2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

O.V., a gáláns

2016. december 02. - Városi Kurir

angyal33.jpg

Ne csodálkozzon senki, ha az elkövetkező pár hétben a magyar utcákról egyszeriben eltűnik az idősebb generáció. Nem tehet mást, hiszen Lázár bejelentése alapján, akit nem talál otthon az utalványkommandó, az battyoghat be a helyi kormányhivatalba – szigorúan ügyfélfogadási időben – és keresgélheti azt a bizonyos ablakot, ahol a slendrián nyugdíjasok átvehetik a szentéletű adományát: a tízezer forintos Erzsébet utalványt.

Az ötlet újfent zseniális, egycsapással két legyet is üt a bőkezű adományozó. Először is pöröghet-foroghat a tükör előtt, hiszen pártunk és kormányunk nem hagyja cserben a vele nem annyira szimpatizáló nyugger-milliókat sem, hiszen csöpögtet nekik a közelgő ünnep előtt egy kis elköltenivalót. A nemes szándék mégis sántít kicsit! Az uniós kifogással illetett nemzeti utalványba szinte az utolsó pillanatban sikerült a döntnököknek még beletolni egy kis közpénzt. Ez meleg helyzet volt, de Orbán újra elharcolta magát a falig, és sikerült! Aki megpendíti, hogy a miniszterelnöknek nincs jogosítványa az adózók, tehát mindannyiunk pénzét egyszemélyben kénye-kedve szerint osztogatni, az magára húzza a hazaáruló-libsi-sorosbérenc-kommunista jelzők özönét. Ne legyen félreértés, teljes mértékben egyetértek azzal, hogy segíteni kell a nehéz helyzetben élő nyugdíjasoknak, csak hát az a bizonyos hogyan, az a bibi.

angyal44.jpg

Az érem másik nyerő oldala a Fidesz számára az, hogy a jövőben bármikor felhánytorgathatja az elégedetlenkedő „szépkorúaknak”, hogy „emlékeztek, amikor….”, és máris kifogta azt a bizonyos szelet a vitorlából. Sőt, még az is lehet, hogy pártízezer billegőt be is csatornázhat a szavazófülke magányában.

„Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése.”

vezette fel a kezdeményezést Orbán Nagylelkű Viktor, aki megemlítette még, hogy nem akar árkot ásni, így mindenkinek jár az utalvány.

De ez a két föl – úgy látszik – nem volt elég az ötletgyárosok kiagyaltak még egy csavart! Nem a megszokott módon, a postástól veheti át a munkában megfáradt a neki szánt ajcsit, mivel erre a megajándékozottaknak kényelmes megoldásra még rá kellett volna dobni 500 kemény magyar forintot a szintén állami kézben lévő Magyar Postánál hanem egy-egy közszolga fogja a kis cekkerében egy erre rendszeresített biztonsági őr kíséretében felkeresni.

angyal22.jpg

Arról persze nem szól a fáma, hogy honnan kaparnak elő, mennyiért és ennyi biztonsági őrt,  hirtelen kinek a cége  tudja ezt a létszámot hadra fogni. A közszolga ráér, belőlük van elég, hiszen munkaidejét tölti majd a hozzá tartozó körzet nyugdíjasainak felkeresésével, és ha már ott van, biztosan vált is pár keresetlen szót az utalvány jogos tulajdonosával. Beszélhet neki arról, hogy milyen helyes is ez az Orbán, hogy ilyen nagylelkű gesztussal teszi tiszteletét – a köz pénzéből – nála, meg, hogy „jó tett helyébe majd ő is jót vár”, vagy, hogy "Egy napon, ami tán sose jön el, majd én is kérek tőled valamit"

A nyugdíjasok mellett a a másik nagy társadalmi réteg, amely szintén kedvezettje a barom döntésnek, a besurranók és a csalók céhe, hiszen mégnagyobb eséllyel kérhetnek bebocsájtást, mint "közszolgák" az idősek otthonaiba.angyal55.jpg

Lázár bejelentése alapján 30.000 kormányhivatalnok éjt nappallá téve foglalkozik majd az utalványok házhozszállításával. Aki meg pont ezekben a hetekben akarja ügyes-bajos dolgait intézni, annak meg kell várnia, míg a pult másik oldalára visszaér a BKV valamelyik járatán tömörülő irodista

angyal11.jpg

Az lesz a nagyon jó még mindezek felett, hogy olyan lesz az egész, mint egy nagy társasjáték, tele izgalommal, hiszen nem lehet majd előre tudni, hogy ki felé mikor jár a Jézuska földi kirendeltje, tehát kedves nyugger honfitársak, ne izegjenek-mozogjanak annyit, mostantól várják hegyezett füllel, kinél mikor csenget a közszolga, vagy ahhoz hasonló!

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr6312015887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.02. 11:09:56

Atya Isten, ez diktatúra: a kormány pénzt ad az embereknek!!!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.02. 13:54:37

Bezzeg amikor 2002.ben Medgyessy adta vissza a 100 napos rommá adósodás program keretében a nyugdíjasoknak a 18.000 Ft-ot, az maga volt a ballib gondoskodás és oltalom megtestesülési a nyugdíjasok irányába.

Igaz azt nem ajándékba adták nekik. A borítékra akkor még rá volt írva, hogy ezt Orbán lopta el tőletek személyesen.

Hát csoda hogy ezek után egy 10.000-es ajándék ennyire megviseli a ballib szarháziak lelkivilágát ?
Hisz mégcsak rá sincs írva, hogy geci Orbán, fújj Fidesz, mint amikor még ők adták.

C. Lee Boss 2016.12.02. 15:45:45

Elrabolunk 3 000 000 000 000 forint magánnyugdíjat, adunk egyszer 10 000 forintért utalványt, így mellete futja még kisvasútra, stadionra.... Kösz szépen!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.12.02. 15:50:21

Kánaán az a hely, hol mi
Vezetünk s a rablott holmi
Morzsáját a nyuggerhadnak
Szórjuk s ők majd voksot adnak.

hümhüm 2016.12.02. 18:23:22

@Char Lee Boss: "Elrabolunk 3 000 000 000 000 forint magánnyugdíjat,"
Buta agyatlan marha...

Weißkopf 2016.12.02. 18:34:45

Érdekes, a miniszterelnök kampányleveleit rá merték bízni a Magyar Postára, az Erzsébet utalványokat nem?

Weißkopf 2016.12.02. 18:36:21

@hümhüm: Te vagy agyatlan, ha a 3 billió (!) Ft ellopását természetesnek veszed.

hümhüm 2016.12.02. 18:42:46

@Mátrai Anna: " még rá kellett volna dobni 500 kemény magyar forintot"
Kicsit alábecsülted: minimum 895.-Ft a 10000 Ft értékű levél tértivevényes célba juttatása, plusz a borítékolás költsége. Összesen kb. plusz 1000 Ft.
Amúgy valóban felelőtlenség a kormányhivatalnokokra bízni az ilyesmit: nem ez a szakmájuk, nincsenek is elegen hozzá....
@Weißkopf: Hülye vagy, senki nem lopott semmiféle magánnyugdíjat.

Weißkopf 2016.12.02. 18:45:59

@hümhüm: Akkor mesélj, hová lett a legtöbb magánnyugdíjpénztári tag megtakarítása! (A pénztárak többségével együtt.)

hümhüm 2016.12.02. 19:03:38

@Weißkopf: Senki nem lopta el a pénztárakat, megszűntek, mert nem volt elegendő taguk 2010 után, illetve akik tagok maradtak, azoknak büdös volt a leadózott pénzükből (magánpénzükből) tagdíjat fizetni (magán megtakarítás). A pénztárakból a költségvetésbe átirányított pénzek (amik NEM megtakarítások voltak, hanem a kötelezően levonandó nyugdíjjárulék befizetése a költségvetés helyett...) pedig különféle célokra fordítódtak. Nézz utána, jó weiszkopf holtig tanul...
Horribile dictu: még a volt magánnyugdíjpénztári tagok is kaptak belőle, ha volt reálhozama a befizetéseiknek.
Ha már a lopásról van szó: azt a különböző ügyeskedő magánnyugdíj pénztárak követhették el.
Mivel nem társasági formában működtek, az ú.n. függő befizetéseket (amiket nem tudtak rögtön beazonosítani) tetszés szerint használhatták pl. pénzügyi befektetésekbe, amiknek a hozamát ők tették el (azaz ellopták a tagtól) minden számadási kötelezettség és kontroll nélkül. Erről még a NAV-nak sem kellett adóbevallást tenniük.
Ezek a függő befizetések masszívan 30 milliárd Ft körül mozogtak, ezzel vidáman vircsaftolhattak a pénztárak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.12.02. 19:10:34

a megtakaritas az a penz, amit szabadon elkolthetek barmikor barmire, de nem teszem, hanem lemondva a pillanatnyi igenyeimrol, elteszem kesobbre a sajat akarombol. amikor azt mondjak, hogy itt ez a penz, amit eddig kotelezoen levontak tolem es szetosztottak a nyugdijasoknak, mostantol szinten kotelezoen egy altalam valasztott penzintezet szamlajara teszik nekem, az nem megtakaritas. foleg ugy nem, hogy kozben a nevemre hitelt is felvesznek, amit ugyanugy szetosztanak mint eddig, en meg majd visszafizetem a kamataival egyutt, es orulhetek, hogy visszacsorgatnak nekem is az altalam fizetett kamatokbol.

Weißkopf 2016.12.02. 19:39:11

@hümhüm: [a mnypt-ak] "megszűntek, mert nem volt elegendő taguk 2010 után". És miért nem volt elegendő tag? Mert az Orbán-kormány megfenyegette őket, hogy aki nem lép át az állami nyugdíjrendszerbe, annak nem lesz nyugdíja. És azt is ígérték nekik, hogy ezentúl mindenkinek lesz névre szóló nyugdíjszámlája, amelyen nyilvántartják a járulékbefizetéseit. Neked van ilyen? Mellesleg az a néhány magánnyugdíjpénztár, amely állva maradt a fideszes zsarolás után, tudomásom szerint jól működik, 8-10% hozamot produkál tagjainak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.12.02. 20:17:52

@Weißkopf: ezt a tartomanyba csak a penztarak legkockazatosabb alapjai neznek csak be. most eppen. az alacsony kockazatu es vegyes alapok kb 3% ill. 5% korul hoznak.
www.mnb.hu/letoltes/nyugdijpenztari-hozamok-2006-2015-kozzetetel-vegleges.pdf
(netto hozamrata 2015)

sorbacsillag 2016.12.02. 21:00:59

@maxval bircaman BircaHang szerk: Nem mindenkinek, a nyugdíjasoknak ad az én adómból. A húszezerbő tízet. Inkább odaadom én nagyanyámnak, olcsóbb lesz

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.03. 07:04:18

@sorbacsillag:

S ez a mindenkori kormány feladata: az adók költése.

sorbacsillag 2016.12.03. 13:40:13

@maxval bircaman BircaHang szerk: a kérdésre válaszolj, azt írtad a kormány pénzt ad az embereknek. Ez paradoxon. És kicsit sokba van a körítés
süti beállítások módosítása