2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Szabadság, egyenlőség, testvériség, avagy Orbán, és a tömjénfüst

2019. április 06. - Városi Kurir

Mondják, irtózik, mint ördög a tömjénfüsttől. Így van Orbán mindazzal, ami Macront, illetve az egész francia gondolkodást jellemzi. „Liberté, Égalité, Fraternité!„ /Szabadság, egyenlőség, testvériség!”/ a Francia Köztársaság alkotmányának 2. pontjában szereplő mottó ez, amely a Nagy Francia Forradalom “Liberté, égalité, fraternité, ou la mort! („Szabadság, egyenlőség, testvériség, vagy halál!) jelmondatából lett átvéve az 1789-ben kiadott Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatába.


Ez utóbbi minden modern alkotmány alapja lett

A liberalizmus a szabadság elvűséget jelenti.Mindent szabad, ami nem árt mások jogainak, mondta a francia. Szabad polgár, citoyen lett, aki nem függ fáraótól, királytól, nemestől, vagy
pszichopata miniszterelnöktől. Ez éppen ellentéte annak, amit Orbán akar, művel. Ezért hirdette meg az illiberális államot.

Ha a magyarok nagy része nem lenne hibbant, vagy seggnyaló, ekkor meg kellett volna szólalnia a fejükben a vészcsengőnek. De ez nem történt meg. Mert nincs vészcsengő, csak kussolásra szocializált szolga. Nem kell nekünk szabadság, mondta a Főmérnök.

Egyébként is, mostantól ő mondja meg, mit szabad, és innentől kezdve ez zsarnokság. Ha kinyitod a szád, repülsz az állásodból. Ha csak lájkolsz a facebookon, véged van, mert Rogán vezetésével létrehoztak egy szervezetet, amely mindenkit figyel, és ezt nyilvánosan el is ismerték. Itt nem franciák élnek, csak csupa “56-os hős” magyar, aki már a korbács látványától is megdermed, nem szól. Eszébe se jut a “vagy halál” kijelentés, egy langyos sör többet jelent neki, mint a Szabadság!

De nehogy azt hidd, Orbán tette ilyenné ezt a népet

Nem. Orbán a magyar nép terméke, és ez a legnagyobb tragédia… Az egyenlőség szintén ellentéte mindannak, ami a Főmérnök akar. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ha a természetes adottságainál fogva nem is lehet mindenki egyenlő, de jogaiban, elvi lehetőségeiben legyen az! Na erre mondta Orbán, hogy majd ő megteremti az új nemzeti középosztályt. Ami azt jelenti, hogy a valóságos, és teljesítményre képes magyar középosztály lesüllyed, vagy külföldre menekül. Ő pedig megteremti a hozzá hű milliárdosok, és hűbéri láncuk szövetségét.

Ez nem igazi középosztály, hanem seggnyaló, de nagyon jól élő réteg, akiknek már az unokái is igen jól fognak élni akkor is, ha az általános iskolát se képesek elvégezni. A lopott közpénzből kibélelte őket. De mindez csak addig van, amíg érvényesül a führer princip, a vezérelv. Aki megszegi, az a haláltól is retteghet, ahogy Simicska félt a plutonium mérgezéstől.

Ugyanis a dezertőrökre jelképes, és valóságos halál is várhat…

Nincs tehát egyenlőség, mert az ez esélyek, és a törvény előtti egyenlőséget is jelenti. De ők a törvények felett állnak, annyit lopnak, amennyit nem szégyellnek, mert megvédik őket a rendőreik, ügyészeik ,és bíróik. A kicsi polgár házát pedig százezer forint adóhiányért elárvereztetik ezek a mocskok, aki a mi adónkon zsírosodnak! A testvériséget szándékosan öli a rendszer az emberekből. Ha ugyanis minden ember testvér, akkor szeretik egymást, akkor szolidárisak, vagyis összefognak a zsarnok ellen.

Na, ezért nem kell Orbánnak a testvériség. Szakszervezetet szakszervezet ellen, foglalkozási csoportot a másik foglalkozás ellen, tanárt a diák ellen, párttagot pártja ellen stb. uszít, megvesz az oszd meg, és uralkodj elv alapján. Mert így nem fognak egységesen fellépni ellene. Nem hörgött a nép, mikor a rokkantnyugdíjakat elvették törvénytelenül, akkor sem, mikor a devizahitelseket ba...k ki az utcára a házukból.

Pedig mindenki sorra kerül, aki Orbán, és bandája gyarapodását zavarja, mert a lényeg a pénz

Az ő vagyonuk. Erről szól minden. Az egész államszervezet. De testvéreim, azért még nem veszett el minden! Vannak még köztünk, akik hisznek az emberiség ezen legszebb mondatában. Mondjuk, kiáltsuk, dadogjuk az igazságot, mert mást úgysem bír el a lelkünk, a hallgatást semmiképpen! Egy zsarnok se maradt örökké! Menjetek és terjesszétek: Szabadság, egyenlőség, testvériség!

drMáriás rájött a legújabb migráns-trükkre!

Orbán megnyalná minden ujját.....

Városi Kurír már többször írt arról, hogy  drMáriás évek óta fest közéleti témájú képeket, amelyeken politikusok, történelmi személyiségek, diktátorok és celebek jelennek meg általában groteszk helyzetekben és sokszor ismert festők (pl. Matisse, Malevics, Picasso) stílusában. Most azonban új oldaláról mutatkozik be: rájött, hogy mi a migrások legújabb trükkje, kifejezetten magyarra hangolva.

A megvilágosulás

A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik, jóllehet a figurák célja új arcukkal észrevétlenül a hazánkba bejutni, majd ott Nógrádi Györgyöt határtalan rajongásukkal kompromittálni, s örökre a vendégségében maradni.

A mű, ami mindezt igazolja "Nógrádi György Matisse műtermében" címet kapta (80 x 100 cm, akril vásznon, 2019)

Követeljük-e a cenzúra bevezetését?

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Cenzúrázza a Facebookot! Ezt javasolja Orbanisztán kormányának a Századvég Alapítvány Első pillantásra nagyon felháborító az ötlet, kiváltképp azok számára, akik ellenzéki média-szűkösség miatt már főleg ezt a közösségi oldalt használják információszerzésre, -cserére. Ámde…

Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye

Rónai Sándor DK-szóvivő szerint, ha bevezetik az efféle cenzúrát, akkor „az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani”.

Ámde… Talán lenne a szólásszabadságot nyíltan korlátozó gyalázatnak is némi előnye. Vegyük például azt: mi is történne, ha a cenzúra mindenkire, köztük a Fidesz legszutykosabb szájú megmondójára, az 5. számú tagkönyves „bádogos” bloggerére is vonatkozna. Aki legutóbb is egy „szokásos” gyöngyszemmel lepte meg az ő kedves publikumát.

(A régebbieket itt és most hadd ne elevenítsem fel részint terjedelmi, részint népegészségügyi ok miatt: nem szeretném, ha bárki stroke-ot, szívinfarktust, heveny idegrohamot, gyomorvérzést kapna a szinte minden napra kijutó, hasonló fröcsögései miatt).

Szóval tegyük fel, hogy kellő – csuklóból tán két napot is igénylő – törvénykezést követően a Nemzeti(?) Együttműködés(?) Kormánya(?) bevezetné Orbanisztánban a nyílt cenzúrát.
Nézzük csak meg közelebbről!

Orbán „kereszténysége”

Mikor jön el az idő, hogy a nyilvánvalóan sátáni uszító aljassággal végre szembeforduljanak a keresztény egyházak?

Nem tudok mást mondani: pokoli. Hétpontos akcióterve hadüzenet az EU-nak, mert ki akarja forgatni minden értékéből; hadüzenet a Néppártnak, Manfred Webernek, mert „új vezetőket” akar látni, akik a migrációról és a kereszténységről hozzá hasonlóan gondolkodnak; folytatja a sorosozó zsidózást is. Továbbra is úgy tesz, mintha a migráción kívül más gondja nem volna az EU-nak, s mintha e gond állandóan súlyosbodna. A migráció megállítása számára egyenlő a maga sajátos „kereszténységének megvédésével”.

Mindennek egyszerűen semmi köze sincs Európához, az Európai Unió valóságához

Borzasztóan undorító a folyamatos, képmutató hivatkozás a kereszténységre. Rendkívül erős e hivatkozásban a felvilágosodás örökségének elutasítása, a görög-római kultúra tradícióinak szinte teljes elhallgatása. Azt mondhatom, undorítóan középkorias bűze van mindannak, amit összehablatyolnak. És különösen undorító, hogy ez a kereszténykedés, ez a nemzetikereszténykedés ugyanolyan eszköz csupán – legalábbis a Keresztapa és némely alvezérei számára -, mint például a zsidózás, cigányozás, a homofób uszítás.

Ennek az antikultúrának, ennek a barbárságnak nem lehet helye Európában!

Magam vallási szempontból teljesen közömbös vagyok; nem gondolom, hogy bármely valláshoz, egyházhoz tartozás bárkinek is valamilyen erkölcsi fölényt adhatna. De az, ahogy Orbánék a kereszténységre hivatkoznak, az aljasság alja: üzérkedés mások őszinte hitével. Ahogy üzérkednek a hazaszeretettel és a családdal is.

Újra meg újra fölvetődik bennem a kérdés: meddig tűrhetik, vagy inkább meddig élvezhetik mindezt a keresztény/keresztyén egyházak, különösen a „történelmiek”? Mikor jön  el az idő, hogy a nyilvánvalóan sátáni (=pokolian aljas), uszító aljassággal végre szembeforduljanak?

A kérdés másképp is fölvethető. Vajon hagyja-e a magyar társadalom, hogy ez a banda Európa perifériájára vagy azon is kívülre vigye az országot? Hogy visszavigye a horthysta keresztény kurzusba vagy akár a középkorba?

Tiborczné O. Ráhel újabb blamája, most Münchenben

Hiába a Dior táska és a Louboutin lábbeli, ha akin van, nem viseli, hanem hordja!

Biztosan Önök is találkoztak már emberekkel, akik bármit magukra aggathattak az újonnan szerzett pénzükért megvéve, úgy állt rajtuk, mint – előre is bocsánat – tehénen a gatya. Viszont vannak, akik a turiból beszerzett cuccban is olyan elegánsak, hogy ha belépnek valahová, rájuk szegeződik az összes tekintet. Az elegancia, “gyerekszoba”, tartás – hívjuk bárminek – nem kapható az “újgazdag-boltban”.

Tiborczné Orbán Ráhel, a “fogas”, amin a legdrágább cucc is otthonkává lógja magát

Azt beszélik, hogy nem Ő az első az Orbán-családban, aki nehezen birkózott – vagy talán mára sem sikerült neki, hiába a budai rezidencia a hatalmas ganggal, meg a sok külföldi röpködés – meg a nagyváros nehézségeivel. Amikor még demokrata volt és szobatársaival, akikkel egyívásúak voltak – és “vannak” – megérkeztek a fővárosba, nagy ámulattal nézték a 4-es, 6-os villamost és a többi pesti hívságot. Lehet, hogy ennek a levét isszuk, mi Budapestiek?

Jó, jó, tudom és, hogy arról senki sem tehet, hogy hová születik és milyen impulzusok érik, amíg felnőtté nem válik. Nincs is ezzel semmi baj, amíg van annyi önismerete az illetőnek, hogy kizárólag azt húz magára, amivel azonosulni tud. A miniszterelnök legnagyobbik kislánya ha az ég a földel összeér, akkor is bizonyítani akarja, hogy Ő bizony született “princi”, nem csak vásárolt a kutyabőr.

Mi is történt valójában?

Április 4-én mutatták be a híres német utazó társulat, a Krone Cirkusz Mandana című előadását, amelyet a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője, Vági Bence rendezett, és amit a következő időszakban több mint 200 alkalommal mutatnak be Európa-szerte. A müncheni premieren tűnt fel Tiborczné, – nem tudni, hogy lelkes érdeklődő, vagy a 4. legbefolyásosabb magyar csaj, esetleg, mint a honi turisztikáért felelős “fontosember” minőségében – amit a hvg.hu riportere szúrt ki.

Adalék, hogy értsük….

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán tavaly jelentette be, hogy a turizmus megreformálásához, az új pozitív országmárka kialakításához tanácsadókat kérte fel, többek között Orbán Ráhelt is. Az MTÜ akkor a Népszava kérdésére kiemelte, hogy több szakembert is bevontak az új stratégia kialakításába, Orbán Ráhel mellett például Vági Bencét. Azt is közölték, hogy a miniszterelnök lánya.

or-1.jpg

“szabadidejében segíti ötleteivel és javaslataival az ügynökség munkáját, amiért semmilyen ellenszolgáltatást nem kap, szerződéses viszonya az ügynökséggel nincs, pozícióval nem rendelkezik”.

Münchenben egy egymillió forint körül kapható Dior-táskával ment cirkuszba. A lábbelije pedig szintén nem a legolcsóbb darab: egy ezer dolláros Louboutin.

süti beállítások módosítása