2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Kammerer Zoltán tér, alias Oktogon

boboca

2016. június 23. - Városi Kurir

olimpia.jpg

Aki a reggeli órákban könyvébe temetkezve olvasgatott, és nem figyelt fel rögtön, az csak a hangszóróból értesülhetett arról, hogy eltérítették a 4-es, 6-os villamost, ugyanis a Király utcai és a Nyugati téri megállók után ( ki merről utazott ) a Kammerer Zoltán tér következett.

Az ok, amiért virtuális kitérőt tett a kötöttpályás az volt, hogy 68 éve, 1948. június 23-a óta ezen a napon ünnepeljük világszerte az Olimpia napját. 1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a „Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, amelyen elhatározták az olimpiai eszme újjáélesztését.

Ebből az alkalomból több eseménnyel köszönti hazánk is a magyar olimpikonokat és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot. A BKK azzal támogatta az Olimpia Napját, hogy villámcsődületet szervezett a reggeli órákban, melynek során a már korán is tikkasztó időben a már fent említett 4-es - 6-os vonalon egy-egy villamosszerelvényre fiatal sportolói csapatok, vízilabdások, bokszolók, birkózók, vívók szálltak fel, így tisztelegve a magyar olimpiai hősök teljesítménye előtt. Ezen a napon a 4-es és a 6-os villamos minden megállója új nevet kap, egy-egy olimpiai bajnokét, és a megállókban régi sportközvetítések hangját is hallhatják majd a várakozók.

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr998834842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.07.19. 15:28:33

Már megijedtem, hogy tényleg. Tele van a puttonyom az addig egyértelmű kereszteződések térré miősítésével. De az sem akkora nagy ötlet, hogy utcákat neveznek el újabb teljesen ismeretlen emberekről. Kammerer nevét legalább ismerjük, bár amikor már szabad róla teret elnevezni, már csak kevesen fogják ismerni. Legyen ez minél később.

Picit sokáig pihengetett ez a poszt a fiókban, de nem baj.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.07.19. 15:29:27

@Androsz: Az utóbbit visszavonom, én voltam eltájolva.
süti beállítások módosítása