2016.07.01- i bejegyzésünkre több, mint 82.000 - en kattintottak, nagy dolog ez egy alig több, mint 2 hetes blog „történetében”! Köszönjük.

Városi Kurir

Városi Kurir

Budapestet végképp eltörölni!

Mit szól az ötlethez a DK és a Liberálisok?

2016. július 29. - Városi Kurir

kerulet.jpg

Budapest végső ellehetetlenítésére készül a regnáló rezsim, mert a főnök számára nem csak felfoghatatlan, érthetetlen és tűrhetetlen, de nem is eléggé ellenőrizhető a bűnös főváros. Az ötlet nem új, már serdülő korában, amikor felszármazott a poros kis falu HVCS-je – aki nem ismerné a rövidítést: Helyi Vagány Csávó - és az örökbecsű szerint a többi Bibó-fiúval együtt „rácsodálkozott a 4-es – 6-os villamosra”, érezte, nem mehet ez így tovább!

Telt – múlt az idő, de az urbánus világ gyűlölete nemhogy csökkent volna, egyre erősödött. Már 2011-ben, rögtön a második hatalomra kerülése és az első teszt, a magánnyugdíj-pénztárak, mindannyiunk megtakarításának, vagyonának sikeres lenyúlásos-megvédése, után már sült is a Belügyminisztérium boszorkánykonyhájában a főváros eltörlésére irányuló hármas tervezet.

Az első szerint maradnak a kerületek, de önállóságukat vesztve, élükön államilag kinevezett „helytartócskák” vezetése alatt, költségvetés és mozgástér nélkül. A második variáció szerint minden marad a régiben, de „erős fővárosi irányítás” alatt. A harmadik ötlet, a City-koncepció alapja, hogy a belső kerületeket összevonja egy monstrumkerületté és a külsők is integrálódnak, ki ide, ki oda, de elvesztik minden fontosságuk. 2011-ben, a hajdúszoboszlói kihelyezett frakcióülésen meg is hányták-vetették a dolgot, majd hagyták lebegni, mint Mohamed koporsóját.

Az nyilvánvalóan nem opció, hogy Budapest megőrizhesse függetlenségét ebben az elorbániasodott országban, amivé az egész hazában világhírű elöljáró változtatta az egykor többre érdemes Magyarországot. Orbán felszámoló-biztosnak megtalálta a legmegfelelőbb csatlóst Tarlós István főpolgármester személyében, akiről nem egyértelmű, hogy elhivatottsága, vagy, vagy………miért is(?)  követi olyan szervilisen a főnök parancsait.

tarlos_hirmenten_hu.jpg„….Budapest súlyának, közigazgatási szerepének eldöntése a fő kérdés, és mintha még ez sem dőlt volna el véglegesen. A városrészek szerepének meghatározása ehhez képest már csak egy másodlagos kérdés lehet. Tény azonban, hogy a változtatási szándék mögött a pragmatikus városvezetési szempontokon kívül közrejátszhatnak pártpolitikai, hatalomgyakorlási szempontok is.”

– válaszolta Tarlós a Népszabadság e témában feltett újságírói kérdésére.

Arról, hogy mik lehetnek ezek a homályosan említett szempontok, ne legyen kétsége senkinek. Példának okáért a ma még létező „ellenzéki fellegvárnak” vizionált Lipócia teljes megsemmisítése – mivel a vezír örök harcban áll, ezért csak a megsemmisítés számára az elfogadható - a vágyott cél, aminek elérése érdekében feldúlni kívánja Budapest egységét. Nem véletlen, hogy még a párthű jelenlegi polgármesterei is riadtan és értetlenül kapaszkodnak inogni látszó székeikbe, hiszen az ő pozícióik is eltűnni látszanak. Csendben jegyzem meg, hogy nincs kétségem afelől, hogy már készül számukra valamelyik minisztériumban, vagy azokban az „elfekvőként” üzemelő háttérintézmények valamelyikében egy kevéssé fontos, ám zsíros állás.

Szabadai Viktor, a Liberálisok várospolitikusa a City koncepcióról:

szabadai_viktor_500-400x400.jpg „ A főpolgármester által felsorolt három lehetőség közül a City koncepciót, márcsak azért is támogatnánk, teszem hozzá megfelelő tartalommal, mert azt 2014-ben Fodor Gábor elnökünk is benyújtott egy törvény módosítási javaslatban, majd ugyan ez a koncepció ott volt Bodnár Zoltán főpolgármester jelöltünk programjában is, és most is szerepel a „Tarlós után szabadon” című programunkban is, mert ez a koncepció, szerintünk, a közigazgatás racionalizálásának fontos feltétele. Tarlós István regnálása alatt Budapest súlya, politikai, közigazgatási, gazdasági és minden egyéb szempontból, töredékére csökkent, tehát önmagában a koncepció, nem segítene, de fontos eleme lehetne a város újraszületésének. Az viszont komoly aggodalomra ad okot, hogy Tarlós István szerint is a Fidesz, nemcsak a közigazgatás racionalizálására törekszik, de pártpolitikai szempontokat is figyelembe vesz, márpedig az elmúlt évek bebizonyították, hogy ha a Fidesz bármikor pártpolitikai szempontok mentén döntött az mindig kárt okozott az országnak. „

Kicsit nehezíti bármelyik terv kivitelezését, hogy kétharmados törvény szükséges hozzá, de ez valóban kis akadály a mai kormányzati politikai palettát alkotók engedelmességi faktorát figyelembe véve.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője szerint:

gy.jpg
„Ilyen törekvések már az első Orbán kormány idején is voltak, de nem lett belőlük semmi. Most is egyszerű elterelésnek vélem, Tarlós István eltanulta a Fidesztől a gumi-csont dobás technikáját, és most ezzel akarja elterelni a sajtó, és a közvélemény figyelmét olyan fontos, és sürgős feladatokról, mint a 3-as metró felújítása, amely körül egyre másra kavarognak a botrányok.”

Budapestiek! – aki csak úgy, mélázva sétálna még egyet a Pozsonyin, vagy inna egy kávét a Ráday, a Gozsdu, vagy a Liszt teraszainak egyikén, az vegye fel a nyári táncrendjébe, mert ki tudja?   Megeshet ugyanis, hogy mire rászánja magát a kiruccanásra, már csak egyen-ételeket talál az egyen-menzák talponállóiban, ahová halkan behallatszik a kisvasút mozdonyfüttye, és a füstje is megcsaphatja olykor, mert ne feledje: a Nagytestvér sajnos mindenhol ott van, még ott is, ahol nem.

Mátrai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://varosikurir.blog.hu/api/trackback/id/tr348922334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogli dzsí 2016.07.30. 11:44:36

Mind1, hogy melyik verzió valósul meg, nektek egyik sem fog tetszeni. Ki nem szarja le, pár kádertemetővel kevesebb lesz.

A fidesz felezte meg az önkormi képviselők számát. A fidesz felezte meg a parlamenti képviselők számát. A fidesz fogja megfelezni a kerületi bürokraták számát is.

A ballibek leginkább szájban erősek ha az olcsó államról mondják meg az okosságot.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.07.30. 12:27:57

Bp. vesztett a gazdasági, politikai súlyából.......Tarlós alatt....hmm. Tehát ha 7 év alatt többet fejlődik a város mint előtte veletek meg Demszkyvel 20 alatt akkor ó az ilyen bullshit hogy mit vesztett el Budapest.

Hja, ezek az átalakítások a demokrácia alapelvei szerint ballibellenesek lesznek. Támogatásotok ugyanis nincs, így ki kell baszni titeket minden állami/önkormi állásból mint ámerikában.

Ha nem ezt tenné a fidesz a választók elküldenék őket a picsába.

Kampfer 2016.07.30. 12:29:03

Kedves Anna!

Ne igyon többet! Ilyen melegben főleg ne...! Alkoholost semmiképp!

"Budapest végső ellehetetlenítésére készül a regnáló rezsim, mert a főnök számára nem csak felfoghatatlan, érthetetlen és tűrhetetlen, de nem is eléggé ellenőrizhető a bűnös főváros."

Miért lehetetlenítené el Budapestet, ha átszerveznék (neadj' Isten egszerűsítenék) a közigazgatását??? De azt sem értem, miért jelentené Budapest 'eltörlését'??? Ha a XV. USAAF sem tudta eltörölni Bariból felszállva, akkor egy adminisztratív átszervezés miért törölné el?
Még bőven a csótány és előtte a megyó volt hatalmon, amikor egy pesti önkormányzatnál felsővezetőként dolgozó ismerős egy kellemes sütögetés alkalmával arról beszélt, hogy kb. semmi értelme Budapesten 23+1 (a főváros ugye) önkormányzatnak! Luxus és értelmetlen 23 önkormányzati testületet, képviselőket, tisztségviselőket fizetni! Az adminisztratív állomány indokolt a lakosságszám miatt, de az önkormányzat felesleges. Ebben akkor is voltak viták, de a vezérfonal mentén egyetértés volt. Ettől még Budapest nem omlana össze, a közműhálózat is működhetne tovább!

"Budapestiek! – aki csak úgy, mélázva sétálna még egyet a Pozsonyin, vagy inna egy kávét a Ráday, a Gozsdu, vagy a Liszt teraszainak egyikén, az vegye fel a nyári táncrendjébe, mert ki tudja? Megeshet ugyanis, hogy mire rászánja magát a kiruccanásra, már csak egyen-ételeket talál az egyen-menzák talponállóiban..."

És ez mi??? Mert fölszántanák a Rádayt? Vagy a Liszt teraszait? Lebombáznák a Tarlósék a Gozsdu udvart??? Vagy mi történne??? Előírnák a menüt a büfékben? Ekkora ostobaságot...!
Csak kérdem: ha ezt most kívánnák megtenni, mi gátolná meg ebben a hatalmat? A 23 kerület? Ne vicceljünk már...!
Kamp.

Kampfer 2016.07.30. 12:34:10

DK-s liba (az a gyénémet-féle): "Most is egyszerű elterelésnek vélem, Tarlós István eltanulta a Fidesztől a gumi-csont dobás technikáját, és most ezzel akarja elterelni a sajtó, és a közvélemény figyelmét olyan fontos, és sürgős feladatokról, mint a 3-as metró felújítása, amely körül egyre másra kavarognak a botrányok.”"

Szánalmas, mocskos áruló dk-s liba! Amilyen az egész pártja! Csak kérdezném: amíg ő még maszoposként ott hízott a fővárosi székben a demszkáj morzsáin, addig ugyan mi a 'toszt' tettek a 3-as metróért??? Vagy mit tettek a bkb buszparkjáért??? Rohadt szét ez az egész nyomorult város...! Hogy verje telibe ezt a libát egy fékhibás Ikarus!
Kamp.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.07.30. 12:36:20

@Kampfer: A 2 nyilatkozó egy Liberálisok (mi az?) meg egy DK tag. Most 2018ig erős verseny van közöttük a 'ki tud nagyobb ostobaságokkal bekerülni a zujságba' versenyben.

Treff Bubi 2016.07.30. 12:39:15

Offtopic: szívesen sétálnék én Újlipóciában, ha nem borítaná el a kutyaürülék az utcáit. A leggusztustalanabb keruületek egyike.

SMFB 2016.07.30. 12:47:39

Nahát. Itt mindenki a pártkötődése lövészárkából tüzel a másikra, fújja a mérgesgázt, és abban bízik, hogy nem fordul meg a széljárás. De ebben a városban (is), ahol a pártállás és a Combino villamosok tetszésindexe erősen korrelált, mit is lehetne várni.

Például azt, hogy az emberek, a városlakók feltegyék a kérdést: mi a csudát keresnek a politikai pártok és katonáik ilyen mélységben az önkormányzatiságban? Nem jobb lenne, ha a városomat, városrészemet lokálpatrióták, városgazdászok és építészek vezetnék? Mitől jobb nekem az, ha egy kerület polgármestere olyan arc, aki 25 éves kora előtt nem is látta a fővárost, nem itt nőtt fel, nem itt járt iskolába, hanem valamelyik párt emlőjén csüngve nevelődött fel egy káderképzőben?

Ne válaszoljatok nekem. Tegyétek fel magatoknak a kérdést, és gondolkozzatok egy percig...

Kampfer 2016.07.30. 12:52:26

@Tiszteltetem Brüsszelet: Üdv! Azt a 'liberális' vagy valami hasonló besorolású véglényt nem is értelmezem. 'Ignore' gomb, egy éti csigát is többre értékelek egy 'liberálisnál'!

De ez a gyénémet nevű színváltó retek azért felidegesített! Mintha nem a hazug semmittevésből élt és hízott volna hosszú éveken át! Mintha nem az 'áldásos' ténykedése alatt (ide vehető még az a horváthcsaba nevű lény is) rohadt volna le ez a nyomorult város! Ezeknek a véglényeknek a ténykedése késztetett rá, hogy autóba üljek és soha a büdös életbe többé a bkv közelébe se nézzek! Remélem, úgy tűnnek el a közéletből '18-ban és '19-ben, hogy még írmagjuk sem marad ezeknek az áruló parazitáknak! És tőlem akár 6 kerület is lehet, nem zavar, ha párezer önkormányzati képviselővel és semmittevő polgármesterrel kevesebbet kell etetni!
Kamp.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.07.30. 12:52:44

@SMFB: Üres szöveg. Miféle önkormányzatiságról beszélsz? A főváros saját forrásból semmit sem tud feleszteni, állami pénzre van szüksége. Már ha nem akar (lehet neki) több helyi adót szedni.

És aki fizeti a cigányt, az annak fog zenélni. A polgárok pont lefossák az üres önkormányzati elvet amíg a város szépül. Pláne ha megnézik kik azok akiknek most nagy az arcuk...Liberálisok? az mi?

Kampfer 2016.07.30. 12:55:26

@SMFB: Üdv! Már ezerszer föltették ezt a kérdést és az élet válaszolt rá! Mindig lesznek pártok és pártos politizálás helyi önkormányzati szinten (is)! Amikor a politikai pluralizmusra váltottunk, ez is benne volt a pakliban!
Kamp.

Mr. Waszabi 2016.07.30. 13:20:17

Idő kérdése volt csak, mikor kerül terítékre Budapest irányításának tanácsosítása. A vidék már elesett javarészt - gyakorlatilag az önkormányzatok már csak bábok a kormányé a hatalom. S bár az emebr érzi, hogy mi következik, de amikor megtörténik, akkor csak les bávatag szemekkel, hogy jé, ez tényleg itt és most történik ? Nem a Kádári kommunizmusban álmodtunk egy rosszat? De sajnos arra ébredünk, hogy nem aludtunk - ez itt és most történik. Szétbarmolják az országot, visszavíve a startvonalra. Aztán majd ez a diktatúra is megbukik, és kezdjük elölről. Pontosabban, majd a fiaink, unokáink. De az kva élet, hogy az összes hazaáruló szmét szarládáról meg fogok emlékezni holtuk után is. Javaslom, hogy jelöletlen parcellába temetkezzen Orbán is, Tarlós is, mert különben sokan fogják lehugyozni földi hamvaikat.

dunántúli gyerek 2016.07.30. 13:51:17

Nagy reformokat (mint a parlament felezése, közszféra megritkítása) csak erős támogatottsággal rendelkező kormány tud átvinni. A fidesz ilyen, a karaván halad.

Európában kb. sehol nincs még egy olyan már harmadszor kormányzó miniszterelnök aki most a ciklus közepén is lazán (a kampány után meg valszeg 2/3dal) győzne a választáson.

Pár ligetvédő lesz mad a kerületi rendszer balibmentesítésekor is, de kit érdekel?

chrisred 2016.07.30. 14:23:38

@ogli dzsí: És ki duplázta meg az államtitkárok számát?

Prognozuoti Blasio 2016.07.30. 15:16:27

Fasisztoliberális gyűlöletkeltés!!
Leállhatnának már ezzel a liberálnácik, mert láttuk a 40-es években, hogy hová vezet az uszítás...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.30. 15:17:54

@Prognozuoti Blasio: tudnám, miért szégyellitek, hogy mik vagytok... legyetek rá büszkék!

Arthur55 2016.07.30. 15:35:01

Van ami úgy is tud fejlődni, ha nem romboljuk szét, és van ami úgysem fejlődik ha szétromboljuk. A két változat között, egy okos, ügyes vezetőnek meg kell találni a kellő összhangot. A sok troll jobbról is meg balról is, okosnak szeretne látszani, hozzá nem étrésük miatt csupán okoskodik.

ben2 2016.07.30. 15:35:23

@chrisred:

Az államtitkárok száma emelkedett, mert a minisztériumok száma csökkent, így államtitkári rangra került az, ami régebben miniszteri rangon volt.

Janos Mohacsi 2016.07.30. 15:36:31

@ogli dzsí: Na igen!!! Csak poziciot feltenek!!! Eloskodo ritkitja az ellenseges eloskodot!!! Ez meg mindig jobb, mintha mutyiznanak a mi penzunkon :-)

Krutzifix 2016.07.30. 15:47:46

@ogli dzsí: A fidesz tízszerezte meg a helyettes államtitkárok, a miniszteri és miniszterelnöki biztosok és a seggnyalók számát. Agyhalottkám, Ti nyertetek!

Conchobar 2016.07.30. 15:48:21

Pusztán csak összehasonlításhoz: Londonnak 8millió lakosa és 33 kerülete van (ennek analógiájára Budapestnek elég lenne 8 kerület is), New Yorknak 19millió lakosa és 5 kerülete van, Tokióban 12 millió ember él 23 kerületben. Úgyhogy Budapest kerületeinek száma bőven karcsúsításra szorul. Arról nem beszélve, hogy ilyen fajta karcsúsításon a vidék már rég átesett (körjegyzőségek). Az persze előfordulhat majd, hogy a karcsúsítás során a kormánypártiak, hogy, hogy nem, de valamiképpen jobban járnak. Miért pont ez lenne kivétel

Krutzifix 2016.07.30. 15:59:38

@dunántúli gyerek: Vedd ki a vezér seggéből a fejed, és nézz körül, Te bolsi agitpropos! Vagy netán közmédián nőttél fel, miközben a faluból ki sem mozdultál, és csak térképen sejted, merre van Budapest? Ez szerinted valóban az, amit normális kormányzásnak neveznek? Boldogok a lelki szegények!

ben2 2016.07.30. 16:02:04

@Arthur55:

És van, ami magától tönkremegy, ha nem csinálunk vele semmit. A szocliberális módszer az volt, hogy pár agyonhypeolt presztízsberuházáson kívül hagytak mindent szétrohadni, és mivel a média a kezükből evett, a rohadásnak ugyebár nem volt hírértéke.
Számomra mindig is abszurdnak tűnt, hogy egyeseknek a semmi valós alternatívája lehet a valaminek.
Ez is amolyan kádárkori reflex:
Azok, akiben nincs elszánás vagy tehetség a cselekvésre, egységfrontba tömörülnek azokkal szemben, akik változtatni akarnának, mert jól tudják, hogy ha a cselekvő sikerrel jár, az leleplezi az ő inkompetenciájukat.
Most is ez történik: a városfejlesztés nem szabad, hogy sikeres legyen, mert még kiderülne, hogy (szemben azzal, amit ők csináltak) lehet ezt jól is csinálni. Ha pedig megakadályozni nem tudják, akkor olyan hecckampányt körítenek mellé, hogy minél többek keserű szájízzel gondoljanak rá.
Jó példa erre a liget project: pár száz agyament hippi ajvékolását a liberális média elnevezte "ligetvédőknek", miközben mit is védenek? Szétrohadt betontemetőt a Városliget közepén? Röhej.
A gond csak az, hogy 2010-ben az embereknek a "betartás demokráciájából" lett elegük, ezért egyre kevésbé lehet a fejlesztések akadályozása érdekében egységbe tömöríteni a közvéleményt. Így az ilyen "ligetvédő" akciók vége rendre az lesz, hogy a forradalom érdeklődés hiányában elmarad.

dunántúli gyerek 2016.07.30. 16:02:12

@Krutzifix:

Nagyszerü hírek jönnek nap mint nap az országból. Úgy tünik idén a gonosz kerítés miatt nem vonulnak tízezrével az M1esen nap mint nap orkok szerte az országban, meg nem is fejezik le a békés járókelőket Allahakbarozva.

A reálbérek 3 éve a GDP növekedés duplájával emelkednek.
A munkanélküliség helyett a foglalkoztatottság dönt minden hónapban rekordokat.
A turizmus is rekord pénzt hoz 2016ban Magyarországnak, mert a zemberek nem kokeró gyilkosokkal akarnak nyaralni.
Nincs infláció, minden évek óta ugyanannyiba kerül.
Még 2017ben érkezik az újabb, harmadik SZJA csökkentés.
Az elvándorlás, a térség többi gazdaságával szemben nem jelent problémát, lévén hozzánk minden évben több (magyar)bevándorló érkezik mint amennyi távozik.
A lakosság 50%-kal kevesebbel tartozik a bankoknak, mint 2010ben, és az állam eladósodása is meggyógyult.
A hitelkamatok a 2010es töredékét teszik ki.

Nna ezért nincs esélye hogy ballib kormány vagy ballib 1/3 alakulhasson itt ki 2018ra.

dunántúli gyerek 2016.07.30. 16:04:15

@Conchobar: Naná hogy jobban járnak a kormánypártiak az átalakítással. Ilyen a demokrácia. A ballibek mehetnek nyú jorkba rinyálni, persze minek a Trump lesz az elnök.

Kampfer 2016.07.30. 16:48:11

@Arthur55: "A sok troll jobbról is meg balról is, okosnak szeretne látszani, hozzá nem étrésük miatt csupán okoskodik. "

Nos, a szavazatokat viszont a 'trollok' sokasága adja és a pártok és jelöltjeik ezekre hajtanak, nem igaz? Továbbá a köztisztviselőket és a pmestereket is ezek a trollok fizetik, az ő közterheikből dobják össze a lét! Senki sem születik közigazgatási szakértőnek! De azért tapasztalni mindenki tapasztal! És maga körül láthat is folyamatokat és eredményeket (vagy akár azok hiányát). És a troll elmondja a véleményét, akkor is, ha azt egyesek csak 'okoskodásnak' tartják. És a sok 'troll' elmegy és szavaz.
Mit gondolsz, anno a demszkáj és az a nagyon tehetséges horváthcsaba (o.m.g.) és ez a gyénémeth hogy került a székébe? Jó sok troll őket is odaszavazta. A város meg szépen lerohadt...
Kamp.

kulcsar2011 2016.07.30. 18:03:11

nézzük a Demszky-korszakor: fel lett újítva az 1-es metró, fel lett újítva a teljes 2-es, el lett kezdve a 4-es (fidesz elkaszálta), fel lett újítva a Margit-híd (átadta Tarlós), fel lett újítva 6 kórház, 58 iskola, és 540 km út, a nagykörúti és a combino villamos. Tarlós-korszak: befejezte a 4-es metrót.
Mit csinált még tarlós?

Lucifer Morningstar 2016.07.30. 18:37:02

HVCS

Valamit nagyon benéztél. A helyi vagány csávók nem bujkálnak rinyálva a függöny mögött, nehogy megszólítsa őket valaki.
Ez inkább a HTF, Helyi Tetű Féreg szokása.

Bambano 2016.07.30. 18:38:24

szerintem nem olyan bonyolult ez a probléma.
aki ilyeneket ír, az járjon Pesten saját autóval, pakolja az aprót a parkolóórába.
majd ha egyszer megbüntetik, hogy véletlenül fővárosi területen parkolt, de kerületi órába dobta a százast, rájön, hogy a pesti közigazgatás egyszerűsítésében volna ráció.

Az aggodalom maximum abban lehet jogos, hogy a fidesz ezt is el fogja barmolni, mint eddig mindent, amibe belenyúlt. ettől is csak egy klikkre vagyunk.
azt gondolom, hogy teljesen normális lenne a komplett kerültei önkormányzatot kidobni, mert miért van egy városnak 23 főnöke. nem kell itt félmegoldásokkal szórakozni, hogy 5-6 kerületbe szervezni, meg hasonló hülyeségek. egybe, oszt jónapot. ha úgyis felfordulás lesz az átszervezés miatt, akkor legyen végleges az eredmény egy hisztivel.

Lucifer Morningstar 2016.07.30. 18:40:55

@ogli dzsí:

A Parlamenti képviselők számát sokan meg akarták felezni, a Gyurcsány idejében kitalált kb. 200 fős Parlament azért nem felelt meg a HTCS-nek, mert szerinte a tuti szám 199+1, és semmiképpen nem 200, ahogy azt a szocik gondolták.

Lucifer Morningstar 2016.07.30. 18:46:22

@dunántúli gyerek:

Az árak meg a triplájával.
Ja, Londonban, ahová a melósok menekültek.
Harmadik pontodon külön szakadtra röhögtem magam, Baltás gyilkos rémlik?
A "nincs infláció" a gazdaság egyik ellensége. Nagyon hülyének kell lenni, hogy ennek örüljön valaki.
Az utolsó pont sem volt semmi, a 19 ezer milliárdos tartozás 26 ezer milliárdra "csökkentése" csak a nagyon hülye narancskomcsiknak öröm.

Lucifer Morningstar 2016.07.30. 18:48:17

@kulcsar2011:

Két évvel később szétverte a Körutat...
A Várbazár lassan havi rendszerességű aktuális átadási ünnepségét se felejtsük.

dunántúli gyerek 2016.07.30. 19:44:22

@Lucifer Morningstar: Kurvára semmi nem változott attól hogy vki a múltban mit akart csinálni.

chrisred 2016.07.30. 20:33:22

@ben2: A miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok száma Bajnai kormány alatt 85 volt, 2015-re 170 lett belőlük. Ugyanúgy fizetjük a Fideszes léhűtőket, mintha a Parlamentben ülnének, csak most már szavazni se kell rájuk.

zsüliett 2016.07.31. 14:57:01

@SMFB: Szívemből szólt. Csak szakemberek kellenek, nem pártoskodó pártkatonák, akik többnyire semmihez sem értenek.Az önkormányzatiság valódi értelme a helyi közösségek szükségleteinek érvényesítése, a helyi demokrácia valóssá tétele, a ksiközösségek megerősítése. ha így lenne, a kerületek is jobban együttműködnének.
Az átszervezés azért kényes kérdés, mert ha csak azért történik, hogy az álllam visszavegye a helyi fenntartási pénzeket, vagy megszüntesse a nagyon fontos oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi ellátás helyi szakembereinek státuszait, akkor csak pusztulást okoznak újra és újra. A helyi önkormányzatok felelősek lennének a lakásgazdálkodásért is, a bérlakások normális fenntartásáért, a polgárok lakhatási lehetőségeiért is. Volna dolguk, jó lenne, ha tennék és tehetnék is..
süti beállítások módosítása