2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Így jártunk: Gyárfás a kisebb rossz

2016. november 24. - Városi Kurir

gyarfas22.jpg

Már a rendszerváltás, vagy mi fene óta szinte mindig úgy választok, és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, hogy a kevésbé rossznak vélt lehetőség mellé húzom be az X-et, és tessék, a  hétköznapok is kikényszeríthetik ezt a mentalitást: Gyárfás, vagy…...

Kezdjük az elején: negyven éve még szépreményű úszó voltam, aztán egyszer csak elegem lett abból, ami a medence körül, az öltözők, illetve a klubházak táján történik.  Egy edzés végén kikászálódva a vízből, magam is meglepődtem miért, de azt mondtam az edzőmnek:

„Gyuri bácsi, jó volt ide járni, de én holnaptól nem jövök, a hétvégi versenyen ne számítson rám, köszönök mindent, elég volt. Persze, persze, akkor holnapután, pihend ki magad!”

- volt a válasz,mert nem hitte el, hogy egy magamfajta megszállott csak így odébb áll.

Azóta is boldogan figyelem az úszósikereket, és szomorkodom, ha nem úgy megy a dolog, ahogy kellene, de usziba be nem tettem a lábam.

Mindezek ellenére nem mondom, hogy váratlanul ért a most kirobbant vízi csata Hosszú és a szövetség, elsősorban Gyárfás generalisszimusz között. Kétségtelen tény, hogy mint kívülálló, nem tudhatom, kinek van igaza, de Gyárfást és az ő sikeres, ám akarnok módszereit ismerve el tudom képzelni, hogy több megfontolandó igazság áll a most már nem is csak a férjével, hanem egyre több élvonalbeli úszóval együtt küzdő Hosszú Katinka oldalán. Egészen tegnapig jó volt izgulni a végkimenetel jósolgatása és az arcvonalak szemlélése közben, mert azt hihette az ember, hogy akárki győz is, az csak egy jobb, eredményesebb szövetséget hozhat létre. Éljen a megújulás! – kiáltotta - gondolom velem együtt - jónéhány más fotelforradalmár is az otthonában.

gyarfas11.jpg

Majd tegnap: „Szó megszakad, hang fennakad, lehelet megszegik” mert érkezik az elborzasztó hír: Seszták Miklós, vagy Czene Attila követheti Gyárfást a székében. Na, ne szórakozzunk már egymással, az előbbi egy gyanús seftelő, akit a vezér akarata emelt fel az egyszerű kétkezi zugügyvédi létből a  miniszteri bársonyszékbe, Czene pedig ugyan 1996-ban Atlantában a 200 méteres vegyes úszásban olimpiai bajnok lett, ám azóta folyamatosan lábon lövi magát, ha helyezbe kerül, ezzel is igazolva azt a róla közszájon forgó véleményt, hogy finoman fogalmazva sem tartozik a szellemtörténet óriásai közé. Sportpályafutását befejezve sok minden volt, például 2010 és 2012 között a Nemzeti Sportügyekért Feleős államtitkár az akkor még Emberi Erőforrás Minisztériumának nevezett giga-micsodánál. Majd itt igazgatott, ott igazgatott valami Nemzeti-vel kezdődő céget, itt lett bizottsági tag, ott lett bizottsági tag, de jól látható, még a saját rendszere, érts Orbán rezsim, se tud mit kezdeni vele. Az is azt mutatja a zuhanyhíradó szerint, hogy valami tehetségtelen fidesznyik következi, hogy  Gyárfás eltávolítása után is megtartja majd valamilyen funkcióban a vizes vb kivitelezésének felügyeletét, mert azt nem merik rábízni az érkező komiszárra.

gyarfas33.jpg

Az egyáltalán nem ígéretes jelölt párost látva két lehetőségünk van, a hatásosabb: végre felegyenesedünk, mármint a szövetség tagjai és elzavarjuk az úszószövetség körül kőröző dögkeselyűket, hogy a jót, és ne a kevésbé rosszat választhassuk, hiszen nem egy tehetséges, rátermett sportmenedzser és sportközgazdász szaladgál az utcákon. A másik, egyben a rosszabb lehetőség, hogy megint megadjuk magunkat, és felkiáltanunk:

„Katinka, hátrább az agarakkal, vissza nekünk a Gyárfás féle babaruhát, akármilyen szutykos is!”

gyarfas44.jpg

Egyetlen percre se feledjük, ha a sesztákok, czenék vagy a hozzájuk hasonlók közül bármelyik is rárepül erre a gyönyörű sportágra, akkor mindennek vége, évtizedeken át csak a jeges szelet érzékeljük majd, amit Hajós Alfréd úszó, az első magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa kelt azzal, ahogy forog a sírjában.

Pálmai Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9811993512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.11.24. 13:12:00

Tisztelt Szépreményű Úszó!
Negyven éve mi volt az a borzalom, ami "...a medence körül, az öltözők, illetve a klubházak táján történik"
És persze mi köze mindannak ahhoz, ami ma történik ugyanott?
Ha megnyugtat, én sem tartom jó választásnak sem Sesztákot, sem Czenét, de kinevezték már valamelyiket?

Chayenne 2016.11.24. 13:23:32

Gyárfás egy professzionális gennyláda - ebben igazad van. De ahogy a FIFA vezető is mozdítható volt, ő is mozdítható. Majd pár béna után rájönnek, hogy értő kezekbe kell adni a sportágat.....

Mindazonáltal nem vagyok meggyőződve Tusupék szándék-tisztasága felől sem. Katinka úgy néz ki, hogy egy kihasznált rabszolganő aki az idióta férje szócsövévé vált!

Egyik sem jó a sportágnak....

gigabursch 2016.11.24. 13:40:54

Csak azért mert vannak érdemei is Gyárfásnak, még nem jelenti azt, hogy a pozícióját betöltheti.

Az, hogy ki lenne alkalmas, arra meg van egy nyilvános eljárás. Pályázatnak hívják, amit akár meg is lehet ismételni.

gyurmicsek 2016.11.24. 13:46:41

@gigabursch: Ja, mert a kiírt pályázatik milyen királyok ebben az oszágban.
Minden rossz tulajdonság, amit a Gyárfásnak tulajdonítanak megvan majdnem az összes fideszes vezetőben. Ilyen alapon Matolcsinak is menni kellene...

jandera 2016.11.24. 14:42:21

@gyurmicsek: Meg Orbánnak, Lázárnak, Semjénnek, Szíjjártónak, Rogánnak, stb.

Mérnork 2016.11.24. 15:17:07

LOL, jó látni, hogy az eddig gyárfást eltávolítását követelő balfékek hirtelen hogy bepánikoltak, amikor szembesülnek azzol, hogy ki kerülhet a helyére...;-))
Mért mire számítottatok agyhalottkák, hogy majd a patásorbán lemond emiatt?

Leylandi 2016.11.24. 15:39:06

Ugyan már, ne játsszuk itt a naivat! Mindenki tudja, hogy megy ez manapság. A kinevezett, és kirakatokban szereplő "vezetők" valójában már nem vezetnek semmit, maximum a kutyájukat vagy a 30 évvel fiatalabb szeretőjüket munka után, ugyanaz. Mind bábok, strómanok, tökmindegy, hogy magukban mit akarnak vagy gondolnak, úgyse az lesz, hanem amit a láthatatlanul megbúvó igazi gazdák parancsolnak. A jó stróman lehetőleg nem is gondol semmit, csak végrehajt. Annyira érdektelen, hogy Gyárfás, Seszták, vagy akár Matolcsy ülne ott (maximum annyiban, hogy a szaftja a vörösöké vagy a fehéreké lesz végülis), a lényeg a lé feletti rendelkezés joga, azt meg majd a mögöttük álló valódi erők gyakorolják. Nyugi van. Itt sose lesz másképp semmi, mert ahhoz először is ezt a korrupt, buta, elvtelen szláv eredetű népet kéne leváltani, hogy ne ilyen vezetőket válasszon, az meg ugye nem megy. Ezeknek ez köll, mert saját maguk is ilyenek, az okosba megoldott fusimunkától a balatoni vállalkozókon keresztül a taxishiénákig. Olyanok mindenféle egyesületek, szövetségek is, amilyen az egész ország, csak kicsiben. Dehát belőlünk, a népből vannak, bármennyire is hiszi a beképzelt állampolgár, hogy ő a megtestesült erkölcs, ahogy pofázik minden pályán kívülről, az oldalvonalon túlról, csakis a rajta kívüli emberek gerinctelenek és korruptak, és ha bezzeg ő kerülne a kondér közelébe, majd nem csinálná ugyanazt. Dehogynem, csak még annyi esze se lenne, mint a jó strómannak, és ráadásul bele is ugatna a főnökei asztalánál mindenbe.

recommented 2016.11.24. 15:56:45

Miért kell úgy lennie, hogy ha Gyárfás lemond, akkor csak valamilyen nyomoronc káder lehet az utódja? Miért nem lehet normális vezetője az Úszószövetségnek? Ezt mondja meg valaki!
Ja, hogy az országnak sincs?
Akkor itt a lehetőség, hogy először kicsiben megmutassuk, nem lehet akármit megcsinálni az emberekkel. Talán akkor jobban elhiszik, hogy nagyban is menni fog, csak le kell vetkőzni a sunyi, megalkuvó kádárista reflexeket.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.24. 16:26:00

@Mérnork:

Nekem az tetszik a legjobban amilyen kényszresen próbálják Gyárfást jobbra tolni.

Holott pontosan tudják hogy Gyárfás a Gyurcsány ére terméke Napkeltéstül uszodástul, akivel már Schmitt és más jobboldaliak is többször harcoltak pozíciókért.

Gyárfás egy ballib szarkeverő, akit a ballibek odadobtak koloncnak.
Kit nem még ?

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.24. 17:16:00

Tökmind1 mi lesz az úszószövetséggel, seszták azér nem jaó mer nem úszó, czene azérrt nem jó mert úszó, de a poszter szerint nem okos. Gondolom a poszter olimpikon is meg ravasz üzletember is egyben.

Egyébként a világszinten is kiemelkedően teljesítő úszósportunk vezére az elmúlt25 évben is egy seftes volt, aki nem sportolt, oszt mi baj lett ebbül? Semmi.

Leylandi 2016.11.24. 17:16:34

@recommented: "Akkor itt a lehetőség, hogy először kicsiben megmutassuk"

Persze. Lehetőség igen. Csak tehetség nem.
Nyilván a nép ennyiért nem fog az utcára menni, akik tehetnének azért, hogy valami változzon, azok maguk a versenyzők. Ha ők összefognának és azt mondanák, ilyen vezetés alatt mi nem versenyzünk, menjen maga a titkár meg az elnök a versenymedencébe, akkor nincs mese, muszáj lenne lépni.
Dehát... egy részük a színfalak mögött azonnal lojalitásáról biztosítja az eddigieket, más részük, mint Pató Pál úr, belesz.rik, harmadik mit egyik nap mond, azt másnap visszavonja, a szószólójuk meg azt se tudja, mit is mondjon, csakúgy a levegőbe mérges vagy tanácstalan. Megalkuvás, széthúzás, a lojálisok meg bíznak abban, hogyha eddig tehetségük okán nem is kerültek keretbe-utazásba-támogatottak közé, most majd seggny... hűség okán - megoldjuk okosba - igen.
Még a nevük is elszólás - Magyar Úszó Szövetség - ami azt jelenti, hogy valamiféle szövetség éppen úszik, nem pedig azt, hogy az úszóknak ők a szövetsége.
Áhh... mondanám, hogy olyan az egész bagázs, mint egy sz.rral töltött lopótök, de nem akarok rondán beszélni:-( Szóval tök olyanok.

Leylandi 2016.11.24. 17:18:40

@Parasztlengő az imperialistáknak: "oszt mi baj lett ebbül? Semmi."

Ja. A pénzek nyilván "jó" helyre mentek. A többit meg ki nem sz.rja le...

halcsoka 2016.11.24. 17:26:24

A kérdésre. hogy "miért kell úgy lennie, hogy ha Gyárfás lemond, akkor csak valamilyen nyomoronc káder lehet az utója"? a válaszom: Azért mert mindenki mindenhol tépi a száját, nagyon okos, de ha két ember egy véleményre kerül - természetesen CSAK véletlenül - a harmadik már keresztbe tesz neki. Mindig és mindenhol

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.24. 17:33:08

@Leylandi: Hagyjuk már.

Magyarország kiemelkedően világelső az eg főre jutó olimpiai érmek, aranyak számában általában is, az úszásban meg aztán pláne. Ez tény.

A többi meg duma, semmilyen pénzügyi botrány nem volt az Úszószövetség körül eddig se, az elmúlt25 évben. Gyárfás meg nem éppen meztelen seggel kkezdett benne menedzserkedni.

Nekem ugyan tökmind1, mert nem kutyám nem macskám Gyárfás se meg a többi se, de Tusupék nyomulása legalább ennyire unszimpatikus.

Leylandi 2016.11.24. 18:08:34

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Magyarország kiemelkedően világelső az egy főre jutó olimpiai érmek, aranyak számában általában is, az úszásban meg aztán pláne. Ez tény."

Aha. Csak kár, hogy nem igaz.
Katinka kiemelkedő, a többi meg... nos, ott volt.
Az a tény, hogy Hosszú Katinka nélkül, aki a szövetség erős ellenszelében küzdött, seholse lettünk volna az éremtáblázaton. A két férfiérem (nem arany) a tisztes középmezőnyre se lett volna elég, a női 5 éremből meg 4-et Katinka nyert, közte az összes aranyat.
A szövetség "igazán kitett magáért". Persze, szidjátok csak Tusupot, és hazudjátok le a csillagokat is az égből, hiszen ez a feladat.
Nyugi, tudom, neked meg van kötve a kezed, muszáj nyomni a mantrát, hogy a szövetség a legjobb, meg minden így jó, ahogy van, de szerencsére nekem nem.

"semmilyen pénzügyi botrány nem volt "

Ki mondta, hogy volt???
Mondom, hogy a pénzek a "legjobb helyre mentek", oda, ahova a vezérek szerint köll!:-) Akkor lett volna k.vanagy botrány, ha valami partizánakció folytán nem a megfelelő zse... izé, feladatokra mennek... De épp ez a versenyzők baja is, hogy minden le van a háttérben, csendben és előre zsírozva! És a zsírtól nyálkás kis út nem feltétlenül a medencék, öltözők állapotának javítása irányába mutat.
Dehát Kim Dzsongun országában sincs "pénzügy botrány" egy se. Vagy hallottál te ilyet? Ettől persze még nem feltétlenül szeretnél ott élni, bár én mindenképpen szeretném, és megszavaznám neked... Gondold el, OTT hogy megfizetnének az ilyen hozzászólásokért! Ha jót mondasz, mindjárt 4 életet nyernél: nem végeznének ki nemcsak téged, de az asszonyt és a gyerekeket se! Hol mérhető ehhez a napi 4 ezer zsebbe, amit itt ezért fizetnek?:-(

laci_52 2016.11.24. 19:24:47

Én is utálom ezt a "mondjon le" vagy "takarodj" stílusú hőbörgéseket, ha az üvöltözők nem mondják meg, kit akarnak a helyére. Ha Gyárfás helyett nincs jobb, inkább hagyjuk békében: vizes világbajnokság jön, nem lehet akkorra anarchia az úszószövetségben. Egyébként Gyárfást alkalmasnak tartom a vb levezénylésére.

Orbán lemondását is sokszor követelik, de nem tudnak helyette megfelelő embert javasolni.

'56-ban normálisabban viselkedtek a tüntetők: nemcsak azt üvöltötték, hogy "vesszen Gerő!", hanem azt is, hogy "Nagy Imrét a kormányba!". Így sokkal pozitívabb volt a követelések kicsengése.

Janossz 2016.11.24. 20:16:02

Gyárfás nem fog ezeknek parírozni, ha kitúrják, az tuti.
Majd az új fiúk levezénylik a vb-t, biztos nagyon sikeres lesz.
És egy ideig nem kell utána az olimpiarendezés gondolatával foglalkoznunk, Gott sei Dank!

6.Lenin 2016.11.24. 20:42:47

@Janossz:

Segítek, könnyíts magadon.
Miért is lenne jó, ha nem rendezhetnénk olimpiát?

Janossz 2016.11.24. 20:53:11

Lehet, Neked jó lenne. Lehet, hogy sokaknak jó lenne.
Még többeknek meg nem. Nem fogom kifejteni Neked, de beleroppannánk, nem vagyunk felkészültek rá.
Egyébként az ország jelen állapotában az öt karikából hármat biztos ellopnának arra szakosodottak. Mint alkotmányos költséget...

6.Lenin 2016.11.24. 21:00:14

@Janossz:

Szerinted akkor is a Fidesz lesz még hatalmon?
Beugrottál. Gondoltam, hogy ezért ellenzed, de nem gondoltad végig, mit is jelentene ez valójában.

Janossz 2016.11.24. 21:09:53

Na figyu, Uljanovkám!
Nem vagyok ugrálós típus.
Ha mindjárt a Kétfarkú Kutyákok rendeznék, azzal sem értenék egyet.
Viszont, ha nagyon ráérsz, nézz már utána, hogy áll a vb-s csodauszoda költsége a tervezetthez képest! Ma kb kilencszeres a szorzó, mire kész lesz, meg lesz az tizenkettő is...Így kezeld a kedves kormányod olimpiai előrejelzéseit is, jó?
P.S. Ezekben a disznóságokban Gyárfás nem volt/nincs benne. A beruházásoktól okosan távol tartotta magát.

6.Lenin 2016.11.24. 21:14:24

@Janossz:

Látom rájöttél, hogy elcseszted.
Vagyis 18 után 22-ben is nyerni fog a Fidesz.
Minde1.
(tudtam, hogy nincsenek érveid, de ez a "Fidesz lop" már szinte idegbecsípődés nálad)

Janossz 2016.11.24. 21:29:54

Látod, megint győztél, ma sem éltél hiába!
2099.- ig győzni fogtok, mindig, mindenben, mindenhol! Vagy nem. Jó éjt!

6.Lenin 2016.11.24. 21:41:31

@Janossz:

Megmondom őszintén nem hittem, hogy ilyen könnyen feladod. Mást vártam.
Bár az még rosszabb lett volna, de nem lövöm le a poént, hátha 1 nagy "gondolkodó" még beugrik.
(láttam, hogy több blogon is elsütötted ezt az olimpiái mellékszálat, de mivel -tudtommal- sehol nem válaszoltak, itt már nem bírtam, hogy ne ugrasszam ki a nyulat. Ez tényleg sikerült)
Jó éjt neked is!

elemes 2016.11.24. 23:05:53

Nem győztél meg arról, hogy ingyen írtad ezt a ... posztot.

Márk_Márk 2016.11.25. 19:01:35

@recommented:
Te melyik országban éltél az elmúlt 6,5 évben?

@Parasztlengő az imperialistáknak:
"Magyarország kiemelkedően világelső az eg főre jutó olimpiai érmek, aranyak számában általában is, az úszásban meg aztán pláne. Ez tény."
Ez nem tény, hanem alaptalan baromság.

@6.Lenin:
Azért, mert nem dobnánk ki egy éves nemzeti bevételnél többet a semmire.
Nézd meg, mi lett Görögországban az olimpiai létesítményekkel, meg hova juttatta (nem kis részben) az olimpia az országot.
Iszonyatos nagy faszság lenne olimpiát rendezni, a mostani lobbitevékenység miatt is börtönbe kellene küldeni jó néhány Orbán-közeli tahót, aki már eddig milliárdokat lopott el.

"Szerinted akkor is a Fidesz lesz még hatalmon?"
A jelenlegi ellenzéket látva Orbán a miniszterelnöki székből megy a koporsóba.
És még csak 53 éves.

"ez a "Fidesz lop" már szinte idegbecsípődés"
Ez nem idegbecsípődés, hanem tény. Szerinted miből lettek hirtelen milliárdosok a Fidesz vezetői (mind), úgy, hogy a havi bevallott bevételüknél mind jóval többet költenek havonta, és soha életükben nem dogoztak (lopáson kívül) semmit?

6.Lenin 2016.11.25. 19:27:49

@Márk_Márk:

Nem sokáig élveztük azt az áldott pillanatot, hogy létezik olyan kérdés is, amiben 1etértünk.
A most írtakban viszont már nem osztom a véleményed.
Nem is biztos, hogy mi nyerjük a rendezés jogát.
Az sem biztos, hogy ennek a kormánynak még köze lesz hozzá.
Az sem biztos, hogy vesztenénk vele. Nagyon sokrétű kérdés ez, és nem csak a sport szemszögéből nézve.

A többibe most nem mennék bele, csak annyit: bár minden eddigi kormány úgy lopott volna, hogy az ország közben lépeget előre, sőt az emberek is nyernek belőle.
Nyilván ezeket a kérdéseket mindenki-a hovatartozásának megfelelően-másként ítéli meg. A választók majd eldöntik.

Amennyiben te is úgy ítéled, hogy Orbán végelgyengülésig birtokolni fogja kis hazánkban a trónját, akkor valamit csak jól csinál. Észak-Korea nem tagja az EU-nak, NATO-nak, rossz példa, kár hivatkozni rá (hogy megelőzzelek).

Márk_Márk 2016.11.25. 20:32:56

@6.Lenin:
Nem is biztos, hogy mi nyerjük: remélem, hogy nem mi nyerjük.
Az sem biztos, hogy ennek a kormánynak még köze lesz hozzá: az ellenzéket látva 2024-ben sajnos, de.
Az sem biztos, hogy vesztenénk vele: az utóbbi olimpiák mindegyik rendezője vesztett vele, nagyon sokat.

"bár minden eddigi kormány úgy lopott volna, hogy az ország közben lépeget előre, sőt az emberek is nyernek belőle"
Ilyen kedvező világgazdasági helyzetben kb. bármelyik kormány jobban teljesített volna a mostaninál. Kivéve talán az Antall-félét meg az első Orbán-kormányt.

"Amennyiben te is úgy ítéled, hogy Orbán végelgyengülésig birtokolni fogja kis hazánkban a trónját, akkor valamit csak jól csinál."
Semmit nem csinál jól a lopáson kívül, azt mesterfokon űzi.
Csak elképesztően balfasz az ellenzék.

Csak egy példa:
Amikor a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, a kormány telekürtölte a médiát azzal, hogy a Jobbik ellentmond önmagának meg hazaáruló.
Most a kormány ugyanezt a módosítást még szavazásra sem engedte, pedig egyetlen mondat a módosítás benne, hogy fizető bevándorlókat se.
Ehhez képest a Jobbik kussol, lapít, mint szar a fűben.

Ez nem ellenzék, ez lófasz.
(És a Jobbik még a legrámenősebb ellenzéki párt, a többi még annál is szarabb. És nem vagyok jobbikos, sőt.)

6.Lenin 2016.11.25. 20:48:10

@Márk_Márk:

"Ilyen kedvező világgazdasági helyzetben kb. bármelyik kormány jobban teljesített volna a mostaninál. "

Már bocs, de az ilyen kijelentés az egész mai helyzet (2010 óta) nem értéséről árulkodik, kár lenne ebben bármilyen ellenérvvel is operálni. Szerintem.

Mankóként egy kérdés:
szerinted az egész világ azért izgult, hogy mit tesz az Orbán kormány Mo-on? És ehhez minden segítséget meg is adtak, de ezek elcsesztek mindent?

Felőlem lehetsz akár Jobbik hívő is, engem nem zavar, mivel a Jobbik törvényes párt Mo-on, és mindenkinek jogában áll oda csatlakozni, ahová jónak látja.

Márk_Márk 2016.11.26. 17:05:11

@6.Lenin:
Szerintem inkább te nem érted.

6.Lenin 2016.11.26. 20:09:07

@Márk_Márk:
Azt válóban nem értem, hogy mit is nem értek.

Nem mi nyerjük a pályázatot (olimpia)?
Mindenki az Orbán kormánynak segített, de elcseszték az Orbánék?
Azok, akik eddig tényleg mindent elcsesztek, akár kormányon, akár ellenzékben, most mindent jobban csinálnának?
süti beállítások módosítása