2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Orbán nem allergiás a fűre?

Ki lesz, aki valóban lehajol, és kitépi?

2016. augusztus 29. - Városi Kurir

hapci.jpg

Mi mással lehetne magyarázni azt a nemtörődömséget, közönyt, amivel mindannyiunk miniszterelnöke - akinek akkora a felhatalmazása, hogy az csak na! – fittyet hány a több, mint kétmillió alattvalója (?) mindennapjait megkeserítő parlagfű irtására, és ebben az idényben összesen 46,1 millió forintot szán a men-te-sí-tés-re. 

Az sem pontosan érthető, hogy szegény fák - ellentétben a fent nevezett gyommal -  mivel vívták ki a nagyember ellenszenvét - biztosan ballib nézeteik tehették őket páriává, amit a kérgükről lehet leolvasni - mivel ezt a növényfélét írtózatos energiával írtatja országszerte. Mondhatnánk, hogy zöld - zöld, de azért mecsoda különbség!

Biztosan sokan emlékeznek még, 2009-ben, az akkor regnáló kormány lehetővé tette, hogy adóforintjaink 1 %-val e sokunk életét megnehezítő növény irtását támogassuk. Az az is tény sajnos.hogy az új, sorjában II. Orbán-kormény az így összegyűlt 1,1 milliárd forintnyi közpénzt, amit 177 000 ember adott össze, más célokra látta jónak felhasználni. Volt közte minden, mi szemnek és szájnak…: terepjáró, számítógép, cipőtisztító gép, benzinpénz, irodaszerek, és még sorolhatnám. Miután a parlagfű-gate napvilágot látott, a regnálók visszacsoportosítottak az 1.1milliárdból 642 milliócskát – mi az nekik, ha muszáj? – amiből 546 millió civilszervezetek kasszájába került, akik közül szégyen ide, szégyen oda, volt olyan is amely csupán 1 napot dolgozott a azt is a Sziget Fesztiválon történt parlagfű-ügyi észosztzással töltötte. .

 eheti_parlagfu.jpg

Mára már magyarázkodásra, az adatok utólagos cicomázására sem fordít energiát a 2 millió ember mindennapjait megkeserítő felső vezetés, egyszerűen közlik, hogy ennyi jut! Indoklásul persze felsejlik némi Uniózás is, mondván, ők nem adnak erre pénzt, nekik nem vagytok fontosak!

 parlagfuirtas-crop.jpg

images-crop.jpgOláh Lajos, a DK ezügyi szakpolitikusa szerint az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, már megint egy törvény, amit maguk hoztak, és maguk szegnek,  a kormány pedig még  arról sem hajlandó törvényt hozni, hogy parlagfűvel fertőzött területek után ne járjon földalapú támogatás. Részéről ez a lépés persze komilfó, hiszen jó sokan vannak közöttük az érintett földbirtokosok, akik nem szeretnének plusz költséget csakazért, mert néhányan tüsszögnek.

Hogy is mondta Jézus?

"Sokan vannak az elhívatottak, de kevesen a választottak."

Az általunk megszólaltatott érintettek egybehangzó véleménye:

„hapci,….psz…..orrfújás,…..és újra hapci….”

Minden ürömben van azonban öröm is, a leleményes túlélnipróbálók létrehoztak egy új divatcikket, melyet  a régi operettsláger "Új műsorhoz, új férfi kell.." után szabadon így reklámozhatnánk:

szajm1-crop_1.jpg

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9911659570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.30. 11:53:57

Nézzük a főnököd mit mondott 2006-ban a hasonló kritikára:
index.hu/belfold/parlam060717/
Áder János, a Fidesz tavalyi frakcióvezetője. Drámai hangú felszólalásában (úgy kezdte: Virágzik a parlagfű) az allergiások védelmében veszi célkeresztje górcsöve alá a kormányzatot. A második Gyurcsány-kormány nem ad elég pénzt a parlagfűirtásra, miközben egyre több az allergiás, akiknek a gyógyszerére, betegállományára milliárdokat költ a kormány. "Mire számíthatnak az allergiások idén?" - kérdezi a csornai Charles Bronson.

.-----------------.

Áder méltó ellenfelet kap. Személyesen Gyurcsány Ferenc válaszol neki. Ő elmondja, hogy a föld- és telektulajdonosok kötelessége az irtás, akiket ők megbüntetnek, ha nem kaszálnak, sőt le is kaszálják helyettük. Úgyhogy irtják ők a füvet rendesen. Gyurcsány véletlenül vadkendert említ parlagfű helyett.

nem várt fordulat 2016.08.30. 12:50:32

@Ballib cenzúrázók réme 18: Nem unod még az állandó visszamutogatást?

Ezerszer feltettük már neked a kérdést. Azért, mert az előzők bénák voltak, ez mentesíti a jelenlegieket is a felelősségvállalás alól? Na ugye. Uncsi már az elmúlt nyolc év az elmúlt 6 év távlatából.

Nagyorrú Barbi 2016.08.30. 13:28:21

Minden hibás és rossz, amit Orbán tesz, vagy nem tesz. DEGENERÁLT ellenzék!

SiKom 2016.08.30. 14:03:26

Tobb, mint 100 ezer kozmunkas van, es 100 ezer emberrel nem lehet ezt a problemat megoldani???

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.30. 14:17:34

@nem várt fordulat:

Nem tudom feltünt-e de a posztoló 2009-es törvényre mutogat vissza, holott akik ezt hozták azok 7 éven keresztül jóval kevesebbet áldoztak parlagfőirtásra, mint ma a kormány.

Azaz a poszt, az írás az, mely hazug módon mutogat vissza.
Ezért kell leleplezni Gyurcsány seggnyalóit, és szembesíteni kiskedvencük valódi mondataival őket.

-----

Egyrészt ez. Másrészt meg valakire szavazni csak kell. És nem árt tisztában lenni azzal, hogy a ballib elkúrók se különbek ebben sem.

Téged miért zavar, hogy valaki emlékezik a viselt dogaikra ?

nem várt fordulat 2016.08.30. 14:19:24

@Ballib cenzúrázók réme 18: Nem zavar, de nem mentesíti a mostani kormány trehányságát ebben az ügyben, ráadásul SiKom is jól látha.

Gabor Jeges 2016.08.30. 15:15:55

@Ballib cenzúrázók réme 18:
És akkor mi van, ha a korábbiak sem áldoztak eleget a parlagfűírásra? Akkor már a Dunába lövöd, aki cikket ír arról, hogy ezredrészére esett vissza az írtásra szánt pénz? Akkor már le is gyurcsánybérencezed a cikk íróját? Micsoda bátor ember, aki hatalmon lévők ostobaságait is képes megvédeni. Semmi mást nem csinálsz, csak véded a hülyeséget is. Védd azt, amit jól csinálnak, ne mindent. Akkor elhiszem, hogy van saját véleményed.

Gabor Jeges 2016.08.30. 15:20:32

@Nagyorrú Barbi:
Nem minden, de ez igen.
A jobbillibek szerint viszont minden jó, amit ez a kormány csinál. Egyszer az egyiket tömi pénzzel, de amikor az legacizi, akkor attól elveszi és a másikat kezdi tömni, meg a rokonokat, haverokat. DEGENERÁLT szemellenzősök.

Michael Phelps (törölt) 2016.08.30. 16:09:35

Faszorrú Barbi
süti beállítások módosítása