2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Szuper-kórház, avagy a nagy átverés

2017. január 28. - Városi Kurir

k4.jpeg

Amit az egészségüggyel ez a kormány tesz, az ma már több mint arcpirító, nyugodtan nevezhetjük abúzusnak, azaz szexuális bántalmazásnak is.

Hiába halnak évente ezrek feleslegesen, hiába a legfőbb figyelmeztetés: a szakemberek elvándorlását követő munkaerőhiány, a Fidesz-közeli - mit finomkodunk – Orbán-közeli banda egyre csak mantrázza, amit a főnök-inspirálta kommunikátor-droidok a szájukba adtak, hogy

„soha egyetlen kormány sem költött annyit az egészségügy finanszírozására, mint mi”

és közben a szemük sem rebben, már- már elhisszük, hogy elhiszik.

k3.jpg

A trükk, amivel a hamis látszatot keltik, rém egyszerű: évről évre emelik ugyan az egészségügyi költségvetést, ám év közben -csendben - kivonják a megemelt összeg egy részét, amit nem, azt is csak azért hagyják ott, hogy elvihessék a beszállítóknak maszkírozott haveri cégek. Év végén azután nagy csinnadratta közepette valamennyi „apróval” megnövelve, ismét visszaosztják a megemelt összeg egy részét, ahogy tették ezt az elmúlt év végén is, amikor nagy kegyesen hozzávágtak az ágazathoz 55 milliárd forintot, ami nekem és más magányembernek igen nagy összeg, de egy évek óta agonizáló ágazatnak igencsak kevés, éppen valamivel több a semminél.

k1.jpg

Azt az időt pedig, ami az egészségügy, azaz mindannyiunk kitudja hányadik-féle meglopása, és annak álcázására némi pénz visszacsorgatása között eltelik, annak kommunikálásával töltik ki most már évről évre, hogy hol is épüljön egy szuper-kórház. Mi pedig ismét bekapjuk a csalit és amíg ezzel a látszat-vitával foglalkozunk keresve a legmegfelelőbb helyet, addig ők szépen, csendben - miért is lepődőm meg ezen (?) - aranyáron meg is vették a legalkalmatlanabb helyszínt csak azért, mert „haver vagy János”(Hobo: tetovált lány), azaz baráti a telektulaj Tamás László.

k5.jpg

Tamásról így írt az elmúlt év végén a „Kötöttségek nélkül” blog:

„Ő a tulajdonosa ugyanis a Kőbányai úton, az Operaház leendő új bázisával szemközt található Taraliget lakóparknak, amely miatt Tamás a kapcsolatait kihasználva kicsinálta a szomszédságában lévő, Mandula Petrát és Czink Melindát is felnevelő népligeti teniszklubot, mivel az csípte a lakók szemét (ha már lakók: egész véletlenül itt él Kovács Róbert, Kőbánya jelenlegi fideszes polgármestere, és György István, szintén volt kőbányai polgármester, majd budapesti főpolgármester-helyettes, jelenleg a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott - csak hogy lássuk, kikről van szó).”

Ez az a lakópark, amelynek nyugalma biztosítása végett törvénytelenül betontömbökkel zárta el azt az utat a tulaj, ami a sportcentrumhoz vezetett, alighanem  ennek a lezárásnak következtében halt meg egy ember, mert a mentőautó nem tudott időben a helyszínre érni. Egy szó, mint száz: ki lenne alkalmasabb partner egy szuper-kórház létrehozásában, mint maga Tamás László, hiszen neki - fekete humorral élve - már komoly köze volt az egészségügyhöz.

Persze a dolog, mármint a helyszín, ahogy az nálunk szokás, egészen addig nem biztos, amig át nem adják a kész épületet, mert a főnök bármikor kijelölhet egy még barátibb, és még közelibb havert, legyen annak akár a K2-n  a telke, hiszen a fő cél a prédaejtés. Emlékezzünk az első Orbán-kormány különös 2001-es Grippen beszerzésére, amikor egyetlen éjszaka elég volt Orbánnak, hogy átállítsa magát és kormányát az F-16-ról a Grippenekre, pedig még egy héttel azelőtt is a szakértők az F-16-ost javasolták.

k6.jpg

Ezt a beszerzést is körül lengte a korrupció szelleme, nem csak nálunk, de Európa-szerte.

„A téma kapcsán felmerülő korrupciós gyanút az táplálja, hogy az elmúlt években a gyártóról – illetve brit partneréről – kiderült, hogy kiterjedt lobbi-hálózatot működtetett Európa-szerte, melyet a gyanú szerint Csehországban és más országokban is a döntéshozók megvesztegetésére használt. Több országban rendőrségi eljárások indultak az ügyben.” (Élet és Irodalom 2010.)

Ébresztő! A kérdés tehát nem az, hogy hol kell a szuper-kórház, hanem, hogy kell-e egyáltalán? A válasz pedig rémesen egyszerű: nincs szükség olyan kórházra, ami csak korrupciós lehetőségnek nagy és szuper. Amit erre a kórházra valóban szánnak, azt fordítsák az egészségügy valódi rendbetételére, mert nem szuper-hülyítésre, hanem jól menedzselt, pontosan és helyesen finanszírozott egészségügyre van szükség. A helyes cél első lépésben a meglévő egészségügyi ellátórendszer rendbetétele, majd megfontolt, a fontos szakmai preferenciákra gondosan figyelő fejlesztése lenne. Szuper-kórház helyett átlagos, de általános, és főleg korszerű  értő tervezést és végrehajtást!

Pálmai Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr6612161523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.01.28. 14:17:07

A legtöbb beruházásra, építkezésre akkor van szükség, ha Orbán és környezete keresni tud rajta, sokat. A legkevésbé ellenőrizhető, hogy mit költöttek rá valóságban, és a legtöbb EU-s forrás megadható rá.

medium size devil 2017.01.28. 19:57:25

Az mit mit jelent a gyakorlatban, hogy "kivonjak a megemelt osszeg egy reszet"? Konkret peldat ha irna valaki (pl. a szerzo).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.28. 19:58:07

Hazudozós cigánytempó = fidesz.

Buchhalter 2017.01.28. 20:02:01

Valami tényekkel és belinkelt adatokkal és politikai oldaltól független valós beszámolót vártam volna a cikktől ,mert tény és való,hogy a hazai egészségügy helyzete nem a legjobb.Ehelyett Fideszre kihelyezett támadás és ráadásként Gripen ügy bedobva ,hogy az amcsi F-16-osok jobbak lettek volna.Szóval Pálmai Tamás ,igazi bértollnok vagy és jól tudsz ferdíteni ,csúsztatni! Az egészségügy az összes rendszerváltó kormány mostoha gyereke volt - mindegyik tett rá magasról.Ha már a kórházakról írsz ne keverd bele a haderőnket.Az is megérne egy misét.Bocs ,de volt olyan cég még a szoci éra alatt ahol kiló számra adták el a tankokat és egyéb harc járműveket.Haveri alapon persze.Horváth István úrasság cégeiről van szó LAC Holding.Különben igazi köpönyegforgató. Ő általa látható,hogy Magyarországon nincs igazi jobb és baloldal csak egy hatalmi elit akik fű alatt simán megegyeznek egymással és tanulva történelmi elődeik uram bocsá keveseknél családi őseik hibájából időnként finoman adagolva egy kis gyöngyöt szórnak jól felhígítva a nép elé lásd szoci éra segélyek a tengődöknek a nyugdíjasoknak emelés a mostani banda meg rezsi csökkentés.

hobb 2017.01.28. 22:17:12

A magyar egészségügy helyzete nem hogy nem a legjobb, de tragikus. Csak egy betegség vagy egy beteg ismerős kell hozzá és számokkal sem kell bizonyítani.

dunántúli gyerek 2017.01.28. 23:17:49

az abúzus nem szexuális bántalmazást jelent....:(

dunántúli gyerek 2017.01.28. 23:19:35

Az első 10 sor után a szokásos vonalas hazudozás....

- qrvanagy béremelések voltak az egészségügyben az orvosok bére több mint +100 ezer havonta!

dunántúli gyerek 2017.01.28. 23:23:04

Én életemben nem hallottam Tamás László nevét.

Most kellett megtudnom hogy ő volt a telek tulajdonosa. Ergo - a blogász szerint - fidesz haver. De bárkitől vettek volna területet, akkor meg az lenne a fidesz - haver. Ha meg nem vettek volna területet, akkor nyilván nem is akarnának kórházat építeni a szemetek...

dunántúli gyerek 2017.01.28. 23:24:55

Nem Grippen hanem Gripen, kezdesz már rémesen idegesítő lenni..:(

dunántúli gyerek 2017.01.28. 23:27:20

„A téma kapcsán felmerülő korrupciós gyanút az táplálja, hogy az elmúlt években a gyártóról – illetve brit partneréről – kiderült, hogy kiterjedt lobbi-hálózatot működtetett Európa-szerte, melyet a gyanú szerint Csehországban és más országokban is a döntéshozók megvesztegetésére használt. Több országban rendőrségi eljárások indultak az ügyben.” (Élet és Irodalom 2010.)

- A 4es metró lopás meg nem a Ludas Matyi szerint volt korrupció, hanem az EU korrupcióvadászai, az OLAF szerint. Amiatt majd fájhat még a fejetek a következő kampányban! Az NNI is rajta van már!

Larry Silverstein 2017.01.28. 23:29:14

Pálmai Tamás .... buta vagy mint a faszom.

Bedöntik az egészségügyet ...... jaj minek építenek kórházat csak ellopják úgyis .... költsék inkább lélegeztetőgépre!

köszönjük emese

Willkommenskultur 2017.01.28. 23:33:15

Tehát a csúnya Orbán a Gripent is ellopta, mint kiderült (na nem a bizonyítékokból mert az egy gramm nincs a posztban).

Ha ellopta, akkor miért nem csuktátok le, ott volt rá 8 évetek! Barmok!

Punxsutawney Mormota 2017.01.29. 00:32:24

@Larry Silverstein: Ez a saját gondolatod volt, vagy már ezt is habonyseggéből nyaltad ki, kis barnaorrú palotopincsi? :D

Tökönrúgott Feleségek 2017.01.29. 00:55:05

@Punxsutawney Mormota: ezt írhattad volna még nekik: "Willkommenskultur" & "dunántúli gyerek" :) vagy :(

Novák Aircraft Ferencné 2017.01.29. 01:06:59

Brit egészségügy : mindenre jó a PARACETAMOL..

Punxsutawney Mormota 2017.01.29. 01:07:25

@Tökönrúgott Feleségek: Azzal, hogy ha Larry Silversteinnek címezek valamit, az Willkommen naroncskomcsi-seggnyalónak is címezve van, mivelhogy...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.01.29. 04:32:17

Mondjuk egy kicsit kevésbé részrehajló stílus jól jönne, mert helen formájában a post ugyanilyan gagyi (pedig igaza van) mint a narancs kommunikációja. Nem kéne lemenni a szintjükre.

monddazigazatmar 2017.01.29. 05:15:39

Ezt a baromságot
"Ő a tulajdonosa ugyanis a Kőbányai úton, az Operaház leendő új bázisával szemközt található Taraliget lakóparknak, amely miatt Tamás a kapcsolatait kihasználva kicsinálta a szomszédságában lévő, Mandula Petrát és Czink Melindát is felnevelő népligeti teniszklubot, mivel az csípte a lakók szemét (ha már lakók: egész véletlenül itt él Kovács Róbert, Kőbánya jelenlegi fideszes polgármestere, és György István, szintén volt kőbányai polgármester, majd budapesti főpolgármester-helyettes, jelenleg a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott - csak hogy lássuk, kikről van szó).”"

Tehát a Tara ligetben él a polgármester. A teniszklubot senki nem csinálta ki. Ha a lakópark lakóinak volt baja a teniszklubbal, akkor az ugyan miért a tulajdonos hibája?

Városi Kurir · http://varosikurir.blog.hu/ 2017.01.29. 06:24:07

@dunántúli gyerek: Pontos jelentése:"visszaélés, jogtalanság", de a cikkben a hétköznapokban meghonosodott jelentését használtuk.

röf 2017.01.29. 07:05:39

Sivár bérhazugság, bérhülyéknek.
Kár, hogy a károgók nem szociéra alatt lettek súlyos betegek.....

$pi$ 2017.01.29. 08:03:34

"abúzusnak, azaz szexuális bántalmazásnak is."

Az abúzus nem azt jelenti, hogy "szexuális bántalmazás". Miért akar valaki idegen szavakat használni, ha nem tudja, hogy mit jelent? Egyébként meg tök modoros marhaság maga az "abúzus" szó, hiszen a magyar "bántalmazás" pontosan ugyanazt jelenti. Tök gáz csak azért angol (avagy latin) szavakat magyar raggokkal ellátni csak azért, hogy a tökéletesen megfelelő magyar szavakat helyettesítsünk velük.

Öndersztendingelve vagyok, vagy van valakinek kvesztcsönje? :D

Skankhunt42 2017.01.29. 08:14:14

@Csuvakka a migráns vuki: na mizu dildócska, beégtél az előző neveddel?

$pi$ 2017.01.29. 08:17:17

"A trükk, amivel a hamis látszatot keltik, rém egyszerű: évről évre emelik ugyan az egészségügyi költségvetést, ám év közben -csendben - kivonják a megemelt összeg egy részét"

Okés, ha a megemelt összeg egy részét vonják ki, akkor valójában emelnek, ugye? Merthogy kevesebbet vonnak ki, mint amennyivel emeltek, világos, ugye?

Amúgy hol vannak a számok? Mekkora összegekről beszélünk, hol vannak erre a források? Ugye nem csak úgy a levegőbe beszélsz, biztos utánanéztél, kiszámolgattad, megnézted?

midnight coder 2017.01.29. 08:46:16

Ebben a cikkben egy dolog az ami hiányzik: bármilyen konkrétum. Pl. mennyi pénzt és hogyan von ki a FIDESZ az egészségügyből, bizonyítékot arra, hogy az egészségügyi cégek beszállítói valóban haveri cégek, stb.

Ami a nyugati gyerekkórházat illeti, nyilván minden nyugati ország minden gyerekkórháza ilyen, különösen az angoloknál vagy az amcsiknál. A csóró harlemi gettólakó gyerekek biztosan nagyon élvezik.

Városi Kurir · http://varosikurir.blog.hu/ 2017.01.29. 08:50:39

@midnight coder: Igazad van, nem gondoltuk, hogy Magyarországon, ami mint jól tudjuk" jobban teljesít", és "erősödik" is, a harlemi kórházakat kell etalonnak venni.

$pi$ 2017.01.29. 09:03:20

@Városi Kurir: "Igazad van, nem gondoltuk, hogy Magyarországon, ami mint jól tudjuk" jobban teljesít", és "erősödik""

Szerintem te direkt kevered az "erősödik" és "erős" szavakat. Aki tud magyarul, az tudja, hogy ezek alapvetően mást jelentenek és épeszű ember azt is tudja, hogy senki sem állította, hogy nálunk olyan a jólét mint mondjuk németországban vagy franciaországban.

Az, hogy most erősödik az ország az nem jelenti azt, hogy az évtizedek alatt felhalmozott lemaradást most behoztuk négy év gyarapodással. Nyilván csak direkt trollkodás lehet az ilyen "méregessük magunkat németországhoz és elégedetlenkedjünk" ugye?

CM2131 2017.01.29. 09:28:04

Különösen hitelessé teszi az írást, a bevásárlókocsis babaszállító kép, ami ugye egy 2 évvel ezelőtti gyorsan kipukkant lufi volt, amikor kiderült, hogy a szegedi klinikán 20 éve így szállítják a csecsemőket, szóval még bőven a szocialista diktatúra alatt kezdődött, és leginkább szemfülesség:
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ma_is_bevasarlokocsiban_tologatjak_a_kicsiket_a_gyermekklinikan/2448460/

Occam beretvája 2017.01.29. 09:49:28

"A téma kapcsán felmerülő korrupciós gyanút az táplálja, hogy az elmúlt években a gyártóról – illetve brit partneréről – kiderült, hogy kiterjedt lobbi-hálózatot működtetett Európa-szerte"
Húbazz csak neeeem?
Na figyellj te kis troglodita.
A Lockheed-Martin nem cicózott ők egyenesen a miniszterelnököt vetették meg.
Na nem a magyart hanem a japánt,(Tanaka Kakuei )ahol ugye mint az köztudott, nincs is korrupció.
Az F-16-os a Lockheed-Martin cég terméklistájának büszkesége. A Lockheed a hetvenes évek vége táján azzal ugrott ki a hadiszállítók mezőnyéből, hogy megvásárolta Tanaka Kakuei akkori japán miniszterelnököt (talán még ma is megvan valakinek odahaza a cégvezetésből), majd lebukott vele, amiből parázs botrány kerekedett annak idején.
De hát azóta biztos megjavultak.:-))))))))

Buchhalter 2017.01.29. 10:18:41

@Occam beretvája: Japánt is átszövi a korrupció és mindenhová beszivárgott a Yakuza( helyi maffia ) Ott is gondok vannak az Egészségügyben . Például a dolgozók nem kapnak pótlékokat ( délután,este ,hétvége ugyan az az órabér) ezért nem is népszerű szakma náluk az orvos. De még sorolhatnám a negatív dolgokat : 50 órás munkahét,kötelező ,elvárt ingyen túlórák ,rengetegen emiatt Japánban szó szerint az öngyilkosságba menekülnek és a helyi törvények szerint ha te mint szülő eladósodsz de meghalsz a gyerekeid megöröklik és továbbra is fizethetik a szülők hiteleit (sehol máshol a világon nincs ilyen) Sokan inkább ezért örökre elhagyják Japánt.

midnight coder 2017.01.29. 10:56:54

@Városi Kurir: Mondjuk amikor nyugati kórházakról beszélünk, akkor talán a világ gazdaságilag legerősebb nyugati országát, az USA-t nem kellene kihagyni a számításból. Ahogy a híresen szar egészségügyi rendszerrel bíró angolokat sem.

midnight coder 2017.01.29. 11:04:27

@Buchhalter: Árnyoldala minden országnak, minden kultúrának van. Az USA-nak is, japánnak is, európának is, és nem csak a keleti végének. Én ha más tényezők (család, barátok, egzisztencia) nem kötnének, leginkább az USA-ban élnék. Ott legalább rajtam múlik hogy mi lesz velem - sokkal inkább mint Európában bárhol. Itt ki vagy szolgáltatva a Nagy Testvérnek, ami ha épp jó állapotban van akkor megvéd mindenkit - a te pénzedből - ha pedig nincs jó állapotban, akkor szépen felsöpri a padlásodat.

sorbacsillag 2017.01.29. 12:02:15

mos minden jó, mer Orbán van. Amikor Gyurcsány volt, az volt szar

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.29. 12:21:03

@Skankhunt42: Meguntam. Jó poén volt, dicsérték is, de néha váltani kell. Nem értesz egyet ezzel?

Willkommenskultur 2017.01.29. 12:25:52

@midnight coder: Sok tekintetben vonzó az USA, de nagyon nem mindegy hogy azon belül hova megy az ember....

Amit imádok, hogy az emberek nem irigyek, és tényleg nagyon pozitívak, örülnek a másik sikerének és jobban megbíznak egymásban meg a hivatalos szervekben mint itthon...
Másrészt olyan szintü prüdéria, politikai korrektség és pl. genderizmus van a mindennapi élet szitjén is, ami egy európai embernek elég hányinger, főleg a nagyvárosokban. + az USAra hatványozottan igaz hogy szegénynek lenni rohadt dolog, mert bár ez sehol sem jó, ott nagyon rossz..:(

guy2 2017.01.29. 15:03:32

Azért a véleménnyilvánítás szabadságának is lehetnének határai. Mondjuk egy megelőző elmeorvosi vizsgálat.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.01.29. 15:38:47

@Buchhalter:
a helyi törvények szerint ha te mint szülő eladósodsz de meghalsz a gyerekeid megöröklik és továbbra is fizethetik a szülők hiteleit
(sehol máshol a világon nincs ilyen)

Utánanéznél a magyar öröklési törvényeknek ez-ügyben?
Lehet mégis rokonok vagyunk a japánokkal?/by Matolcsy/

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.01.29. 15:47:07

A szuperkórházzal/kórházakkal, viszont nem értek egyet
Értem én hogy egy nagy áruházat olcsóbb működtetni mint sok kicsi boltot, de Magyarország területi ellátása elég jó kórházakbol és rendelőintézetekbol, különösen Bp-en
Akkor meg minek? Most is orvos és ápoló hiány van, hogy lesz oda személyzet?
És ne hagyjuk ki a pszichés tényezőt sem, bár eltörpül más mellett
Melyik autószervízbe jobb érzés menni, egy kicsibe, vagy egy hodályba ahol az autót sem látni mit babrálnak vele?
Rá kell nézni a Flór Ferencre. Bizonyára ott is jól gyógyitanak, de mint egy emberszervíz, már a megjelenése is viszolygást kelt
A meglévő kórházakat kellene felújitani becsületesen

$pi$ 2017.01.29. 16:09:48

@horex: "a helyi törvények szerint ha te mint szülő eladósodsz de meghalsz a gyerekeid megöröklik és továbbra is fizethetik a szülők hiteleit
(sehol máshol a világon nincs ilyen)"

Marhaságokat beszélsz. Egyrészt örökölni soha nem kötelező, másrészt a magyar jogszabályok nem egyedülállóak a világon.

Menj, rinyáld tele a világot, hogy nekünk magyaroknak milyen sz@r, hogy mi milyen barmok vagyunk, hogy sehol a világon nincs ilyen.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.01.29. 16:30:54

@$pi$: Megnézted kitöl idéztem, kinek a komment egy részére válaszoltam?
Nem!
Akkormeg ki beszél marhaságot?

Buchhalter 2017.01.29. 16:43:05

@horex: nálunk nincs ilyen . Az örökösödési ügyintézésnél a Közjegyző hivatalosan megkérdezi,hogy a szüleid adósságára igémyt tartasz-e ? Ha nem,hivatalosan lemondhatod.Bár a bankok próbálkozhatnak ,de ügyvéddel felfegyverkezve elutasítod őket pluszban rájuk hárítod az ügyvédi költséget.Erre van élő példám a szomszédom.Matolcsyt kár volt ide keverned : A Fidesz pont ,hogy sokáig azért volt népszerű ,mert elgáncsolta a bankok ezirányú próbálkozásait és félig.meddig amerikai mintára átvették családi csődtörvényt ami nem valami népszerű( persze ,kiek van kedve ahhoz ,hogy 5-7 évig egy vadidegen beosztja a családom minden fillérjét - elvileg még egy sör vásárlása is luxusbak számít).Az időseltartás ami gusztustalan a Fidesz részéről.Ha bukni fog ez erősen benne lesz a pakliban.Most egy egyedülálló hölgyismerősünket macerálja egy idősotthon ,hogy fizessen havi 130 ezret az apja után.Ok: apuci kurvára leszarta a családját a lánya intézetben nőtt fel és az emberke szinte egész életében alkalmi munkákból tegődött az utóbbi pár évben pedig hajléktalan volt,Piálás miatt levágták a lábát ,csak ezért került idős gondozásba,de mivel a 27 000 Ft-rokkant nyugdíj nem fedezi az ellátást a tavaly elfogadott időseltratási törvény miatt most követeleti a csajo a különbözetet.Szegénynek van lakáshitele.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.01.29. 16:55:15

@Buchhalter: Igy van ahogy irod, lemondhat az örökségröl, akkor a tartozást sem örökli
Eredeti kommentedböl ez kimaradt

Egy kis orbánozás matolcsízás belefér egy politikai szinezetű posztba, különösen hogy Matolcsy emlegette a rokonságunkat a japánokkal

$pi$ 2017.01.29. 17:19:15

@horex: "Megnézted kitöl idéztem, kinek a komment egy részére válaszoltam?
Nem! Akkormeg ki beszél marhaságot? "

Egy deka idézőjelet nem használtál. Elmebajnok.

VT Man 2017.01.29. 18:11:34

@Novák Aircraft Ferencné:
"Brit egészségügy : mindenre jó a PARACETAMOL.."

Ez nem vicces!!
Ez tenyleg igy mukodik.

Novák Aircraft Ferencné 2017.01.29. 18:49:39

@VT Man: Tudom sajnos, hallottam már egy-két rémtörténetet. a legdurvább talán az volt, amikor több hetes kinti huzavona után haza kellett jönnie Magyarországra az illetőnek, hogy rendesen megvizsgálják, és végül gerincdaganatot diagnosztizáltak nála

Occam beretvája 2017.01.30. 14:01:58

@Novák Aircraft Ferencné: Az nem lehet .
Én a határátkelőn azt olvastam ott minden remekül működik.
Aki mást mond az mind a "csuti törpe seggnyalója".:-))
süti beállítások módosítása