2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Foci-fieszta Orbán nélkül

A kormány nem segített, megmozdult a „fészbuknépe”!

2016. augusztus 01. - Városi Kurir

varso2016.jpg

Alig két hete írtuk meg, hogy a nevelőotthonok fociválogatottja nem tud kijutni a speciálisan nekik szervezett világbajnokságra. Akkor a „fészbuknépe” szinte pillanatok alatt összefogott, és a civilek segítettek ott is, ahol a kormány egyébként folyamatosan páváskodik. A válogatott azóta már haza érkezett Varsóból, és a rengeteg nagyon fontos és jó élmény mellett, még a negyedik helyezést is elhozták. A csapat menedzserétől, a Hűvösvölgyi Gyermekotthon igazgatójától, Bozsó Róberttől kértünk beszámolót.  

Hányadik alkalommal vettek részt a Gyermekotthonok kispályás labdarugó világbajnokságán?

Ez volt a negyedik év, és ezzel a negyedik hellyel elértük az eddigi legjobb eredményünket.

Nagyon féltek, hogy nem tudnak kiutazni?

Bíztunk benne, hogy ahogy eddig még minden évben, most is megoldódik a probléma, de tény, hogy most először fordultunk a facebook használóihoz, aminek az eredménye hihetetlenül gyorsan jött. Nagyon köszönjük.

Hogy ment a foci?

 Nehéz csoportból hat mérkőzés után, amiből ötöt megnyertünk, egyben döntetlent játszottunk, jutottunk be a nyolcad döntőbe, ami elég pechesen alakult, de még így is elődöntősök lettünk, ám onnan kiestünk, és végül a 3-4 helyért játszottunk. Itt sem volt szerencsénk, mert a döntetlen után a hétméteres rúgásokban egyet elvétettünk, míg az ellenfél százszázalékosan teljesített.

Elkeseredésre még így sincs ok, hiszen harminc ország válogatottja közül a negyedik helyezést elérni, ez amiről, „a nagy magyar válogatott” csak ábrándozhat. Jövőre hol rendezik meg a tornát?

Ennek a bajnokságnak minden évben Varsó ad otthont. Jövőre is megyünk, bár sokkal, kisebb reményekkel, mert a gyerekek jelentős része idén „kiöregszik”, ezért egy egészen friss csapatunk lesz ott, elsősorban tapasztalatszerzés okán.  Akkor sajnos már nem lesz érvényes az idei szlogenünk, amit Rezsnyák Zoltán edzőnk - aki annak idején, mint játékos az NBI-t is megjárta és most egyetlen fillér tiszteltdíj nélkül, merő elkötelezettségből ingyen edzi a csapatot - mondott: „Nem kirándulni megyünk, hanem nyerni!”. Jövőre talán nem nyerni megyünk, de ez a túra akkor is sokkal több lesz egy egyszerű kirándulásnál.

Városi Kurir exkluzív

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr328928186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása