2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Fonódó villamos: Összhangzattan elégtelen

Hurrrrrrrrrrrrrrrá, nyaralunk!!!!!!!!!

2016. június 16. - Városi Kurir

hid.png

Alig néhány hete, hogy nagy csinnadrattával átadták Buda – sokak által vitatott - fonódó villamos rendszerét. Akik elszenvedték az építkezést felsóhajtottak és abban bíztak, most jön végre egy kis nyugalom a Duna jobb partján. Tévedtek.

A nyári hónapokra a főváros minden előkészítés, hírverés nélkül, egyik napról a másikra lezárta a Dél Budára vezető legfőbb útvonalat, a Gellért tértől kifelé végig a Bartók Béla úton. Az indok mi is lenne más, mint a fonódó villamoshoz kapcsolódó megálló felújítások.  Tarlós uramék tehát már megint átadtak valamit, ami nincs még befejezve. Úgy látszik a főváros mai urai is az egykori Samsula György Közlekedési, Hírközlési és Vízgazdálkodási Miniszter (van-e ki e névre még ma is emlékszik?) emlőin nevelkedtek, ő volt az, aki az MDF kormány idején, a választások közeledtét érezve szinte méterenként adott át autópályát, persze kellően ünnepélyes keretek között. Őt utánozza most már nem csak „pártunk és kormányunk”, de a főváros vezetése is, hiszen amikor eszébe jut, átad  valamit, nem törődve azzal, hogy készen van-é a objektum.

Most azonban minden eddigi szakszerűtlen felelőtlenségen túl dobott Budapest vezetése nemcsak a Gellért tértől kifelé zárta le a forgalom elől egész nyárra az utat, hanem für alle felle, hozzácsapta a nem régen felújított Szabadság hidat is, hiszen ki venné észre – gondolták - egy híd hiányát a nyárban.

Gy. Német Erzsébet, a Demokratikus koalíció talán legprobléma-érzékenyebb politikusa, aki egyben a fővárosi közgyűlésnek is tagja, utána kérdezett a miértnek:

Azt sikerült kiderítenem, hogy azért vették ki a forgalomból a nagyon fontos hidat, mert egy rövid szakaszon, a budai felhajtónál a kanyarban síncsere szükséges, de, hogy erre az alig tíznapos munkára mikor kerül sor, és utána gyorsan visszakapjuk-e hidat, ki tudja?

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr18815094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása