2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Követeljük-e a cenzúra bevezetését?

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

2019. április 06. - Városi Kurir

Cenzúrázza a Facebookot! Ezt javasolja Orbanisztán kormányának a Századvég Alapítvány Első pillantásra nagyon felháborító az ötlet, kiváltképp azok számára, akik ellenzéki média-szűkösség miatt már főleg ezt a közösségi oldalt használják információszerzésre, -cserére. Ámde…

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Rónai Sándor DK-szóvivő szerint, ha bevezetik az efféle cenzúrát, akkor „az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani”.

Ámde… Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye. Vegyük például azt: mi is történne, ha a cenzúra mindenkire, köztük a Fidesz legszutykosabb szájú megmondójára, az 5. számú tagkönyves „bádogos” bloggerére is vonatkozna. Aki legutóbb is egy „szokásos” gyöngyszemmel lepte meg az ő kedves publikumát.

(A régebbieket itt és most hadd ne elevenítsem fel részint terjedelmi, részint népegészségügyi ok miatt: nem szeretném, ha bárki stroke-ot, szívinfarktust, heveny idegrohamot, gyomorvérzést kapna a szinte minden napra kijutó, hasonló fröcsögései miatt).

Szóval tegyük fel, hogy kellő – csuklóból tán két napot is igénylő – törvénykezést követően a Nemzeti(?) Együttműködés(?) Kormánya(?) bevezetné Orbanisztánban a nyílt cenzúrát.
Nézzük csak meg közelebbről!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9814743135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2019.04.06. 16:37:59

Követeljük!
A cenzúra lényege, hogy minden vélemény, ami ellenkezik a miénkkel, az ne hangozzék el, le legyen tiltva.
Sokkal igazságosabb és szebb az élet, ha mások véleménye nem kap nyilvánosságot.
A saját demokráciánk előnye és léte, a szabad saját véleményem és akaratom.
Egy demokrácia létezik, az enyim.
Rajtam kívül mindenki kamuzik, nem ismeri a lényeget, és hülye.
süti beállítások módosítása