2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

A felcsúti fiú esete a hiú ábránddal!

2016. december 29. - Városi Kurir

nemjottbe1.jpg

- Megnézted már ma a postaládát, Zoli fiam?

- Egész nap ott álltam mellette, mert a posta - tudod - megbízhatatlan, mióta a méltóságos leveledet hordja szét a korosodóknak. Megjegyzem, kár volt ezzel terhelni őket, amikor Te is levelet vársz!

Bizony, nagy oddsszal lehetett arra fogadni, hogy amennyiben a telefonbeszélgetésről szóló mende-monda igaz, melyben azt tudatta a kormányzati kommunikáció, hogy Amerika megválasztott elnöke és a mi, különböző praktikákkal szintén megválasztott első emberünk jót dumcsizott egymással, akkor – mint jó haverok –  Trump beiktatóbuliján folytatják tovább a megkezdett diskurzust.

Úgy tűnik, hiába vett új, még alig gyűrött öltönyt magának egész Magyarországon világhírű miniszterelnökünk, a várva várt invitáció, megfontolás, majd elvetés tárgyát képezte. Nagy kár, hogy így esett, mert  a magyar diplomácia készpénznek vette a meghívás tényét, és belső bugyraiban már megfogalmazta a kommunikációját a nép felé, hogy Donald Trump beiktatásának ünnepségén helye lesz Orbánnak. Ám a meghívott 120 állami vezető listáján nem szerepel a neve. Nagy pofára esés ez a mi kis diktátorunknak, hiszen mindent elkövetett azért, hogy beleférjen az első tíz-tucatba.

nemjottbe4.jpg

Szijjártó a Die Weltnek adott interjújában már kezdte a dolog élének finomítását:

„Orbán Viktor és Donald Trump telefonbeszélgetése során megállapodtak abban, hogy Washingtonban találkoznak, az időpontot pedig Trump hivatalba lépése után jelölik ki.”

Hát, eddig nem épp erről szólt a fáma, a fiúk biztosra vették: röpülünk Ámerikába! Az nem szúrt szemet egyik csavarosésznek sem, hogy Trump – ahogy az szokás – mindenkinél bejelentkezett és, hogy ez a gesztus nem jelent többet, mint az angolban szokásos: how do you do? – amire nem illik rárepülni, sem jelentőséget tulajdonítani neki.

Úgy tűnik, hiába volt a nagy tolongás, hiába állt ki Orbán első és egyetlen uniós kormányfőként az akkor még csak republikánus jelölt, Donald Trump mellett, mégis csak tévéből nézheti végig január 20-án a vágyott "ereszd el a hajamat". Hát így legyen az ember lojális!

nemjottbe2.png

Nem is lennék szívesen ennek a hebehurgya elnököcskének a helyében, mert mint az köztudott, a magyar nem felejt, - nem tanul - meg, amúgy is 2017-es, a lázadás éveként vonul be a történelembe, és még felderenghet Ludas Mátyás esete azzal a bizonyos Döbrögivel!

Pedig mennyire akarta a regnáló, hogy végre szeresse őt valaki, és, ha ez a valaki még az USA elnöke is, hát az már kész orgazmus lett volna, hiszen sokféle érzelem veheti körbe, de szeretet, hát az nem nagyon.  Arról nem is beszélve,  milyen büszkén állhatott a kis Viktor  a rettegett édesapja, Orbán Győző elé, és talán végre befejezte volna a bizonyítási kényszere szülte kanossza-járását is. Hát, ez nem jött össze!

nemjottbe3.jpg

Azért a fekete felhők mögött, mint tudjuk, ott kandikál a nap, nincs minden veszve, hiszen jövőre lehet esély arra, hogy összefuthasson a mi Orbánunk Trumppal valamelyik szállodai lobbiban, vagy a reggeli büféasztalnál! Külügyéreink gigászi munkával kiókumlálták, hogy februárban, Münchenben a szokásos biztonságpolitikai konferencián - amin valószínűsíthető Trump megjelenése is - lehet esély arra, hogy felkérik előadónak Orbánék Viktorát, így ha a csillagok is illiberálisan járnak, lehet, hogy kávézhatnak egy jó alaposat.

Szóval, be lehet akasztani a naftalinba az új ruhatárat, nehogy a moly megrágja, amíg aktuálissá válik felvenni őket. Itthonra bőven megfelel a kicsit gyűrött, kicsit szűk, nagyon ódivatú uniformis is, hiszen az olyan, amilyen, de legalább a mienk!

Mátrai Anna

A multik, mint liberális osztogatók?

kiszelly1.jpg

Kiszelly Zoltán – van-e ki e nevet nem ismeri – újabb liberális-gyalázásra adta a fejét. Nekiment mindazoknak, akik ételt gyűjtenek, osztanak a rászorulóknak,  pedig, ezek a liberálisnak mondottak adott esetben még neki is adnak egy tállal! – mert ezt diktálja emberségük.

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy bármelyikünknél beüthet a krach, és akkor minden segítség életet menthet.

„Kígyózó sor várja a Blaha Lujza téri ételosztást. Ez a kép terjed minden karácsonykor a közösségi oldalakon. Amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.”  - írja itt-ott értelmezhetetlen mondatokkal Kiszelly, aki szemlátomást maga sem érti, miről prédikál.

Átlátom, hogy a fizetésért meg kell dolgozni, de lehetne ezt legalább a gerinc minimális megtartásával is. Nem nagy dicsőség a földön fekvőket és a sorsukon enyhíteni akarókat együtt alázni.

kiszelly3.jpeg

Egy másik helyen nem átallja a legcinikusabb, leggonoszabb mondatot se leírni:

 „A könnyzacskókat kell támadni! A recept persze egyáltalán nem új.”

Kicsit sem kedves Kiszelly úr! Ön szerint a nyugdíjasoknak közpénzből kiosztott alamizsna esete milyen kategória? Jó, persze tudom, hogy a fidesz-gépezet itt messze nem jótékonykodni vágyott, csupán egy utolsónak tűnő pénz-injekciót nyomatott, na nem a nyugdíjasoknak, á dehogy, még év vége előtt az utalványt kibocsátó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek, – amely cég állami tulajdonban van. Köztudott, hogy a cég mérlegadatai alapján az Erzsébet-utalványok után 7% körüli érték jut vissza a kibocsájtó zsebébe. Ezzel a kétfenekű dobra hajazó újabb ördögi terv beteljesülésének lehettünk tanúi, hiszen a Dr. Guller Zoltán miniszteri biztos által üzemeltetett cég igencsak szép karácsonyi ajándékkal lett gazdagabb, ráadásul a komoly választói réteg egy részét is meg lehetett vele szólítani.

kiszelly5.jpg

A továbbiakban  persze belerúg a szöveg a nagyon elmúlt baloldali kormányokba is, összemosva őket a Kádár-rendszerrel:

„A Kádár-rendszer és az 1990 utáni balliberális kormányok “lefele” nivelláltak, azaz a felső- és középső rétegektől vettek el pénzt, életesélyt, erőforrást, és azt lefele osztották vissza. Az eredmény ismert: A szegényeket nem sikerült tartósan felemelni, miközben a teherviselő rétegek igazságtalannak érezték a terhek megosztását.”

Adni – persze a sajátból, nem a közéből, legyen az Magyar állampolgár, vagy Európai Uniós – mindig jó dolog. Annak is, aki adja és annak is, aki kapja. Nehogy azt gondolja a szösszenet írója, hogy az a rengeteg ember, aki sorban állt és áll egy tál meleg ételért, vagy a csomagokért, kevesebbet ér nála, vagy ostobább és megérdemli a sorsát. Egyszerűen ilyen a pillanatnyi élethelyzetük. Nem tudok annál szívszorítóbb érzést elképzelni, amikor a gyereknek azt kell mondani, hogy „nincs mit enni”, és így van ez még akkor is, ha Kiszelly, ez a sötét fidesznyik úgy is gondolja erről a mondatról, hogy nem más ez, mint a „könnyzacskók támadása”.

Ki kellene próbálnia, – és nem csak neki, hanem a többi tettestársának  is – hogy milyen érzés az, amikor korog a gyomor, de nem telik betevőre!

kiszelly2.jpg

Ha már a magyar kormány nem tesz semmit, akkor különösen felháborító, hogy bértollnokaival még azokat is megtámadtatja, igyekszik lejáratni, akik helyette a saját adózott jövedelmükből pénzt, időt, törődést fordítanak a rászorulók sajnos egyre növekvő tömegeire.

2016 decemberében a Fidesz-igyekezet ellenére sem maradt érzéketlen a magyar nép nagy része, a BBM aktivistáin keresztül az általános iskolások és a sokszor utált multik is beszálltak melléjük segíteni, így „silányultak” mind „liberálissá” – legalábbis a fidesz-szócső olvasatában.

Kiszeli, így zárja szégyenletes sorait:

„Mert tényleg nincsen ingyen ebéd.”

A kijózanító végszó után az jutott eszembe, hogy megérdemelne – ha kicsit megkésve is -  egy szépen becsomagolt Értelmező kéziszótárt a karácsonyfája alá, igazi könyv formában, hátha felüti az alfabetikus iránymutatót – ha tudja használni – és kibetűzi a „liberális” szó jelentését, akkor talán a továbbiakban tartózkodik majd az efféle ostoba irkafirkáktól.

Mátrai Anna

Lebuktál, Amerika!

honf_1.jpg

Orbán nem először bújik civil szervezet bőrébe, és hozza a tőle megszokott formát, amennyiben az „amőboid” is egy forma.

Úgy látszik, vannak olyan témák, kinyilatkoztatások, amik már a minden korrektséget zsigerből elvető vezér sem szeretne csak úgy, nyersen  az ország, és főleg a világ képébe vágni, így áthangszerelteti azokat „civiljei” hangjára. Mivel tudjuk, hogy van az a pénz, amiért a szájba adott vélemény annyira át tud járni némelyeket, hogy szinte már a sajátjuknak érzik, így természetesen sorbaállás van erre a nemes szerepre. A mai választott a mindig elvtelenül hű „Honfoglalás 2000” mélyen civil egyesület, akik fontosnak tartották megosztani a közzel nézeteiket Hosszú Katinka ügyben.

honf2.jpg

Szilvásy György - aki nem azonos Gyurcsány egykori titokminiszterével - a fent említett civilek szószólója.  Szilvási a Fidesz-retorika értelmében, sutba dobva minden tárgyilagosságnak még a látszatát is – először is igyekszik „lekaraktergyilkolni” 2016 legeredményesebb úszónőéjt, aki nem mellesleg – persze csupán a kiszúrás okán – nem átall magyar színekben indulni a versenyeken, és aki miatt oly sokszor kell végighallgatni a világ sportot kedvelő millióival egyetemben Szilvásynak is a himnuszunkat. Szegény Katinka nem tudhatta, amikor úszni kezdett, hogy egyszer nem lesz komilfo, jó hírünket terjeszteni, méghozzá Orbántól nemcsak függetlenül, de ne adj isten éppen ellenére.

 „Hosszú Katinka remekül szerepelt a rövidpályás világbajnokságon, igaz, az NB II színvonalú versenyen a sportág legjobbjai nem indultak.”

 áll az egész Magyarországon világhírű Honfoglalás 2000 MTI-hez eljuttatott közleményében.

Érdekes állítás ez a ma Magyarországán, ahol nemrég eufórikus hangulat söpört végig az országon, amikor a nemzeti 11 három nem túl sikeres mérkőzést követően végleg búcsút inthetett egy időre a sok-milliárddal megtámogatott fociálomnak. Nem beszélve a stadion-őrületről, amit leginkább – más híján – harmad- negyedosztályú fűkoptatók kapnak ajcsiba a szotyiköpködés nagymesterétől.

Az orbáni retorika szabályait követve a Honfoglalás 200 frontembere összeesküvéselmélettel folytatja közleményét:

„Mr. Tusup jól tudja, ha zavart kelt a sportágban, s a jövő évi budapesti világbajnokságon gondok akadnak, akkor Los Angelesnek jelentősen megnőnek az esélyei a 2024-es Olimpia megrendezésére. Az agresszív amerikai politika most már a sporton keresztül is támadja Magyarországot, Európát.”

Hurrá! Feltámadt halottaiból Rákosi elvtárs Szabad nép című országos propagandalapja, mert ilyen fogalmazás a coca-cola mámorban fetrengő, mocskos, rothadt amerikai imperialistákról, és az ő piszkos finánctőkéjükről legutóbb ott volt olvadható. Úgy van, elvtársak, „Tovább a lenini úton!”. Emberek! Újabb harcolni való a láthatáron! Lovat nyergelj, szablyát fenj, irány Amerika! Minden magyarok várba tartó vezére újabb ellenséget talált ki a benne-, a neki hívőknek!

honf4.jpg

Ha csak rájuk vonatkozna ez az őrület, akkor semmi bajom nem lenne, küzdjön, akinek ez életcél, de sajna minket, többieket is vonszolnak magukkal, hiszen bármennyire is kettészakadt ez a kis ország, jogilag egy egységnek számít, így amit a mini(szter)elnök tesz, mindannyiunkra árnyékot vet.

A közlemény végére tartogatja Szilvásy a kioktató-elrettentő konklúziót:

„Jó lenne, ha úszóink belátnák - és átlátnának a szitán - hogy a felfordulás nekik árthat a legjobban. Vágyuk, hogy magyar közönség előtt versenyezhessenek elúszhat, elmaradhat a siker, s vele együtt minden követelésük. A versenyzők működjenek együtt a szövetség vezetőivel, a budapesti VB sikere érdekében! Aki pedig erre nem hajlandó: elmehet például Amerikába, ott is versenyezhet magyar színekben - nem tartjuk vissza!"

Vagyis, akinek nem tetszik a Fidesz-droid vezetők által kijelölt út, az legyen bármennyire sikeres, öregbítse bármilyen módon a magyarság hírét a nagyvilágban, fel is út, le is út! Mehet világgá, egy szó, mint száz: Brezsnyev elvtárs visszajött, így lett a „Tovarisi konyecből” alig negyed század alatt Tovarisi drásztvujtye!

honf5.jpg

Mátrai Anna

Önarcképes lőlapot mindenkinek!

loter1.jpg

Harmadik napja tart hazánkban az amúgy „normálissá” vált – mert azzá tették – „mindenki gyűlöljön még egy embert” névre keresztelt Fidesz-kampány ideiglenes felfüggesztése. A Karácsony szusszanásnyi szünetet engedélyezett a feltüzelt állampolgároknak, de itt az új munkanap, kezdődhet, vagyis folyhat tovább minden az előre megtervezett, pokolian szennyes mederben.

Az ünnep előtti bejelentés-dömpingből tudható, hogy a mindannyiunkról példásan gondoskodó – ha bele döglünk is! – kormányunk, élén Orbán-atyuskával, nem kényszerít minket még arra sem, hogy ne adj Isten, gondolkodnunk kelljen azon, hogy miként tromfolhatunk rá az eddig is csúcsra járatott gyűlölködésre, kijelöli számunkra az utat és az irányt is.

Állami lőteret a Magyarnak! – ez az új terep, ahol minden fogékony honpolgár kiélheti agresszív hajlamát. Azért, hogy ne kelljen sokat utazgatni, minden – azaz 175 helyen – magyar járásban „házhoz megy” a lőtér, na, nem a szólás obszcén folytatása okán, hanem mint azt az avatott értőtől, Simicskó fő-honvédőtől megtudhattuk azért, hogy kedvezően szolgálja az egészségünk megőrzéséért vívott harcot, – mi mást? – és, hogy szokjuk a puskaropogás diadalittas hangját.

loter2.jpg

Még szerencse, hogy az MNB briliáns működésének hála a kamara mélyén ott lapult pár elfeledett milliárdocska, vagy ha nem is ott, de az Európai Unió (különben pfújjjj!) frissiben, még ebben az évben biztosan nem erre átutalt euróiból lecsippentve sikerült több más égetően fontos dolog mellett – helyett - erre az egészség-megőrző programra is átcsoportosítani 27.000.000.000.-, azaz huszonhétezer milliárd forintnyi közpénz. Kár lenne ennyi pénzt csak úgy, mondjuk oktatásra, egészségügyre, vagy ne adj isten a gyermekéhezés felszámolására elbarmolni, amikor ki lehet dobni az ablakon irányítottan, a főnök kedve szerint is. A gyűlöletkampány folytatásaként – hogy migráns híján nehogy kihűljön az állatias ösztön – lődözzön csak, ki merre lát. Jól jöhet ez a készség még minden keresztényi szeretet szellemében leledző igaz Magyarnak.

loter3.jpg

Ennek a temérdek pénznek a felelőtlen elherdálása zsigerszinten felháborító,  különösen akkor, ha belegondolunk, hogy így mindannyian duplán leszünk szegényebbek,hiszen nem a közjó érdekében használhatjuk fel, de amikor vissza kell fizetni, mert nem rendeltetésszerűen költötte el a kormány, akkor a bírságot is a mi zsebünk bánja majd. Amennyiben még erre is csak nyegle vállrándítás a hívő orbanisták válasza,  van még egy érvem: abban az országban, ahol ilyen fokon lobog a feltüzelt gyűlölet és gyakran egy véletlenül kiejtett szó miatt is verekedésig fajulnak az indulatok, ahol nyugdíjasok vernek parancsszóra demokratikus jogával élő „mástgondolót”, ott közel sem biztos, hogy  az UZI-kultusz  a legcélravezetőbb dolog.

A mérhetetlenül gőgös, felelőtlen, ostoba, gonosz  kitalálónak egy percre sem lenne szabad elfelejteni, hogy azért, mert eddig mázlija volt és tudta Dzsinit irányítani, nincs garanciája arra, hogy  a mutatvány a jövőben is sikerül. Elképzelhető, hogy egy szikra nyomán általa sem lesz irányítható a felgerjesztett indulat, és akkor neki és családjának is futni kell.

loter4.jpg

Legyünk a pillanatnyi társadalmi hierarchiában akár fent, vagy lent, ha elfogadjuk, belenyugszunk, eltűrjük, hogy az erőszak legitim elintézési forma ügyeink rendezéséhez, érdekeink érvényesítéséhez, vitáink eldöntéséhez, akkor valóban felesleges az oktatáspolitikával bíbelni, vagy az egészségügy reformján agyalni. Akkor tényleg a legjobb út magunkat szögesdróttal körül venni, mert nekünk végünk!

Mátrai Anna

Ybl-villa és/vagy ételosztás

ybl1.jpg

December 24-én  csendesedik a forgatag a bevásárlóközpontokban, de már a sarki fűszeresnél sem kell lökdösődni. Ilyenkor inkább otthon sürgölődik a délutáni áhítatra készülők sokasága, mindenki teszi a dolgát: anya főz, apa farag, gyerek próbálja kilesni, mit hoz a Jézuska.

A lánglelkű vezér ma se pihen, Ő még erre a napra is tartogat valami kis lenyúlást, nehogy hiányérzete legyen a benne hívőknek. Idén azt találta ki, hogy égető szüksége van, ki másnak, mint a súlyosan elnyomott Magyar Művészeti Akadémiának, és mi másra, mint egy palotára. Márpedig ha a rászoruló kér, azt Orbán füle – ami olyan, mint a sasé, ha az övéi kérik, és persze ez találkozik a saját érdekeivel is – meghallja. Szegény kis elnyomott éhező és fázó MMA-nak, mint a falat kenyér, úgy kell egy XII. kerületi, kifejezetten palota-jellegű sufni.  Akik meg a Blaha Lujza téren már a szent nap hajnalától – csak úgy, mint minden másik napon - dideregve sorban állnak, mert éheznek, azoknak coki.

ybl2.jpg

A budai palota, lánykori nevén az Ybl-villa megvételére Lázár kapott utasítást, ami egyben az elkölthető összeg felső határát is tartalmazta. A minden pazarlást zsigerből elutasító első számú közszolga vasszigorral kimondotta, hogy 1400.000.000.-, azaz ezer-négyszázmillió forintnál egy fillérrel sem fizethetnek többet az épületért, még akkor sem, ha azok a bizonyos kisebbségi kisgyerekek hullanak az égből, és punktum, meg irgum-burgum - tette hozzá a gazda, gondolom. Ha a fő-közszolga utasítja aljabblevőjét, az gondolkodás nélkül – nem mintha máskor túlgondolkodná, az ügyeket - teszi, amit kell. Nagy mázli, hogy nem csak az épület lett ennyiért az MMA alá tartozó Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont  otthona,de a cehh tartalmazza, hogy az utolsó szögig minden berendezés is a helyén maradhasson. Mit mondjak, jó üzlet volt, hogy stílusos legyek: egyenesen egy kis karácsonyi csoda!

ybl3.jpg

Az Ybl-villáról mindent elmond az alábbi hirdetés, amely, mint rendezvényhelyszínt ajánlja:

„A villa három szintje az exkluzivitás és az elegancia birodalmába vezeti a látogatót. A fényűzés minden eleme és eszköze megtalálható ezen a nyolcszáz négyzetméteren: a patinás pince látványos bortrezorjától a magasföldszint három káprázatos, egymásba nyíló szalonján át az emeleti luxusvendégszobák mesebeli kényelméig itt minden a minőségről beszél. A berendezés finom és letisztult.”

ybl4.jpg

Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha a kényes ízlésű újdonsült lakónak nem egyezik az ízlésé a villát eddig tulajdonló Kovács Gáboréval, akkor hány adófizetői milliárdból cseréli le? Az új használóról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy jövőbeni feladata nem kevesebb, mint a nemzeti kulturális örökség megóvása. Hát, ez elég tág feladatkör! A villa mérete, és a szupergyors döntés az évvégi kiárusításban arra enged következtetni, hogy hallunk még erről az új szervezetről.

Nem úgy az utcán sorban állókról, akik statisztikailag nincsenek is, hiszen Magyarország száguld felfelé, irány a csillagos ég – legalábbis Orbán beszűkült világában.

ybl5.jpeg

Arról, hogy mit mire herdál a ma még regnáló, persze kérdezni sem lehet. Nem csak Orbánt nem lehet firtatni, de már egyik droid minisztere, képviselője sem bírható szóra. A mindenható sajtóosztály is csak azt a szűkszavú, felháborító, bicskanyitogató mondatot böfögte oda a nála érdeklődő médiamunkásoknak, hogy

„…ünnepek alatt nem nyilatkozunk….”.

Tévedés ne essék, ezzel a félmondattal csak az egyik rettenet, - méghozzá a kisebb - hogy megengedik maguknak, sokkal nagyobb bűn, hogy mi megengedjük nekik!

Ne tévedjünk, ők azért kapják tőlünk a fizetésüket, hogy képviseljenek minket, és elszámoljanak nekünk azzal, hogy mit, és miért tettek értünk!  Ezzel szemben…Tényleg nem értem magunkat, Magyarokat.

Mi hozná ki Magyarországon - itt és most - sodrából a népfenséget? Az értő olvasás? A hallott szó jelentésének keresése, megértése, vélemény alkotása? Túl nagy meló lenne? Halogatjuk a dolgot, de egyszer el kell végezni, mert más nem teszi meg helyettünk.

Ha például átverik egyikünket-másikunkat  vásárlás közben, esetleg rosszul ad vissza a pénztáros, máris ordibálás, agresszió, retorzió a válaszunk, és, ha milliókat lopnak ki a zsebünkből? – akkor áldassék a nevük? Hogy van ez, emberek?

Az Ybl-palota esete csak egy kicsi, világító dísz az Orbán-kormány önmagának, és a csókosoknak állított giga-karácsonyfáján, ami idén is magas és terebélyes, tele hasonló díszekkel. Mi, többiek pedig, akik hangya-módra hordjuk össze nekik, amit zsebre vágnak, az ünnep múltával „bátran” folytathatjuk tovább a gürizést, értük, nekik, amig ők jónak látják. Ez lenne a sokszor emlegetett magyar jövő 2.0?

Mátrai Anna

Fikulás, lánynevén Télapó

telapo7.jpg

A Télapó – lánykori nevén Mikulás – jelentése forradalmi változást élt meg 2016-ban Közép-Európa szívében, a rettentően (visszafelé) haladó, és mindezt büszkén hirdető, harcos-karcos Magyarországon. Pártunk és kormányunk úgy érezte, hogy fenébe az ízig-vérig romlott eleddig eltelt évszázadokkal, amíg nem ők lophattak a legtöbbet, vagyis nem voltak hatalmon, ezentúl a gyermekmilliók kedvencét, a kivénhedt, liberális, demokratikus Nagyszakállút váltsa fel a magát mindenhatónak (hitt) képzeltető Fidesz!

Jogos a felhördülés, hogy miért kell mindenbe politikát keverni? – de ezt nem e cikk írója teszi, csak tudósít, véleményt nyilvánít egy büszkén vállaltan megtörtént eseményről, amit nem átallottak, mint fontos, jó hírt a honlapjukon (jozsefvaros.hu) is szégyenszemre közkinccsé tenni. Ebből is látszik, hogy baromira nem éreznek – még így, utólag sem – szégyent, vagy megbánást a "bringa túl tolás" miatt.

telapo3.jpg

A kies nyóckerben, vagy az "ezerszer áldott Józsefvárosban" - kinek, hogy teszik - (bár történetünk szempontjából ez teljesen mellékes),  december 6-án az ő kezdetét vette , az óvodákban és a bölcsődékben a Mikulásünnepségek sora. Ne feledjük, 1-6 éves lurkókról van szó, akik erejük teljében, szívük teljes odaadásával hiszik, hogy ha egész évben jók, és még a cipőcskéiket is alaposan kipucolják, akkor a Télapó – a jó öreg – megjutalmazza őket. Hiszik, hiszen mi, a szüleik, nagyszüleik ezt adtuk be nekik 1-6 éven keresztül, ami történelmi mércével mérve nem hosszú idő, de nekik az egész eddig leélt életüket jelenti. Megemlíteném még azt a tiszta, semmivel össze nem téveszthető hitet, amivel, még mindent elhisznek felmenőiknek, és amelyt hitet jó esetben élethosszig meg kellene megőriznünk nekünk és nekik is.

telapo2.pngEbbe a már-már éterien szép állapot közepébe rondított bele - jó szokása szerint- az orbáni-emlőn nevelkedett szépszámú fideszes bagázs! Úgy gondolták,  nem lehet elég korán  kezdeni annak bevésését a felvértezetlen bölcsisek és óvodások szürkeállományába, hogy a jó Orbán apó küldöncei milyen bőkezűen ajándékozták meg őket. Pedig – ugye – a Dunába is…..??????????????

telapo5.jpg

Biológiai díszletnek vittek ugyan minden kerületi oviba statiszta-Mikulást is , – Krampuszra más nem futotta, meg azok különben sem a jófiúk, nem illettek volna a miliőbe - de a lényeges pillanatban átvették az irányítást, és saját kezükkel  adták át a kicsit zavarodott kis-középső- és felsőcsoportos gyerekeknek a mikuláscsomagot.

Megérdemlik, hogy név szerint is felsoroljam őket, (az adatokat Józsefváros hivatalos weboldaláról tudom) mert gusztustalannak találom a történteket. Tehát, akik a jótevő szerepében tetszelegtek ezen a meghittnek indult ünnepségen: A Százados úti Pitypang Tagóvodában Sára Botond alpolgármester, aki azt is elmesélte a gyerekeknek, hogy hamarosan átköltözhetnek (hozsánna a mindannyiunkkal kiemelten, éjt nappallá téve törődő Kedves Vezetőnek) az új óvodába, jövőre már oda megy a Mikulás. Ferencz Orsolya a Katica Tagóvodában és Bölcsődében tette tiszteletét, míg a Kun utcai Hétszínvirág Tagóvodába Zentai Oszkár, a környék önkormányzati képviselője tört a nagyszakállú babérjára. A Várunk Rád Tagóvodába Kaiser József ereszkedett le a kéményen keresztül, a Százszorszép Tagóvodába Balogh István Szilveszter kábította a gyerekeket. A Tá-ti-ka Tagóvodában Szilágyi Demeter mímelte a jóságos öreget, míg a Gyermekkert Bölcsődében (ho-ho-ho) Soós György viccelte magát a Télapó helyébe. Guzs Gyula önkormányzati képviselő a Mini-Manó Bölcsődében bolondította a legkisebbeket, de a Szivárvány Tagóvoda sem maradt jótevő nélkül, itt Vörös Tamás bohóckodott és végül, de nem utolsó sorban a Napraforgó Tagóvoda apróságairól sem feledkezett meg mindannyiunk „apevicse”, oda Dudás Istvánné képviselőasszony cipeltette a Miklós nevű szállító "közmunkással" a kifogyhatatlan zsákot.

telapo4.jpg

Nem tudom megítélni, hogy közülük hánynak fordult fel a gyomra, amikor valakik kitalálták nekik, hogy ez legyen az idei utolsó door to door tevékenységük, de, ha ez meg is történt egyiküknél-másikuknál, akkor sem jutott el a szembeköpés határáig, és egyikük sem mondta ki a bűvös szavakat, hogy NEM, EZT MÁR NEM CSINÁLOM!

A fent nevezett lelki kútmérgezőknek köszönhetően a józsefvárosi gyerekek mostantól bizton tudják, hogy az ajándékot nem a Mikulás, nem is a Jézuska, no pláne nem a Hanukai meghittség keretén belül a szülők, hanem egyedül és kizárólag a Fidesz hozza, és ha majd felnőnek, akkor sem kell hinni sem szülőnek, sem nagyszülőnek, sem az összes lökött mesének, "Csak a Fidesz".

telapo6_1.jpg

Most már csak azon izgulok kicsit, hogy egyik unokám se találkozzon ezen „felvilágosított” lurkók egyikével sem, mert amelyikük már tud beszélni, esetleg elmesélhetné nekik ezt az agymenést, és akkor ápolhatnánk családilag a lelküket, amíg újra helyreáll az ilyenkor különösen fontos lelki béke, a szeretet és a megnyugvás állapota.

Mátrai Anna

Lengyelország ürügyén, avagy „áldott békés adventet és karácsonyt”!

sajto11.png

Izgalmas és látványos lenne azzal kezdeni, mint tavaly, a párizsi terrortámadás után, hogy „Je Suis Charlie”, azaz esetünkben „Je suis Polonais„ de a szolidaritás szép, felemelő mondata most nem lenne igaz, hiszen nem mi vagyunk lengyelek, hanem az ő kormányuk lett „magyar”. Mi pedig - az istenadta - sehogy sem akarunk rájuk, a lengyel népre hasonlítani, legalábbis a demokrácia féltése okán biztosan nem.

Tegnap néhány-száz elszánt, valódi demokrata tüntetett ugyan a lengyel követség előtt, de hol maradtak a többi tíz- és százezrek? Tessék, hogy nagy volt hideg? Értem én, ebből a szempontból is sokkal jobb helyzetben vannak a déltengeri szigeteken élő lengyelek!

Hagyjuk a dumát, mi szinte mindig beérjük azzal, ha van felettünk egy apafigura, majdnem azt mondtam cáratyuska.

sajto3.jpg

Visszatérve oda, hogy mi történik Lengyelországban, pusztán annyi, hogy az uralkodó Orbánklón – ide jutottál Európa?- oda akart csapni a szabad sajtónak, méghozzá a rend nevében, mondván: micsoda dolog, hogy ezek a mocskos sajtómunkások ott és azt kérdeznek, amit csak akarnak? Lesz itt rend! Szerényen jegyzem csupán meg, hogy egyrészt tesznek ezek a rendre, az zavarja őket, hogy nincsenek valódi válaszaik a valódi kérdésekre, másrészt nem lesz rend, példa erre kis hazánk. Magyarországon annyi "baj" talán még soha nem volt a sajtóval, mint amióta folyamatosan rendszabályozgatják. Ezek az urak nem ismerik Murphy, ide vágó, horgászati, társadalmi örökbecsűjét, miszerint

„egy doboz konzervgilisztát soha nem lehet visszazsúfolni az eredeti dobozába, ha felnyitották azt.”

 Ilyen szabadjára engedett „giliszta” a sajtó- és szólásszabadság is, mindenhova beles és  – ellentétben a valódi gilisztával - véleménye is van.

sajto55_masolata.jpg

Egyes elemzők szerint igen is, kell korlátozni, mert micsoda dolog az, hogy még wc-re menet is feltarthatják a politikusokat. Ez az indok persze úgy bornírt, ahogy van. Melyik az a hülye újságíró, aki a budiba siető közembert tartja fel, ha tudja, hogy normális körülmények között is szórabírhatja, nem úgy, mint nálunk, ahol a parlamentben a kijelölt néhány méteres szabad szakaszon sem állnak meg a mi pénzünkből eltartott nímandok. Van, aki nem szól, csak leszegett fejjel halad célja felé, van, aki kamu telefont bonyolít, és van, aki mint a ház Vérestekintetű Fejenagy (bocs Petrovics, te fő-migráncs) elnöke, még meg is fenyegeti a kérdésre vetemedő sajtómunkást, és akkor az MNB Jancsibohócáról, a válaszok helyet ádventi áldást osztogató kusza szemű és gondolkodású Matolcsiról nem is szólok. Ezek a politikusnak álcázott fellengző koleszosok óriási szereptévesztésében vannak, ugyanis, a világ rendje az, hogy az újságíró kérdez, a politikus – így-úgy, képessége szerint - válaszol, és arra a mondatra, hogy

„nem ezt volt a kérdés,”

csak a legpökhendibbek, és legostobábbak  merik azt válaszolni, mint a fent nevezett MNB elnök,

 „de én ezt válaszolom”.   

Gyuri, Gyuri, jobb lenne kicsit gyakorolni a rendes válaszadást, tudod, hogy majd annak idején, a bíróság előtt jól menjen.

sajto22.jpg

Egy szó, mint száz: csak keveseknek tűnik fel, hogy a demokrácia elleni attak szinte mindenhol az alkotmánybíróság leépítésével kezdődik, majd a szabad sajtó összezúzásával folytatódik, hogy aztán eljöhessen, a választott diktatúrák kora, amelyekben csak reménykedhetünk, hogy jön majd legalább egy kisgyerek, aki világgá kiáltja végre, hogy:

„meztelen a demokrácia, már csak a csontváza látszik”!

sajto6.jpg

Addig is: áldott békés adventet és karácsonyt, hátha végre rátalálunk arra a bizonyos, mindannyiunk számára fontos „gyermekre”.

Pálmai Tamás

Bayer, a széthugyozott kocsmafal

bayer11.png

December 15-e fekete-nap lett a kommentelők népes táborának naptárában, most már tényleg közeleg a világvége!  Ez is megtörténhet Pannóniában?! Mi lesz így a temérdek e-aktivistával? Népünk megmondóembere, a bárdolatlan stílusáról közismertté vált Bayer Zsolt, letiltotta blogján a  véleménynyilvánítás lehetőségét!

Tettét  az adventi ünnep hangulatához simuló, szinte csak rá jellemző, szeretetet, békét sugárzó mondatokkal indokolja:  

„A mai napon a blogom alatti kommentelés lehetőségét megszüntetem. Olvasóimtól és a kommentelők 99 százalékától elnézést kérek, sajnos az az egy százaléknyi állat, aki ide szokott, tönkre tett mindent. Kérem, olvassák továbbra is a blogot, s majd meglátjuk, talán egyszer a kommentelés is újra kezdődhet.”

Érdekes, hogy a közszereplőnek minősülő, másokat alpári stílusban minősítő fidesz-szócső – Bayer a neved – milyen csipkés lélekről tesz tanúbizonyságot, amikor esetleg - ó, irgalom atyja, ne hagyj el -  neki szólongatnak be! Nem vitatom a jogát minden bloggernek ahhoz, hogy kedve, gusztusa szerint szabályozza saját felületén a hozzászólás lehetőségét, de aki népcsoportokat bélyegez meg, aki elvhűségük alapján rekeszt ki százezreket megkérdőjelezve még a magyarságukat, aki saját mélymagyarsága teljes tudatában ítélkezik, az ne háborogjon, ha némelyek esetleg  az éppen általa meghonosított tahó stílusban fejezik ki nemtetszését.

A fenti idézetben például „leállatoz” hús-vér magyar embereket csak azért, mert vették a bátorságot és ellenvéleményt fogalmaztak meg az övével szemben. Már ez a megnyilvánulása is elég lenne egy normálisan működő demokráciában, hogy soha többé, sehol, senki egyetlen betűt se olvasson el az ilyen újságírónak nevezett kreatúrától, és akkor majd  nem találna olyan szerkesztőséget – pártállástól függetlenül – amelyik alkalmazná, hiszen ember nem forgatná azt a sajtóorgánumot, amelyik „efféle” sajtómunkással dolgozik.

bayer22.jpg

Magyarország jelenlegi vezetője viszont, ugyan trükköket és hazugságokat alkalmazva - mert egyenesen, népe képébe vágva ő sem merte – felterjeszttette és Lovagkereszttel jutalmazta. Az ő szemszögéből nézve persze igaza volt, hiszen az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa rengeteget ügyködött, hogy Orbánból az lehessen, ami mostanra lett – jelentsen ez bármit is.

bayer33.jpg

Jólfizetett bértollnokként az írásaira fogékony és mindig vevő, mindannyiunk pénzéből fenntartott Orbán-újságok sora publikálja otromba böffeneteit, amikben színre, fajra, nemi identitásra, politikai meggyőződésre való tekintet nélkül pécéz ki, és aláz meg bárkit, akire kilövési engedélyt kap gazdájától.

Néhány idézet a terjedelmes bayer-i életműből:

A humanizmus jegyében Olaszliszka kapcsán:

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”

A sajtószabadság ürügyén:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”

A kormány gyűlöletkeltésére kontrázva:

„Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. (...) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.”

Ferenc pápa is megkapja tőle, ami neki jár, mert emberként viselkedett és erre szólította fel a kereszténységet is. No nem az olyat, mint ő, hanem az igazi hívőket:

„A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”

A kiragadott idézeteket végigolvasva gondolom, a magukat konzervatív jobboldalinak mondók is érzik, hogy ez nem komilfo. Akinek nem az „Ablak-Zsiráf” vágatlan példánya a kedvenc könyve, az zsigereiben kell, hogy érezze, ez nem az a szint, amit közpénzből dotálni, munkájának folytatására ösztökélni szabad és érdemes lenne.

bayer44.jpg

Legyen ez az első dolog, amiben egyetértünk: bojkottáljuk Bayer retorikáját, ne vegyünk olyan sajtóterméket, ne váltsunk a távirányítóval olyan adóra, amelyek őt közlik, és ne vásároljunk azokban az üzletekben, vagy olyan termékeket, amelyek az olyan orgánumokban reklámoznak, amelyekben szót kaphat az ilyen virtigli náci eszméket hirdető, alpári stílusú "fekáliától bűzlő tollú és lelkű" kormányírnok.

Visszatérve - a keretes szerkezet jegyében - posztom alapgondolatához: se Bayer, se a mini(szter)elnök haverja ne feledje a régi mondást arról, aki kardot fog, avagy bayeri stílusban: hamarosan bedőltök, mint a széthugyozott kocsmafal.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Förtelem, Zsolnay a neved?

zsolnay11-crop.jpg

Párom meséli gyakorta, hogy gyerekkorában Pécsett gyakran járt a nagyival annak barátnőjéhez, ahol – hogy békén hagyja őket – Zsolnay kerámiákat adtak neki, hagy játsszon velük, amíg a nagyok meghányták-vetették a világ sorát.

Mit sem sejtve, lendkerekes autónak képzelte a „rákos tálat”, ami dübörögve száguldott a szőnyegsztrádán a szecesszió többi művészi darabjaival együtt. Mindig elborzadva hallgatom a történetet, hiszen szívem csücske ez a stílus, főképp, ha Zsolnay.

zsolnay44.jpg

Pécs város vezetőinek az elmúlt években sikerült a Hungaricumok között is számon tartott termékek gyártóját - a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát – is az ellehetetlenített vállalkozások közé taszítani. A kivéreztetett, lezüllesztett gyárat többen is magánosítani akarták, akadt, akit csupán "kalandvágy" okán próbálkozott, de volt olyan is, aki érezte a felelősségét a százados márkanévnek és a gyönyörű termékeknek.

zsolnay33.jpg

A legújabb hírek szerint az előbbi megfontolásból, – ha már nem sikerült megkaparintani magát a céget – alkalmazva a más területen már bevált lenyúlás módszerét, a sietve összetákolt, állandóan változó, zavaros hátterű Ledina Kerámia Kft. indult harcba. Az önkormányzat hathatós részvételével alapított kalóz-cég ügyvezetője, Erdei Viktor nem csak a bevezetett, patinás névre, hanem a megrendeléseket biztosító pályázatokra is hajt, méghozzá bő hátszéllel, és úgy tűnik, sikerrel.

zsolnay55.jpg

Miután elszippantották a megrendelések elvonásával büntetett kézműipar dolgozóinak zömét, a mai napig nincs hír arról, hogy mikor tudják beszerezni a szükséges gépeket, felszereléseket és beindítani a tényleges termelést. Vélhetően jól el van eresztve a háttérben rejtőző tulajdonosi kör, hiszen annak dacára, hogy nincs egyetlen fillér bevételük sem, gond nélkül tudják fizetni a munkások bérén felül a helységek bérleti díját, fenntartását is.

zsolnay22.JPG

Semmi sem történik véletlenül. A Zsolnay-háború látszólag váratlan kitörésének oka egyes vélemények szerint nem más, mint az a tény, hogy a kormány több olyan nagyberuházásra, épületfelújításra készül, amelyben jelentős szerepet szánnak a Zsolnay épület-kerámiának. Az is fontos szempont lehet, hogy sok Európai Uniós támogatás is kinéz a jövő évben, amire bízvást számíthat a tulajdonos.

A botrányos tervek köré Erdei Viktor ügyvezető jótékonyságból kíván spanyolfalat állítani, így a Matolcsy-féle gyomorforgató, ál-áhítatot majmolja maga is, és Advent tiszteletének ürügyén 150 csészét és persze a hozzá tartozó aljakat ajánlott fel a pécsi Gyermeksebészeti Klinika Visszatérés Alapítványának. Persze nem magukat a kerámiákat adják, hanem a Széchenyi téri vásárban lévő standjukat meglátogatók vehetik meg a fent említett csetreszeket, és a befolyó pénzt utalják az alapítványnak.

Eltekintve attól, hogy így hatalmas reklámhoz is jut a nevenincs cég, az elgondolás szép, nemes, és dicséretes.

zsolnay88.jpg

Azért ragadtam klaviatúrát, mert a felajánlott kerámia kávéskészletről képet is tettek fel a mindent uraló világhálóra, na, itt kezdődött az igazi baj, hiszen a terméket látva először azt hittem, médiahekk áldozata lettem. De nem! Ez az a termék-struktúra, amit a Zsolnay kiszorítására szán a regnáló vezetés?  Mindenki döntse el maga, hogy ez a régi menzákon megszokott csésze mennyire árasztja magából a márkára oly jellemző kellemet, kecsességet, patinát, színharmóniát!

zsolnay77.jpg

Remélhetőleg nem sikerül a márkanév megszerzése, mert ha igen, akkor - ahogy mondani szokták - a Zsolnaynak „annyi, meg egy bambi”. Zsolnay Vilmos pedig foroghat a sírjában, hiszen ő felvirágoztatni szerette volna hazáját, nem lejáratni!

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

Gáz van a vízzel!

rezsi11.jpg

Újabb ágazatban nyal vissza a fagyi, ugyanis a Vízügyi Szakszervezetek Országos Ágazati Szövetsége arról értesítette az Olimpiáról álmodozó magyarságot, hogy tömeges létszámhiánnyal kűzd ez az ágazat is.

Mindez lefordítva azt jelenti,bármelyik pillanatban előfordulhat, hogy valamelyikünk lakásában, házában, utcájában eltörik egy cső, és térdig járunk a néha  szenny-, néha csak jéghideg vízben, és hiába hívjuk a szerelőt, a telefonvonal másik végén – jó esetben, ha az ott dolgozó még nem találta meg boldogulását valamely környező országban – egy enervált hang arról értesít, hogy cirka három hét múlva tud szerelőt küldeni.

rezsi55.jpg

Ebben az esetben – gondolják élelmesebb honfitársaink – előkeressük a jól bevált fusizónkat, hátha ő is tud segíteni nagy bajunkon. De hát már ő is, ha mestere a fusinak, régen németül, angolul tanul, ahogy kell, és esze ágában sincs hazavándorolni.

Kicsiny vigasz lehet, – már akinek az – ha visszagondolunk arra az eufórikus érzésre, amikor pártunk és kormányunk, élén Németh Rezsicsökkentős Szilárddal bejelentette, hogy Pannóniában soha nem látott jólét veszi kezdetét, hiszen csökken a rezsi. Meg is jutalmazta a regnálókat tudatlan népünk hívő szekciója az eleddig 6 éve tartó rablógazdálkodás lehetőségével.

rezsi22.jpg

Visszatérve az eredeti  témához: a VSZOÁSZ közleményből megtudható, hogy

„A hazai víz és szennyvíz ágazatban dolgozó munkavállalók helyzete, bér és jövedelem viszonyai összességében megalázóan alacsony szintű.”

Szinte minden állami kézbe vett ágazat dolgozói, szakszervezetei elmondhatnák ugyanezt a mondatot. Javaslom, mondják is el! Ismerjék fel, végre, hogy a sokaság hangja messze elér, nem beszélve arról, hogy Orbán - ha másból nem is - az erőből legalább ért, lásd internet-tüntetés. 

„Tömeges a szakemberek elvándorlása a víziközmű ágazatból, amelynek egyik fő oka az alulfizetettség. A másik neuralgikus pont a szektort sújtó adók mértéke. Ezek olyan nagyságúak, amelyek a biztonságos vízellátást, szennyvízelvezetést, tisztítást már komolyan veszélyeztetik.”

Hát ebbe az idézetbe is behelyettesíthető a visszaállamosított gáz- kéményseprő- szemétszállító ágazatok legfontosabb problémája. A legutolsó demokratikus kurzusra kígyót-békát kiabálók annak idején még könnyen, kockázat nélkül róhatták meg az akkori vezetőket, mert a hazai tőke hiányában, külföldi befektető bevonásával rendbehozott, működtetett, karbantartott közművek akkor még kiválóan működtek, hisz volt gazdája a különböző ágazatoknak. Dehát, mint olyan sokszor, akkor is jött a demagógok kora, akik beadták az egyszerű magyarázatot kedvelők sokaságának, hogy a balliberális-gyurcsányos-sorosos és még ki tudja milyen ocsmányságos vezetők és a háttérhatalmak, no meg az Európai Unió el akarja lopni, le akarja tarolni zöldellő mezeinket, aranyat termő földjeinket, és elisszák előlünk bővízű kristály-forrásaink tiszta vizét..

Hát, kedves földijeim! – sikerült elérnünk, hogy idő teltével – ami pont most van – az a bizonyos kristálytiszta forrásviz, melyben a szent turul képe tükröződik fekete levessé váljon, bármelyik nap lecsaphat ránk a csőtörés szörnye, és akkor mi ott állunk, és ázunk tehetetlenül.

rezsi33.jpg

Továbbiakban ez olvasható a sajtóanyagban:

„A víz stratégiai kincs, amely napjaink legfontosabb élelmiszere. A vízügyi ágazat túladóztatása, munkafolyamatok kiszervezése és a munkavállalók alulfizetettsége nem a víziközmű ágazat megbecsülését, elismerését mutatja.”

A szakszervezet vezetői  jelezték problémáikat a döntéshozóknak, akik még csak nem is reagáltak, így nem maradt más lehetőségük:

„A VSZOÁSZ a sztrájk előkészületi munkáit a karácsonyi ünnepekre való tekintettel jövő év elejére halasztja, 2017. január elején megalakítja a sztrájkbizottságot és megkezdi a tárgyalásokat a munkáltatókkal az elégséges szolgáltatásról.”

rezsi44.jpg

Azt, amit hat éve bekajáltunk, már nem lehet visszacsinálni, az öklendezés is csak mérsékelten segít. Nem ártana legalább a jövőben végiggondolni, hogy mennyi igazságalapja lehet annak, amit józan paraszti ésszel nem tartunk hihetőnek, és, hogy szabad-e olyan elbizakodott, pöffeszkedő pártra adni a voksok, amely vigyázó szemeit olyannyira az elsíbólható vagyonon tartja, hogy még programot alkotni sem ér rá, még választások előtt sem. Szabad- e bízni azokban, akiknek vezetője a már említett választási program helyett annyit böffent a választók képébe, hogy "folytatjuk"? 

Mihály Lili

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

süti beállítások módosítása