2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Az urizáló politikus-replika

2017. január 05. - Városi Kurir

replika1.jpg

Ez a Felcsút azért nem semmi kis falu! Nem is értem, hogy miért váratott magára a felfedezése, és helyén kezelése 2010-ig? Gondoljanak bele, itt már az átkos hatvanas években, még a falu utolsó házában is kizárólag eredeti régiség volt, ha nem is minden berendezési tárgy, de legalábbis az asztal. Hiszen mi másból fakadhatna a felszármazott fiú eltökéltsége, hogy ugyan azon stílus vegye körül leendő munkahelyén, mint ami körül gyermekkorában kergette a híresen szigorú papa?

Ez a kifinomultság kerül most – a HVG értesülése szerint - mindannyiunk adóforintjaiból 4000.000.000.-, azaz négyezer-millióba. Persze, ha már Orbán, akkor legyen kövér! – nem csak magának vágyja ezt a gondolkodásra késztető, impulzív környezetet, hanem a teljes tizenkétezer négyzetméternyi – ennyi mindenképpen kell egy ilyen gazdag, és hatalmas nemzet potentátjainak – terület minden szegletét kizárólag eredeti műkincsnek beillő bútorzattal akarja ellátni. És amit ő akar, az – ha beledöglünk is – úgy lesz!

replika2.jpg

Ha nincs ilyen mennyiségben a feltételeknek megfelelő smizett, pohárszék, telefonasztalka, tálaló, és a többi elengedhetetlenül fontos darab az itthoni ócskásoknál, akkor gondolom, miután körülnéztek a múzeumok kínálatában – ahonnan, mint tudjuk, korlátlanul lehet capcarázni, ami kell – akkor irány a világ híres aukciósházai.

Fogják elengedhetetlen hátizsákjukat a külön erre a célra alakult Nemzeti Régiségfelkutató szaktárca jól megfizetett munkatársai és irány Bécs, London, Párizs.

replika5.jpg

Arról nem lebbent fel a függöny, hogy milyen stílus fogta meg ennyire a köztudottan művészetérzékeny Orbánt. Biztosan kizárható a szecesszió, hiszen a zabolátlanul liberális fodraival, hajlataival operáló, pillanatra sem rendpárti stílus megengedhetetlen lenne a nadrágszíjjal kordában tartott gyerekből a nyugdíjaskor felé közeledő „fiatal demokratánál”.

Név nélkül megszólaló szakértők véleménye szerint, akik jelenleg is múzeumban dolgozó, minden nap e témában ügyködő hozzáértők, a fent említett közpénz töredékéből megoldható lenne a patinás környezet odaillő bútorokkal – legalább valami legyen az! - való feltöltése, ha replikákkal oldanák meg a lakberendezést. Annál is inkább ez lenne  célravezető, mert ahogy az 2002 óta a Sándor-palotában nem okozott diplomáciai csete-patét az odalátogató állam- és kormányfők és az aktuálisan ott állomásozó köztársasági elnök között, minden bizonnyal a miniszterelnökségnek is jó szolgálatot tenne az új-régi berendezés. Ez a megoldás annál is inkább illene Magyarország mai vezetéséhez, hiszen ők is csak replikái a politikusoknak Olyanok mintha, pedig dehogy!

replika4.jpg

Elnézést a replikáktól, hiszen ők nem hazudnak, tudható róluk, hogy hű másolatai az eredeti daraboknak!

De hát, aki úr, az a pokolban is az! Aki úr.

Aki viszont az országot akarja építeni, annak egy plajbász és egy papírlap is elég lenne ahhoz, hogy összeírja azokat a prioritásokat, amivel megoldani szándékozik az égbekiáltó vacakságokat, amik Magyarországon zajlanak, és a fennmaradó 3999.999.900.- adóforintot a kitaláltak szellemében a jobbításra költené.

replika3.jpg

De bilibe lógó kézzel felébredvén, rá kell jönnöm, hogy ez csak álom-, ábránd, hiszen ez most az „il…” kora, itt minden máshogy van..

Mi, a nép is máshogyan működünk, mint az az "il" előtti időben normálisnak volt mondható, leszegett fejjel rángatjuk vállunkat, – ha egyáltalán eléri az ingerküszöbünket a dolog – és tűrjük, hogy felkapaszkodott, olykor tudatlan „államférfiak” és „államnők” csináljanak zombit belőlünk. Amíg, mint forró kés a hideg vajon, úgy hatol át rajtunk minden agyament őrület, addig egy magát korlátozni képtelen kormányzattól ez várható el, ez a botrány-ország. Orbánék nem okoznak csalódást, - ebben legalábbis nem -  teszik a dolgukat.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8512099191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.01.06. 12:30:35

A pofátlanság csúcsa, amit művel ez a vályogházba született ember!

Erre van pénzünk, arra nincs, hogy pl. a gyerekétkeztetés Áfáját levigye 5 %-ra, holott a vendéglátásban ezt a kormány részben megcsinálta.

Hogy nem szégyellik magukat, Orbán és a környezete!

Nincs, aki figyelmeztetné, hogy most már elég!

Naponta egy-egy, vagy több újabb nagy pénzkidobás derül ki.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 14:39:30

Meg kell jegyezzem hogy korrektebb a cikk, mint a b1 blogcsalád, hisz lájegyzteben elrejtette, hogy ez nem 1 darab dolgozószoba berendezési költsége, mint ahogyan azt a b1 blog hazudta, hanem 12.000 azaz tizenkét ezer négyzetméter berendezése.

Egyetértek abban, hogy sokkal értelmesebben is el lehet költeni 4 milliárdot, mint 12.000 nm-t berendezni barokk bútorral.
Feltételezem 0.5-1 milliárd között, kijönne ha normál módon rendeznék be, töredék áron nem hiszem.

Összevetve azzal, hogy GYurcsányék csak a tervekre elköltöttek 4 milliárdot arra, hogy a Nyugatihoz a sínek közé költöztessék a kormányt, ettől viszont hasznosabb,

kvadrillio 2017.01.06. 14:39:58

JAHHH......INTELLIGENCIÁT NEM ADNAK A RABBI-ISKOLÁBAN ...SEM !!! AZ VAGY SZÜLETÉSTŐL VAN...... VAGY NINCS !!! KELEMEN KATALINNAK VAN ! :)
SLOMÓKA PEDIG ÚGYMARATTTTT !!! :o)

2017. 01. 5. 20:38
#SzimSalom
#KelemenKatalin
#PolnauerFlóra
Ők azok a zsidók, akik Vona ünnepi üdvözletét megköszönték volna

Kelemen Katalin, a Szim Salom Progresszív Zsidó közösség rabbija hibának tartja, hogy Köves Slomó, az EMIH elnöke határozottan elutasította Vona Gábor hanukai üdvözletét.

Kelemen saját bevallása szerint udvariasan megköszönte volna a Jobbik pártelnökének és egyházügyi kabinetjének közös levelét, majd maga is kellemes ünnepeket kívánt volna az ellenzéki néppárt első emberének. "Magyar zsidóként és a Szim Salom Progresszív Zsidó közösség rabbijaként hibának tartom, hogy az EMIH vezető rabbija nem így tett" - hangsúlyozta Kelemen a Kibic magazinban. Szerinte „az ünnepi jókívánságok gesztusának visszautasítása és nyílt levelének további gondolatai negatív, bomlasztó üzenetet hordoznak”.

Mi több szerinte az, hogy egy zsidó egyház felelős vallási vezetőjeként szólalt meg, magába rejti a magyar zsidókról, sőt a zsidókról általában való hamis kép kialakulásának és megerősödésének a kockázatát. Úgy fogalmazott, hogy a zsidó hagyományok a „derech erec”, azaz a jó modor fontosságát tanítják, illetve a „tesavut”, azaz érett önvizsgálaton, állandó önreflexión alapuló irányváltást, belső fejlődést. Hozzátette: nem dolguk az, hogy mások tesuvájának az őszinteségét kétségbe vonják.

kvadrillio 2017.01.06. 14:45:39

260 milliót osztott ki az MNB év végi jutalomként, de Matolcsynak nem jutott belőle

alfahír.......PEDIG 10 EZRES ERZSÉB ET-UTALVÁNY IS ELÉG LETT VOLNA NEKIK, A HAVI JUTTATÁSUK MEGŐRZÉSÉHEZ...UGYE ! :o)))))

kvadrillio 2017.01.06. 14:47:44

2017. 01. 6. 11:19
#Mnb
#MatolcsyGyörgy
260 milliót osztott ki az MNB év végi jutalomként, de Matolcsynak nem jutott belőle

Negyven nap után végre elárulta a Magyar Nemzetnek a Magyar Nemzeti Bank, hogy mennyi karácsonyi jutalmat osztott szét a dolgozói között.
Az MNB 400 dolgozója összesen közel 260 millió forintnyi jutalomban részesült.

A 322 nem vezető alkalmazott fejenként 543 ezer forintot kapott, a 78 vezető pedig közel 1,1 millió forintot.

Kiemelték viszont, hogy az alelnökök és Matolcsy sem kapott jutalmat, utóbbinak így a havi 5 millió forintos fizetéséből kellett félretennie karácsonyra.

Azért reméljük, volt nála bejgli!

kvadrillio 2017.01.06. 14:50:54

..ÉS a 4,3 millió munkavállaló...fele, 2,2 millió....minimálbérért robotol !!!

na..., tényleg kellene már egy jó kis felkelés az Orbán-DINASZTIA ELSÖPRÉSÉÉRT !!!!!

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 14:57:05

@kvadrillio:

"..ÉS a 4,3 millió munkavállaló...fele, 2,2 millió....minimálbérért robotol !!!"

És ezt hogy oldanád meg, hogy ne így legyen ?

Ha megszabod a fizetést, azt hívják kommunizmusnak.

Ha meg nem szabod meg, akkor ugyanez van, legflejebb minimálbért emelhetsz, aminek következményeként, mégtöbben kapják azt. Hisz többet nem fog minimálbér emelés miatt senki se kapni a főnökétől.

Persze lehet azt is, hogy 40.000 legyen a minimálbér, mint a szocik alatt, és mindjárt kevesebb lenne a minimálbéres, igaz az átlagkereset is.

illaim 2017.01.06. 15:08:47

@Ballib cenzúrázók réme 21: Az új kormányzati negyed terve az M7-re épült völgyhíddal együtt az Orbán 1.0 időből származik! LOL
De! Gyurcsányék nem herdálták el az MNB aranykészletét se! Sőt mi több, pláne nem vertek agyon egy erdélyi magyart se, akit az Orbán rendőrsége egyszerűen lerománozott!

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 15:41:47

@illaim:

Érdekes elmélet, tekintve, hogy a terveket 2007 nyarán fogadták el, és Gyurcsányék basztak el rá milliárdokat személyesen.

magyarnarancs.hu/belpol/a_kormanyzati_negyed_bukasa_-_dobjak_a_zoldet-68117
Az új negyed építése kormányzati szinten is gazdátlanul kallódott. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) berkeiben működő projektiroda (amit a miniszterelnök kinevezettje, Görözdi György irányított) nem volt ura a helyzetnek. Kezdetben a kancelláriaminiszter volt a feladatgazda, tavaly november végétől viszont Veres János pénzügyminiszter lett a projektfelelős (feltehetőleg nem függetlenül attól, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter váltotta nyáron a MeH élén). A koalíciós egységfrontból december elején lépett ki az SZDSZ, mondván, egy újabb nemzeti gödör készül. Nagyjából ez idő tájt vált érzékelhetővé, hogy a szocialisták már csak a kiutat és a bűnbakokat keresik - noha Gyurcsány Ferenc még december 20-án is úgy nyilatkozott, hogy a projekt "a menetrend szerint megy".

Hogy a kormányfő helyzetértékelése nem kvadrált a valósággal, arra az építészeti terv elmeszelése is utalt. December elején ugyanis a KVI - egy ismeretlen összetételű bizottság titkos szakvéleményére hivatkozva - használhatatlannak minősítette Janesch Péter építész és társai tavaly nyáron elfogadott tervét (a tervről lásd interjúnkat Janeschsal: "Megérkezik a Városliget a körútra", Magyar Narancs, 2007. augusztus 9.). E szakvéleményt lapunk sem ismerhette meg; az mindenesetre tény, hogy a tervet a zsűri a pályázatkor még "kompromisszum nélkülinek", mi több, "forradalminak" minősítette. Bálint Imre budapesti építészkamarai elnök jelezte, hogy a bírálat az egész projektet teszi kockára, hiszen terv nélkül a beruházó sem tud teljesíteni (Bálint a projektmonitoring bizottságnak is tagja, amit furcsa módon Görözdi György projektfelelős elnököl).

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 15:42:56

@illaim:

Az MNB aranykészletét se herdálták el, viszont az aranykészlet és minden adósság beleszámít az államadósságba.

Amit kedvenc elkúrid 54%-ról 82% fölé tornáztak, jelenleg meg 74%.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 15:43:55

@illaim:

És abban is igazad van, hogy nem egy embert verettek szarrá rendőrökkel, hanem több százat, beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, amiért a rendőrfőkapitányt kitüntették:

www.google.hu/search?q=2006+rend%C5%91ri+t%C3%BAlkap%C3%A1s&espv=2&biw=2133&bih=1100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjvzK7b4K3RAhVeNVAKHRplBbAQ_AUIBigB

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 15:49:17

@illaim:

Ja és mégvalami a megölt erdélyi magyar ügyében.
A két elkövető bíróság elött, a rendőrség elismerte a hibát, a kártérítés összegéről ügyvéddel egyeztetnek, és Orbán személyesen rótta le részvétét a sírjánál.

Ezzel szemben a Gyurcsány vezette rendőr állatok, szabadon vannak ma is, kártérítés csak elvétve volt, és Gyurcsány ma is védi a szarházi tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel dolgozó, ellenzékiekre uszított azonosíthatatlan hordát.

illaim 2017.01.06. 16:27:09

@Ballib cenzúrázók réme 21: Azaz 28000 milliárd az átadott 19700 milliárddal szemben!
LOL Ez is amolyan Matolcsy féle felfelé csökkenés! a 3000 milliárd manyup elverése meg csak hab a tortán!

illaim 2017.01.06. 16:28:30

@Ballib cenzúrázók réme 21: A világ összes rendőrsége szarrá szokta verni a csürhét, mért pont a mienk lenne kivétel? LOL

illaim 2017.01.06. 16:30:14

@Ballib cenzúrázók réme 21: Egy állam tartaléka mióta adósság te eszement?

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.06. 16:52:35

@illaim:

Segítek neked, mert látom tök hülye vagy ehez, és csak a ballib mantrát löketed.

Az aktuális adósság mértékét úgy kapod meg, hogy a rendelkezésre álló összegből (pl tartalék) kivonod azt amivel tartozol (kölcsönök, hitelek, államkötvények, ..)

Az adósságot meg azért számolják GDP arányosan, mert számszerűsítve annak semmi értelme nincs. Pl az USA adósságát mi értelme összevetni a magyarral ?

A GDP arányos adósságban meg a kedvenc elkúród 54%-ról 82% fölé adósították el az országot (annak ellenére hogy eladtak mindent ami mozgott, közművestül, gyárastul, részvényestül), a Fidesz alatt pedig visszacsökkent 74%-ra, azza együtt hogy visszavásároltak egy csomó elkótyavetyélt közművet, bankot, részvényt.

Attilajukkaja 2017.01.06. 17:02:17

Magyarorszag legnagyobb szegyene nem ez a bugris Liliputyin, hanem az a sok ezer ember, aki tapsikolva szavazza meg neki az agymaneseit.

Weißkopf 2017.01.06. 17:54:36

@Attilajukkaja: Ez a legnagyobb baj, bizony. A sok ezer van vagy 2 millió, nekik köszönhető majd 2018-ban Orbán újabb 4 évi ámokfutása. Apropó, mi lesz a porontyaival? Ráhelka már sínen van, Gáspárról semmi hír, ám Sárika is már 23 lesz idén, nem kéne neki is valami jó szinekúra, mint a Bakondi elvtárs fiacskájának?
süti beállítások módosítása