2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Bayer, a széthugyozott kocsmafal

2016. december 17. - Városi Kurir

bayer11.png

December 15-e fekete-nap lett a kommentelők népes táborának naptárában, most már tényleg közeleg a világvége!  Ez is megtörténhet Pannóniában?! Mi lesz így a temérdek e-aktivistával? Népünk megmondóembere, a bárdolatlan stílusáról közismertté vált Bayer Zsolt, letiltotta blogján a  véleménynyilvánítás lehetőségét!

Tettét  az adventi ünnep hangulatához simuló, szinte csak rá jellemző, szeretetet, békét sugárzó mondatokkal indokolja:  

„A mai napon a blogom alatti kommentelés lehetőségét megszüntetem. Olvasóimtól és a kommentelők 99 százalékától elnézést kérek, sajnos az az egy százaléknyi állat, aki ide szokott, tönkre tett mindent. Kérem, olvassák továbbra is a blogot, s majd meglátjuk, talán egyszer a kommentelés is újra kezdődhet.”

Érdekes, hogy a közszereplőnek minősülő, másokat alpári stílusban minősítő fidesz-szócső – Bayer a neved – milyen csipkés lélekről tesz tanúbizonyságot, amikor esetleg - ó, irgalom atyja, ne hagyj el -  neki szólongatnak be! Nem vitatom a jogát minden bloggernek ahhoz, hogy kedve, gusztusa szerint szabályozza saját felületén a hozzászólás lehetőségét, de aki népcsoportokat bélyegez meg, aki elvhűségük alapján rekeszt ki százezreket megkérdőjelezve még a magyarságukat, aki saját mélymagyarsága teljes tudatában ítélkezik, az ne háborogjon, ha némelyek esetleg  az éppen általa meghonosított tahó stílusban fejezik ki nemtetszését.

A fenti idézetben például „leállatoz” hús-vér magyar embereket csak azért, mert vették a bátorságot és ellenvéleményt fogalmaztak meg az övével szemben. Már ez a megnyilvánulása is elég lenne egy normálisan működő demokráciában, hogy soha többé, sehol, senki egyetlen betűt se olvasson el az ilyen újságírónak nevezett kreatúrától, és akkor majd  nem találna olyan szerkesztőséget – pártállástól függetlenül – amelyik alkalmazná, hiszen ember nem forgatná azt a sajtóorgánumot, amelyik „efféle” sajtómunkással dolgozik.

bayer22.jpg

Magyarország jelenlegi vezetője viszont, ugyan trükköket és hazugságokat alkalmazva - mert egyenesen, népe képébe vágva ő sem merte – felterjeszttette és Lovagkereszttel jutalmazta. Az ő szemszögéből nézve persze igaza volt, hiszen az 5-ös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa rengeteget ügyködött, hogy Orbánból az lehessen, ami mostanra lett – jelentsen ez bármit is.

bayer33.jpg

Jólfizetett bértollnokként az írásaira fogékony és mindig vevő, mindannyiunk pénzéből fenntartott Orbán-újságok sora publikálja otromba böffeneteit, amikben színre, fajra, nemi identitásra, politikai meggyőződésre való tekintet nélkül pécéz ki, és aláz meg bárkit, akire kilövési engedélyt kap gazdájától.

Néhány idézet a terjedelmes bayer-i életműből:

A humanizmus jegyében Olaszliszka kapcsán:

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”

A sajtószabadság ürügyén:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”

A kormány gyűlöletkeltésére kontrázva:

„Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. (...) Sokkal jobb lett volna, ha ellenállást tanúsít, és lelövik, mint egy veszett kutyát.”

Ferenc pápa is megkapja tőle, ami neki jár, mert emberként viselkedett és erre szólította fel a kereszténységet is. No nem az olyat, mint ő, hanem az igazi hívőket:

„A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”

A kiragadott idézeteket végigolvasva gondolom, a magukat konzervatív jobboldalinak mondók is érzik, hogy ez nem komilfo. Akinek nem az „Ablak-Zsiráf” vágatlan példánya a kedvenc könyve, az zsigereiben kell, hogy érezze, ez nem az a szint, amit közpénzből dotálni, munkájának folytatására ösztökélni szabad és érdemes lenne.

bayer44.jpg

Legyen ez az első dolog, amiben egyetértünk: bojkottáljuk Bayer retorikáját, ne vegyünk olyan sajtóterméket, ne váltsunk a távirányítóval olyan adóra, amelyek őt közlik, és ne vásároljunk azokban az üzletekben, vagy olyan termékeket, amelyek az olyan orgánumokban reklámoznak, amelyekben szót kaphat az ilyen virtigli náci eszméket hirdető, alpári stílusú "fekáliától bűzlő tollú és lelkű" kormányírnok.

Visszatérve - a keretes szerkezet jegyében - posztom alapgondolatához: se Bayer, se a mini(szter)elnök haverja ne feledje a régi mondást arról, aki kardot fog, avagy bayeri stílusban: hamarosan bedőltök, mint a széthugyozott kocsmafal.

Mátrai Anna

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

süti beállítások módosítása