2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Most örülsz, fidesz?

2016. november 25. - Városi Kurir

tor22.jpg

A toroczkai lászló – így, csupa kisbetűvel, bocs, Nemecsek – vezette Ásotthalom beírta nevét Magyarország kormányának kirekesztő, gyűlölet-politikája nyomán a volt köztársaság veretes történelmébe. Nem jártam még soha arra, és ezek után feltehetően nem is fogok, de tudom, ott is - mint mindenfelé az országban - gondolkodó emberek élnek.

Az egyáltalán nem cukisodó toroczkai „egyszerűagyú” megoldást talált ki a szerinte népünket veszélyeztető problémákra:

„A külső szemlélődést megelégelve, a bűnbakkeresés helyett én inkább azonnali megoldást adok, védelmet a brüsszeli tömeges betelepítési tervvel szemben.”

tor_11.jpg

Valószínűleg még soha nem fordult meg a település első emberének a fejében, hogy „Brüsszel” mi magunk is vagyunk, hiszen amennyiben az Európai Unióra gondolt és nem Belgium fővárosára, akkor tudnia kell, hogy a tagországok között szerepel  egy bizonyos Magyarország is, tehát ez az agyament a magyarok ellen is védelmet akar nyújtani a felvirágzás előtt álló településnek.

tor33.jpg

De nem állt meg szűk pátriája határainál, további hasznosításra ajánlotta fasisztoid tervét:

„Nincs más teendő, Magyarország többi önkormányzatának csak át kell venni a preventív célú intézkedéscsomagunkat, és máris megvédtük a hazánkat.”

„Intézkedési csomagnak” nevezett agymenésének alább olvashatják pontokba szedett változatát:

- Tilos a mecset- és bármilyen egyéb hitéleti tevékenységre irányuló építmény építése, amely kisebbítené a településünk meglévő katolikus templomának jelentőségét

- Tilos közterületen a müezzin tevékenysége, mivel alkalmas a köznyugalom zavarására, továbbá alkalmas arra is, hogy a helyi lakosság körében félelmet, riadalmat és megbotránkozást keltsen

- Tilos közterületen az egész testet és fejet, valamint részben vagy teljes egészében az arcot is elfedő burka, nikáb és csador, valamint a teljes testet fedő fürdőruha, ide értve az úgynevezett burkini viselése.”

A mumusok szerinte nem csak az iszlámhívők, mert legalább akkora veszélyt jelentenek a szélsőséges liberálisokat, akik elvakult eszméik hirdetése nyomán gondolkodásra, ellenvélemény kialakítására, eszmecserére bíztatnák alattvalóit. Azzal, gondolom, ő is tisztában van, hogy aki gondolkodik, informálódik, azt lényegesen nehezebb bábként irányítani, így  létkérdés neki az ostobaság konzerválása.

tor44.jpg

Erről így nyilatkozik:

„Mi ugyanis itt Közép-Európában ismét két pogány közé kerültünk. Amíg délről a migráció, addig nyugatról a szélsőséges liberalizmus vadhajtásai fenyegetik a társadalmunkat és hagyományainkat.”

Szinte látom, ahogy a vad liberális eszméket vallók kivont tollal a kezükben, könyvekkel a hónuk alatt megrohamozzák a helyi kocsmát, és veszélyeztetik a nagyközség hagyományait. Halkan kérdezem, hogy mik is azok pontosan? Csak nem az elvakult gyűlölet szorul védelemre?

„Tovább is van, mondjam még?” toroczkai „intézkedéscsomag-őrülete így folytatódik:

"- Tilos közterületen bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely a házasság intézményét nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat

- Tilos közterületen bármilyen olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely megsérti az Alaptörvényt azzal, hogy a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszonyt ismeri el, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat.”

tor55.jpg

Itt hirtelen kifogyott a gyűlölni valókból az „őrült beszéd” – amiben még véletlenül sincs értelem – papírra vetője. Pedig sokan kimaradtak még a sorból: sehol egy zsidó, cigány, hajléktalan, Soros, Gyurcsány, Bajnai,demokrata, vagy éppen az a csoport, amelyik az egészért alapjaiban felelős – felelőtlen! – jelenleg uralkodó rezsim szemében az aktuális szálka.

Azzal, hogy mindezt leírtam, messze nem a hitleri retorika népszerűsítése a célom, sokkal inkább az, hogy ér félni az ilyen és a toroczkaihoz hasonló helyi kiskirályoktól, mert a kór fertőzhet, és nem olyan nagy ez a mindannyiunk Magyarországa, hogy szempillantás alatt el ne terjedhessen a fertő. A táptalaj mindenesetre adott, csak mi állíthatjuk meg. Nem eltörölni ajánlom e nézet vallóit, hanem helyükön kezelni.

Mátrai Anna

süti beállítások módosítása