2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Ildemokratikus mószertan

2016. október 21. - Városi Kurir

images_5_1.jpg

 A nevében is benne van, hogy 2006-ban, amikor az ’56-os forradalom óta előszőr randalíroztak a népnyelv szerint fizetett lumpenek, már életre hívták a Honfoglalás 2000 egyesületet. Tízéves csipkerózsika-álomból ébredve, a csipa még nem moshatták ki  a szemükből. Nem tudom másnak vélni az MTI-hez eljuttatott közleményüket.

Azt írják, hogy

 „Okt. 23-án, a Kossuth téren ünnepel az ország – nem párt, hanem állami rendezvény keretében”

Ez remek! Hiszen, ha az „ország ünnepel”, akkor annak része politikai hovatartozástól függetlenül mindenki, aki magyarnak érzi, vallja magát, és fontosnak tartja, hogy ezt az utcán is nyomatékosítsa. Sajnos a közlemény nem itt ér véget, így folytatódik:

 „Az anarchisták rendzavarásra való felhívása, már az előkészület stádiumában is bűncselekménynek számít, ugyanis nem kizárható összetűzés az ünneplők és a rendzavarók között.”

Éreztem, hogy jön valami bibi. Szóval a fent említett idilli képbe bezavarhatnak az „anarchista rendzavarók”, akik felfegyverkezve sanda nézésükkel és járásukkal készülnek becserkészni a helyszínt. Csak azt nem értem, hogy amennyiben az egész ország ünnepel, kik lesznek a renitensek? És ki ítéli meg, hogy ki ünnepel szépen – ahogy a csillag megy az égen – és ki az, akinek ki kell vinnie az ellenőrzőjét. És ki írja majd az intőt? Ám nem kell sokáig gondolkozni – ezt különben sem szereti a kedves vezető és a kiszolgálószemélyzet – jön is a megoldás ötlete, ha tovább böngésszük a sajtóanyagot:

 „A Honfoglalás egyesület ezért az Országos Rendőr-főkapitány Úrhoz fordult írásban, kérve, hogy a legnagyobb civil- és egyenruhás rendőri erőkkel akadályozzák meg az esetleges tragikus – véres eseményeket, már a térre se engedjék be Juhász Péter csoportját.”

A legújabb egypártrendszer hívei nem tagadják meg a hasonlóan működő ildemokratikus – diktatúrák – érvrendszerét, miszerint aki nincs velünk, az ellenünk van, és mint ilyen, vesszen, még ha nincs is! Ezt úgy fordítom le magamnak, hogy az egyesület írásra felkentjei úgy gondolják, hogy aki nem fidesz-fun, akinek a gyomra nem veszi be az elmúlt évek hazugságait, és elege van az alibi-kormány látszat-kormányzásából, szűnjön meg létezni, vagy, ahogy a macskaduettben énekeli Hofi és Koós az egérnek: „én (Honfoglalás 2000) azért vagyok, hogy te ne is legyél”. Ki velük a magyarság kebeléből. 

 „Kértük azt is, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a rendzavarásra felhívó Juhász Pétert – megelőzendő a legrosszabbak bekövetkezését. Lengyelország államfője lesz a vendégünk, nem lehet megengedni, hogy felelőtlen alakok lejárassák hazánkat. Méltóságteljesen, nyugalomban akarjuk ünnepelni az 56-os Forradalom és Szabadságharc évfordulóját.”

Bocs, de álljunk meg egy szóra, hogy is van ez? – most, a hatvanadik évfordulón, hogy-hogy csak a lengyel „testvér-párt” képviselője teszi tiszteletét, hol marad az a több mint tíz magasrangú külföldi állam és kormányfő, aki az ötvenedik évfordulón még megtisztelte hazánkat? Mi történt velük, mitől ódzkodnak ide látogatni? A kérdés költői, hiszen mindannyian tudjuk a választ. Nem beszélve arról, hogy az idézett szövegrész alapján el is érkeztünk az oly sokszor emlegetett „átkosban” bevett és elítélt, de ahogy látszik, mára már követendőnek vélt metódushoz, – amit akkor, a nyolcvanas évek közepén tanultak, és  a zsigereikbe ivódott – amikor a március 15-i ünnepségek előtti napon  minden évben  - für alle felle - lecsukták Kiss Jánost és társait. Éljen a diktatúra! Újra éljük az ötvenes-hatvanas éveket, és a megbabonázott kétmillió – ki mennyinek számolja – birkamód bólogat még erre is. Nem lát, nem hall, és legfőképpen nem szól!

 images_3_4.jpg

Ezek után Hidvégi Balázs, a Fidesz legújabb kommunikációs igazgatójának pénteki bejelentése, már csak hab a tortán:

 „A Fidesznek biztos forrásból származó információi vannak arról, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg a vasárnapi állami ünnepséget.”

És ha ő ezt mondja, akkor így is lesz. Tesznek róla!

Mihály Lili

Legyen a külső munkatársunk! Küldjön híreket, fotókat, videókat a legizgalmasabbakat feldolgozzuk. Tárgynak írja be: témajavaslat

Köszönjük. varosikurir@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr8411828403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csepregi János: Magyarország az elmaradt kielégülések hazája 2016.10.23. 14:28:20

Itthon a nagy történelmi katarzisok sok évszázada rendre elmaradnak. A megújulás, a rosszabbnál rosszabb rendszerek szétverésére tett kísérletek után újra meg újra visszaszivárog a mocsok, a közöny, az elvtelen megalkuvás a mindennapokba, jobb soha n...

Trackback: Betojt a FIDESZ, ezért felpörgették a hazugsággyárat 2016.10.22. 17:04:40

Valami egészen hihetetlen, hogy mennyire összecsinálták magukat a FIDESZ-ben attól, hogy esetleg sokan hallgatnak Juhász Péter hívására, és 23-án elmennek kifütyülni Orbánt. Egyrészt lázasan elkezdtek embereket szervezni: A CÖF viszi a már szokott ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kheiron 2016.10.22. 14:19:41

Hajaj, már csak ennyire telik?

Még egy nyamvadt helyesírás-ellenőrzésre sincs pénz?

A tartalom meg a mostanság megszokott brosúra.

Netuddki. 2016.10.22. 14:30:34

"Honfoglalás 2000 egyesület"

Ja, van összesen 2 tagja:
cink.hu/ket-ember-utcara-is-vonult-matolcsy-mellett-450799690

A jelentőségük és az ismeretségük is a 0-hoz konvergál. De ha a fidesz érdeke úgy kívánja akkor a fideszmédia tele szájjal idézi a baromságaikat. Amit még az is lehet, hogy az orbán agitprop adott a szájukba.
Szánalmas. Nem mintha nagyon le kéne járatni a fidesz agitprop módszereit.

"Ezek után Hidvégi Balázs, a Fidesz legújabb kommunikációs igazgatójának pénteki bejelentése"
„A Fidesznek biztos forrásból származó információi vannak arról, hogy fizetett provokátorok zavarhatják meg a vasárnapi állami ünnepséget.”

Dönsék már el az ostoba barmok, hogy akkor minél több embert akarnak az orbán hallgatóságába, vagy minél kevesebbet? Ilyen bejelentésekkel szerintem inkább utóbbit érik el.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.22. 14:38:37

2006-ban a fideszt még a gyüjtogatás és egy tank ellopása sem zavarta. Ma meg egy kis sípolás is zavaró? Nyápic fideszesek...

midnight coder 2016.10.22. 14:50:53

"hogy az egyesület írásra felkentjei úgy gondolják, hogy aki nem fidesz-fun"

Na eddig sikerült olvasnom hangos röhögés nélkül.

Killary Fucking Clingon 2016.10.22. 15:47:54

Aki balhézni megy a mindenkori kormányzati ünnepségre az tényleg anarchista rendzavaró. Szervezzen rendezvényt magának máshol, ennyi.

staropramen 2016.10.22. 16:36:36

Szerintem Magyarországon összesen nincs három igazi anarchista.
Ha volnának többen is akkor nem itt tartanánk.

Voznyák Pista2 2016.10.22. 16:41:36

Szerintem nem közvetlenül a füttyögők miatt kell aggódni, és nem is az miatt paráznak, hanem hogy a füttyögők pofán lesznek verve, csupán polgári önszorgalomból, (mindenféle állami segédlet nélkül) és ebből megint fasisztázás meg diktatúrázás lesz nemzetközi szinten. Ezt tényleg el kéne kerülni.

morph on deer 2016.10.22. 16:56:37

@Killary Fucking Clingon:
"Aki balhézni megy a mindenkori kormányzati ünnepségre az tényleg anarchista rendzavaró"

Gondolom ez csak mostantól érvényes, ugye?
Mert ha jól emlékszem, ez az elmúlt 10-20 évben nem volt akadály az orbánhitű kretének buzgó csapatainak, hogy belerondítsanak mindenbe, amibe lehetséges...

Még a végén az is ki fog derülni, hogy néhányukat még a szobatisztaságra is meg lehetne tanítani?
Hát, vannak még csodák..!

micsoda? 2016.10.22. 17:02:34

Amilyen primitíven íródott az egyesület levele, valószínű ripsz ropsz módon kapta a megbízást Vagy arra gondolnak, hogy "kölcsön kenyér visszajár" mármint 2006 eseménye.:)

Andy73 2016.10.22. 18:09:28

Sajnálatos, hogy a bloggernek csak ennyire futja a forradalom 60. évfordulóján. Egy szóban sem emlékezik meg az 56-os eseményekről és a hősökről, csak arról ír, hogy ő hogyan értelmezi a jelenlegi pártviszonyokat. De még ebben is eléggé következetlen, mert hol azt sérelmezi, hogy szerinte egypártrendser van, hol azt hangsúlyozza, hogy szerinte csak kétmillióan támogatják a kormánypártot. Akkor viszont felmerül az a kérdés, hogy a többi párt hol van, és őket hányan támogatják. Persze csak akkor, ha kizárólag a mai pártpolitika érdekli az 56-os forradalom kapcsán.

sírjatok 2016.10.22. 18:30:08

Jé még egy visítós libsi blog, mecsoda eredmény, milyen eredeti, tuti megbukik az orbán holnap.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.10.22. 18:45:02

@Andy73:
mag az a kérdés is felmerül, hogy (ráadásul '56 kapcsán) a Fidesz Sajtóosztály miért úgy beszél, mint Biszku Béla.

@sírjatok:

ezt rajtad kívül még vagy 10 nick tolja hat éve, tessék kicsit többet dolgozni.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.22. 19:47:03

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azért beszél úgy mert a fidesz az mszmp és kisz utódja.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.22. 20:14:58

@sírjatok: orbán minden nap megbukik több dologban, pl emberség, hazafiság, épelméjűség, stb...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.22. 20:34:49

@Killary Fucking Clingon: "Aki balhézni megy a mindenkori kormányzati ünnepségre az tényleg anarchista rendzavaró."

Hogy mersz beszélni a fideSsesekről, te gyalázatos!

2007.03.15. Múzeumkert, 11 óra, központi állami ünnepség
A hivatalos állami ünnepség kezdetekor kétezer árpádsávos zászlókkal, karikírozott Gyurcsány-fejekkel és fakeresztekkel felszerelkezett tömeg érkezett a békés megemlékezők közé. A Himnusz eléneklése után a műsor első fele gyakorlatilag elveszett a kormány távozását követelő hangorkánban. Számtalan család próbálta halálra rémült, zokogó gyermekeit kimenekíteni a kereplők, sípok és ordibálások erdejéből.

www.epa.hu/00800/00804/00473/63807.html

morph on deer 2016.10.22. 21:05:25

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"mag az a kérdés is felmerül, hogy (ráadásul '56 kapcsán) a Fidesz Sajtóosztály miért úgy beszél, mint Biszku Béla."

Mi ebben a furcsa?
Orbán maga jelentette ki a parlamentben, hogy "nem a rendszer ellen, hanem annak vezetői ellen" küzdött!

Azaz: nem azzal volt baja, hogy mit mondtak, hanem hogy ki mondta!
Értsd: nem ő!

Aki nem emlékszik, annak egy kis segítség:

m.mandiner.hu/cikk/20121105_nem_a_diktatura_ellen_harcolt_anno_orban

Naná, hogy úgy hangzik, mint Biszku - csak a név más!

- És ez nem a "libsi" média.

Mi a fasst csodálkoztok, kedves "hazaffy" testvérek?

Netán ti is beszoptátok, hogy a vezért esetleg bármilyen ideológia is motiválja?

Ne már!

A saját zsebe, lányok/fiúk/egyéb, semmi más!

Persze megértem, ha nem igazán akartok felébredni - elég ciki lehet egy igazi getzyt ajnározni - de előbb utóbb eljön az ideje.

Előre is fogadjátok együttérzésemet!
Nem lesz könnyű, de szükséges!

Szurkolok, hogy sikerüljön!

kvadrillio 2016.10.22. 22:12:37

Lázárnak elege van a kádári nosztalgiából

ANYÁD PICSÁJA LÁZÁRKA ! MAJDAN, HA A TE FEJED FÖLÖTT HÚZNAK EL GÉPPUSKAGOLYÓK, AKKOR TE IS BEHÍVNÁL VALAKIT, OROSZ VAGY NATO TANKOKAT, HOGY SEGÍTSENEK ÉLETBEN MARADNI. DE TE SZTEM ELBÚJNÁL A FÖLD ALÁ EGY BUNKERBE, MINT ANNO A HASONLÓ TÁRSAID ÉS RÁHAGYNÁD A RENDFENNTARTÁST OLYAN KATONÁKRA, AKIK MOST A HATÁRT VÉDIK....TÚÚÚÚDOD....SZARJANCSIKA !!!!!
NAGY ARC ÉS POFA AKKOR KELLENE, HA ÁTÉLTÉL MÁR HASONLÓT !

kvadrillio 2016.10.22. 22:31:05

A Köztársaság téri csata
Searchtool right.svg Bővebben: Köztársaság téri csata

Október 30-án reggel a Köztársaság téren, az MDP budapesti bizottságának épülete előtt harcok kezdődtek. A konfliktus oka az volt, hogy a pártház védelmére kirendelt 46 ÁVH-s katona annak ellenére az épületben maradt, hogy Nagy Imre kormánya 28-án feloszlatta a szervezetet, amely így illegális fegyveres csoportnak minősült. A helyzetet súlyosbította, hogy az ÁVH-sok rendkívül provokatívan viselkedtek és a téren átvonuló nemzetőrökre, illetve fegyvertelen járókelőkre rálőttek, sőt többüket elfogták és az épületbe vitték.
Mentőautó az MDP budapesti bizottságának székháza előtt, a csata után (Fortepan)

Az a hír is elterjedt, hogy föld alatti börtöneikben kínozzák őket. Ezért reggel egy nemzetőrcsapat hatolt be az épület előterébe, hogy megtudakolják, kik tartózkodnak odabent. A nemzetőröket azonban lövésekkel fogadták, sőt egy kézigránát is robbant, mire kimenekültek. Az ÁVH-sok ezzel az érvényben lévő tűzszünetet is felrúgták. A történtek miatt délelőtt a nemzetőrök, katonák és rendőrök spontán szerveződő csoportjai a tér bokrai és fái fedezékéből megkezdték a pártház ostromát, azonban a védők az ablakokból távcsöves puskáikkal zúdítottak rájuk folyamatos tüzet. Az ostromlóknak a tér bokrai csak gyenge fedezéket nyújtottak, az épület felé rohanva pedig könnyű célpontot jelentettek a mesterlövészeknek, ezért igen sok volt a halottjuk és sebesültjük. Amikor a földön fekvő sebesültek elszállítására mentők érkeztek a helyszínre, az ÁVH-sok agyonlőtték őket is. Kora délután a pártház védelmére odarendelt magyar honvédségi harckocsik jelentek meg, ezek azonban helyismeret hiányában, a helyzetet tévesen felmérve magát az épületet lőtték szét.[34]
1956. október 30-án, a pártház ostromakor agyonlőtt védők holttestei (Fortepan)

Ekkor Mező Imre, a védők parancsnoka – akit a párt Katonai Bizottsága kért fel arra, hogy október 24-étől lássa el a Budapesti Pártbizottság épületében lévő civilek irányítását[35] – és két másik katonatiszt fehér zászlóval kijött az épületből, azonban valahonnan tűz zúdult rájuk, és sebesülten mindhárman elterültek a földön. Az ostromlók ezután behatoltak az épületbe, és az ellenálló ÁVH-s katonákat tűzharc után elfogták, míg a védők nagyobb része és az épületben megbújó belügyi és pártvezetők a szomszédos házak udvarán át elmenekültek.

A pártház elfoglalását követően az épület előtt összegyűlt fegyveres civilek egy kisebb csoportja bosszút követelt. Amikor az elfogott ÁVH-sokat az épületből kivezették, akkor ez az agresszív csoport kilenc ÁVH-s kiskatonát a falhoz állítva agyonlőtt, holttestüket pedig a pártház előtt brutálisan meggyalázták – amit külföldi fotóriporterek meg is örökítettek. (Ezt az eseményt később a Kádár-rendszer az „ellenforradalommal” szembeni propaganda egyik fő elemeként használta fel.) A kegyetlenkedést a nemzetőrök és a helyszínre érkező corvinisták fékezték meg. A pártház védői közül 25 személy vesztette életét, és az ostromlók halottainak száma is körülbelül ekkora lehetett.[34][36]

"""Ekkor Mező Imre, a védők parancsnoka """......."""Az ostromlók ezután behatoltak az épületbe, és az ellenálló ÁVH-s katonákat tűzharc után elfogták, míg a védők nagyobb része és az épületben megbújó belügyi és pártvezetők a szomszédos házak udvarán át elmenekültek."""...ÉS LÁZÁRKA IS MENEKÜLNE !!!!!+

kvadrillio 2016.10.22. 22:33:35

A Köztársaság téri csata
Searchtool right.svg Bővebben: Köztársaság téri csata

Október 30-án reggel a Köztársaság téren, az MDP budapesti bizottságának épülete előtt harcok kezdődtek. A konfliktus oka az volt, hogy a pártház védelmére kirendelt 46 ÁVH-s katona annak ellenére az épületben maradt, hogy Nagy Imre kormánya 28-án feloszlatta a szervezetet, amely így illegális fegyveres csoportnak minősült. A helyzetet súlyosbította, hogy az ÁVH-sok rendkívül provokatívan viselkedtek és a téren átvonuló nemzetőrökre, illetve fegyvertelen járókelőkre rálőttek, sőt többüket elfogták és az épületbe vitték.
Mentőautó az MDP budapesti bizottságának székháza előtt, a csata után (Fortepan)

Az a hír is elterjedt, hogy föld alatti börtöneikben kínozzák őket. Ezért reggel egy nemzetőrcsapat hatolt be az épület előterébe, hogy megtudakolják, kik tartózkodnak odabent. A nemzetőröket azonban lövésekkel fogadták, sőt egy kézigránát is robbant, mire kimenekültek. Az ÁVH-sok ezzel az érvényben lévő tűzszünetet is felrúgták. A történtek miatt délelőtt a nemzetőrök, katonák és rendőrök spontán szerveződő csoportjai a tér bokrai és fái fedezékéből megkezdték a pártház ostromát, azonban a védők az ablakokból távcsöves puskáikkal zúdítottak rájuk folyamatos tüzet. Az ostromlóknak a tér bokrai csak gyenge fedezéket nyújtottak, az épület felé rohanva pedig könnyű célpontot jelentettek a mesterlövészeknek, ezért igen sok volt a halottjuk és sebesültjük. Amikor a földön fekvő sebesültek elszállítására mentők érkeztek a helyszínre, az ÁVH-sok agyonlőtték őket is. Kora délután a pártház védelmére odarendelt magyar honvédségi harckocsik jelentek meg, ezek azonban helyismeret hiányában, a helyzetet tévesen felmérve magát az épületet lőtték szét.[34]
1956. október 30-án, a pártház ostromakor agyonlőtt védők holttestei (Fortepan)

Ekkor Mező Imre, a védők parancsnoka – akit a párt Katonai Bizottsága kért fel arra, hogy október 24-étől lássa el a Budapesti Pártbizottság épületében lévő civilek irányítását[35] – és két másik katonatiszt fehér zászlóval kijött az épületből, azonban valahonnan tűz zúdult rájuk, és sebesülten mindhárman elterültek a földön. Az ostromlók ezután behatoltak az épületbe, és az ellenálló ÁVH-s katonákat tűzharc után elfogták, míg a védők nagyobb része és az épületben megbújó belügyi és pártvezetők a szomszédos házak udvarán át elmenekültek.

A pártház elfoglalását követően az épület előtt összegyűlt fegyveres civilek egy kisebb csoportja bosszút követelt. Amikor az elfogott ÁVH-sokat az épületből kivezették, akkor ez az agresszív csoport kilenc ÁVH-s kiskatonát a falhoz állítva agyonlőtt, holttestüket pedig a pártház előtt brutálisan meggyalázták – amit külföldi fotóriporterek meg is örökítettek. (Ezt az eseményt később a Kádár-rendszer az „ellenforradalommal” szembeni propaganda egyik fő elemeként használta fel.) A kegyetlenkedést a nemzetőrök és a helyszínre érkező corvinisták fékezték meg. A pártház védői közül 25 személy vesztette életét, és az ostromlók halottainak száma is körülbelül ekkora lehetett.[34][36]

"""Ekkor Mező Imre, a védők parancsnoka """......."""Az ostromlók ezután behatoltak az épületbe, és az ellenálló ÁVH-s katonákat tűzharc után elfogták, míg a védők nagyobb része és az épületben megbújó belügyi és pártvezetők a szomszédos házak udvarán át elmenekültek."""...ÉS LÁZÁRKA IS MENEKÜLNE !!!!!+

WIKIPÉDIÁBÓL.....:o)))

2016.10.22. 22:37:04

Vergődik a kleptokrata, fasiszta, hazaáruló csürhe.
Persze a kritikát nehezen viselik, az ő szemszögükből mindenki gonosz, aki nem a felcsúti bunkó-bolond kottájából játszik. Jól kitömte a zsebüket.. A vadbarom már annyira elvesztette a világgal a kapcsolatot, hogy egy őszinte szava sincsen, csak hazugság bugyborékol belőle. Az eszét Brüsszel és Budapest között hagyta félúton.

Tudjuk ki bérelte fel a huligánokat 2006-ban, ki romboltatta le a belvárost és húzott el a balhé kirobbanása előtt páncélozott BMW-én. Méltó emléket állított '56 mártírjainak, ennyire szent neki a haza.

Házmester ország királya egy őszes úr kin mindenki kínjában nevet!

papierusz 2016.10.22. 22:44:07

Amíg ilyen blogok működnek addig a Fidesznek nyert ügye van.

kvadrillio 2016.10.22. 22:45:50

SZTEM A TIKK-TAKK-TEK TARTSA SZIGORÚ BLOKÁD ALATT HARCI JÁRMŰVEIVEL PETI HUSZÁRT, MERT VÉRES,VÉRES, NAGYON VÉRES MEGTORLÁSRA KÉSZÜL ! :o))))))))))))))))

gizmo26666 2016.10.22. 23:50:36

Akinek nem tetszik az Orbán rendszer, az ne nyafogjon, hanem menjen külfödre. Mi jó elleszünk itt.

luis5 2016.10.23. 08:29:18

Aki nem 56ra akar emlekezni hanem OV ellen tuntetni szamos helyen megteheti. De ne a Kossuth teren

pamut 2016.10.23. 09:20:48

Sziasztok, az megvan hogy alázta meg ma reggel, 1956 ünnepén, a maffiakormány a magyarokat?

KukuxuBucsu 2016.10.23. 09:46:27

Kordonbontó villáskulcs

grafoguru 2016.10.23. 09:56:41

@Andy73:

Gondolom fogalmad sincs az egypártrendszerről.
Vagy max. a tankönyvedben volt benne, de abból egyest kaptál (ha nem úsztad meg a felelést).
Ez persze ne tartson vissza attól, hogy - jó szokás szerint, a butaság biztosnságával felvértezve - beleszólj bármibe.
.

grafoguru 2016.10.23. 10:00:01

@luis5:

"Aki nem 56ra akar emlekezni hanem OV ellen tuntetni szamos helyen megteheti. De ne a Kossuth teren"

Az emúthatév előtti emútnyócévben is ez volt a véleményed, ugye?
Amúgy a "számos helyen" mit értesz?
Bármelyik sarkon? Mert a médiumok, ugyebár...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.23. 10:36:33

@morph on deer: nagyon igyekszel, hogy megmagyarazd, mit mondott. csakhogy nincs ra szukseg, a linkelt szovegben ott van a magyarazat is. erdekes, hogy az mszp-s videoban, amit szinten eloszeretettel linkelgettek, mar nincs ott. igaz, az sincs ott, hogy az orbannak nem volt baja a diktaturaval. ehhez kelletek ti, hogy megmagyarazzatok. hat csak hajra.

wolves84lb 2016.10.23. 10:42:37

@Voznyák Pista2: nacsak, már fenyegettek ti is? Muhahaha...csibém, a Markóban dolgozok, eddig nem akartam ma bemenni, de lehet, benézek, hátha össeakadok veled, amint épp a sípolósokat akarod pfán verni. Csak kösd magadra a bohóc-sapkádat, hogy a sok méretes fasz között megtaláljalak, kis csicska.

wolves84lb 2016.10.23. 10:43:31

@sírjatok: még egy fizetett fideszcsicska...milyen új, milyen eredeti...na takarodj...

bulista 2016.10.23. 10:51:15

@gizmo26666: Remélem, hogy hamarosan magatokra maradtok itt, Kolumbia-alsón, aztán akkor majd egymást fosztjátok ki, tetves fidesz-köcsögök!

bulista 2016.10.23. 10:55:55

@Voznyák Pista2: Gondolom egyike vagy a "népszavazós néni" hajasbaba unokáinak, de ugyebár a patkányok csak csoportosan bátrak, szólóban egy 40 kilós, szemüveges bölcsészlány is megfutamítja a csúti ánusznyaló fajtádat!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.10.23. 10:57:40

Jó lenne már egy kis következetesség! Akinek nem tettszett, mikor Gönczöt, Demszkyt fütyülték, az most ne lelkesedjen, aki meg anno örült neki, az örüljön ennek is!

Sir Galahad 2016.10.23. 12:19:18

Nekem semmi bajom azzal, ha Orbánt is kifütyülik, ha tüntetnek ellene. Demokráciában ez így szokás. Bajom azzal lenne, ha a tiltakozókat azonosítójel nélküli rendőrök vernék, mint tíz éve - ilyesmi ugyanis demokratikus kormány idején nem történik.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.23. 12:20:46

Semmi gond: a rendzavarók csak segítik Orbánt, tevékenységük bizonyítja, hogy nem igaz, hogy Mo-on nincs demokrácia, hiszen lám, még állami ünnepséget is bárki szabadon megzavarhat, s nem lövik ki a szemét.

torró 2016.10.23. 12:31:03

Mennyi hülyeséget tudtok összehordani! :DDD Röhej. Ráadásul egyeseknek fogalmuk sincs a 2006-s eseményeket illetően. A füttyögetőkről meg csak annyit, csak megutáltatják magukat. És nem is mennek vele semmire.Mérhetetlenül gyerekes. Ez olyan mint az az ember, akinek a szódás dugta a feleségét, ő meg "bosszúból" tökön rúgta a szódás lovát! Erre kb ennyit érdemes áldozni. Juhász meg jobban tenné ha felmutatna valami érdemlegeset Orbán megbuktatási módszeréről. Fütyülő?! Nagy haditerv!:DDDD Ha csak ennyire futja gyerekek! Ez nagyon karcsú!

morph on deer 2016.10.23. 12:32:58

@droid_:

Akkor segítek, hogy könnyebb legyen:

m.youtube.com/watch?v=o5J06vjzlDQ#

„Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az önök párttársai voltak! Kérem, hogy ezt ne felejtse el. A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel
ön ma is egy pártban ül. Elnézést kérek, hogy erről vagyok kénytelen beszélni egy olyan időpontban és olyan helyen, amit nem ezért hoztak létre."

morph on deer 2016.10.23. 12:45:03

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"ezt biztos nekem akartad írni?"

Az első két bekezdést igen, aztán meg vitt a lendület, elnézést!
A szomorú az, hogy sokan nem igazán fogják fel, hogy mit is látnak/hallanak, csak annyi megy át, hogy ha a Viktor mondta, akkor az biztosan úgy van jól.

Közben pedig ugyanolyan ótvaros hablaty, ugyanaz a szemét, amilyen bármelyik kommunista párthyűlésen is elhangozhatott volna, cak át van csomagolva "orbánosra" és átkötve nemzeti színű szalaggal a 'zemberek' számára, akik csak a csomagolást nézik egyébként is.
Persze, hogy Biszku meg Göbbels jut az ember eszébe, a lényeg ugyanaz most is!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.23. 12:45:58

@morph on deer: bizony. be volt keszitve az mszp sajat vagasu videoja is, mi? :) tudod a diktatura ellen versekkel, dalokkal meg effelekkel lehet harcolni, ugy altalaban. adott helyen es idoben viszont azok ellen lehet harcolni, akik a diktaturat csinaljak. mivel csak az vezet az adott helyen es idoben eredmenyre. segitek en is: "A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták. Azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül."
erted ugye? ti sem a diktatura ellen harcoltok azzal, hogy veritek a tamtamot a blog.hu-n, hanem az orban ellen, aki szerintetek csinalja. mar persze feltelezve, hogy ilyen meggyozodesbol veritek, nem mas motivaciobol. ugye pont ahogy az orban is mondta.

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 13:24:12

Nem vagytok elegen, sosem voltatok és sosem lesztek :)
Még akkor sem ha az a büdös hazug korrupt kurva nyeri a választásokat Amerikában, még akkor is kevesen lesztek. Ez az ország nem lesz liberális , sosem volt sosem lesz az. Mehettek az anyátok picsájába tüntetni.

morph on deer 2016.10.23. 13:46:09

@droid_:
"@morph on deer:

ezt biztos nekem akartad írni?

Ian Turel 2016.10.23. 13:46:49

@Killary Fucking Clingon: bizony!
Mindig kell egy vezér, aki megmondja, mit gondoljunk, mit csináljunk, hogy viselkedjünk még otthon is.

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 14:00:59

@Ian Turel: igen ez így van, nektek kell Juncker, Merkel,Hollande, Renzi és a többi faszfej.

Weißkopf 2016.10.23. 14:02:20

@Killary Fucking Clingon: mi az, faszszopó kis köcsög, trafikot vagy földet kaptál, hogy így véded a felcsúti törpe rendszerét?

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 14:09:37

@Weißkopf: Szeretnél egy liberális rendszerben élni ahol az összes jövedelmed egy segély csomag lesz, az is csak akkor szépen bégetsz és nem bántod az iszlamista szomszédaidat?

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 14:14:31

Van Magyar Köztársaság , meg vannak a liberálisok, a nemzettelen egyesült európai államok tervével. Én nem akarok egyesült európai államokat, soha nem is akartam, de az EU kilépés sem okozna álmatlan éjszakákat. Ez nem Orbán imádat vagy gyűlölet kérdése. Ma Ő kormányoz, és akárhogy nézem, nem látok alternatívát a színen., tehát trafik és földtulajdon megszerzése nélkül is szívesen nézem ahogy a liberális faszok vergődnek szerte a világban, ahogy itthon is teszik egy 10 milliós országban 5 ezren :)

Netuddki. 2016.10.23. 14:47:03

@Killary Fucking Clingon: " Killary Fucking Clingon 2016.10.15 22:25:33
@Aranyi Gábor: Te mit finnyáskodsz bazdmeg? Ird le hogy tolvaj zsidó. Nincs azzal semmi baj. Tolvaj zsidó, tolvaj magyar tolvaj cigány. Nevezzük végre nevén a dolgokat."

No comment...

morph on deer 2016.10.23. 14:59:26

@droid_:
(Nem vagyok jó Schmitt tanítvány, elnézést:)

"ti sem a diktatura ellen harcoltok"

Már az elején jobb, ha utánaszámolsz: én egy darab vagyok, tehát a 'te' és a 'harcolsz' szó a helyes.

Aki alapszinten ismerős az internet működésével, annak nem esik nehezére megtalálnia ugyanezt - kérj nyugodtan tanácsot valakitől, ha ez túl bonyolultnak tűnik...
Hogy ki 'vágta' a videót, fogalmam sincs, de akkor, ha az egész közvetítést nem akarod végignézni, akkor bizony 'vágni' kell. Viszont lehet örülni: az örökbecsű szavak az utókor rendelkezésére állnak!

A tisztánlátás miatt:
A jelenlegi rendszer nem ideológiai alapú, szemben a nyolcvanas évek rendszerével!

A jelenlegi rendszer azért ilyen, mert Orbán ilyen! Ha kulturember lenne, akkor nyilván valamilyen szofisztikáltabb változatát alkalmazná a kizsákmányolásnak és a személye köré felépített elnyomói apparátusnak, dehát ez van, ez telik a képpességekből.

Meg azért ne felejtsük el, hogy ez így is hatásos! Lásd Rákosi, vagy Ceaușescu...
Működik is egy darabig, nekik is sikerült jó pár évig 'élvezni' a nép 'szeretetét', mint tudjuk.
Orbán is szédítően 'sikeres', sorra aratja a 'mindent elsöprő' győzelmeket arat - míg őt is elsöprik, ahogy a 'kollégákat'..!

Ez csak idő kérdése!

morph on deer 2016.10.23. 15:07:06

@Killary Fucking Clingon:
"Van Magyar Köztársaság"

Na ne!
Mióta?
Ugyanis a 'gránitszilárdságú' Orbán Viktor szerint csak "Magyarország" van, "Magyar Köztársaság" meg nincs, mert az a ránk erőltetett "kommunista alkotmány" meghatározása volt...

Szóval, csak óvatosan az elnevezésekkel! :)

Weißkopf 2016.10.23. 15:07:52

@Killary Fucking Clingon: Miből gondolod, hogy a liberális rendszer azzal jár, hogy "az összes jövedelmed egy segély csomag lesz"? Ez van a liberális Ausztriában vagy Németországban? Nézz körül, mielőtt ilyen sületlenségeket írsz!

Weißkopf 2016.10.23. 15:12:29

@morph on deer: 1 ország van a környékünkön, amelynek a (hivatalos) nevében nincs benne a köztársaság szó. Na melyik az?

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 15:30:44

@Weißkopf: Magyarország hivatalos neve Magyarország, államformája köztársaság.

Killary Fucking Clingon 2016.10.23. 15:34:22

Írhat itt bárki bármit.
Magyarország a magyaroké. Nem Junckeré nem Merkelé és nem Obamáé.
Ez az ország nem liberális, nem szocialista nem kommunista.
Magyarország a magyaroké.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.23. 15:36:26

@morph on deer: fogalmatok sincs mi:? :) hagyjad mar. valaki kettevagta amit orban mondott, es a masodik fele helyett bevagta azt, ahogy az mszp-s faszi mond valamit, amit orban nem mondott, majd mindezt feltettek az mszp youtube csatornajara. na vajon ki tehette? csak a tiszanlatas kedveert ugye. ti meg reklamozzatok paran a blog.hu-n. persze nyugodtan almodozzatok forradalomrol, ha tetszik, de mszp-s videokat mutogatva es a nep neveben szonokolva ez azert eleg rohejes.

Weißkopf 2016.10.23. 15:58:25

@Killary Fucking Clingon: Nem ez volt a kérdés. (Egyébként Románia a helyes válasz.) És milyen rendszer az, amelyik az ország nevéből törli a köztársaság szót, a (pesti) Köztársaság tér nevét (nyilván a törpe KDNP óhajára) egy pápa nevére változtatja? 5 szótag helyett 9 lett (az egyszerűség kedvéért), de persze nem ez a fő gond, hanem az, hogy orbánék irtóznak a köztársaság gondolatától. Az igazi köztársaságétól.
Na megvolt az előzenekar, jön a köpcös a migráns- és Brüsszel-ellenes dumájával.

Weißkopf 2016.10.23. 16:00:01

Milyen rekedten ordibál! Elfogyott a Negro a Cinege utcában?

szepipiktor 2016.10.23. 16:05:18

"Az anarchizmus célja a szociális igazságtalanságok kiküszöbölése az egyenlő lehetőségek megteremtésével. Az anarchizmus legátfogóbb értelemben uralomnélküliség (anarchia), amely alatt "azon politikai rendszert kell értenünk, mely minden külső hatalom és erőszak nélkül, tisztán az emberek szabad, testvéri együttélésén alapszik. Egyediségét az uralomnélküliségre, hatalom nélküli rendre való törekvés adja. Az anarchisták szerint az állam erőszakosan beavatkozik az emberek életébe; a polgárai biztonságát védeni és a társadalmi integrációt megteremteni hivatott intézmények – az oktatás, a jogrend, az erőszakszervezetek – valójában az uralmon lévő elit hatalom tekintélyének megtartását szolgálják, ezért végső soron zsarnokiak és megszüntetendők." wiki
És így tovább.
.
Tehát aki anarchistákat emleget, a retteg attól, hogy jön valami és eltakarítja a SEGGET, amit minden politikai irányzat sleppje imád, követ, rajongásig és kritika nélkül elfogad.
Az anarchizmust pont a pártfüggők keverik a terrorizmussal, hiszen utóbbi mindig kapcsolható valamelyik politikai szárnyhoz, az előbbi meg mindegyik ellen harcol.
Leninék is elsőként velük számoltak le - miután segítségükkel megvívták forradalmukat. A fidesz meg a székházfoglalókat nem engedi a stadionjukba,,,
.
Az anarchizmus - mint a XXI. század izmusa -, ma, a globalizált, marketingalapú nihil időszakában időszerűbb, mint valaha.
Az anarchizmus valójában a politikai antianyag... csak elméletben létezhet...
Egyetlen megvalósult anarchista időszak volt: 1956 október 23-november 4. között Magyarországon...
.
Tehát a kis faszkalapok rettegnek más politikai irányzatoktól, mert féltik a SEGGET, ami nélkül nem élhetnek.
Ezért hazudnak és olyan fogalmakat használnak, amitől az összes párt, mozgalom összeszarja magát.
Pedig ez lenne az egyetlen járható út, lebontani az egészet és újraépítkezni. Mi, emberek... Amihez nem kell párt vagy ideológia. Csak becsület és tisztesség kell.

Nagyorrú Barbi 2016.10.23. 18:03:16

18-ban le lehet váltani a Fideszt. Ha megint nem sikerül, ismét jön a fasisztázás. Igaz büdös bolsik?

morph on deer 2016.10.23. 20:43:19

@droid_:
"fogalmatok sincs mi:? :)"

Te tényleg nem tudsz számolni, mi?
Egyes szám - többes szám?
Na?
Még mindig nincs meg?
Na, mindegy, ez valószínűleg meghaladja a beosztásodhoz szükséges követelményeket, ahogy kinéz...

Egyébiránt teszek rá, hogy te, vagy bárki más hogyan próbálja kimagyarázni az orbáni balfaxságot!
Szeretett vezéred igenis ezt mondta, én még egyenesben is hallottam, aztán még vagy tucatnyi alkalommal az akkori hírekben. Szóval nyugodtan sikítozhatsz, ezt nem kellett megvágni!

Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem gondolta végig, hogy mit mond, mert annyira azért nem tartom sötétnek, hogy ezt tudatosan mondta volna, bár így is elég helyes...

Szóval nyugodtan lefékezhetsz, mert Viktor a segítséged nélkül is bátran halad tovább a lenini úton, semmi gond!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.23. 22:36:52

@morph on deer: persze, jol van, egyenesben is hallottatok. de aki akarja, ugyis megnezi az mszp-s videot es elolvassa pl az altalad linkelt szoveget, es levonhatja maganak a tanulsagot, hogy mit mondott az orban es az mszp mit szeretne belole kihozni. ti meg tehettek ra, ki mit magyaraz, nemde? akkor ebben egyetertunk.

fidesz maszop dk egykutya 2016.10.24. 11:44:17

@Nagyorrú Barbi: "elvtárs" nem okos dolog a saját szarodat másra kenni, főleg úgy, hogy egy komcsi fejes apucival rendelkező KISZ titkárt éltetsz, aki a kádár rendszert akarja újjáépíteni ;)
süti beállítások módosítása