2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Az Orbán-barna árnyalatai

2017. március 03. - Városi Kurir

barna1.JPG

Már mindent, és annak az ellenkezőjét – ami jelen esetben nem a semmi – is kivesézték Orbán pillanatig sem rejtjelezetten fajgyűlölő megnyilvánulása kapcsán. Egy kitételről azonban eddig csak kevesen értekeztek: „Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár.” Ebből a mondatból egyértelműen kiderül, hogy messze nem „elszólás” a miniszterelnök fajelmélete, nem, zsigereiben eddig is így érzett, csak „nagybátran” nem hangoztatta.

Orbán most látta elérkezettnek az időt és a közállapotot, amikor odáig süllyedtünk, hogy vagy fel sem fogjuk, vagy a temérdek uszítás hatására a többség egyetértően bólogat a XX. század borzalmai után az ilyen, és ehhez hasonló eszmék újra ébresztéséhez.

„Az eddigi rendelkezések mellett, amelyek elsősorban a jövő nemzedékek szoros értelemben vett egészséges származásának biztosítását kívánják szolgálni, nem kisebb jelentőségű feladat annak a célnak elérésére törekedni, hogy a magyar nemzet faji tisztasága megóvassék erősen eltérő fajokkal való vérkeveredésektől, amelyeknek természeti következményei csak további keveredéstől mentes több nemzedéken keresztül oszlanak el.”

(Részlet az 1941. évi XV. törvénycikk miniszteri indoklásából)

Nincs új a nap alatt! Itt van kérem az új utálni való: a „nemmagyar”! Eklatáns példáját láttam a Hír Tv egyik adásban a minap, hogy milyen indulatokat, eszméket szabadít fel, ha „hivatalos helyről” jön a muníció. A téma természetesen ott is a már fent jelzett orbáni el-beszólás volt. Az orbáni hablatyra a saját meghatározásában „polihisztor”-nak aposztrofált, majd a többi résztvevő hatására „ezermesterré” – érdekes választás a Mekk Elekként elhíresült mesefigurára utalni, mivel ő közismerten kedves lúzer, amiből az első jelző biztosan nem állja meg a helyét - lefokozott Kőházy „Fankadeli” Ferencre aki így talált nyilatkozni, lemenve kutyába - bocs, ebek!

„Gondolom, hogy épszívű, épelméjű emberek ezzel nem nagyon vitáznak. …Magyarországon a minőségi kutyatartás soha nem látott mértéket ölt mondjuk a napjainkban, és ott a fajtisztaság ugye nagyon komoly mérőszám. „

A manóba! Kis hazánk ezermestere egyszerűen lekorcsozott mindenkit, aki nem tiszta fajú magyar? Ahhoz, hogy ilyen származásúnak vallhassa magát valaki, meddig kell visszamenőleg papírokkal igazolni, hogy minden felmenője Árpád-leszármazott?

barna2.jpg

A meglepően gusztustalan és stupid fejtegetés tovább is van, mondom még:

„Ilyen szavakat, hogy „faj”, már ki sem lehet mondani, pedig hát van egy emberi faj, és azon belül vannak különböző rasszok…..micsoda öngyilkos őrület ……, hogy ha mindenkit összekeverünk mindenkivel, akkor abból csak egy szürke lesz……Ha ez így megy tovább…..száz éven belül…nem lenne szőke, kék szemű kisfiú. És ez amúgy miért jó?”

A megfelelő papírokkal rendelkező honfitárs jellemzője tényleg a kék szem, és a szőke haj? Ez nem egy másik rassz fajgyűlölő szövege volt,  Németországból? Itt jegyezném meg, hogy a honalapítói intelem, amit István fiához, Imre herceghez intézett „A vendégek befogadásáról és gyámolításáról” szóló fejezetében így szól:

„Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti…… Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”

Ez köszönő viszonyban sincs Magyarország saját maga által felkent mindentudójának szélfútta, zavaros, legújabb kori fajelméleteket tákoló gondolataival, értelmezésével:

„Természetesen mindenkit szívesen fogadunk, de az ország alapvető etnikai karakterének a megváltoztatását nem szabad kockáztatni, mert az szerintem az országot nem fölértékeli, hanem leértékeli, és káoszba taszítaná.”

Etnikai homogenitás nem létezik, nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon, egy kis családfakutatással mindenki utánajárhat.

Azt, hogy milyen is pontosan a megálmodott „kivételes magyar faj”, Orbán sem tudta pontosan felvázolni, tehát kétségek között hagyta hívői sokaságát:

„Úgyhogy természetesen mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés.”

A ráncfelvarrást, - amit nevezzünk egyszerűen forráshamisításnak - miszerint Orbán csupán a kulturális homogenitásról beszélt, azért eszközölte az „écagyár” az eset után két nappal, mert bel- és külföldön egyaránt nem várt visszhangja lett a nácizmusra hajazó kijelentésnek. Tehát a nemes igyekezet, amivel a főnök presztízsét akarták megóvni, későn is jött, és nem is változtatott sokat a leányzó fekvésén, hiszen a Horthy-korszakban a „kulturális homogenitást”, a „magyar kultúrfölény” hitében való ringatózásként használták, ami persze egyet jelentett akkor is, és most is minden más nép kultúrájának lenézésével.

barna4.jpg

A beszéd egy pontján a szerző – legyen az bárki - elárulja, hogy szinte semmi tárgyi tudás és értelem sincs a pulpituson ágáló előadó mögött, hiszen mit is vall be, óvatlanul?

„Magyarországon bármire azt mondani, hogy jó, rendkívül kockázatos. Margaret Thatcher mondta azt, hogy a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik, és ezt sokáig nem értettem, különösen a nyolcvanas években nem értettem. Nemcsak azért, mert nem tudtam elképzelni, hogy milyen az, ami utána következik, hanem nem is tudtam, hogy ez mit jelent, de most azért már látom. Például jelent cinizmust, ez egy örökség.”

barna3.jpg

Még egy szubjektív megjegyzés: láttam a bejátszást a fent tárgyalt mondókáról, és Orbán akármilyen indíttatásból tette is, a mimikája, test-beszéde csúfondáros örömet sugallt, vidám és büszke volt az istenadta, hisz provokálhatott határon innen és túl egyaránt. És jelenleg ő Magyarország első számú politikusa. Hiába csoffadt, hiába kukacos, kicsi és beteges, de a miénk?

Végezetül egy idézet, ezúttal azonban nem ebből a gyomorforgatóan veszélyes  blablából, hanem Pearl Buck 1938-ban, a kínai paraszti élet valósághű ábrázolásáért Nobel-díjat nyert  amerikai írónő magyarul „A kínai rabszolgalány” címen megjelent regényéből:

"Ha egy országban külföldiek jönnek, a legjobb, amit tehetünk, hogy megakadályozzuk, hogy külföldiek maradjanak. Más szóval összeházasítjuk a fiataljainkat velük, akik gyerekeket szülnek. A háború költséges, a szeretet olcsó."

Igen az öreg kínai mondatatában több az értelem, mint Magyarország jelenlegi miniszterelnökének teljes életművében. Csak, hogy el ne feledjük:

„ A háború költséges, a szeretet olcsó”

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr1812310567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.04. 08:30:28

Csak egy újabb ballib műbotrány, semmi más. Nme kell odafigyelni.

Fejben Futó 2017.03.04. 12:56:53

És, ha mégis odafigyel valaki, mondhatja a Vezérről, hogy politikai őrült és förtelem?

WLaci 2017.03.04. 17:18:22

Nyilvánvalóan kulturális homogenitásról beszélt, és igaza is van. A sokásos "értelmiségi" nyarvogás meg külön öröm, szórakoztató olvasni ezt a sok idiótát.

VT Man 2017.03.04. 17:33:49

Nyilvánvaló, hogy nem lehet náci, mert magyar faj homogenitásról beszélt. Pedig mindenki tudja, hogy csak egy árja faj van, és az a német.

Janossz 2017.03.04. 17:35:10

@WLaci: Szórakoztató olvasni a sok idiótát, akik nem képesek egy két kattintással elérhető tudósítás szövegét újra, meg újra tagadni..
Nyilvánvalóan etnikai homogenitásról beszélt, nálad nem jön be YouTube, vagy zavarják??:-)

Jakab.gipsz 2017.03.04. 18:11:14

Uncsi ez a nyafogás, nekünk keresztény magyaroknak nincs mitől tartanunk. Csak a genderektől kell óvakodnunk, fura egy találmány, nem fekete és fehér és barna hanem olyan szivárványos.

igaz_ember 2017.03.04. 18:14:19

A választások előtt egy évvel, ha már más érv nem működik nacizni és fasiztazni kell. Minden a régi, aztán ha 2018-bán sem jön össze a baloldalnak mi lesz? Itt mindenki náci, csak mi nem? És akkor az arok asast a tarsadalomban a kormány okozza. Ja a hulyesseget meg a baloldal fokozza. Jusztse utálom se a kormányt se az ellenzéket se a honfitarsaimat. Nincsenek nácik de igény az volna rá.

midnight coder 2017.03.04. 18:23:37

"Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti"

Ez István idejében még igaz lehetett - akkoriban az aktuális civilizációval együtt élni nem igazán képes kultúrák beilleszkedésének segítésére léteztek meglehetősen hatásos - ugyanakkor mai szemmel nézve elég drasztikus megoldások.

De ezeknek a régi szép időknek már vége - ennek megfelelően a beilleszkedni képtelen kultúrákkal a mai nyugati - és ezen belül a magyar - civilizáció nem igazán képes mihez kezdeni. Pl. elég nagy elfogultság kellene egy olyan kijelentéshez, hogy a velünk élő cigányság nélkül gyengébb lenne az ország - és ez nem csak ránk igaz, kb. Európában sehol máshol nem tudtak beilleszkedni. És ez nem "fagyi" kérdés, "csak" kulturális, de ettől még ugyanúgy nem tudunk vele mihez kezdeni - és nem csak mi. Ugyanakkor Pl. a velünk élő kínaiakkal semmi gond, ami azt jelenti, hogy nem általában a kultúrák keveredése az ördögtől való, hanem bizonyos, az európaival nem összeegyeztethető kultúrák újabb képviselőit kellene távol tartani tőlünk, de általában véve egész Európától, különben ebből előbb-utóbb nagy baj lesz.

rasztaszív 2017.03.04. 18:29:10

@igaz_ember: "nacizni és fasiztazni kell."

ha macskákról van szó,akkor macskázni KELL,ha verebekről,akkor verebezni KELL,ha fasisztákról,akkor fasisztázni KELL.mit nem értesz?

sutyerák 2017.03.04. 18:44:42

teljesen megzakkant a kis szenya getzi,-és mki bűnrészes aki a hatalmát tovább segíti.

röf 2017.03.04. 19:08:26

Izzadva lihegés.
Lihegve izzadás.

nu pagagyí 2017.03.04. 19:13:32

Nekem a javított verzió sem tetszik. Az Orbán-féle kulturális homogenizációból sem kérek. Abból keresztényi-népi szarból, amit a megélhetési gagyiművészek akadémiája hivatott terjeszteni tűzzel-vassal. A művészet egyéni műfaj, nincs kollektív válfaja. Nincs szükség akadémiára, amely megmondja mit kell 'alkotni" és pláne hogy ki csinálhatja. Az egykori Szovjetunióban "hudozsnyiknak (művésznek)" azokat hívták, akik a dagadó izmú munkásokat és munkásnőket festették az aktuális plakátokra. A kultúra egy élő dolog, az emberek eldöntik mi tetszik nekik, hagyni kell, nem pedig homogenizálni.

nu pagagyí 2017.03.04. 19:15:03

@röf: Értelmes hozzászólás? Tetszett a beszéd? Szerinted hogyan értette a micsodát az izé?

morph on deer 2017.03.04. 19:19:18

@WLaci:
"Nyilvánvalóan kulturális homogenitásról beszélt, és igaza is van."

Te meg nyilvánvalóan halláskárosult vagy, és igazam is van. Mással nehezen magyarázható ugyanis amit mondasz! Ott van a klip, hallgasd meg, ha mégsem lennél süket!
Ugyanis kristálytisztán az 'etnikai homogenitás' kifejezés is elhangzott az orbáni beszéd részeként - azt a feltéttlezést pedig pártunk és kormányunk igen tisztelt és bölcs vezére nevében ki is kérem, hogy Orbán ne tudná mit beszél, vagy ne lenne képes érthetően és egyértelműen kifejezni magát!

Ezt akarta mondani, és ezt is mondta!
Egyébként teljes összhangban az általa már korábban is próbálgatott csontig rothadt és penészes nemzetiszocialista ötletekkel.
Hogy mire gondolok?
Például amikor ezt a náci "Ahnenerbe" mintáján alapuló baromságot sikerült a nagyérdemű hallgatóság tudomására hozni:

"A turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe"

Aztán:

"Aki aki tud olvasni a jelekből, az láthatja, új törvények világa közeledik az európai kontinens felé. Ennek a formálódó új világnak az első parancsolata úgy hangzik: az erősek egyesülnek, a gyengék széthullnak, vagyis az erős nemzetek tagjai összefognak, a gyenge nemzetek széthullnak."

Ismerős?
Sajnos az.
Hát ez az..!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.04. 19:20:59

Pedig Orbán sem túl fehér... ez persze engem önmagában nem zavar(na), de az furi, hogy a kis fajelméletes híveit sem.

Skankhunt42 2017.03.04. 19:31:08

retteg retteg retteg retteg retteg náci náci náci náci

1ghost 2017.03.04. 19:31:22

@Jakab.gipsz:

Már megint itt lógsz a neten, orbán rühes bérhazudozója!

Mars árkot takarítani, szemetet szedni, valami hasznot is hajtsál a társdadalomnak, te gerinc nélküli orbánpribék!

morph on deer 2017.03.04. 19:33:55

@rasztaszív:
"ha macskákról van szó"

Nem is beszélve arról, hogy:

"If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck"

Ez az úgynevezett "duck test", ami arról szól, hogy "ha úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, akkor ez bizony valószínűleg egy kacsa"

Azaz: ha valaki náciként beszél, viselkedik és gondolkodik, akkor bizony valószínűleg náci az illető.
Olyan ugyanis nincs, hogy "ugyan ilyesmiket/olyasmiket mond, de biztosan nem azért..!"

Én nem mondok "ilyesmiket/olyasmiket" - mert nem úgy gondolkozom!
Ha úgy gondolkoznék, akkor pedig náci lennék. Ez ennél nem nehezebb.

Mikor lövik már dunába a libbantakat ? 2017.03.04. 19:36:55

Most mi van ? Ezen a heten nem bukott meg az Orban, es akkor helyette holokauszt van ?

rasztaszív 2017.03.04. 19:58:53

@Mikor lövik már dunába a libbantakat ?: kezd leesni a tantusz,hogy orbán egy fasiszta féreg.az van.

GallaiG 2017.03.04. 20:05:43

@rasztaszív:
Ő BÁRMI, ami szerinte ahhoz kell neki , hogy jövőre hatalmon maradhasson.

nu pagagyí 2017.03.04. 20:06:08

@Skankhunt42: Azért valami csak van, ha a össze-vissza nyilatkozgatnak főnökük újabb baromságáról a fideszes fontos emberek. Bízzunk benne, hogy csak megőrült és nem kell igazolnod majd, hogy Baskíriából jöttél lovon.

ősbölény 2017.03.04. 20:21:36

1. Orbán nyilvánvalóan nem hisz a fejelméletben, hiszen semmiféle eszmében sem hisz azon kívül, amit Gobseck így fogalmazott meg: „Egyetlen materiális dolog van, amelynek értéke elég biztos ahhoz, hogy érdemes legyen törődni vele. Ez a dolog (...) az arany”. Rasszista célzásokat azért szokott tenni, hogy a szélsőjobboldali szavazókat megtartsa vagy visszaédesgesse.
2. Az általam még hírből sem ismert úriember (Frankedeli?) párhuzamához csak annyit, hogy a lovaknál és a kutyáknál a fajtisztaság a tenyésztők produktuma, akik az állat EGY DOLOGRA való alkalmasságát akarják felhalmozni. Pl. gyors futás, érzékeny szaglás, a zsűrinek való tetszés, stb. Ha a szülők DNS-e nagyon közel áll egymáshoz, akkor nagyobb az esély arra, hogy a láncban a hibák azonos szakaszon belül lépjenek fel, ami az utódban genetikai eredetű betegségekhez vezet. Ezért tiltják a testvérházasságokat. A „fajtisztaság” okozta degeneráció ismert példái egyes egyiptomi fáraó-, illetve a bizánci császár-dinasztiák.
3. Az az igazság, hogy amit ma rasszizmusnak nevezünk, évezredekig az emberiség általános magatartása volt, éppen a létharc miatt, sajnos. A szomszéd törzset mindig alacsonyabb rendűnek tartották (még ha az eredetük közös is volt), a legtöbb nyelvben a törzs, illetve a nép saját neve kezdetben az „ember” fogalmával volt azonos. István korában is általános volt az idegengyűlölet. Az Intelmek-ből gyakran idézett szöveg sem valami modern felvilágosodottságra utal, hanem azokra a (leginkább német) bárókra, akik hűbérbirtokot kaptak Magyarországon, és ezért a király fegyveres kíséretét alkották. Esetleg a hospesekre, akiket magukkal hoztak, hogy az adókat megtermeljék.
4. Ma már tudjuk, hogy a bezárkózás élettanilag egészségtelen, gazdaságilag csődbe visz. Ezért kell szakítani a rasszizmussal.

röf 2017.03.04. 20:32:50

@nu pagagyí:
Mikor anno elhangzott az első szabadonválasztott Parlamentben az a szó, hogy "..élettér...", majd felrobbant a liberális oldal.
Dezsavü.

Skankhunt42 2017.03.04. 20:42:21

@nu pagagyí: ugyanmár. 27 éve ez a balfasz bérrettegés megy. krva uncsi

igazi hős 2017.03.04. 20:44:39

Nagyon túlpörgitek a témát. Orbán zsidó, Orbán cigány, Orbán rasszista. Egyszerre? Nem. Orbán nem rasszista, ahogy nem konzervatív, nem nemzeti, nem liberális, nem polgári. Orbán mindig azt mondja (azt igyekszik mondani), amit a közönsége hallani akar. Ha Jobbik nem szerzett volna 15%-ot a cigánykérdés belengetésével (persze egyetlen épkézláb megoldási javaslat nélkül), akkor Orbán nem fordult volna a szavazóik felé. De észrevette, hogy kevés a Bencsik-féle idiótákat ráereszteni a témára, mivel egyetlen értelmes 2. ember sincs körülötte, ezért neki kell beleállni. (El tudjátok képzelni, hogy Rogán vagy Kósa előadja ugyanezt? Sírva röhögés lenne a vége.) Különben a Jobbik elhiszi, hogy megszorongathatja a Fideszt, sőt ha a választók is elhiszik és netán a baloldali szavazók is átszavaznak, akkor abból nagy baj lehet 2018-ban. Megértették: "Tapolca non coronat". Ezért kell Botkával haverkodni, ezért van napi Vona rovat a Lokálban és a TV2-ben.

igazi hős 2017.03.04. 20:46:11

@röf: Sok a hasonlóság, mindkettőt egy III/III-as mondta. De Csurka őszinte volt, Orbán még sosem.

morph on deer 2017.03.04. 21:15:52

@röf:
"Dezsavü"
De csak a németül is értők között, nem? :)
Régi "szép" idők..!

MIx 2017.03.04. 22:17:02

Szinte mindenki bevette a kedves vezető cselét.
Ő csak azért mondott valami ordasat, hogy erről beszéljen mindenkí, és ne az olimpiai bukásról és ne az iszonyatos lopásaikról.
Kedves barátaim, beszoptátok, a főnök kottájából játszotok.

nu pagagyí 2017.03.04. 22:33:35

@röf: Nem véletlenül. Ez lett belőle. Cigányok gyilkolása, bakancsos megfélemlítő túrák, menekültek megalázása. Egy tetű náci állam, amely a saját népének is ellensége. Nézd, te is csak karácsonyig kapod moslékot, hogy boldoga röföghess, aztán téged is levágnak. A disznók csak a mának élnek. Röfögj!

nu pagagyí 2017.03.04. 22:34:53

@MIx: Nincs semmi csel, csak egyik szalonképtelen baromság a másik után, szóban és tettben.

nu pagagyí 2017.03.04. 22:53:52

@Skankhunt42: "ugyanmár. 27 éve ez a balfasz bérrettegés megy. krva uncsi" Először is nincs semmiféle rettegés, pláne nem bér. Jogos megállapítások, amelynek igazát a mostani rendszer teljes mértékben alátámasztja. Göbbelsi propaganda. A hivatalostól eltérő gondolatok üldözése. Állampárt kiépítése. A hatalom centralizálása. Hisztérikus gyűlöletkeltés. Az emberek egymásra uszítása. Tartósított rendkívüli állapot, kirakatperek, fenyegetettség érzés elültetése. A hatalom útjában álló minden kontroll felszámolása. Fasiszta állam épül. Egészségedre. Azok építik, akik minden náculás után kikérték maguknak, hogy ők ugyan nem. Nem jó ez senkinek. Ha tovább náculnak ugyanúgy végezhetik, ahogy elődeik, de az odavezető utat a nép szenvedését inkább megspórolnám.

Egyébként csak itt és még néhány portálon vitatkozunk erről, a köz- és lakájmédia már tölti be sem az információs, sem a hatalmat ellenőrző szerepét. Az emberek többségéhez csak a nettó propaganda szivárog le.

Egyébként téged ki a fasz küldött ide? Kommentelgess a lakájmédiában.

nu pagagyí 2017.03.04. 23:02:27

@Jakab.gipsz: Kezdjük ott, hogy te nem vagy ember. Mint illiberális tagadod a saját jogaidat, nem lehet saját véleményed, nem rendelkezel a saját életeddel. Mindegy mit mondasz, egy gépezet része vagy. Rövidesen fejlettebb robotok jönnek és te az ócskavas telepre kerülsz. Véleményed, mivel nincs, nem érdekel senkit.

illaim 2017.03.04. 23:29:54

Amikor az Orbán kommunistázik, a saját apját anyját gyalázza! úgy látszik a nagyfaterja se kerülheti el a gyalázatot, most őt is a mocskos szájára vette!
Tényleg a második generáció a legveszélyesebb a bevándorlóknál!
Párizsban is második generációs migránsok gyilkoltak!

Mei Ling 2017.03.05. 07:40:47

Nagyon zavaros cikk. Az idézetek egy részénél nem lehet tudni, hogy Orbántól vagy mástól származik, mindenesetre a szerző úgy kezeli, mintha mindegy volna. Aki akarta világosan érthette, hogy a kulturális és etnikai homogenitás párhuzamos és/vagy helyettesítő használatával Orbán az európai civilizációba nehezen vagy nem integrálható kultúrákra gondolt, amelyek erőszakkal be akarnak törni Európába, illetve már jelen is vannak, és aminek láthatóan van etnikai háttere. És magyarázza már el a szerző, hogy miért volna jó az Európai kultúrát elfogadni nem képes, nem is akaró integrálhatatlan homogén csoportokat Európa további milliószám letelepíteni. Miért?

MACISAJT 2017.03.05. 08:50:01

Egy kis történelem:

A kelet-európai zsidóság tömeges érkezése a 19. század második felében Magyarország újabbkori történetének legnagyobb arányú bevándorlása volt. Az új jövevények igen szegény, nagyrészt falusi életmódú és földműveléssel is foglalkozó, jiddis nyelven beszélő askenázi zsidók voltak, akik az Monarchia fennhatósága alá kerülő Galíciából és az Orosz Birodalom területéről érkeztek. A bevándorlókat a reformkor és szabadságharc örökségét folytató liberális politikai-társadalmi légkör, a hatalmas gazdasági fejlődés, a kínálkozó jobb megélhetés vonzotta Magyarországra. Az 1867-es emancipációs törvény hatására tovább fokozódott a zsidó bevándorlás a környező, hasonló törvénnyel nem rendelkező országokból. 1850 és 1900 között a zsidóság száma megháromszorozódott, miközben a magyarországi népesség egésze csak 50%-kal nőtt.
A századfordulón a zsidóság lélekszáma már csaknem egymillió főre rúgott, ami a Magyar Királyság lakosságának több mint 5%-át tette ki.

Nos, jó volt-e ez a beözönlés?
Magyarországnak biztos nem. De megkockáztatom, még a beözönlőknek sem.

MACISAJT 2017.03.05. 08:56:02

@MACISAJT:

Vagy nézzük a másik problémás gócot, a Magyarország alatt ketyegő fél-egy milliós cigánybombát.

A magyarországi cigányságot a 18. században szintén erőszakkal telepítették le a Habsburg uralkodók.
A balkáni cigányok másik fele szabad maradt és folytatta a vándorló életmódot. A 19. század elején a Magyar Királyságba vándorló csoportjaikat oláhcigányoknak nevezték.

Nos, jó volt-e ez a beözönlés?
Magyarországnak biztos nem. De megkockáztatom, még a beözönlőknek sem.

élveteg 2017.03.05. 09:00:01

Végezetül egy idézet, ezúttal azonban nem ebből a gyomorforgatóan veszélyes blablából, hanem Pearl Buck 1938-ban, a kínai paraszti élet valósághű ábrázolásáért Nobel-díjat nyert amerikai írónő magyarul „A kínai rabszolgalány” címen megjelent regényéből:

"Ha egy országban külföldiek jönnek, a legjobb, amit tehetünk, hogy megakadályozzuk, hogy külföldiek maradjanak. Más szóval összeházasítjuk a fiataljainkat velük, akik gyerekeket szülnek. A háború költséges, a szeretet olcsó."

Mondja a Buck A Mózes meg mást mond :

"Amikor bevisz téged az ÚR, a te Istened arra a földre, amelyre már készülsz bemenni, hogy birtokba vedd, és elűz előled sok népet, a hettitákat, girgásiakat, emóriakat, kánaániakat, perizzieket, hivvieket és jebúsziakat: hét népet, amelyek nagyobbak és erősebbek nálad, 2és hatalmadba adja őket Istened, az ÚR, és te megvered őket, akkor mindenestül irtsd ki azokat, ne köss velük szövetséget, és ne kegyelmezz nekik! 3Ne házasodj össze velük, ne add lányaidat az ő fiaikhoz, és ne végy fiaidnak feleséget az ő lányaik közül. 4Mert eltérítik fiaidat tőlem, és más isteneknek fognak szolgálni."

Mózes ötödik könyv 7. fejezet

röf 2017.03.05. 09:04:08

@nu pagagyí:
Sivár érvek.
A cigányok gyilkolása örökké homályos sztori, jó eséllyel Gyurcsányék patronálták, no meg a titkosszolgálat.
A bakancsos menetelés válasz volt a helyi cigány-önkényre, válasz a tehetetlen és töketlen rendőrség beszarós semmittevésére.
A "menekültekkel", akik valójában illegális határátlépők, túlzottan is kesztyűs kézzel bánnak..
Ha menekült lenne, nem dobálná el a papírjait, és a kijelölt belépési helyen, kellő tisztelettel bejelentkezne.
De ez egy erőszakos csorda, saját törvényekkel.
Ha Merkelnek kellenek, miért nem viszi őket haza repülőn, vagy rakják ki őket Hamburgban?
Csak a taposóakna....

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.03.05. 09:58:10

Már megint náciznak a ballibek..

1990 óta folyamatosan mikor nincsennek hatalmon.

Szeritnem már soha nem unják meg.. .DDD

nu pagagyí 2017.03.05. 10:09:18

@röf: Nem tudni, hogy a migránsok közül ki menekült, ki gazdasági bevándorló, egyformán embertelenül bánik velük ez a rezsim.

A cigányokkal pedig akkortól lett "baj", amikor egy párt cigánygyűlölettel gondolta beverekedni magát valahogy a hatalom közelébe. A cigány származású emberek itt élnek velünk már évszázadok óta. Sokan beilleszkedtek, van köztük gazdag, szegény, műveltebb és kevésbé az. A szegény cigányok csak annyiban különböznek a szegény magyaroktól, hogy előbbiek semmiféle esélyt nem kapnak egy tisztességesebb életre. A Kádár-rendszer idején nem volt gond a cigányokkal, bár a rasszizmus akkor is megőrizte a gyökereit, ami most erőre kapott. Elárulom neked, hogy egyre több baj lesz, mert akiket törvényen kívül helyeznek, attól nem várható el, hogy betartsák azokat. Ma már származási alapon bátran ki lehet szorítani a cigányokat mindenhonnan, se földet nem kapnak, se munkát, szabadon alázhatók meg.

A cigányok gyilkolásában nincs semmi homály, az illetők az uszítók hatására követték el a cselekményeiket. Elhitték a rémtörténeteket, hogy aztán maguk váljanak rémmé. Ők persze "hősök" akartak lenni, megfelelve a "közhangulatnak". Pont ugyanazt érezték, amit te most. Igyekszel embertelen lenni, mert most ezt várják ek tőled. A cigánygyilkosságokban pusztán annyi a homály, hogy az uszításért nem nagyon akarnak felelősséget vállalni az uszítók. Konteókkal, fantasztikus történetekkel felesleges foglalkozni.

rasztaszív 2017.03.05. 10:19:11

@Legeslegalja: már megint sunnyognak a nácik.mert mindenki mást a nevén lehet nevezni,de őket nem!

midnight coder 2017.03.05. 10:22:53

@ősbölény: "4. Ma már tudjuk, hogy a bezárkózás élettanilag egészségtelen, gazdaságilag csődbe visz. Ezért kell szakítani a rasszizmussal."

Attól mert kereskedsz valakivel, nem kell együtt is laknod vele. És bizony arra nem nagyon tudnék példát mondani a történelemből, hogy a nagy tömegű más kultúrájú és rasszú népesség betelepítése hosszú távon annyira jót tett volna egy társadalomnak. Ezért aztán a rasszizmus alapvetően nem rossz dolog. Ráadásul, alapvetően nem is megkerülhető. Mert hiába nem rasszista az a német aki befogadja az afrikai, közel-keleti, stb. migriket, ha a létszámuk elér egy bizonyos határt, akkor is háború lesz köztük, mivel az afrikaiak, közel-keletiek, stb. viszont ugyanúgy rasszista, mint bárki más. Nézd meg Pl. a Dél-Afrikaiakat. A rasszizmus ellen küzdő négerek szépen kiharcolták a szabadságot - nem kis mértékben az őket támogató, a rasszizmust elítélő fehérek segítségével - aztán most ugyanúgy elnyomják az ottani fehéreket, mint ahogy anno ez utóbbiak nyomták el a négereket.

nu pagagyí 2017.03.05. 10:46:26

@midnight coder: "aztán most ugyanúgy elnyomják az ottani fehéreket, mint ahogy anno ez utóbbiak nyomták el a négereket." Az előjogok elvétele elnyomást jelent? Furcsa hozzáállás. A fehéreket tudtommal nem fosztották meg a vagyonuktól, nem kényszerítették bányamunkásnak éhbérérét. Annyi a változás, hogy immár a feketék is kapnak állami munkát, lehetnek akár gazdagok is.

ami szabad 2017.03.05. 10:46:49

Ebben az országban van kb. 50 magyar- magyar, a többi a történelmünk okán, nem az. Azt gondolom, továbbra is az Illyési - értelmezésű magyarság a mérvadó: aki annak érzi magát, az az. Ezzel szemben, minden egyéb definíció csak szűkít ezen, és lassan komolyabb darabolással fog járni, mint Trianon. Mert ezen az alapon, Magyarország létjogosultsága kérdőjeleződhet meg, mégpedig, egy magát nemzetinek hazudozó??? jobboldali kormány által!

röf 2017.03.05. 11:18:44

@nu pagagyí:
" Nem tudni, hogy a migránsok közül ki menekült, ki gazdasági bevándorló, "
De. Pontosan tudni. Ezek közül a folyton kanos, huszonéves, okostelefonos neandervölgyiek közül EGYIK SEM menekült.

nu pagagyí 2017.03.05. 11:19:30

@ami szabad: A magyar jobboldal szándékosan keveri a politikai, kulturális és etnikai nemzetfogalmat. Ennek az a célja, hogy minél kevesebb ember közt oszthassa szét a szajrét. Ez még valójában egy feudális mentalitású ország, nem volt polgári forradalom, nem ébredt fel az emberekben az igény, hogy saját államuk legyen, amely ő értük van. A magyar jobboldal (aminek nincs köze a nyugati polgári jobboldalhoz) egy birodalmi elit szellemi örököse, amely kiváltságokat követel magának, a népet pedig csereszabatos alkatrésznek tekinti az általa vezérelt gépezetben.

Először a határok között kellene létrejönnie a nemzetnek, aminek a szándékosan melegen tartott trianonkodás kavar be. A szlovákokat nem zavarja, hogy kis országuk van, nemzetet tudnak építeni. A csehek sem siránkoznak, hogy elveszítették Szlovákiát, de az osztrákok sem, hogy egy egész birodalmat, beleértve minket is. Ebből a tíz millió emberből kellene nemzetet kovácsolni, de elitünknek ez nem nagyon akaródzik, ők néhány ezren úgy gondolják minden az övék, minek osztozni.

nu pagagyí 2017.03.05. 11:21:05

@röf: Ja, a tolókocsis nagymamára gondolsz. Unalmas vagy már.

Nagyorrú Barbi 2017.03.05. 11:31:56

@nu pagagyí: És téged "ki a fasz küldött ide?"

nu pagagyí 2017.03.05. 11:33:25

@Nagyorrú Barbi: Engem senki, én itthon vagyok ezen a liberális portálon, de te rohadtul kilógsz innen.

ősbölény 2017.03.05. 13:32:12

@midnight coder:
Ezt írod: „És bizony arra nem nagyon tudnék példát mondani a történelemből, hogy a nagy tömegű más kultúrájú és rasszú népesség betelepítése hosszú távon annyira jót tett volna egy társadalomnak. Ezért aztán a rasszizmus alapvetően nem rossz dolog.”
Hát akkor mondok én példát. Nézzük meg, hogy alakult ki Németország népessége. Idézek a Wikipédiából: „Germánoknak nevezik azt a nyelvi közösséget, melynek tagjai a Kr. e. 1. és Kr. u. 3. század között Skandinávia déli területeiről kiindulva benépesítették és uralmuk alá hajtották Közép- és Kelet-Európa vidékeit. Germánok alatt csupán nyelvi közösség értendő, nem egy egységes népcsoport. A germán nyelveket beszélő népek különböző népcsoportokat alkottak, akik gyakran egymás ellen is hadat viseltek. Hóman Bálint munkája szerint e germán népcsoportok azáltal ágaztak el és váltak külön, hogy más-más kultúrkörök hatásai alá kerültek, amikor állattenyésztő vándorlásaik során más népcsoportokkal kerültek kapcsolatba. Ezek a találkozások az indogermán nyelv változásait is magukkal hozták, amikor a germán néptörzsek a helyben talált földművelő jellegű népek csoportjait magukba olvasztották.” Az utolsó két mondat idézésére nem is volt feltétlenül szükség, csak a benne szereplő hivatkozott személy miatt tettem meg, aki nyilván a Te szemedben is szaktekintély. Felsorolom azoknak a germán törzseknek a nevét, amelyek tehát nem származási, hanem nyelvi rokonságban álltak egymással, és most (többek között) a német népet alkotják: gótok, vandálok, frankok, burgundok, longobárdok, cheruskok, vikingek, varégok, szászok, bajorok, alemannok, svábok, markomannok, jütök, angolok, gepidák, teutonok, taifálok, asdingok, herulok, peucinok, kvádok, szkírek, szvévek, türingek, hermundurok, frízek, chaukok, chattok, rugiak, svédek, dánok, norvégok stb.
Ebből a felsorolásból a poroszok pl. azért hiányoznak, mert az egy szláv törzs volt, amely elnémetesedett.
A kedved van, nézzél még utána az angol vagy a francia nép történetének, ott sem fogsz mást találni. Egyébként az egész mai emberiség egy néhány százfős afrikai csoport leszármazottja, a genetikai Éva és a genetikai Ádám tehát néger volt (és, ha jól emlékszem, kb. 1000 év választotta el őket egymástól. Ha nem érted, hogy ez miként lehetséges, akkor kicsit kutakodj az Interneten!).
Megjegyzem, különben, hogy az előző kommentem első 3 pontját senki nem vitatta, nyilván, ahhoz érvek is kellenének, csak a 4.-et, ami az első három pont konklúziója.
Egyébként pedig „nu pagagyi” és „ami szabad” kiválóan válaszolta meg azokat a téves közhiedelmeket és elfogultságból fakadó torz ítéleteket, amelyekre építve a mai kormány igyekszik elleplezni, hogy csak a javainkat akarja.

ősbölény 2017.03.05. 13:45:55

@élveteg: Pontosan idézed a Móz. 5. 7. 1-6. verseket, ami az egyik bizonyíték arra, amit az első kommentemben írtam, hogy a régiségben minden nép rasszista volt. Az egyiptomiak is, a zsidók is, a görögök is. Mert ennek evolúciós okai vannak: ti. a létharc. A civilizáció éppen azt jelenti (egyébként a nagy Jean Jacques Rousseau felfogásával ellentétben), hogy az emberi közösségek egyre jobban együttműködnek egymással, és egyre jobban visszaszorítják az agressziót.

MACISAJT 2017.03.05. 14:18:19

@Legeslegalja: "Már megint náciznak a ballibek..
1990 óta folyamatosan mikor nincsennek hatalmon.
Szeritnem már soha nem unják meg.. .DDD "

Már megszokhattuk, ha nem a ballibák vannak hatalmoln, barna eső hullik ...:P

Istenkém, csak egyszer látnám hogy elől járnak a jó példával. Mondjuk, elmennék a Fazekas, Radnóti, Lauder Javne iskolák ballagására, amikor vegyes cigány osztályok végeznek..:P

Vagy itt náciznak torkuk szakadtából, eközben éppen Budapesten(!) készülnek magyar állami pénzből(mert úgy a kifizetődő) megrendezni egy faji alapú "olimpiát"....Az bezzeg rendben van, az a dohány kell, arra a célra.

sharapova2008 2017.04.08. 14:34:47

Egyetlen ember "faj" létezik,a rasszok közötti keveredés pedig egyáltalán nem jár genetikai devalválódással.. Sőt,nem véletlenül NEM KÍVÁNATOS A ROKON -HÁZASSÁG ÉS SZEXUÁLIS KAPCSOLAT,AMIBŐL UTÓDOK JÖNNEK A VILÁGRA,MERT TÖRTÉNELMI PÉLDA SZERINT EZEK DÖNTŐ RÉSZE SZELLEMI ÉS FIZIKAI KORCS, BETEGÉGEKRE AZ ÁTLAGOSNÁL FOGÉKNYABBAK ÉS KORÁN MEGHALNAK! Hogy Orbán melyik rasszból jött,csak sejthető,ezért morbid,ha pontosan ő feszegeti az "etnikai homogenitás" kérdését!

Fejben Futó 2017.06.14. 09:53:38

Egyetlen ismerősöm sem olvassa ezt a topikot. Van olvasottabb? Oda mennék.
süti beállítások módosítása