2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

És akkor szépen, csendben elcsattant egy Kerényi!

2017. február 14. - Városi Kurir

vernyomi5.jpg

Vannak emberek, akikben nem lehet csalódni! Ezek közé tartozik Kerényi Imre, egykor volt színházrendező, és hű társa az Orbán-benyalásban, a Bencsik tesók bármelyike – jelen esetben Gábor, az újságíró-történész – ha őket hallgatjuk akkor aznap biztosan nem lesz gond az alacsony vérnyomás okozta tünetekkel.

Mégis, miért nézem meg hétről-hétre az ATV-n futó műsort? Mert azt tartom, hogy meg kell ismerni a más elveket, nézeteket vallók érvkészletét, hátha van benne ráció, csak eddig nem gondoltam végig minden aspektust. Az e heti penzum újra ráébresztett, hogy nincs ilyen érvkészlet, csak az van, amit Kerényi így fogalmazott:

„eddig ti voltatok, most mi jövünk!

vernyomi4.jpg

Ezzel nincs mit kezdeni. Azzal hiába próbálnám szembesíteni, hogy ő abban a „ti voltatok”-nak titulált korban sikeres rendezője, majd igazgatója volt a Madách Színháznak, megbecsülte őt a szakma és az emberek, hiszen jó rendezései voltak, és azután sem maradt munkalehetőség nélkül csak azért, mert nem volt neki szimpi Horn, vagy Medgyessy.

vernyomi1.jpg

A beszélgetés első felvetése a moszkvai magyar konzulátuson működő vízumgyárban "sürgősséggel", olykor órák alatt, ellenőrizetlenül kiadott beutazási engedélyek témája volt.  A jó öreg Bencsik -éle cinizmus így próbálta új színre - mondjuk rózsaszínűre - pingálni a feketét:

„a konzulátusoknak az a dolguk, hogy vízumokat adjanak ki, bár jönnének több-százezren, sajnos visszaesett az orosz turizmus”

Az AP nemzetközi hírügynökség jegyzetére, melyben a szerkesztőség hiányolja az Orbán évértékelőből a mocskolódások mögül a konkrétumokat, ez ötlött a Bencsik-agyba:

„az AP nem a Vatikán, nem az Orákulum”

Majd a következő téma kapcsán, "Figyelem, figyelem, felhívjuk az utazó közönséget, hogy a csarnok-külső F vágányra - F mint Fidesz - beérkezik a menetrendszerű vicinális Sorosról ", Kerényi volt a soros:

„a mi politikai oldalunk ezzel nem ért egyet….., hogy migránsok betelepüljenek Európába, hogy Európa népessége le legyen cserélve……az embereknek nem kellene ladikra szállni, és akkor nem veszélyeztetné az életét”

Szerinte a „nagyragadozó” Soros ezt segíti elő minden megnyilvánulásával.

vernyomi2.jpg

Hont így reagált:

„az, hogy Soros szeretné, hogy Európa emberként bánjon a menekültekkel – Fidesz-magyarul a migránsokkal – az nem bűn”

Kerényinek sem kellett több, kis történelmi leckével magyarázta a magyarázhatatlant:

„a mohamedánok még a vallásháborúk idején tartanak, ………és Soros úr lehengerlő módon támogatja a civil szervezetein keresztül ezt a folyamatot”

Bencsik ezután élcelődött azon, hogy az ellenzéknek iszonyú egyszerű a dolga, hiszen csak meg kell buktatnia Orbánt, de – mint látható – erre egy ideig még biztosan képtelen. Azt is megemlítette, hogy Sorost nem választotta meg senki, és nincs igaza semmiben. Ekkor szembesítették azzal, hogy ő maga volt az egyik Soros-alapítvány kuratóriumi elnöke, amire a megszólított így reagált:

„én nem fosztogattam, hanem osztogattam, az volt a feladatom, hogy a Soros pénzét osztottam szét, 1989-ig pozitív volt a társadalomideája”

Szerencsére Kerényi leegyszerűsítette a dolgokat, mielőtt valami konkrétumon összekaphattak volna a beszélgetők:

„Tivadar, - mondta Farkasházynak, akivel anno 1991-ben a boldogult Demokratikus Charta idején még képletesen szólva, együtt emelték a zászlót - annyira sajnálom, hogy ilyen keserű vagy! Ömlik ki belőled a fájdalom és a sérelem. …Valamit meg kellene érteni. Két világkoncepció van…..a Magyar politikában, te ahhoz a koncepcióhoz tartozol, amelyik éppen most vesztes….Csináljatok pártot, nyerjetek választást, és akkor fontos leszel, mint régen.”

vernyomi3.jpg

Farkasházy kijelentette:

 „Ferenc József, Horthy és Kádár százhúsz éven keresztül irányítottak az országot, nem kell egy újabb, demokráciában akarok élni!”

Kerényi összefoglalta:

„A magyarok politikai végzete szerintem a centrális erőtér, a nép szereti a centrális erőt, mindig akkor volt eredmény, amikor centrális volt az erőtér”

Azt nem említette, hogy az egyik bevitte az országot Trianonba, a másik a Holokausztba, a harmadik az államadósságba, szóval mindig nagyon "fincsi" volt a vége. De mi büszkék vagyunk arra, hogy nem tanulunk! Helyette harcolunk, mert az olyan „magyarosch virtusos” cucc.

Hont végszava:

„Aki Magyarországon nemzetállamról beszél, az le akarja vágni rólunk minden környező ország magyarságát”

Hát így évődtek az urak 2017. február 13-án.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr6012258674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2017.02.16. 06:14:57

Hát sajna tökre nem kell emberként bánni az illegális migránsokkal. Ahol emberként bánnak velük, oda fognak özönleni örüljenek nekik a svédek meg a németek.............de akkor miért fizetnek a migriknek hogy menjenek már haza?

Nem mintha Kerényi nem lenne a rendszer kitartottja, de igaza van. Ezen nem változtat, sőt ezt erősíti a poszter erőltetett aljassága, magyargyülölete.

Skankhunt42 2017.02.16. 08:43:03

farkasházi úr egyre szalonképtelenebb, undorító ahogy viselkedik. még kerényinél is undorítóbb

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.16. 09:25:22

Farkasházy képtelen feldolgozni, hogy nincs hatalmon.

biggianni 2017.02.16. 09:48:23

Bár már egy jó ideje nem nézek ATV-t, most vettem a fáradságot és megnéztem
ezt a cca 20 percet! Döbbenetes hogy mennyire lealjasodott ez a két elvtelen közpénzből kitartott fidess seggnyaló! Hont egy értelmes fickó,és most a Teddy is
jól érvelt! o v nál kétszinűbb,gonoszabb élősködő ma nincs az egész EU-ban!

átlátó 2017.02.16. 10:14:42

Nyitóképnek a Farkasházy versus Kerényi ügyben:
www.youtube.com/watch?v=QA9Bp_TkQvY
Amúgy ezt az Imrust láttam megnyilatkozni a Zorbán évértékelőjére menet az olimpiai szavazással kapcsolatban...hát higgadt a riporter, mert én nem lennék higgadt riporter. Ugyanis ez a Kerényi is már alsó állkapocs nélkül járkálna és az lenne a világhír, nem az olimpia...ugyanis a mikrofonnal kiverném az arca alól. Igen, az állkapcsát, csak az alsót. Hogy a nyelve szabadabban mozoghasson.
index.hu/video/2017/02/10/fidesz_holdudvar_olimpia_nepszavazas/

dr kíváncsivagyok 2017.02.16. 10:29:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Mikor volt hatalmon Farkasházi , Te szerencsétlen ?

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 10:31:31

Kerényi bár nem egy észlény, kétségtelenül igaza volt, és lemosta a ballib hazaáruló majmokat a TV-ben.

dr kíváncsivagyok 2017.02.16. 10:32:43

Nem sok ember van az országban, akiket gyűlölök,...talán 8 - 10..., de Kerényit és Bencsiket úgy rúgnám picsán szappanos lábbal, hogy ihaj !
Az a vigyor a pofájukon... " most mi vagyunk hatalmon "...

fabirka 2017.02.16. 10:52:10

Hát ez szomorú. Magyarország "virágzása" mindig is a szétszakadások idején volt a legnagyobb. Ebben jók vagyunk. Csak széthúzni, csak a saját igazunkat hallani, dogmatikusan élni, mindig, mindenkivel ellenségeskedni. Utálni, utálni, utálni. Csodálom, hogy létezik még ez a nép.

2017.02.16. 10:57:34

Kerényi elvtárs élete a hatalomhoz dörgölőzésről szólt.
Ars poeticája szólhatna így: "Melyik segget kell kinyalni?"

Bencsik más tészta. Ő sorosbérencből lett "konzervatív".

Roppant hiteles megmondóemberek.

konrada 2017.02.16. 11:47:10

@dr kíváncsivagyok:
Nem irigyellek.
nem lehet jó érzés, hogy ilyen senki nimandokra érzelmeket kell pazarolnod, s nem tudod simán csak lesajnálni őket, mint az emberek túlnyomó többsége....

2017.02.16. 11:58:53

@Ballib cenzúrázók réme 24: Nevezzük inkább a lemosás színjátékának amit a hazaáruló "ballibek" és "nemzeti akárkik" játszottak el. Mindent megtesznek közösen azért, hogy ne legyen nemzeti egység. Kerényi ugyanolyan komcsi ivadék, Kádár tanítvány, mint Farkasházy, csak más színű köpönyegben.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 12:21:05

@Dr. Trejo:

Ezért hiteles a Gyurcsány.

Ő kezdetben is megyei KISZ titkár volt, aki a Dialógus csoportról jelentgetett, és akinek az MSZMP KB telefonált le a vizsgáira, és azóta se változott ÁVH-s elődjeihez képest, mikor pl 2006.10.23-án veretett rommá beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.16. 12:23:07

@je suis chauve:

Nocsak..
Ezzel kénytelen vagyok egyetérteni.

A Fidesznek legalább akkora szüksége van az MSZP-re és GYurcsányra, mint viszont.

Egyiknek a másik nélkül okafogyottá vállna a jelenléte.

Ezzel együtt a ballib elkúrók elkúrását nem élné túl mégegyszer az ország.

2017.02.16. 12:32:28

@Ballib cenzúrázók réme 24: Mi köze a feltónak a fideszben tobzódó megélhetési kommunistákhoz? Milyen konzervatív párt az, amely tagságának nagy részét levitézlett MSZMP-és káderek alkotják?

Ennyire nem lehetsz hülye B+.

metax 2017.02.16. 12:35:35

„A magyarok politikai végzete szerintem a centrális erőtér, a nép szereti a centrális erőt...”

Ebben speciel igaza van. Mint ahogy Kertész Ákosnak is igaza van, aki más, kicsit erősebb szavakkal fogalmazta meg:

" A magyar genetikusan alattvaló."

Celtic 2017.02.16. 12:40:20

Hat szegeny Kerenyinek regen sem volt egyszeru elete, konyakozni a parttitkarokkal es hasonlok :(

hvg.hu/itthon/20121112_kerenyi_imre_sikere

Larry Silverstein 2017.02.16. 13:14:21

@Dr. Trejo: 'Milyen konzervatív párt az, amely tagságának nagy részét levitézlett MSZMP-és káderek alkotják? '

hahahaha
süti beállítások módosítása