2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Rohanunk egy újabb diktatúrába

2016. október 10. - Városi Kurir

444.jpg

Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra, és a diktátorokra. Amint az egyiket nagy nehezen levetettük, vagy sokkal inkább levált rólunk, veszünk egy nagy, mély, szabad levegőt és már bukunk is le a következő mélyére.

Ddiktatúra és diktatúra között is van különbség. Horthy, ha nem lenne képzavar, az úri Magyarország a kapitalista világtengerben is megmaradó hűbéri, délibábos- bőgatyás kis ország nagyságának álomképe mögül működtette nagyon is elnyomó sötét, antiszemita diktatúráját, de a látszatra, még így is legalábbis Szálasi 1944-es kinevezéséig már-már megszállottan ügyelt. Akkor aztán lemállott a smink rendszere arcáról, és megmutatkozott a dohos, málló-csontú valóság, amit csak a nagyzolás és hazug irredentizmus, nacionalizmus tartott össze addig is.

nikotex_bloblogspot_hu.jpg

A háború borzalmai után - amelybe Magyarországot vezetői önként és dalolva rántották bele -persze a néptől kapott (?)  „erős felhatalmazással”, jött Rákosi és rendszere, ami nem volt más, mint egy copyrigth by Sztálin. Természetesen ők is a népre hivatkoztak minden borzalmas döntésük és tettük után, ám őket 1956-ban, alig néhány év országlás után elsöpörte az „istenadta”.

nol.jpg

1956 novemberébe megérkezett Kádár, aki kezdetben egy vérgőzös helytartó volt, de lassan, nagyon lassan konszolidálódott ő maga is, és ezzel egyfajta konszolidáció felé vezette  a rendszert is.  Ez volt az az idő - az 1960-as évek közepe - amikortól a név, hogy Kádár, már nem csak egy embert, de egy kifelé pirospozsgásan egészségesnek mutatkozó rezsimet is takart, amit persze majdnem szétfeszítettek a belső ellentmondások, és az elnyomás sokasága, és amely mindezek ellenére eljutott az „aki nincs velünk, az ellenünk van” filozófiájától az „aki nincs ellenük, az velünk van” kimondásáig.

 orientalista_hu.jpg

Tévedés ne essék, a Kádár-rezsim komoly diktatúra volt, de annak egy - ha lehetséges ilyen - kiegyensúlyozott formája, amit manapság a „puha diktatúra” névvel szokás illetni. Nem volt könnyű azokban az évtizedekben az élet, de együtt tartotta az ország többségét a nyáj-meleg, és még valami, a kiszámíthatóság. Nem változtak percenként a törvények, ami ma jó volt, arra bizton lehetett számítani, hogy holnap is az lesz, amit ma szabad volt, az holnap is megtehetted, és ami még mindezeknél fontosabb, folyamatosan nyomon lehetett követni a hétköznapokban is a rendszer lassú puhulását, egyre engedékenyebbé válását.

Az idő azonban - mint minden diktatúrán - a kádárin is túllépett, szerencsére vért nem ontottunk, úgy léptünk ki ismét a szabadságba, és mire használtuk? Igen, megint behódoltunk egy, az eddigieknél sokkal cinikusabb, számítóbb diktatúrának, most pedig azon vitatkoznak az „okosok”, hogy már megérkeztünk-e oda, ahonnan ép ésszel bíró ember - hacsak nem magyar – menekülne. Felelősségem teljes tudatában kijelenthetem, igen, megérkeztünk, itt vagyunk, ez már maga a kies diktatúra!

akasztas.jpg

Az új rezsim - ellentétben elődeivel - éppen a barbársága okán a legkártékonyabb, hiszen amíg Horthy, vagy Kádár igyekezett elfogadtatni magát és rendszerét a világgal, addig Orbán éppen ellenkezőleg cselekszik. A mai rezsim pökhendi módon vágja Európa és a világ szemébe, hogy csak neki lehet igaza, és az igazodás, a szolidaritás legcsekélyebb jelét se mutatva üzeni, hogy itt vagyok, lehet hozzám alkalmazkodni, mert - és ez a legárulkodóbb - „aki nincs velem, az ellenem van”. Ismét itt tartunk. Rákosi Mátyás urnája a Farkasréten elégedetten moccan egyet, mintegy jelezve, örül, hogy ez a nép, amelynek jelentős része még ma is boldogan adja oda szavazatát és életét  megrontóinak, szóval ez még mindig az ő Rákosi elvtársas népe. 

Orbán és mögötte állók agyilag finoman szólva is másodlagos frissességű csapata, lásd az utóbbi napok kósalajosiádáit, pedig csak gyalogol a maga útján, mert nem hiszi,- ahogy egyik diktátor elődje sem, akiknek kivétel nélkül ez az ostobaság lett a veszte - hogy egyszer mindennek vége, holott tény, hogy az elbukott és nyertessé átfesteni igyekezett népszavazás, maga volt a vég kezdete.  Azt, hogy ez a vég mikor következik be hogy meddig tart a vonaglás és a haláltánc nem tudni, de a lejtőnek, amin elindultak, egyre változó sebességgel ugyan, de közeledik a vége.  

Pálmai Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr3711785769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.11. 11:51:56

Jézusom. én azt hittem, h itt már diktatúra van évek óta.

ursus artos 2016.10.11. 11:55:40

Táborok is lesznek majd?

rasztaszív 2016.10.11. 12:00:26

@Scott Tenorman Must Die: pár éve még a "rettegőkkel" viccelődtetek...vicces figurák vagytok ti...

sírjatok 2016.10.11. 12:01:09

megint kedd, megint diktatúra van már a második blogon.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.11. 12:01:16

@rasztaszív: ?? én most is kiröhögöm a rettegőket. csak próbálok valami következetességet.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 12:05:10

Basszus..
Hála az égnek végre kimondta valaki.
Diktatúra van.

Cseppet ront a félelmes felvetés összképén, hogy amikor nem a ballib elkúrók vannak hatalmon, rendszerváltás óta diktatúrát ordibáltok megállás és ész- nélkül, heti 3-szor.

Vettél volna inkább Népszabit az ilyen szarok megírása helyett, most nem kéne bérrettegned.

rasztaszív 2016.10.11. 12:06:01

@Scott Tenorman Must Die: akkor csak rettegőzz tovább következetesen.és figyeld a reakciókat.

Tranquillius 2016.10.11. 12:06:51

Horthy diktátor? Jaj.
Voltak elítélhető dolgai, de pl. törvényes választással, alkotmányos módszerekkel került hatalomra, az általa fémjelzett időszakban működött a parlamentarizmus és ott csücsült a parlamentben a szocdem párt. Sajtószabadság volt, a szovjet pénzből fenntartott Népszava pl. nyíltan uszíthatott a finnek ellen a téli háború alatt. napitortenelmiforras.blog.hu/2016/07/21/_moszkva_elegedetlen_a_finn_fronton_mukodo_politikai_biztosokkal

Mérnork 2016.10.11. 12:07:30

"Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra, és a diktátorokra."
LOL, az a ti bajotok, hogy rátok balfékekre nem vevő... ;)))

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 12:08:03

Elfeljetettem javasolni, hogyha és amennyiben a Rákosi, Horthy, és Kádár montázsos Orbán nem lenne elég rémisztő, próbálkozz egy cigányossal, muszlimossal, és végszükség esetén egy Alienessel is.

morpho 2016.10.11. 12:11:25

El lehet ezen poénkodni. Meg asszisztálni hozzá jópénzért, bár a diktatúrák is felzabálják idővel a saját gyermekeiket...
Diktatúra ott van, ahol a regnáló hatalom parlamenti választásokon leválthatatlan. Magyarországon jelenleg ez a helyzet. További jó mulatozást!

Netuddki. 2016.10.11. 12:16:39

"Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra, és a diktátorokra."

Ostobaság! Nem hiányzik senkinek.

Sexual Harassment Panda 2016.10.11. 12:16:57

@morpho: olyan szörnyű a Diktatúra, hogy naponta 20x le lehet ìrni szabadon, hogy Diktatúra van.

Mérnork 2016.10.11. 12:18:24

@morpho:
De leváltható, csak nem azokkal, akik már bizonyították, hogy még alkalmatlanabbak, mint a mostaniak.

telkoe 2016.10.11. 12:19:43

Egy kis diktatúrázás, horthyzás, rutinból egy kis nyalás kádár elvtársnak és a kötelező rinya az mszmp kb kitartott seggnyalóinak kirúgására.

telkoe 2016.10.11. 12:23:34

@morpho: Érdekes módon önkorm választáson sikerült leváltani a diktatúra képviselőit. Lehet hogy először talán a mszmp ből kikopott komcsi csőcseléktől kellene megszabadulnia az európai értelemben vett baloldalnak ha akar még valaha választást nyerni?

metal · http://electric.blog.hu 2016.10.11. 12:24:16

Valaki mondja már meg, ha a baloldalnak ennyire fontos volt a Népszabadság, akkor miért adta el? Ha eladta, miért csodálkozik, hogy az új tulaj bezárta?

Sexual Harassment Panda 2016.10.11. 12:29:01

@metal: mert csak akkor van piacgazdasàg, amikor jobboldali lapokat, komplett iparàgakat adnak el, ès zärnak be.
Amikor 1 vesztesèges, volt baloldali szòcső jàr ìgy, az diktatúra

Pan Modry 2016.10.11. 12:37:26

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Nincsen diktatura, de a rendszer diktatorikus iranyba mozog folyamatosan. Nagyon keves 100%-os diktatura van, akarcsak 100%-os demokracia. A diktatura-demokracia skalan a Fidesz inkabb a diktatura fele viszi a dolgokat. (Ehhez eleg megemliteni hogy tiltjak a nepszavazast az olimpiarol, Paksrol stb....) ..meg persze sokkal tobb...

AKi aszondja hogy itt tisztan diktatura van, az legalabb akkora hulye mint aki aszondja hogy a dolgok ugy jok ahogy vannak.

DFK 2016.10.11. 12:47:22

Amikor szabadon lehet tüntizni, az diktatúra, amikor leesnek a rendőri azonosítók, az demokrácia. A baloldal szerint.

Pan Modry 2016.10.11. 12:53:32

@DFK:

javaslom linkeld be a forrast mert addig csak egy blabla

Namir 2016.10.11. 12:58:06

"Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra, és a diktátorokra"

Sajna így van, most is ezrek tüntetnek a véresen szélsőbalos Szabad Nép/Népszabadságért, és közben másképp gondolkodó újságot égetnek. A balosok. És liberálisok.

Na, ők sírják vissza Kádárt és Rákosit is. És ez komoly. Sajnos.

És akinek kétsége van a Népszabadság véres múltját illetően > wikipedia

Népszabadság: "...Az újság a rendszerváltásig a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi lapjaként működött és az állampárt totális felügyeletével különleges privilégiumokat élvezett. A Magyar Szocialista Párthoz (MSZP) kötődő Szabad Sajtó Alapítvány révén 2015-ig jelentős befolyása volt a pártnak a lapban."

(Értik ugye: a Szocialista Párthoz kötődő Szabad Sajtó Alapítvány. Kész röhej!)

Szabad Nép: "...a háborút követően 1945. március 25-én jelent meg először újra a Szabad Nép, és az ezt követő évtizedben híven szolgálta a kommunista állampártok, először az MKP, majd az MDP hivatalos irányvonalát"

2016.10.11. 13:02:45

@morpho: Az, hogy a balfasz ellenzék annyira balfasz, hogy nem tudja leváltani a kormányt, nem azt jelenti, hogy a kormány a választásokon leválthatatlan lenne.

pioneer2016 2016.10.11. 13:03:04

"hogy egyszer mindennek vége, holott tény, hogy az elbukott és nyertessé átfesteni igyekezett népszavazás, maga volt a vég kezdete. Azt, hogy ez a vég mikor következik be hogy meddig tart a vonaglása"

Akkor, ha a rezsicsökkentéssel megtévesztett szerencsétlen tömeg rá nem eszmél, hogy Ők jól át lettek baszva, immáron hatodik éve. A maradék agy-mosottakon meg sajnos a mai orvostudomány ismeretei szerint nem lehet segíteni.

Igazsagoszto buldog seriff 2016.10.11. 13:03:24

MI van mar a libbant postolo Stalin kepet nem talalt ?

Nagyorrú Barbi 2016.10.11. 13:05:14

@morpho: Azért leválthatatlan, mert a degenerált nem megy el választani, csak a neki nem tetsző végeredményt kommentálja hőbörögve.

monddazigazatmar 2016.10.11. 13:07:09

@morpho: "Diktatúra ott van, ahol a regnáló hatalom parlamenti választásokon leválthatatlan. Magyarországon jelenleg ez a helyzet."
Ezt a baromságot! Figyelj öcsi, le lehet váltani a hatalmat. Csak ahhoz kéne normális alternatíva. Az pedig nincs. A kis agyad szerint akkor nyilván a világon mindenhol diktatúra van, mert ilyen ellenzékre sehol senki nem cseréli le a kormányát

Alick 2016.10.11. 13:07:38

Ami a közhatalom gyakorlását illeti, a "demokrácia" a diktatúra vetésforgó rendszerű verziója, amelyben a vetésforgó működése nem kényszeríthető ki.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.11. 13:21:52

@Sexual Harassment Panda: "...olyan szörnyű a Diktatúra, hogy naponta 20x le lehet ìrni szabadon, hogy Diktatúra van."

A szokásos lózung. A médiában - ráadásul név nélkül - kifejtett véleményt még jobbára eltűri a hatalom. Bár kérdés, mikor éri jut el a rendszer abba az állapotába, hogy már ez is terhes lesz számára... Orbán Magyarországában ma a média gőzkiengedő szelep, ahol az állampolgárok levezethetik feszültségüket, kiereszthetik dühüket a hatalom teljes tudtával és jóváhagyásával.

Ugatni még szabad - már akinek. Mert akinek kussolnia kell, az kussban van. Aki meg szembemegy a hatalom érdekeivel, azt eltakarítják, leradírozzák a színről. Elveszik az állását, a cégét, a földjét, a trafikját - a megélhetését, Egzisztenciálisan teszik tönkre az illetőt.

6 éve ezt látjuk.

Kussol a rendőr, kussol a tanár, kussol az álllami hivatalnok. Kussol a földművelő, kussol a közmunkás, kussol a színész, kussol a médiamunkás. Mindenki tudja, hol a helye. Ha nem teszi, megnézheti magát.

És igen, én mindezt (még) szabadon leírhatom. Kiengedem a gőzt, az állami önkény pedig pörög tovább a Nemzeti Együttműködés Rendszerének égisze alatt.

Andy73 2016.10.11. 13:22:50

Felháborítóan primitív poszt. A kommunista diktatúrára nem volt vevő a magyanép, ahhoz a megszálló szovjet hadsereg kellett. Rákosihoz és Kádárhoz is, aki a forradalmat leverte, a ruszkik ismételt behívásával. A Népszabadság az ő lapja volt, a rendszerváltás óta anakronisztikus már a neve is, ahogy megmaradt szocialista pártlapnak ,
Orbán pedig éppenséggel az oroszok kivonulását és a szabad választásokat követelte Nagy Imre újratemetésén. Akit ugyebár Kádár végeztetett ki, sok száz forradalmi mártírral együtt.
Rékosi és Kádár idején nem volt a magyarnak választása, most viszont van, egy rakás párt, szabadon lehet közük választani, oda rakod az x-et, ahová akarod.
Remélem nem kell olvasnunk több ilyen gyalázatos történelemhamisítást az indexen a forradalom 60. évfordulója előtt.

monddazigazatmar 2016.10.11. 13:25:20

@Pan Modry: Népszavazást paksról, mi?
A klubrádió elmagyarázta, hogy a népszavazás nem demokratikus, mert a nép nem ért dolgokhoz, és nincs teljesen képben a migránsokkal. A fejlett nyugati demokráciák nem is népszavaznak.
Akkor MAri néni foglaljon állást az atomerőműről?

Andy73 2016.10.11. 13:27:55

@Pan Modry: Nem hallottam, hogy az olimpiai rendezők népszavazást tartottak volna az utóbbii évtizedekben. De azt se, hogy Los Angeles vagy Párizs erre készülne, vagy hogy az amerikaikaik az atomerőműveik építésekor.

DFK 2016.10.11. 13:28:12

@Pan Modry: Konkrétan mia blabla? A "leesett" rendőri azonosítók? Arra még link nélkül is lehet emlékezni... Meg arra is, hogy mennyire nem szúrta a baloldali "értelmiség" szemét a dolog, sőt. Látjuk, azok kiáltanak diktatúrát ma, akik akkor hallgattak vagy épp dícsértek.

monddazigazatmar 2016.10.11. 13:28:19

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
Ja, retteg itt mindenki baszod. Annyira, hogy a szavazófülkében rá sem mer nézni a balos rublikákra :D:D

Larry Silverstein 2016.10.11. 13:30:23

A valóságban ugyanazok akarnak most a nyugat seggébe bújni kritikátlanul, akik térdelve szerették a szovjet urakat is.

Egyis sem a patás volt, és legnagyobb bánatotokra, ezt utoljára a választók több mint 90%-a látta át.

De fel ne adjátok!

DFK 2016.10.11. 13:30:28

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: A balodla mindig azzal vádaskodik, amit önmaga elkövetet, vagy elkövetni kíván. Mert amit felsoroltál, azt mind a nagyságos baloldal követte el.

histar007 2016.10.11. 13:30:54

Orbán Viktornak nem kell nagyon elfogadtatnia magát, mert a nép választotta meg, többször is elsöprő többséggel. Ennyit a legitimációról.

Főzz valamit lassú tűzön vagy kuktában nyomás alatt. Majd vedd le hirtelen a tetőt. Mindkettő szabadság lesz az ételnek. Csak előbbi esetben megkóstolhatod kanálból ha megfújtad. A második esetben a szádba fog csöpögni a plafonról.

Csak a liberális emberek korlátlan szabadságvágya mondatja azt, hogy a szabadság a legnagyobb érték. Viszont a legtöbb ember ezzel egész egyszerűen nem tud mit kezdeni. Eltűnnek számára az eddig biztonságot jelentő korlátok, elveszti a viszonyítási pontot. Ilyen az ember, a többsége követő és csak kis része vezető. A jó vezető tud követni, de a jó követő alkalmatlan vezetni.
Fel lehet "szabadítani" az embereket, de itt K-Európában 26 éve az araboknál néhány éve látszott, hogy a diktatúra megszünéséből születő szabadságból hogyan lett káosz pillanatok alatt.. Ott pedig nem a liberális értékek kezdtek dominálni, hanem az erősebb kutya elve.

Sokféle elnyomás létezik. A politikai ellen nehéz védekezni mert nehéz a csere, ráadásul a hatalom maradni akar. Ilyenkor el lehet menni, ha engedik, vagy lehet küzdeni, de ennek eredménye kétséges. A munkahely is egy elnyomás, hiszen dolgozni kell, időre bejárni és még eredményeket is hozni kell, Ez önmagában stresszel jár. Cserébe jár érte pénz. A tekintélyelvűség néha SOKKAL magasabb, a szólás és véleményszabadság pedig nem létező érték. A főnököt sem választják, hanem kinevezik, és amíg tevékenykedik, nagyjából azt csinál amit akar. A tulajdonos ennek a minősített esete, őt pláne nem lehet leváltani. Innen mondjuk el lehet menni, jó kérdés, hogy máshol mennyivel lesz jobb.
Liberális demokrácia az, ahol szidhatod az ország vezetését, ezért pedig retorzió nem járhat. Szidhatod a cég vezetését is, de ezért még egy liberális demokráciában is kirúghatnak. Ez előbinél valakik diktatúrát kiáltanak, utóbbinál meg lehülyéznek.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 13:34:09

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Éppen fordítva.

A ballibek tesznek tönkre embereket, rugják ki őket, félemlítik meg, és tűzik céltáblára.
HA nekik nem tetsző ember kap kitüntetést azonnal beindul a ballib károgó kórus (Bayer).
Ha valaki gyerekvállalásról beszél azonnal felteszik a feketelistára (Ákos),
HA valaki baloldaliként nem akar migránst,akkor kirúgják, megbélyegzik (szoci képviselő asszony).
Emellett folyamatosan listáznak kilövendő jobboldaliakat, össezkötik vonalakkal az ismerettségi köreiket (Kék Szalag verseny).

Én se merem névvel leírni a véleményem, mert Soros Gyuri keze biztosan elér a cégemig is.
Mindig van 1-2 küldetéstudattal megáldott ballib agyhalott mindenhol a vezetésben, akiknek fingja sincs mi a szólás szabadság.

$pi$ 2016.10.11. 13:35:38

"Sajnos nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a magyar nép vevő a diktatúrákra,"

Ez nyilvánvalóan rasszizmus. Meg nyilvánvalóan marhaság is.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.11. 13:40:14

@monddazigazatmar: Előkapartad ezt a nickedet is? Fő a változatosság, mi?

$pi$ 2016.10.11. 13:46:17

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: "Kussol a rendőr, kussol a tanár, kussol az álllami hivatalnok. Kussol a földművelő, kussol a közmunkás, kussol a színész, kussol a médiamunkás. Mindenki tudja, hol a helye. Ha nem teszi, megnézheti magát.
"

Tényleg? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy megy a hőzöngés meg pofázás, hazudozás meg rágalmazás. Úgy tűnik, hogy egy dühös kisebbség ország világ előtt folyamatosan rágalmazza a kormányt, a parlamentet, sőt a választókat. Viszont olyat, hogy bárki a rágalmazók közül egyszer is megbűnhődött volna a hazudozásáért még nem hallottam, pedig még hamis videót is csináltak, dossziékat lengettek, újságcikkeket írtak.

Szóval szerintem durván hazudsz, azt mondod, hogy a hatalom akadályozza a véleménnyilvánítást, miközben mindenki mocskolódik akinek egy kicsit is nem tetszik valami.

mojoking77 2016.10.11. 13:47:33

@Mérnork: Magyarul te mosolyogva pucsitasz valaminek, ami tudod, hogy szar es fajni fog, csak hogy ne mas legyen hatalmon.
Vegul is. A te segged, azt csinalsz vele, amit akarsz.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 13:48:03

Na persze, ha a zállam beletol még egypár milliárdot a Népszabaccságba, mint a régi szép kádári időkben, akkor rögtön elmúlik a diktatúrafenyegetettség

Ezt hívják védelmi pénznek durvább nyelven: ha nem fizetsz, majd elintézünk, kicsinálunk. A baloldal maffiamódszere: ha nem tejel a zállam, rögtön fassizmusról és diktatúráról rikácsolnak körben az egész világon

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.11. 13:49:27

@$pi$: "Tényleg? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy megy a hőzöngés meg pofázás, "

Az csak a felszín, te barom. Ott alatta meg a hallgaztó mély.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 13:52:48

@$pi$:
A magyar nép genetikailag alattvaló, mondá Kertészákos, mielőtt elrohant felmarkolni a dollárban lepengetett menekültellátmányt Kanadába. Ittmaradt elvtársai pedig szórakoztatnak helyette is

Jakab.gipsz 2016.10.11. 13:53:14

Minden megválasztott kormány leváltható, a jelenlegi is, tessenek jobb és hatékonyabb társadalom és gazdaság filozófiát kitalálni.

Ha pedig dönteni kell a magyarok tudnak dönteni, lásd a legutóbbi népszavazást.

A döntés megszületett inkább Orbán mint sem az elme bajos Soros Gyuri bábjai és a nyitott társadalom hitszónokai, és a migránsok tömkelegei.

A kádárizmus miatt pedig legyenek szívesek Marx, Rákosi, Lukács uraknál reklamálni, azt a diktatúrát ők agyalták ki, a hazai baloldal pedig egy komplett elme bajból próbált meg valamelyest élhető országot fabrikálni, nem sikerült az annyira rosszul, Kádárnak nem volt szüksége személyi kultuszra, de a többi diktátornak igen.

A történelemről pedig ne próbálj meg hazudozni, nem mindenki hiszékeny gyerek.

Ne hazudj libsi= liberális- bolsi!

nniicckk 2016.10.11. 13:54:11

A francba mar megint diktatura van. Hej a regi szep idokben, amikor mostani ellenzek VADASZPUSKAS elmebetegjei haboritatlanul lovoldozhettek a tomegbe, de szep boldog demokratikus idok voltak.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 13:57:07

@histar007:
Hogyha a libsik által körberajongott Ámerikában kritizálod pl. az igazságszolgáltatás működését, akkor vád alá helyezhet a főügyész. Ennyit a szólásszabadságról

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 14:02:46

@Tranquillius:
Tele is volt a szocdem párt annak idején a sunnyogó kriptokommunistákkal. Most már nem kell bajlódni ilyesmivel, egyszerűen levették a pufajkát, és máris ők lettek a szabaccság meg a demókrácia meg az ejrópaiság példaképei

inebhedj - szerintem 2016.10.11. 14:03:44

@Pan Modry:

Mondjuk a népszavazásoknak úgy általában nincs értelme (éppen most sikerült ezt bizonyítani, ráadásul visszamenőlegesen), bár a magyar parlamentnek sem igazán (hogy Szolzsenyicint idézzem, tessenek már megnézni az elmúlt 26 évben, micsoda pofák).

Egy Paksról szóló népszavazást ebből következően mindenképpen érdemes lenne megelőznie egy, a nép bölcsességében bízó, "Betilcssuk-e az integrálást / deriválást, mer úgyse értünk hozzá, meg nem is köll semmire, meg amúgy is mindent tudunk?" népszavazásnak.

Larry Silverstein 2016.10.11. 14:04:03

Szerintem a baloldalnak ideje lenne megtanulni pozitívan gondolkosni, az ugyanis előre visz. Azt kell látniuk, hogy a pohát félig tele van.

Pl.: 1) Nem lőtték őket a Dunába, holott igény lenne rá.

2) Még mindig van legalább 10% támogatottságuk, tehát a nézeteik elhangozhatnak a Parlamentben nyilvánosan, és lehet, hogy 2018 után is bekerülnek.

Ehhez képest nem nagy veszteség, hogy eladták a Népszabadságot, az új tulaj meg vagy lekapcsolja vagy őket fogja benne fikázni.

Pan Modry 2016.10.11. 14:06:12

@monddazigazatmar:

nem erdekel a klubradio es nem is hallgatom, ha csak ilyen fost tudsz idefingani akkor kommenteld a gyozike showt

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 14:06:13

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
"Kussol a rendőr, kussol a tanár, kussol az álllami hivatalnok. Kussol a földművelő, kussol a közmunkás, kussol a színész, kussol a médiamunkás. Mindenki tudja, hol a helye. Ha nem teszi, megnézheti magát."

Még jó hogy te megtöröd a kussolás csendjét, legalább van min szórakozni

Pan Modry 2016.10.11. 14:07:10

@Andy73:
USA-ban az atomeromuvek magantokebol epulnek. Bostonban es nehany masik varosban volt nepszavazas.
Ennyit rolad es a fos ismereteidrol!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.11. 14:07:55

Már megint mennyi ocsmány féreg mászott elő orbán seggéből. Ezeket tenyésztheti a fidesz-bűnszervezet.
Amúgy igen, ez már diktatúra. Demokratikusan leválthatatlan, csak forradalommal, népfelkeléssel lehet elzavarni a kleptománokat. És ha belegondolsz, a diktatúrák legalábbis az elején nagyon gyakran még népszerűek is szoktak lenni. Hadd ne soroljam, mindenki ismeri a történelmi példákat. Így most még ezek a férgek is eléggé népszerűek. Persze a népszerűségüknek több különböző oka van, de a legfontosabb ezek közül, az a demagóg populista hazudozás. Ugye, hogy nem volt még a történelemben olyan diktátor, aki (az elején, amíg fel nem lógatták) nem hazudozott volna demagóg, populista módon? Hát ezek a kleptomán hazaáruló gazemberek is ilyenek. De hogy ennek mikor lesz vége... Ebben én kissé borúlátóbb vagyok, mint a szerző.

Pan Modry 2016.10.11. 14:08:11

@DFK:
nem erdekel a baloldali ertelmiseg velemenye, nem az hatarozza meg hogy mit tartok demokratikusnak es mit nem.
De ha teged ennyire erdekel, akkor nyaldd ki Gyurcsany segget, biztos vevo lesz rad!

Macropus Rufus 2016.10.11. 14:14:34

Egy diktatúra, legyen az akár barna vagy vörös, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje, jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton este a vasfüggöny megnyitásának évfordulója alkalmából a türingiai tartományi kormány által szervezett megemlékezésen.
A Fidesz vasárnapi közleménye szerint a pártelnök kiemelte: ha mégis ez a látszat keletkezne, akkor a demokratikus politikusok rosszul teszik a dolgukat.

index.hu/belfold/2009/08/23/orban_egy_diktatura_soha_nem_lehet_jobb_mint_a_demokracia/

mivel a látszat már meg van ezért ugye akkor nagyon elkúrtak valamit a srácok...

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 14:19:33

@Pan Modry:
"a rendszer diktatorikus iranyba mozog folyamatosan."

Baszki ezt már 1990 óta halljuk egyfolytában, amikor először csúszott ki a hatalom (vagy inkább csak annak egynémely eszköze) a kezetekből. Sztálin 3 év alatt ragadta magához a teljhatalmat, Hitlernek pár hónap elég volt, itt meg negyed százada csak haladunk a diktatúra felé

Nem kéne most már kicsit rákapcsolni?

morpho 2016.10.11. 14:21:50

@Mérnork: @Nagyorrú Barbi: @monddazigazatmar:

A hatalom jelenleg Magyarországon leválthatatlan. Nem az ellenzék miatt, sőt! Az ellenzék a rendszer része. Az Orbán kormányt választásokon nem lehet megbuktatni soha! Lehet hantázni az ellenkezőjéről, de úgy van kitalálva és megalkotva az egész, hogy képtelenség Orbánt megbuktatni. Kezdjük ott, hogy mondjatok egy demokratikus pártot, ahol 25!!! éve ugyanaz az elnök. Aztán mondjatok egy demokratikus pártot, ahol az elnök két egymást követő vesztes választás után a helyén marad. Ez a logika van jelenleg törvényi szinten beemelve a magyar törvényhozásba, a választási rendszerbe és pártfinanszírozásba. Tényleges erőforrásai kizárólag a kormánynak vannak és a plakáthelyek felszámolásával éppen most fejezik be a nagy művet. Majd húsz év múlva visszatérünk, hogy jó dolog-e, hogy a miniszterelnököt még mindig Orbánnak hívják... Remélem itt lesztek!

Ybl 2016.10.11. 14:33:59

Ócska, semmiházi, kibaszott fos népszabi miatt a félkegyelműek blog cunamit gyártanak.
Szerencsétlen hülyék.

Larry Silverstein 2016.10.11. 14:37:13

@morpho: ha leválthatatlan, akkor minek indul az ellenzék a választáson?

jotekony koc 2016.10.11. 14:40:06

@ipartelep: Ennek soha nem lesz vége. A magyar nép már nem szül gyerekeket, a gyerekek már csak külföldre készülnek. MIkor már mind kimentek, eltemetjük az utolsó szülőt és Orbán pereputtya végre egyedül éldegélhet az eu-tól kapott pénzekből.

monddazigazatmar 2016.10.11. 14:41:09

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:
Nem unjátok ezt a marhaságot? Egyik hülye kitalálta, hogy 8-10 nick egy személy, azóta ebben hisztek. Egészségetekre. Ha annyi eszetek nincs, hogy azt lássátok, hogy mindenki más stílusban ír, akkor sajnos nem lehet veletek mit kezdeni.

Ja, egyébként van másik nicknevem, bár ebbe a blogba másról még nem írtam. Ha a szabadságszerető liberálisok a vélemény és szólásszabadság jegyében nem tiltottak volna ki néhány helyről, akkor nem kéne több nick.

morpho 2016.10.11. 14:41:51

@Larry Silverstein:

Az ellenzék a rendszer része. Kamu ellenzékre szükség van, hogy lehessen demokráciát kiabálni. (Lásd még a többpárti NDK, ahol a D a demokratikust rövidítette)

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 14:48:25

@morpho:

Hát elég nehéz leváltani úgy valakit, hogy kétszer annyian szavaznak rá, mint a másodikra az kétségftelen tény.

De éppen azért hívjuk demokráciának, nem pedig diktatúrának, mert az emberek választanak, és a több szavaztot kapó formáció kormányoz.

És ez akkor is így van, ha a választott formáció nem egyezik a szívszerelmeddel
Persze óbégtahtsz, bérretteghetsz kedvedre, fejen is állhatsz, ketyeghetsz, amit akarsz.
Demokrácia van, és szólás szabadság.

Csakhát te a ballob kisebbség diktatúráját nevezed annak, nem a többség akaratát.
Ízlések és pofonok.

Larry Silverstein 2016.10.11. 14:48:42

@morpho: Az NDKt ugyanúgy az orosz tankok tartották fenn mint Kádárt mint azt te is tudod.

Ha kamu ellenzék van, akkor Orbán 2006ban kamuból veszített? Mert pont ugyanazok a pártok vannak most is.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 14:51:50

@monddazigazatmar:

Olyanok mint az egyszeri munkásőr az autópályán, mikor bemondja a rádió:

"Figyelem-figyelem ! Vigyázzanak az M7-es felvezetőnél, mert egy őrült szembe hajt a forgalommal !"

A munkásőr rezignált arccal dörmög maga elé: "Mi az hogy egy ? Van itt ezer is !"

monddazigazatmar 2016.10.11. 14:52:12

@morpho: Kicsit összevissza beszélsz, nem. Azt hozod fel példának, hgoy orbán kétszer bukott már, és még mindig ő a fidesz elnöke. Nem zavar, hogy azt írod, hogy már kétszer bukott?
Orbánnak van egy véleménye - ha emögé beáll többmillió ember, akkor ő kerül hatalomra. Ha nem, akkor valaki más.

Simán megverheted te is. Állj ki, legyél hiteles, hozzáértő, lásd meg az emberek problémáit, csinálj programot - és meg is nyerheted a választásokat.

A jelenlegi ellenzéknek az a legnagyobb problémája, hogy hülye mint a segg. Fogalma sincs a népéről, meg a valóságról ezért folyamatosan hazudik.
Kitalál dolgokat, aztán azt próbálja ráerőltetni a népre, pedig rohadt messze van az igazságtól.
Pl. Ezer oldalon olvastam, hogy négymillió éhező van magyarországon. Ez akkora kamu, mint a ház. Na, most amíg az ellenzéknek egyik részről győzködnie kell a népet, hogy éhezik, meg győzködnie kell a nép másik részét, hogy azok tényleg éheznek, addig marhára nem lesz hiteles.
De sorolhatnám a példákat estig. Mint ez a diktatúrázás. Tessék, el lehetett menni szavazni. Le lehetett volna adni ötmillió érvénytelen szavazatot. Ez a diktatúra?
Ki lehet menni tüntetni- ha kimegy kétmillió ember akkor nincs az a kormány aki hatalmon marad.
Ja, szar ügy, mert a nép köszöni jól érzi magát, és nem hajlandó hinni nekik.

jotekony koc 2016.10.11. 14:54:08

@Larry Silverstein: Nem ugyanazok. A Fidesz ugyanaz.
A többi párt megszűnt azóta, az MSZP meg kettévált, és alakult azóta néhány új párt Orbán ismerősi köréből.

morpho 2016.10.11. 14:57:13

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Mindig kétszer annyian fognak rá szavazni. Putyinra is mindig kétszer annyian szavaznak. Húsz év múlva visszatérünk. Addig meg pont azt gondolsz amit akarsz.

monddazigazatmar 2016.10.11. 14:57:58

@jotekony koc: Mesélj csak, ki akadályoz meg abban téged, vagy bárkit, hogy akkor csináljon egy fasza pártot, ami nem orbán ismerősi köréből jön, és annyira tudja a frankót mint senki más?
Baszod, egy viccpárt be fog kerülni a parlamentbe 18ban, a demokráciáért visito együtt meg a másik 6 gittegylet meg megy a levesbe

morpho 2016.10.11. 14:58:40

@Larry Silverstein:

Nem ugyanazok a pártok vannak és azokban nem ugyanazok az emberek ülnek. De ezt te is tudod. 2006-ban még leváltható volt a kormány. Ez egészen 2010-ig így volt, aztán a fidesz elkezdett alkotmányozni... De ezt is tudod.

jotekony koc 2016.10.11. 15:01:42

@Larry Silverstein: Hát, ahogy kiderült, már pénzt adnak a horvát cigányoknak, hogy fogadják el a magyar állampolgárságot.

morpho 2016.10.11. 15:01:58

@monddazigazatmar:
Össze lehet mosni két dolgot, de minek? Olvass kicsit figyelmesebben. Én a jelenről beszélek, nem a múltról. Most nem lehet leváltani Orbánt. 2010 előtt bárki megbuktatható volt. Az, hogy Orbán két vesztes választás után pártelnök maradt a fidesz problémája volt, de hogy jelenleg leválthatatlan az már Magyarország problémája. Az ellenzékre meg ne mutogass, mert csak papíron létezik.

sírjatok 2016.10.11. 15:04:19

@ipartelep: "Már megint mennyi ocsmány féreg mászott elő orbán seggéből. Ezeket tenyésztheti a fidesz-bűnszervezet."

Szerintem tökre kifizetődő leférgezni a veled egyet nem értőket, a higgadt, emelkedett vita alapja, és politikailag is nagyon kifizetődő.

Larry Silverstein 2016.10.11. 15:06:19

@jotekony koc: Senki sem akadályozhatja meg az újonnan alakult pártokat, hogy népszerübbek legyenek mint a kormány. Erre a média sem képes, ezt nemrég Magyarország is megtapasztalta.

Ahol nincs kormányváltó hangulat, ott nincs kormányváltás. A németeknél 40 éve ugyanaz a párt adja a kormányt, mégse szokták diktatúrának mondani.

Larry Silverstein 2016.10.11. 15:06:58

@jotekony koc: Az állampolgárságnak nincs köze a ki-bevándorláshoz.

Larry Silverstein 2016.10.11. 15:09:07

@morpho: 'Ez egészen 2010-ig így volt, aztán a fidesz elkezdett alkotmányozni...'

Még mindig nincs olyan az alkotmányban, hogy a kevesebb szavazót vonzó párt alakíthat kormányt, így nem érzem hogy diktatúra lenne.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 15:10:07

@morpho:

Tudsz arra valami példát, hogy bárki bármikor csalt volna a szavazatszámlálásnál ?
Ahová egyébként választásokon minden párt delegál számláló biztost.

Vagy ez is csak olyan opciónális bérrettegősdi, mint a többi ?
És csak frusztrált tehetetlen dühödben célzol csalásra, mert a kedvenceidre a kutya se szavaz ?

DFK 2016.10.11. 15:12:40

@Pan Modry: Izé, kissé félreérted: nagyon nem nyalnám a Gy seggét, sőt.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 15:12:47

@sírjatok:

A ballibek régi taktikája.

Eddig cirka 2 millió embert férgheztek szisztematikusan, sé srendszeresen a Demokraták, mostmár 3 millió 200 ezret.

Még 1-2 év, és tutira kiesnek, ha ennyiben kimerül a választási programjuk, és tervük :))

metal · http://electric.blog.hu 2016.10.11. 15:13:22

@morpho: " Lehet hantázni az ellenkezőjéről, de úgy van kitalálva és megalkotva az egész, hogy képtelenség Orbánt megbuktatni. "

Valóban, csak akkor megy a leváltás, ha szavaz is rá valaki:)

"Kezdjük ott, hogy mondjatok egy demokratikus pártot, ahol 25!!! éve ugyanaz az elnök. Aztán mondjatok egy demokratikus pártot, ahol az elnök két egymást követő vesztes választás után a helyén marad."

Tehát azért van diktatúra, mert a Fideszben nem volt elnökváltás?

"Ez a logika van jelenleg törvényi szinten beemelve a magyar törvényhozásba, "

Ezt egy kicsit kibonthatnád, kíváncsi lennék rá, hogy pontosan mire gondolsz.
Kellene egy hiteles alternatíva, de egyre jobban az látszik, hogy amennyiben lesz ilyen, azok nem ti lesztek, hanem a Jobbik. Szar ügy!

DFK 2016.10.11. 15:14:35

@morpho: pedig egyszerű: több szavazatot kell szerezni, mint a fidesz, több egyéni körzetet kell megnyerni, mint a fidesz. Ja, az miért diktatúra, ha nem vagytok rá alkalmasak?

metal · http://electric.blog.hu 2016.10.11. 15:15:25

@morpho: "aztán a fidesz elkezdett alkotmányozni..."

Próbálj végre kicsit konkrétabban is fogalmazni. Az alkotmányozás folyamán mit is változtattak, hogy most már nem lehet leváltani őket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 15:18:49

Még csak most lett diktatúra? Hát eddig nem az volt? Eddig úgy tudtam, már 2010 óta diktatúra van, erre olvasom a posztban, hogy még csak rohanunk bele.

Azért sem értem ezt a diktatúra-dolgot, mert Orbán hetente megbukik, ahogy szintén a balos blogokból tudható. Akkor hogy a fészkes fenébe építi ki a diktatúrát?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 15:23:01

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Miket beszélsz, hiszen a népszavazáson is csalt a Fidesz. Nem tudtad, hogy a szavazókörzeteknek csak kb. a harmadában voltak ellenzéki bizottsági tagok is? Ahol pedig nem voltak, ott a Fidesz kedvére csalhatott.

Csak hát olyan töketlenül csaltak, hogy még egy érvényességet sem voltak képesek összecsalni maguknak, valami csavar hullott a gépezetbe.

Pan Modry 2016.10.11. 15:29:01

@DFK:

dehogynem, pont olyan idiotak vagytok mint gyurcsany seggnyaloi, kell enktek egy segg, amit nyalhattok, ha eppen a kedvenc seggetek csinal valamit az nektek mindenkepp jo es mindenkepp beleaaltok a dologba, egyszeruen keptelenek vagytok szelektalni. Minden part kornyeken megtalalhatoak a magadfajta seggnyalok, megcsak azt sem allitom hogy a dolog fideszspecifikus lenne

jotekony koc 2016.10.11. 15:30:29

@metal: A többpárti konszenzust iktatták ki.

Pan Modry 2016.10.11. 15:36:34

@fércnél maradandóbb:

en ilyet biztos nem mondtam mert nem gondolom igy.

Szerintem:
1990-2006: folyamatos trendszeru mozgas a demokracia iranyaba
2006-2009 eleje: enyhe trend a diktatura iranyaba
2009-2010 kozepe: eros ugras a demokracia iranyaba
2011-: folyamatos mozgas a diktatura iranyaba

morpho 2016.10.11. 15:37:19

@Larry Silverstein: @Ballib cenzúrázók réme 18: @metal: @DFK:

Ok, akkor kibontom. Figyelés van:

Nem kell csalni a szavazatszámlálásnál, mert a fidesz mindig több szavazatot fog kapni. Putyin sem a szavazatszámlálásnál csal.

A rendszer alapja, hogy a társadalom aktív többsége mindig rám szavaz. Ezt legegyszerűbben úgy tudom kialakítani, ha nincs alternatíva. Ezt szolgálta 2010-ben az alkotmányozás. Átrajzolták a körzeteket úgy, hogy a korábban ellenzéki körzetek eltűntek. (mutatóba maradt néhány, de annyi kell) A kopogtatócédulák helyetti aláírásokkal elérték, hogy rengeteg kamujelölt induljon, ami tovább osztja az egyébként is több pártból álló ellenzéket. Az összefogás lehetőségét a második forduló eltörlésével megszüntették. (tudjátok, így nyert a fidesz-fkgp duó 1998-ban) A kampányfinanszírozást úgy alakították át, hogy az ellenzéki pártok gyakorlatilag csak akkor rúgnak labdába, ha nagyon sok pénzt kívülről tesznek be a rendszerbe, míg a fidesznek ott van az államkincstár. Nézzétek meg a Népszavazási kampányt. Ki tud ez ellen a gőzhenger ellen harcolni? A választási hirdetések piacát úgy alakították át, hogy a tévé és rádió reklámok teljesen feleslegessé váltak, (másfél órás blokkok, észrevehetetlen műsorsávban, ingyen...) Az óriásplakát helyeket csak a fidesz használta Simicska révén, a többi párt ebből gyakorlatilag kizáratott. (ezért akarják most megszüntetni a plakátokat, mert 18-ban Lajos már nem velük lesz) A fidesz erőforrásai kimeríthetetlenek és képtelenség velük versenyezni. Simán ráköltik a költségvetési bevételeket a kampányra. Régen ez pontosan szabályozva volt. Ha véletlenül felbukkan egy agilis ellenzéki jelölt, azt mindjárt az elején lekaraktergyilkolják. Még mielőtt kiállhatna a programjával élőhalott. Ezért az ellenzék inkább betagozódott. Most élnek, nem akarják megvárni, hogy Orbán 30 év múlva kihaljon. Mennek is melózni a fideszhez ezerrel. A médiát teljesen az irányításuk alá vonták. Egyedül az RTL híradó., amivel nem tudtak még mit kezdeni, de próbálkoznak.
Röviden: Az ellenzéknek nincs pénze, nincs infrastruktúrája és nincs sajtója. Ehhez jön a lebutított választási rendszerés a karaktergyilkosság. Így lehetetlen nyerni. Ráadásul a folyamat öngerjesztő. Minél hosszabb idő telik el, annál jobban beáll a rendszer és egy idő után önjáróvá válik.
Ti most ez ellen ezerrel fogtok tiltakozni, de ha húsz év múlva még mindig Orbán ül ott, akkor majd talán elgondolkodtok rajta, hogy valami nem stimmel. A magyarokat az egész nem zavarja igazán, szeretnek diktatúrában élni, amikor egy "okos ember" megmondja a frankót.
UI: Egyébként a narancskullancs bérkommentelők is a rendszer részei...csak mondom.

Macropus Rufus 2016.10.11. 15:54:02

@Ballib cenzúrázók réme 18: nem a számlálásnál kell sumákolni.
Emléxel még arra amikor átírták a választó körzeteket? Vagy arra mikor a hivatalos urnazárás után még órákig voltak nyitva egyes szavazó helységek?
De mondjuk pont leszarom. Ti jobboldalt ugyan abban a szarban ültök mint mi itt baloldalt. Csak mi látjuk és érezzük ti meg nem hiszitek el azt, hogy amit láttok és éreztek az igaz.

Macropus Rufus 2016.10.11. 16:01:08

@Ballib cenzúrázók réme 18: emlékeim szerint a jobboldal előszerettel lámpavasazot, meg strigázott. nyüvezet meg paneprolizott, sőt volt jobboldali politikus aki kötelet kínált.

Jolka40 2016.10.11. 16:02:07

@Larry Silverstein: A németek kicsit jobban élnek, mint mi. Egy hangyányival. És amíg ez így van, tojnak rá, ki a kancellár.

monddazigazatmar 2016.10.11. 16:04:37

@morpho: Átrajzolták a körzeteket úgy, hogy a korábban ellenzéki körzetek eltűntek."
Tehát azt feltételezed, hogy x kerület fideszes. Ha esik, ha fúj, ha nincs mit ennie, ha szar az eü, ha migráncsokat költöztetnek oda, ő bazmega fideszre szavaz?
"A kopogtatócédulák helyetti aláírásokkal elérték, hogy rengeteg kamujelölt induljon" Ez is marhaság. Tényleg ne tudná a választó, hogy mi a párt neve ami majd képviseli? Ezek amugy mennyi szavazatot szedtek össze? 1% összesen?

"Az összefogás lehetőségét a második forduló eltörlésével megszüntették."
Na, ebben tényleg van valami. De végül is van 4 év arra, hogy kitalálják, hogy mégis ki az épkézláb jelölt. Ja, mellesleg Torgyánék szépen kizsarolták maguknak a minisztériumokat, pont mint az SZDSZ 2002-től.

Ki tud a gőzhenger ellen harcolni? Hát azzal, hogy "szeresd a migriket" meg ezek mérnökök, tényleg nagyon nem lehet. Egy hiteles és jó kormányprogrammal lehetne.

Szóval az a nagy helyzet, hogy iszonyatosan lenézed a választókat. De szerintem az egész ballib. Te tényleg elhiszed, hogy az átlagmagyarnak óriásplakát kell ahhoz, hogy ne akarjon ide egy csomó arabot. Te tényleg azt hiszed, hogy vannak akik saját érdekeik ellenére szavaznak. Ez egy marhaság. AZ a nagy helyzet, hogy a jelenlegi vezetés sokkal jobb, mint amit a szocik produkáltak. És ezt látják az emberek. Ha tényleg lenne 4 millió éhező akkor elzavarnák Orbánékat a francba, akármit mondanának a plakátok.

monddazigazatmar 2016.10.11. 16:07:22

@Macropus Rufus: Ja. A köteles beszéd :D:D
Fletó propagandája. Na, kb. pont ennyire vagy képben más dolgokkal is.

monddazigazatmar 2016.10.11. 16:08:28

@Macropus Rufus: "Vagy arra mikor a hivatalos urnazárás után még órákig voltak nyitva egyes szavazó helységek? "
Erről mesélj már egy kicsit. Soha sehol nem hallottam erről még.

Larry Silverstein 2016.10.11. 16:21:18

@Jolka40: Az angolok nem élnek jobban? Vagy a franciák?

Egyszerüen más más kultúrák, más modellek. A magyarokhoz valóban közelebb áll a tekintélyelv, mint az angolszászokhoz, ahol a 2pártrendszer a hagyomány. A németek szintén inkább a tekintélyelv felé hajlanak.

Ennek nemigen van köze a sikerességhez, mo. nem volt sikeresebb a 2pártrendszer idején se.

putris72 2016.10.11. 16:29:28

@morpho: Ahol a nép nem arra szavaz akit te szeretnél az diktatúra??Inkább azon gondolkodj el,hogy az istenadta nép miért nem akarja véletlenül sem leváltani!!

putris72 2016.10.11. 16:34:11

@Pan Modry: Miért akar a baloldal népszavazást Paksról??Személyesen Gyurcsány indította el a bővítési folyamatot a Bajnaival!!Mindenki támogatta a Paks 2!Erre,hogy el vesztették a választást,rögtön drága felesleges beruházás lett,?Tudod kinek a cégei népszerűsítettek 2010 előtt a Paksi bővítést?Elárulom!Gyurcsány Ferenc,Szigetvári Viktor!!Közel 200 millió forintot kaptak erre saját maguktól!!

Buchhalter 2016.10.11. 16:34:29

@pioneer2016: ne haragudj te is egy agymosott dilettáns vagy ha szerinted a múltban a baloldal annyira tökéletes volt. Persze annyira jó volt fizetni a triplájára emelkedett rezsi költségeket! És ment ki a külföldi cégek zsebébe akik fillérekért anno felvásárolták! Érdekes ,hogy az EU legtöbb országában sose adták el magáncégeknek a közszolgáltatókat.És ahhoz mit szólsz,hogy Albániában ,Romániában és Csehországban is kezdik vissza vásárolni állami kézbe a közműveket! És szépen kiebrudalták ezeket a vérszívókat.Rossz dologgal példálozol Orbánék pár dolgot elrontottak ,de voltak és vannak jó húzásaik.Ha annyira jó lett volna az MSZP az általad agyhalottaknak tituláltak rá szavaztak volna.

Buchhalter 2016.10.11. 16:38:34

Poszthoz meg annyit ,hogy Törökországban diktatúra van ,de azért a nyugati és amerikai liberálisok fényesre nyalják Erdogan hátsóját.Na ezen a kétszínűségen kéne tovább lépni kedves balliberális gondolkodók és értelmiségiek! Kicsi posztíró- ezért a cikkért egy igazi diktatúrában mint teszem azt Törökország - már rég " balesetben" elhunytát volna.Itt viszont hason szőrű elvtársaiddal szabadon okádhatod magadból a gyűlölködést a rendszer ellen.

jotekony koc 2016.10.11. 16:39:48

@putris72: Mert már kétszer le akarták váltani, és akkor is azt csináltak, amit akartak.
Ezeket nem lehet.

putris72 2016.10.11. 16:51:26

@jotekony koc: Bocs de ezt ki fejtenéd bővebben!Ugy látod mi a baj,hogy az Orbánt mindig leváltani akarják,mert a baloldalnak nincsen gazdasági programja!A nácizás,meg a gyűlöletkeltés nem program!!2002-ben bejött,de mindenki látta hova vezettet! Ezt már nem veszi be senki!!

Pan Modry 2016.10.11. 17:09:43

@putris72:
A legkevesbe sem erdekel a baloldal, de a paks2 egy 40+ eves minimum 3 mrd euros projekt smit majd az adofizetok allnak, sztem joguk van nekik donteni rola.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 17:15:34

@Macropus Rufus:

A "panelproli" ballib találmány, ahogy a köteles dumával való ijeszgetés is, személyesen Gyurcsány találmánya.
Ez az akkori diktatúrázás szerves része volt.
hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc
„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” – Debreczeni József: Az új miniszterelnök (Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

putris72 2016.10.11. 17:20:46

@Pan Modry: Ne haragudj,de az IMF hitelről meg kérdeztek minket?,Pedig az 3 szór ennyi volt!És nem 40 év hanem csak 5 év volt rá,hogy visszafizessük!!És azért kellett mert az állandóan diktatúrázó baloldal csődbe vitte az országok!!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.11. 17:23:00

@morpho:

"A rendszer alapja, hogy a társadalom aktív többsége mindig rám szavaz."
Pontosítok.
A demokratikus rendszer alapja, hogy akire az aktív többség szavaz, az nyer.

"A rendszer alapja, hogy a társadalom aktív többsége mindig rám szavaz."

Lehet rajzolással való igaz trükközni. Ha egy 100%-os helyre besűríted az ellenzéket pl, és a maradékban csak 30-40%-ban vannak.
Ám jelenleg az a helyzet, hogy minden körzetben kivétel nélkül le van szarva a ballib elkúró csapat.
Magadnak persze bemagyarázod, hogy ez csalás miatt van, de nem.
Ez az emberek, és váalsztók döntése, akár tetszik neked, akár megbírod emészteni, akár nem.

A második forduló eltörlésének, és a parlament létszámának csökkentésének pedig minden éppeszű ember örül. Sok milliárdot spórolunk ezáltal a mi pénzünkből.

A ballib elkúrók pedig nem karaktergyilkosság áldozatai, hanem a saját balfaszságuknak, és elkúrásuknak.
Megjegyzem karaktergyilkosságban nálatok sincs hiány.
Elég ha elolvassuk az index címlapját nap, mint nap, már látjuk is, ki az aktuális ballib karaktergyilkosság áldozata.
Megjegyzem ezen ballibek által kijelölt Fideszes célpontok is sokat tettek érte, hogy célponotokká válljanak, csakúgy mint a ballibek, akiket kilőttek, és lőnek.

A folyamat nem öngerjesztű, hanem olyan alternatíva kell, aki jobb, mint a Fidesz.
A ballibek sokkal szarabbak.
Már bebizonyították sokszor.

morpho 2016.10.11. 17:25:13

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Nem akarok beleugatni a melódba, de a panelproli kifejezést Németh Zsolt haználta először egy lakossági fórumon az elvesztett 2002-es szavazás után, aztán Bayer Zsolt használta folyamatosan az ATV sajtóklub című műsorában.
A köteles beszédnek meg el kellett hangzania ahhoz, hogy ellene lehessen fordítani. Ilyen logika alapján az őszödi beszédet is csak kiforgatták...
Csak a korrektség végett. Egyébként azt írsz, meg gondolsz, amit akarsz, meg amiért fizetnek. Lelked rajta.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.10.11. 17:28:13

@monddazigazatmar: atjelentkezes. Ha sorban álltal, szavazhattal.

morpho 2016.10.11. 17:28:29

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Hiába erőlködsz, ezek nem cáfolatok és ez nem vita. Kb pont azt gondolsz, amiért fizetnek. A forradalom egyébként idővel felzabálja saját gyermekeit. Csak mondom.

monddazigazatmar 2016.10.11. 18:08:29

@tildy[UK]: "atjelentkezes. Ha sorban álltal, szavazhattal."
Jaaa. A 14.kerületben ugye? Ami aztán eldöntötte az ország sorsát, mint a floridai választások. Egyébként be kellett volna zárni és leszarni hogy ki áll a sorban?
Egyébként a vesztesnek nyilván sosem jó a választási rendszer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 18:09:07

@morpho:

"A rendszer alapja, hogy a társadalom aktív többsége mindig rám szavaz. Ezt legegyszerűbben úgy tudom kialakítani, ha nincs alternatíva."

Most ugye Németországról, konkrétan Merkelről beszélsz, ugye?

"Átrajzolták a körzeteket úgy, hogy a korábban ellenzéki körzetek eltűntek."

Más olvasatban csökkent a szavazókörzetek közötti létszámkülönbség. Ez a demokrácia irányába mutató lépés, mert közelít ahhoz az ideális állapothoz, hogy minden szavazó szavazata ugyanannyit érjen.

"A kopogtatócédulák helyetti aláírásokkal elérték, hogy rengeteg kamujelölt induljon,"

Más olvasatban erősítette a demokráciát az, hogy könnyebben lehetett indulni.

"ami tovább osztja az egyébként is több pártból álló ellenzéket."

Tessék a választás előtt összefogni. De a Lieblingjeid 2014-ben még erre sem voltak képesek, csak egymást marták.

"Az összefogás lehetőségét a második forduló eltörlésével megszüntették."

Fenéket, fogjanak össze az elején, a választókkal szemben is tisztességesebb.

"A kampányfinanszírozást úgy alakították át, hogy az ellenzéki pártok gyakorlatilag csak akkor rúgnak labdába, ha nagyon sok pénzt kívülről tesznek be a rendszerbe, míg a fidesznek ott van az államkincstár."

Ez mondenhol így van.

"A médiát teljesen az irányításuk alá vonták."

Legjobb példa erre az index.hu.

"Röviden: Az ellenzéknek nincs pénze, nincs infrastruktúrája és nincs sajtója."

Talán nem kellett volna eladni pl. a Népszabadságot.

Az ellenzék pénztelensége miatt meg vérzik a szívem. Elfogyott már a rendszerváltás körül ill. a legutóbbi kormányzás alatt összeszedett-lopott sokezer milliárd?

"A magyarokat az egész nem zavarja igazán, szeretnek diktatúrában élni, amikor egy "okos ember" megmondja a frankót."

Na ja, Kertész óta tudjuk, hogy a magyar nemzet alattvaló.

"UI: Egyébként a narancskullancs bérkommentelők is a rendszer részei...csak mondom."

Ezzel szemben a balliba bérkommentelők szabadságharcosok.

eßemfaßom meg áll 2016.10.11. 18:11:32

@morpho: "Diktatúra ott van, ahol a regnáló hatalom parlamenti választásokon leválthatatlan"

Azzal a trükkel kellene esetleg próbálkozni, hogy több szavazatot kapjanak a kedvenceid mint a fidesz.

monddazigazatmar 2016.10.11. 18:11:40

@Pan Modry: "egy 40+ eves minimum 3 mrd euros projekt smit majd az adofizetok allnak, sztem joguk van nekik donteni rola."
Ó hát hogyne. Mert a magyar választók annyira képben vannak az atomenergiával, energiastabilitással, meg ilyenekkel. Hát persze, hogy nekik kell dönteni, nem szakértőknek.

eßemfaßom meg áll 2016.10.11. 18:21:27

@morpho: ". Most nem lehet leváltani Orbánt. 2010 előtt bárki megbuktatható volt. Az, hogy Orbán két vesztes választás után pártelnök maradt a fidesz problémája volt, de hogy jelenleg leválthatatlan az már Magyarország problémája. Az ellenzékre meg ne mutogass, mert csak papíron létezik. "

Érdekes, azért az időköziken meg tud bukni a fideszes jelölt, még a 2/3-ot is el tudja bukni a fidesz menet közben, egy népszavazást se tud kihozni érv érvényesre, simán kihátrál egy év után a boltzárbaromságból etc... Akkora itt a diktatúra...

Mr. Rustical 2016.10.11. 18:22:22

Történelem-órán nem nagyon sikerült figyelni, de sebvaj, ezen a szinten kifejezetten hátrányos a sok ismeret. Gátolja a gyűlölet szabad folyását.
A kedvencem: Magyarországot vezetői önként és dalolva vezették a világháborúba. Még szösszenj néhány ilyent!
Azt is jó lenne kimutatni, hogy Európa többi népe menniyre kevésbé tűri a diktatúrát, mennyivel többször ellenállt az önkénynek, stb. Pl. a németek, akik folyton forradalmakat csinálnak, vagy a csehek, akiknek a vezetői nem önként és dalolva, hanem fogaikat csikorgatva adták át az országot Hitlernek. Igaz, közben nem tettek egy puskalövést sem. Nem beszélve az osztrákokról, akik szegények a hitleri megszállás első áldozatai voltak, és ez annyira megviselte őket, hogy kényetelenek voltak mind egy szálig kiállni az utcára és éljenezni. De közben titokban csikorgatták a fogaikat, ők is. Ja, és a horvátok, szlovákok, románok, finnek, amely országok vezetői nem önként és dalolva szálltak be a világháborúba, valamennyien Magyarország előtt, hanem kényeszerítve, és fogaikat csikorgatva.

Az a helyzet, hogy nem tudjátok magatokról levetkőzni a magyar-gyűlöletet, amint kinyílik egy kis szelep, sisteregve tör elő belőletek.

De ezért kár ilyen történelem-hamisító esszét írni, elég lenne százszor felírni: úgy gyűlölöm a magyarorkat! Sokkal egyszerűbb, + azzal is ugyanígy eljutnál az index címlapjára, és még több megosztásod is lenne, mint így.

jotekony koc 2016.10.11. 18:22:27

@monddazigazatmar:
Szakértőket nem kérdeztek. Putyin volt meg Orbán, és kész. Ők ketten, szerinted mennyire vannak képben az atomenergiával meg az energiastabilitással ?

5perc 2016.10.11. 18:22:39

@morpho: ( 2016.10.11. 15:37:19)
+1

eßemfaßom meg áll 2016.10.11. 18:26:10

@morpho: "Átrajzolták a körzeteket úgy, hogy a korábban ellenzéki körzetek eltűntek."

Hallottál arról, hogy egyrészt majd felére csökkent a képviselők száma (tudod a kisebb parlament amiről évtizede pofázott minden párt csak épp nem akarta elvenni a jó kis képviselői fizut a jóelvtársaitól) és arról hogy sok éven át alkotmánysértést követett el a korábbi parlament mert NEM módosította a körzeteket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 18:26:20

@jotekony koc:

"Szakértőket nem kérdeztek. Putyin volt meg Orbán, és kész."

Te az Orbán vagy vagy a Putyin, hogy ilyen jól tudod, hogy senkit nem kérdeztek meg.

morpho 2016.10.11. 18:28:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @eßemfaßom meg áll:

Tőlem abban hisztek amiben akartok. Húsz év múlva a nyolcvankilencedik Orbán kormány megalakulásakor visszatérünk a kérdésre. Addig örüljetek Orbánnak, engem nem különösebben érdekel. Pláne hogy egyetlen ellenzéki párt mellett sem tettem le a voksom egyetlen kommentemben sem. Pláne, hogy nincs ellenzék, de nem írom le többet ugyanazt. Az index rossz példa, mert nem jut el a vidéki választókhoz. RTL híradót kellett volna írnod, az jó példa lenne. Dolgoznak is a megszüntetésén évek óta, csak eddig nem ment. Leírtam, hogy miért lehetetlen, hogy bárki több szavazatot kapjon mint a fidesz, olvass kicsit figyelmesebben. A kedvenceim meg a bableves és a somlói.

morpho 2016.10.11. 18:34:39

@monddazigazatmar:

"Tehát azt feltételezed, hogy x kerület fideszes. Ha esik, ha fúj, ha nincs mit ennie, ha szar az eü, ha migráncsokat költöztetnek oda, ő bazmega fideszre szavaz?"

Igen erről van szó, kár is továbbmenni.

jotekony koc 2016.10.11. 18:39:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha lett volna egyetlen magyar szakértő, aki számításokat végez, akkor azt a szakértőt megnevezte volna Orbán.
Lehet, hogy valakit megkérdezett, de az ellenezte.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.11. 18:55:33

engem elvitt a fekete autó, de már elmúlt

monddazigazatmar 2016.10.11. 19:08:40

@morpho: Jó, hát ha erröl van szó, akkor ennyi. Sajnos menthetetlenül hülye vagy, szerintem hagyjuk is abba.
Nyilván vannak házak, amik lekötelezettjei a zorbánnak, és csak az költözhet oda aki a fideszre szavaz.

monddazigazatmar 2016.10.11. 19:11:52

@morpho: "Az index rossz példa, mert nem jut el a vidéki választókhoz. "
Na, ez is új. Megáll az internet pest határában, és annyi. Vége.

Van még valami ökörséged?
Egyébként magad írod, hogy nincs ellenzék. Ezután elkezdesz okoskodni, hogy más nem nyerhet, mert olyan a rendszer, olyanok a kerületek, és a nap is csak arra süt aki fideszes... Nem zavar, hogy beszélsz összevissza?
Nincs ellenzék - tehát nyilván nem fog nyerni az ellenzék. Majd ha lesz, akkor nyerhet.

monddazigazatmar 2016.10.11. 19:13:43

@jotekony koc: Igen. A miniszterelnökök név szerint szokták a szakértőket megnevezgetni. Mindenfele.

nemecsekerno_007 2016.10.11. 19:20:33

Az az igazság, hogy ha "illiberális demokrácia" v. ahogy néhányan hívják "diktatúra" kell ahhoz, hogy végre megszabaduljunk a fenntarthatatlan nyugdíjrendszertől, az kalákában finanszírozott egészségügytől v. a drága és nem hatékony államigazgatástól akkor azt mondom, hogy nem túl nagy baj. Már az nem túl nagy baj ha közben nem vagyunk egy minta-demokrácia.
Ugyanis ha olyan reformokat akarunk amivel végre tényleg európai típusú piacgazdaságot tudunk kiépíteni, akkor túl sok érdeket sértünk és ha meg tudják furni akkor csak látszat reformok lesznek ahogy eddig. Ha kissé korlátozzuk a szabadságot (nálunk értsd.: szabadon költhetem mások pénzét) akkor esetleg megerősödhet a gazdaság versenyképesség. Persze ehhez több más dolog is kell, de ez egy másik kérdés.

Úgyhogy a "diktatúra" most akár jól is jöhetne. (Churchill idején se tombolt a demokrácia)

HgGina 2016.10.11. 19:21:26

Látom, sikerült Horthyt megint jól lenácizni. Azért néha ne felejtsd el megköszönni is neki és a rendszerének, hogy amíg tudta, komolyan akadályozta a magyarországi zsidóság kiszállítását! Ha annyira antiszemita lett volna, akkor megúsztuk volna a szadeszt, és sokkal, sokkal előbbre tarthatnánk.
Kádárt meg ismét ebben a kis kedves, pirospozsgás, egyre engedékenyebb formában leírni ordas hazugság. Azért lett engedékenyebb, mert különben sokkal hamarabb kitakarította volna az ország.
És akkor most mehetsz az illegális párttaggyűlésre mozgalmi dalokat énekelni.

nemecsekerno_007 2016.10.11. 19:29:03

@mojoking77: "Magyarul te mosolyogva pucsitasz valaminek, ami tudod, hogy szar es fajni fog..."

Amit írsz, azt azok érzik így akiknek eddig nem kellett "pucsítani" "valaminek". Szerintem a többség eddig se mosolygott, inkább fintorogva "pucsított" annak ami fájt és szar volt. Most kb. annyi történik, hogy ritkábban kerül sor rájuk, de azért mosolyogni nem fognak. Nagyjából ennyi. Van egy mondás:

"Nem ülhet mindenki lovon, valakinek a lószart is takarítani kell." Ha ez felváltva történik akkor nagyjából igazságos. Persze az elején kurvára hisztériázni fognak azok akik eddig csak lovon ültek.

morpho 2016.10.11. 19:31:35

@monddazigazatmar:
Nem beszélek összevissza. Nincs ellenzék, ezért más nem nyerhet, csak a fidesz. Ez elég logikus nem. Terelhetsz nyugodtan, csak éppen minek? Örülj neki, hogy ilyen fasza kormány van! Én nem bántom a te kenyéradó gazdádat, pont leszarom, hogy ki van kormányon Magyarországon. A szociktól például kifejezetten hányok, mert felesküdtek a fideszparlamnentre 2014-ben.
Azóta persze betagozódtak ők is a rendszerbe. Kapják is a jól fizető állásokat. Az index meg nem áll meg vidéken, de az internet igen. Főleg a fideszre szavazó nyugdíjasok azt sem tudják, hogy kell bekapcsolni a számítógépet. A Népszavazáson kiderült, hogy a fidesz legnagyobb bázisa a kistelepüléseken élők közül kerül ki. Tudod te ezt, csak adod itt a hülyét.

morpho 2016.10.11. 19:35:59

@nemecsekerno_007:

"ha olyan reformokat akarunk amivel végre tényleg európai típusú piacgazdaságot tudunk kiépíteni"
"Úgyhogy a "diktatúra" most akár jól is jöhetne. (Churchill idején se tombolt a demokrácia)"

Az a gond, hogy a nyugati típusú jóléti állam és a tomboló demokrácia kéz a kézben jár, nem választható ketté. Churchill-t meg a megnyert háború ellenére a választók simán elküldték...

telkoe 2016.10.11. 19:37:48

@monddazigazatmar: Ez a logika egeszen meghato. Ha ugy rajzoljuk a valasztasi keruleteket h lehetoleg minel tobb balos jusson a parlamentbe akkor itt a felvilagosult halado demokracia, ha ugy hogy fideszes akkor tombolo sotet diktatura.

Amirol a ballib okosnyugdijaskak diszkreten elfelejtenek, hogy azert vannak listas helyek is a valasztasi rendszerben, hogy ne ervenyesuljon a korzethatarok hatasa. De valami furcsa modon meg a listas helzeken sem volt akkora attoro balos tamogatottsag, mint amirol a kadarmosdato rinyaelvtarsak almodoznak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.11. 19:42:05

@morpho: lassan le kene mar szokni errol a hulyesegrol, hogy videken nincs internet. pl. www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/ikt/ikt13_2.xls
haztartasok internet-hozzaferese
magyar atlag 71.5%
kozep-magyarorszag 80.2% (legmagasabb)
del-alfold 63.5 (legalacsonyabb)
ez 2013, gondolom van frissebb

morpho 2016.10.11. 19:45:54

@droid_:

Hol írtam én olyat, hogy vidéken nincs internet? Mutasd meg légyszíves! Én azt írtam, hogy az internet nem éri el a fidesz vidéki szavazóit és ezt tartom is.

sutyerák 2016.10.11. 19:58:28

nem mondtam meg mit tervezek,mert nem tartottam fontosnak megmondani előre. orbán,talán a vsnapi újságnak...

tehát. ő tervez. nem parlament,nem miniszterek,nem kormány,hanem ez a strici dönt.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 20:04:09

@Pan Modry:
Akkor ez nálad úgy megy, hogy van egy diktatúra-barométered, ami minden napra kijelzi, hogy éppen nőtt vagy csökkent a diktatúra?

Mert ha így gondolod, akkor fogalmatlan vagy mi a diktatúra Kezdésnek olvasd el Illés Gyula versét (egy mondat a zsarnokságról)

Olyan nincs hogy részleges diktatúra, ez magának a diktatúrának az abszolútikus természetéből adódik

morpho 2016.10.11. 20:04:20

@sutyerák:

Óvodás játékot játszik Magyarországgal 2010 óta.
"Ki játszik ilyet, majd megmondom milyet"
-2010: "Itt az idő"" ??????
-2014: "Folytatjuk" ?????
-2016: "Majd a szavazás után megmondom" ?????

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.11. 20:07:59

@morpho: felteve, hogy a fidesz szavazoi a videki nyugdijasok, akik azt se tudjak, hol kell bekapcsolni a szamitogepet. gondolhatod ezt, persze, miert ne.

eßemfaßom meg áll 2016.10.11. 20:11:08

@morpho: hát ha addig se képes összeszedni magát egy választható alternaiva...

persze ha abból kell főzniük amit itt a blogokban bemutatnak akkor persze hogy marad orbán

midnight coder 2016.10.11. 20:12:14

"de a látszatra, még így is legalábbis Szálasi 1944-es kinevezéséig már-már megszállottan ügyelt"

Az ugye megvan, hogy akkor épp elfoglalták a németek az országot ? Amit Horthy az utolsó pillanatig megpróbált elkerülni, eléggé a penge élén egyensúlyozva ? Ha anno Horthy helyén egy kevésbé antiszemita politikus ül, sokkal-sokkal korábban elfoglalják az országot az pedig azt jelentette volna, hogy a zsidók elhurcolása nem egy pár hónapos időszakra, a háború végére korlátozódik. Nekünk az nem lett volna választható alternatíva mint Svájcnak, hogy semlegesek maradhassunk, és a magyar haderőnek egy percig sem lett volna esélye a németekkel szemben.

"Tévedés ne essék, a Kádár-rezsim komoly diktatúra volt, de annak egy - ha lehetséges ilyen - kiegyensúlyozott formája, amit manapság a „puha diktatúra” névvel szokás illetni."
Na ja. Kádár elvtársnak végig a seggében volt a zabszem, hogy jön egy újabb 56, és a 80-as években a SZU már nem biztos, hogy olyan lelkesen avatkozott volna közben mint 56-ban.

"Az idő azonban - mint minden diktatúrán - a kádárin is túllépett, szerencsére vért nem ontottunk, úgy léptünk ki ismét a szabadságba, és mire használtuk? Igen, megint behódoltunk egy, az eddigieknél sokkal cinikusabb, számítóbb diktatúrának"

Így igaz. Az istenadta nép a második ciklusban már vissza is szavazta az elvtársakat a hatalomba, az addigi hős ellenálló antikommunista SZDSZ pedig lelkesen lépett koalícióra velük. Ez volt a rendszerváltás utáni történelmünk legnagyobb szégyene.

"Az új rezsim - ellentétben elődeivel - éppen a barbársága okán a legkártékonyabb, hiszen amíg Horthy, vagy Kádár igyekezett elfogadtatni magát és rendszerét a világgal, addig Orbán éppen ellenkezőleg cselekszik"

Mindegyik a maga módján próbálja kihozni a helyzetből amit lehet. De a helyzet is más és más volt. Horthy idején meghatározó volt a németek katonai ereje és hatalma, csak annak az árnyékában lehetett tenni bármit is. Ott a fő veszély az ország megszállása volt, ami végül az utolsó pillanatban be is következett.
Kádár helyzete más volt. Ő a hatalmát a szovjet megszállásnak köszönhette, és folyamatosan függött Moszkvától, ezért az elvtársak csizmájának gondos nyalogatásával próbált hatalmon maradni - végül is sikerrel. Orbán ehelyett inkább olyasmi figura az EU-n belül, mint Tito volt a béketáborban. Tito anno elég sikeres volt, más kérdés hogy egy olyan ország élén állt, ami úgy volt összetákolva egymást eléggé utáló népek és kultúrák gondos összekeverésével, ami végül robbanáshoz is vezetett. Kb. ez lesz egyébként az EU sorsa is, ha beengedik a migránsokat.

nemecsekerno_007 2016.10.11. 20:12:26

@morpho: "Az a gond, hogy a nyugati típusú jóléti állam és a tomboló demokrácia kéz a kézben jár, nem választható ketté..."

Tyúk vs. tojás effekt. Csak nálunk volt 40 év szocializmus, ami lenullázott szinte mindent társadalmi és gazdasági szinte.
De ha jobban átgondolod, akkor sehol se a demokrácia jelent meg előbb, hanem a kapitalizmus. :) Annak is a keményebb formája. Mondjuk egy idő után a gyarmatosítással áttolták a hátrányokat a négerekre :) Most viszont kicsit nehezebb ilyen "négereket" találni :) Most inkább ide akarjuk hívni őket, hogy német nyugdíjast pelenkázzon. :)

eßemfaßom meg áll 2016.10.11. 20:15:22

@morpho: " Én azt írtam, hogy az internet nem éri el a fidesz vidéki szavazóit és ezt tartom is. "

az, hogy ragaszkodsz egy sajátmagad által kitalált baromsághoz az csak neked rossz.

kvadrillio 2016.10.11. 20:15:33

KAPITALIZMUS MAGYARORSZ-ÁGON..., MA.

Ahogy Orbán köpi a ki a szotyolahéjat
október 11. 14:53 - szerző: Cseri Péter
Nem is brutális, inkább hisztérikus volt az az eljárás, ahogy egyik napról a másikra bezárták a Népszabadságot – nyilatkozta a 168 Órának Eötvös Pál, aki korábban azzal számolt, hogy sokkal szofisztikáltabban zárják majd le a magyar sajtó- és kultúrtörténet egyik kiemelkedő fejezetét. A lap „aranykorszakának” emblematikus főszerkesztője szerint a magyar társadalom úgy köpi ki magából a sajtószabadságot, ahogy Orbán Viktor szokta a szotyolahéjat.
.. biztos vagyok benne, hogy eredetileg nem így volt megírva a Népszabadság megszüntetésének forgatókönyve. Valószínűleg létezett egy ennél szofisztikáltabb változat is, amely jóval kisebb botrányt kavart volna. Az érintett urak – olvasva a lap elmúlt hetekben megjelent számait – egyszerűen elveszítették az önuralmukat. Az egész szcéna végtelenül ostobának tűnik.

– Miért is távozott?

– A tulajdonosok képviselői – költségmegtakarításra hivatkozva – pontosan megjelölték, melyik kollégáktól kell megválnom, milyen beosztásokat kell megszüntetnem. Ekkor mondtam azt, hogy befejeztem.

– Amióta felállt a Népszabadság éléről, négyen ültek a főszerkesztői székben. A példányszám folyamatosan csökken, a lap hosszú ideje veszteségesen működik. Szükségszerűen ér véget a Népszabadság története?

– Sajnos igen. Ennek számos oka van. Az egyik, hogy a Grunner und Jahr óta nem volt olyan tulajdonosa a lapnak, amely felismerte volna: a Népszabadság több mint egy újság, hiszen társadalmi küldetése van, kulturális értéket képvisel. A Népszabadság csak akkor maradhatott volna életben, ha egy nagy kiadóvállalat portfóliójában kapott volna helyet…

– De hiszen a Mediaworks pont ilyen!

– Folytatnám a mondatot: és ha ez a nagy kiadó elkötelezett a Népszabadság iránt. Ha akár veszteség árán is hajlandó fenntartani a számára komoly presztízst jelentő lapot. Ezt a jelenlegi tulajdonosról, aki egy pénzügyi befektető, sajnos nem lehet elmondani. Pedig ez a modell Nyugaton működőképes. A megszűnés oka persze politikai. Ami a Népszabadsággal történik, az egy rendkívül szomorú betétdala annak a tragédiának, ami ma Magyarországon zajlik. Ebben az országban az élet számos területén komplett rendszerek mennek tönkre. Morális lecsúszás, szellemi visszavonulás mindenütt. Ezen a lejtőn most a mélybe gurították a Népszabadságot is.

– Tényleg vége – Nem éleszthető föl a lap?

– Azt hiszem, hogy nem. Ha azt mondanám, hogy van rá esély, akkor abban is hinnem kellene, hogy az ország egésze talpra állítható.

– Ebben sem hisz?

– Jelenleg nem látok rá reményt.

VERIK A HABOT, VERIKAHABOT..., AMÍG ECCERCSAK KIFUT !

kvadrillio 2016.10.11. 20:16:24

"""a Népszabadság több mint egy újság, hiszen társadalmi küldetése van, kulturális értéket képvisel. """

midnight coder 2016.10.11. 20:19:00

@morpho: "Én azt írtam, hogy az internet nem éri el a fidesz vidéki szavazóit és ezt tartom is"

Tény, hogy kevésbé éri el, mint a pestieket. De ugyanez igaz az MSZP vidéki szavazóira is.

Janossz 2016.10.11. 20:19:33

@nemecsekerno_007:" Ugyanis ha olyan reformokat akarunk amivel végre tényleg európai típusú piacgazdaságot tudunk kiépíteni,......".
Említenél egy-két példát erre az utolsó hat évben?
Merthogy szerinted azért kell sötét ázsiai diktatúrává válnunk, hogy onnan legyünk modern európai piacgazdaság, mert másképp nem engedi a csúnya EU. De majd elrugaszkodva mocsárból, menni fog, hipp-hopp.
Jól vagy Te?

morpho 2016.10.11. 20:30:20

@droid_: @eßemfaßom meg áll: @midnight coder:

A fidesz szavazói legnagyobb számban a vidéki kistelepüléseken vannak. Ha elfogadjuk, hogy a népszavazáson a fidesz szavazói vettek részt, akkor látszik, hogy a legnagyobb részvétel a vidéki kistelepüléseken volt. A nagyvárosokban kevésbé, a megyeszékelyeken még kevésbé, Budapesten meg a legkevésbé. Ezek számok, nem én találtam ki.
Ha szerintetek a taktaharkányi nyugdíjasok neteznek és indexet olvasnak,, akkor tévedtem, bocs. MSZP szavazók meg nincsenek vidéken. Régen voltak, ma már nincsenek.
Különben a fidesz totális hatalma és leválthatatlansága szempontjából ez egy marginális kérdés. Az index vidéki olvasásáról/nem olvasásáról volt eredetileg szó.

midnight coder 2016.10.11. 20:31:14

@kvadrillio: "Az érintett urak – olvasva a lap elmúlt hetekben megjelent számait – egyszerűen elveszítették az önuralmukat"

Ugyan már. A Népszabó régebben sem kímélte Orbánékat. A sok milliárdos vádak után pont Rogán pár százezres helikopterezése verte volna ki a biztosítékot...

"Ha akár veszteség árán is hajlandó fenntartani a számára komoly presztízst jelentő lapot."
Egy komoly presztízst jelentőt talán. De a Népszabó az ország nagyobbik fele szemében legalább akkora gáz, mint amennyire a kisebbik felének szent tehén. És semmiképpen nem olyan roppant nagy kulturális érték, mint aminek a belőle élő baloldali értelmiségiek ezt szeretnék beállítani. Ehhez túlzottan kötődik ahhoz a politikai baloldalhoz, akinek legalább olyan piszkos a keze mint Orbánéknak. A népszabó egy politikai szócső - egy olyan szócső, amit a tulajdonosa, az MSZP sem tartott érdemesnek megtartani.

midnight coder 2016.10.11. 20:35:51

@morpho: Eleve hibás feltételezés abból kiindulni, hogy a népszavazásban részt vevők, és a FIDESZ szavazótábora fedné egymást, ahogy az is hibás feltételezés, hogy a baloldali ellenzék szavazótábora és a távol maradók fednék egymást.

Persze, a nem szavazók egy része nyilván baloldali szavazó. A nagyobbik része viszont egyszerűen szarik a politikára, és az idei utolsó meleg, napos hétvégén inkább lement a telekre kapirgálni.

midnight coder 2016.10.11. 20:36:58

@morpho: Amúgy az indexet a jobbosok is olvassák. Én vagyok rá az egyik élő példa.
Bár tény, hogy erősen balra húz, de az is, hogy a legszórakoztatóbb magyar netes újság.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.11. 20:40:03

Ennek a NER-rendszernek valószínűleg tényleg el kell mennie a falig, ki kell tölteni mind a 24 órát, és le kell merülni a mocsárba. Nincs más út, diktatúrát nem lehet demokratikusan leváltani, hiszen a diktatúrában (értelemszerűen, és per definitionem) nem működik már a demokratikus szabályrendszer. Tehát végig kell menni az úton. Az út vége vagy az, hogy a diktátor meghal (Sztálin), vagy az, hogy a rendszer annyira kiteljesedik (csak azt adhatja, mi valója), hogy a végén a buta birka nép számára is kiderül, hogy a helyzet tarthatatlan (Hitler, Ceausescu). Egyszerre szomorú (hiszen ezek a hazaáruló tolvaj fasiszták éppen tönkrevágják az országunkat), és/de érdekes is, hiszen pontosan ilyen helyzet még sosem volt a világtörténelemben (hogy egy éppen egységesülő demokratikus közegben (EU) alakul ki egy fasiszta diktatúra), és minden új helyzet megfigyelése, alakulása érdekes. Csak persze, közben rámegy az életünk.
Ezek a szerencsétlen, ostoba fidesz-férgek, és egyéb rosszoldali barmok, akik közben kiszolgálják a NER-t nem is igazán tehetnek semmiről. Oktalan lények ők, nem tudják mit csinálnak. Majd ha már nem lesz az istenük, akkor sem ébrednek fel (nagy baj az agybaj), hanem emlékezetük kábult ködbe fogja burkolni ezt az egész, fideszes korszakukat.

morpho 2016.10.11. 20:44:32

@nemecsekerno_007:

Az a helyzet, hogy például a cseheknél is 40 év szocializmus volt, mégis sokkal fejlettebb demokráciát és piacgazdaságot építettek ki 25 év alatt.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 20:45:43

@kvadrillio:
"a Népszabadság több mint egy újság, hiszen társadalmi küldetése van, kulturális értéket képvisel. "

Nem akármilyen anyagból gyúrt újság. Pláne ha vécépapírnak használják, akkor kenődik rá nem akármilyen anyag

morpho 2016.10.11. 20:48:38

@midnight coder:

Az index ügyet nem én találtam ki!
@Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 18:09:07 kommentjében írta, hogy nem igaz, hogy jobbos médiatúlsúly van, mert itt van pl az index.
A fidesz szavzók és a nem szavazók a Századvég az Eco tv, az MTV, a TV2 híradó, az Origó, Orbán Viktor és Kósa Lajos szerint fedik egymást. Nem én mondtam. Csak azt gondolom, hogy ha hivatkozunk a jobboldali sajtóra/politikusokra kedden, akkor lehet szerdán is. Vagy nem?

morpho 2016.10.11. 20:50:16

@fércnél maradandóbb:

Ez egyébkén egy tartalmas, színvonalas hsz volt? Ilyenkor elégedetten hátradőlsz: Demegmondtamneki! Vagy hogy?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.11. 20:52:13

@morpho: a nepesseg 70%-a varosokban el. korcsoportok megoszlasa nem fugg a telepulesmerettol, 65 evnel idosebbbek aranya 17-19% mindenhol, az aprofalvakban pl a fovarosi arannyal megegyezik. pl. www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mo_telepuleshalozata/varosok_falvak.pdf
de persze gondolhatod azt, hogy a videki nyugdijasok a fidesz szavazok, miert is ne.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 20:53:56

@morpho:
Az a baj veletek kultúrmarxistákkal, hogy hisztek egy abszolút skálán mérhető fejlődésben. Pedig ilyen nincs, mert sokkal bonyolultabbak a dolgok

A cseheknél sikerült egy szoftos (bársonyos) forradalmi váltással a komcsik nagy részétől megszabadulni, és így megnyílt az út egy egészségesebb pártstruktúra kialakulása előtt. Nekünk meg egy alkukon alapuló átmenetet követően nyakunkon maradtak a kommerek, akik le tudták blokkolni pl. a rivális szocdem pártok indulását.

Így aztán vannak is meg nincsenek is, amire legjobb példa épp a Népszabadság mostani agóniája. Meg kellett volna szüntetni 1990-ben, és már rég elfeledkezett volna mindenki éppúgy mint a közvetlen elődjéről, a Szabad Népről

morpho 2016.10.11. 20:56:04

@droid_:
Én hol írtam városokat? Én vidékről írtam, meg kistelepülésekről. Ezek lehetnek városok is, meg falvak is. Na kössél bele még valamibe, eddig kettőből semmi. Te jössz!

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 20:56:07

@morpho:
Kakiról mit lehet mondani? Vagy nem beszél róla a zember, vagy nevén nevezi: Népszarság

nemecsekerno_007 2016.10.11. 20:59:26

@Janossz: "Említenél egy-két példát erre az utolsó hat évben?"

... és te említenél példáka a utolsó 40+26 évben? 13. havi nyugdíj? Esetleg.

"Merthogy szerinted azért kell sötét ázsiai diktatúrává válnunk..."

Nem kell "sötét ázsiai diktatúrává" válnunk, csak bizonyos jogok - amik egyébként nem társadalmi megegyezéssel születtek - csorbulhatnak ha azzal növelni tudjuk a versenyképességünket, az ország népességmegtartó képességét és jövőbeni finanszírozhatóságát. Mindenhol előbb a tőke jelent meg, csak utána jöttek a jogok. Mi próbálgattunk egy más módszert 40 évig, azt hiszem nem igazán jött be és sajnos ezeket a jogokat kéne szép lassan leépíteni ahhoz, hogy társadalmi és gazdasági tőke halmozódhasson fel, kialakulhasson valódi szolidaritás és ne vonszoljuk magunk után a szocializmusból rajtunk maradt koloncokat.
De a válasz a hat éves kérdésedre: Kivették az alkotmányból az egészségügyi ellátáshoz való jogot. (ha jól emlékszem) Ez egy lépés, de persze nem elég csak nagyobbat nem lehet mert akkor kezdődik a cirkusz.
Persze ha ez a garnítúra is csak maszatolja a szart még 4 évig, akkor ezek is mennek a levesbe. De mondok egy példát:
- Aki külföldön dolgozik, itthon nem fizet járulékot és a szülei nyugdíjasok, akkor vajon joguk van-e nyugdíjat kapni? Ha azt mondjuk, hogy joguk van hozzá, akkor azt az itthon dolgozókkal fizettetjük meg. Felmerül a kérdés, hogy az itthon dolgozóknak erősebb-e a joga a saját bevételeik felett rendelkezni? Így már látható, hogy jog és jog ütközik. Ezért kellene társadalmi konszenzus ezekben a kérdésekben, mert a demokrácia szabályai szerint a többség dönti el, de egy kisebbség finanszírozza. Ez elég paradox, bár láthatóan jól müködő demokrácia.

De hozhatnék nagyon sok példát az eü-től kezdve a felsőoktatáson át, de sajnos mainstream médiában a Rogántóni helikopterezése megy.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 21:01:28

@ipartelep:
"egy éppen egységesülő demokratikus közegben (EU) alakul ki egy fasiszta diktatúra)"

Az EU egységesülése pont nem demokratikus folyamatként megy végbe. Mennyire demokratikus az a közeg, ahol a háttérmutyik alapján kinevezett korifeusok rettegnek bármilyen népszavazástól?

morpho 2016.10.11. 21:04:29

@fércnél maradandóbb:

A "kultúrmarxista" az megrovás vagy dicséret?

Egyébként a legtöbb egykori komcsi párttitkár és kiszfunkci jelenleg a fideszben ül...
Vajon miért nem csináltuk azt, mint a csehek 90-ben? Talán azért, mert ez egyik pártnak sem állt érdekében. Egyébként ezt kellett volna, ebben egyetértek.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 21:07:43

@midnight coder:
Kedvenc szórakozásom a libsi vergődéseket olvasni a Zindexen. Ezt a rezervátumot mindenképp érdemes számukra fenntartani. Libsipark az Ön szolgálatában

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.11. 21:07:46

@fércnél maradandóbb: Az a probléma veletek funkcionális analfabétákkal, hogy sosem értitek meg egy szöveg lényegét, mondanivalóját, velejét, fő csapását. És sosem arra reagáltok, hanem mindig mellébeszéltek. Kiválasztotok egy lényegtelen részkérdést, amit máshogy értelmeztek, definiáltok, és aztán azzal vitatkoztok. Illetve, nem is vitatkoztok, csak röfögtök valamit. Komolytalan, súlytalan minden rosszabb oldali versenyző, és ezt lépten-nyomon bizonyítjátok.

Pan Modry 2016.10.11. 21:09:35

@putris72:
Ne bohockodjunk mar azzal hogy egy kvazi folyohitelt hasonlitasz egy beruhazassal.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.11. 21:14:34

@morpho: sem az internet penetracio, sem a telepulesek korcsoporti eloszlasa nem tamasztja ala a videki nyugdijas fidesz szavazorol szolo kepzelgest, aki a gepet se birja bekapcsolni. kettobol semmi, ebben egyeterunk.

fércnél maradandóbb 2016.10.11. 21:20:36

@ipartelep:
Jól van persze, írjál még sokat a fasizmusról, nehogy túlságosan felgyűljön benned

putris72 2016.10.11. 21:28:50

@Pan Modry: Te miről beszélsz??Először is kőkemény feltételeket szabattak!Másodszor is mindkettő hitel!A lényeg az,hogy az egyikre szűkség van!!Különben te sem tudod majd pötyögni a gépedet áram nélkül!A másikra meg azért volt szűkség mert a kormány nem végezte jól a dolgát!Amúgy meg mind a két úgy az IMF hitel,és a Paks 2 is a Gyurcsány Bajnai remekműve!

morpho 2016.10.11. 21:41:53

@droid_:

Mivel sem az internet penetrációról, sem a kistelepülések korcsoporti eloszlásáról nem írtam egy árva szót sem, ezért valószínűleg igazad lehet. De ez így már 3-0 Pláne, hogy semmi köze az eredeti felvetéshez. Még valami?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.10.11. 22:08:59

@morpho: viszont olvastal. igy valos kontextusba kerult a videki nyugdijas fidesz szavazo mitosza, aki meg a gepet se birja bekapcsolni, hogy fellapozhassa az indexet meg a varosi kurirt vagy mi a tok ez.. aztan hogy mit kezdesz a kontextussal, az mar a te dolgod, de mindegy mert ugyis minden part a fidesz szekeret tolja, akit nem lehet levaltani soha, mert diktatura, nemdebar.

Buchhalter 2016.10.11. 22:14:28

@HgGina: csak félig van igazad,Kádár és a röbbi posztkommunista ország vezetői orosz bábok voltak.56 után senkinek se volt még egyszer orosz tankok alá menetelni esélytelenül.A felkelés elért annyit,hogy az oroszok és a helyi aparatcsíkja lazított a láncokon.Az ország most sem független lavírózik az Orosz medve a Német mutti és az Amcsi sas között és néha még pukedlizik a Sárga óriásnak is a messzi keletre.

morpho 2016.10.11. 22:23:26

@droid_:

Azért mégis volt értelme rábaszni egy fél napot erre...

hidroponi 2016.10.11. 22:43:32

annak aki nem hiszi hogy diktatúra van....
addig amíg a rendőrség, az ügyészség és a bíróságokon is orbán fizetett pribékjei vannak egyetlen komoly korrupciós vagy más bűnük sem fog kiderülni.
ergó az ország leghülyébb és legaktívabb milliói továbbra is a maffideszre fog szavazni.

conchita wurst 2016.10.11. 23:01:10

Az MSZP alelnöke bemutatja: itt a bizonyíték arra, hogy Orbán áll a Népszabadság kinyírása mögött Műsorvezető: - Mi mutatja azt, hogy Orbán Viktor áll a Népszabadság felfüggesztése mögött? Gőgös Zoltán: - Hát az, hogy minden mögött ő áll.

nyíííhahahaha

monddazigazatmar 2016.10.11. 23:09:58

@midnight coder: "Bár tény, hogy erősen balra húz"
Ne hülyéskedj. Balra húz? Ha húzna még kicsit balra akkor már le is esne a térképről.

Mai gyöngyszem: "Kinek a hibája, hogy az araboknál lehet gazdasági bevándorló a vidis Kovács?"
A cikk arról szól, hogy egy focista eligazol Katarba. Gazdasági bevándorló, wazz. Mint Messi, vagy Cristiano Ronaldo....

Két cikket nem tudnak úgy megírni, hogy abba ne legyen valami kormányellenes hergelés, okoskodás. Valahogy mindig mindenről Orbán jut az eszükbe

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 23:55:14

Kész agyhalál:

"A képviselőnő azt is elmondta, hogy szerinte nincs más választás, mint hagyni, hogy jöjjenek Európába a bevándorlók, nem ellenőrizhetjük őket kerítésekkel, falakkal, mert az emberek az életüket mentve érkeznek."

"Wikström, aki LIBE bizottságában az új menekültügyi szabályozás főelőadója, azt is elmondta, hogy tavaly Európába érkezett 1-1,5 millió bevándorlónak csak mintegy fele kap menedékjogot, a többiek elhagyják Európát."

www.origo.hu/nagyvilag/20161011-ep-kepviseloki-nyilatkozatok-libe-ules-utan-pestisracoknak.html

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.12. 00:02:43

@morpho:

"Az index ügyet nem én találtam ki!
@Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 18:09:07 kommentjében írta, hogy nem igaz, hogy jobbos médiatúlsúly van, mert itt van pl az index. "

Hazug fosláda vagy, ne adj a számba olyat, amit nem mondtam/írtam.

morpho 2016.10.12. 01:06:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezt nem te írtad? Gúnynak szántad, de azért egy halvány bocsi esetleg?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.11. 18:09:07

"A médiát teljesen az irányításuk alá vonták."

"Legjobb példa erre az index.hu. "

Jakab.gipsz 2016.10.12. 03:10:43

Nos, Pálmai úr gondolom okosabb lettél.

midnight coder 2016.10.12. 07:11:28

@morpho: A médiatúlsúlyt elég nehéz kiszámolni. Hiába van neked 20 újságod, a másik oldalnak meg csak egy, ha mindenki ez utóbbit olvassa.

Ráadásul az sem mindegy, hogy ki a célközönség. Van a saját tábor, aki akkor is rád szavaz, ha kicsi migráncsok potyognak az égből. Nekik is kell sajtó, nehogy a báránykák eltévelyedjenek és átkerüljenek a sötét oldalra, de túlzottan nem kell túletetni őket, mert hogy amúgy is fanatikusok.

Akiket érdemes elérni, azok a semleges szavazók. Belőlük jó sok van, és ők a mérleg nyelve. Ebből a szempontból a szocik döntése, hogy megszabadultak a Népszabótól nagyon is racionális volt - a népszabó a saját tábornak szólt, és ehhez képest kurva drága volt a fenntartása. Sokkal gazdaságosabb a szavazókat olcsóbb, vonzóbb, semlegesebbnek tűnő, bulvárosabb, online felületen elérni, mint Pl. az index.

hidroponi 2016.10.12. 08:06:20

@midnight coder: ne is érdekeljen hogy az index az orbán stróman spéder kezében van..

Zsoltbacsi 2016.10.12. 08:37:10

@hidroponi:

Ehhez kepest allandoan csak a fikazas megy ott. Nezd meg a blogajanlot, gyakorlatilag berelt helyuk van a dk/szoci blogoknak

commando 2016.10.12. 08:40:27

@morpho: "Röviden: Az ellenzéknek nincs pénze, nincs infrastruktúrája és nincs sajtója. " és továbbá nincs programja, elképzelése, határozott és karakteres vezetője, egyszóval nincs TEHETSÉGE!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.12. 08:44:05

@Zsoltbacsi:

Az index ballib szarkupac, ugyanúgy mint a HVG, a NOL meg a többi magát függetlennek hazudó Gyurcsnyista gyűlölködő site és újság.

Zsoltbacsi 2016.10.12. 08:49:49

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Nem akartam ilyen direkten irni, es belegazolni a lelkebe :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.12. 09:57:30

@morpho:

Meglehetősen sajátosan bővítetted ki és értelmezted azt az egy mondatot.

Bocsánat? Te meg vagy őrülve? Inkább mostantól szűrlek. Semmi kedvem olyan embert olvasni, aki kicsavarja a mondandómat. Menj a tudodhova.

szil_ 2016.10.12. 10:15:17

@morpho: Ha Orbán Ráhel végre rááll a másik saját lábára is, akkor leváltja majd a fő kleptokratát.

morpho 2016.10.12. 14:22:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azt a mondatot szó szerint értelmeztem.

fércnél maradandóbb 2016.10.12. 22:10:08

@ipartelep:
Szerinted lényegtelen, hogy az EU demokráciadeficittel műxik? Akkor mi a faxért zavar ho Magyarhonban nincs totál demókrácja?

fércnél maradandóbb 2016.10.12. 22:11:58

@commando:
Nagypofája az van a zellenzéknek, de különben semmmi. Most már Népnyaggatása sincs
süti beállítások módosítása