2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Belvárosi taxis kipakol

2016. augusztus 28. - Városi Kurir

images_1.jpg

Hónapok óta folyik a hecc- kampány egy teljes szakma, jelesül a taxisok ellen, akik között természetesen van ilyen is, olyan is. A Városi Kurir szóra bírt egyet az érintettek közül, aki ugyan, csak inkognítója teljes megörzése  mellett, de nyilatkozott, és nem az íróasztal mellől felállva, hanem egyenesen a frontvonalból, a buli-negyedből.

Tény, – mondja informátorunk - hogy az éjszakák itt nagyon húzósak, de az nem igaz, hogy 100-150 drogterjesztő van a taxisok, bocs ál-taxisok között, a számuk sokkal inkább az 50 környékén mozog. Ez is nagyon sok különösen úgy, hogy ezek az emberek soha, egyetlen fuvart sem visznek el, viszont a taxizás leple alatt zaklatják a buli-negyedbe érkező  belföldieket , és  külföldieket. Az sem elhanyagolható tény, hogy jó néhány fiatal, aki baráti társasággal bulizni jön, éppen az ő unszolásuk következtében éli meg az első drogos élményt.

letoltes_4.jpg

A becsületesen dolgozni akaró kollégákkal, együtt én is, aki több mint tizenöt éve vagyok a pályán, kikérem magamnak, hogy „taxinak látszó tárgyakban ücsörgő, taxisnak látszó egyének” cselekedetei alapján ítéljenek meg bennünket. Ez olyan, mintha akkoriban, amikor álrendőrök büntettek, loptak, zsaroltak az utak mentén, azt mondtuk volna: „ilyenek a rendőrök”. A főváros azzal, hogy besárgítatta a taxikat, óriási hibát követett el, hiszen így, ha bárki szabálytalanságot, bűncselekményt követ el egy ilyen autóval - lásd az elmúlt napok eseményeit, árdrágítás a Sziget Fesztiválon, drogos „taxis” üldözése, stb. - azonnal valamennyiünkre esik az árnyékból.

Tévedés ne essék, valóban szörnyű, ami a főváros szívében zajlik, de a szakma egyedül képtelen megtisztítani magát, itt az öntisztulás már kevés és  nem segít. Szükség van a felügyeleti szerv, a BKK és a rendőrség hathatós segítségére, de az első semmit nem tesz, a könnyebb utat választva csak ellenőrizget. Arról már nem is beszélek, hogy ezeknek az ellenőrzéseknek az esetek zömében a rendesen dolgozó kollégák esnek áldozatul, akik valami piti, esetleg csak formai hibát vétettek. A nehéz fiukat meg sem merik közelíteni a BKK ellenőrei, de ha ennyire félnek - méghozzá jogosan - miért nem rendőrökkel közösen végzik a munkájukat? A rendőrség viszont nem is emlékszem mikor tartott célzott rajtaütést a drogdíler „taxisok” között, pedig feltételezem, ha jól végzik a dolgukat, nekik is tudniuk kell legalább annyit, mint amennyit én most elmondtam - fejezte be kiborulását informátorunk.

Ezek után augusztus 24-én e-mailt küldtünk a ORFK sajtó osztályának, amelyben arra az egyszerű kérdésre kértünk választ, folyik-e jelenleg eljárás drogterjesztő „taxisok” ellen. Érdemi válasz helyett a címzett arról kérdezett minket, hogy melyik médiatartalom-szolgáltató képviseletében érdeklődünk. Viszontválaszunkat megküldtük: „Oldalunk, a varosikurir.blog.hu szeretné a témát feldolgozni, és az érintetteket megszólaltatni”, de a címzett azóta is hallgatásba burkolózik. 

Amennyiben igaz, amit szemmel láthatóan egyre többen akarnak sulykolni, miszerint a taxisok között különösen sok a szabálytalanságot, törvénytelenséget elkövető személy - hogy azt ne mondjuk bűnöző - akkor a BKK taxis divíziójától kellene azonnali hatállyal elküldeni mindenkit, mert alkalmatlannak bizonyultak a feladatukra, a taxi szolgáltatás hivatalos és törvényes rendjének ellenőrzésekkel történő biztosítására.

images_1_1.jpg

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy kinek, és milyen érdeke fűződik ehhez a kampányhoz, amely igyekszik a társadalmat mindenáron a fővárosi taxisok ellen fordítani? Egyesek szerint az össztűznek egyetlen célja: előkészíteni a terepet a mostanában olyan divatos központosításnak, amely eredményeként létrejöhet egy nagy, fővárosi/állami taxiscég, és hogy nem egyszerű és értelmetlen összeesküvés-elméletet gyártunk, mi sem bizonyítja jobban, mint ami éppen a nyáron történt a városnéző-buszszolgáltatás tendere esetében:

„A jelenlegi hat helyett egyetlen cég kezébe adja a főváros a turisták körében népszerű városnéző buszok üzemeltetésének jogát" - írja a 24.hu. (20016. 06.09)”

Úgy látszik a kormány és az ő fővárosi helytartósága az UBER kiűzése után, most a taxisokra irányozta mozsárágyúját. El ne higgyük, hogy egy isteni igazságszolgáltatás szemtanúi vagyunk, amely keretében a sárga autók tulajdonosai most visszakapják mindazt, amit az uberesek ellen elkövettek. Nem. Itt most alighanem ismét a – mint azt egyszer már megírtuk – KBK, azaz Kormány Barát üzleti Kör agresszív térfoglalását láthatjuk.  A taxisok hátán pedig - ahogy anno a dohányboltosokén is - egyre jobban kivehetővé válik a célkereszt.

PYP

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8411657088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemeza 2016.08.28. 15:18:53

BTW az übernek is érdeke lehet a taxisok lejáratása, ha már összeesküvés elmélet..

Egyébként ha sikerül beindítani az önvezető autózást, biztos visszajön az über, hiszen erre alakultak kb. (másként miért támogatná őket pl. a google. Egyébként is folyamatosan veszteségesek)

CharlieBrown 2016.08.28. 15:19:46

"Arról már nem is beszélek, hogy ezeknek az ellenőrzéseknek az esetek zömében a rendesen dolgozó kollégák esnek áldozatul, akik valami piti, esetleg csak formai hibát vétettek."

Aham... Abszolut piti, formai hiba, hogy 10-bol 8 taxis nem adott se nyugtat, se szamlat a legutobbi ellenorzesi hullamnal. Bagatell, piti, formai hiba....

CharlieBrown 2016.08.28. 15:23:34

"Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy kinek, és milyen érdeke fűződik ehhez a kampányhoz, amely igyekszik a társadalmat mindenáron a fővárosi taxisok ellen fordítani? "

Eleg hulyek vagytok ti, elintezitek magatoknak, ne gondoljatok bele tobbet. Lasd: roppant szimpatikus forgalomlassit sarka taxis demonstraciok a varosban. :D

"Úgy látszik a kormány és az ő fővárosi helytartósága az UBER kiűzése után, most a taxisokra irányozta mozsárágyúját. "
Ertem. Tehat azt nem is a taxis faszkupakok hisztiztek ki az onkormanyzatnal/allamnal.

jo lenne eldonteni (nem) tisztelt taxisok, hogy akkor most kire is vagytok mergesek epp....

rnz 2016.08.28. 16:02:10

Baszki, ha ennyire tudják hogy kik az áltaxis dílerek, akkor hívják rájuk - akár névtelenül - a zsernyákokat. Mellesleg az egész bűzlik ahogy van, leginkább egy fantazmagória.
"itt az öntisztulás már kevés és nem segít"
Ugggyan már, soha meg se próbálták a taxisok az öntisztulást, nincs is rá igényük, mivel nagyítóval kell keresni közöttük a becsületes példányokat. Már ha vannak ilyenek egyáltalán.

halaloszto 2016.08.28. 16:41:47

A taxisok szívós munkával elérték hogy mindenki utálja őket. Aztán csodálkoznak hogy mindenki utálja őket.

Zetor75 2016.08.28. 16:44:05

Nekem az nem megy a fejembe, hogy most Pesten minden taxis sárgult kocsival jár, ha magánzó, akkor is, ha cégnél van, akkor is. Mi a ráció abban, hogyha 1 cég van, aki taxiztathat, hogy annak a kisiparosa nem fog cuccot árulni? A leadandóba be fog firkálni annyit, amennyit le kell adni, az gondolom, egy-két este meglesz neki, a többi megint megy zsebre. Ha sárga a taxi, ha nem, ha egy taxis cég van, ha huszonkilencvenyolc.

A másik dolog, hogy az ellenőrzést lehetne szigorítani, pl. hogy egy (jópár) NAVos, meg fogyasztóvédő egy zsaruval kiegészítve próbavásárolhatna...

kovacs55 2016.08.28. 16:47:43

csak ugy egyszeruen az a nevuk hogy FORINTHUSZAROK...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.08.28. 17:28:01

Jaj.szegény taxis...jajj
Majd mindjart megsajnallak

zuhanorepulesss 2016.08.28. 17:42:41

Én egy becsületest taxist láttam az elmúlt huszon évben, az is Taki bácsi volt a Szomszédokban.

Meridian74 2016.08.28. 18:16:05

Sok az idióta kommentelő itt... pedig az indexen is megjelent egy cikk, mi a helyzet az Uberel az amcsiknál, ahol ez az egész indult. Tömören összefoglalva: az Uber a munkavállalói jogokra és a munkavállaókra a _legmocskosabbul szaró cég_ a világon.

Persze lehet azt mondani, hogy ez fogyasztói oldalról mit érdekeljen az minket? Ahamm... hát, akkor támogasd az indiai, pakisztáni, burmai gyerekmunkát, rabszolgatartást, és a többi hasonló szarságot is - azok sem különbek. De aztán ne csodálkozz, te hétköznapi proli (a rövidlátó eszed alapján), aki csak a pénztárcád alapján ítélkezel (azt is csak azért, mert hülye vagy ahhoz, hogy több pénzt keress - de ugyanakkor luxust kívánsz), ha egyszer csak te is belekerülsz ebbe a mocsokba... mert ugyanis ha az egyik vállalkozás, vagy munkáltató ezt megteheti, a másik is meg fogja tenni. És így tovább. Nemcsak azért, mert az neki is akkor kijár, hanem _versenyhátrányba_ kerülne ezekkel szemben, ha nem tenné. Érted? Ja, nem...! De azért egy próbának megért ez most itt is.

Amúgy az index gyorsan elsüllyesztette azt a cikket, pedig az volt a legkorrektebb cikk mindközül. Mondjuk persze érthető... nem akarnak elesni a Soros-apanázstól. Hát igen, a pénz az nagy úr...

farki 2016.08.28. 18:54:50

Ezen nagy fene önmegtisztulási folyamat során jó lett volna mondjuk felhagyni azzal a szokással, hogy mindig a droszton első helyen állóé a fuvar. Ha az első helyen olyan kocsi áll, aminek a sofőrje köldökig kigombolt inggel a kocsiban cigizik és nem tartozik egyik nagyobb cég alá sem, akkor, ha szeretném, helyette hadd válasszam már azt a kocsit, amiben a vezető normálisnak tűnik, és olyan fuvarszervezőhöz tartozik, akivel még nem volt bajom.
Kedves taxisok! Ezzel az idióta "szabályotokkal" pont azt gátoljátok meg, amiről papoltok így aztán nem hullik a surmó.

taxi546 2016.08.28. 18:55:02

Sokkal könnyebb utálni valakit, ha könnyű megkülönböztetni. Ezért lett a taxi sárga, hogy a hülyéknek könnyebb dolguk legyen.

chrisred 2016.08.28. 19:04:57

"Ez olyan, mintha akkoriban, amikor álrendőrök büntettek, loptak, zsaroltak az utak mentén, azt mondtuk volna: „ilyenek a rendőrök”."

Nem, ez csak akkor lenne olyan, ha a rendfenntartást is profitorientált magánzók végeznék. Tudtommal már az is szabályellenes, ha valaki rendőrnek adja ki magát, míg taxis bárki lehet.

Boka1 2016.08.28. 19:49:15

Jót röhögtem, hogy a múltkor beköpött az ablakon egyik taxis a másiknak, a sértett meg nem merte hívni a többi taxist. Bezzeg, ha huszonéves kiscsajjal van gondja, rögtön riasztja a többi buzi taxist. Írtsák ki egymást!

Dr. Fotos 2016.08.28. 19:58:24

Es most miert nem mentek utcara tuntetni, hogy a sopredeket kotorjak ki magatok kozul, kedves "becsuletes taxisok"? Olyanok vagytok mint a vasarnapi CBA.

Szarazinda 2016.08.28. 20:00:11

Na a taxis az, akit nem tudok sajnalni. Nekik minden jar, nekik nem kell verseny, nekik garantalt fuvardij kell, buszsav, bkk integracio. Csak egy dolog nem: garantalt szolgaltatasi szinvonal. Hogy adott helyen, adott napon, adott napszakban, adott legyen a kiallasi ido. Hogy, ha szilveszter ejjel mondjuk 50 perc is az, de az legyen garantalva. Anyatok p*csajat. Es akkor meg megy a nyalas ferdites a "kepzett" soforokrol meg biztositasrol, meg az osszes a "fogyasztonak is ugyanez az erdeke" baromsagrol. Mint a patikusok, azok is osztottak, hogy milyen fontos is a fogyasztonak az o szaktanacsuk az algoflex forte hasznalatarol, nehogy benzinkuton is lehessen venni, mint szinte mindenhol felazsian kivul. Szoval taxisok, patikusok, gazdalkodok, esatobbi, dolgozzatok meg a penzetekert, az nem jar a ket szep szemetekert. Akkor se ha nemzetiszinu mazzal ontitek le, mert valojaban akkor is csak sajat honfitarsaitokat lopjatok meg.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.28. 20:08:33

@nemeza: A Google nem támogatja az Ubert, hanem több száz cégben van befektetésük, ezekből is óriási nyereségük van.

@Dr. Fotos: Nekem van egy olyan érzésem, hogy a drogterjesztő taxis letartóztatása miatt kapott egy kis fejmosást az érintett rendőr, hiszen az ilyen maffiában tuti vannak mostani vagy ex-rendőrök is...

@farki: Ilyen szabály van máshol is vagy csak a taxismaffiánál van, akik a drosztokat osztogatják a hiénáknak és drogterjesztőknek?

@Meridian74: Az ne zavarjon, hogy az Uber-nél nem munkavállalók a sofőrök, ugyanúgy, ahogy a taxisok is a saját cégükkel alvállalkozók a fuvarszervező cégeknél és nem munkavállalók.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.28. 20:16:24

A tüntetésekkel elértek a taxisok hogy soha többet, inkább sofőrszolgálat vagy akármi. Most meg hiába mosakodnak, a nagy részük csaló is. Egy részük meg bűnöző.

jjoey 2016.08.28. 20:21:23

Minden taxisnak alanyi jogon 6 havonta uj auto, minden allampolgar naponta 2 utra kotelezett taxival, aki nem teljesiti, 3 utnyi adot fizet. A taxiarazas persze szabadaras megint, de minimum 5 liter benzin/km a tarifa.
Sirnak a sutyerakok, bezzeg Ubert lehetett uldozni, megverni, a hiena ellen meg nehogy ma maguk lepjenek fel, de feltik a hirnevuket.
Nem is ertem miert nem uktem taxiban 20 eve Mo.-n, valahogy ez a gond mashol nem merul fel, legyen nyugat vagy kelet....

jjoey 2016.08.28. 20:26:36

@taxi546: tudta? new yorkban sargak a taxik. Az amerikaiak "hulyek". Tehat a new yorkiak utaljak a taxisokat.
Menj el orovshoz, hatha nem keso.

jjoey 2016.08.28. 20:29:29

@Meridian74: namost uber nem munkaltato, hanem kapcsolattarto, elszamolasi rendszert uzemeltet. Nagy difi. Hameg ennyire a szived ugya amit irsz, gondolom sose vasarolsz tecsoban, meg aldiban, hanem a sarki boltban, tripla aron, mertugye aki 6 tonna dinnyet vesz, nyilvan olcsobban kapja es arulja, mint aki 8 kilot....

ember100 2016.08.28. 20:48:11

Helló !

Nem ér telek tikteket :)
Pár példa az utóbbi időből :
1. Van a környéken egy aki nyáron nagy lyukú neccpólóban fuvaroz és cigizik :)
2. Láttam hogy az egyikük a 280 -sa szám elé húzott egy 1 est és még csak baja sem lett sem NAV sem rendőrség sem BKK EZ ÍGY JÓ :) elvégre ők az országutak kirájai :)
3. Volt aki 20-25.000 ért akart elvinni egy túristát hajógyári sziget-margitsziget ja és egy kicsit meg is ütögette :)
4. Lobbiztak hogy egységes tarifa kinézet stb . legyen , meg is lett mát többbször is utaztam ugyanazon az útvonalom és MINDÍG fillérre ugyanannyit fizettem és MINDÍG adtak számlát is .
A taxisok MIND becsületes magyar állampolgárok mind rendesen fizetnek adót
AKKOR MI velük a bajotok ????? :)

Ha meg esetleg az általánisítással lenne a baj akkor gondolkozzatok el a minden cigány bűnöző stb meg minsen zsidő bankár stb. minden migráns terrorista stb. szólamokon !!!!!

tiborc2008 2016.08.28. 21:54:04

Öntisztulás?
Ammegmicsoda?
Egy vállalkozó szól egy másiknak, hogy tisztuljon?
Az ellenőrzés és rendtartás állami feladat.
Ha ezt a feladatot valaki más megpróbálja magának vindikálni, önbíráskodik.
Ez az egész faszság duma csak arra jó, hogy a feladatai ellátását megtagadó államot mosdassa.
Hiénák léte az állam szégyene.
Pont.

zila5 2016.08.28. 22:14:19

@farki:
Szokás és szabály nem ugyanaz.
Szokásnak szokás, hogy az első kocsiba ül be az utas, de nem szabály.
Ha nem tetszik nekik, hogy te választasz, akkor hívsz a drosztra telón egy tetszés szerinti kocsit és beülsz abba.
A Barba Negra Trackből se kötelező Taxi 2000rel hazamenni csak azért, mert ők állnak ott csokorban.

igazi hős 2016.08.28. 22:22:01

A taxisok sokat látnak és ezt felhasználva alkalomadtán segítenek a rendőröknek, cserébe nem piszkálják őket olyan apróságok miatt, mint KRESZ vagy tisztességes szolgáltatás.
Néhány, az átlag taxisnál is nagyobb csirkefogó meg visszaél ezzel, és a piti lehúzásnál vagy kurváztatásnál nagyobb bulira használja a sárga autó jelentette védettséget. Öntisztulás, sírjak vagy nevessek?

Hülye aki elolvassa! 2016.08.28. 23:37:58

Bekaphatják a taxisok. Tetű, proli banda.

cukrosleves 2016.08.28. 23:50:36

@rnz: talán egy taxicsendőrséget szeretnél látni, akik gumibottal masíroznak a Király utcában? Vagy mégis hogyan kéne megtisztítani a szakmát, ha már a bkk és a rendőrség tehetetlen?

cukrosleves 2016.08.28. 23:57:27

@farki: nincs ilyen szabály! Oda ülsz, ahova akarsz.

Meridian74 2016.08.29. 03:17:27

@jjoey: előbb olvassátok már el azt az indexes cikket... aztán írogassatok ilyen hülyeségeket egy szar céget védelmezően.

taxi546 2016.08.29. 05:55:54

@jjoey: Sőt! A magyarok útálják a New Yorki taxisokat is. (meg a migránsokat, a cigányokat, a zsidókat, a rendőrt, a bkv ellenőrt, a közterület felügyelőt, stb.stb).

rnz 2016.08.29. 06:08:01

@cukrosleves: Dehogy tehetetlen, csak akarni kellene. Csak mint írtam, ez baromira nem érdeke senkinek, mert mindenki sáros.

Lucifer Morningstar 2016.08.29. 07:40:16

Bezúzni az összes taxit. Vissza az UBER-t.

Az agyhalottaknak az való. tetszik ez a nagy egyetértés ahogy a sok negatív IQ-s csökevény szidja a taxisokat.
Kofától kaptál már számlát? Én úgy 20 évre visszamenőleg nézve egy darabot sem.
Pedig teljesen reális, hogy az utolsó eladott répa után azonnal rohan a postára, hogy befizesse az aznapi ÁFÁT.

Agyhalott, agymosott primitív barmok vagytok, erre csak akkor jöttök majd rá, amikor már mindenki elfogyott akit pártutasításra gyűlölni lehet és ti jöttök a sorban.
Igazi kommunista országot építetek viktorkátoknak, hajrá, hajrá, hajrá.
Vagy inkább Urá, Urá, Urá, az jobban illik az eszméitekhez amit képviseltek.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.08.29. 08:51:08

brühühü, az összes taxis egy rohadék hiéna, leszarom a bőgésüket

((Adam)) 2016.08.29. 09:06:08

@Online Távmunkás: "Nekem van egy olyan érzésem, hogy a drogterjesztő taxis letartóztatása miatt kapott egy kis fejmosást az érintett rendőr, hiszen az ilyen maffiában tuti vannak mostani vagy ex-rendőrök is..."

Lehet hogy annyi történt hogy ez a taxis nem fizetett eleget a szervnek, ezért látványosan példát statuáltak vele, Látványos üldözés, elfogás, így már látható hogy ők nem csak trafizni vannak...

cukrosleves 2016.08.29. 10:07:01

@CharlieBrown: Fogalmad sincs mibe vauzol bele. Célzott ellenőrzést tartott a BKK. Taxinak látszó tárgyakat, 2km-ről kiszúrhatóan simlis taxisokat ellenőriztek, akik ott lebzseltek a sziget környékén, az ír balhé után. Nem az offical sziget taxit ellenőrizték. A közleményt meg elferdítve vette át a média. 82 csalóhiéna taxist tudtak kihalászni az 5000 ott pörgőből, amiből 58 dőlt meg. Így már mindjárt más az arány.

cukrosleves 2016.08.29. 10:14:13

@halaloszto: a szívós média érte ezt el, egy kis anyagi behatással. Van az a pénz az Ubernél, a fuvardíjak negyedét!!! nyúlta le adómentesen. Illetve nem, a sofőr fizette ki utána az áfát, vagy számítódott a katájába. Kész vicc! Taxitagdíjat legalább költségként lehet elszámolni, és kevesebb mint a fele. Ez lenne az innováció?! Nulla befektetéssel kaszálni? Nekem az az innováció, ha a gőzmozdony eltűnésével olcsóbb lesz dízelmozdonyon utazni!

halaloszto 2016.08.29. 11:21:40

@cukrosleves: szerinted az uber szervezett útlezárást? az uber nevében nyilatkoztak egybenyakúak? az uber verette meg az uberes sofőrt?

Treff Bubi 2016.08.29. 13:30:37

Amíg az állítólagosan többségben lévő, becsületes és minden szabályt betartó taxisok nem zárják le napokig a Bajcsy egyik sávját, és nem követelik nagy molinókon a bűnöző kollégák eltüntetését, addig semmi hitele nincs az ilyen nyilatkozatoknak.

bréniek 2016.08.29. 15:46:06

@cukrosleves: ez kurvagyenge mentegetőzés, ülj le, egyes...
Egyébként te egy ilyen sárga foskupacban ülve kommentelsz?
süti beállítások módosítása