasztokra) mutogatni a Brexit kapcsán.

CoolKoon 2016.06.24. 14:59:23

@na4: Pofon a brüsszeli csürhének? És mi van, ha ez a pofon végső soron visszaszáll rájuk? Ha majd az angol makrogazdasági mutatók évekig mínuszban lesznek, akkor is ennyire fogsz lelkesedni majd a döntésért?

2016.06.24. 15:53:04

@CoolKoon: Lehet, hogy igazad van és valóban a "sötét erők" többsége hozta a kilépés melletti több szavazatot (hozzá kell tennem, hogy én a sötét erőkön az iskolázatlan, olvasatlan, műveletlen, a napi politikát csupán a bulvárlapokból ismerő társadalmi réteget értem, akinek az esze nincs, de a joga megvan a szavazáshoz).

"Már csak ezért is rendkívül kézenfekvő a nyugdíjasokra (de főleg a sötét angol parasztokra) mutogatni a Brexit kapcsán. "

Lehet, hogy így ennek a gondolatnak teret kell engedjek.

2016.06.24. 16:50:06

@CoolKoon:

"A Politico.eu szerint a brit szavazók megosztottsága nagy volt hely és életkor szerint: a 49 év alattiak többsége a maradásra szavazott. A 24 év alatti fiatalok nagy többsége, 75 százaléka arra szavazott, hogy az Egyesült Királyság maradjon az EU tagja - derül ki a YouGov felméréséből, amelyet a Politico idéz.

A 25-49 évesek körében 56 százalékos volt a maradáspártiak aránya, míg a 65 év felettieknél csak 39 százalék szavazott a maradásra - tehát a kilépés mellett állt a 65 év felettiek 61 százaléka." (Napi.hu)

Igazad volt, mit iszol? :-)

CoolKoon 2016.06.24. 18:24:16

@...elmúlik...: Kössz. Valami rövidet :) Bár mondjuk félelmetes látni, hogy még a számok is TÉNYLEG ezt igazolják.
süti beállítások módosítása