2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Aki jó magyar, nem küldözget csomagot!

2017. november 10. - Városi Kurir

Nem kell ahhoz tágas és tekervényes agyi kapacitással rendelkezni, hogy az előrelátó országvezetés erre szakosodott emberei rájöjjenek, hogy november-decemberben megnő a csomagküldési kedv. Így volt ez az átkosban is, és a mostani átkosabban sem megy másként.

mp150_logo_fb.jpg

Miután mindenkit kiebrudalt a nemzeti kormány a magyar piacról, aki konkurenciája lehetne a Magyar Postának, egyeduralkodóként azt a pofátlanságot is meghúzhatja a cég, hogy a karácsonyi "adok-kapok" idejére limitálja a csomagfeladást. Nem elírás, a hivatalos oldalukon tették közzé, hogy visszavonásig egy-egy ügyfél maximum 5 db. pakkot adhat fel náluk szeretteinek. Mindezt a XXI. században, Európa közepén!

„November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.”

Nem indokolnak, bár nem nehéz kitalálni, a beharangozott rendkívül intenzív felkészülésük során sem sikerült munkaerőt a céghez csábítani, így maradt a még éhbérért itthon güriző alkalmazottak egyre csökkenő száma. Már látom, ahogy az adónkból finanszírozott kormány-lapok ezt is Soros nyakába varrják, megspékelve kicsit a ballibsi civilek ténykedésével.

Pedig nem erről lehet szó. Feltehetően inkább a kormánypolitika az, ami elriasztja az itthoni munkavállalástól már a nem túlképzett munkavállalókat is, – lássuk be, a csomagkézbesítéshez nem szükséges diploma – hiszen ugyanannyi keccsöléssel pár száz kilométerrel arrébb a többszörösét kereshetik meg úgy, hogy még meg is becsülik őket. Külhonban senki nem kér a jól végzett munka mellé pártlojalitást, nem nézik át a közösségi oldalát, nem vegzálják a nézetei miatt.

Ám a Magyar Posta – mint egyedüli állami cég – monopolhelyzetét kihasználva inkább azt üzeni a magyar polgároknak, hogy ne adjanak fel annyi csomagot és akkor ők is bírni fogják az iramot. Ezek után az sem kizárt, hogy lassan bedugulnak az üdvözlőlapküldés lehetőségei is, hiszen azt is ki kell szállítani és helyette azt javasolják majd, hogy inkább utazgasson, aki boldog ünnepet akar kívánni. Persze ne metróval, mert az ugye évekig nem alkalmas a megnövekedett forgalom szállítására. Sétálgassunk inkább egyet, az legalább egészséges és nem ró külön feladatot egyik kormánytagra sem. Van azoknak elég bajlódni valójuk magukkal!

Persze ez sem veri ki a biztosítékot az amúgy rém harcias magyarokban, kizárólag értünk dolgozó pártelitünk megtehet bármit! Mi ez ahhoz képest, ahogy egyik napról a másikra, szó nélkül bevettük, hogy csak megőrzés okán nyúlták le a magánnyugdíjpénztárakban gyűjtögetett pénzünket. Vagy ahhoz, hogy a napokban vetettek fel velünk – mert kétség ne legyen, az a mi személyes adósságunk – az oroszoktól sokmilliárdnyi kölcsönt egy olyan projektre, amire semmi szükségünk.

Egy szó, mint száz: ha idén több ismerősének akar csomagot küldeni akkor érdemes a család apraját-nagyját csatasorba állítani, hogy feladhassa a kívánt mennyiséget, vagy szabadságot kivéve napokon keresztül sorban állnia, hogy minden szerette megkapja időben, amit neki szánt.

Aki igazi hazafi, az persze méltányolja, hogy munkaerőhiánygazdaságban szenved az ország és népgazdasági érdekből nem küldözget össze-vissza mindenféle felesleges dolgot.

Vagy egyszerűen megelégelheti a múltszázadi balkáni állapotot és végre döntésre szánja el magát, ki-ki vérmérséklete szerint. Mondjuk elmegy tavasszal szavazni.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr1213230435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.11.10. 18:36:47

nem tudom mekkora az ellopott és fosztogatott csomagok aránya, de mi van ha ez csak elterelő vagyonvédelmi intézkedés, tisztára a lakosság érdekébem?, mert már olyan fejlett a magyar posta hogy túlteljesíti a nyugati világ postáit, és nálunk már meg sem érkezik a csomag, amivel aztán igazán nagy környezetvédelem meg hasonlók valósulnak meg., legfőképp vagyontranszfer

Szóval szerintem ne dőljetek be, a csomagot továbbra is adjátok fel, benne egy üdvözlő kártyával hogy "Kedves postás bácsi, boldog karácsonyt",

_Ske_ 2017.11.10. 20:24:06

Bocs, de kicsit le vagy maradva. A kizárólag nem szerződéses ügyfeleket érinti az itt azt jelenti, hogy azokat a vállalkozókat, akik ilyenkor a futárszolgálatok mellett a postát is igénybe veszik, de nincs szerződésük a postával. MAGÁNSZEMÉLYEKET NEM ÉRINT!

SH4RK 2017.11.10. 20:37:44

@_Ske_: Máris jobb. Akkor pedig az össze webáruház inkább kössön szerződést más futárszolgálatokkal, vagy a Postával.

_Ske_ 2017.11.10. 20:40:52

@SH4RK: Arra akartam célozni, hogy torzít a cikk. Nem vonatkozik arra, ha te, mint cápa csomagot akarsz küldeni a gyerekednek.

KUHULIN 2017.11.10. 20:42:50

Kedves Anna!
Az is egy jó megoldás, ha elmegy postásnak. Ott mondjuk dolgozni kell, nem olyan, mint blogolni...

brlv24 2017.11.10. 21:00:02

Nem tudom, hogy ez kit érint, mert aki rendszeresen ad fel csomagot (havi 1-2 alkalommal), annak úgy is van szerződése MPL-lel.
Aki meg nem ad fel rendszeresen csomagot, az meg nem fog naponta 5 darabnál többet feladni. Magánszemélyként biztos nem.

Nick a banya 2017.11.10. 21:23:15

@_Ske_: most véded a postát?!? Amúgy de, érinti, csak max. a fogadó oldalon...

A poszt nagyon jó, postát beszántani, helyét sóval behinteni

halaloszto 2017.11.10. 21:25:11

@_Ske_: lehet hogy nem vonatkozik, de a postánál olyan agyatlan barmok intéznek mindent, hogy pl ezt sem tudták elsőre meg másodikra sem egyértelműen leírni.

Nick a banya 2017.11.10. 21:26:46

@KUHULIN: mennyi ma egy elsőbbségi levél? Mert pl. Svájcban 1 Frank, ~ 270 Ft, és MÁSNAPRA TUTI ott van. A postán 5-6 ablak nyitva, ha van csomagom, levelem és csekkem is, EGYSZER állok sorba, és mindtől megszabadulok. Ez szolgáltatás.

halaloszto 2017.11.10. 21:26:53

szerintem lassan itt az ideje a jegyrendszer bevezetésének. ha nincs elég postai kapacitás, hát nincs. de úgy igazságos, ha azt a keveset egyelően osztjuk szét. erre való a jegyrendszer.

Nick a banya 2017.11.10. 21:29:03

@Nick a banya: ja, ez az alapdíja az A-postnak, nincs rajta extra elsőbbség... az A 1 Frankert 1-2 munkanap, a B (lassabb) 2-3. Ja, és szombaton is van levél és csomag is.

Helló Leó! 2017.11.10. 22:28:57

Ez csodálatos!

A posta vezérigazgatója azonnal monnyon le! Ha egy cég az első számú feladatát nem tudja ellátni, miért nem menesztik azonnali hatállyal a vezetőjét?
Bezzeg csokit, könyvet, sorsjegyet, biztosítást tudnak árulni, arra van kapacitás. Csomagot kivinni (ami az első számú feladat) arra nincs. Bravó!

A posta szóvivője, aki elsőre nem képes egyértelműen leírni, kik adhatnak fel korlátozott darabszámú csomagot és kik nem, szintén azonnali hatállyal monnyon le!
süti beállítások módosítása