2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Orbán szelleme a diákparlamentben

2016. november 15. - Városi Kurir

okt4.jpg

Az alább leírtak 2016 Magyarországán estek meg. Fontos az évszám, nem az átkos rákosi-korban történt ugyanis a dolog, nem akkor, amikor lefüggönyözött autó jött az óvatlanul kiejtett, a hatalomnak nem tetsző szó kimondojáért. 

Orbánnak még a szelleme is "jó" oktatónak bizonyul, nehogy a ma tinédzsere anélkül nőjön fel, hogy érezné gyomrában azt a semmihez sem fogható, görcsös valamit, ami jelzi, hogy mit szabad mondania, vagy mi jár azzal,  hogy kirúgják a felmenőit, és ő maga sem folytathatja az iskolát. Tanulja meg, az a büdös kölök! - gondolhatja a vezér, nehogy ne szorongjon, ahogy ő szorongott gyerekkorában, és titkon, amikor csak ketten vannak a tükörrel, szorong ma is!

okt2.jpg

Tarnay Kristóf Ábel, a Független Diákparlament képviselője arról számolt be a Hírkút portálnak, hogy a kaposvári megyei diákparlamenti ülésen egyik társa a hatalmasságnak nem tetsző dolgokról akart beszélni felszólalásában. A nevét azért nem közli, mert már beindult ellene, tanára- és iskolája ellen a retorzió úthengere, és nem akarja tetézni, ami az érintettekre vár.. A dolog úgy esett a beszámoló szerint, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett eseményen a diákparlamenti képviselő az oktatási rendszer hibáira akarta felhívni a jelenlévők figyelmet, ám alig kezdhetett bele mondandójába, a levezető elnök, Rózsa Ildikó, aki az ODP országos szervezője, félbeszakította, mondván, hogy üljön le, és később folytassa, személyeskedés nélkül.

Vagyis egy képviselőt - ha diák, ha nem, sőt, annál szégyenletesebben és kártékonyabban - meggátolt személyes véleménye kifejtésében, méghozzá feljebbvalói tiszte tudatában. A felszólaló elkezdett beszédében nem nevesített senkit, általánosságban volt lesújtó véleménye a közoktatásról, ami számára  maga a legfontosabb jelen, mert a jövőjét, a jövőnket határozza meg. A későbbiekben a hatalom jeles képviselői kegyesen megengedték, hogy beszéde rövidítettváltozatát felolvashassa.

okt_1.jpg

Csak gratulálni tudok! Ez ám az igazi tanár, oktató! Csak a sok sallang, amiért érdemtelenül is tisztelnie kellene a diáknak tanítóját. Pedig nem is vágyik jobban egyik nebuló másra, mint, hogy tisztelhető, okos, vitatkozni, érvelni tudó és oktató tanárt fogjon ki magának, sajnos egyre kevesebb eséllyel! Nehéz úgy a tananyagra   koncentrálni, ha fél szemmel azt kell lesni, hogy melyik kedves kolléga súg be, ha mást és máshogyan tanít az ember, mint azt fölülről megüzenték! Az Orbán-rendszer az oktatás terén is sikeresen visszaléptette Magyaroszágot ötven-hatvan évvel.  

És most néhány gondolat a csak részleteiben a végül is nagy kegyesen "engedélyezett" felszólalásból:

„A jelenlegi oktatási rendszernek már az alapjaiban, alapelveiben található probléma, emiatt hatalmas gondokkal szembesülünk.”

„Egy fejlett és jól működő oktatásban szükség van egy külön álló Oktatásügyi Minisztériumra, nem pedig egy működésképtelen, haldokló államtitkárságra. Jelen helyzetben úgy tűnik, hogy dilettánsok has ráütés-szerűen, a diákokkal és tanárokkal konzultációt megtagadva irányítják és változtatgatják az oktatási rendszert. Ebben a kontextusban a dilettáns (nem hozzáértő) azért megfelelő fogalom, mert az előző tanévben történt megannyi diáksztrájk, pedagógussztrájk, tüntetés és egy Herman Ottó Gimnázium nyílt levél, viszont erre reakcióként nem érkezett semmi pozitív lépés az oktatási rendszert irányítóktól.”

„A tankönyvpiaci versenyt újra kell gondolni, mert nem minden esetben az állam által előnyben részesített tankönyvek a legjobbak. A kísérleti tankönyvek tanulhatatlanok és hibásak, ezért szigorúbb vizsgálatnak kell őket alávetni kiadás előtt. A készség tantárgyakat csak 9-10 évfolyamban kéne a tanterv részévé tenni, hogy a diákok 11-12 évfolyamban az érettségire összpontosíthassanak.”

„Nem fordulhat elő, hogy egy intézményben nincs papír, kréta, nyomtatópatron. A felsorolt okokból teljes mértékben érthető, sőt tudatosnak tűnő a népbutítás, hogy ne legyenek a diákok gondolkodó, kreatív lények ,hanem bólogassanak az aktuális hatalom minden döntésére. Ez hosszú távon nem lesz életképes és teljes mértékben lezülleszti a társadalmunkat is. Klebelsberg Kunó forogna a sírjában, ha tudná, mi történik jelenleg a nevével. Példát kéne vennünk a finn oktatási rendszerről és ki kell alakítanunk egy nyugatias, modern, 21. századi oktatási rendszert.”

okt3.png

Az ominózus, a demokráciát megcsúfoló eseményen rész vettek, mint hivatalosságok: Rózsa Ildikó, ODP országos szervező; Kis Szilvia az Oktatási Hivatal főosztályvezetője; Oláh Lajosné alpolgármester; Huszti Gábor a Somogy megyei közgyűlés alelnöke; Stickel Peter a KLIK tankerületi igazgatója; és Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. (Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat Facobook-oldala)

Igen ők asszisztáltak ahhoz a szégyenletes kísérlethez, aminek célja egy fiatal gerinc "szakszerű" megroppantása volt. 

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr4611961985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.11.15. 17:15:57

senki se hallott soha se a független diákparlamentről, se a hírkútról, se a névtelen forrásról

max a városi kurírról tudják az index olvasói hogy egy ballib gágogóblog, a tucatnyiból

ennyit erről

Zippora 2016.11.16. 06:38:48

Csak szólok, a lesújtó pontos "j" nem ly.

dunántúli gyereknek üzenem, hogy de, a belpolitika iránt érdeklődők hallottak már a diákparlamentről, nem beszéljen más nevében.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.16. 06:44:43

Most akkor elmondta, amit akart, vagy nem? Amugy jo dolog lehet egy olyan esemenyrol irni, amin ott se voltal, csak harmadkezbol hallottal valamit.

na__most__akkor 2016.11.16. 06:47:56

Megtörtént az esemény? Megtörtént. Felvétel van róla.
Jegyzőkönyv is van (nincs titkosítva harminc évre!), meg megkérdezhetők a jelenlévők.

Valaki (egy SENKI, egy dunántúli gyerek...) még nem hallott róla? Igen, nem hallott. Lásd fent... ("senki se hallott") Na osztán, ki nem $z@rja le ezt a senkit?

Tudod, f@$zfej dunántúli gyerek, ha a tefajtádból egy is akadt volna, aki megmondja, mi az, hogy "ballib" akkor még akár komolyan vehetők is lennétek. Sajnos nincs ilyen.

Szerencsére azt a szót, hogy fide$zf@$z$zopó, nem kell megmagyarázni.

Emőke Mészáros 2016.11.16. 06:48:50

Csak jól felépített alapokra építhető jövő.
Ez részben a pedagógusok feladata,aki nem így látja, nem való felelős pozícióba.

na__most__akkor 2016.11.16. 06:55:54

@Firestarter.18:
Hallottad Nagy Imre beszédét a rádióban? Tudod, 56 meg ilyenek...
Megtörtént? Elolvashatod harmadkézből?

Mellesleg, én hallottam.

És ha magyar vagy, írjál magyarul.
ÁÉÍÓÖŐÚÜŰ ismered ezeket a betűket? MAGYAR betűk.

Jakab.gipsz 2016.11.16. 08:00:10

A cikk címe helyesen meg fogalmazva:

Orbán vagy Soros szelleme a diákparlamentbe?

Ugyanis így megfogalmazva egy tudomány-filozófiai vitát is lehetne indítani.

Netuddki. 2016.11.16. 08:19:07

@dunántúli gyerek: Szokásos tolvajfideszes karaktergyilkos hozzászólás.

@Jakab.gipsz: Már kezdtem hiányolni a Sorost, de a tolvajfidesz trollokban sose csalódok.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 08:33:59

GYurcsány egyik pici csinovnyikja csatlakozik hamarosan a Y-Gen.es bérrettegő bandához.

Ezúton gratulálunk neki.

andraszuzu 2016.11.16. 08:34:24

Mi is itt az ujdonsag? "Nincsenek uj viccek csak öreg emberek vannak egy ujszolottnek minden vicc uj" a regieknek viszont mar ismeros valahonnan a tortenet.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 08:34:53

@dunántúli gyerek:

Kellenek az új Puklik a Soros bérenceknek, mert a régi kipukkant.

Jakab.gipsz 2016.11.16. 08:35:59

@Tibi !:

A tudomány dolga a természeti törvények felkutatása, erről a munkákról (dologról) pedig nem lehet vitát nyitni, sem pedig véleményezni.

Tehát a kérdésem mi a bajod, a módosított címmel.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 08:48:34

Azért valahol röhejes, mikor egy 17 éves szarcsimbók kettőt anyáz, és elolvadnak tőle a ballib Soros bérencek.

Eközben tárva nyitva vannak a szakmai egyeztetésekre nyíló kezdeményezések.
Csakhát ott érdemes szakmai vita és tervezés folyik, nem pedig anyázás, így a ballib csinvnyikoknak az nem jó.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.16. 09:19:16

@na__most__akkor: Hogy a toszba jon ide Nagy Imre, meg 56? Teged se az eszedert szeretnek, mi? Segitek, hatha megerted, a poszt nagy szalagcimen hirdeti, hogy URISTEN MI TORTENT! majd az iras vegen kozli, hogy ja, amugy nem is tortent am semmi, DE MAJDNEM! mikozben semmi konkretumot nem kozol. Sikerult felfognod, vagy irjam le ekezetekkel is?

na__most__akkor 2016.11.16. 11:16:12

@Firestarter.18:
"Hogy a toszba jon ide Nagy Imre, meg 56?"
Úgy, hogy azt se hallották sokan, akik ma élnek. Mégis egy esemény, egy tény, ami sokaknak bassza a csőrét.
EZT nem hallottad? Akkor miafaszért reklamálsz?

"semmi konkretumot nem kozol"
Csak egy eseményt. Egy tényt. Ami jellemző a politikai környezetre. És amiről nem hallottál...

"irjam le ekezetekkel is?"
Igen, írd le ékezetekkel. Képes vagy rá?
Várom a választ,

---
Van itt még egy pár seggfej, aki nem képes... De a kokárdát kiteszitek még Mikulás napján is!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.11.16. 11:59:08

@na__most__akkor: "Egy tényt"

Ami annyira teny, hogy a poszt vegere kiderul, meg sem tortent. A posztolo pont annyit tud a tortentekrol, mint en, csak en nem irtam rola ajvekolos, okoskodo, hazudozo posztot.

Attilajukkaja 2016.11.16. 13:04:02

Gratulalok Bradánovics Bendegúznak, a bator diaknak! Ne add fel, kolyok!

na__most__akkor 2016.11.16. 13:30:22

@Firestarter.18:
Még most sincs ékezet, seggfej?
Nem vagy képes... impotens, más szóval...

na__most__akkor 2016.11.16. 13:38:17

Amint előfordul egy szó: "ajvék--" vagy "ballib--", azonnal továbblapozok.
A többi szó nem számít.

myluppa 2016.11.20. 23:42:31

@Ballib cenzúrázók réme 19: aqgyirotyadék, trollokból is a legócskább ,.bitnélküli faszparaszt vagy.ennyi.
süti beállítások módosítása