2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

TV-fotelra fel!!!

2016. november 10. - Városi Kurir

izaura11.png

Miközben a mai nap a reggeli ébredéstől mindenki vérmérsékletének és beállítottságának megfelelő előjellel, de az amerikai elnökválasztásról szólt, addig suttyomban történt azért más is szeretett Pannóniánkban. Kiderült ugyanis, téves az a hit, hogy a "nép" tetőtől talpig immunis a politikára és a közéletre. Igen, az istenadta kihozható a béketűrésből, csak a megfelelő húrt kell megpendíteni csipkés lelkén, miközben Ő a TV-fotelből néz a képernyőre.

Az Orbán nevével fémjelzett, és hátunk mögött hagyott hat évben kétszer állt sarkára a jogaiban sűrűn megkurtított köz, először, amikor bugyután az internetadó bevezetését lebegtette meg a rezsim, és napjainkban, amikor a Fidesz médiabirodalmához tartozó TV2 újabb, senkit sem érdeklő "fejlesztéseire" - Spíler TV, Chili TV, Kiwi TV,  Humor+ - akarta lecseréltetni a Telekom ügyfeleinél a FOX National Geographic Channel, National Geographic Wild, FOX, Baby TV, National Geographic Channel HD, National Geographic Wild HD, MTV Hits, FilmBox Premium adóit.  Nem jött be a számítás, a Telekom-népe fellázadt és szerződésbontással fenyegette be a szolgáltatót, nem engedve el, ami az övé.

izaura44.jpg

A politikai reakciókat figyelőknek igencsak feladta a leckét a felháborodás mérhető foka, hiszen a szinte minden hétre jutó botrány-cunami, aminek egyes darabjai is kormánybukáshoz, de legalábbis miniszteri fők hullásához vezetne bárhol a világ boldogabbik felén, Magyarországon szinte érintetlenül hagyták, de semmiképpen nem lépték át  a lakosság zöménének ingerküszöbét. Ez a nép egyetlen vállrándítással tette túl magát  azon, ahogy lenyúlták az időskorra gondosan félrerakott magánnyugdíj-pénztári vagyonkáját, és az azóta eltelt öt évben sem tudja nyomon követni, hogy mi lett a pénzével, arról már szót sem ejtve, hogy nem háborodott fel azon sem, hogy amíg a pénztárakban fialtatott tőkéje évente ellenőrizhető módon gyarapodott, még örökölhető is volt.

izaura22.jpg

Mindezt önként, dalolva adta át, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere arra költse, amire kénye-kedve diktálja, a lényeg, hogy ellenőrizetlenül. Szintén szó nélkül vette tudomásul, hogy gyerekét, unokáját – szóval mindannyiunk jövőjét – olyan oktatási rendszerbe kényszerítik, ami már harminc évvel ezelőtt is elavult volt. Az is csak nqagyon  keveseket sokkolt, hogy a kórházak, rendelők lerohadnak, hogy nem csak orvos, ápolónő, gyógyszer nincs elég, de a felszerelés és az épületek is romokban állnak. Akkor sem szólamoltak fel, amikor ahelyett, hogy a metrót tennék biztonságossá, stadionokat építettek és építenek a mai napig mindannyiunk pénzéből. Nem bántotta a nép szemét-szívét-lelkét, hogy olyan mély árkot ástak az egyes emberek közé, hogy nemzeti sporttá vált egymás utálata.

izaura33.jpg

Szinte mindennapos semmiségként tesszük túl magunkat azon, hogy a szemünk előtt lopják szét a még meglévő országunkat, és bárgyún el akarjuk hinni, amivel utána hülyítenek, hogy ez mind „ballib-gyurcsány-soros” rágalom, hiszen ők nem hazudnak!

Szóval, tisztelt „néplélektudorok”! Ezt a furaságot tessenek megfejteni, ami nevezhető hungarikumnak is. Aki rájön a megoldásra, annak talán lesz lehetősége arra, hogy kivezesse Magyarországot – ha akarja, ha nem – ebből a történelmi mértékkel még csak rendes zsákutcának sem nevezhető Orbániádából, addig pedig hajrá! - csak kűzdjünk a szabad televíziónézés jogaiért, ha másra már nem telik a bátorságból. TV fotelra fel, pardon le!

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr5211946565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:24:02

Na ?

Megfejtették már a ballibek hogy miért utálják jobban a ballib Elkúrókat a Fidesztől is ?

nu pagagyí 2016.11.11. 15:24:04

@konrada: A költségvetés és a MANYUP-ban levő pénzed az két külön dolog. Utóbbi valódi pénz volt, a tiéd, ezért is kellett formálisan lemondanod róla. A költségvetés pedig mindig is hiányos volt, ma is az. Mellesleg 2008-ban 67% volt az államadósság, most 6 évnyi Fidesz kormányzás után 77%, holott a GDP 10%-ára rúgó MNYP-t a "zemberek" önként és dalolva átadták a regnáló rezsimnek. Nyilván a pénz némi vargabetű után néhány stróman és politikus kitartottja zsebébe vándorolt. Abból futja helikopterre, svájci bentlakásos magániskolára, dubaji dorbézolásra, kastélyra, földre, szállodára és miegymásra. Te mit is profitáltál az "önzetlenségedből"? Te is loptál?

konrada 2016.11.11. 15:25:22

@Attilajukkaja:
Ez jó kérdés, mivel nem tudom mennyit fizetsz, mennyit kapnak a szüleid, nagyszüleid, és hogy hány lemenőjük fizeti azt.
...de végül is: a nyugdíjköltség számítása is egy szakma, hasonlóan számolják ki a befizetendőt, mint a biztosítók a kockázatot. (Ezért is hívják társadalombiztosításnak.) Valószínűleg vannak vesztesei, nyertesei ennek is, mint minden biztosításnak, de a lényeg, hogy a társadalombiztosítás - mivel arra mindig az akkori társadalom a kezes - sokkal nagyobb biztonság, mint az egyéni megtakarítás.

...s ehhez elég csak körülnézni hazánk történelmében: mert nem tudsz olyan 30-40 éves időszakot mondani (mióta létezik nyugdíj), melyben értékörző lehetett volna a pénzbeli befektetés. (Kivéve az ingatlant, ha csak nem államosították, vagy lőtték szét...)

A társadalom meg azért társadalom, mert segíti egymást. Ha mindenki neutrálisan akarja megoldani a jövője problémáját, úgy az sokkal többe kerül, mint közösségi kockázaton belül...

konrada 2016.11.11. 15:28:19

@nu pagagyí:
Ne magadból indulj ki.
2010-re már nem 67% volt, hanem 84%.
S ez - ha továbbra is évi 2%-nyival kellett volna finaszírozni, most még több lett volna....

Azért érdemes utánaszámolni...

AdamTheTux 2016.11.11. 15:29:50

@conchita wurst: Hát nézd, 1/3-ad nem szavaz, 1/3-ad a Fidesz ellen szavaz, 1/3-ad pedig mellette. Ha állami ünnepség van, akkor ömlik a Fidesz-propaganda, a "pálya széléről" pedig megy a fütty-koncert. Nem lehet összeengedni tíz véletlenszerűen választott embert egy politikai vitára, mert személyeskedésig fajul a dolog.

Szerinted ez egység? Szerintem nem. Megosztott az ellenzék, megosztott a csendes tömeg, csak a Fidesz tábor van úgy-ahogy egyben, de ha nem történik semmi, hamarosan az is törni fog, ezt garantálom - bár Orbán nem hülye, és sokkal hataloméhesebb annál, semhogy hagyja, hogy egy-két idióta szolgája elbassza neki.

illaim 2016.11.11. 15:33:09

@Hódi L.: Na egy újabb sötétség, vagy egy új nicknév?
A baromságaid közül csak egyre! Azt írod, hogy a Gyurcsányék a határon kívüliek ellen uszítottak . Lennél szíves idézni, hogy mivel?
De van itt egy más megközelítés is! A román szélsőjobb, ha úgy tetszik a román nacionalisták terve, és szándéka, hogy a magyarságot kiűzze Erdélyből! A mostani magyar kormány, a kettős állampolgárság bevezetésével, számtalan erdélyi magyar hagyta el Erdélyt, csökkentve az ott élő magyarság létszámát! Ez az eredmény tökéletesen egybeesik a román nacionalisták érdekeivel! Ki is akkor a nemzetáruló te piciny bogárka? Ja hogy néha gondolkozni is illene nem csak fröcsögni?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:35:46

@1ghost:

Amikor majd felébredsz és egy pillantást vetsz a valóságra, akkor majd észreveszed, hogy a ballib elkúróknak összesen nincs 20%-nyi szavazója, a Fideszre szavazók aránya meg nőtt és stabilan 40% fölött van.

De persze ha csak 2018-ban szeretnél felkelni akkor aludd tovább csipkerózsika, Soros Gyuriék által énekelt mély álmodat.

ZX 2016.11.11. 15:36:31

@konrada: Ahha majd akkor azt is nézd meg mi lesz ha már 8 nyugdíjast tart el 1 aktív. :P

SZrTÁJK 2016.11.11. 15:38:50

@nu pagagyí:

Nem reális amit írsz. Gyurcsány-Bajnai után egyértelmű volt, a görög út áll előttünk. Senki a világon nem számított arra, hogy Magyarország elkerülheti az államcsődöt, a Gyurcsány-Bajnai korszak itt hagyta örökül a devizahitelt, az IMF uzsorakölcsönét, a gazdasági csődöt. Mindezt úgy, hogy a teljes iternacionalista tábor mellette állt, Almunia elvtárs segített csalni és eltitkolni a helyzetet. Nyilván az is benbe volt a számításokban, hogy az egész szar Orbánék nyakába hulljon, náluk következzen be a csőd, hogy aztán majd egy-két év múlva rendkívüli választásokon visszajöjjenek a kommunisták.

Csak arra nem számítottak, hogy a víz alá nyomott Orbán összekötözött kézzel, bebetonozott lábbal, az internáci sajtó kárálása és gyűlölködése ellenére felúszik a felszínre, és öt év alatt megoldja a megoldhatatlannak szánt egyenletet.

Szóval ne akard itt nekem az elvtársakat kimosdatni, mert erre semmi esélyük.
Nagyon gáz, hogy egyetlen mondanivalótok van. Gyenge ez az "Ezek is lopnak!" kampány.
Nem vevők az emberek rá.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:39:13

@illaim:

Mondjuk azzal, hogy Gyurcsányék Erdélyben nyomtatott szórólapokon, plakátokon nevezték határontúli honfitársainkat ingyenélő tolvajnak, akik majd idejönnek és elveszik a nyugdíjunkat, és munkánkat, és ingyen TB-t használnak majd ?
Olyan förtelem uszítást toltak a határontúlaik ellenében hogy Mesterházy is Mea Culpázott emiatt.

"2013-ban Mesterházy Attila, az MSZP akkori elnöke Kolozsváron bocsánatot kért 2004. december 5-ért."

---

Hab a atortán, hogy most ugyanez a ballib csürhe aki a határontúli magyarokkal riogatott, ültetné a nyakunkra a muszlim honfoglalókat.

nu pagagyí 2016.11.11. 15:40:55

@konrada: Volt egyébként példa a befektetés alapú nyugdíjbiztosításra. A háború előtti Budapest bérházai gyakorlatilag az akkori állami foglalkoztatók nyugdíjalapjainak pénzéből épültek fel. A magánnyugdíjpénztár célja a kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellensúlyozása volt, mert ha az emberek a saját tőkéjük és annak hozamából kapják majd a nyugdíjuk egy részét, akkor kisebb jelentősége van a demográfiai arányoknak. A jelenlegi rezsim az egyszeri lopással elég kockázatos emberkísérletbe kezdett. Ha nem születik hirtelen néhány millió rögtön 18 éves gyerek, akkor szociális katasztrófa lesz. De ne zárjuk ki a csoda lehetőségét! Persze a rezsim emberei nálad sokkal pragmatikusabbak. Ők vagyont gyűjtenek közpénzből a nehezebb időkre. Azért remélem, nem sokáig élvezik majd.

ZX 2016.11.11. 15:43:16

@Hódi L.: Még a Zorbán is elismerte, hogy Bajnai megmentette az államcsődtől a zországot. Szóval ne hazudj!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:46:28

@Hódi L.:

Még a lopásban is van különbség.
Az MSZP-SZDSZ kormány Medgyessy, Gyurcsány és Simor cégein keresztül kaptak 100 millákat azoktól a külföldi multiktól akiknek odaadták a magyar adófizetők pénzét, és az EU-s támogatásokat.
A Fidesz pedig ugyanezta pénzt itt tartja és a klientúrájának adja.

---

A többi különbség az olyan nagy, hogy zongorázni lehet.
- Az ország rommá adósodása a szocik alatt, avagy GDP arányos államadósság csökkenés.
- Két számjegyű infláció és banki kamat, vagy 1% alatti.
- Kedvezményes forinthitel, vagy devizahitel
- Devizahitel felturbózása vagy kivezetése
- Munkanélküliségi ráta megduplázása, avagy munkaerő hiány.
- Reálbér csökkenés a szocik alatt, vagy folyamatos reálbér és minimálbér emelkedés.
- Kétkulcsos SZJA, vagy egykulcsos.
- Alanyi jogon jári segílyezés, és gyerekgyártási pótlék, vagy közmunka, és családi adókedvezmény,
- Több tízezer Ellenzéki veretése beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, avagy tömegbe vegyülő párszáz füttyögő ellenzékieket védenek a rendőrök a felidegesített ünneplők haragja elől.
...

A sor végtelen.
SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY ELKÚRÓ DIKTATÚRÁT !

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:48:58

@ZX:

Medgyessy és Gyurcsány alatt rommá adosodott az ország, Bajnai megállította a vég nélküli eladosodást, Orbán alatt meg folyamatosan csökken a GDP arányos államadósság.

SZrTÁJK 2016.11.11. 15:50:05

@illaim:

Talán haragudni fogsz, de nem megyek le alpáriságban a szintedre.
A kettős állampolgárság pont azt tette lehetővé, hogy ne kelljen
M.országra költözni, hogy magyar útlevele legyen egy határon túli magyarnak.
Az magyarság Romániából való idemenekülése a '90-es évek elején volt, a kettős álkampolgárság hatására csekély áttelepülés volt. Tudom, hogy ez ellenkezik azzal amit kinyilatkoztatattál.
Az pedig, hogy Gyurcsányék azért uszítottak a határon túli magyarság ellen, hogy az a szülőföldjén maradjon, ezzel megőrizve a potenciális "magyar életteret", még annál is újszerűbb gondolat, mint hogy az őszödi beszéd "igazságbeszéd" lett volna. Szerintem szabadalmaztatnod kellene, annyira egyedi gondolat.

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 15:50:11

@Hódi L.: "yurcsány-Bajnai után egyértelmű volt, a görög út áll előttünk" a bajaikori gdp növekedés elindulásával nem volt túl egyértelmű... devizahitelt meg speciel az orbánék vezették be.
Orbánék nyakába egy megszorított és enyhe növekedésben lévő gazdaság, meg a világ gazdaságbóli kilábalása jutott.
A libás elvégezte a piszkos munkát helyettük, már ha az alap dolgokat amikhez nem kell ész azt munkának vesszük.
A kommunisták el se mentek, a mostani miniszterelnök egy tanácstag fia, ráadásul vezető beosztású volt a KISZ-ben, és kádár a példaképe. Ez látszik is, hiszen szépen románia is leelőzi magyarországot, ami kb körberöhögést váltott volna ki 10 évvel ezelőtt, de ma már valóság.

"Gyenge ez az "Ezek is lopnak!" kampány.
Nem vevők az emberek rá."

Dehogynem! Orbánékat újra választották, amihez elég volt ez a kampány, hogy nem csak ők lopnak, hanem a kihívóik is.

nu pagagyí 2016.11.11. 15:50:35

@Hódi L.: Nem volt szó államcsődről, vagy te tudsz olyasmiről, hogy nem fizették ki a nyugdíjakat, vagy az állami alkalmazottakat?. Deviza válság volt (világválság, a gyengébbek kedvéért, nem Gyurcsány okozta természetesen). A devizapiacok leállásával, csak nagyon költségesen lehetett a forintot devizára váltani, illetve el kezdtek spekulálni a forint ellen. A hitelt nem azért vették fel, mert nem volt miből fizetnie az államnak, hanem a forint konvertibilitásának biztosítására és a spekulánsok elriasztására. A felvett devizahitelt az MNB devizatartalékának növelésére használták, nem költötték el. Az utóbbi időkig megvolt, amíg Matolcsy el nem kezdte forintra váltani, hogy az átváltáson keletkező "nyereséget" átpumpálja a családi alapítványaiba és a diplomagyárába.

Attilajukkaja 2016.11.11. 15:51:49

@konrada:
"a nyugdíjköltség számítása is egy szakma, hasonlóan számolják ki a befizetendőt, mint a biztosítók a kockázatot. "
Valoban, es nem is erdemes egyenekre lebontani a befizeteseket, ha ugyis minden megy egy nagy lyukas es atlathatatlan kalapba. A bajom ezzel a tarsadalmi szolidaritasi alappal az, hogy ugy erzem, nem arra hasznaljak fel a penzt, amire kellene. Te kicsit megrovoan irtad, hogy a penzt a sajat zsebembe kivanom tomni, pedig az ongondoskodas nem egy bunos dolog. Nem ertem, miert ne a sajat oregkoromra gondoljak ahelyett, hogy Matolcsy, a szeretoje, vagy Rogan zsebet tomnem esz nelkul.

"a társadalombiztosítás - mivel arra mindig az akkori társadalom a kezes - sokkal nagyobb biztonság, mint az egyéni megtakarítás."
Latod, ez az, amiben megrendult a hitem. Foleg azota, hogy eltoroltek az allami nyugdijjarulek intezmenyet.

"nem tudsz olyan 30-40 éves időszakot mondani (mióta létezik nyugdíj), melyben értékörző lehetett volna a pénzbeli befektetés. (Kivéve az ingatlant, ha csak nem államosították, vagy lőtték szét...)"
:o)))) Ez jo!
Valoban jobb lenne aranyba befektetni, dehat a vilag mar csak ilyen. Az emberek penzben gondolkodnak. Meg azok is, akik az allamnak fizetik be a nyugdij adojukat.

"A társadalom meg azért társadalom, mert segíti egymást."
Valamennyire tenyleg szukseges egy szolidaritasi alap. Azert van egy csomo orszag, ahol az emberek magannyugdijpenztaraknak fizetnek be , hogy gondoskodjanak onmagukrol. Ahol en dolgoztam kulfoldon, ott nem volt alllami nyugdijbefizetes.
Es ha megnezem az itthoni helyzetet, azt latom, hogy rengeteg a nyomorusagos kisnyugdijas. Orulhetnek azok, akiknek a gyereke tudja segiteni oket, de nem mindenki ilyen szerencses. Koszi, de nem kerek az ilyen "tarsadalombiztositasbol".

SZrTÁJK 2016.11.11. 15:56:47

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Mindenben egyetértek azzal, amit írsz.
Ez a lényeg, de azért nem lett volna muszály megcsinálni mellette rengeteg hülyeséget is.
Amik persze nem fontosak igazából, de eltorzításuk alapot ad az intetnacionalistáknak az "Ezek is lopnak" kampányhoz. Mást ugyan nem tudnak mondani, de ezzel azért sok kárt tudnak okozni az országnak.

BALTAZÁR 2016.11.11. 15:57:23

Szerintem nincs - jó, lehet hogy van de biztosan nem sok - olyan elvakult
Fidesz szavazó aki pl Szíjártó, Deutsch vagy Rogán láttán nem kap agyfaszt.
Ezeket a csávókat ugyanis épeszű ember tolerálni, szakmai munkáját
elismerni, felnézni rájuk soha nem fog.
Azonban.
Volt egy olyan nyolc évünk amikor kúltúrált vagy annak látszó, szakértőként
aposztrofált emberek döntötték csődbe az országot.
(Medgyessy, Kovács L., Bajnai stb...)
A választék tehát: síkhülye, lopkodó, seggnyaló idióták, plusz egy pár értelmes de a háttérben profi módon tevékenykedő (Navrasics pl) gárda akikkel az ország eredményei letagadhatatlan módon javulnak.
(GDP, foglalkoztatottság, eladósodottsági ráta etc)
Vagy: aranyos, kúlturált, ploitikailag mindig PC gárda akik szintén lopnak - jó, kevesebbet - de közben egymással ölre mennek és az ország dolgai sem haladnak, max a csőd felé.
Sajnos a herceg fehér lovon nem jött el, Ebből a gárdából kell választani.
Mondd, te kit választanál?

ZX 2016.11.11. 15:57:48

@Ballib cenzúrázók réme 18: Hol csökken? Ugyanúgy 80% körüli értéken mozog, miközben ellopták a nyugdíjpénzeket.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 15:58:02

@Hódi L.:

Nem érdemes ezekkel a nickekkel sokat foglalkozni, akik Gyurcsány érdemeit ecsetelik, vagy dühöngeni miattuk.
Régi közismert ballib seggnyaló az összes.

Jolka40 2016.11.11. 16:02:33

"Amikor majd felébredsz és egy pillantást vetsz a valóságra, akkor majd észreveszed, hogy a ballib elkúróknak összesen nincs 20%-nyi szavazója, a Fideszre szavazók aránya meg nőtt és stabilan 40% fölött van."
Az ilyen közvélemény-kutatást szopták be az USÁ-ban is a demokraták.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:05:18

@ZX:

Ne hazudozz légyszives.

Itt tudod megnézni a grafikont, összevetni a többi országgal , EU-s átlaggal, a GDP arányos hiányt.

Láthatod, hogy az MSZP-SZDSZ kormány az EU lgszarabbja volt ebben is, a Fidesz pedig jobb az EU-s átlagtól GDP arányos hiány csökkentésben.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false

ZX 2016.11.11. 16:06:57

@BALTAZÁR: Tán ha egyszer végre nem egy szót csűrő-csavaró jogászbanda vezetné az országot, hanem az adott területen DOLGOZÓ embereket választanánk meg. Elég volt az ilyen soha az életben nem dolgozó patkányokból, akik világéletükben csak politizáltak, de egy téglát nem raktak arrébb.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:08:26

@Jolka40:

Ez így önmagában igaz kijelentés.
Csakhogy a közvéleménykutatók Amerikában rendre a Demokraták előnyére tévedtek.
Itthon meg a ballibek a ballibek fele, a jobboldaliak a Fidersz előnyére, de mind egységesen azt mondja, hogy a fasorba sincsennek a ballib elkúrók.

Plussz nem tudom feltünt-e, de a muszlim honfoglalást ellenző politikai erők vannak alulmérve mindenhol, és ezeket támogatják jóval többen, mint amennyit mérnek.
És azok nem a ballibek.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:10:15

@ZX:

VAn neve is ennek a politikai formációnak, és szerepe a szavazólapon ?

NagyVonalakban 2016.11.11. 16:15:44

@Ballib cenzúrázók réme 18:
"...Még a lopásban is van különbség.
Az MSZP-SZDSZ kormány Medgyessy, Gyurcsány és Simor cégein keresztül kaptak 100 millákat azoktól a külföldi multiktól akiknek odaadták a magyar adófizetők pénzét, és az EU-s támogatásokat.
A Fidesz pedig ugyanezta pénzt itt tartja és a klientúrájának adja...."

Látszólag igazad van, csak a nagyságrendben tévedsz, de abban viszont nagyon:
az MSZP százmilliókat lopott, a Fidesz pedig százmilliárdokat....
Nèzd meg Simicska vagy a Gázszerelő vagyonát....és ebben még nincs benne az off-shore cègeik vagyona.

SZrTÁJK 2016.11.11. 16:17:37

@nu pagagyí:

Államcsőd fenyegetett már 2006-2007-ben, és ehhez a világgazdasági válságnak semmi köze sem volt. Az igaz, hogy úgy jött nekik 2008-van a válság, mint a Queastornak a svájci frank mizéria. Ez lett a bukás közvezlen oka, de a lényeg már előtte megtörtént.

A szadeszmp utolsó helyre hozta le hazánkat a régióban. Vagy ez már 2002-ben is így volt? Ugye, nem...
A devizahitelek elterjesztésével is tönkretették az országot.
Magánvéleményem szerint szándékosan tették, mindezt, mert ennyire hülyék nem lehettek.
Valószínűleg az volt a számítás, hogy menjen csak csődbe az ország, majd jön az IMF és a maradék nemzeti vagyon elkótyavetyéléséért cserébe "megnentik" az országot.
Csak jött Orbán meg Matolcsy, és keresztül húzták a számítást.
Ezért a dühödt vicsorgás, gyűlölködés ellenük. Mert milyen jó volt, amikor Sorosék kockázat nélkül 12-15% hozamot tudtak elérni az államkötvényeken... Orbán meg Matolcsy nyilván gazember, hiszen most csak a töredékét lehet elérni...

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:25:52

@NagyVonalakban:

És neked miért jobb ha pl az Alstom, vagy Strabag kapja a pénzt, a Mészáros, vagy Simicska cégei helyett ?

Segítek.
Neked az sokkal rosszabb, ha kiviszik az EU-s támogatást, és az adófizetők fejlesztési pénzeit a külföldi multik, mintha azt magyar vállalkozóknál marad, akkor is, ha az XY haverja.

A legjobb persze az lenne, ha úgy maradna itthon a pénz, hogy tisztességesen versenyeznének a cégek, és nem a klientúrának adják.
De ilyen opció nincs.

Van az MSZP-SZDSZ amelyik külföldi multiknak exportálja (100 millákért cserébe) a nekünk járó EU-s pénzeket, és van a Fidesz aki a klientúrájának.

ZX 2016.11.11. 16:27:41

@Ballib cenzúrázók réme 18: Ha már grafikont mutatsz, tedd rendesen. AZ EU átlagban Mo. is benne van.

https://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:non-eu&idim=country:hu:sk:ro:pl:ee:hr:si:el&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

77,3% (2013)
76,9% (2014)
75.5% (2015)

Valóban csökkenő tendencia, de azt ne felejtsük el, hogy egyrészt a manyup einstandolása után pl. pont nőtt. Utána meg azért az uniós pénzek igen sokat segítettek. Éstavaly még mindig közelebb volt a 80-hoz, úgyhogy annyira nem írtam valótlant.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:29:22

@NagyVonalakban:

Még annyit hozzátennék, hogy kb ez az eredeti oka annak, hogy felvettek minket az EU-ba.
Nevezetesen hogy a Nyugati cégek kiszipkázzák a nekünk járó EU-s pénzeket, plussz bagóért felvásárolják az ország erőforrásiat, közműveit, cégeit, gyárait.

Az MSZP-SZDSZ kormány gyönyörűen együtt is működött a mainstream ballib pénzszivattyúval.
Orbánék meg beintettek nekik, és megpróbálják a lóvét itthon tartani.
Ez az összes baszogatás igazi oka.

Attilajukkaja 2016.11.11. 16:29:27

@Hódi L.:
"Valószínűleg az volt a számítás, hogy menjen csak csődbe az ország, majd jön az IMF és a maradék nemzeti vagyon elkótyavetyéléséért cserébe "megnentik" az országot."
Imadom az ilyen osszeeskuves elmeleteket!!!! :o))))
Ez kb. olyan, mintha azt mondanam, Orban az oroszok kezere akarja ujra adni Magyarorszagot.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:31:16

@ZX:

"AZ EU átlagban Mo. is benne van. "

Persze hogy benne van.
Ezért állapítíhatjuk meg, hogy az MSZP-SZDSZ kormány szinte minden gazadási mutató szerint az EU legszarabbjai közé tartozott, míg a Fidesz az EU középmezőnyétől (átlagától) is jobban teljesít.

illaim 2016.11.11. 16:35:06

@Hódi L.: Szóval csak egy újabb nicknéven bejelentkező fideszes troll vagy!
A többi hablatyod meg már szóra sem érdemes! LOL
P.s.
Az az apróság azért ne zavarjon, hogy az Erdélyt elhagyókról az RMDSZ beszélt, tehát nem az én véleményem!
Az Erdélyi Polgári Párt létrehozása, és ezzel a szavazatok megosztása tény! Ezzel csökken a magyarság érdekérvényesítő képessége!
A Délvidéken ugyan ezt játszották el, ki is esett a szerb parlamentből a korábbi magyar párt! Szlovákiában dettó, Ukrajnában dettó!
Ezek után ki a nemzetáruló te piciny bogárka? Még van képed tovább hazudozni?

SZrTÁJK 2016.11.11. 16:35:31

@ZX:

Köszönjük az ilyen megmentést, elvtársak. Felvett egy rakás zsét az IMF-től, aminek fedezete nem volt, az volt az egyetlen célha, higy az országit függő helyzetbe hozza. És aztán az IMF mögé bújt interbacionalisták ennek segítségével buktassák majd meg az új kormányt.
Ezt, mint "megmentést", ugye magad sem gondolod komolyan?

Orbán a külföldön, a kötelező udvariasság alapján mondta ezt, protokolláris értelemben.
De tod mit? Nem jól mondta, tévedett. Vagy az idő nem igazolta ezt.
Hiszen a kormányváltás után röviddel még nem tudhatta, mi lesz a devizahitelezésből, milyen elvetemült módon fogják gáncsolni az országot az internacionalisták bel- és külföldön.
Azt hiszem, azt nem tagadhatod, hogy mindent a világon megtettek az internácik, hogy megbuktassák a szabadon választott magyar kormányt.

ZX 2016.11.11. 16:36:35

@Ballib cenzúrázók réme 18: Annyira jól teljesít, hogy a munkások tömegével mennek nyugatra, az ÁFA világbajnok, és még hosszan lehetne sorolni. Kár szépíteni, Gyurcsány elkúrta, Orbán tovább kúrja.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:38:36

@illaim:

Akkor ezt mivel magyarázod ?

mandiner.hu/cikk/20130116_mesterhazy_bocsanatot_kert_a_hataron_tuli_magyaroktol

Az ülésen az MSZP képviselői belátták, hogy korábban a nemzetpolitika az MSZP politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, és hogy hibáztak a 2004 december 5-ei népszavazás során, amikor „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.11.11. 16:39:27

@ZX:

Azt ugye tudod, hogy arányaiban a Lengyelektől, és Szlovákoktól is többen mennek ki, mint tőlünk ?

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 16:42:15

@Ballib cenzúrázók réme 18: kár hogy nem magyarországra. Viszont magyarok mennek szlovákiába is, nem csak nyugatra.

SZrTÁJK 2016.11.11. 16:50:59

@ZX:

Szerinted mikor volt az ország helyzete rosszabb: 2010 áprilisában, vagy most?
(Nem az a kérdés, hogy melyik a tejjel-mézzel folyó, mert egyik sem.)
Légy szíves, csak ezt az egy kérdést válaszold meg.

SZrTÁJK 2016.11.11. 16:54:38

@illaim:

Ha nem haragszol, rád többet nem reagálnék.
Nem szimpi nekem az a bolsevista stílus, amely az ellenfél személyét akarja megsemmisíteni.

ZX 2016.11.11. 16:55:03

@Hódi L.: Ugyannnyi pénzért verte a hisztit, mint amennyit most épp felvesz paksra, csak a ruszkiknak magasabb kamatot kell fizetni. Akkor miről is beszélünk?

illaim 2016.11.11. 17:03:23

@Hódi L.: Vicces vagy piciny bogárka! Tudomásom szerint a Fidesz szlogenje volt az "Új többség" amit most nem fordítok oroszra mert neked felesleges! LOL

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 17:12:46

@Hódi L.: az feltűnt, hogy 2008-ban volt egy 1-2 évig tartó gazdasági világvál válság? A kérdésem az, hogy melyik ország helyzete NEM jobb 2010-hez képest?

"Nem szimpi nekem az a bolsevista stílus, amely az ellenfél személyét akarja megsemmisíteni." :DD Nem tetszik, ha ellenetek fordítják a saját fegyvereteket?

conchita wurst 2016.11.11. 17:17:13

@AdamTheTux: mondom ilyen egység nem volt mo-n soha (mármint mióta demokrácia van)

ez van a számokban

SZrTÁJK 2016.11.11. 17:25:31

@Attilajukkaja:

Igen, tudjuk, hogy az ördög legnagyobb húzása az, hogy elhitette: nem létezik. Az internacionalistáknál ezt conteo...
De nem esszük meg.

Orbán az egyéb praktikus okok mellett az internacionalista terror ellensúlyozása végett közeledik O.országhoz.
Most, hogy Amerika talán visszatalálhat a normalitás és tisztesség útjára a fékevesztett libberrál-fundamentalizmus helyett, talán nem is lesz erre szükség.

Az adósság, a csődhelyzet hátrahagyásával megbuktatni az utódot, viszont teljesen racionális gondolkodás. Már ha az internacionalisták 100 éves hazai törzénelmét vesszük alapul. Plusz Almunia segítsége a hazugság fenntartásában, a befektetésre ajánlott kategória a nyilvánvaló csődközeli állapotban, 10% (!!!!) hiány nellett, mind-mind az internacionalista segítségnyújtás eszközei voltak.
És vajon milyen racionális magyarázat lehetett volna erre, ha nem az, hogy a választásokig valahogyan ki kell húzni. Aztán a szükséges drasztikus megszorítások miatt majd az új kormányra rászabadul egy (szigorúan alulról szerveződő és spontán) taxis-puccs. Egyszer már bevált Antallékkal szemben...
És akkor szépen negbukik az új kormány, jöhet vissza Gyurcsány vagy Bokros, hogy lám, ezek a tehetségtelen fideszesek nem tudták megoldani a szart, amit rájuk hagytunk.

Orbán viszont kicselezte az internácikat, kötényeket adott nekik. De oda-vissza, amit még én is csak egyszer tudtam megcsinálni élesben.
Kicseszett velük, nem ette meg a kis trükköt, a kommunisták meg szívnak.
Hiába, aki másnak vermet ás, maga belepotty...

nemecsekerno_007 2016.11.11. 17:29:21

Gyerekek, annyira szép amikor ennyien aggódnak pénzem miatt, amit az állam elvett.
Csak azt felejtitek el, hogy ebből a pénzből nektek is jut. Csak vannak nyugdíjasok, köztisztviselők, egyetemi tanárok köztetek.
Vagy itt mindenki vállalkozó?! :)
Gyerekek!!! Legyenek alacsonyabb adók, meg járulékok akkor kevesebbet tud a mocskosFideszkormány ellopni! Ugye jó lenne. Csak azt is kalkuláljátok be, hogy akkor nektek is kevesebb jut majd. Ezt sose feledjétek :) Mert az úgy nem megy ám, hogy a kormány nem lophat, a közpénzből élők meg egyre többen lesznek és egyre többe kerülnek. Ilyennel ne is kampányoljatok. :)

conchita wurst 2016.11.11. 17:32:11

@Hódi L.: A magyar - és minden más közép európai - gazdaságnak jót fog tenni ha kukázzák az orosz embargót.

Az orosz közeledésről meg annyit, hogy a külkerünk 5%-a bonyolódott velük (csehek 8%), kb. annyi mint amerikával. A nyugati blokkal kereskedünk 80%-ban.

SZrTÁJK 2016.11.11. 17:36:37

@fidesz maszop dk egykutya:

Engem, ha kérhetem, egyes számban említs. Csak saját magamat képviselem. Nem világos, milyen visszafordított fegyverről beszéksz. Tudnál tőlem idézni olyat, amikor a vitapartner személyére tettem megjegyzést?
Kizárt.

A válság a térség egyetlen államát sem hozta csődközeli helyzetbe. Tehát nálunk kellett a legmélyebbről felfelé indulni. Akkor nyilvánvaló volt, hogy Görögország sorsára jutunk. Ezzel sem értesz egyet?

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 17:38:58

@nemecsekerno_007: ha kevesebbek lennének az adók nem jutna kevesebb, hanem sokkal több. Elvégre a mostani fiatalabb korosztálytól (20-30) csak viszi a pénzt az állam, adni meg nem fog nekik soha, mivel a nyugdíjrendszer összeomlik. De ha annyit kéne fizetni mint amennyi szolgáltatást az államtól várhatunk (kb 500 forint havonta) akkor mit lopnának a kisz-es "elvtársak"?

Attilajukkaja 2016.11.11. 17:43:02

@Hódi L.:
"Orbán az egyéb praktikus okok mellett az internacionalista terror ellensúlyozása végett közeledik O.országhoz."
Vagyis az orosz terroristakkal ellensulyozza a tobbi terroristat? Szep megoldas!
Egyeb praktikus okot nem nagyon latok. Kiveve persze, hogy Putyin Orban egyik legnagyobb peldakepe az autokrata allamfok kozott.

"Az adósság, a csődhelyzet hátrahagyásával megbuktatni az utódot, viszont teljesen racionális gondolkodás."
Ja, persze. Azert dolgozott Bajnai egy egesz even keresztul azon, hogy javitson a gazdasagi helyzeten.
De lehet, hogy igazad van es Orban ezert viszi szakadekba az orszagot. Hogy jol kibabraljon az utodjaval! :o)))))

"Orbán viszont kicselezte az internácikat, kötényeket adott nekik."
Orban a magyar nepnek adott egy oriasi kotenyt, mikozben jol meggazdagodott a csaladjaval egyutt. Ti tenyleg nem veszitek eszre, mennyire palira vesz titeket ez a gazember? Minel nagyobbat rug beletek, annal mohobban nyaljatok a csizmaja talpat.

" a kommunisták meg szívnak"
Milyen kommunistak? Kik itt a kommunistak? Hol elsz te? Itt mindannyian szivunk Orban szukebb bandajan kivul!!! Hihetetlen, mennyire vaksik vagytok!

SZrTÁJK 2016.11.11. 17:44:33

@fidesz maszop dk egykutya:

Felteszem a kérdést máshogy. Már eleve így akartam, mert számítottam rá, hogy a válság lesz a kifogás.

Mikor volt rosszabb a nagyar gazdaság helyzete: 2008-ban a Lehman csődje ELŐTTI napon, vagy most?

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 17:47:51

@Hódi L.: a kormányt képviseled, akik mivel bolsik, a fő fegyverük a személyeskedés. Nálad is hamarosan előjön, csak az új nicknévvel még nyomod kicsit a rizsát :)

Igen a válság a térség egyetlen államát se hozta csődközeli helyzetbe, csak szimplán rossz helyzetbe, mint Magyarországot. Görögország sorsára jutást csak orbán és sleppje híresztelte, hogy beetesse birkáit, hogy ő a megmentő.
bajnainak mindössze pár agyatlan juttatást kellett visszavonnia, hogy stabil maradjon a gdp, annyit tett mint amire egy majom is képes lett volna. Görögöknél ennyi messze nem volt elég.

Scott Tenorman Must Die 2016.11.11. 17:48:54

@ZX: nem ismerte el. ez egy közkedvelt mítosz. azt ismerte el, h le a kalappal az ország lakossága előtt, amiért kibírta a ballib tombolást.

conchita wurst 2016.11.11. 17:49:32

@Hódi L.: Azt se felejtsd el, hogy mo-n nem a 2008, hanem a 2009 volt az első válságév, de már 2007ben és 2008ban sem volt GDP emelkedés (csak adósság emelkedés).

A szlovákok GDPje 2008ban 10%-kal emelkedett 1 év alatt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 17:53:22

@Hódi L.: Úgy tűnik most rosszabb. Egy rakás új, lakosságra kivetett adó, durva elvándorlás, lenullázott magánnyugdíj vagyon, sokkal rosszabb forint árfolyamok, magasabb államadósság, pedig akkor még annyi EU pénz sem jött mint manapság.

SZrTÁJK 2016.11.11. 17:55:00

@Attilajukkaja:

Ha nem kellene rettegnünk attól, hogy a szadeszmp visszatér, lehetne törődni ezekkel.
De a mostani helyzet erre nem alkalmas, most védekeznünk kell az internacionalistàk ellen.
Csesszenek ki Orbánnal. Tűnjön el az összes különböző internáci Gyurcsánytól Bokrosig, ne uszítsanak, ne gyűlölködjenek a hazám ellen. Ne kelljen ellenük védekeznem. Ha ez megtöténik, másnaptól én leszek ag Orbán kormány hibáinak első kritikusa ezen a fórumon...

kvadrillio 2016.11.11. 17:58:53

a helyzet az, hogy én is kifejezetten örvendek annak, hogy ilyen tehetséges, rafinált, minden hájjal megkent képviselőink és országvezetésünk van, akik ilyen magas szinten művelik a saját népük kirablását., tönkretételét, és éhhalálba taszítását......Csak így tovább.....Mert ez is csak azt mutatja, hogy mint Trump bácsi, aki szintén profi adócsaló volt évtizedekig..., és ezért senki meg nem dádázta soha, ..a mi képviselőinK is KIEMELKEDŐEN OKOS EMBERKÉK !!!!! OKOSAN VEZETIK AZ ORSZÁGOT A PUSZTULÁSBA, OKOSAN NYÍRJÁK KI AZ ORSZÁG TÁRSADALMÁT, OKOSAN KERGETIK A HALÁLBA A MUNKANÉLKÜLIEKET, ÉS OKOSAN ÜRESÍTIK KI A MAGYAR FALVAKAT, KITISZTÍTVA LAKÓIKTÓL.....ANNYIRA SZERETEK MOST MÁR ÉLNI EBBEN A KIRITKÍTOTT ORSZÁGBAN, AHOL EGYRE TÖBB MILLIÓ IDEGEN EMBER, BETELEPÜLT NEMZETISÉG FOGLALHATJA EL AZ ŐSLAKOS MAGYAR NÉP ÉLETTERÉT.....KÖSZÖNJÜK VIKTORKA, MERT EZ AZ AZ ÁGYTÁL, AMIRE TE VÁGYTÁL.....
ÉS....HA MÁS EMBERKÉKNEK NEM IS ADATIK MEG, LEGALÁBB TE TUDJ FENTIEK ÁLTAL ..FOLYAMATOS ORGAZMUST ELÉRNI TETTEID NYOM...ÁN.......

BéLóg 2016.11.11. 18:04:19

Nem értem mit abajogtok itt, hiszen Orbán holnap úgyis megbukik, nem?
Vagy tegnap bukott meg?
Csak nem ma bukik?
A f.....m se tudja már mit gondoljak, már a tutit se tudjátok megmondani, balf....ok!

kvadrillio 2016.11.11. 18:07:22

HOL A LÓVÉ ÉS A FELZÁRKÓZTATÁS VIKTOR ???!!!
Magyarország úgy, ahogy van Európa szegényháza, ahol majdnem mindenki nyomorog

A Tárki a közelmúltban adta ki a Társadalmi Riport 2016 című tanulmánykötetet. A Tóth István György által jegyzett tanulmány szerint, ha a magyar jövedelmi egyenlőtlenségeket összehasonlítjuk azzal amit az OECD, illetve az EU tagállamokban megtapasztalhatunk, akkor nem találunk sem extrém, sem kiemelkedő eltéréseket. Ennek a jelenségnek az oka az, hogy Magyarországon nem az egyik vagy a másik népességcsoport, hanem a magyar társadalom egésze tartozik az európai eloszlás aljához.

Miközben megállapíthatjuk, hogy a jövedelmi középrétegek aránya magas: 2014-ben a magyar népesség nagyjából háromnegyede tartozott a medián 60%-a és 200%-a közötti jövedelemsávba, hozzá kell tenni azt is, hogy a jövedelmi középréteg tagjai nem lesznek automatikusan részesei a középosztálynak, legalábbis szociológiai értelemben biztosan nem. A statisztikai adatok szerint egyértelmű, hogy az úgynevezett jövedelmi középréteg háztartásai gyengék, mérsékelt erőforrásokkal, tehát könnyen meginoghatnak.

Képtelen előre be nem tervezett kiadás fedezésére a teljes népesség mintegy kétharmada, a jövedelmi közép hetvenöt százaléka, de a jómódúak harmada is. Nem engedhet meg magának egy hetes nyaralást a lakosság hatvanöt százaléka, a jövedelmi közép hatvannyolc százaléka, sőt mi több a jómódúak harmada sem. Megdöbbentő, de a magyarok harminchét százaléka nem tudja megfizetni a napi húsfogyasztást, negyedének anyagi okokból nincs autója, ötöde az otthonát nem tudja rendesen befűteni. Összességében a magyarok negyvennégy százaléka anyagilag deprivált, azaz nélkülözni kényszerül legalább három ehhez hasonló anyagi-deprivációs (a fentieken kívül: mosógép, telefon, színes tévé, elmaradás nélküli számlabefizetés stb.) elemet.

kvadrillio 2016.11.11. 18:11:49

ÉS FENTIEKET 27 ÉV RENCERVÁLTÁSA ALATT ÉRTÜK EL ORBÁN VIKTORKA SEGGEDELMÉVEL.....:o))) HÁT NEM KELL MEGŐRÜLNI ENNEK ??? :o)

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 18:16:49

@BéLóg: na megtaláltad a nickváltás legördülőmenüjét leninfiú? :D

fátum 2016.11.11. 18:16:57

Ez nem hungarikum. Máshol is lopják az állami vagyont és ott sem tudnak mást csinálni, mint megválasztják a másik rablóbandát, kivéve, ha van konkrét bizonyíték, amivel bíróságra lehet menni. Ha van ilyen a cikk író birtokában, akkor irány a rendőrség, tegyen feljelentést! Anélkül csak a háborgás marad, amivel persze az aktuális hatalmon lévők szavazóit nem lehet meggyőzni. Ha meg utcára vonulásra gondolt, meg tüntetésre úgy általában a közvagyon elherdálása miatt, akkor számoljon azzal is, hogy az aktuális hatalom hívei is megjelennének előbb-utóbb, ami akár polgárháborús jeleneteket is eredményezhet. Ezt, gondolom, senki nem akarja. Amikor a ballib oldal volt hatalmon, akkor a jobboldali tüntetésekre is csak annyi volt a reakció a ballib hívektől, hogy négyévente van választás, addig dugó. Most Viktorékkal szemben mégis mit szeretne, hogy csináljon a nép? És ha sikerülne eltávolítani, ki kerüljön a helyére? Egyik rosszabb, mint a másik.

monddazigazatmar 2016.11.11. 18:42:42

@BrianZ: "A kérdésem a következő: mi lesz utána, ha már felé vagy tizedannyi pénzt kap az ország? Mert gazdasági beruházás az nem volt."

Milyen gazdasági beruházásról beszélünk? Neked mi hiányzik, és szerinted mégis mit lehetne/hagyna ebből az unió megépíteni.
Mert ugye abból indulsz ki, hogy se a metró, se az út, se a stadion nem a vezető érdeme, hanem az eu-é. Tehát mégis mit kéne az államnak építenie?
Gyárat? Az gazdasági beruházás? Kéne mondjuk egy magyar autógyár? Vagy mégis mi a bánatról beszélsz?

illaim 2016.11.11. 18:48:11

Azt hiszem ehhez nem kell kommentár! „...és Magyarország, még egyszer mondom, a magyar gazdaság, és különösen a magyar pénzügyi mutatók, azok az európai unió legtöbb államánál sokkal jobb állapotban vannak. Még a legfájóbb dolog, az államadósság mértéke, ami olyan 80% körül van, és szerintem nagyon magas, még az is csak egy európai középmezőny. Nem egy abszolút ponthoz kell viszonyítanunk, hanem az európai gazdaságok körében kell elfoglalnunk egy jó pozíciót. Az európai gazdaságok körében a magyar gazdaság pozíció jelenleg jó. Egy gyengeségünk van, az a legfájóbb, ez pedig a növekedés alacsony volta. [...] A magyar gazdaság teljesítménye európai mércével nem csak hogy megbízható, hanem kifejezetten vonzó üzleti lehetőség.”
(Orbán Viktor miniszterelnök 2010 július 24-én, ATV)

SZrTÁJK 2016.11.11. 18:49:55

@fidesz maszop dk egykutya:

Bajnai a közvetlen és azonnali csőd megelőzését tudta megtenni egy óriási IMF hitellel és megszorításokkal. (Valóban, ehhez semennyire sem kell okosnak lenni.)
Ha olyan szuper helyzetet hagyott volna hátra, akkor miért is kellett IMF hitelről egyezkednie azonnal az új kormánynak a fizetőképesség fenntartása érdekében?
Tudod, IMF hitelt annak kell kérnie, aki bajban van, és mástól nem nagyon kap hitelt. Szóval akkor bizonyítottnak tekinthető, hogy Magyarország nagyon rossz helyzetben volt 2010-ben, a kormányváltáskor?

Egyszerűen megdöbbentő az az erőlködés, amivel ezt le akarjátok tagadni. Az, hogy agyurcsányi tragikus és felháborító teljesítményen hajszálnyit ELADÓSODÁS és MEGSZORÍTÁS révén enyhített, nehogy már teljesítménynek számítson bárhol is a világon. Kivéve a magyar párhuzamos valóságot...

illaim 2016.11.11. 18:53:21

Azóta a versenyképességi mutatónk 16 helyet romlott!

monddazigazatmar 2016.11.11. 18:54:29

Itt a grafikon a jobboldalisággal nem nagyon vádolható indextől
index.hu/gazdasag/2016/11/11/brutalis_beremelest_akar_a_kormany/
Reálbér emelkedés
2006 - 1%
2007 - -4,3% (minusz!)
2008 - -2,3%(minusz!)
2009 - -4,1%(minusz!)
2010 - -2,9%(minusz!)
2011 - 3,9%
2012 - -2,2%(minusz!)
2013 - 1,9%
2014 - 4,7%
2015 - 2%
2016 - 4,8%

Nyilván nyomorog a nép, és a szakértő baloldal kormányzását sírja vissza...

conchita wurst 2016.11.11. 18:57:42

@illaim: kommentár az nem kell, mert ilyen idézet nincs, a google nem tud róla

de azért köszi

conchita wurst 2016.11.11. 18:58:22

@illaim: olyan hogy versenyképességi mutató nem létezik

midnight coder 2016.11.11. 18:59:56

@gyurmicsek: Alapvetően egy rakás dolog van, amire a központosítás a jó megoldás. A széttagoltság is lehet előny, de van egy rakás dolog amiben nem feltétlenül az. Ahogy a privatizáció sem feltétlenül általános jó megoldás minden helyzetben. A libbantakkal pont az a baj, hogy szélsőségesek, márpedig minden ideológia gyilkossá válik ha túltolják.

monddazigazatmar 2016.11.11. 19:00:15

@fidesz maszop dk egykutya:
Kisfiam, akkor nem kellett volna az EU csatlakozásra szavazni, ha annyira zavar, hogy külföldre mennek munkát vállalni. Rossz árfolyam? Fletó tündöklése alatt volt 320 is az EUR, múlt héten pedig 305 volt.
Ja, a nyugdíjpénztárakat felszámolták, viszont cserébe vásárolgattak ilyen olyan dolgokat, mint MOL, meg Eon. Ja, meg visszafizették gordonka hiteleit. Ja, és közben még az önkormányzatok hiteleit is átvállalták.

midnight coder 2016.11.11. 19:01:28

@illaim: Az a baj, hogy a versenyképességi mutató olyasmi mint a korrupció mértéke. Nem egy egzakt szám, hanem a polgárok érzésére alapul. Ezt viszont erősen befolyásolja az általuk fogyasztott média.

SZrTÁJK 2016.11.11. 19:05:51

@fidesz maszop dk egykutya:

Felsorolnád a "rakás" adót?

És kedvencem ez az elvándorlás téma...
Szlovákiából, Lengyelországból is bagyobb az elvándorlás. Biztos a Zorbán mán megin'!
Mindenki tudja, hogy ez egy nagy kommunista hazugság: 2011 május 1-e óta lehet szabadon menni nyugatra dolgozni.
Ennyi. Ezért mentek el túlnyomó részben keletről az emberek ebben a ciklusban, nem pedig a Zorbán miatt. Vagy szted Gyurcsány alatt nem mentek volna, ha lehetett volna? Mert akkor bezzeg óriási jólét volt, mi?
Még az emberek borzasztó, devizahitelből való feltőkésítése (eladósodása) mellett is szarabb volt az élet, és azt a hitel Orbán alatt kellett ám visszafizetniük...
Szal abba kéne hagyni a hazugság=igazság taktikát, mert nagyon gyenge dolgok ezek.

midnight coder 2016.11.11. 19:07:57

@kvadrillio: A fentiekért elsősorban a 40 év szocializmus, és utána az elkefélt gengszterváltás a felelős. Viktornak is megvan ebben a maga szerepe, de elenyésző. Amikorra ő hatalomra került, akkorra a lapok már rég le lettek osztva. Sőt, igazából már 89-ben le voltak, csak az akkori hülye magyar átlagpolgár hitte el (köztük én is), hogy a gengszterváltás után eltűnnek majd a komcsik, és mi hipp-hopp utol érjük a Nyugatot. Ehhez képest az MSZ(M)P simán átmentette a hatalmát, a jó elvtársi kapcsolatokon keresztül megszerezte a gazdasági hatalmat, szinte 100%-os médiafölényre tett szert, és simán nyerte a következő választást. Az előző 40 év, és az utána következő 8 volt az, ami meghatározta a helyünket a világban. Persze a másik oldalon volt elkúrás a régi Nyugaton is, Pl. hogy lehetővé tették Kínának hogy a világ műhelyévé váljon - ha ez nem történik meg, és ehelyett Pl. Európából ebbe a régióba kerül át az ipar, akkor ma picit másképp néz ki az itteni helyzet is.

monddazigazatmar 2016.11.11. 19:11:09

@midnight coder: Hát én nem tudom, hogy milyen polgárok milyen érzéseire alapul. Soha nem hallottam olyat, hogy felméréseket végeztek volna, hogy a versenyképesség mértéke milyen. Persze ettől még lehet, hogy így van, de marhára nem hiszem, hogy a megkérdezett utcaembere kapásból tud valami választ adni az "értékelje az ország innovációs képességét egytől tízig"
Én inkább valami helsinkibizottság féle gittegyletet képzelek el, akik évente adnak egy-két jelentést.

Ettől függetlenül igaz, amit mondasz. Még egy ilyen elkeseredett népet nem hordott a hátán a föld. Hála a sok médiaszarnak ami ömlik. Kezdve ezzel a sirámbloggal.

conchita wurst 2016.11.11. 19:18:59

@Hódi L.: A vicc az, hogy többen jöttek, mint amennyien kimentek, vagyis mo-n (2014-ben és 2015-ben biztosan) bevándorlás van:

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

SZrTÁJK 2016.11.11. 19:22:25

@Attilajukkaja:

A praktikus okok, ami miatt nem árt, ha Oroszországgal jó a viszonyunk, és amelyekrőlTe nem tudsz, mint magad mondod:

1. Ott van az olaj- és gázvezetékek egyik vége. Pechünkre pont azon a végén van a csap...

2. Nagy ország, nagy piac. (Mármint VOLT, amíg az Amerika seggét nyaló EU-internácik el nem cseszték ezt is... Ja, és a Zorbánnak ezt a mínuszt is ki kellett ám valahogy gazdálkodni...)

3. Katonai szuperhatalom, nem baj, ha nem rág be ránk idegen, internacionalista érdekeknek való megfelelési kényszer miatt...

Nem tudom, ezek praktikusbak számítanak nálatok is?

morph on deer 2016.11.11. 19:27:21

@Hódi L.:
"...ne uszítsanak, ne gyűlölködjenek a hazám ellen.."

Legfelljebb a kormánya, és annak viselkedése ellen. Próbáld meg abból aszempontból is megnézni, meg fogod látni, hogy igazat mondok.

Sajnálatos módon az Orbán/Szijjártó/stb kommunikációs technika működik: valahányszor valamilyen kétes lépés moatt kritizálja őket bárki is, azonnal a "Magyarországot támadják" duma mögé bújnak, holott csak róluk van szó!

Egyébként szerintem van abban valami, amit Bokros javasolt - már ha valaki tényleg meg akarja állítani ezt a bagázst.
Nevezetesen az, hogy egy teljes 'össznépi' összefogással leváltani a mostani kormányt, (tehát nem pártocska pártocska ellen, hanem mindenki a legesélyesebbért - akár működhetne is) és a következő ötszáz napot, ami kb egy év és 4.5 hónap azzal tölteni, hogy bevezetni egy új, igazságos(abb) választási rendszert, és és kiírtani a haveroknak hozott törvényeket, meg az eleve necces adókedvezményeket (pl kaszinók, TAO stb), bevezetni olyasmit, mint pl a politikusok személyes felelőssége a döntéseik következményeiért, stb majd kiírni az új választásokat 2020ra. Ott aztán már minden párt nyomulhatna, teljes erővel!

Addig viszont egy olyan ügyvivői "szakértő" kormányzás lenne, amely nem pártszimpátia, hanem a hozzáértés miatt tenné a dolgát, és határidőre lemondana. Aztán, ha jók voltak - vagy aki jó volt - esetleg megválasztásra kerülhet. Footsal nem lenne elég a külügyminiszterséghez. Remélem!
Egész idő alatt persze többpárti felügyelőbizottságok meg szakpolitikai tanácsadó testületek figyelnék és támogatnák a munkát, és csak olyan döntéseket hozhatnának amivel mindenki, vagy legalább is a többség egyetért.
Magyarul nem uralkodókat választanánk magunk fölé, hanem alkalmazottakat, akik a legmegfelelőbbek a melóhoz!

Futurisztikusan hangzik, mi?
Szerintem is, tekintve, hogy Magyarországon vagyunk..!

Arra a kevesebb mint másfél éves periódusra én istenbizony nem bánnám, hogy ki az, aki vállalja a "trágyahordást" ennek a disznóólnak a kitakarítása céljából! Tőlem lehet a Bokros, a Gyurcsány, de még a 'Vas-és Edényorrú Bába' is, ha teszi a dolgát, mert úgy is az ötszáz nap elteltével a kormány lemond, a parlamentet feloszlatják, az új választások után pedig az lesz hatalmon, akit megválasztanak!
Akár Orbán, ha hiányzik...

A különbség annyi lesz, hogy a játékszabályokat nem egyedül ő állapítja meg, kénytelen lesz játszani a többség által megszabott feltételek szerint!

Mondom, ehhez képest a Harry Potter tényfeltáró irodalom..:)
De nagyon nem ártana egy ilyen "újraélesztési kísérlet" Magyarországnak, abban én teljesen biztos vagyok!

monddazigazatmar 2016.11.11. 19:29:53

@morph on deer: És ugye szakértők csak a baloldalon vannak.
Erre ékes bizonyíték az összes grafikon, reálbértől GDP-n át az államadósságig :D:D:D:d

conchita wurst 2016.11.11. 19:30:39

@morph on deer: azért jobb ha vigyáz az, aki Orbánnal húz ujjat!

horvát kommunista kormányfő megbukott fél évre rá
osztrák kommunista kormányfő megbukott fél évre rá
amerikai marxista néger pártfogoltja is megbukott orbán kritizálása miatt

míg orbán gránittömbként állja a sarat, ellenfelei elpusztulnak

Zsoltbacsi 2016.11.11. 19:45:44

Raadasul a szakertoi kormany mindenhol megbukott eddig legutobb epp a gorogoknel...

conchita wurst 2016.11.11. 19:50:31

@Zsoltbacsi: A szakértői kormány mindig rosszat jelent. A demokráciában nem szakértőket, hanem politikusokat választunk, akik megmondják a szakértőknek, mit kell csinálniuk.

Ha szakértői kormányt neveznek ki (választani nem szoktak ilyet), az csak annyit jelent hogy vmi politikailag vállalhatatlan dolgot kell lenyomni a nép torkán.

Persze a demokrácia+ált. választójog nem jó, én is jobban örülnék ha a nyuggerek szegények cigányok ballibek nem szavaznának, de egyelőre ez van, a demokrácia az a keret amiben mozogni lehet.

Zsoltbacsi 2016.11.11. 19:54:10

@conchita wurst:

Ugyanezt akartam en is megirni, csak kicsit kimeletesebben :)

SZrTÁJK 2016.11.11. 20:38:38

@morph on deer:

Értem amit mondasz, és sajnos nem tudom támogatni.
Szerintem a balliberális oldal "Ezek is lopnak!" című kampánya árt az országnak, mert az a célja, hogy ők hatalomra jussanak. Ennek mérhetelen veszélyét a múltbéli történések alapján itt számos bejegyzés taglalta, ha van kedved, visszanézheted. Ezek általában arra mutatnak rá, hogy már csak gazdasági kártékony voltuk miatt is teljességgel elképesztő az az ötlet, hogy a szadeszmp újra hatalomra kerüljön Bokrostól Gyurcsányig és vissza.
Számomra ez egy mellékvágány, én politikai alapon tartanám katasztrófának ezt, 2002-ben is az emigráción gondolkodtam.

A két nagyobb politikai tömb közötzi választást egy példával szoktam szemléltetni.
Képzeljük el, hogy az Úr elrendelte, hogy ma éjjel betörnek hozzád. Nem tudod elkerülni, mindenképpen meg fog történni.
De választhatsz: egy Fidesz nevű betőrő kirabol, vagy egy Szadeszmp nevű kirabol, és jól fejbe vág viperával.
Mondd, Te kit választanál?

Az internacionalista kampány az egyik legaljasabb emberi tulajdonságra, az irigységre alapoz. Az sugallja, "miért a fideszesek gazdagodtak meg, és nem Te...".

Én nem tudom mi igaz ebből, mett nálam axioma, hogy a kommunisták mindig hazudnak, tehát semmit sem hiszek el nekik.

De most tételezzük fel egy pillanatra, hogy igazat mondanak.
Vegyünk egy példát: Matolcsy.
A kommunista kormányok uralma vége felé a kötvényhozamok úgy 12-15% körül voltak. Tehát a külföldi spekulánsok kockázat nélkül ekkora hatalmas profitot kerestek Magyarország hitelezésén. Nem csoda, hogy annyira szerették a Gyurcsány kormányt...
És ezt mi, a lakosság fizettük meg adóban a szegény dollármilliárdosoknak.
Jött Matolcsy, és ez a borzalmas ember könyörtelenül leszorítotra a hozamot 2% körüli mértékre. Nem csoda, hogy a hazug és gyűlölködő intenacionalista sajtóban Matolcsyt szidják, mint a bokrot: a spekulánsok, legalább ezermilliárd forintot nem tudnak évente kivinni az országból. Nekik Gyurcsány kell vissza, akkor megint tudják kivinni a pénzt. (Szerintem külföldi bankszámlákon sok magyar intenacionalista kapott komoly jutalékokat, hogy magasan tartsák a hozamokat, de ez csak egy vélemény, nem tudom bizonyítani, legfeljebb csak Simon Gábor százmillióira tudok utalni. Amiről ugye, nem hajlandó megmondani, honnan van... És ki tudja, hány kommunista nevén vannak még ilyen számlák a Kajmán szigeteken.)

Eddig tehát nagyon szép a kormány szempontjából az általam felvázolt kép: Matolcsy teszi az ország érdekében a dolgát, és ezzel megspórol a hazának 500-600-800 milliárd forintot évente.
De tegyük fel, hogy nem így van, mert Matolcsy lenyúl 1-2-5 milliárdot az ÉVENTE a hozamokon megspórolt mondjuk 600 milliárdból.
Én azt mondom, hogy még mindig nyertünk 595 milliárdot a kommunista kirabláshoz képest, és ennyi jutalékot bárkinek szó nélkül kifizettünk volna, hogy spóroljon meg ennyi pénzt az adófizetőknek.
Tudom, hogy ez már nem olyan szép...

Hangsúlyozom, én nem hiszem el amit az internácik mondanak Matolcsyról, de most a legrosszabb esetre kalkuláltam...

morph on deer 2016.11.11. 20:48:36

@Hódi L.:
Gyors válasz, olvasom tovább:
"Jött Matolcsy, és ez a borzalmas ember könyörtelenül leszorítotra a hozamot 2% körüli mértékre."

Meg a nagy ló...t!
A FED nekiállt izomból vágni a kamatokat, Európa mrg jobb híján követte! Jó darabig
Itthon jóval magasabb volt még, mint Európa szerte! Még mindig vannak negatív (minusz!) irányadó kamatok itt ott, csak nézz körül!
Gyurcsány-Bajnainak épp a jegybank tett keresztbe az árfolyammal meg az alapkamattal, ha jól emlékszem Járay..
Majd válaszolok még. (És hogy hiányzik :))

SZrTÁJK 2016.11.11. 20:59:33

@morph on deer:

OK, elismerem, a kedvező piaci folyamatok IS támogatták a javulást.
De akkor nézzük meg, mennyivel volt magasabb a magyar hozam a némethez képest pl. 2007 körül, és mennyi a különbség most.
Vagy az amcsi quantitative easing csak azért volt, hogy Matolcsynak segítsen, csak nàlunk vitte le a hozamokat?

morph on deer 2016.11.11. 21:02:00

@Hódi L.:
"az a célja, hogy ők hatalomra jussanak"

Azt hiszem, ez már átment az "el az orbanizmussal a francba, akárhogy is" féle gondolkodásba.
Az általam vázolt változatban pont az lenne a lényeg, hogy az első időben nem párt alapú kormányzás zajlana, vagyis annak kéne!
Az a bizonyos "nemzeti minimum" végrehajtva, ami megakadályozná, hogy időről időre fenekestül felfordúljon minden, csak azért, mert más színű a vezérürü nyakán a kolomp! Akarom mondani a pártzászló..!

Aztán, amikor a normális választások ideje eljön, lehet ellenük szavazni, ami a csövön kifér.
Addigra remélem, csak kiforrja már magát valami normális népség, vagy legalább is egymásra találnak a normálisabbjai, és összehoznak valami józan és vállalható huszonegyedik századi politikai tömörülést, amelyik végre előre nézve akar előre menni...

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.11. 21:20:45

@Hódi L.: de jó lenne ha azonnali csődöket meg lehetne előzni egy két kis megszorítással(mert sajnos nem voltak nagy megszorítások, a rég megszüntetendő pénzszórást nem zárták el azóta sem), és egy kisebb hitellel ami furcsa mód megmaradt, mert tartalékképzésre kellett csak, a befektetők megnyugtatására.

Nem kellett az imf-el egyezkednie az "új" kormánynak. Pár év múlva próbált kikunyerálni hitelt a vektor, csak az imf ugye feltételekkel adta volna (lopásmegelőző feltételek) amit a viktorka ugye nem volt hajlandó teljesíteni.

IMF hitelt nem csőd elkerülésére szokás felvenni, hanem akkor amikor hitel kell. Jobb mint ruszki uzsora hitelt felvenni, mint ahogy viktor tette miután a imf nem volt hajlandó feltételek nélkül pénzt adni neki... Várjunk csak! Azt mondod, hogy akkor 2012 környékén mikor viktor az imf-nél kuncsorgott csődközeli helyzet volt? Hoppá...

Rossz helyzetben volt az ország 2010-ben, ahogy kb a világ összes országa, ugyan is válság volt, de közel sem csődben. De most sincs sokkal jobb helyzetben, amikor a világ nagy része már igen...

Bizony amit bajnai csinált nem volt teljesítmény, csak a kötelező, mint ahogy teljesítményt az elmúlt 26 év egyik kormánya se tudott felmutatni. De hát komcsiktól nem is lehet ezt elvárni...

rakás adó, tessék:
-áfa emelés
-baleseti adó
-bankadó (amit a lakosság fizet)
-telekom adó (lakosság fizeti)
-chipsadó
-M0 adó
-cafeteria adó

"Vagy szted Gyurcsány alatt nem mentek volna, ha lehetett volna?"
Dehogynem, mentek is. Az ismerősök nagy része már akkor kiment. Aztán amikor látták, hogy orbánék folytatják azt amit fletó csinált elindult egy nagy hullám látva a javulás reménytelenségét.

@monddazigazatmar: miért ne szavaztam volna? Az EU a legjobb ami magyarországgal történt a módszerváltás óta. Anélkül már kiürült volna az ország, és csak csövesek maradtak volna.

Fletó "tündöklése" alatt elég jó volt az EUR árfolyam, vettem is sokat 240 forint körül 2008 tavasz környéként, és a válsággal nyertem egy szép összeget mikor a 300 fölé kúszó árfolyamnál visszaváltottam :)
Aztán a NER állandósította a válság EUR/HUF árfolyamot...
CHF árfolyamot is a narancsbolsiknak sikerült sikerült a legmélyebbre húzni..

"viszont cserébe vásárolgattak ilyen olyan dolgokat, mint MOL, meg Eon."

Cserébe? Nekem nem kell cserébe túlárazott csődtömeg, meg gigabukta.

"Ja, és közben még az önkormányzatok hiteleit is átvállalták."
De jó átvállalták a párttársaik által összehozott adósságot... ja nem nem jó...

morph on deer 2016.11.11. 21:24:56

@conchita wurst:
"A szakértői kormány mindig rosszat jelent. A demokráciában nem szakértőket, hanem politikusokat választunk, akik megmondják a szakértőknek, mit kell csinálniuk."

Akkor lehet kitalálni valami jobb kifejezést!
Arra, amikor diplomata és nem a footsalos pubi meg a haverjai viszik a külügyet és a Nemzeti Kereskedőházat, ha már úgyis ott vannak.
Vagy ahol nem a tiszteletes úr felel az oktatásért és a foglalkoztatásért, vagy ugye ne is említsem dicső propagandaminiszterünket, és különféle gebines/franchise tevékenységeit..!

Aminek értelme lenne, az a szaktudás alapján összeszedett kabinet, amely képes vinni az ország ügyeit a nagytakarítás idejére.

Nehéz elképzelni, hogy ne lennének erre alkalmas személyek, különösen akkor, ha nem a vezérhez és a párthoz való hűség az elsődleges, hanem az, hogy èrtsenek ahhoz, amihez kell.

Ja, vadul hangzik, így elsőre.

A tisztánlátás érdekében: a kormányt ma sem te választod!
A demokrácia jegyében(!) a miniszterelnök javasolja az államelnöknek a 'saját' jelöltjeit, amit az általában el szokott fogadni. Azaz két ember elég ahhoz, hogy legyen egy kormány!
Technikailag persze van még pár tiszteletkör, de ez a lényeg.

Természetesen, ha a lényeg továbbra is az, hogy teljhatalmat adjunk egyetlen személynek, akkor lehet tovább építeni a feudál-bolsevista rendszert, ez csak atra az esetre vonatkozna, ha mégis eljönne az ébredés ideje...

morph on deer 2016.11.11. 21:40:59

@Hódi L.:
"csak nàlunk vitte le a hozamokat?"
Csudát! Épp az volt a poén, hogy nálunk jó darabig a valamivel magasabb hozamok mellett tartott ki a pénzügyi kormányzat, épp azért, hogy vonzóbbá tegye a forint kötvényeket!

Egyébként nem áll szándékomban számháborúzni!
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem csak zseniális jegybankelnökünk lépett az isteni sugallat hatására, hanem nagyjából ugyanez történt Európa szerte.
Hál'istennek van annyira átláthatatlan a szabályozás, hogy annak a veszélye fenyegessen valaha is, hogy megtudjuk, milyen pénz honnan hová, mikor és miért ment vagy jött, a közleményekkel meg hadd ne nevettessük ki magunkat.

Azért kiváncsi vagyok, hova számolják az Exim bankot? Most, hogy így szóba került a lóvé, úgy eszembe jutott...

monddazigazatmar 2016.11.11. 22:02:18

@morph on deer: Azt nem vetted észre, hogy nálunk mindig magasabb a kamat, mint Európa szerte? Tudod, kockázati felár, mert nem vagyunk egy szinten az osztrákokkal.
Vicces és szánalmas, hogy tényleg azt akarod magyarázni, hogy Fletó jól csinált mindent, csak hát a válság, a jelenlegi kormány meg mindent jól csinál, csakhát most fellendülés van... :D:D:D
Ja, Járay ugye keresztbetett az árfolyammal. Akkor azért ríttatok, hogy nem jó, hogy 260 ez euro. Most azon ríttok, hogy szemét Kuszaszem mennyire elengedte az árfolyamokat, mennyivel drágább az euro (15-20%)

monddazigazatmar 2016.11.11. 22:08:29

@fidesz maszop dk egykutya: Ja, tehát megszavaztad az EU-t de csodálkozol, hogy kimennek dolgozni? Arra szavaztál, te hülye.
Mégis hogyan tiltanád meg, hogy menjenek?

:D:D CHF árfolyam. Te idióta, az a svájci jegybank volt. Egész Európa leszopta Orbánt, hogy a legjobb pllanatban forintosította a devizahiteleket.
Akkor hogy is van, szemét Járay, hogy 250en tartotta, vagy szemét Matolcsy, hogy 310en tartja.

Persze neked nem kell MOL, meg Eon, az a jó gazdaságpolitika, ha mindent eladnak, közben meg nő az adósság, ugye?

Már bocs, de szerinted csak a fidesz városvezetők adósítottak el egy várost? A szocik nem, mi? Meg előtte sem senki. Csak és kizárólag a fideszesek.
Mellesleg, adott városokban csak fideszesek laktak, akiknek épített az önkormányzat ovodát, meg iskolát, esetleg utat?
Az a fasza szociálisan érzékeny politika, ha mondjuk Miskolcot vagy Győrt hagyják csődbemenni, vagy emgrohadni az adósságspirálban?
Ostoba egy félinformált fasz vagy.

morph on deer 2016.11.11. 22:16:07

@monddazigazatmar:
"Vicces és szánalmas, hogy tényleg azt akarod magyarázni, hogy Fletó jól csinált mindent, csak hát a válság, a jelenlegi kormány meg mindent jól csinál, csakhát most fellendülés van... :D:D:D"

Azt hiszem, valami vakvezető kutyára kéne szert tenned, mer jócskán eltévedtél!

Eszem ágában sincs próbálkozni magyarázatokkal, csak azt mondom ami van/volt. A kamatot nem Matolcsi vitte le, hanem a FED, innentől az egész rágódás értelmetlen.
A Járay azért fontos, mert pl a Bajnai legalább annyira tudta, hogy mit kell tenni, mint kis kedvencünk később, csak épp nem tehette meg. Volt is elég balhé ezen a parlamentben. A baj az, hogy ez még mindig viszonyítási alap, holott jelenleg semmi értelme sincs erről beszélni.
Mindenesetre akkoriban kevesebb hegedű meg zongora kellett a jegybank jobb működéséhez, mint napjainkban.
Lehet, hogy ez volt a baj..?

conchita wurst 2016.11.11. 22:22:08

@morph on deer: nekem se tetszik egy csomó fideszes

pl. szíjjártó, deutsch, kósa, semjén, pintér

van aki azért nem tetzik mert buta, van aki azért mert sunyi

aki szimpatikus: varga, matolcsy, lázár egyre jobban, orbán

a másik, libszoc oldalon nagyon régre kell visszamenni, hogy normális balost meg tujak nevezni: hornt mondanám

monddazigazatmar 2016.11.11. 23:52:37

@morph on deer:
Beszélsz faszságokat, legalább néznél minimálisan utána dolgoknak.

2004ben 1% volt a FED irányadó kamata. 2006 ban tényleg felment 2,5%ra, majd 2008ban 0,25% volt. Jelenleg 0,5%
Ehhez képest itthon, 2004ben 10% volt, 2006 ban 7%, 2008ban 11% most meg valami 1%.

Mesélj, akkor mit és hova vitt a FED?
Tudod, az úgy van, hogy ha nagyobb kamatot ad a jegybank, akkor az adott ország valutája erősödik, ha gyengíteni akar a jegybank, akkor lejjebb viszi a kamatokat.
A dübörgő pannon puma alatt 2007ben 8% volt az alapkamat.
Ha anno a remek balos kormány alatt levitték volna a kamatot 1%ra, akkor az euro felment volna 500 forintra.

fidesz maszop dk egykutya 2016.11.12. 12:56:32

@monddazigazatmar: nem tiltanám meg "elvtárs" én nem vagyok közületek való. Én is valószínűleg megyek velük nem sokára. Mert ez egy hanyatló reménytelen fos ország. Az a gond amit az elvtársaid csinálnak, a vörösök meg a narancsosok is.

"Egész Európa leszopta Orbánt, hogy a legjobb pllanatban forintosította a devizahiteleket."

haha ja miután épp 1-2 hét alatt bazinagyot ugrasztottak az árfolyamon a geciék :D az aztán tényleg fú de jó pillanat volt a pártnak és a bankoknak, csak azoknak a hiteleseknek nem akiket lehúztak.

"Persze neked nem kell MOL, meg Eon, " igen, én nem akarok túlárazott csődtömegeket, meg vastag buktákat. Na meg az állami cégek is csak kárt okoznak. Szarul működnek, szórják a pénzt, pártkifizetőirodák. Lásd bkv, máv, és a többi.

"Már bocs, de szerinted csak a fidesz városvezetők adósítottak el egy várost?" nem csak ők, de amikor megválasztották őket még gyurcsányék alatt, rákapcsoltak az eladósítással, viktor parancsára, hogy szivassák fletóékat. Csak kicsit visszanyalt a fagyi, mert önmagukat szivatták meg mert az adósság akkor érte el a csúcsot amikor a felcsúti kisz titkár tolvajkodott már. De persze kifizettették a lakossággal ahogy szokták...

Ez van "elvtárs" továbbra is loptok, csaltok, elkúrtok, hazát árultok, ahogy már sok évtizede teszitek.
süti beállítások módosítása