2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Balogh Zoltán: Farkas Flórián az első cigány vezető, akivel érdemben lehet együttműködni

Szigorúan titkosítva, zárt körben tartotta a Farkas Flórián vezette Fidesz szatellit roma szervezet, a Lungo Drom kongresszusát Szolnokon.

2017. október 29. - Városi Kurir

Farkas, akinek a nevéhez az elmúlt években igencsak kétesnek mondható ügyek köthetők, diadalmas hadvezérként érkezett a helyszínre. Ahogyan tartójától már megszokhattuk, a sajtó képviselőivel szóba sem állt, nem méltóztatta saját szájából a nyilvánosságot tájékoztatni. 

frisshirek.jpg

Volt is mitől tartania, hiszen máig nem tudjuk, mi történt a Híd a munka világába projekt környékén, hova tűntek el a roma felzárkóztatást szolgáló milliárdok. A több mint két éve folyó nyomozás szép lassan csordogál, mondván az idő majd mindent megold. Kínos kérdéseket a Fidesz urai nem szeretik, mi köze van az embereknek ahhoz, mire költötték el az adóforintjaikat. Farkas Flóriánt láthatóan védi a hatalom, Orbán menlevelet adott a számára az igazságszolgáltatás elől. Ezért lehet ilyen magabiztos, mosolygós, tisztában van azzal. hogy büntetlenséget élvez mindaddig, míg a romák - megvett?--szavazatait szállítja a Fidesznek.

Az MTI tudósítása szerint a kormányt képviselő Balogh Zoltán Szolnokon kijelentette:

"Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára - köztük a cigányok is -, előre tud lépni."

 A miniszter átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszönetét és gratulációját a szervezetnek. 


Balog Zoltán hangsúlyozta: partnernek, egyenrangú félnek kell tekinteni a cigányságot, és hibás az a politika, amely tettesként vagy áldozatként tekint a romákra. Kirekesztés helyett összetartozásra, politikai felelőtlenség helyett felelősségre "egymásért és saját magunkért", megosztottság helyett együttműködésre van szükség - fogalmazott.

A fentiekre az emberminiszter még rá is tett egy lapáttal.

Balogh szerint Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

De még ezt is tudta fokozni a miniszter mikor elmondta: szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert "tiszta kézzel lehet csak részt venni" a roma politikában. Hangsúlyozta: akit viszont alaptalanul vádolnak, azt megvédik.    Az eddigi eredmények között említette a Nő az esély programot, amelyben 500 roma nőnek sikerült munkát szerezni, a következő ilyen programban újabb 500-nak. Balog Zoltán szerint sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt, a problémák sokkal kisebbek.

A Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke folytatta a sikerek felsorolását. Elmondta, a kormány elkötelezte magát és óriási erőfeszítéseket tesz 2010 óta a hátrányos helyzetűek, különösen a hazai cigányság felzárkózása érdekében. Sikerült elérni azt is, hogy a romaügy európai üggyé váljon.   

Eredmény, hogy mérséklődött a mélyszegénységben élők száma, a közfoglalkoztatásnak köszönhetően több százezer cigány ember kapott munkát, minden rászoruló gyermek meleg ételt kap az iskolákban és a korai iskolaelhagyók száma is jelentősen csökkent - sorolta.    Szólt arról, hogy a Lungo Drom - "Magyarország legnagyobb cigány családja" - ma is több mandátummal rendelkezik, mint az összes parlamenti ellenzéki párt együtt.    A Fidesz az egyetlen párt, amely felvállalta a cigányság ügyét - mondta, hozzátéve: céljaik a cigányság és a polgári erők összefogásával valósíthatók meg.

A rendezvényen együttműködési nyilatkozatot írt alá a minisztérium nevében Balog Zoltán és Farkas Flórián. A dokumentum  tartalmazza a munkában, tanulásban, a kultúrában, a lakhatásban, az egészségügyi ellátásban sikeres programok folytatását.

A Fidesz 2010-es kormányzása óta a sokadik együttműködési megállapodást kötik a romák helyzetének a javítására. Az ablakon kidobott milliárdokból egyetlen új munkahely sem jött létre, a milliárdok eltűntek, mint szürke szamár a ködben.

 A szombaton megjelent Magyar Nemzetnek egy szolnoki, középkorú, három gyermeket nevelő roma asszony panaszkodva mondta:

"A temetőnek nevelem a gyerekem." 

Állítása szerint már kétszer igényelt szociális bérlakást a szolnoki önkormányzattól, de elutasították. Miniszter Flóriról a szolnoki cigánysor egyik  lakója elmondta:

" Velünk nem foglalkozik, amióta milliárdokat szerzett,barátai csak a parlamentben vannak".

Egy másik roma szerint : 

"Lungo Drom? Az már megszűnt!" 

Orbánt és Farkast a romák életkörülményei hidegen hagyják. Ahogyan közelednek a választások egyre több kirakat-eseményre kerül sor, ahol a szolnoki rendezvényhez hasonlóan a csillagos eget is lehazudják majd kormánypárti politikusok. Szükség van a cigányság voksaira, ezért semmi sem drága. Utána: van még hely az árkokban.

bl

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr9113114520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Revolutionist 2017.10.29. 22:59:21

Egy hazaáruló rablógyilkos gengszterkormány egyik udvari bolond cselédje szokás szerint a szokásos eszetlen baromságokat zagyválta össze és nagyjából, mint általában fogalma nincs miről beszél, olyan mint Frank Drabin hadnagy, aki mindig a dolgok kellős közepén csetlik-botlik abszolút nincs képben, fingja nincs mi van, valahogy megússza az egészet, de a végén megdicsérik és ő erre nagyon büszke is méltán, hiszen megoldotta az ügyet ugye... Nem mellesleg sikerült egy rasszista kirekesztő soviniszta gyomorforgató idióta szöveggel, megdicsérni egy romát cigánygyűlölő felhangú dícsérettel, úgy hogy az a roma pont telibeszarja mit beszélnek neki, meg róla és kik, csak egy számít neki, hogy virítsák a lóvét... ez az igazi "magyar" vircsaft, amikor a hazaáruló rablógyilkos bűnöző maffiakormány a cigánymaffiával (bár lehet hogy inkább ez dícséret erre nyomorúságos pitiáner szarossegű büdöscigány putris kastás kóteres tolvaj szarházi anyabaszó trógerre) egymás faszát szopva osztják egymásnak a magyar nép pénzét, táncolnak a magyar nép koncain és még elég idióta barmok is ahhoz, hogy elhiggyék még azt is magukról hogy ők jó arcok, és így minden rendjén van... komolyan én már jó pár éve naponta imádkozom az Istenhez egy üstökösért vagy atombombáért, hogy az univerzum létező legalja leundorítóbb legszánalmasabb patkányfészkét, ezt az elbaszott országot hamuvá porrá zúzza... ez az egyetlen jó végkifejlet lehetséges...

Cinkes 2017.10.30. 11:38:55

lehet a többi is jobban viselkedett volna ha ennyire hagyják lopni és el is sikálják az ügyeit...

high up! 2017.10.30. 11:39:52

Az álkeresztény ex-esztergályos Balog az egyik legnagyobb szarcsimbók Orbaneszku segglyukában. Olyan mint a csepeli Rezsiszilárd. Ezek, a proli sorsból kimelt és hatalmat kapott seggnyalók a legvérmesebb rendszerhű fajzat, akik a végső leheletükig kitartanak a gazdi mellett, ezt már az 50-es évek Rákosi országában volt szerencséje a népnek megélni.

FOLYTASSUK!

Sir Galahad 2017.10.30. 11:47:53

A jó kérdés az, hogy ha ez mind így van, akkor a cigányok miért választják meg a maguk képviseletére ezt az embert? Hogy van ez?

vackor1 2017.10.30. 11:48:28

A tényeket minden normális ember látja, ismeri, tudja - mondom normális, nem a rögtön megjelenőkre gondolok.. - . :))
Csak egy észrevétel - mert a cikkhez érdemben nem nagyon kell - az nem tűnt fel annak a nagyon okos miniszternek , hogy ezt nyilatkozta :

" Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök. "

, miközben ezzel a véglénnyel már 7 éve lopnak együtt és mintha 98-02 között is együtt szerepel volna a fijjjugggal ? Azok az idők miről szóltak szerinte , ha 4 ( NÉGY !! ) évet látott "problémamentesnek " ... ? Ész és logika sírva menekül...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző · http://bircahang.org 2017.10.30. 12:04:24

Farkas Flórival könnyű kijönni, csak elég pénz kell hozzá..

Netuddki. 2017.10.30. 12:33:45

"Balogh szerint Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök."

hu.wikipedia.org/wiki/Farkas_Fl%C3%B3ri%C3%A1n
"2011 januárjában a kisebbségi önkormányzati választásokon nyertes Lungo Drom elnökeként ismét az OCÖ elnöke lett Kolompár Orbán utódjaként.[6] 2011 februárjában az OCÖ új alapszabályt fogadott el és új nevet vett fel (Országos Roma Önkormányzat, ORÖ).[7]"

Ja, a hazug ember meg a sánta kutya. Miért mindig ide lukadunk ki ha tolvajfideszékről van szó?

Netuddki. 2017.10.30. 12:35:39

@Sir Galahad: Azért, cseszd meg, mert még mindig szabadlábon van.

Persze ez nemcsak roma sajátosság, a magyar is lop ha nincs ellenőrzés.
süti beállítások módosítása