2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Volt éhes gyerek, nincs éhes gyerek!?

Rétvári még a faluvégi pléh-krisztust is lehazudná.

2016. szeptember 11. - Városi Kurir

civilhetes_net.jpg

Rodolfót meghazudtoló, – bocsánat a hasonlatért a művésztől - ámulatba ejtő kézmozdulatok közepette tüntette el a hátrányos helyzetű, éhező gyerekek százezreit a kormány. Legalábbis Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kereszténydemokrata államtitkára ezt jelentette be a Fidesz szócsövenként üzemelő távirati irodánkon keresztül.

Gondolom sokak kezében megállt a vasárnapi reggelikhez a családi asztalra a vajas kenyeret kenő kés. Az érintett szegények pedig döbbent rettegéssel kezdték egymás kezét csipkedni, mondván: még itt vagyunk, ugye? Csak bízni tudtak abban, hogy ismerőseik, akikkel még tegnap délután is együtt játszottak a gyermekeik az egész nyáron a nyaralásukat biztosító játszótéren, sem lettek semmivé.

barangolocsalad_hu-crop.jpg

Na de akkor mi történt, mi lehet a mindenekfelett uralkodó minisztérium hírnöke kijelentése mögött?

hir_ma.jpg

Rétvári ugyanis ezt kürtöltette szét a médiában:

 „Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma”

Ne izguljon senki, nem az ufók ügyködtek, nem ők szelektáltak a pénztárca vastagságát véve alapul. A fenti kijelentés pusztán a kormányzat újabb gumicsontnak szánt, arcátlan számtani trükkjének eredménye, mondván, ha a mérési határokat lejjebb viszik, akkor természetes módon kevesebb a család- és gyermekszám az adott kategóriában, mint annak előtte volt. így jelen esetben, az ő olvasatukban – és csak ott! – megfeleződött a hátrányos helyzetű gyereklétszám.

pm_hu.jpg

Hókusz pókusz és a

 „2010/2011-es tanévben 476 ezer ilyen fiatal volt (a teljes létszám 28,5 százaléka) hátrányos helyzetű, addig a 2015/2016. tanévben csak 212 ezer (az összlétszám 14 százaléka).”

a többit eltüntette a manézs kusza szemű áhítatos- ördöge, bocs tudom, hogy ez az áhítatosa-ördög dolog egy normális országban képzavar lenne, de itt és most….

Frenetikus a siker, az eufória! Megcsinálták! Rétvári úgy is, mint oknyomozó, erre jutott:

 "Ez a siker elsősorban a családok anyagi helyzetében bekövetkezett javulásnak köszönhető."

Mielőtt pezsgőt bontana az, akinek még futja rá, érdemes a számok mögé nézni: az történt ugyanis, hogy az az éhező gyerek, aki statisztikai adatként a 2010-es tanévben még beleszámított a borzasztó körülmények között élők csoportjába, az – hipp és hopp, „csak a kezemet figyeljék!” – egy tollvonással – hangsúlyozom, nem életkörülményei javításának okán, ami egy keresztény és demokrata színekben páváskodó politikusfélétől elvárható – a számítás alapjául szolgáló mérőszámokat kozmetikázva, ugyanazon körülmények közt tengődve 2016-ban már nem számít hátrányos helyzetűnek. A látszat-kormány látszat –intézkedése látszat-jólétet biztosít!

Kétségtelen, hogy aki nem esik ebbe a kategóriába, nincs tisztában annak a nyűgével, kínjával, a hír hallatán narancsszínű derű öntheti el a lelkét és elcsukló hangon rebegheti: „csak a Fidesz!”. És hajlamos vagyok én is ezt tenni, csak más felhanggal: csak a Fidesz képes embertelen és demagóg hazugságot bevetni annak érdekében, hogy újabb négy évig szipolyozhassa a keresztény értékek hirdetésé árnyékában a mindent vakon tűrő népét.

Pedig aki még nem tart ott, hogy a mindennapok túlélése gondot jelentsen családjának, a Fidesz-éra elmúlt hat évének tanulsága alapján csak annak köszönheti „jólétét”, hogy a hatalom – mint mindig – slampos, és még egyikük rokonának, ismerősének, szeretőjének, szomszédjának sem jutott eszébe azt a megélhetési szektort „megvédeni”, vagyis saját hatáskörébe rendelni, amiben ő éppen tevékenykedik.

Rétvári úr! - tisztelettel ajánlom, hogy a továbbiakban, ne csak a főnökei parancs-utasítását kövesse, hanem gondolkodjon el - ha marad még mivel - az alábbiakon is:

 nol_hu.jpg

„…amit úgy szoktunk mondani, vagy szoktak mondani,  hogy a mai népességnek csak egynegyede a gyerek, de a holnapi, a holnaputáni társadalom száz százaléka azokból lesz, akik ma gyerekek. Egy olyan társadalom lesz, amit az fog jelezni, hogy a mai gyerekek hogy is nőttek föl.”

(Ferge Zsuzsa 2010. április 3.)

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: Témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr1411694929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

we dont want arabs here..So what 2016.09.11. 21:12:17

Az éhes gyerek első sorban és utolsó sorban is a szülők felelőssége.
ha valaki nem tudja eltartani a gyerekét akkor van állami gondozás, de a szülő fizessen gyermektartást az államnak.
A baloldali liberális "politikusok" meg kb egy féreg szintjén vannak..
Mert igen , van olyan család ahol apa anya többet költ szeszre mint ennivalóra, és van olyan is ahol apa es anya nem keres eleget egy jó szinvonalú étkezésre, tehát minőségi "éhezés" van de hogy ebben az országban nem éhezik több százezer gyerek az olyan biztos mint az hogy Obama egy muszlim feka, Hillary meg egy tolvaj korrupt szarházi. Ki lehet nyalni a seggem kedves bal lib parasztok.

Hajdú Peter 2016.09.11. 22:42:05

Kozeleg oktober masodika, hirtelen elkezdenek ehezni a gyerekek. A libsiknek ennyi maradt vegso ketsegbeesesukbe mindig ehezni kezdenek a gyerekek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.11. 23:51:11

Magyarországon van az unió tagállamaiban a legtöbb elhízott gyerek.
Magyarországon az utakon 3,7 millió személygépkocsi fut.
Magyarországon van 12 millió mobilelőfizetés.
Magyarországon az elmúlt 6 év legnagyobb tüntetése azért volt, mert az okostelefonokra internetadót akartak kivetni.
Magyarországon a legnagyobb probléma az elmúlt években az volt, hogy vasárnap nem lehetett tescózni.

Na, és akkor legalább egy nyomorult képecskét egy éhező gyerekről linkelhetne a baloldal.

BiG74 Bodri 2016.09.12. 04:52:06

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Bár kissé demagóg volt, de azért pofánvágásnak jól összeszedett lista.

midnight coder 2016.09.12. 06:55:40

Éhes gyerek persze van. Nagyjából pont annyi, ahány a szoci kormány alatt is volt. Ahol apukának és anyukának fontosabb a napi pia és cigi mint hogy legyen a gyereknek tízórai, ott nem lesz a gyereknek tízórai. Sőt, ami azt illeti, volt már olyan is, amikor a budai milliomos csemetéje éhezett volna ha a tanító néni nem vesz neki kaját, mert apuka-anyuka elfelejtette befizetni a menzára, és ugyancsak elfelejtett neki tízórait csomagolni.

$pi$ 2016.09.12. 07:48:03

"a számítás alapjául szolgáló mérőszámokat kozmetikázva, ugyanazon körülmények közt tengődve 2016-ban már nem számít hátrányos helyzetűnek"

Erre van valami forrás? Mi történt? Mi változott?

nu pagagyí 2016.09.12. 08:45:19

Ez a kormány a statisztikai besorolásokkal szokott bűvészkedni érdemi ténykedés helyett. Annyi a probléma ezzel, hogy a korábbi számokat is módosítani kellene, de úgy persze rögtön kiderülne, hogy semmi sem változott.

Persze az sem biztos, hogy nem szimpla blöffről van szó. Manapság már semmilyen közérdekű adat nem szivárog ki a "köz érdekében" kormányzó rezsim bunkeréből. Nincs mód ellenőrizni a handabandát.

nu pagagyí 2016.09.12. 08:52:35

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ezeket mind felsorolhattad az országot "romba döntő" Gyurcsány-éra alatt is. Akkor is annyi autó volt, akkor is annyi elhízott ember volt stb. De ha szegénységi élményekre vágysz, látogass el egy zsákfaluba, vagy a cigány gettóba. A mostani minimálbérből sem futja többre, mint az akkoriból és nincs érdemben kevesebb ember sem, aki sajnos abból tengődik. Annyi a változás csupán, hogy már nem írnak ilyesmiről a propaganda kiadványok, ahogy a hajléktalanokat is kipaterolták oda, ahol nem találkozol velük. Látszat kormányzás folyik valódi korrupcióval, a jövő felélésével, az ország fejlesztési pénzeinek lenyúlásával.

citrix 2016.09.12. 09:24:14

A gyerek vállalása felelősség, a szülő felelőssége. Annak tudatában szüljön/vállaljon gyereket hogy fel is tudja nevelni. Etetni, iskolázni, ruházni stb. ami vele jár. Aki a családira és a segélyekre szül az milyen ember? Éheznek a gyerekek de okostelefon, plazmatv, cigi, pia, daj-daj, kocsi az van. Ha pénzt lát a család az mintha parázs lenne úgy égeti a kezüket. A baloldal vesszőparipája az éhezés és a mélyszegénység de ők mit tettek segélyek osztogatásán kívül? Semmit.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.12. 09:41:07

@$pi$:

Itt van leírva:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/letmin/letmin14.pdf
A fogalomrendszer taglalásánál kitért arra, hogy „a nemzetközi
tapasztalatok egyértelműen arra utalnak, hogy a minimumszámítások
mindenkor a szegénység fogalmához kapcsolódnak. Mivel a szegénység
fogalma időben és térben viszonylagos, objektív, egzakt, egyszer s mindenkorra
érvényes meghatározása sem alakult ki, és a szegénységhez
kapcsolódó jövedelmi minimum meghatározására sem létezik egységes
nemzetközileg elfogadott számítási módszer”. A kiadvány különbséget tett
társadalmi minimum és – egy ennél alacsonyabb – létminimum között, és
a fogalmak kialakításánál feltételezték az önálló lakás meglétét, így ennek
megszerzéséhez szükséges jövedelmet a számítás nem tartalmazta egyik
esetben sem. A különböző kutatások alapján megállapították, hogy a jövedelmek
alacsonyabb szintjén nincsenek jelentős különbségek a különböző
„társadalmi rétegek” között, ezért a minimum rétegenkénti meghatározása
indokolatlan. Sokkal jelentősebbek a különbségek az aktív és inaktív háztartások,
az eltartott gyermekkel vagy a nélkül, illetve a községben vagy
városban élők között. A számítások kidolgozása ennek megfelelően történt.
A módszert más országok gyakorlatából átvett elemeket kombinálva,
a korábbi hazai minimumszámítások tapasztalatait felhasználva alakították
ki. Tételesen meghatározták az élelmezési szükségletet és a lakásfenntartás
költségeit, az ezeken felüli „egyéb” szükségletek értékét pedig egy
összegben állapították meg.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.12. 09:44:36

@$pi$:

Nézzük a ballibek mit mondanak:

----
hvg.hu/gazdasag/20150629_Turkom_tukrom_mondd_meg_nekem_ki_a_legsze
A KSH nem közli, de a fenti szociológiai tanulmányból tudjuk, hogy a magyar lakosságból nagyjából 4-4,2 millió ember (1,4 millió háztartás) él a létminimum alatt.

----.

Azaz cirka minden második ember éhezik.
Ismerőseid, rokonaid éppen fele.

És ha a te ismerőseid, avagy rokonaid éppen fele, nem akar éppen éhenhalni, akkor gondolkodhatsz azon, hogy óriási mázlid van, vagy a ballibek bérrettegnek ahogy szoktak, és hazudnak.

DocBulywood 2016.09.12. 09:52:17

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

"Magyarországon van az unió tagállamaiban a legtöbb elhízott gyerek."

A cukrozott üdítő, a mozgásszegény életmód megteszi a hatását. Nem a határtalan zabálás a sok-sok pénzből.

"Magyarországon az utakon 3,7 millió személygépkocsi fut."

Melyek átlag életkora +14 év és mint közismert, Európa roncstemetője vagyunk. Nagyon sokat vettek használt bontószökevényeket, szóval az a 3,7 millió szgk nem 0km-es, újonnan vett tárgy.

"Magyarországon van 12 millió mobilelőfizetés."

A lakosságszám meg 9,8 millió. Egyébként meg a nagyobb cégeknek flottája van, gondolom ezt is beleszámoltad.

"Magyarországon az elmúlt 6 év legnagyobb tüntetése azért volt, mert az okostelefonokra internetadót akartak kivetni."

Egy ember megszervezte. Az a szomorú, h a lenyúlt manyup, a haveroknak leosztott trafikok, földek, eu-s pályázati pénzek miatt nincs tüntetés, akasztás.

"Magyarországon a legnagyobb probléma az elmúlt években az volt, hogy vasárnap nem lehetett tescózni."

Mert te csak hétköznap mentél, szombaton nem tobzódtál és megvettél mindenféle élelmiszert 2 hónapra előre, ugye?

"Na, és akkor legalább egy nyomorult képecskét egy éhező gyerekről linkelhetne a baloldal. "

Minek? Menj el Borsodba, Békésbe, ha nagyon akarsz látni ilyen gyerekeket. Vagy nézz reteklubos híradót, ahol a szegény gyerekeknek, akiknek nincs csizmája, cipője, a másik, nem annyira szegény adja oda a használt cipőjét, csizmáját.

És közben verd ki a f.szodat örömödben, h Matolcsy új kurvája nettó egymillió-egyszázötvenezer forintos havi fizetésért "dolgozott". Bizonyára felajánlotta a fizetése felét, amiért vett új cipőket, csizmákat a szegény gyerekeknek.

nu pagagyí 2016.09.12. 09:54:02

@citrix: Minden embernek magának kell megválasztania a sorsát és ehhez neked semmi közöd. Nem tudsz másik életet adni senkinek.Te, a saját szánalmas életeddel foglalkozz! Azzal is lehet elég probléma, mivel egzisztenciádat kizárólag másoknak köszönheted és addig tart, amíg lelkesen tudsz segget nyalni.

Én olyan kormányt szeretnék, ahol nem a hozzád hasonló csúszómászók boldogulnak, hanem mindenki saját erejéből és képességei alapján. Neked azok rossz idők lesznek, ahogy feltételezem rosszak is lehettek, amíg nem sógor-koma alapon lophattad szét az országot a haverjaiddal és nem egy tolvajokból álló pöffeszkedő rezsim szabta meg az egyszerű polgárok boldogulási lehetőségét.

2016.09.12. 09:54:45

Csak azok a gyerekek éheznek, akiknek a szülei alkoholisták és napi egy karton cigit elszívnak. Akinek rendes szülei vannak, az biztos nem éhezik, mert a rendes szülőknek van munkájuk. Minek árnyalni a képet? Hiszen a világ fehér vagy fekete.
A mocsadék fasiszta csürhe, ezt a gondolatmenetet vallja, el is hiszi.

@citrix: A gyerek nem tehet róla, hogy milyen családba született, A szülei döntöttek a bevállalása mellett.
Persze neked nem kell a mélyszegénységről mesélnem. Tudod mi az a szellemi mélyszegénység.

aeidennis 2016.09.12. 10:19:39

@Dr. Trejo: Sem az éhes gyerek, sem az éhes felnőtt sem az éhes nyugdíjas etetése nem állami feladat. Hihetetlenül kártékony szocialista nézet az, hogy az egyén boldogulásáért az állam lenne a felelős.

citrix 2016.09.12. 10:21:47

@nu pagagyí: 1. nem másnak köszönhetem az egzisztenciámat (már ha van), de rendes szüleim voltak. Sajnos nem voltak gazdagok (én se), vállalkozók és maffiózók és kormánybérencek vagy párttagok se. Ahogy én se.
2. azzal foglalkozok amivel akarok.
3. Ha nem tetszik (nekem se tetszik) a fidesz nemzeti szocialista berendezkedése, mértéktelen pénzszórása haveri üzletekbe, stadionokba, kisvasutakba, yachtokon tespaedő Mészáros Lőrincekre és 25 ezer miilió / év pártkommunikációra akkor miért hallgatsz és választod meg őket újra és újra? Ez a kérdés nem csak neked szól, a gyengébbek kedvéért.

citrix 2016.09.12. 10:23:21

@Dr. Trejo: Ha te mondod biztos úgy van. Szellemi mélyszegénység :-(

$pi$ 2016.09.12. 10:36:20

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Azaz cirka minden második ember éhezik."

Láttam olyan közvéleménykutatásokat, ahol a "van -e kocsid", "voltál -e nyaralni" típusú kérdések után mondták ki, hogy a lakosság 40%-a szegény. Utána a sajtó ami nyilván szenzációt akart már úgy adta elő, hogy ezek az emberek éheznek.

Merthogy volt egy olyan kérdés, hogy "tavaly előfodult -e, hogy nem tudtad megvenni azt az élelmiszert, amit szerettél volna". Erre nagyon sokan válaszolnak igennel, hiszen előfordult, hogy parizert vettek nem pick szalámit.

Persze sajnálatos, hogy sokaknak spórolni kell az élelmiszeren, de azért álljon meg a menet! Én nyugaton élve annó sokkal jobban néztem az élelmiszerek árát mint itthon, de sem itthon, sem nyugaton nem éheztem. Ez az éhezés duma egy nagy hazgság.

Pláne az a gond, hogy tényleg vannak, akik éheznek, de fogalmunk sincs, hogy mennyien és kik ezek, mert ezzel az "ország fele éhezik" dumával teljesen nevetségessé teszik az egész dolgot.

$pi$ 2016.09.12. 10:46:39

@Dr. Trejo: "Akinek rendes szülei vannak, az biztos nem éhezik, mert a rendes szülőknek van munkájuk. Minek árnyalni a képet?"

Árnyaljuk. Mennyi a családi pótlék, mennyi a segély, mennyi a beiskoláztatási támogatás, mennyi a gyes, gyed, fene tudja még mi? Kapnak -e e gyerekek az iskolában ingyen enni? Hogy jut oda valaki, hogy éhezik a gyereke, ha ezeket megkapja?

A youtube-on elmondja a cigányvajda, hogy gyerekkorában szegények voltak és paprikáskrumplin éltek. Az illető főz a gyerekeire? Mennyibe kerül a paprikásklumpli, túróstészte, tökfőzelék? Mennyi jön ki a családi pótlékból?

A gyanúm a következő: ha a gyerek ingyen kap étkezést az általános iskolába és a családi pótlékot az élelmezésére költik, akkor már nem éhezik. Tehát már ezzel nagyjából magára vállalta a gyermek étkeztetését az állam.

Még egyszer: a szegénység létező probléma, nem jó szegénynek lenni, a kormány felelőssge is vitathatatlan, de ne ködösítsünk már, hogy az állam nem tesz semmit és a kormány miatt éheznek a gyerekek.

nu pagagyí 2016.09.12. 10:52:38

@citrix: Örülök, hogy magad szerint nagyszerű sorsod van, de mi jogosít fel arra, hogy a putriban született cigánygyereket alsóbb rendűnek tartsd, mert neki nincs olyan sima útja a "sikerhez", mint neked. Persze a szüleik! Hát, ők is ott születtek.

A társadalom szégyene (mindannyiunké), hogy nem kapnak sem lehetőséget, sem segítséget, csak lenézést és undort. Ja és nekik gyerekük se legyen, rögtön sterilizálnád őket, gondolom. Ők olyanok lesznek, amilyen lehetőséget adunk nekik. Törvényen kívüliként, speciel leszarják a te kis kényelmes világod törvényeit. Tisztességes munka és jövedelem híján lopni fognak. Ha tiszteletlenül bánnak velük, ők sem tisztelnek senkit.

nu pagagyí 2016.09.12. 11:02:05

@$pi$: A ködösítés a hirtelen megfeleződött éhes gyerekek blöffjével indult. Korábban is volt családi pótlék (reálértékben nagyobb, mint most, hiszen hat év alatt nem emelték az inflációhoz), voltak szociális segélyek, amit ez a kormány eltörölt és volt rászorultság alapján ingyen étkezés is. A ködösítés az, hogy semmi különösebb nem történt, ezt adják el sikerként. Szerintem romlott a helyzet, hiszen a gyerekszaporulat nem nőtt, a szociálisan rossz helyzetben élők viszont továbbra is nagyobb szaporulatot mutatnak fel, mint a rezsim kedvezményeinek célcsoportja, az állam által kitartott "polgár" csúfnéven titulált középosztály és állami alkalmazotti siserehad.

Faszerkezet 2016.09.12. 11:04:26

@nu pagagyí:

VAnnak apró gondolatiu bukfencek. Pl, a cigányság kiemelkedett rétege, ugyanúgy köp a cigányság putriban fetrengő rétegére.

A putri szinten élő cigányság lassú felemelkedését olyan eszközökkel lehetne elérnii, amire leghangosabban és legelőször te harsognál, hogy fasizmus....

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.12. 11:07:28

@nu pagagyí:

Tekintve hogy kétszer háromszor annyi gyerek kap inygen kaját a suliban, óvodában, mint elötte, azt kell gondoljam, hogy szándékosan hazudsz.
Ahogyan a családi pótlék összege is meelkedett.

citrix 2016.09.12. 11:09:39

@nu pagagyí: Kérdezzék meg Farkas Flóriánt hová tette a felzárkóztatásukra kapott milliárdokat. Ha valaki hát ő ismeri a sorsukat, életüket. Kérdezzék meg mire fordították a taníttatásukra, körülményeik javítására elszórt néhány száz milliárdot a rendszerváltás óta. Mennyi pénz kellene még nekik? Azért lopnak és nem tisztelnek embert és törvényt mert szegények és ez felmentést ad minden alól: a társadalom a bűnös. Ez durva csúsztatás! Szerintem fordítva van, aki tiszeteletet és megbecsülést akar annak saját magának kell bizonyítania és tennie érte. Ha leragadnak a "semmiről se tehetek és ez a sorsom" mantrázásánál akkor nem sok jó vár rájuk ez igaz.

konrada 2016.09.12. 11:20:46

@nu pagagyí:
"Én olyan kormányt szeretnék, ahol ...boldogulnak ....mindenki saját erejéből és képességei alapján. "

E több mint önellenmondás egy olyan topikban, ahol a kormány szegényellenességét ekézik az olyan beírásaid után, mely az ekézés mellett szól, a kormány támadását jogosnak tartva a témában.

...hiszen a szegényeknél pont az a gond, hogy a többségük saját erőből, saját képességeik alapján nem képesek kitörni az álapotukból.
...te meg olyan kormányt akarsz....

(...és tudom, az anyám ...csája, mert kipontoztam, ami szerinted a lényeg volt, DE!: te használtad azt a vadkapitalista liberális megfogalmazást, mely szerint mindenkinek annyi járjon, amennyire magától képes...
...csak reszelgetem a körmöm, és megjegyeztem, hogy ez azért nem túl szerencsés mondat volt az adott kontexusba belehelyezve...

nu pagagyí 2016.09.12. 11:48:25

@konrada: Valamilyen képesség mindenkiben van. Ott kezdődik a dolog, hogy a gyerekekből ezt kihozzuk. Ez a rezsim gátolja a mobilitást, szegény ember gyerekének szar iskolát kínál, az önálló cselekvés lehetőségeit kényszerekre cseréli. Az egyén kitörési lehetőségeit a minimálisra szorítja a piacok elzabrálásával, a teljesítmény-elv helyett "érdemeket" jutalmaz. Érdemen természetesen a hatalomhoz való viszonyt érti. A rezsim lenézi az embereket, nem bízik azokban sem, akik megválasztották. Az "oligarchák" is láncra vannak kötve, vagyonuk egy tollvonással megszüntethető. Itt egy átlagember, bármennyi ésszel és szorgalommal van megáldva, önerőből és becsületes munkával maximum alkalmazott, taxis, vagy fodrász lehet. Minden ezt meghaladó célt csak korrupt és erkölcstelen módon érhet el, normális piaci viszonyok és tisztességes közigazgatás híján.

Nevoeiro66 2016.09.12. 12:14:28

@DocBulywood: Ez nagyon izzadtságszagú volt kisbarátom.

konrada 2016.09.12. 12:22:07

@nu pagagyí:
Akkor mégis csak arra jukadunk ki, hogy a saját tudás, saját erőből kilábalás helyett szükség van az állami protekcionizmusra - elvégre az iskola is olyan "szar", amilyen a környezetének érdekérvényesítő ereje
- és most ne arra gondoljunk, hogy csókosok iskolája, csak arra, hogy egy szegény faluban hátrányos helyzetű gyerekek tanítására már a tanár saját érdeke miatt is nehezebb találni jó szakembert, illetve nonprofit támogatókat, tehát belép az, amikor már kényes a határmezsgye, hiszen a kiegyenlítésre törekvést máris állami pozició és pénzosztásnak is látható... -
... s persze az egyenlőtlenségek felszámolásának állami támogatása is - iskolaépítés, iskolatej, stb a piac felzabrálásaként azonosítható lesz... (ti. protekcionista vád ráültethető...persze sokszor jogosan is, de az alap az, hogy az adott területeken maguk erejéből, akaratából nem képesek...)

S ez csak egy kis szelet a problémából.
A dűhödet értem, mert van benne igazság, de semmi sem fekete-fehér, és ezért hívtam fel a figyelmed a vadkapitalista-liberális érv felhasználásának a problémáira....

konrada 2016.09.12. 12:23:13

@konrada: JUKadunk, te se leszel már hülyébb!

nu pagagyí 2016.09.12. 14:07:24

@Ballib cenzúrázók réme 18: Kétszer-háromszor több a szegény? Korábban rászorultsági alapon biztosítottak ingyen étkezést és az pont elég. Gazdagot nem kell támogatni, legyen arra büszke, hogy eltartja magát és becses családját. Ezek szerint, (már ha hihetek neked) most nagyrészt olyanokat etetnek, akik nem szorulnak rá

nu pagagyí 2016.09.12. 14:14:56

@konrada: Nem kellett volna kiölni az autonómiákat, hiszen a helyben élők tudják, milyen segítségre és kinek van szüksége. Az oktatás uniformizálásának sincs értelme, mert minden gyerek más. Az igényeket a szülők tudják leginkább megfogalmazni, amihez alkalmazkodnia kellene a iskolának. Az iskola elsősorban szolgáltatást nyújtsa, ne pedig az aktuális rezsim baromságait és elvárásait közvetítse. Te sem örülnél, ha a boltban csak juharszirupot lehetne venni, mert éppen az tetszik a hatalmon lévő bunkónak.

nu pagagyí 2016.09.12. 14:17:44

@citrix: Nem is tudom, Farkas Flórián révén kik tették zsebre a pénzeket. Szerintem pont azok, akik bőszen cigányoznak.

citrix 2016.09.12. 14:30:20

@nu pagagyí: Na ugye, Nem cigányozni kell hanem Farkast elszámoltatni az eltűnt milliárdokkal. Csakhogy: ameddig Farkas élvezi Orbán Vezér/Nemzetvezető bizalmát addig haja szála se görbülhet a Polt Péter nemzeti főügyvéd által vezetett főügyészség által védve. Sakk-matt.

$pi$ 2016.09.12. 14:46:00

@nu pagagyí: "Te sem örülnél, ha a boltban csak juharszirupot lehetne venni, mert éppen az tetszik a hatalmon lévő bunkónak. "

Ja, vagy mindenkinek ugyanazon az oldalon kellene vezetnie, mikor minden autó más. Miért nem a sofőrök mondják meg, hogy mennyivel mehetnek, hiszen az igényeket ők ismerik a legjobban. A renőröknek meg szolgáltatást kellene nyújtaniuk, ahelyett, hogy a hatalom kiszolgálásával vannak elfoglalva.

És akkor ott van az egészségügy. Miért nem helyben döntik el, hogy kell -e orvosi diploma vagy kézrátétellel akarnak gyógyítani?

$pi$ 2016.09.12. 14:48:28

@nu pagagyí: "Ez a rezsim gátolja a mobilitást, szegény ember gyerekének szar iskolát kínál,"

Tehát: egységesítették az oktatást és ez rossz, mert mosta szegény gyerekeknek rossz oktatás jut a gazdagoknak meg jó?

Öcsém, hihetetlen, hogy mennyi f@sságot össze bírsz hordani!

DocBulywood 2016.09.13. 20:30:09

@Nevoeiro66:

Ja, az igazat jelent? Köszi.
süti beállítások módosítása